En ymmärrä kuvauksesta paljoakaan, mutta pidän näppäilystä

Räpsräps

Olen hankkimassa uutta digipokkaria hintaluokassa 200-350. Toivoisin hyviä lähikuvaus(esim. ruokakuvia)ominaisuuksia, samoin hämäräkuvauksissa hyvää laatua. Optiset vääristymät mahdollisimman minimissä olisi kiva.Videossa olisi helppo tarkennus ja jopa "miniatyyri"moodi toivottavia! En tarvitse gps:sää enkä 3d:tä (eikä tolla hinnalla niitä kaits saiskaan).

Printtailen yleensä 10-kuvakokoa esim kortteihin, joskus A 4. Yleensä katselen ja lähetän kuviani tietokoneelta.

Ixusta en ostaisi ihan heti, koska se mikä minulla ulkomailta vuosia sitten saatu IXY vääristää pystylinjoja (esim rakennuksien seiniä) aivan törkeästi, ja lähikuvat harvoin onnistuvat. ( 7.1 mexapixels, 5.8-17.4 mm, 1:2.8-4.9 lukee siinä) Hankkisin kameran mieluiten Suomesta. Otan mielelläni vastaan ehdotuksia. kiitos!

8

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se pystylinjojen katuminen johtuu perspektiivistä ja on ihan tosimaailman ilmiö, eikä kameran vika. Silmä vain näkee asiat "väärin". Perspektiivin voi korjata kuvankäsittelyllä. Järkkäreihin saa myös objektiiveja, joilla sen voi korjata. Kamerasi on kai Ixus 70 tai 75 (Ixy 10 tai 90). Nykykamerat ovat paljon kehittyneempiä. Mutta osaatko käyttää kameraa? Miten lähikuvat epäonnistuvat? Käytäkö makrotoimintoa, onhan zoom pienimmässä asennossa?

      Tuossa hintaluokassa voisit katsoa Canon Ixus 300:aa. Sen pitäisi pysytä samaan kuin tuo Ixus 70 kolmisen aukkoa hämärämmässä.Canon PowerShot S95 menee hieaman yli haarukan.

    • Räpsräps

      Lähikuvat tuppaa olemaan epätarkkoja, ja sepäs se lienee suurin ongelma: Olen kuule ihan käyttänyt kamerasta löytyvää "Digital Macro"-systeemiä.

      Tosiaan pokkariIxyni vääntää pystylinjoja, jotka toisella (just äsken hajonneella vielä vanhemmalla) HelvetinPakkardi pokkarikameralla oli enempi suorassa. Näppituntumalla luulisin olevan kyse objektiivista eikä tosimaailmasta.

      Järkkäriä en oo oikein ajatellut, mutta olisiko "siltakamera" mitään?
      Canonia en siis oikein haluais...

      • No ei ihme, että kuvat on huonoja, jos käytät digitaalista makroa. Se on periaatteessa sama kuin digitaalinen zoom. Jos kyse on linjojen kaartumisesta, se on kameran ominaisuus, jos kyse on siitä, että ne vain kääntyvät pysyen suorina, kyse on perspektiivistä.

        Ei ole mitään siltakameroita. Ne on superzoomeja. Ne eivät ole mitään puolijärkkäreitä vaan pokkareita isoissa kuorissa pitkällä zoomilla.


    • Räpsräps

      Miksi mulla on tunne, että vastaus on kirjoitettu jotenkin negatiiviseen sävyyn , eikä varsinaiseen kysymykseeni itse asiassa annettu muuta kuin toiveeni vastaista neuvoa....? No joo, eipä tämä nyt niin vakavaa olekaan.

      • kuultu jo

        Olisikohan syynä herra panasonic-man, joka nukkunut kesän yli ja heräilee nyt talveksi.


      • Puhutko nyt minun vastaisestani? Olen vain todennut, että usein syy huonoihin kuviin on se, ettei kameraa osata käyttää. Tällöin uusi kamera ei välttämättä ole hyvä ratkaisu. Tässä tapauksessa epäilyni osoittautui oikeaksi. Kannattaa ottaa ohjeet ihan ohjeina, miten jatkossa voi parantaa asioita. Ei pidä ymmärtää niitä joiksikin moitteiksi.

        Yleisesti, jos digikamerassa on ominaisuus, jonka nimi on "digital" jotakin, niin kannattaa olla varuillaan. Siinä pikseleitä laskemalla yritetään hikisesti korjata jotain, joka olisi pitänyt hoitaa kuntoon ennen kuin ne pikselit olisi luettu. Näitä on ainakin digitaalinen zoom, digitaalinen makro ja digitaalinen kuvanvakain.


    • Seinät kaatuu päälle

      Aloittajan esittämässä hintaluokassa on ilmeisesti ihan sama, minkä merkkisen pokkarin ostaa. Kaatuvat linjat ovat linssin ominaisuus ja se korostuu sitä enemmän, mitä laajakulmaisempi objektiivi on käytössä - kaikissa tuotemerkeissä.

      Kaatuviin linjoihin voi vaikuttaa pitämällä kameraa samansuutaisessa tasossa kuin mitä kuvattava kohde on. Ongelmana on silloin se, ettei kuva-ala tod.näk kata sitä, mitä haluaisi kuvaan mukaan. Ota usieta kuvia limittäin manuaalivalotuksena ja AF-off, ja yhdistä kuvat Photosshopilla tms. Halpaa kuin mikä, mutta ohgelmia on siinäkin.

      Jos haluat ruoka-annoksesta hyvän kuvan, osta studiovalaisemet ja taustakartonki ja jalusta. Saat kameralla kuin kameralla parempia kuvia kuin jossakin pimeässä ravintolassa tai keittiössä. Valitettavasti kamera ei tiedä, ollanko kuvaamassa nakkeja vai neitokaisia.

      En tunne pokkareita, mutta suosittelen että ostat sen puolentoistatuhannen egen Leican. Eikös siinä ole 28 mm laajakulmaobjektiivi. Ei sitten tarvitse syyttää kameraa, jos ei ymmärrä valokuvauksesta paljoakaan.

      • Jos lähtee photoshoppaamaan, niin eikö ole hieman yksinkertaisempaa vain ottaa se kuva ja sitten korjata perspektiivi. Tuo useamman kuvan otto korkeasta talosta voisi olla aika hankalaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      133
      1342
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1195
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      846
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      156
      832
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      150
      733
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      728
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      588
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      575
    Aihe