Miksi Blue1 peruuttaa jatkuvasti lentoja

gghhh2

eli siinäpä se kysymys olikin. Päivittäin on peruttu ainakin yksi lento. Meillä varattuna reilun viikon päästä lento Oulusta Hkiin ja jatkolento eri yhtiön lomalennolla. Vaihtoaikaa tosin on reilusti, mutta mietityttää, jos tuo lento onkin peruttu, miten pääsemme siinä tapauksessa ajoissa Hkiin. Ilmoittavatko yleensä peruutuksista ajoissa ja mistä nuo peruutukset johtuu?

7

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • This is the end

      Rahat loppu ja työntekijät potkittu poijes.

    • Neuvoskelija

      Yhtiöltä voisi kysellä syitä peruutuksiin, mutta syitä on varmasti monia, eikä yhtiö välttämättä halua kertoa ihan kaikkea esimerkiksi siitä, miksi peruutuksia on usein. Tyypillisiä syitä ovat tekniikan pettäminen (ei niin, että koneella ei voisi lentää, vaan niin, että on syytä tehdä tarkistuksia tai huoltoa, jotta lentäminen olisi turvallista) ja liian pieni matkustajamäärä (jos se on kovin pieni, yhtiön kannattaa peruuttaa lento vaikka matkustajien uudelleenreititys voi käydä hyvinkin kalliiksi). Myös henkilöstöongelmat voivat aiheuttaa peruutuksia, esimerkiksi jos lentäjä on sairaana eikä käytettävissä ole korvaavaa lentäjää.

      Oulu-Helsinki-väli on matkustajan kannalta aika turvallinen, jos vaihtoaikaa on reilusti. Välillä on sen verran paljon liikennettä (varmaan Euroopan tiheimmin liikennöityjä reittejä tämänkokoisten paikkakuntien välillä), että löytyy sopiva korvaava lento.

      Tiukan paikan tullen pidä kiinni oikeuksistasi. Ei pidä tyytyä esimerkiksi tarjoukseen saada rahat takaisin tuollaisessa tilanteessa. Sehän olisi absurdia, koska jos sitten itse yrittää hankkia korvaavan lennon toiselta yhtiöltä, se maksaa maltaita (koska ollaan lähellä lähtöä).

      Lentoyhtiöllä on velvollisuus järjestää korvaava lento mahdollisimman pian. Tämä tarkoittaa että sen on ostettava sinulle paikka vaikka kilpailevan yhtiön koneeseen. (Tämä tulkinta ei ole ihan selvä, mutta sitä kannattaa vaatia.)

      Ks.
      http://www.ecc.fi/fi-FI/matkustaminen/lentomatkustajan-oikeudet/lennon-peruuttaminen/

    • Narsisti

      Kysyppä asiaa Blue1:n toimitusjohtajalta ja kerro täällä, jos onnistut saamaan edes etäisesti järkevältä kuulostavan vastauksen.

    • Jalat maassa

      "Rahat loppu ja työntekijät potkittu poijes."

      Tässä ollaan niin asian ytimessä. Asiakkaita olisi ja lennot täynnä, mutta henkilökuntaa potkitaan pois ja lennot lennätetään toisilla.

      • K. Ommentaattori

        Lennot täynnä? Hm... siis kannattavia reittejäkö ovat lopettaneet & lopettamassa? Ehkä ei...

        "Matkustajakäyttöaste laski heinäkuussa verrattuna viime vuoteen 4,7 prosenttiyksikköä 80,6 prosenttiin. Käyttöaste vuoden alusta on laskenut 2,7 prosenttiyksikköä 67,0 prosenttiin."
        http://www.blue1.com/fi/fi/Blue1/Lehdisto/suoritteet/Blue1n-liikennekehitys-heinakuussa-2011-/'

        Eikä firmaa ilahduta se, että käyttöasteen laskemisen lisäksi keskihinnat ovat laskeneet. Halvimmat turistiluokan liputhan eivät todellisuudessa tuota firmalle katetta vaan vain vähentävät tappiota. Siis ne joita nyt myydään "pyrähdyshintoina". "Yleisön pyynnöstä jatkamme ale- hinnoilla 5.9 saakka" näkyy nyt mainoksessa. Liekö yleisön pyynnöstä vai siksi, että firma muuten ei millään saa paikkoja kaupaksi? Ja mikähän on kuluttajalain kanta siihen, että "ale -hintana" myydään hintaa, jota on ihan normaalistikin saatavilla?


    • Que sera,sera

      Henkilökuntaa potkitaan pois. Ne jotka saavat jäädä, tekevät ylitöitä niin paljon kuin sielu sietää. Mutta jossain vaiheessa tulee stop kun aina työpäivät ovat 10-12h. Ei ole helppo olla matkustaja mutta ei työntekijäkään nykyään. Miten käynee toisen kotimaisen lentoyhtiön - siellä puhutaan kauniisti säästöohjelmasta.Ettei vaan jaettaisi potkuja sielläkin kun säästöohjelma pääsee kunnolla vauhtiin.

      • työpäivät

        Kerropa sellainen työpaikka, missä 10-12h työpäiviä ei koskaan pääse syntymään? Luulin, että jokainen tälle alalle tuleva tietää, että kymmenen tunnin päivät ovat tavallisia siinä missä 4h työpäivät ovat tavallisia kaupan varakassalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe