chihu & cavalier

minätaaaaas

Hei!

Olen piakkoin (no, on tässä varmaan vuosi aikaa) omaan kotiin muuttamassa, ja haaveena olisi oma koira. Olen tutustunut moniin rotuihin, ja jäljellä on kaksi mielestäni sopivinta: chihuahua ja cavalier kingcharlesinspanieli.

Onko ihan mahdotonta, että koira tulisi toimeen kissanpennun kanssa, ja karvaturrit voisivat kasvaa yhdessä? Onko typerää ajatella koiran hankkimista, jos ei omista omaa autoa?

Nyt kaipailisin siis kokemusta kyseisistä roduista ja sen semmoista. Onko yksin asuvalla mahiksia pitää koiraa? Ts. jos käy töissä ja asuu yksin, riittävätkö rahat karvaturriin tai kahteenkin?

Kysellä saa puolin ja toisin! :)

4

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jahhuuja

      Heippa! Itselläni on silkkiterrieri ja ajttelin vielä sinulle vastata jos luet. Koira tulee luultavasti mainiosti toimeen kissan kanssa. Kissa taas luultavasti korvaa lotkauttaa koiralle, mutta eipä sillä niin väliä. Ihan tiredotuksen sanana jos et tiennyt jo sitä, koirassa on sitten triljoonakertainen työ kissaan nähden. Voin sanoa sen entisenä kissan omistajana. Että mieti tarkkaan ennenkuin koiran otat. Kissat ovat jotenkin niin hirveän vaivattomia ja itsenäisiä.
      Omasta kokemuksesta olemme tarvinneet aika paljon autoa, koska olemme joutuneet viemään koiramme millon mistäkin eläinlääkäriin. Kissaamme emme vieneet muuta kun rokotuksiin. Toinen asia on se, että useat koirat voivat pahoin bussissa. Chihua on myös talven pakkasilla hankala kuljettaa muuta kuin autossa, sillä se ei kestä -30 pakkasia ei sitten yhtään.
      Yksin asuvana voit tosiaan pitää koiraa, ei mitään syytä mikset pystyisi. Siitä tulee sinulle hyvä kaveri yksinäisiin iltoihin. Mieti kuitenkin sitä että jos käyt paljon ulkona iltaisin, koiralla tulee olemaan ikävää. Jos esimerkiksi päivän olet perjantaina töissä ja meinaat viihteelle lähtee illalla ei se oikee onnistu. Kysy jo kaikilta tutuilta valmiiksi haluuko ne välillä iltoihin piristystä sun tulevasta koirasta. Meillä onneksi useasti toinen ihmisasukeista jää kotiin. Rahat kyllä riittää, vaikka pikkukoirat tuppaa syömään aika paljon kalliimpaa sapuskaa kuin isot. Tämä johtuu siitä, että ne ovat yleensä aika ronkeleita ja toiseksi niihen mahat yleensä aika herkkiä. Meidän kääpiölle tulee helposti maha kipeäksi jos emme anna sille samaa ruokaa kuin nyt. Ruokaan menee noin 10 e viikossa sillä annamme sille kuivamuonan lisäksi märkäruokaa.
      Mutta ihan varoituksen sanana: jos rahat tuntuu olevan lopussa, säästä vähän säästöön ja osta kunnolliselta kasvattajalta chihu vaikka maksaisi 2000e. Säästä myös lääkärikuluja varten, koska koirille sattuu kaikenlaista.Ota myös kattava vakuutus ja koiran koulutuskirja, jotta säästyt myöhemmältä ongelmakoirakoulutukselta:) nimimerkillä kantapäänkautta

    • Ninahe

      Heips, miulla on myös koiranhankinta mielessä. Juuri muuttanut omaan kämppään ja haaveissa olisi chihupentu, koska olisi "helpoin" ja helppo kuljettaa mukana. Rahaa minäkin miettinyt, kun vuokralla asun, käyn koulussa töitä haussa.. Enkä ole yleensä iltoja ja viikonloppuja poissa, muuta kuin vanhempien luona, joten koira ei olisi kuin kouluajat yksin kotona.. Ei ole muita eläimiä.
      nuo lääkärikulut vain huolettavat...
      Maksaako verot ja vakuutukset paljon?
      Jos pennun ottaa, niin sen kanssa täytyy varmaan olla muutama päivä kotona eikä jättää heti yksin koulun ajaksi??
      Onkohan helpohko kouluttaa sisäsiistiksi yms?

      Olisi kiva saaha vastauksia näihinkin kysymyksiin..=)

      Olen nähnyt todella erihintaisia pentuja, riippuen toki vanhemmistaan, mutta eikö voi hankkia pentuja muualta kuin kennelistä, kuten joltain kenelle on tullut pentuja jne. ?

      • Eläinkouluttaja C.

        Chihuahua on helppo kantaa mukanaan, mutta rotuna ei sitten ihan helpoimmasta päästä. Kiintyy mielellään yhteen ihmiseen ja on epäileväinen muita kohtaan jos ei sosialistaminen ole kunnolla hoidettu nuoruudessa. Chihuahua myös loukkaantuu helposti, joten kannattaa ottaa kattava vakuutus niin pääset itse helpommalla jos jotain sattuu. Melkein suosittelen että menet käymään eri vakuutusyhtiöissä ja otat selvää hinnoista ja mitä vakuutus kattaisi.

        Koiraveron olemassaolon ja suuruden löydät kaupunkisi kotisivuilta :)

        Muutama päivä kotona pennun kanssa kun se tulee uuteen kotiin olisi hyvä kyllä.
        Sisäsiistiksi voivat oppia aika nopeastikin, mutta pitää muistaa että pieni koira=pieni virtsarakko :) Merkkailu on sitten useilla ollut aikuisiällä, mutta aikaisella kastraatiolla senkin saa pois.

        Tiedä tämä tuosta chihuahuan hankinnasta, jos koira ei ole rekisteröity niin se on käytännössä sekarotuinen sekä kennelliiton että vakuutusyhtiön silmissä. Tämä vaikuttaa vakuutusasioihin aika paljon yleensä. Myös ei ole takeita pennun perinnöstä tai mahdollisista sairauksista jos ei ole kasvattajalta. Itse etsin anopille tuossa kesällä chihupentua ja löysin hyvän kasvattajan Lohjalla, Redenstamm kennel. Hinta on tietty vähän korkeampi, mutta sen kanssa tulee ohjeita ja tukea kasvattajalta pennun koko eliniän ja vastaukset kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin :)


    • Mikä Ettei!

      Chihuahua sekä Cavalier ovat kummatkin söpöjä rotuja omalla tavallaan. Mutta Cavalieria en ainakaan suosittele. Opiskelijan budjetti ei sen hoitamiseen riitä. Sairauksia, kuten; sydämen sivuääniä, sydämen vajaatoimintaa, epilepsiaa yms esiintyy rodulla joka toisella oikeastaan.. Ja sitten sairauksen hoitamiseen meneekin tuhansia euroja ja pahimmillaan koira joutuu syödä nappeja lopun elämäänsä ja ei elä 8vuotiaasta vanhemmaksi..

      Kissa ja koira tulevat yleensä todella hyvin toimeen. Itse en nää ongelmaa sen yhdistelmän kanssa. :) Ja myöskään itse en omista autoa, ja hyvin olen pärjännyt vuoden ikäisen kääpiöpinseri tyttöni kanssa. :)

      Ja miksei yksinasuva ihminen voisi/ pystyisi koirasta huolehtia?! Hyvin voi!! :) Ja loppujen lopuksi se toinen menee siinä samassa kun on eka sen ensimmäisen koiran kanssa elänyt ja luonteen tuntee. :) Tsemppiä koiran hakuun !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6710
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4007
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2035
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe