Kaksi AIVAN erilaista rotikkaa..

jr

Me omistamme kaksi täysin erilaista rotikkaa.

Ensimmäinen ja vanhempi, omapäinen ja itsenäinen, ei tykkää kun rauhaa rikotaan. Rakastaa ihmisä LIIKAAKIN, vastaantulijat jopa pelkää kun häntä heiluen menee tervehtimään mutta isot koirat ovat kuin rutto!

Toinen rauhallinen ja suvaitsee kaikkea... outoja ihmisiä välttää mutta eläimet on KAIKKI tervetulleita

11

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaavan koira

      Siksi koska ihmiset muistavat parhaiten huonot kokemukset.

      Rodunomainen rotikka on joka tapauksessa kova koira, eikä mikään kultainen noutaja. Osaavissa käsissä siitä ei aiheudu ongelmia, mutta osaamattomissa
      nämä kyllä antavat vaarallisen vaikutelman itsestään.

      Itse en ole päässyt tutustumaan, kuin muutamaan kaverin rotikkaan ja eroja on.Kaikki koirat ovat omistajan hallinnassa, eli johtajuussuhde on selvä. Yksi tulee heti tekemään tuttavuutta ventovieraankin kanssa ja asettuu rapsutettavaksi, toinen tarkkailee koko ajan, miten vieras toimii kylässä ollessaan, sellaisella asenteella, että jokainen muuvi tulee mietittyä etukäteen.

    • jr

      Tuntuisi hassulta jos vieraamme joutuisivat miettimään liikkeitään, ei onneksi. Meillä on selvät sävelet ollut koirilla alusta saakka, ja ei ole kyllä sen kummoisempi kuin kultainennoutajakaan:) helppoja koulutettavia, ja eri tottelevaisia:)!

    • bullmainds1

      Rottweilereilla on ollut jo ammoisista ajoista huono maine ,valitettevasti! Iso,musta koira kertoo valtaosalle ihmisistä jo paljon. Elokuvat ja tv sarjat eivät aina anna sitä positiivista kuvaa rakkaasta rodustamme.Eikä sen puolen omistajat ,jotka tätä voimakasta,suurta ja tarkkaavaista ,usein myös vilkastakin koiraa yrittävät hallita.Rottweiler ei ole paha,vaan ihmisten mielikuvat ovat niitä.Joskus on vastaan tullut meitä pieni räksyttävä koira,ja omistaja on sanonut ,että kun" tämä pelkää niin paljon rottweilereita!".Kumpikohan enemmän,omistaja vai pikku-koira?

    • Tötsö

      Vastaus lienee selvä.
      Haluaisin kyllä oppia opettamaan koirani niin että erottaa rodut,olisi hieno taito.
      Ammoisina aikoina kun Manaaja ja dogs from hell elokuvat ilmestyi oli kohtuullisen vaikeaa kulkea kaupungilla rotikan kanssa.
      Toki rauhassa sai olla,kaikki kiersi 100 m päästä.
      Toisaalta ihmiset pelkäsivät kissoja uinu uinu lemmikkini katsottuaan.

    • rättvaileri

      mulla karahtaa heti ton aloittajan kirjoituksessa "ei tykkää kun rauhaa rikotaan".. jooh.. meille koira on koira. me teemme ja touhuamme omassa kotonamme juuri sitä mitä haluamme,sekä vieraat liikkuvat niin halutessaan. koirat ei missään vaiheessa määrää meiän tekemisiä,eikä ne reagoi mitenkään jos vaikka rauhaa häiritäänkin. niiden kuuluu väistää,ja olla alimpana joukossa. ei määrätä kuka saa häiritä milloinkin.ei niitä kiusata tietenkää,mutta ei aleta varomaankaan.
      mihis jäi kertomus toisesta rotikasta?

    • jr

      Toisesta koirastamme on kertomus heti seuraavassa kohdassa. Meillä vanhempi on kyllä omassa rauhassa viihtyvä, ei pidä siitä että sitä menee lapset repimään kun nukkuu, Sitä tarkoitan rauhan häirinnällä ja lapsilla ei ole asiaa mennä häiritsemään kun koira tarvitsee omaa tilaa ja kun on omalla paikallaan.

      Meille pojat ovat perheenjäseniä, ei vain koiria. Ystäviä jotka ei jätä.

    • 3666666666

      osaavan koira; Rodunomainen rotikka on joka tapauksessa kova koira, eikä mikään kultainen noutaja.ei nyt yleistetä kultastanoutajaakaan niin enkeliksi naapuril kultnoutaja, näyttää hampaita murisee ja hyökkäilee mun koiran kimppuun, haukkuu tolkuttomasti, ei tottele omistajaansa..........

    • nipsu

      Rotikan kuuluukin herättää kunnioitusta. Ei missään nimessä pelkoa jos siihen ei ole tarvetta.Rotikka tarkkailee ympäristöään ja kun se valpastuu on musta koira tummine silmineen jo jonkun mielestä pelottava.Saati sitten kun se varoittaa perhettään matalalla haukulla niin on se jo jonkun mielestä suorastaan agressiivinen.Ja näinhän ei asia ole se vaan hoitaa tehtävää johon se on vuosisatojen aikana jalostettu. Samoin tekevät monet muutkin koirarodut. Mutta eivät herätä pelkoa. Luulen sen johtuvan rotikan luonteesta terveen koiran käytös on itsevarmaa, lujahermoista ja pelotonta.
      Luulenpa että tuo musta väri sekä hurjat tarinat rotikoista osaksi lisäävät pelkoa rotua kohtaan. Ja täytyyhän se myös myöntää meidän jokaisen rotikan omistajan että joukossamme on omistajia jotka eivät kaikissa tilanteissa pärjää koiransa kanssa ja silloin on syytä hakeutua hyvän kouluttajan pariin.

    • jr

      Viimeinen viesti oli kyllä hyvin kirjotettu. :) Mutta tuo että kun luullaan rotiikan olevan hankala kouluttaa niin sitä se ei ole, rotikka on TODELLA hyvin ohjailtavissa ja älliä riittää liiaksi asti. Tänäänkin tokossa tuntui että minä se tyhmempi olen verrattuna koiraani. Viisas. Hienosti ottaa muut koirat huomioon eikä se mene ominpäin niiden luokse vaan kuuntelee ohjaajaa eli minua.

      • rottistottis

        Minäkin tiedän tunteen :)
        heti kun keksin missä seuraamisongelma oli (kontakti), liikkeelle lähdössä ja aloin työstää sitä ja kohta 8-vuotias neiti tajusi asian niin huomaa miten se nauttii enemmän seuraamisesta. Minä nautin siitä että pääsen palkkaamaan koirani ja koira siitä että saa palkkaa, molemmat tekee parempaa ja iloisempaa yhteistyötä ja olen neidistäni ylpeä :)


    • Jr

      Joo meil sama, että itte on nii paljo tollompi.. :) meillä on ittellä kaksi nuita urosta ja kumpiki pelaa kun unelma. 100kiloa lenkillä hihnan päässä ja pikkunen 54kilonen tyttö ulkoiluttaa eli minä:) ei mitään ongelmaa ohittaa kun jaksaa käydä koulutuksissa ja TAJUAA ittekki homman nimen:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe