Mitä toivot hierojaltasi?

TulevaHieroja

Kysyn tätä hieronnan opiskelijana eli tarkoitan tässä nyt ei-seksuaalista -hierontaa.

Kerrotko hierojallesi toiveistasi? Vai toivotko hänen itse paikallistavan ongelmakohtasi?
Toivotko hänen antavan ohjeita ravinnosta, liikunnasta tms.?
Koetko riisumisen epämiellyttäväksi/kiusalliseksi? Miten sen saisi sujumaan luontevammin?
Haluatko jutella hieronnan aikana vai toivotko hiljaisuutta?
Miten hieronnan jälkeen? Haluaisitko levätä hetken ja lähteä omaan tahtiisi? Voisitko ajatella käyttäväsi osan hieronnalle varatusta ajasta lepäämiseen?
Millainen ympäristö on Sinun mielestäsi hyvä hierontatila?

Iloista ja aurinkoista syksyä kaikille ja käykää huollattamassa itseänne hierojalla!

15

685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kun kerran kysyit

      Toivon hierojalta:

      1) Hienotunteisuutta. Lähde pois siksi aikaa, kun riisun ja asetun penkille. Myös kun puen. Kysy, olenko valmis, jos mitään ei kuulu; älä ryntää suoraan huoneeseen.

      2) Kohteliaisuutta ja ystävällisyyttä. En ole nuorelle hierojalle "sä". Näytä iloista naamaa, kun tulen, en halua neuvostoliittolaista palvelua. Asiakas ei ole vain kimpale lihaa. Hieronnan aikana voi jutella, mutta en tarvitse taas samaa höpinää ravinnosta ja liikunnasta. MIeluummin kuulisin juttua lihaksista(ni), kun kerran olen hierojalla Tai voidaan jutella ihan muuten vain. Voithan aloittaa juttelun: jos asiakas ei vastaa, hän on joko tuskissaan tai ei jaksa puhua. Jos asiakas haluaa jutella, pidä omalta osaltasi keskustelua pystyssä.

      3) Konsultointia. Minä en ole hieroja. Osaan kyllä sanoa, mihin koskee, mutta siinä se. Hierojan pitää kertoa, että esim. selkäsärky voi johtua kireistä pakaralihaksista, ja ehdottaa niitten hieromista. Tai kipeät akillesjänteet kireistä pohkeista jne. Minä en voi sitä tietää, enkä siksi osaa sitä pyytää.

      4) Jos sanon, että sattuu, höllää HETI.

      5) Hyvä hierontatila on puhdas ja siisti ja valo ei paista suoraan silmiini. Hierontatilan pitää olla LÄMMIN. Jos hierojalla on just sopiva, asiakkaalla on kylmä. Eikä kovaäänistä taustamusiikkia.

      • OnneaOpiskeluihin

        Hei "kun kerran kysyit" ja "tulevahieroja"!

        Olen ammatiltani hieroja ja kerron miksi aina ei mene niin kun sinä toivot.
        Olen myös mies.

        1) Minä annan asiakkaani riisua ja pukeutua rauhassa niin että en yleensä katso sinne päin. Mutta aina ensimmäisellä kerralla teen asiakkaille testejä, jotta saisin mahdollisimmam hyvin kuvan asiakkaan ongelma kohdista ja silloin pystyn tehostamaan hieronnan esimerkiksi oikeialle puolelle. Ja välillä asiakas alkuhaastattelussa kertoo, että ei hänellä ole mitään, mutta testejä tehdessä löytyy selviä puolipuolieroja. Alku testit antavat myös tavoitteen hieronnalle. Ja kyllä teetän ne asiakkaalla niin että hänellä on vain alusvaatteet päällä, koska ryhdin ja nivelien liikkeiden analysointi on vatteiden läpi aika vaikeaa. Nämä tehdään myös potilaan turvallisuuden takia.
        http://urheiluhieroja.blogspot.com/2011/05/miksi-hieroja-kyselee-kaiken-maailman.html

        2) Kyllä. Hieronta on palveluammatti ja vanhempia ihmisiä on hyvä teititellä. Jos asiakas ei ole juttu tuulella niin silloin kannattaa hierojankin olla hiljaa. Anna asiakkaalle tilaisuus tentoutua. Esimerkiksi hieronnan lopussa on hyvä kertoa asiakkaalle missä oli kireää ja kertoa miten hän itse voisi vaikuttaa että nämä kireät kohdat eivät olisi jatkossa niin kireitä.

        3) Kannattaa ehdottaa asiakkaille niska-hartia hieronnan yhteydessä käsiä ja rintalihaksia. Kun katsot asiakkaan ryhdin ja teet perus testit sinun on helpompi perustella asiakkaalle miksi nyt hierottaisiin niitä rintalihaksia.

        4) Voimakkuus aina asiakkaan mukaan. Joidenkin päälle saa hypätä koko painolla ja osalle riittää kevyt sively. Ja lisäksi on kaikkea siltä väliltä. Tietysti hieronnan tavoitteen määräävät kanssa hieronnan voimakkuutta. Jos tarkoitus tehdä rentouttava hoito niin silloin hierotaan kevyesti ja taas jos on tarkoitus aukaista kunnolla jumeja niin silloin hierotaan kovaa. Jos käyttää trigger- ja akupisteitä hieronnassa niin silloin yleensä kipu hieronnan aikana on väistämätön. Niitä painellessa asiakkaan kuuntelu on tärkeää. Jos asiakas ei tahdo pysyä pöydällä niin silloin selvästi hierot liian kovaa mutta asiakas kertoo kyllä jos painat liikaa.

        5) Hieronta tila ei saa olla liian lämmin. Nostaisin esiin enemmänkin asiakkaan peittelyn tärkeyden. Itselläni on käytössä ihan kunnon peitto. Eikä pelkkä lakana, jolla on nyt pärjännyt kesäseen aikaan.
        Ajatellaan että hierot 8 tuntia päivässä niin jos on liian kuuma hoitotila niin et kyllä kauaa jaksa hieroa.
        Taustalle kannattaa laittaa rentouttavaa rauhallista musiikkia. Sitten jos hierot kavereitasi tai muuten jo vakiintuneita asiakkaita niin sitten voit myös kysyä että mitä ne haluavat kuunnella hieronnan aikana.


    • tätä haluamme

      Eturauhasen hieronta ja perseen peukutus, sitä me toivomme!

    • erkkimerkki.

      tämä helk----tin homo on joka ketjussa kyyläämässä. onko unelmat toteuttamatta edeleeen?

    • kun kerran kysyit

      "1) Minä annan asiakkaani riisua ja pukeutua rauhassa niin että en yleensä katso sinne päin."

      Ai et "yleensä" katso sinne päin? Mutta jäät samaan tilaan toljottamaan? Mitäs jos poistuisit? Alkeellisia käytöstapoja.

      Niin ja en todellakaan halua maksaa siitä, että "jään lepäämään". Jos maksan tunnin hieronnasta, haluan tunnin hierontaa.

    • OnneaOpiskeluihin

      No en tietenkään toljota asiakasta kun hän riisuu. Mutta hän joutuu joka tapauksessa tulemaan puoli alasti eteeni ennen kuin päästän hänet hieronta pöydälle, jotta voin tehdä yksinkertaiset tutkimukset ennen hierontaa. Hieroja joka ei ei testaa asiakasta ollenkaan taas mielestäni on alkeellinen ja haluaa päästä helpolla. Hänelle asiakas on silloin vain pala lihaa.
      Kun asiakas pukeutuu laitan hoitopöytää valmiiksi seuraavalle asiakkaalle.


      Varmasti yleistä kylpylä hieronnoissa että asiakkaan annetaan hypätä pöydälle niin että ollaan vaan sanottu päivää ja kysytty että mitäs hierotaan.

      • OnneaOpiskeluun

        Ja voin myös perustella sen miksi katsoa kun asiakas riisuituu.
        Esimerkiksi miten hän ottaa paidan pois? Saako hän nostettua kädet ylös vai joutuuko hän vempuloimaan mutkien kautta että saa paidan pois päältää. Riittääkö hänen tasapainonsa siihen että hän seisoo kun ottaa housuja pois. Tai onko esimerkiksi sukkien pois ottaminen vaikeaa? Ylettyy juuri ja juuri ottamaan sukan pois jalastaa. Varmasti silloin on kireää takareisi-pakara-alaselkä akselilla. Mutta jos joku hieroja saa siitä jotain että katselee asiakkaiden riisuitumista niin silloin on väärällä alalla.
        Asiakkaan tarkkailu alkaa jo kun hän tulee hoito huoneeseen sisään, miten hän kävelee. Nilkuttaako hän esimerkiksi toista jalkaa. Onko hän rauhallisen oloinen vai kireän ja kiireisen, jos näin silloin hieronnan aluksi niinsanotusti maadottaa asiakas eli pyytää häntä hengittelemään syvään ja pitää samalla käsiä hänen selänpäällä.

        TulevaHieroja kun aloittelette hierontoja niin kannattaa alkaa ajattelemaan niin että pystyt kokoajan perustelemaan toimintasi. Jos asiakas kysyy että mitä hierot ja miksi ja miksi noin? Niin että osaat vastata. Kaikki hoitaminen pitää olla perusteltua olit sitten lääkäri tai hieroja.


    • Tuleva Hieroja

      Kiitos paljon vastauksista! Kullanarvoista tietoa ja omiaakin ajattelutapaa tukevia kommentteja. Monikaan ei varmasti tule ajatelleeksi esim. tuota perustelupointtia. Ammattimaisesti toimimalla kaikki varmasti sujuu jouhevasti :)

    • Kylmänarka

      Lämmitä kädet etukäteen.

    • 6162

      Ammattilainen erottuu joukosta ekan minuutin aikana...

    • Peukku

      Peukalo peppureikään, aina. Se on tärkeintä 👍

      • Anonyymi

        Hyvin öljytty, ja salakavalasti sujauttaen ennalta varoittamatta. Tätä kutsutaan hierontakielessä peukutukseksi. Usein hnierojat tekevät nuorille, ensimmäistä kertaa hierontaan uskaltautuneille.


    • Juboli

      Homoille oma hieromo, jossa peukalonpyörittäjä saa survoa imutettua peukaloa rupareikään .

    • Anonyymi

      -että hän hieroo lujaa=kovalla voimalla, ja niitä paikkoja enemmän, jotka olen sanonut kipeiksi
      -ettei hän höpötä koko ajan
      -että hän hieroo klassista hierontaa, eli lihaksia pituussuunnassa, ei mitään höpö höpö urheiluhierontaa,joka on lähes pelkkää painelua
      -että hänen veloituksensa on kohtuullinen (alle 37 eur/tunti)
      -ettei hän hiero liian vähän aikaa,kuin mistä on maksanut
      -että hän reilusti painellen avaa fasettilukkoja

    • Anonyymi

      Kyllähän se kipeytynyt selkä yleensä fixataan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe