4n ja 5n kuukauden ikäisten pennun syömisen määrät

pikkuneidit

kun jotenkin tuntuu, että meidän ipanat saa liian vähän ruokaa. toinen painaa ehkä kilon, toinen suunnilleen 700grammaa. molemmat pentueensa pienimpiä, joten koko ei sillain ihmetytä. meillä syödään applawsin kitten-raksuja, joita tuon ikäisten siis pitäis syödä 55-70grammaa per kissa päivässä. edellisen 400gramman pakkauksesta on jäljellä yli puolet. tämän lisäksi saavat latzin junior märkäruokaa 2pussia=200grammaa päivässä. neidit juovat laktoositonta maitoa, kun vesi ei juurikaan maita. madotettu ja rokotettu, terveitä molemmat. eivät valita nälkäänsä, yleensä märkäruuan saa laittaa lautaselle ilman, että kumpikaan edes huomio tapahtumaa. se siis mietityttää, että pitääkö märkäruuan määrää vähentää entisestään, kun raksuja syövät niin vähän?

4

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kisummmmmjau

      Hieman kevyiltä kuulostavat, mutta voihan se olla vaan kissakohtaista. Meillä on 11 viikkoa vanha poika kisu, jolla on painoa jo 1 kg. Tämä pikkuherra syö 200 g märkäruokaa päivässä (Latz, Whiskas ja monia eläinkaupan ruokia) ja sen lisäksi käy natustamassa vähän raksuja joka päivä, ehkä jonkun 20 g. Ja meidän poju kyllä ravaa täysiä ruokakipolle aina kun näkee vilauksenkin ruokapussista tai purkista.

    • ei vähennetä

      Millä olet punninnut kissat? Nimittäin nuo painot on ihan liian pienet tuon ikäisille kissoille, olkoot miten pentueensa pienimpiä tahansa. Yleensä pentujen paino on vähintään sen elinviikkojen verran/100 g. Eli 1 vk vanha painaa 100 g, 2 vk 200 g. Oma pentuni painoi 12 viikkoisena reilusti päälle 1,5 kiloa eli oli silloin noin 3 kk ikäinen. 4 kuinen pentu on siis 16 viikkoinen ja 5 kuinen 20 viikkoinen, tuosta voit päätellä mitä niiden pitäisi painaa ikäänsä nähden. Yksi isoimmista kasvateistani on painanut 7 kk iässä jo 4,2 kiloa.

      Tuo laskentamalli 100g/elinviikko on siis ihan se minimi painonkehitys. Kun pennut syntyessään painaa noin 80-120 g (jotkut jopa 60 g), kun siihen lisätään minimipainonnousu/viikko, joka on 10g/päivä=70 g/viikko, saadaan ensimmäisen elinviikon loppuun painoksi vähintään 130 g. Toisen viikon tulos on 200 g ja kolmannen 270 g. Harvoin pennut kasvaa noin vähän jos emon ruokinta on kunnossa eli maitoa riittää ja kiinteän ruoan saatavuus aikanaan on kunnossa. Alimmillaan 16 viikkoisen paino tuolla laskennalla olisi n. 1200 g (1,2 kg) ja 20 viikkoisen n. 1500 g (1,5 kg).

      Pennuilla saa olla ruokaa tarjolla koko ajan, ei ole mitään tarvetta rajoittaa sen saatavuutta. Eli ne raksut voi olla aina tarjolla jos niitä haluaa antaa (hyvälaatuisia joissa on rasvaa vähintään 20 %), märkäruokaa annetaan useita kertoja päivässä (3 krt) ja yhden märkäruoka-annoksen voi korvata lihalla (raakana). Siis pennuille kasvuvaiheessa annetaan ruokaa 4 krt päivässä, joista yhdeksi ateriaksi voi laskea sen avoimen raskubaarin tai raksuannoksen.

    • kaksi_jättiä

      Voiskoonhan tuo olla tottakaan... itse tullut merkkailtua ylös omien kissavauvojen painoja, ja 11-viikkoisina meidän molemmat kollipojat painoi n 1,7 kg ? Siitä paino hirmuisella vauhdilla noussut ja nyt 6 kk iässä pojilla on painoa n. 4 kg. Pitäisi kyllä mitata taas kun viime punnitsemiskerrasta jo pari viikkoa. Ovat kyllä isokokoisia, monet sitä ihmetelleet. Niiden emo on kyllä valtavan iso ja kaunis sirorakenteinen maatiaiskissa. Geenithän ne paljon vaikuttaa sukupuolen lisäksi.

      Kuulostaa kyllä hyvin pieniltä nuo teidän pennut. Kai tarjoat niille monipuolisesti erilaisia ruokia, eri merkkisiä ruokia ja raksujakin kannattaa kokeilla jos joku muu merkki tai maku maistuisi paremmin. Ruokaa kannattaa tosiaan olla kokoajan saatavilla. Meillä ei ole ainakaan niin nirsoja pentuja etteivät söisi ruokakupista sinne syönnin jälkeen jääneitä ruokia vielä jonkin ajan päästä pois. Kannattaa pitää sitä vesikippoa silti sen maidon lisäksi esillä, jos ne vaikka oppisivat juomaan. Vesi kun on tärkeää varsinkin muroja jos syövät.

      Olen kyllä nähnyt semmoisia minikissojakin, hyvin pienikokoisia olleet koko ikänsä. Joskus ne vaan on pieniä.

    • pikkuneidit

      meillä tosiaan on raksuja koko ajan tarjolla, applawsin kitten raksuja, joissa on 80prosenttia lihaa. märkäruokaa annetaan kahdesti päivässä ja välipalana saavat sitten raakaa jauhelihaa tai munamaitoa(vain keltuaista, ei valkuaista). minikissoiksi neitejämme epäilen, toisen emä on ollu tiineenä ollessaan 2,5kg(neljävuotias) ja toisen emä 1,5kg. toisen neidin sisko on kaverillani, ja se on viel pienempi, samasta pesueesta siis kuin tämä 1,2kiloinen. vesikuppeja on ympäri asuntoa, ja toisinaan juovat niistäkin, mutta todella vähän. siksi siis maitoa tarjolla koko ajan. nämä nykyiset raksut maistuvat parhaiten. aloitettiin whiskasilla, ei mitään menekkiä. sit purina one:n kitten raksuja, ne maistui, mutta pienempi ei alkanut kasvamaan. royal caninin penturaksuja kokeiltiin, ei maistuneet ollenkaan ja tätä nykyistä kyllä syövät suurella ilolla :) kummaltakin tuntuu kylkiluut, kun pikkasen kovemmin painaa kyljistä, selkärankakin tuntuu, mutta ei sekään ihan silittäessä. ja märkäruuista ei maistu mikään muu kuin latz. edes aikuisten kissojen sheba tai gourmet gold ei tee kauppojaan tässä tilanteessa. whiskasin penturuuan molemmat oksentavat viimeistään vartin päästä syömisen lopettamisestaan. ruoka on koko ajan tarjolla, eivät syö märkäruokaa kerrallaan, vaan hiljalleen päivän mittaan. lautaset poistuvat vain silloin ruokapaikaltaan, kun ne ovat tyhjät ja pääsevät pesuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3118
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1952
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1801
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1365
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1355
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1079
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      96
      991
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    10. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      824
    Aihe