Kysymyksiä Madeirasta

kohta mennään...

Miten Madeiralle tulisi varautua pukeutumisen suhteen syyskuussa? Voiko pukeutua kesäisesti vai onko heillä jo talvi? Pärjääkö ihan englannilla? En osaa sanaakaan portugalia, tosin ajattelin vielä sanakirjan ainakin hankkia. Paljonko annetaan palvelusta ravintolassa extraa?
Niin ja mistä osaa jäädä bussista pois, jos on menossa jollekin levadalle? Vaellusoppaissa on kyllä bussit neuvottu hyvin, mutta en yhtään tiedä milloin jäädä pois.
Ja olisin mielissäni, jos ei kehoiteta etsimään aikaisempia viestejä :) Ei ole aikaa sellaiseen.

19

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyhyt oppimäärä

      Kaupungille kesäkelin mukaan, yleensä lämmintä, mutta vettäkin voi tulla.
      Vaelluksille hyvät kengät ja pitkähihaista oman tarpeen mukaan, jos menee ylös, niin fleeceä ja kosteutta pitävää jne. (esim. alhaalla 22 C, niin ylhäällä 10, joskus vähemmänkin ja aamulla paikat kuurassa).

      Tippi 10% tarjoilevissa paikoissa, muuten ei mitään.

      Lontoolla pärjää turistien kanssa toimivien kesken, bussikuski ei välttämättä osaa.

    • Syyskuu on vuoden toiseksi lämpimin kuukausi Madeiralla. Funchalin maksimipäivälämpötilojen keskiarvo on runsaat 25 C, yön minimithieman alle 19 C:n. Sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) on keskimäärin 6, sademäärä on noin 36 mm. Vuorilla olosuhteet ovat varsin erilaiset ja niistä onkin jo yllä kerrottu.

      Kuljettajat yleensä tietävät mistä jollekin levadalle mennään. Näyttäkää paikan nimeä ja pyytäkää kertomaan, missä jäädä pois. Todennäköisesti ette ole ainoat ettekä ensimmäiset, jotka levadojen perään kyselevät.

      Toinen mahdollisuus on sopia taksin kanssa kyydistä. Taksin käyttö Portugalissa, mukaanlukien Madeiralla, on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Jos ensimmäinen taksi tuntuu kalliilta, kysykää vertailuhintaa toiselta. Menotaksin kanssa voitte sopia paluukyydistä.

      Kiellosta huolimatta suositan hakemaan tietoa aikaisemmista viestiketjuista. Laajalla haulla saa melko tarkkaa tietoa.

    • Lämmintä vielä

      Kysytkö tosissasi? Ei kai Madeiralla voi syyskuussa olla talvi, kun ei ole vielä meilläkään täällä pohjoisessa.

      • obrigado1

        Kyllähän sitä voi tosissaan kysyä jos ei ole aikaisemmin ollut,eikä ole lukenut tämän palstan sivustoja.Menkää ihan rauhassa kyllä siellä pärjää kelien suhteen sekä kielellisesti.Minäkin olen pärjännyt useammassa maassa välttävällä englannilla.Käsimerkit avuksi ja piirtäminen on myös hyvä konsti.
        Camara De Lobosin lauantai markkinoilla vaimoni määki kuin lammas ja pääsi yhteisymmärrykseen myyjän kanssa,että lampaanlihaa halusi.Myyjä ei ymmärtänyt englantia pätkääkään,joten selvittiin näillä keinoin hienosti ja lystiä oli vaimolla ja myyjällä.


    • kohta mennään..

      Eihän se meille tunnu talviselta mihinkään vuodenaikaan varmaankaan Madeiralla, mutta jos he tuntevat elävänsä talvea, tarkoitin ja itse varautuisi liian kesäisiin vaatteisiin, niin sitä tarkoitin.

    • Syyskuussa

      Päivälämpötila on suunnilleen kuin meidän kesäkuu. Illaksi voi varautua pitkähihaisella ja vähän lämpimämmällä vaatetuksella.
      Taksien kanssa pitää olla tarkkana, sillä jotkut kuljettajat keksivät hinnat eivätkä pidä taksamittaria päällä. Siitä kannattaa huomauttaa ja etukäteenkin voi kysyä hinnan. Saarikierroksille on kiinteät hinnat ja takseilla on kartta, missä reitit on etukäteen selitetty. Usea taksinkuljettajakin puhuu englantia. Taksi lentokentältä hotellille maksoi tammikuussa 25 euroa.

    • Vaikuttaa siltä, että Suomen kesät ovat lämmenneet useita asteita viimeisen viiden vuoden aikana, jotka olen viettänyt täällä Azoreilla. Helsingin kesäkuun keskimääräiset lämpötilat ovat seuraavat: päivän maksimi 19,8 C, yön minimi 9,3 C, kun vastaavat syyskuun arvot Funchalissa ovat 25,7 C ja 18,9 C. Arvot on laskettu 30 vuoden aikana tehdyistä virallisista mittauksista ja saatavana worldweather.orgin sivuilta. Kuulen radiosta Funchalin useaan kertaan päivän mittaan.

      Saarikierrosten hinnat eivät välttämättä käytännössä ole kiinteät. Halutessaan voi suunnittella ihan oman kierroksensa, sillä takseillä on Portugalissa retkiajoja varten tuntitaksa.

    • Takseilla ajanut

      Kaikkein paras tapa on tietysti sopia taksinkuljettajan kanssa reitti etukäteen heidän valmiiden ehdotusten ja kiinteiden hintojen kanssa, kuin ajattaa mittari päällä. Näin ainakin välttyy yllätyksiltä.

      • Kiertoajeluja ei tehdä mittari päällä vaan reitti jaa hinta sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa.


    • handle

      Niin mennään 19 pv syyskuuta, mukava lähteä taa oliskohan 8:s kerta.

    • Joosua3

      Miten on iltavaatetus? Tarkoitus syödä iltaisin vähän erilaisissa paikoissaa, sitten kun on lavedoista selvinnyt. Pitääkö ollas pikkutakki vai kelpaako kauluspaita-linja, vai peräte farkkulinja ?
      KIITEESTI vastauksia toivoen JL&ML. maanantaina lähtö.

    • Ainoa paikka, jossa on oltava vähintään pikkutakki tai solmio, on Cliff Bayn Il Galo d’Oro ravintola (ainoa Madeiran Michelin tähden omaava ravintola). Muissa on "vapaa" pukeutuminen. Ihan farkut ok. Esim. Cliff Bayn Rose Garden on vapaampi (illallinen seisovasta pöydästä). Niihin ravintoloihin en välttämättä menisi, joissa on "raju" sisäänheittolinja. Omasta mielestäni paras kokemus oli kaupungin itälaidan keltaisessa linnoituksessa oleva ravintola Forte. Se on tällä hetkellä TripAdvisorissa Funchalin paras ravintola. Hintaakin on peruskuppiloihin verrattuna.

    • Joosua3

      Kiitos Eemelille,farkku/kauluspaita linjalla mennään sitten ,illalla.
      Ja kevyesti keskellä päivää !
      Terev. JL&ML

    • Joissakin ravintoloissa on sanottu, ettei saa mennä shortseissa, mutta niitäkään ei taida olla montaa. Tervettä järkeä voi käyttää.

      • lomailija

        olimme tulossa kaupungilta ja ajattelimme että syödään tuossa omassa hotellissa kun tulimme .emme ajatelleet lähteä enään minnekkään . Mutta miehellä oli bermudat jalassa joten hovimestari tuli sanomaan että ei käy kun näkyy pohkeet . No vaihdoimme kumpikin vaateeemme menimme takaisin . Hovimestari pyysi anteeksi ja sanoi että heillä on määräykset . Niin ravintola ja hotillimme oli silloin Lido nyt olemme aina olleet Pestana Promenera
        Hotelli huomattavasti tasokkaampi .


    • Madeira rules

      Ihan normaalivaatetuksella väki syömässä iltaisin oli ainakin meidän reissulla viime viikolla. Pukutyyppejä en nähnyt. Lämmintä oli, ettei olisi tarvinnut takkiakaan ilta/yöaikaan.
      Missä on muuten iltamenopaikkoja 40v ihmisille? Hieman voisi pyörähtääkin. Ei oikein löydetty kuin pubeja.

    • Miramarissa luki huoneen ohjeissa (marraskuu 2011), ettei sen ykkösravintolaan voi mennä kuin kauluspaidassa ja/tai pikkutakin kanssa. Kun kysyimme, niin vastaus oli ettei vaadita.

    • yks123

      Maksava asiakas on arvokas lama-aikana,vaatteista viis.Köyhä tuskin tunkee sinne.

      • obrigado1

        Pestana Promenadessa on ohjeistettu ,että ei shortseissa eikä"lippistä" päässä tulla ruokailemaan,siisti t-paita ja farkut käy mainiosti,mutta pikkutakkia ei vaadita edes cocktail tilaisuudessa,joka on yleensä tiistaisin klo 18-19 ,jonka kustantaa Pestana.Hyvää joulun jatkoja kaikille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      486
      3615
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      162
      3422
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      171
      2657
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2449
    6. 273
      2072
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1527
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1452
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe