Jälleensyntymisen

muistot?

Katselin erään dokumentin, jossa 5-vuotias pikkupoika väittää nähneensä muistoja edellisestä elämästä. Olen alun perin tottunut, että useimmiten ihmisten muistot pyyhitään pois jälleensyntymisen jälkeen, mutta tämän tapauksen vuoksi joskus ei aina tapahdu noin. Miksi esim. minulla ei olisi muistoja edellisestä elämästäni? Osaisiko joku teistä kertoa asian, jos suinkin pystytte?

14

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-elämiä kaikilla

      Jälleensyntymä on aivan normaalia, kaikki ei vain muista edellisiä elämiään. Todisteita jälleensyntymästä löytyy pilvin pimein, esim. tämä tapaus:

      "Intialaisen Shanti Devin tapaus on yksi niistä, joka aina mainitaan jälleensyntymää koskevien pohdintojen yhteydessä. Hän oli vain kolmevuotias pikkutyttö, kun hän pelästytti vanhempansa juttelemalla aivan asiallisesti aviomiehestään ja lapsistaan. Lopulta hänen äitinsä kysyi, kuka tämä tytön niin usein mainitsema aviomies oikein oli. Vaikka tyttö oli syntynyt vanhassa Delhissä, Intian pääkaupungissa, vuonna 1929, hän vastasi epäröimättä:

      "Mieheni nimi on Kendarnath. Hän asuu Muttrassa. Talomme on keltaiseksi rapattu, ja siinä on suuret kaariovet ja ristikkoikkunat. Pihamme on iso, ja se on täynnä kehäkukkia ja jasmiineja. Talo on valtavien tulipunaisten ihmeköynnösten peitossa. Istumme usein kuistilla ja katselemme, kun pikkupoikamme leikkii laattalattialla. Poikamme ovat siellä edelleenkin isänsä kanssa."

      Tyttö ei tietenkään käyttänyt juuri näitä sanoja, hänen sanavarastonsa ei voinut olla vielä näin kehittynyt. Sanat lienevät lähtöisin Intian lehdistöstä, joka kertoi laveasti tapauksesta ja julkaisi monia tytön ja hänen vanhempiensa välisiä keskusteluja. Joka tapauksessa Shanti Devistä tuli kohutuimpia jälleensyntymätapauksia nykyajan Intiassa. Hänen tarinaansa liittyy todellakin hämmentäviä ja vaikeasti selitettäviä seikkoja. Sekä vanhempien että perhelääkärin mukaan pikkutyttö pystyi kertomaan harvinaisen paljon yksityiskohtia "edellisestä elämästään".

      Koska tytön kertomukset tuntuivat keksityiltä, kului neljä vuotta, ennen kuin Shantin läheinen sukulainen, professori Kishen Chand, päätti ottaa asiasta selvää. Hän lähetti kirjeen miehelle, jota Shanti väitti leskekseen. Tämä mies, nimeltään Kendarnath, epäili joutuvansa kiristyksen uhriksi ja pyysi puolestaan Delhissä asuvaa serkkuaan ottamaan asiasta selvää. Kun serkku meni tapaamaan Devin perhettä, Shanti tervehti häntä hyvin ilahtuneena. Shanti ei pelkästään tunnistanut miestä, vaan tiesi myös, että tämä oli muuttanut Muttrasta Delhiin siihen aikaan, kun hän oli ollut Kendarnathin vaimo.

      Pian tieto Shantin tapauksesta levisi, ja Intian sanomalehtiliitto pani toimeen alustavat tutkimukset. Liiton päämiehen, parlamentaarikko Desh Bandu Guptan, määräyksestä delhiläisperhe vietiin Muttraan, ja mukana seurasi joukko kokeneita tarkkailijoita.

      Muttrassa Shanti pystyi ohjaamaan seurueen rautatieasemalta siihen taloon, jossa hän väitti asuneensa edellisessä elämässään. Kerrotaan että hän taloa katsellessaan oli sanonut: "Minun aikanani se oli keltainen. Nyt se on valkoinen." Shantin kertomus edellisestä elämästä sekä hänen kotiaan, lapsiaan ja asuinkaupunkiaan koskevat yksityiskohdat tarkistettiin ja todettiin suurimmaksi osaksi paikkansapitäviksi. Shanti Devistä tuli kuuluisa, ja hänen tarinansa edisti sanomalehtien menekkiä. Kun häneltä vuosikymmeniä myöhemmin kysyttiin, millaisia ajatuksia muistot hänessä herättivät, hän sanoi:

      "En halua muistella entistä elämääni. En tätä enkä edellistä elämääni Muttrassa. Minun on ollut hyvin vaikea tukahduttaa haluni palata perheeni luo. En halua enää avata tuota suljettua ovea."

      Shanti Devin tapaus on vain yksi tuhansista viime vuosikymmeninä esiin tulleista. Etenkin Intian pohjoisosista on saatu runsaasti ilmoituksia tällaisista tapauksista, mutta jälleensyntymäkuvauksia on julkaistu myös Latinalaisessa Amerikassa, Länsi-Euroopassa, Etelä-Aasiassa, Lähi-idässä ja Yhdysvalloissa."

      http://www.netikka.net/mpeltonen/inkarnaatio.htm

    • kehittyneissä maissa

      Tuollaisia harhoja kutsutaan skitsofreniaksi/psykoosiksi...

      • Tutkitusti totta

        >Tuollaisia harhoja kutsutaan skitsofreniaksi/psykoosiksi... <

        Väärin, kehittyneissä maissa jälleensyntymää pidetään tieteellisesti todistettuna faktana:

        >Virginian yliopisto tutkii lapsia, jotka kertovat aikaisemmasta elämästään toisena.<

        http://areena.yle.fi/video/1316115737823

        Tulee myös uusintana YLE Teema La 17.09.2011 klo: 16.35


    • Hei
      minä uskon, että jokaisella on muistoja monestakin edellisestä elämästä. mutta ne eivät pääse pinnalle tässä vauhdikkaassa ja stressisessä juoksussa.
      muistaakseen taaksepäin, on ensin opeteltava rentoutumaan. on päästävä niin pitkälle harjoituksissaan, että unohtaa ruumiinsa ja keskittyy vain henkiseen olotilaansa. sitä voi harjoitella illalla sängyssä selällään maaten.

      itse tiedän parikin paikkaa missä olen asunut. elämäni aikana olen käynyt niissä maissa ja tuntenut niihin aina ihmeellistä vetoa. toinen niistä vaikutti myös ammatinvalintaani. uskon, että sisäinen äänemme antaa meille vaikka kuinka paljon merkkejä ja kipinöitä. meidän tulisi vain kuunnella niitä!

      terveisin Keskiyö

    • Muistissa liikaa

      Syy siihen, että suurin osa ihmisistä ei muista edellisen elämänsä asioita on se, että niiden muistaminen voisi aiheuttaa liikaa tuskaa tai niiden muistaminen saattaisi estää ihmisen henkistä kehitystä tässä elämässä.
      Itse olen muistanut edellisen elämäni tapahtumia toisen maailmansodan ajalta Puolasta, olin nuori tyttö ja juoksin sotilaita pakoon metsässä elämäni päättyi ampumiseen. Muistan myös sen yön kun olin sisareni kanssa kotona ja äiti tuli herättämään, että nyt pitää paeta sotilaat ovat tulossa. Muistan kaikki esineet, hajun, tunnelman, äänet kaiken ja hyvin tarkkaan. Nämä ihmiset sisareni ja äitini jättivät sieluuni kaipuun, jota en voi parantaa, myöskään näiden asioiden muistaminen ei tehnyt minua paremmaksi, viisammaksi, minulle jäi vai kaipuu ja pelko. Edellisen elämän karu loppu seuraa minua ja on tehnyt minusta säikyn, ylisuojelevan, pelkurin, tosin tunnen myös hyvin voimakasta empatiaa ihmisiä kohtaan joilla on elämässä jotain pahaa sattunut.
      Joten ole onnellinen jos et muista edellisiä elämiä, tässä elämässä on nyt tällä haavaa riittämiin.

      • kokija

        Jotkut muistavat elävästi elämänsä, kun tulevat takaisin ennenkuin astraalikeho on liudentunut. Jos on kiinni muistoissaan, syntyy kaipuuta, joka synnyttää tarkertumista. Takertuminen on taakka. Tämän vuoksi ei ole suotavaa muistaa.

        Eri asia on, jos on irrottautunut koko ihmiselämästä ( ja kiinnittynyt sisempään elämään, ydinminään ), jolloin muistaminen ei aiheuta kaipuuta.


    • kerran syntyvä

      Siksi sinulla ei niitä ole, koska emme synny tänne kuin yhden kerran. Muistan hetken kun minulla oli todella vaikeaa. Koin avioeron tuskan erittäin voimakkaana. Joskus tuntui kuin elämä ennen avioliittoa, ja sitten jakso mieheni kanssa, noin 25 vuotta ja sitten elämä eron jälkeen olisvat oleet kaikki kuin laikatut iralleen täysin ja niiden välillä olis ollut jopa vuosisatoja. Yhdistelin jopa elokuvamuistoja nuoruudestani silloisen poikaystäväni (sitten mieheni) ja ja samoja kuvia kirjoita tai lehdistä niin kuin olisn elänyt noissa maisemissa satoja vuosia sitten. Luulen että ihmiset jotka kuvittelevat eläneensä täällä useamman kerran eri ruumiissa, sotkevat tällasiet kokemukset jälleensyntymiseksi.

      Olen kristitty ja Raamatun mukaan ei ole mitään mahdollisuutta elää maan päällä monta kertaa eri ruumiissa.

      • Jälleensynnymme

        "Olen kristitty ja Raamatun mukaan ei ole mitään mahdollisuutta elää maan päällä monta kertaa eri ruumiissa."

        Raamattu on siis väärässä siinä asiassa.


      • Alkuperäinen parempi

        >Raamatun mukaan ei ole mitään mahdollisuutta elää maan päällä monta kertaa eri ruumiissa. <

        Alkuperäisessä raamatussa on jälleensyntymisoppi. Tuo jälleensyntyminen poistettiin raamatusta kirkolliskokouksen päätöksellä vuonna 553:

        http://www.teosofia.net/eriusk/konst_kk.htm


      • ei ongelmaa

        UT:ssa opetuslapset kyselevät Jeesukselta muistaakseni sokeana SYNTYNEESTÄ miehestä että tämäkö teki syntiä vai hänen vanhempansa tekivät, että lopputuloksena on sokeus.

        Tuo kertoo siitä että juutalaiset pitivät reinkarnaatiota ainakin mahdollisena. Miten ihminen muuten ennen syntymäänsä olisi ehtinyt tekemään syntiä josta rangaistuksena olisi tuo sokeus?

        Kovin ollaan kärkkäästi sanomassa että Raamatu on sitä ja sitä mieltä, eikä sitten edes tiedetä että mitä kaikkea siellä Raamatussa seisoo. Kannattaisi ehkä lukea sitä kirjaa ja myös ajatuksen kanssa.

        Jos itse on yhdistellyt kaikenlaista hömppää ja kuvitellut höpöjä päässään, ei se sitä tarkoita että kaikki muutkin niin tekevät. Ja se yksi mikä sanoi ketjussa että 5-vuotiaat valehtelevat: toivottavasti tälle ei koskaan synny lasta joka alkaa puhumaan liian "outoja" aiemmasta elämästään ennen nykyistä elämäänsä. Se lapsiparka varmaan saisi ylimielistä naureskelua osakseen, ellei kuritustakin.

        Eikä sitä kristinuskoa tarvitse laittaa reinkarnaatio-opin viholliseksi. Mistä me tiedämme mitä kaikkea Jeesuskin jutteli mikä ei ehkä koskaan päässyt Raamattuun asti? Tai sitten reinkarnaatiota pidettiin niin itsestäänselvyytenä ettei siitä katsottu aiheelliseksi lässyttää ummet ja lammet. Ja Jeesushan tarjoaa ylösnousemusta (=jälleensyntymisen pyörästä vapautumista?) erityisellä tavalla elämällä. Aivan kuten buddhalaismunkitkin tahollaan yrittävät päästä reinkarnoitumisesta eroon.


    • Yliopisto tutkii
      • Katso Areenalta

        "Virginian yliopisto tutkii lapsia, jotka kertovat aikaisemmasta elämästään toisena."

        Tuo laatudokumentti on katsottavissa myös netissä:

        http://areena.yle.fi/video/1316115737823


    • Lightbluesoul

      Itse uskon täysin jälleensyntymään. Muistoja ei varsinaisesti pyyhitä sielun muistista jälleensyntymässä pois vaan ne "unohdetaan" "unohduksen verhon takia". Tämä on välttämätöntä sielun kehityksen takia.

      Lapsena tuo verho voi olla vielä hatara ja asioita menneistä elämistä voidaan muistaa paremmin. Lapsi on vilpitön ja puhdas joka edesauttaa näkemään myös paremmin henkiä kuin myös muistamaan niitä edellisiä elämiä.

      Esimerkiksi parivuotias tyttöni näki yhdesti kummitustytön. Hän osoitti tyhjään nurkkaan ja sanoi tyttö, sitten rupesi itkemään. Näihin asioihin ei ihmiset osaa suhtautua vielä kypsästi. Antakaa kaiken uuden tulla julki ja kukoistaa, epäilkää ja miettikää asioita syvällisesti niin joku päivä voitte kohdata avartumista.

    • Teräsmies...

      Televisioni ja kotinurkkani on täynnä kryptoniittiä, joka vie voimani. Vanhoissa kuvaputkitelkkareissa sentään oli lyjyä vähentämässä säteilyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe