Miksi Blue1 peruuttaa jatkuvasti lentoja

gghhh2

eli siinäpä se kysymys olikin. Päivittäin on peruttu ainakin yksi lento. Meillä varattuna reilun viikon päästä lento Oulusta Hkiin ja jatkolento eri yhtiön lomalennolla. Vaihtoaikaa tosin on reilusti, mutta mietityttää, jos tuo lento onkin peruttu, miten pääsemme siinä tapauksessa ajoissa Hkiin. Ilmoittavatko yleensä peruutuksista ajoissa ja mistä nuo peruutukset johtuu?

7

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • This is the end

      Rahat loppu ja työntekijät potkittu poijes.

    • Neuvoskelija

      Yhtiöltä voisi kysellä syitä peruutuksiin, mutta syitä on varmasti monia, eikä yhtiö välttämättä halua kertoa ihan kaikkea esimerkiksi siitä, miksi peruutuksia on usein. Tyypillisiä syitä ovat tekniikan pettäminen (ei niin, että koneella ei voisi lentää, vaan niin, että on syytä tehdä tarkistuksia tai huoltoa, jotta lentäminen olisi turvallista) ja liian pieni matkustajamäärä (jos se on kovin pieni, yhtiön kannattaa peruuttaa lento vaikka matkustajien uudelleenreititys voi käydä hyvinkin kalliiksi). Myös henkilöstöongelmat voivat aiheuttaa peruutuksia, esimerkiksi jos lentäjä on sairaana eikä käytettävissä ole korvaavaa lentäjää.

      Oulu-Helsinki-väli on matkustajan kannalta aika turvallinen, jos vaihtoaikaa on reilusti. Välillä on sen verran paljon liikennettä (varmaan Euroopan tiheimmin liikennöityjä reittejä tämänkokoisten paikkakuntien välillä), että löytyy sopiva korvaava lento.

      Tiukan paikan tullen pidä kiinni oikeuksistasi. Ei pidä tyytyä esimerkiksi tarjoukseen saada rahat takaisin tuollaisessa tilanteessa. Sehän olisi absurdia, koska jos sitten itse yrittää hankkia korvaavan lennon toiselta yhtiöltä, se maksaa maltaita (koska ollaan lähellä lähtöä).

      Lentoyhtiöllä on velvollisuus järjestää korvaava lento mahdollisimman pian. Tämä tarkoittaa että sen on ostettava sinulle paikka vaikka kilpailevan yhtiön koneeseen. (Tämä tulkinta ei ole ihan selvä, mutta sitä kannattaa vaatia.)

      Ks.
      http://www.ecc.fi/fi-FI/matkustaminen/lentomatkustajan-oikeudet/lennon-peruuttaminen/

    • Narsisti

      Kysyppä asiaa Blue1:n toimitusjohtajalta ja kerro täällä, jos onnistut saamaan edes etäisesti järkevältä kuulostavan vastauksen.

    • Jalat maassa

      "Rahat loppu ja työntekijät potkittu poijes."

      Tässä ollaan niin asian ytimessä. Asiakkaita olisi ja lennot täynnä, mutta henkilökuntaa potkitaan pois ja lennot lennätetään toisilla.

      • K. Ommentaattori

        Lennot täynnä? Hm... siis kannattavia reittejäkö ovat lopettaneet & lopettamassa? Ehkä ei...

        "Matkustajakäyttöaste laski heinäkuussa verrattuna viime vuoteen 4,7 prosenttiyksikköä 80,6 prosenttiin. Käyttöaste vuoden alusta on laskenut 2,7 prosenttiyksikköä 67,0 prosenttiin."
        http://www.blue1.com/fi/fi/Blue1/Lehdisto/suoritteet/Blue1n-liikennekehitys-heinakuussa-2011-/'

        Eikä firmaa ilahduta se, että käyttöasteen laskemisen lisäksi keskihinnat ovat laskeneet. Halvimmat turistiluokan liputhan eivät todellisuudessa tuota firmalle katetta vaan vain vähentävät tappiota. Siis ne joita nyt myydään "pyrähdyshintoina". "Yleisön pyynnöstä jatkamme ale- hinnoilla 5.9 saakka" näkyy nyt mainoksessa. Liekö yleisön pyynnöstä vai siksi, että firma muuten ei millään saa paikkoja kaupaksi? Ja mikähän on kuluttajalain kanta siihen, että "ale -hintana" myydään hintaa, jota on ihan normaalistikin saatavilla?


    • Que sera,sera

      Henkilökuntaa potkitaan pois. Ne jotka saavat jäädä, tekevät ylitöitä niin paljon kuin sielu sietää. Mutta jossain vaiheessa tulee stop kun aina työpäivät ovat 10-12h. Ei ole helppo olla matkustaja mutta ei työntekijäkään nykyään. Miten käynee toisen kotimaisen lentoyhtiön - siellä puhutaan kauniisti säästöohjelmasta.Ettei vaan jaettaisi potkuja sielläkin kun säästöohjelma pääsee kunnolla vauhtiin.

      • työpäivät

        Kerropa sellainen työpaikka, missä 10-12h työpäiviä ei koskaan pääse syntymään? Luulin, että jokainen tälle alalle tuleva tietää, että kymmenen tunnin päivät ovat tavallisia siinä missä 4h työpäivät ovat tavallisia kaupan varakassalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe