Nimiä Undulaateille!?

KristaGrauh

Joo, eli ollaa hommaamas äitin ja iskän kaa mulle kaks undulaattia. Haetaan ne Lappeenrannan Faunatar-myymälästä. Ois ihan kiva, jos ehottaisitte nimiä niille kahelle? :D sukupuolet (mieluusti) poika ja tyttö, mutta toisaalta, se on ihan sama! Mieluiten myös nimiä niin, että ne soppii sekä tyttö undulaatille -, että pojalle.. (: kysyn myös sitä, että miten erottaa uroksen ja naaraan, kun ne on alle vuoden ikäsiä??? Ja, jos tulee tyttö ja poika, niin oppiiko ne mitään, ja miten pesimisen voi esim. aloittaa, ja lopetta?? Kiitos etukäteen vastauksista!! ♥:)

23

1493

  Vastaukset

  • En alkaisi pesittämään jos hommaatte eläinkaupasta, miten suurimmalla todennäköisyydellä linnut ovat toisilleen sukua ja sitten saattekin sisäsiittoisia poikasia.

  • Okei.. :D

  • Hmm...Hommamme 14 tai 15 päivä uuden undulaatin.Jussin kuoltua.Nimet voisivat olla pojalle:Rocky,Tarze (Jos se on rohkea,avulias) Riku,Tintti (Jos se on vähän arka,mutta kuitenkin ihan kiva)
   Tytöille:Namu,Nanna tai Nea...(Jos tämä on rohkea,avulias) Anni,Ellinoora (Jos se on vähän arka,mutta kuitenkin ihan kiva)

  • Jep. Mut me käydään hakemassa se sieltä Faunatar eläin kaupasta, tai sieltä..
   Niin, siis sitä tarkkaa sukupuoltahan ei tiedä. Ja ei hätää! Nimet on jo keksitty ;)

  • nimiä:Mimi,Tero

  • En usko et eläinkaupan linnut ois kovin käsikesyjä ja kilttejä. Todennäköisesti koittavat purra. Niitä ei nimittäin paljoa käsitellä, jos ollenkaan

  • Mun lintujen nimet ovat Tipi ja Jalmari.

   Ne ei voi pesiä, jos et ole hankkinut ^suojaa^ esim: linnun pönttöä ja laatikkoa, jossa ne voisivat pesiä, koska he tarvitsevat omaa tilaa...

   Nokan väristä erottaa sukupuolen pojilla on liila- sininen ja tyttöillä ruskea-beige. Jos hankit vain 2 lintua. Ne eivät lisäänny niin helposti kuin jos sinulla olisi niitä useampi.

   Oletko valmis ottamaan lintuja jos et ole käynyt perustietoja kunnolla läpi?

  • Kiva ku Hankit undulaatteja, nimet vois olla vaikka jollekki Lulu

  • Esim. Sirius, Luna, Draco, Narcissa, Posityyhtynen, Hedwig.....
   Joo, älkää imetelkö mun nimivalintoja :D Rakastan vaan kattokaas Pottereita

  • Itekkin oon ostamassa huomenna kaks undulaattia, ja nimienkaa vaikeuksia!
   en halua ihmisten nimiä, ja ajattelin jotain mua kuvaavaa, olisko mango ja kiiwi tai lime ja lemon tosi pahoja? otan kai keltasen ja vihreen ja naaraan ja koiraan

   SIITÄ PESIMISESTÄ!
   eläinkaupassa mulle sanottiin että ne pesii jopa ruokakuppeihin vaikka ois sisaruksia,
   kasvattajat on kumminkin sanonut että on oltava pesäkolo... KUMPAAN LUOTTAA?
   kun kumminkin näkeehän siellä eläinkaupassa niitä munia ruokakupeissa ja tuskin
   ne valehtelee.. varmaan yksilöllistä, paras olis kumminkin ostaa ne eri kaupoista
   varmuuden vuoks, niin tuskin olisi sisaruksia... MUTTA MITÄ SE SISÄSLIITOLLISIA
   TARKOITTAVAT? siis joo että sisarukset munivat.. mutta miten se haittaa? tuleeko
   poikasista loukkaantuneita, vajaita tai jotain??

   • Undulaatit saattavat hyvinkin munia vaikka niillä ei olisikaan pesää, ja jopa naaras ilman urosta (jolloin munista ei tietenkään kehity mitään). Suosittelen, että pyrkisit ottamaan kaksi samaa sukupuolta olevaa lintua, koska ne tulevat toimeen keskenään aivan yhtä hyvin, eikä sinun myöhemmin tarvitse huolehtia niiden pesimisen estämisestä.

    Sisäsiittoisuudessa on kyse tästä: jokaisella eläimellä on samaa geeniä kaksi versiota: toinen emolta ja toinen isältä. Sairauksia aiheuttavat geenit ovat useimmiten väistyviä, eli jos poikanen saa toiselta vanhemmalta "terveen geenin", se ei sairastu. Lähisukulaisilla taas on melko todennäköisesti samat "sairausgeenit", jolloin poikanen saa "sairausgeenin" kummaltakin vanhemmaltaan ja sairastuu.

    Todellisuus toki on monimutkaisempi, mutta useiden geenien kasaantuminen kahtena samana versiona aiheuttaa herkemmin perinnöllisiä sairauksia, ja muutenkin alentunutta elinkykyä kuten heikompaa immuunipuolustusta ja siten poikaset ovat herkempiä saamaan sairauksia.

    On helppo ajatella että ei se yksi sisäsiitos mitään haittaa, mutta jos poikaset myy eteenpäin, niiden omistaja voi ajatella aivan samalla tavalla ja teettää taas uusia sisäsiittoisia poikasia, ja niiden omistaja taas jatkaa samalla tavalla...

    Eläinkaupoista ostettuja lintuja ei muutenkaan kyllä kannata pesittää jos niiden taustoista ei tiedä mitään, sillä ne voivat ihan ilman sisäsiitostakin siirtää poikasilel sairauksia, jotka voivat vaikkapa tappaa ne hyvinkin nuorina. Mieti miltä sinusta tuntuisi, jos ostaisit kaupasta undulaatin, joka kuolisikin jo parin kuukauden kuluttua, koska kasvattaja käytti (ehkä tietämättäänkin) sairaita lintuja.


  • Meillä on kaksi (:
   Esmeralda "Esme" ja Jacob "Jake"

  • oisko twiglightista^^

  • Undulaatit on ihania,oon jo pitkään halunnu undulaatin!Mutta pidän siis kaikista papukaijoista kuten nymfeistä,kaiken laisista aroista,jne.Pidän erikoisistä nimistä,mut en niinkään tavallisista esin Anni,Paula,Iida tai Irma,ei milllään pahalla siis kellekkää eikä varsinkaan Paula Koivuniemelle.

  • NIMIÄ: Lola, Susu tai Sussu. Pena, Popi tai Ukko

  • Pissi

  • Itselläni on poika ja tyttö ja nimet ovat Tiuhti ja Viuhti :D

  • Mitkä tuli nimiks

  • Onko nyt kovin fikua lähteä heti ostamaan undulaatteja, kun eivät perusasitkaan näytä olevan kunnossa? Eivät ne mitään leluja ole joita ostetaan mistä tahansa koska tahansa. Vaikka pieniä ne ovat, niin ei ne välttämättä helppoja lemmikkejä ole. Oli eläin pieni tai iso niin vastuu on sinun joten mieti moneen kertaan ennen kuin päätät ottaa lemmikin, oli se sitten marsu tai hevonen. Undulaatin hankinta ei ole mikään mielijohteesta tullut päätös, vaan niihin pitää ensin tutustua ja oppia miten ne käyttäytyvät!

  • Rio,Nuppu,Hiutale,Romeo

  • Ite oon hankkimassa lähiaikoina naamiokaijasta. Nimi on Mango tai Kiiwi/Kiwi, väristä riippuen.

  • Itekki hommaan undun naaras ja uros naaraalle keksitty nimi jo sen nimeks tulee enkeli. Urokselle ei vielä nimee

  • Lilja

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1937