vinkkejä

Ursula..

Kellä ois loistavii vinkkei kuinka sais pennun 5kk lopettamaan näykkimisen?? Alkaa olla jo kaikki konstit käytetty. Ja aivan turha on vedota siihen et on pentu!! Ihan pienestä pitäin oli ainut pennuista joka näykki ja turha jauhaa paskaa et kysy äitiltä tai isältä. Pentu saa myös liikuntaa päivittäin ja koirakoulussa käydään viikottain, pari kertaa päivässä myös koulutan sitä n. puolentunnin ajan kotona.

13

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • provo???

      No huh huh! Oletko varma, että se on koirakoulu, jossa käyt? Luulisi siellä kerrotun asioita, puolen tunnin koulutus aikuisellekkin koiralle on rankkaa, saati pennulle.

      Pennut näykkivät, etenkin hampaiden vaihytuessa. Onko aktivointia riittävästi, koiran mieleistä, ei omistajan? Se voi purkaa stressiään myös, jos siltä vaaditaan liikaa, koulutetaan epäloogisesti, liian nopeasti, palkataan väärin, vaaditaan älyttömiä, jne.

      Miten käyttäydyt, syy on lähes aina omistajassa, kiinnitä huomio omaan käytökseesi. Käy kirjastossa, soita kasvattajalle, puhu oikeassa koirakoulussa, netissä on GOOGLE ominaisuus, opiskele koiria.

      Miten tahansa koiraa opetatkin, opetuksen on jatkuttava kauan, ei kukaan muutamassa viikossa opi, kaikkien perheenjäsenten on toimittava samoin, aina, jokakerta.

    • ursula..

      En mie pennultani vaadi liikaa vaan opetellaan ihan sen mukaan mitä se haluaa, se oikein haluu katsekontakteja, istuu vieressä ja seuraa minua minne tahansa. Enkä tietenkään oleta sitä että se oppisi heti.. Ihan perus settii istumista, paikalla oloa, katsekontakteja ja tulemista luokse jne. Ja tietenkin sen tiedän että näykkii kun hampaat vaihtuu.. Koskaan en rankalla kädellä koiraani rankaise puremisesta, sisällä se toimii kun vie hetkeksi jäähylle toiseen huoneeseen ja ulkona kun näin ei voi tehdä niin tiukkaan otteeseen syliin. Pennussa on kummiskin kahta vahvaa rotua sakemannii ja rotikkaa. Mutta ajan kanssa pureminen helpottaa.

    • lalala lulu

      en tarkoita pahalla mutta ei se sakemanni nyt niin vahva rotu ole!!! rotikka nyt on vähän vahvempi mutta kunnon koulutuksella siitä tulee loistava perheen jäsen!!

    • janskujeejee

      meillä sama ongelma että koira on n. 6kk ja näykkii. toki sulla on vahvempi koirasekotus kotonasi kun rotikka ja sakemanni..kokemusta on kummastakin rodusta sen verran et tiiän mitä käyt läpi... meillä perus tekniikka että on paljon...siis PALJON luita ja puruleluja jotka kestää kauemmin kuin sen pari päivää, jokakerta kun näykkii niin EI ja antaa koiralle jotain muuta pureskeltavaa. eiköhän se siitä.. meilä ainakin suht ok:sti toiminu. pikku hiljaa.

    • hbryhbr

      Miten ihmeessä jäähy auttaisi? Kysypä siltä koirakoulunne opettajalta mitä sontaa sellainen on!

      Huomioimattamuus auttaa, googlaa ja lue. Silloin koira ymmärtää ja oppii. Jäähy ja muut negatiiviset rankaisut saavat koiran alistumaan, omistaja ei tunnu kivalta, oppiminen kangertelee, koska omistajasta ei koskaan tiedä ,koska se taas pimahtaa.

      Ajattele koiran kannalta, älä niin että mikä laiskalle ihmiselle olisi helpointa (rankaista koiraa, joka ei ymmärrä, typerää).

    • ursula..

      Tuosta edellisestä joutuu siis ymmärtään että olen sohvaperuna ja hullu, kiitos vaan!!! Todellisuus on aivan toista, mut mitäpä minä sinun mielipiteistäsi välin yhtään.
      janskujeejee: Meil on kans purulelui jos jonkinlaisii. Nyt ollaan pari päivää kokeiltu tuollaista; tyhjään tölkkiin pienii kivii ja ravistus aina kun näykkäsee, tuntuu ainakin vähän tehoovan. Toivon et siitä olisi apua, koska se näykkinen tekee kipeää ja en todellakaan halua pentua lyödä ja mitenkään sit alistaa minua pelkäämään. Meil kans pentu oppii todella nopeesti ja oikein haluu tehdä kaikkee uutta. Kyllähän toi pentu on niin tärkee et sen eteen tekee mitä vaan, vaatii pitkää pinna ja kärsivällisyyttä. Eiköhän se ala jossain vaiheessa helpottaa, no ainakin sit kun on vanha ja hampaaton niin ei ainakaan näykkiminen enää satu.

    • kipu.sisko

      Jäähyt ja syliotteet on ihmislapsen kasvatusta, koira ei niistä mitään älyä. Ja jatkaa uudestaan ei-toivottua toimintaansa.

      Koiran käytökselle pitää asettaa selvät rajat, puremista ei suvaita. Riittävän voimakkaasti kerrot pennulle, jos käytös on sopimatonta. Niin siihen loppuu. Älä lyö koiraa - ikinä - mutta ole pelottava, äänekäs ja tiukka. Elekieltä.

      Ja ihan höpöpuhetta nuo alistumiset, tai että rupeaisi omistajaansa vieroksumaan. Huomioimattomuus voi auttaa tai sitten ei. Pentu hyväksyy omistajaltaan normaalin kurin mukisematta.

      Nykyaikana ollaan niin pehmoja, ettei uskalleta pennulle mitään sanoa vaan nameja vaan tungetaan nokan eteen joka asiasta. Pentu hämmentyy kun ei ymmärrä, miten omistaja haluaa sen toimivan.

      Ihan tärkein on se EI niin että tehoaa. On täysin mahdollista lopettaa ongelma kerralla, eikä odottaa että hampaat tippuu suusta :)

    • tuutelituu

      Mä oon tehny jokaisen koirani kanssa niin, että kun puree, niin nappaan leuasta kiinni. Hetken aikaa pidän otteessa, koira toteaa, että se ei tosissaan tunnu kivalle, eikä näykkimistä liian kauaa jatku.
      Toki vieläkin tulee ton pennun 8kk kanssa harhaotteita kun leikitään riehakkaammin lelun kanssa, mutta niistä en rankaise, sillä ne napsut ei ole tarkoitettu näykyiksi vaa innostuessaan menee huti lelusta =)

    • jp

      kannattaisi kokeilla korkeaa lyhyttä kiljaisua joka kerta kun koira näykkäsee.

    • Joobax

      Meillä ei auttanut muu kuin suihkautus vettä sinappi/ketsuppi-pullosta naamalle kiellon/murahduksen kera. Viikon jälkeen ei enää näykkinyt. Sitä ennen kokeilin kiljaisut, jäähyt, huomioimattomuuden, kiinnipidon, läimäytyksen, pelottelun, huutamisen, selätyksen, kiellon... Eipä tehonnut ei. Vesi (sitruunalla höystettynä) oli meille se ratkaisu.

      Ratkaisu oli helppo, mutta sen löytäminen oli vaikeaa :D

    • KOIRAN ASIALA -97

      Yritä että kun se puree niin kiljaise mutta ei liian kovaan sillälailla että se hiukan säikähtää kun se puree uudelleen kiljaise taas.

      Koiran hampaat on kuin ihmisen kädet nillä se tutustuu erillaisiin esineisiin ja asioihin. Kun koiran pennut painivat ne purevat toisiaan ja toinen vingahtaa tai murahtaa jos toinen puree liian lujaa tai jos se ei enää jaksa leikkiä. Mistäpä pieni koiranpentu tietäisi että meillä ihmisillä ei ole paksua karvapeitteistä nahkaa kuten koirilla.

      • Luttu

        joku on näköjään lukenut Tuire Kaimiota? ;) sori off. nämä on meillä onneksi toimineet.


    • Mulla oli kultaisen noutajan ja pystykorvan sekotus. Pentuna se näykki ja puri aika lujaaki ku sillä terävät hampaat pienenä. Sit mie hoksin et laitam paksun kinttaan käteen ja leikin senkans se saI PURRA TOSISSAAN ET VÄLILLÄ LIIANKI LUJAA MT SIITÄ TULI FIKSU KOIRA. oho menee isoille ku mokkula pätkii. Vanhempanaki puri mut leikillään, osas arvioia koska sonse kipu ihmisellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1475
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1040
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe