Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kleinspitz

Mari

Kertoisiko joku minkälainen kleinspitz on luonteeltaan ja sopiiko se ensikoiraksi, koska olisin hankkimassa kleinspitzia.
Onko turkki helppohoitoinen ja lähteekö paljon karvaa yms.
Onko helppo kouluttaa?

5

2382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delanne

      Kleinit on seurakoiria. Haukkuherkkiä tosin ja kovia vartioimaan omaa kotiaan ja omistajaansa. Mulla on nyt kleinipentu ensimmäisenä koirana ja hyvin on mennyt, joten sopivat myös ensimmäiseksi koiraksi. Omistajan tosiaan pitää kyllä on "jämäkkä" ja koira pitää kouluttaa, muuten varsinkin haukkumisesta voi tulla ongelma.
      Turkkia pitää harjata ja hoitaa päivittäin, mutta trimmausta tai nypintää ei tehdä. Pennulta ei vielä lähde karvaa, mutta olen kuullut, että aikuiselta sitä lähtee, varsinkin karvanlähtöaikoina - ja paljon.
      Kleini on kyllä ihana koira. sopii kaupunkiasuntoonkin pienen kokonsa vuoksi ja on ihmisystävällinen ja leikkisä. Helppo koulutettava miellyttämishaluisen luonteensa vuoksi.

    • Keara

      Kleinit ovat luonteeltaan reippaita, iloisia ja tempperamenttisia. Ne kiintyvät hyvin omistajaansa ja ovatkin valppaita vahteja. Kleineillä on tuuhea turkki ja rungossa tiheä aluskarva ja pitkä päällyskarva, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Kotikoiralle riittää perustellinen harjaus kahdesti viikossa. Kannattaa etsiä tietoa vaikka kirjastosta tai netistä ja kaikkein parasta olisi kysellä kasvattajilta ja kleinspitzien omistajilta.
      Tässä yksi linkki, josta löytyy hyvää tietoa kleineistä: http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/kleins.html

    • metsäläinen

      meillä on klein ja se kyllä vaatii paljon huomiota. Jos yrität illalla surffailla jossain foorumissa tai netissä, niin se kyllä ilmoittaa mielipiteensä Kovalla äänellä.
      Pihalle hänen (6 kk) on myös päästävä usein ja pitkälle lenkille, muuten on kämppä sekaisin ja meno kovaa kun on aivan liikaa energiaa tuhlattavaksi.
      On se kyllä kylän kaunein koira, mutta se mitä me sanotaan/komennetaan on toissijaista. Takapuolta saa pestä ahkerasti.

    • Eeva

      KLEINSPITZ ON TOD. VIISAS JA HELPPO KOULUTTAA!MUL ON KLEINSPITZ JA SEN NIMI ON TITUS!SE ON RUSKEE.NE ON TOSI KETTERII ESIM.AGILITYSSÄ!NE ON SÖPÖJÄ PENTUINA JA AIKUISINA!NIISTÄ LÄHTEE KARVAA KESÄISIN AIKA PALJON,MUTTA KÄRSIVÄLLISYYTTÄ!NIIDEN TURKKIA PITÄÄ HARJATA ELLEI HALUA TAKKUTURKKIA.PIENET TAKUT EI HAITTAA JOS HARJAA TAI OSTAA SEMMOSTA KALANMAKSAÖLJY JUTTUU JOKA SELVITTÄÄ TAKUT IHAN TOD.HELPOSTI!VAIKKA SE KUULLOSTAAKII ÄLLÖLTÄ,NIIN EI SE OO PAHAA!TITUS AINAKII TYKKÄÄ SIITÄ KU SEN LAITTAA RUOAN SEKAA.MUTTA KLEINSPITZIT ON TOSI TOSI SÖPÖJÄ JA HELPPO HOITOISIA!KANNATTAA HOMMATA SELLANE!KAIKKI IHAILEE SITÄ KAUPUNGILLA JA KYSELEE KAIKKEE ESIM.ROTUA,IKÄÄ,NIMEÄ,JA SANOO KOKO AJAN ET VOI MITEN SÖPÖ!SEN SAAT VARMASTI HUOMATA KU OOT SEN KAA KAUPUNGILLA LENKILLÄ!NE ON TOSI TERHAKOITA.KANNATTAAAAAAAA!!!!!!!!!!

    • Pipe

      Minun kaverillani on kleini ja äidin työkaverilla kans. Ne on oikein ihania pieniä, ja energisiä. Todella kiva lenkkikaveri, ei ole mikään nopeasti hengästyvä. Kaverini otti sen ekaksi koiraksi, suosittelen rotua lämpimästi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe