Työvoimatoimiston palveluista voi luopua

luopumix

http://www.nelonen.fi/uutiset/kaikki/kotimaa/työttömiä-houkutellaan-allekirjoittamaan-epäilyttävä-paperi-rikkoo-perustuslakia

Mitäs tämä tarkoittaa eli siis siirtyy pysyvästi sossun asiakkaaksi ja saa sossukorvauksen pienennettynä rangaistus ehdoilla, koska on luopunut työkkärin palveluista?

28

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhjän saa....

      Mitä palvelua sieltä vuosiin ole edes saanutkaan, voisi lakkauttaa koko organisaation.

    • ok vaihtoehto

      mistä tämmöisen paperin saisi allekirjoitettavakseen???


      Julkaistu: la 03.09.2011 klo 19:37| Päivitetty: la 03.09.2011 klo 20:35| Kotimaa
      Työttömiä houkutellaan allekirjoittamaan epäilyttävä paperi: "Rikkoo perustuslakia"Työvoimatoimistojen allekirjoituskäytäntö on työministeriöltä vuoden alussa tullut ohje, joka herättää hämmennystä. Se on suunnattu vaikeasti työllistyviä varten ja on vapaaehtoinen. Tämä tarkoittaa sitä, että työttömien joukkoon on syntynyt ryhmä, joka on syrjäytetty kokonaan työvoimatoimiston palveluista. Työttömien etujärjestön mukaan käytäntö on kovin arveluttava.

      - Kyllä tämä selkeästi rikkoo perustuslakia. Ei ihmisiä voi luokitella näin syrjivästi, sanoo Lea Karjalainen, Työttömien Yhteistoimintajärjestöstä.

      Työ- ja elinkeinoministeriö linjasi vuoden alussa, että työvoimatoimiston palvelut pitää keskittää niille asiakkaille, joilla on edellytykset työllistyä avoimille markkinoille. Ministeriön ohjeistus loi uuden valtakunnallisen ryhmän, ”segmentti nelosen”, johon siirtymistä virkailija voi suositella vaikeasti työllistyvälle.

      ”Kuka sieltä oikeasti enää palaa?”

      Karjalaisen mukaan ongelmallista on myös se, että käytännön piirissä on myös työkuntoista väkeä ja että osa työttömistä saa siirron jälkeen vähemmän kuukausittaisia euroja. Työvoimahallinnon mukaan uudistus on toimiva, sillä nyt tunnustetaan tosiasiat.

      - Kaikki Suomen työ- ja elinkeinotoimistot segmentoi asiakkaitaan. Että kyllä sitä käytetään. Tällä hetkellä se on vallitseva käytäntö. Kysymyksessä on oikeastaan se, että he eivät tarvitse näitä työhallinnon palveluja, vaan kuuluvat sosiaalisektorin puolelle. Esimerkiksi päihde- ja mielenterveysongelmien takia. Nykyinen linjaus tunnustaa tosiasiat, sanoo Helsingin te-toimiston paikallisjohtaja Mikko Mykkänen.

      - Ministeriön ajatuksena on, että sieltä toimeentulotukiluukulta voi sitten palata takaisin TE-toimistoon, mutta kuka sieltä oikeasti enää palaa, kysyy Karjalainen.

      Ajatuksena tuntuu oudolta, että joku suostuisi vapaaehtoisesti luopumaan työttömyystuestaan ja siirtymään toimeentulotuen piiriin, mutta Karjalaisen mukaan monet työttömät ovat niin turhautuneita, että suostuvat mihin vaan. Mutta kuinka yleinen tällainen allekirjoituskäytäntö oikein on?

      - Lahdessa sitä toteutetaan. Ja sitä yritettiin erittäin laajamittaisesti tänä vuonna Tampereella. Elikkä siellä oli tavoitteena siirtää joka neljäs 500 päivää työttömänä ollutta toimeentulotukiluukulle, Karjalainen sanoo ja lisää, että hanke onnistuttiin torppaamaan.

      ”Ei aikaa palvella kaikkia”

      Karjalainen näkee uusien käytäntöjen takana jatkuvan henkilöstön vähentämisen.

      - Valtion tuottavuusohjelma on yhä toiminnassa. Se vähentää TE-toimistojen toimintarahoja 14 miljoonalla ensi vuonna. Henkilöstöä on jo niin vähän, että ei ole yksinkertaisesti aikaa palvella kaikkia, kertoo Karjalainen.

      Kiristynyt lainsäädäntö kerryttää myös tulottomien eli pääosin toimeentulotuella elävien määrää. Suomessa tämä joukko on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Mykkänen myöntää, että ”teoreettisesti se on mahdollista, että heidän tukensa pienenee” siirryttäessä työvoimatoimiston luukulta viimesijaisen etuuden asiakkaaksi.

      Osa allekirjoittaa mielellään

      Allekirjoitus voi olla myös helpotus. Se lopettaa ravaamisen työvoimatoimistossa. Osa pitkäaikaistyöttömistä allekirjoittaakin paperin mielellään. Osalle allekirjoitus tarkoittaa sitä, että työttömyystuki tulee jatkossakin tilille kuukausittain, osalle sitä, että he luopuvat työnhakijuudestaan. Luopuminen kokonaisuudessaan oikeuttaa sosiaalityöntekijän rankaisemaan työtöntä vähentämällä hänen saamaa toimeentulotuen määrää.

      Työministeriön saatujen tietojen mukaan vaikeasti työllistyviä työnhakijoita maassamme on tällä hetkellä 140 000. Jos allekirjoituskäytäntöä jatketaan pitkään, niin sanottujen tulottomien määrä paisuu väkisinkin.

    • aatun ajan mallia

      "Luopuminen kokonaisuudessaan oikeuttaa sosiaalityöntekijän rankaisemaan työtöntä vähentämällä hänen saamaa toimeentulotuen määrää. "

      just,RANKAISEMAAN....

      • Pitkäaikaistyötön

        Tämähän siinä on kai ideana, että jos pitkäaikaistyötön saadaan allekirjoittamaan lappu hänelle voidaan maksaa pienennettyä toimeentulotukea, joka on 20%-40% pienempi kuin pienin työttömyysturva.

        Eli siis saa sossusta 200€-300€ kuussa toimeentulotukea kun siitä on vähennetty rangaistusosa kun työkkäristä ja KELASTA olisi saanut sen 420€ kuussa minimissään.

        Ei tarvitse työkkärissä käydä enään, mutta ilmeisesti joutuu ravaamaan entistä enemmän toimittamassa lappuja ja selvityksiä sossuun kuukausittain saadakseen sen työkkärin korvausta pienemmän toimentulotuen sitten jatkossa.


    • Nyt naurattaa

      Olet huumorimiehiä, mistä työkkärin "palveluista" luopuu, huuhaa-kursseista ja orjatöistä?

      • linkki kaavakkeeseen

        nimenomaan,sieltä mitään 'palveluja' saa,katsokaa nyt vaikka mollin sivuilta
        työpaikkoja,90% on välitys jobbari firmojen ilmoituksia.Mulle työkkäri tarjoaa
        tasaisin väliajoin tunnin vittuilusession,ei muuta.mistä noita kaavakkeita saa
        jollei oma työvoimatoimisto 'tarjoa' tätä optiota,loppuupa kyykistely kerralla!


    • Humppaa ja hömppää

      Työkkärissä vissiin luullaan, että työkkärissä tyttömän nenänsä näyttö ja mahdollinen osoitteen muutoksen kysyminen on sitä "palvelua". Sitten kun kanakopista on lähtenyt, tädit tietenkin hiki hatussa rustaavat raporttia tapahtumasta.

      Pötyä sanon minä olleet aina nämä työkkärin palvelut - jos oikeata palkalllista työtä on vaille.

    • 4

      Mistä tuo ohje löytyy ?

    • järkevä vaihtoehto!

      jos/kun mulle tarjotaan tätä optiota,tartun kiinni.Ei pätkän väliä jos pikkasen
      vähemmän kk kouraan,jos kyykistelemättä ja ilman säännöllisiä vittuilusessioita
      tulee.Kerään purkkeja ja pölykapseleita kuntoiluksi niin kompensoi erotuksen.

    • 26

      Hölmöä vapaaehtoisesti luopua työttömyyskorvauksesta. Viisas kun ottaa kaikki rahat ja ei silti joudu kyykytettäväksi.

      • Näin tehkää

        Kannattaa tallentaa esim. kännykällä tapaamiset työkkärissä. Jos saa asiatonta kohtelua on todisteet kun tekee valituksen. Työttömällä on aikaa valittaa kaikille mahdollisille viskaaleille.


      • arvars nasàrif
        Näin tehkää kirjoitti:

        Kannattaa tallentaa esim. kännykällä tapaamiset työkkärissä. Jos saa asiatonta kohtelua on todisteet kun tekee valituksen. Työttömällä on aikaa valittaa kaikille mahdollisille viskaaleille.

        Tämä tulee tämän vuoden alusta ajankohtaiseksi taas, kun niillä on uudet toimintaohjeet


    • työttämänä

      Itse jouduin tuohon tilanteeseen kun allekirjoitin lapun siitä syystä että terveydentilaani alettaisiin tutkimaan!
      Työkkäriämmä kun sanoi että en kuulu enää siihen piiriin vaan sossun,no sossupa sanoi että en saa mitään kun on varallisuutta ja teveydentilaa he eivät ala tutkimaan!!
      Tästä lähin en sitten allekirjoitakkaan mitään lappuja ennenkuin kysyn jotain mitä se lappu tarkoittaa!

      • vastatkaa43

        Mistä tietää ettei allekirjoita tuollaista lappua missä luopuu työmarkkinatuesta.Eihän ole pakko.


    • fgfhgjhgkdg

      Eli siis lyötyä lyödään? Köyhä tulee toimeen vähemmällä?

      Eli sitä järkevintä ratkaisua ei ehdoteta; jos haluaa, voisi luopua orjatöistä, hömppäkursseista ja työkkärissä käynneistä ja muista kyykytyksistä ja hakea työtä omatoimisesti, kuten nytkin tekee. Onko kukaan koskaan saanut työtä työkkärin muijien "työn" kautta?

      Älkää luulko, että sossun tuille asettuminen olisi miellyttävää ja helppoa. Siellähän syynätään pankkitilit jatkuvasti ja jos vanhempasi erehtyvät lähettämään satasen tilillesi tai kaveri maksaa viidenkympibn velkansa, se katsotaan "tuloksi" ja vähentää etuuttasi. Ja olet leimattu loppuiäksesi. Ellei sinulla siis ole mahdollisuutta pimeisiin tuloihin, ei kannata siirtyä sossuun.

      • KasTässäPulma

        Pakko on siirtyä sossuun kun työmarkkinatuella (519 e/20 vrk netto) ei makseta vuokraa, ravintoa ja muita välttämättömyyksiä.


      • 10 vuotta sossussa

        Olen ollut koko työttömyyteni ajan sossussa eli 10 vuotta. Ei työmarkkinatuki ja asumistuki riitä mihinkään vuokraan ja jäätävä vielä elämiseenkin rahaa. Sossu syynännyt aina tilini eli ei haittaa, mutta nyt olen jäämässä työkkärin palvelujen ulkopuolelle kuntakokeilussa jossa olen käynyt joulukuusta eli siirryn kokonaan sossun asiakkaaksi. Tästä tullaan rankaisemaan etten saa sitä perusosaa 477 vaan siitä tehdään -20% vähennys.


    • Ihan vinkkinä vaan

      Kannattaa muuten ihan pokkana heittää niille eeteetoimiston ämmille kyssäri, että PALJONKO NIILLE KILAHTAA BONUKSIA/PROVIKKAA JOKAISESTA TYÖPPÄRIN LISTOILTA POIS SIIVOTUSTA TYÖTTÖMÄSTÄ?

      Niillähän on meinaan sellanen palkkaus, että on joku perusosa sitten bonarit lisäksi..... ja mistä muustakaan niitä bonareita kilahtelis, kuin siitä työttömien "poissiivoamisesta"!

      Periaatteessa nuo julkisen sektorin asiat pitäisi olla ihan julkista tietoa, mut tästä asiasta on aika vaikea saada tietoa... mikään valtionsalaisuus nuo "bonukset" ei kuitenkaan ole.

      • d77w

        Haluatkohan sinä asiallisen vastauksen vai ei?

        Voiskohan "bonareita" kilahdella íhan siitä, että mikä on henkilökohtainen suoritusarviointi eli kuinka hyvin tekee työnsä?
        Esimerkki: automyyjä myy auton ja saa bonarit.
        TE-toimiston asiantuntija palvelee esim. kolmella kielellä, tekee ammatillisia kurssivalintoja ja myöntää starttirahoja sekä hoitaa EURES-asioita ja järjestää nuorille työnhaun teemapäiviä= bonareita enemmän kuin kollega joka vaan ottaa päivystyksessä asiakkaita ja hoitaa työttömyysturvaa.
        Yksinkertaista, mutta vastaus jonka sinä haluat kuulla on tietenkin, että bonareita saa kun siivoaa työttömiä epärehellisin keinoin listoilta, eikö niin.

        Valitse vastaus joka sinua miellyttää, ole hyvä.


    • reilusuomi

      117. Saatko jotain bonuksia työnantajaltasi jokaisesta työnhakijalta, jonka saat pois tuilta lyhyeksikin aikaa työvoimakurssin, palkattoman harjoittelun, työkokeilun, työkuntoutuksen tai karenssin kautta?
      a) Ne bonukset ovat tuntuva lisä pienessä palkassani ja motivoivat minua enemmän kuin mikään muu.
      b) Ei, itse asiassa saan bonuksia niiltä kuukausilta, jolloin yksikään asiakkaani ei ole saanut karenssia.
      c) En saa, mutta kun löydän vähintään puolen vuoden palkkatyön pitkäaikaistyöttömälle, saan siitä rahallisen korvauksen.
      d) En saa mitään bonuksia.
      e) En saa bonuksia kommentoimisesta, joten en kommentoi.

      118. Tiedätkö, lasketaanko työttömyyslukuihin ihminen, jolla on palkkatyötä tunnin viikossa?
      a) Eihän hän mikään työtön ole, jos hänellä on töitä.
      b) Hän saa edelleen osittaista työttömyysavustusta, joten hänet lasketaan työttömyyslukuihin.
      c) En osaa kommentoida.

      119. Tiedätkö, lasketaanko työttömyyslukuihin ihminen, joka on palkattomassa työssä viikon verran?
      a) Viikon tai vaikka yhden päivän, hän ei ole työtön tehdessään työtä.
      b) Hän saa täyttä työttömyysavustusta, joten hänet lasketaan työttömyyslukuihin.
      c) En osaa kommentoida.

      120. Tiedätkö, lasketaanko työttömyyslukuihin ihminen, joka on työvoimakurssilla?
      a) Ei tietenkään – hänhän on opiskelija.
      b) Hän saa täyttä työttömyysavustusta, joten hänet lasketaan työttömyyslukuihin.
      c) En osaa kommentoida.

      121. Tiedätkö, lasketaanko työttömyyslukuihin ihminen, jonka työttömyysavustus on katkaistu määräajaksi tai toistaiseksi?
      a) Tietenkään ihminen, joka ei edes saa työttömyystukea, ei ole virallisesti työtön, eikä häntä lasketa työttömyyslukuihin. Hölmö kysymys.
      b) Ei, mutta hänet saatetaan laskea sosiaalitoimiston asiakaslukuihin, elleivät hekin ole pyynnöstämme katkaisseet toimeentulotuen maksun.
      c) Hänellä ei ole töitä, joten hänet lasketaan työttömäksi.
      d) En osaa kommentoida.

      • bkjh

        Luulet ilmeisesti olevasi nokkela?


      • fddgfghfdhj

    • CalamityJane321

      Seuraaavaksi työkkäri ryhtyy tarjoamaan pitkäaikaistyöttömille dynamiittia ja sytytyslankaa. Toki vain persuuksiin työnnettäväksi ja itse sytytettäväksi.

      • Kalervon kaveri

        Tuostapa tuli mieleen hauska tarina ystävästäni Kalervosta joka työnsi dynamiittipötkön persereikäänsä...

        ...ja sitten kuului JYTMYMMMM. Kalervon riekaleet lenteli pitkin toria, josta koirat ja linnut söivät ne, 2 rotukoiraa (seropi) ja 18 rauhoitettua lintua kuoli kun Kalervo-vainaa oli niin myrkyllinen katkeruudesta työttömiä kohtaan.

        Kalervon munat lensivät puun oksalle, ne ei sentään linnuille kelvanneet. Roikkuivat siellä pari viikkoa kunnes mätänivät ja tippuivat maahan. Ohi kulkenut TYP-virkaloinen polkaisi Kalervo-vainaan munien päälle, liukastui, löi päänsä kiveen ja kuoli. Kaatuessaan TYP-virkaloinen kampitti vieressä kävelleen loispummikonsultin joka lensi suoraan pää edellä ripulipaskakaivoon ja hukkui. Kaivossa ei ollut kantta koska loispummiyrittäjä oli säästänyt rakennuskustannuksissa ja jättänyt kannen tekemättä ja oli sen sijaan lahjonut loispummivirkatarakastajan.

        Tämän iloisen tapahtuman johdosta on maailmassa 3 mätäpaisetta vähemmän ja maailma on taas vähän parempi paikka elää. Valitettavan paljon noita mätäpaiseita silti vielä on. Pitäisikin aloittaa projekti noiden mätäpaiseiden poistamiseksi. Projektiin varmaan löytyy paljon vapaehtoisia työttömiä joille maksetaan 10 000 euroa/poistettu mätäpaise.


    • fgfghghgjgkgf

      Tässä asiassa on nyt jotain mätää. Mietitäänpäs. On sellaisia "parempitasoisia" työnhakijoita, joita ei tyrkitä typpiin. Sitten on ne, joista yritetään saada yhteiskunnan maksamilla kalliilla typetyksillä ja koulutuksilla työkelpoisia. Ja sitten on ne, joista ei ole edes typetettäviksi.

      Kaikkein kalleimmiksi yhteiskunnalle tulevat keskitason typetettävät. Ei siksi, että he saavat työmarkkinatukea, vaan siksi, että heihin tuhlataan rahaa kaikenmaailman luuserikoulutuksilla. Koulutetaan ja kuntoutetaan siis vain niitä, jotka ehdottomasti sitä haluavat ja olkoot muut pelkällä työmarkkinatuella, jos katsovat olevansa työkykyisiä ilman höpökursseja.

      Onhan siinä tietysti se, että sossulaisia ei kai lasketa työttömiksi vaan heille on oma kategoriansa - vai mitä? Ja onhan toimeentulotuki vielä alempi kuin työmarkkinatuki.

    • HorseWithNoName

      Väittäisin, että 10 vuotta työttömyyttä ilman kurssin kurssia ja mitään järjestettyä aktiviteettia johtaa työkkärin ja sossun erikoishuomioon. Sossu ottaa toimeentulotuessa kertoimen 21,5 ja työkkäri ryhtyy järjestemään "työtä" eli pakollista ja ilmaista työtä. Toki tuo työ on lähinnä kiduttamiseen verrattavissa olevaa, kun mitään järkevää työtehtävää ei enneta. Vaan työttömän on tultava työpaikalleen täti-ihmisten katseiden alle ja kyykytettäväksi.

      • vbkgk

        www.mol.fi. Hae töitä äläkä valita. Tai kouluttaudu. Tiedätkö paljon työttömiä lakimiehiä?


      • SAIRASTA
        vbkgk kirjoitti:

        www.mol.fi. Hae töitä äläkä valita. Tai kouluttaudu. Tiedätkö paljon työttömiä lakimiehiä?

        TYPPIIN MENOHAN ON VAPAAEHTOISTA EIKÖ OLEKKIN ELI EI KANNATA ALLEKIRJOITTAA PAPERIA TÖRKEÄÄ TOUHUA POISTAA TULOT IHMISILTÄ JA SYRJÄYTYMINEN PAHENEE


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2382
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1990
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      208
      1870
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1661
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe