Onkohan rotta hyvä lemmikki?

iina kokkala

Moi!

Mietin vain, että onkohan rotta hyvä lemmikki`? Onko ne teidän mielestä ìhan kivoja" vai " uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne on tosi ihania ja älykkäitä!!!!" ? Olen miettinyt sitä jo pitkään, joten päätin kysyä täältä. Voittaako ne hamsterit, hiiret, ja siilit? mielipiteitä kaivattaisiin =) ja tottuuko ne helposti käsittelyyn/omistajaan?
JOS TEILLÄ ON / ON OLLUT ROTTIA, NIIN KERTOKAAPA HYVIÄ PUOLIA JA MIELIPITEITÄ!!!!!! =)=)=)


T.iina kokkala

10

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • R&G

      Kesyrotat on ainakin mun mielestä ihan parhaita jyrsijöitä! Itelläni on 2 kolmen kk ikästä poikaa, ja ns "kiinty" muhun jo viikossa. Nykyään ne nuolee mun kättä aina ja tulee luokse heti kun avaan häkin, eli tosi ihania ja seurallisia elukoita, mutta niitten kanssa pitää olla aika usein, ettei ne unoha sua. Tosi älykkäitäkin ne on; onnistunu karkaan häkistään jo kahesti! Ite oon sitä mieltä, että kesyrotat on niinkun koiria, mut vaan jyrsijöitä. Yks hyvä puoli on kans se, et rotat on helppohoitosii. Hamstereita, hiiriä tai siilejä mulla ei oo, mutta kokemuksen perusteella ainakin gerbiilit ne voittaa. Toivottavasti tosta ny oli jotain iloo.

    • Sedä

      Riippuu mitä hakee. Rotat on luonteeltaan tosi fiksuja, ja kesyjä jos ne ottaa kasvattajalta joka on käsittelyt niitä kunnolla. Toisaalta ne on sitten myös jääräpäisiä ja ärsyttäviä, omani syövät itsensä sängyn sisään, hyppivät pöydillä, jyrsivät seiniä ja tottakai sotkevat :D Vaativat paljon huomiota ja vapaanapitoaikaa. Toisaalta myös elävät onnettoman vähän aikaa, sairastuvat helposti syöpiin ja hengityssairauksiin eikä niitä voi oikein parantaakaan. Rotille on paras olla huone johon niille saa hyvin virikkeitä ja jossa tuhot ei niin haittaa. Yksiöön en uskaltaisi niitä ottaa, löytäisivät liikaa piiloja ja kaikki olisi mitä luultavimmin rei'illä. Puhumattakaan siitä että ruokaa pitäisi laittaa niin että rotat kiipeää koko ajan lahjetta pitkin pannulle...

    • lähäriksiopiskellut

      Itselläni on ollut parikin rottaa ja uusia tulen ottamaan! Jos haluaa, niin ne voi hyvin opettaa tekemään "temppuja" kuten koiratkin. Toinen rotistani osasi antaa tassua palkkiota vastaan tietenkin. Ne on hirmu seurallisia ja älykkäitä, oppivat nopeasti. Mutta ne todellakin tarvitsevat huomiota ja kaveria varsinkin jos otat vain yhden! Kaveri ei tietenkään ole pahitteeksi. Rottia on myös helppo ruokkia kun ovat suht kaikkiruokaisia, mutta täytyy kuitenkin muistaa (kuten omatkin) ruokatottumukset. Omat rottani tulivat nukkumaan sohvalle iltaisin syliini ja aina yrittivät kiivetä vaatteita pitkin lähemmäs. Toinen rotta kävi jopa ulkona! Se makasi hartioilla ja laitoin vain hupun päähän ja ulos koiraa taluttamaan! Ehdottomasti paras valinta jyrsijöistä lemmikiksi!! :)

    • Sedä

      ^Vain yhtä rottaa ei saa ottaa koskaan. Itseasiassa suomen eläinsuojelulakikin mainitsee kaverin tarpeen laumaeläimille.

    • aloittaja,rottahaluk

      Taidan harkita 3 rotan ottamista, sillä se ei ole liikaa eikä liian vähän. Raha ei ole ongelma =) Minulle tarjottin 120 cm pitkä, 55cm leveä, ja 110 cm korkea lintuhäkki, johon saattaisi mahtua 3 rattusta? Tarkoitan, että täytyykö olla isompi?
      entä tyttö vai poikarottia?

    • Sedä

      Tosin hyvän kokoinen häkki, jos vaan saat sen sitten pysymään puhtaana kunnolla ja on tarpeeksi luukkuja että yletyt rottiin :) Sukupuoli riippuu siitä mitä haluaa. Poikarotat köllöttelevät tyytyväisinä sylissä rapsutettavina, toisaalta osa ei välttämättä halua liikkua häkistäkään ulos. Tytöt ovat yleensä vilkkaampia, niistäkin löytyy sylikavereita, mutta tykkäävät juoksennella vapaana ja tehdä kaikkea hölmöä. Kummatkin on kuitenkin ihan mukavia, kunhan ottaa ne paikasta ja jossa niitä on kesytelty pieninä huolella.

    • Rotta-hullu

      Joo oon 11v. Ja saan synttärilahjaks
      2urosta & 2naarasta, muttiiän et ne on
      Ihania!! Serkulla on niitä 4 ja kun mä
      Kävin sie mun perheen kanssa nii...
      NE OLI NII IHANII ET EI VOI SANOIN
      KUVAILLA!!!!!!!!!!
      Oon iha shokissa!! Ne ainaski on lauma-
      Eläimiä, ne kasvaa noi 30cm, tilaa vaativia,
      Rakastettavia, älykkäitä, nopeita,hassuja,
      Elää noin 0-7v., huomiota kerjääviä

      • Sedä

        Ootko iiihan varma, että kannattaa ottaa samalla kertaa sekä naaraita että uroksia? Ettei yksi lauma kuitenkin riittäisi alkuun? Ehditkö varmasti käsitellä kaikkia, ja jos ne on poikasia, totuttaa ne käsittelyyn kerralla? Entäpä kahden ison häkin siivous, ja kaksi erillistä jaloitteluaikaa? Yhdelle laumalle ehtisit suoda tuplasti huomiota = paremmin suhun kiintyneet, tyytyväisemmät rotat. Tai sitten kun joku päättää karata, ja seurauksena on parikymmentä poikasta...

        En sano että älä tee näin, mutta kannattaa kuitenkin harkita vakavasti :) Oot kuitenkin aika nuori vielä, ja kokemuksesta sanon että ei oo ihan pieni homma...


    • -Luna

      Ehheh, rotat ei elä 0-7 vuotta:D Ihan vaan 1-2.
      Mutta joo, rotat on kyllä parhaita lemmikkejä mitä mulla on ollu, suosittelen niitten ottamista!

    • surhym

      Suosittelen kanssa yhden sukupuolen ottamista ensin. On paljon helpompaa ja kerkiät keskittymään kavereihin. Jos on molempia sukupuolia niin sinun tarvisi olla todella tarkka ettei pääse tulemaan vahinko vauvoja. Täällä on pojat hulluja pelkästään siitä kun olen käynyt katsomassa tyttö rottia, saati kun on jollain pojista ollut tyttöystävä kylässä(vaikka on häkki eri huoneessa). Tietysti on eri asia jos tottuvat toistensa hajuihin ollessaan koko ajan samassa asunnossa mutta pääset huomattavasti helpommalla kun otat poikia/tyttöjä. Itse tietysti suosittelisin poikia koska on aina ollut ukkeleita. Molemmat hyviä sanotaan näin poliittisesti;). Juu tuo -Lunahan sanoikin jo tuosta eliniästä, vanhin poika taitaa olla mulla olleista ollut 2.5 vuotta, yleensä on vähä alle pari vuotta jollei ole sairastunut aiemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe