Hartman??

hermostunut jo

Meille tulee hartman koti, valitettavasti. Vielä ei ole edes perustukset pystyssä, kun joka asiasta on jo väännetty. Firman sisällä ei tieto kulje missään asiassa. Henkilön, jonka pitäisi joku projektipäällikkö, on täysin pihalla kaikesta, eikä ymmärrä edes kysymyksiä. Ainoa vastaus, jonka häneltä saa on :'ööööö', tota.... Kaikkien Kuvien perään on soiteltu useita kertoja ja lopulta ne tulee täysin erilaisina kuin mitä on sovittu, sähköposteihin ei tule vastauksia. Ja joka välissä todetaan, että Hartman ei ota mitään vastuuta...`' Tarjouksia on pyydetty muutoksista, mutta mitään ei kuulu koskaan, jollei itse soita muutamaa kertaa, vaikka kasvotusten on sovittu, että tarjous tulee. Myyjä kyllä vakuutteli ennen allekirjoituksia, että kaikki sujuu loistavasti, henkilökunta on innostunutta ja kokenutta ja mikä vaan onnistuu ihan suit sait vaan. Ja selvishän sekin, että Hartmanin hinnalla saa paskimmat materiaalit. Esim. salaojakuvissa luki isoilla kirjaimilla Uponor, mutta tontille tulikin jotain muuta. Tarkistuskaivoista puuttui reiät, jotka piti sitten itse niihin sorvailla. Kun yritettiin kysästä, että mikä v..ttu tässä on, niin yllättäen koko porukka oli taas lomalla koko viikon. Eipä talokauppias maininnut puolikkaalla sanalla ,että tarjoushinnalla tulee tosiaan kaiken paskin tavara. Jos olisin kaiken tämän tiennyt, minkä nyt tiedän, en olisi nimeäni paperiin laittanut, vaan juossut pakoon!

Pelkäämpä, että koko projekti tulee olemaan taistelua joka asiasta ja sehän tulikin jos selväksi ton projektipäällikön kommentista, että sellasta se rakentaminen on. Kysyn vaan, että miksi se on sellaista? Itse en voisi hoitaa työtäni noin huonosti.¨


Kuinka muiden rakentaminen ko. firman kanssa on sujunut? Onko lopputulos ollut edes siedettävä?

33

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E-Pirkanmaa

      Otan osaa. Kokemuksesta voin sanoa, että et osaa kuvitellakaan mitä vielä edestäsi löydät. Tietysti vaikuttaa missä "valmiusasteessa" suuren virheesi ostit. Toimituksia saat odotella, jos asennukset päin persettä, ne korjataan olemaan vieläkin enemmän päin persettä. Sinä maksat kaikki lisäkulut. Saat laskuja asioista nimelläsi joita et tiennyt tilanneesi.Sellaisista asioista, jotka ovat välttämättömiä mutta ei kauppaan kuuluneetkaan ;) eikä niitä edes ammattilainenkaan osaa kuvitella puuttuvan! Sopimuksessa mainittuja tavaroita ja asennuksia saat odotella. Syy kuitenkin on aina sinun... Reklamaatioita ei oteta todesta. Lause jonka varmasti kuulet on: "voi voi, kuinka nyt teidän työmaalla sattuukin kaikki viivästykset ja virheelliset ja puutteelliset toimitukset, koskaan ennen ei ole näin käynyt"

      Ja saamallasi ohjeellisella aikataululla ei ole mitään muuta arvoa kun sen perusteella saat ja maksat laskut. "Aikataulun" perusteella et voi olla varma että mitään on toimitettu tai asennettu.

      Kohta et onneksi jaksa välittää että ovatko ostamasi tuotteet oikean merkkisiä, tulet olemaan onnellinen että edes jotakin saat tontille, asentaminen on sitten ihan toinen juttu...

    • hartman-yök

      No juu, juuri näinhän tämä menee. Perustusten teko nyt sitten siirtyy, kun rakennekuvia ei ole tehty. Tosi ei ole tilausvahvistustakaan saatu, joten mitään ei ennen sen tsekkaamista tontille roudata. Tutkailin jo tossa kuluttajansuojalakia ja toden totta maksuja pidätetään, kunnes se mistä laskutetaan on toimitettu. Katsotaan nyt, mitä tästä viivästymisestä seuraa. Pidämme valehtelevan myyjän kanssa palaverin, kun saamme tuon tilausvahvistuksen, jota olemme pyydelleet jo usean kuukauden ajan, samoin kuin noita rakennekuvia. Mutta nähtävästi niitä ei tule ainakaan silloin, kun niitä pyytää. Saa nähdä, onnistutaanko tässä löytään joku keino päästä irti tästä potaskasta.LVI-kuvat piti päivittää ja hommasta suunnittelijan kanssa sovittiin jo kuukausi sitten. Kuvia ei ole tullut ja kun pari viikkoa sitten kysyttiin, että missä ne viipyvät, tämä hyväkäs valehteli laittaneensa ne sähköpostiin. eipä ole tullut vielä tähän mennessä, ei kyllä paperinakaan ole näkynyt, vaikka äijä lupasi postiin laittaa. Saa nähdä, tuleekokaan koskaan. Ainakin pari kertaa vielä täytyy soittaa. Ainoa järkevä lenkki tässä ketjussa on ollut lattialämmitysasentaja, joka otti itse yhteyttä ja oli muutenkin tehtäviensä tasalla.

      • frrrrrrrrrew

        Niinhän se Göstakin lauleli että se ei ole mies eikä mikään jos ei valmistu talo omin hartiavoimin, vasara ja nauloja vaan ja eikun hommiin.

        Huumoria huumoria, mutta itse en uskaltaisi valmistaloa ostaa vaan ennemmin palkkaisin hyvän kirvesmiehen jonka kanssa itse taloni pystyttäisin. Nuo talofirmat on kyllä pilanneet mainettaan jo ihan tarpeeksi. Joka paikassa koitetaan säästää ja tehdään huonoa jälkeä huonosta tavarasta.


    • E-Pohjanmaa

      Missä muualla tällaista kuin E-Pirkanmaalla? Hartman harkinnassa E-Pohjanmaalla...

    • Jetta-rakentaja

      Älä missään nimessä maksa koko summaa jos tavara ei vastaa sitä mitä paperissa lukee, jos menet maksamaan niin mistään et saa mitään hyvitystä. Voit varautua ulkopuolisten tarkastajien kutsumiseen ja ne maksaa muutaman satasen...Ja pidä kamera aina valmiina ja kuvaa ihan kaikki mitä on väärin tehty. Voit myös varautua purkamaan rakenteita, koska asiakkaan täytyy todistaa asiat mitkä on väärin tehty.

      pitkää pinnaa toivottaa Jetta-rakentaja jo vuodesta 2010, samassa veneessä ollaan...

    • Kiukuttaa...

      Äläkää hyvät ihimiset ottako HartmanKotia!!! Meillä sellaanen tekeillä..kaikesta saa takuta ja kaikki pitääs itte tehää..saatana mitä kusetusta alusta lähtien!!!!! Nii ja e-P:lla asutaan...

    • Aina vaan kiukuttaa!

      Niin ja muistuttaisin vielä, että ne siel HartmanKodilla käy vahtaas näitä keksusteluja..varmaan ovat tämänkin aiheen itte aloittaneet..pimiää sakkia..! no toivon että saavat joskus kieroilunsa takaasi samalla mitalla..eikös ole sellaanen sanonta että "minkä taaksensa jättää, sen edestään löytää"..oottako muuten huomannu et HartmanKodilla on ollu viime aikoona talomyyjänki paikkoja auki..?? se joka sielt on lähteny on kuulemma ryssiny aikalailla kauppoja(mm. ollut meidänkin talomyyjänä) näky olevan ny toisella talotehtaalla töissä...

      Nii ja niille Hartman Kodin tyypeille tiedoksi, että jatkan tätä teidän mollaamistanne niin kauan, että maksatte kunnon korvaukset töppäyksistänne!!!

    • Tmi Hamman.

      Meille tuli Hamman-koti ilman ongelmia. Talo oli valmis silloin kun piti ja laskutus meni ajallaan. Virhelistalla oli yksi virhe. Olohuoneen yksi jalkalista oli huonosti kiinnitetty ja nopeasti korjasivat senkin. Muuttoapuakin tarjosivat mutta emme tarvinneet.

    • 11+6
    • paetkaa!

      No näinpä justiin! Kyllä ootte paskaan tainnu astua tältä firmalta kun ootte ostaneet...nyt kannattais jo maksaa jotain, että sais kaupat peruttua! Jos tuon blogin mukaan yks juttu on jo riitautettuna, niin ei saakeli soikoon nyt alkavista projekteista hyvä heilu!

    • kalajassa

      Oon kyllä kuullu, et ei tältä firmalta mitään.

      kaverin talossa seinät asennettu päin p..tä, katto piti laittaa uusiksi, kun sekin oli aivan vinoon asennettu. E-Peellä tämä.

      Toinen kaveri just valisti Hartman kodin materiaaleista, jotka ovat kuten jo aiemmin mainittiin, ihan surkeita. Joo ei kiitos.

      • kaverille kans

        Paras tapaus tämän firman toiminnasta. Toimittivat kaverille alkuun aivan väärän talon ....=) Ja sen jälkeen toimituksen epävarmuus ja reklamaation hoito, huh hu.
        Laatu, aivan kuten edellinen tuumaa, aivan p........ !


      • höhö
        kaverille kans kirjoitti:

        Paras tapaus tämän firman toiminnasta. Toimittivat kaverille alkuun aivan väärän talon ....=) Ja sen jälkeen toimituksen epävarmuus ja reklamaation hoito, huh hu.
        Laatu, aivan kuten edellinen tuumaa, aivan p........ !

        Halvalla saa kalliin lopputuloksen!! Eikä matkakaan ole niin helppo kulkea kun on mäkiä ja mutkia. Kannattaisi olla valmis maksamaan hieman enemmän kun tarjouksia vertailee: saa sillä hintaa kuin sovittu ja tie on helppo kulkea.
        -Ihan oikein...


    • hohhoijaa

      Hieno metafora, sopii rakentamiseen kuin sialle otsatukka!

      • Aulis

        Vaasassa homma pelannut hyvin ja toimistolla ollut loistava palvelu. Kannattaa lukea toimitussisältöä ja palkata hyvä vastaava.


    • Harmiahartmanista

      No no Aulis , älä höpäjä.

      Ainakin Vaasassa saatiin purkaa seiniä ja katto, ku oli ihan persiilleen asennettu. Mutta tää kai on sitä loistavaa palvelua.

      • Aulis

        Siellä oli se uus mies eikä mikään vanha kaakki myyjänä. Muutenkin niillä oli kaksi suunnittelijaa paikalla. Meidän yksityiselle tontille saatiin hyvin runko pystyyn ulkoavalmiina hyvällä vauhdilla omista piirustuksista. Oliko tuo sun oma kohde sitten vai kaverinko puolesta möläjät? Miks et tehny ite kattoa ja seiniä jos oot rakennusalalla? Mikä se valmiusaste oli teillä?


      • Aulis
        Aulis kirjoitti:

        Siellä oli se uus mies eikä mikään vanha kaakki myyjänä. Muutenkin niillä oli kaksi suunnittelijaa paikalla. Meidän yksityiselle tontille saatiin hyvin runko pystyyn ulkoavalmiina hyvällä vauhdilla omista piirustuksista. Oliko tuo sun oma kohde sitten vai kaverinko puolesta möläjät? Miks et tehny ite kattoa ja seiniä jos oot rakennusalalla? Mikä se valmiusaste oli teillä?

        Meille senioreille oli aivan selvää mitä haluttiin ja tiedettiin mitä rakentamiseen sisältyy. Tuo on varmasti joku talofirman edustaja mollaamassa meidän toimittajaa, joka väitti ettö kaverille väärä talo mennyt. Vähän on pojalla naivit kuvat asiasta. Ei semmosta voi tapahtua missään. Oon elämäni ostanut tavarat mökilleja remontteihin hartsulta ja sieltä hakee muuten suurinosa ammatti rakentajista. On alueen parhaat värkit siellä. Mutta mistäs te toimisto-alloevera kädelliset tiedätte..


    • raksamies 69

      Ota ny näistä viestiketjuista selvää ku kehutaan ja haukutaan.

    • hämeenlinna2013

      ehkä ei kannata suomi24 hakea vinkkiä rakentamiseen, itse tein kierroksen uudella asuinalueella ja kävin kyselemässä asukkailta itseltään kuka oli rakentanut ja kuinka oli mennyt, tyytyväinen olin kun sen tein, asun nyt pienen rakennusliikkeen tekemässä talossa johon sain kaikki muutokset ilman mitään vääntöä rakentamisen aikana, tottakai maksoimme niistä mutta kerroin oli vain 1 , ei pii ...
      kävimme kyllä näissä ns. muuttovalmiissa hakemassa tarjoukset mutta asiakkailta saadut lopulliset hintatiedot oli ihan eri kuin talokauppiaan arvio lopullisesta hinnasta, tosin onkin kuulemma myynyt puoli vuotta aiemmin autoja, ja isoin rakennusprojekti on ollut ylä-asteen seinäkello, että näin ainakin täällä päin, älkää uskoa myyjää, ja käykää kyselemässä muiltakin asiakkailta kuin siltä yhdeltä mihin kauppias kaikki ohjaa, joka on sattumalta hengenheimolainen.

    • potkuttalotehtaasta

      Hartman edullinen. Voittaa jopa deko,design,kannus, kastelli :t.
      Laadusta en tiedä. Missä elementit kootaan? Alihankintana? Hartmanni on rakennustavarakauppa ja kalleimmasta päästä. Ristiriitainen yhtälö.

    • espooseen

      Sama meno jatkuu edelleen 2015...olen todella pettynyt . Virheestä virheeseen on edetty

    • Vaasaan2016

      Onko uusia kokemuksia?

    • Kokemuksia2016

      Kellään tulossa tällä hetkellä

    • Talous-Tiina

      Onko Hartman kodilla Y-tunnusta? Sillä nimellä en taloustietoja löydä ja sivuilla on vain Hartman Raudan Y-tunnus. Hartman koti ei ole Hartman raudan aputoiminimi. Outoa.

    • Palajast

      Uudellamaalla kuka tietää hyvän asennusporukan näiltä?

    • Onkototta

      Eikö kukaan?

    • Uskomatontako

      Referenssilistaa ei taida olla jaossa?

    • Eikökukaantee

      Onko uusia kokemuksia muuttovalmiista?

    • Erikoiskuviorautakauppa

      Ei löydy y-tunnusta lainkaan, kuinka toimii?

    • Ytj

      Nettisivuilla luki Oy C.J. Hartman AB ja sille löytyy kyllä y-tunnus.

    • Huolestunut72

      Onko näillä omia miehiä vai tehdäänkö kaikki alihankintana ostamalla halvimmalta, kuten monet muut talofirmat tekevät?

      • Ezko

        Missä firmassa on omat miehet? Elementti firmoissa asentajat, loppu on alihankintaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6033
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3665
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1945
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1611
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      12
      1430
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      25
      1341
    Aihe