Silkkiterrierin sisäsiisteysongelma

Osaako joku auttaa?

Heippa! Meillä on kohta 7v silkkinarttu, joka ei koskaan ole ollut täysin sisäsiisti. Koira tuli meille kun se oli 4v ja ymmärtääkseni sitä ei oltu koskaan oikeastaan lenkitetty, päästetty aina vaan pihalle tarpeilleen. Meillä kuitenkin sen kolmisen vuotta säännöllisesti käytetty tarpeillaan, tietty alussa yritetty kouluttaa sisäsiistiksi kehumalla ja palkitsemalla, nyt vaan yritetty pitää säännöllistä ulkoilurutiinia yllä. Kuitenkin silkkimme yhä pissaa sisään (ehkä n. pari kertaa viikossa). aina olohuoneen matolle, tai vessan matolle. Ei koskaan makuuhuoneen matolle (joka ei edes ole sen nukkumapaikka..). En tiedä miksi makuuhuoneen matto ei kelpaa. Niin ja todella harvoin lattialle. Välillä matot ollu kokonaan poissa, niin ei ole tehnyt tarpeitaan sisään silloin. Tekee tarpeet yleensä työpäivän aikana, mutta välillä myös öisin. mutta poikkeuksiakin löytyy. Harvoin joutuu olemaan 6h kauemmin käymättä ulkona työpäivän aikana, yöllä kyllä välillä n. 8h. Ollaan aina pesty matot kunnolla hajuttomiksi yms ja nyt otettiin matot taas kokonaan pois.. Nyt sitten viimeiseksi oli tehnyt sohvalle, joka on todella omituista, varsinkin koska itse nukkui siinä tarpeiden teon jälkeen, kun ei oltu vielä huomattu pissaa. Välillä tekee myös kakat sisään, mutta harvemmin, yleensä pissauksesta on kyse..Ulkona pissaa rakkonsa yleensä aina tyhjäksi (niin että lopussa ei tule mitään vaikka yrittää..) kakat tekee todella vastahakoisesti kyllä aina ulos. Olemme yrittäneet ruokatemppua, että laittaa ruuan pissaus paikalle jne, ei auta. En usko että eroahdistuksesta on kyse, koska välillä koira tekee myös kun ollaan kotona (mutta ei koskaan meidän nähden) eikä muitakaan merkkejä eroahdistuksesta ole. Eikä ole vaikuttanut siltä että koiramme joisi tavallista enemmän vettäkään. Koira kyllä häpeää touhuansa selvästi. Olemme yrittäneet olla huomioimatta kun tarpeet on sisälle tehty. Avomieheni kertoi että kun olin pidemmällä reissulla aiemmin tänä vuonna, koira ei tehnyt kertaakaan tarpeitaan sisään. Koira on periaatteessa enemmän "minun" koira, voiko poissaolollani / paikalla olollani olla jotain merkitystä asiaan? Käytämme koiraa ulkona 3 kertaa päivässä, pitäisikö lisätä vaan käyntejä? Onko koira jo sen verran vanha että sillä voi olla pidätyvaikeuksia vanhuudesta johtuen? Vai onko kyse pieleen menneestä sisäsiisteykoulutksesta? Kannattaako käydä lääkärillä terveystarkastuksessa? Olisi kiva kuulla jos jollain on ollut samanlaista ongelmaa. Tuntuu että on kokeiltu jo kaikkea. Kiitos sille joka jaksoi lukea tämän piiiiitkän tarinan. :)

7

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtyuioppui

      Koirallesi on tullut jo pinttynyt tapa tuosta pissimisestä sisälle. Ja pienet koirat tarvii käyttää usein pissalla. Onko eläinlääkäri tarkistanut että on kunnossa joskus voi olla virtsarakossa vikaa(kutn oli eräällä springerspanielilla).

      Ehkä ongelmakoirakouluttajalla kannattaisi käydä. Ellei muuta keksi laita "laillinen" paikka mihin saa tehdä pissat niinkuin sisäkissallakin. Laatikkoon paperia ja se vessaan jos tulee pissihätä yksinään. Ainakin matot säilyy pissittömänä ja hermot lepää.:)

    • koira hallitsee"

      Koiranne hallitsee perhettänne. Se merkitsee asuntoanne omakseen, yrittää peittää teidän muiden hajujäljet. Palkitseminen/kehuminen ei hyödytä, vaan osoitatte koiralle, että olette sitä vahvempia. Pistätte koiralle tiukemmat säännöt ja koulutatte sitä tottelemaan uusia käskyjä siihen asti kunnes se tottelee. Koiranne teidän muiden alistuvan sille, kun palkitsette ja kehutte sitä siitä huolimatta, että se taistelee vallasta talossanne.

      • lisään vielä"

        Eli lyhennettynä osoitatte koirallenne olevanne vahvempia. Koiranne on alettava kunnioittamaan teitä, mutta se riippuu teistä itsestänne.


    • silkkipissailu

      Heippa! vielä ajattelin kommentoida. Meillä on myös silkki uros, mutta viemme sen kyllä pissille aika paljon useammin. Eli mahdollisuuksien mukaan kun vuorotyötä teemme niin aamulla, klo 12, 16, 20 ja vielä 24. Näistä yksi lenkki kestää vähintään tunnin tai juoksemista noin 30 min.
      Meillä oli myös tuollainen ongelma ennen ainakin vuoden ajan. Aloitin ongelman korjauksen ihan sillä että tarkkailin sitä koko ajan ja otin kiinni itse teosta tai ennen tekoa. Sitten vein sen pissille. Lukitsin sen makkariin yöksi ja otin juomakipon yöksi pois.
      Matolle ja sohvalle pissimisestä. Meille on myös käynyt näin. En tiedä mistä johtui silloin kauan sitten mutta se petaili raivoissaan sohvalle ja pissi sen jälkeen ihan nenän edessä! Sitten häpesi silmät päästään. Oisko ollu joku ajatushäiriö:) Matot taas ei oo kummallinen paikka ollenkaan, ihan peruskamaa. Tuntuu että koirat ajattelee että siitä se pissa on hankalampi huomata kun lammikkoa ei muodostu.
      Mielestäni koirasi ei ole kovin kamala ja hankala eikä kyse ole vallankaappauksesta. Tiedän koiria jotka pissaa omisajan nenän edessä: siinä on sitä valtataistelua. Silkki on kuitenkin pieni koira jota saattaa olla hankala kasvattaa sisäsiistiksi kun se on vanhempi. (näin oli kyllä meilläkin) Se kuitenkin onnistuu kun vain jaksaa vartioida sen puuhia ja vie useammin lenkille ja yhdelle pitkälle lenkille että jaksaa yöt ja myös päivisin levätä rauhassa eikä oo tuhmat mielessä. Ota huomioon että pentukoiran koulutuksessakin saattaa kestää yli vuoden. Älä ota itteesi jos joku sanoo että kaikki on pieleen mennyt, mitään ei oo menetetty, vastahan se koulutuksessa on 2 vuotta ollut. Olen myös kokemuksesta todennut myös sen, että kaverista riippuen varsinkin kääpiökoirille joskus sattuu vahinkoja kun omistaja on pitkään poissa. Itse olen opettanut silkkini tekemään hädän tullen tarpeet kylppärin lavuaariin kun joskus harvoin olen pitkään poissa.

    • pimeäihanpimee

      toi koira hallitsee on kyl ihan pimee, tosi hyvii vinkkejä. Silkki on aika miellyttämisen haluinen ja voin kertoa että ainaki meijän poikaa hävettää pisittyään eikä mitää reviiriä merkkaile. Useammin noin pieni koira lenkille vaan. Kolme kertaa ei riitä mitenkäänpäin.

    • jaahas"

      Tuli näköjään vastaus joltain vihreältä tytöltä. Varmasti ei koira opis sisäsiistiksi, jos sitä vain palkitaan tuhmista töistä kehuilla ja lenkeillä, eikä kielletä välissä. Aloittajahan mainitsi lisänneensä koiran liikuntaa ja ulkoilua, mutta pissimisen jatkuneen yhtä tiiviinä. Miellyttämisenhalua koiralta ei löydy, jos se ei kunnioita ihmisiä, vaan katsoo niiden alistuvan. Sinun silkkipoikasi kertookin kaikkien koirien luonteen. Mutta itsepä aloittaja päättää ketä uskoo.

    • ketjun aloittaja

      En jaksa uskoa että kyseessä on "valtataistelu", silkkimme on alistuvaa sorttia, vähän arka ja säikkykin (aina ollut) ja tietää kyllä että olen pomo meidän talossa. Tottelee käskyjä jne. Tunnen paljon koiria jotka pomottaa omistajiaan ja en nää samaa meillä tapahtuvan. Kaikki ohjeet mitä olen aiheesta lukenut nimenomaan kieltävät, että sisälle pissivää koiraa ei saisi torua, vaan pitäisi ratkaista asia toisin keinoin. Emme tietenkään kehu koiraa kun se on sisälle tehnyt! Emme vain huomioi. Heti kun tullaan kotiin ja huomataan että se on tehny pissat sisään niin se menee sängyn alle piiloon eikä tule hetkeen pois. Kyllä sen huomaa käytöksestä, että se ei haluaisi tehdä sisälle ja siksi uskonkin että näiden vinkkien perusteella paras vaihtoehto on lisätä ulkoilua niin paljon kun se on mahdollista töiden puolesta. Ja tietty jatkaa koulutusta.. Kiitos kaikille auttajille. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe