Kooikerhondje

kotikoiralle

Lapsiperheeseen ensimmäistä kertaa koiraa suunnittelemassa.
Rivitaloasujia, ei mitään retkeilijöitä mutta toivottavasti koiran myötä tulevia ulkoilijoita, enkä osaa sanoa agility innostuksestakaan....

Rotu näyttää kauniilta ja kuulostaa kiltiltä, lapsrakkaalta ja iloiselta.

Riittääkö sille talutushihnassa ulkoilu,, ja jonkun kerran viikossa pidempi lenkkeily,,, Yksin ei tarvitse paljoa olla.

Olen paljon lukenut rodusta ja pieni aavistus on siitä että emme kai olisi tarpeeksi aktiivinen koti, MUTTA jos joku rodun tunteva sanoisi puoltavan sanansa haaaveellemme niin olisihan se kannustavaa.

En kyllä ole vielä löytänyt yhtään pentuetttakaan....

8

1325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei, ei, ei

      Kooikerhondje on yksi suosituimmista agilityroduista. Se ollaan saatu säilytettyä melko terveenä rotuna suurelta osin juuri riittävän fyysisen liikunnan ansiosta, mutta myös muun huolellisen jalostuksen. Kooikerhondjea ei pidä missään nimessä hankkia vain kauneiden ja perusluonteen vuoksi. Kaverini koikkari jyrsii kämppänsä mäsäksi, jos ei pääse viikoittain metsiin, koirapuistoihin ja agilityn pariin. Sitä käytetään myös käytännön metsästyksessä. Kooikerhondje on FCI8-ryhmän roduista liikunnallisimpia, ellei jopa liikunnallisin. Älkää hankkiko,

    • kooooikeriiiicavalli

      Itelläni on kaksi kooikeria ja cavalier joiden kanssa käydään vajaa 2 tunnin lenkit päivittäin, molempien kanssa harrastetaan agilityä ja tokoa.

      Sanon suoraan että kooikeri ei välttämättä sovi teidän perheeseenne, ellei sille tarjota päivittäistiä kunnon lenkkejä säästä riippumatta. Jokin harrastus olisi hyvä, koska kooikerit on älykkäitä, ne ikävystyvät ilman mitään aivotyöskentelyä ja tällöin tuhoavat koko kämpän yksin jäädessään.

      Koiraa ei oteta pelkästään sen takia että se näyttää kivalta, (en väitä että ulkonäkö olisi teidän ainoa kriteeri, sanon vain yleisesti) toki luonteeltaan kooikeri on mainio perheeseenne.

      Kannattaisi harkita aluksi jotain seurakoiraa, nekin tarvitsevat lenkkeilyä, mutta eivät välttämättä niin paljoa kuin kooikerit.

      • seuriksia kaikki"

        Kooikerhondjekin on loistava seurakoira, kuten mikä tahansa rotu. Kaikkihan rodut sopivat seurakoiriksi, vaikka niiden käyttäytymispiirteilla ja liikunnantarpeilla onkin eroja.


      • kooooikeriiiicavalli
        seuriksia kaikki" kirjoitti:

        Kooikerhondjekin on loistava seurakoira, kuten mikä tahansa rotu. Kaikkihan rodut sopivat seurakoiriksi, vaikka niiden käyttäytymispiirteilla ja liikunnantarpeilla onkin eroja.

        Elä n*ssi pilkkua niin tarkasti, tarkoitan, että kannattaa miettiä koiraa joku kuuluu seura- ja kääpiökoirien ryhmään. Jos olet sellasisita kuullut.


    • Koikkerin omistava

      Mulla on itelläni nuori koikkeri, ja voin sen verran kommentoida että on kohtuullisen vilkas tapaus. Suosittelen harrastamaan sen kanssa jotakin ainakin kerran viikossa, ja EHDOTTOMASTI päivässä liikuntaa vähintään 1,5h. Silloin on tyytyväinen koira, eikä se omistajallekaan pahaa tee että liikkuu ;)

    • EI ULKONÄÖN TAKIA!!!

      Meillä on semmonen 3w Koikkeri,välillä on ollu Lenkki hankaluuksia kun lapset ei jaksa käytää,mies töissä ja itse kotona tekemässä kaikki hommat.Mutta Melko usein toimii! :) Mutta Koikkeria Ei missään nimessä saa ottaa Ulkonäön Takia! Jos olet SohvaPeruna Älä haaveksikkaan koikkerista, jos Aika Aktiivinen vastaus on Kyllä!

    • helsinkiläinen

      Meillä on 4-vuotias kooikerhondje-uros, joka on nimenomaan ihana ulkoilukoira. Se on sisällä melko passiivinen, eikä ole koskaan rikkonut mitään kotona, edes pentunta, joten en voi siinä kohdin yhtyä joihinkin yllä oleviin kommentteihin. Kun se haluaa ulos, se tulee viereeni istumaan ja tuijottaa minua hiljaa. Lyhyiden pissatuslenkkien lisäksi se on meillä parilla yli tunnin lenkillä päivässä, ja pyrimme siihen, että mahdollisimman paljon saisi kulkea vapaana. Silloin se saa haistella ja metsästää myyrää (missä on tosi hyvä), ja väsyy mukavasti. Koska koira on oppivainen, se kannattaa kouluttaa sellaiseksi, ettei karkaile.

      Kooikerhondjen kohdalla näkee harvoin keskusteluissa esitettävän sitä asiaa, että aikuinen kooikerhondje-uros ei siedä toisia aikuisia uroksia, jos pyrkivät liian lähelle. Meidän yksilömme on myös hyvin valikoiva myös narttujen suhten - leikkii vain sellaisten kanssa, jotka hyväksyy kavereikseen.
      Se ei myöskään pidä siitä, että vieraat ihmiset tuppaavat liian lähelle. Ei siis erityisen sosiaalinen. Tämä on vähän ongelma, koska koira on hyvin kaunis, ja monet vastaantulevat haluaisivat päästä silittämään. Ainakin meidän kooikkerimme on enemmän vahti- ja metsästyskoira, kuin seurakoira, vaikka perheen kanssa tuleekin toimeen.

      Samoin kuin yllä on todettu, ainakaan uroskooikkeria en suosittelisi pikkulapsiperheeseen. Nartut voivat olla paljonkin helpompia tässä suhteessa.

    • Saara+koikkerit

      En suosittelisi. 3 koikkerin kokemuksella sanon että erittäin aktiivinen ja vilkas rotu, ei välttämättä sovellu lapsiperheeseen eikä sohvaperunaksi joka pääsee pari kertaa päivässä lenkille.

      Rodussa on luonneongelmia jonkin verran, mutta myös riista- ja metsästysvietti voi tulla monelle yllätyksenä.

      Ulkonäkö hämää monia, luonne on metsästyskoiran luonne kuten pitääkin, eikä mikään leppoisa ja helppo perus spanieli!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2231
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      65
      1873
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1695
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1621
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1594
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      144
      1539
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe