Onko lonkkaröntgeniin pakko nukuttaa?

nccncncn

Otsikossahan kysymykseni jo lukeekin eli täytyykö lonkkien röntgenkuvasta varten koira aina rauhoittaa/nukuttaa? Tietääkö täällä joku tehdäänkö ilman sitä jos rauhoitus on liian riskialtis?

8

3081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeaa on

      jos koirallasi on jokin sairaus joka estää nukutuksen.. kuvata voi tietenkin ilman nukutusta, eriasia onnistuvatko eli saadaanko luotettavia tuloksia antavaa kuvaa.. silloin tarvitaan 2avustajaa, ja ehdoton paikallaolo selällään takajalat lähes ääriojennettuna..eikä kyseessä ole ihan pikkuhetki, kun kuvaukseen asetellaan.

      jos koirallasi on sitten sairaus joka sen narkoosin estää.. onko väliä lonkkavialla lisäksi? eihän se jalostuskelpoinen kuitenkaan ole. Tietenkin yksikin kuvaamaton yksilö vääristää tietokantaa terveystuloksista, jos siis kyseessä on rotukoira, joilla lonkkakuvaus "pakko".

    • fgmkuio

      Juttele kuvaavan ell kanssa. Jos olet opettanut koirasi olemaan aloillaan oudossa ympäristössä, outojen ihmisten keskellä, korkealla, pienellä ja kovalla pöydällä, tiettyyn hankalaan asentoon aseteltuna, liikkumatta ja rentona, muiden pelokkaiden koirien stressihajujen keskellä, niin _ehkä_ saattaa onnistua.

    • ntynytjny56jnh65

      Onko pakko kuvauttaa, jos koira reagoi niin vahvasti lääkkeisiin?

      Pätevä ell, kasvattaja ja omistaja osaavat koiran liikkeitä tarkkailemalla, sukupuuhun (koiranet), sekä sen historiaa (ruokinta, liikunta, tapaturmat, yms) miettimällä aika varmasti "nähdä" onko se terve vai ei.

      Ei riskeeraisi omieni terveyttä tällaisella asialla.

    • just joo

      just joo, ihan kaikki lonkkanivel sairaudet esim. alkuvaiheen nivelrikko ei välttämättä oireile merkittävästi.. samoin lonkkavika toisilla koirilla aiheuttaa oireita, toisilla ei.. esim.erittäin löysät lonkat voi hyvällä lihaskunnolla olla täysin oireettomat ennen vanhuuden tuomaa lihaskunnon heikkenmää (mikä tietysti on ihan luonnolista) ja sitten koira rampautuukin todella nopeasti.

      toivottavasti näitä "päteviä" kasvattajia, omistajia ja jopa lekureita ei paljon pyöri koira kauppaa tekemässä ja kertomassa ilman virallista dokumnttia koiran olevan terve.

      en kuvattaisi itsekkään jos koirani olisi herkkä rauhoitusaineelle, tai jos sen terveys muuten olisi riski.. Ja kuten aikaisemmin jo tuolla mainittiin, eihän se silloin jalostuskelpoinen ole.

    • yejuk8ilo9o0öpåö

      Vaikka koira ei näkyvästi ihmissilmään oireilisi, niin sillä saattaa silti olla kovat nivelsäryt. Harva normikoiraomistaja osaa koirastaan liikkeitä katsoa ja sitten yhtäkkiä ihmetellään koiran ontumista ja eläinparka on kärsinyt jo vuosia, luut paskana, kallis hoito edessä kun ei ajoissa aloitettu, kun yritettiin säästää, toisen kivun kustannuksella.

    • nivelrikkoisen om.

      Eikä ell pätevä eläinlääkäri pysty jo jalkoja taivuttamalla arvelemaan, mistä jalkojen mahdollinen ontuminen johtuu. Vain todella harva hyvin koulutettu koira pystyy olemaan kuvauksessa ilman nukutusta. Meillä ainakin eläinlääkäri pystyi pelkästään jalkoja taivuttamalla määrittelemään, että kivut johtuvat lonkasta eikä polvesta. Eihän sille nivelrikolle enää mitään voi ja luulisi eläinlääkärin pystyvän määräämään ne särkylääkkeet ilman sitä kuvaustakin.

      • sama kirj.

        Lisäisin,että meillä kyllä otettiin vielä varmennus diagnoosiin niillä kuvilla, mutta sun kannattaa jutella oman eläinlääkärin kanssa mitä teette.


    • Älä Huoli

      Jos koira ei onnu, ei sillä todennäköisesti ole kipuja, ja jos ruoka ja leikki maistuu, en olisi huolissani.
      Minustakaan koiraa ei tarvitse kuvauttaa jos sitä ei jalostukseen käytetä. Et tarvitse sitä tietoa arkipäivän elämässä.
      Itselläni oli aikoinaan koira jolla oli lähes olematon lonkkamalja, ontui pennusta asti. Mutta mitenkään erityisen kivuliaalta se ei vaikuttanut. Se lopetettin samalla kun kuvattiin, koska kyseessä oli suurikokoinen koira, ja kivut olisivat varmasti lähitulevaisuudessa olleet edessä.
      Mutta älä anna koirasi hyppiä kovin korkealta ja kovaa, sellaisessä äkillisessä hypyssä lonkkaluu voi päästä irti huonosta nivelmaljasta. Mutta kuten yllä on kirjoitettu, hyvä lihaskunto auttaa kovsti.
      Ja jos koiraa ei ole kuvattu, voihan olla että koirasi lonkat ovatkin aivan ok =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe