Suomen parhaat keskukset

arvio niistä:

Ylläs
Ylläs on kaikilla mittapuilla mitattuna Suomen suurin hiihtokeskus. Korkeuseroa löytyy selvästi eniten Suomen hiihtokeskuksista, yli 450 m. Ylläs on hyvä vaihtoehto esim. perheille. After Ski on aavistuksen rauhallisempaa, mutta perheitä se tuskin häirinnee. Ylläksen miinuksena on se, että tunturi on avointa paljakkaa, jolloin hiihtäjä on altis sekä tuulelle että kylmälle. Lisäksi rinneprofiilit eivät ole kovin mielenkiintoisia.

Levi
Levi on noussut Ylläksen kilpailijaksi monella osa-alueella. Leviltä löytyvät komeat rinteet, maailman cup -kilpailut sekä hulvaton huvipaikka Hullu poro. Korkeuseroa on vielä enemmän kuin esim. Rukalla tai Tahkolla, noin 320 metriä. After ski lienee yksi Suomen parhaista ellei paras.

Ruka
Ruka on passeli yhdistelmä perheille, snoukkaajille sekä myös niille, jotka hakevat iltamenoja. Miinuspuolena voisi sanoa, että Rukalta löytyy kaikki muu paitsi rinteet. Tällä viitataan siihen, että Rukan korkeusero jää kohtuullisen tavanomaiseksi Suomen mittapuulla, eli enimmillään 201 metriin. Mikäli matkan Lappiin tekee omalla autolla, on mukava huomata, että Ruka on jonkin verran etelämpänä kuin vaikkapa Levi, Luosto tai Pyhä.

Tahko
Tahko on hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa viettää esim. pääsiäisen tai viikonlopun suksien päällä, mutta Lappiin saakka ei ole aikaa tai intoa lähteä. Tahkon rinteet ovat Keski-Suomen parhaimmistoa, eikä after ski häpeä paremmassakaan seurassa. Korkeusero jää kuitenkin vaatimattomaksi alle 200 metriin.

7

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinusk-83

      Muuten ihan hyviä suuntaa antavia tietoja, mutta ainakaan tahkon kohdalla ei pidä kirjoitukset paikkaansa.Tahkolla on paremmat rinteet mitä rukalla ja pyhällä, Tahkonrinteet myös yltävät 200 metriin, eikä se pelkkä korkeusero kerro rinteistä vielä mitään. tykkään itse laskea vaikka 160 metrin korkeudesta alas jos rinteet ovat tarpeeksi jyrkät ja hyvin huolletut. Tahkolla on eturinteet ovat hyviä, ja länsirinteiltä löytyy helpommat rinteet. Afterski Levillä ja Tahkolla parasta antia.

      • Kokemusta on

        Minusta Rukan ja Pyhän rinteet hakkaa Tahkon rinteet kevyesti ja laskettelu kokemustakin on takana yli 20 vuotta.


      • darraz
        Kokemusta on kirjoitti:

        Minusta Rukan ja Pyhän rinteet hakkaa Tahkon rinteet kevyesti ja laskettelu kokemustakin on takana yli 20 vuotta.

        Aijjaa, niin no jos tykkää loivista lurauksista niin mikä ettei... harrastelija laskijalle nyt rukan rinteet onki iha ok. hiihtämään minä sinne tulen en laskettleukamoja ota mukaan ollenkaan.


    • Suihkis

      Mainiota :) Annan oman arvioni noista neljästä tutusta hiihtokeskuksesta, joissa jokaisessa olen ollut sekä lumilaudalla että laskettelusuksilla.

      1. Ylläs
      Lumilautailijan paratiisi. Ei tarvitse pahemmin irrotella lautaa jalasta (paitsi siirtymä Äkäslompolo-Ylläsjärvi). Oikein hyvät siirtymäreitit. Kivoja rinteitä, offareita. Jos Äkäsen puolella on kylmää, kannattaa siirtyä Ylläsjärven puolelle.
      Suksilla melkein yhtä mainiota, Äkäsen "musta" ehkä kivoin rinne.

      2. Levi
      Inhotus lumilautailijalle: kapeat siirtymärinteet. Kun pääset yhdelle hissille, sen molemmin puolin on rinteet. Ja taas siirtymiin, pompi, pompi :D
      Suksilla joten kuten siedettävää.

      3. Ruka
      Vanhemmille lumilautailijoille ja laskettelijoille tosi kiva paikka, kun lähes kaikkiin rinteisiin pääsee tuolihisseillä :) Tosin rinteet - no, mutta seura on ollut aina kivaa ja ulkona on oltu aamusta iltaan.

      4. Tahko
      Lumilaudalla: Tahkon kaksi kilparinnettä: unelmat. Upea profiili molemmissa, kerran huomasin että olin laskenut kokonaisen päivän vain näissä kahdessa.
      Suksilla sama juttu.

      Mutta paras paikka? Se on mielestäni Pyhä, aivan ihanaa menoa. Eihän sieltä malta mennä edes nukkumaan välillä (onneksi ymmärtävät pistää hissit yöksi kiinni). Tiedoksi: Suomu on vielä kokematta, sen rinteitä ovat tutut kovasti kehuneet

      After ski on joka paikassa ihan yhtä kivaa, sehän on omasta itsestä ja seurueesta kiinni.

      Eli yhteenvetona: ulkona oleminen ja liikkuminen on aina nastaa. Kerää kiva porukka ympärillesi, afterski voi olla parhaimmillaan metsässä laavulla tai nuotiopaikalla. Tähän tarvitaan murtsikat ja hyvät otsalamput, reput missä eväät kulkevat kevyesti ;)

      Oikein hauskoja laskettelu-, lumilautailu- ja murtsikareissuja kaikille. Toivottavasti kohta sataa LUNTA!

    • Skise

      Mikäli tekee omalla autolla matkan Lappiin, niin silloin ei ole Rukalla ;-)

      Rukan hyvä puoli on tietysti se, että Rukalla on jotain laskettavaa silloinkin, kun muualla ei ole. Alkukauden ja loppukauden paikka. Siinä välillä tulee ennemmin mentyä päiväseltään vaikka Syötteelle. Vähemmän rinteitä, mutta parempia, vähemmän porukkaa, enemmän tilaa... Niin, ja tietty lyhyempi matka ajella kotoa. Ruotsin puolelle Svansteiniin tulee saman verran matkaa kuin Rukalle ja sinnekin pätee kaikki edellämainittu, mutta onnettoman lumetuksen takia kunnon laskukausi voi olla hyvinkin lyhyt.

      Levistä yleisvaikutelma on kapea, ruuhkainen, sekava. Ylläkselle tai Pallakselle tulee mentyä ennemmin.

      Ja Pyhä kuuluu tietysti parhaiden keskusten listalle mukaan!

      • Suihkis

        Juu, Rukahan sijaitsee pohjois-Pohjanmaalla ja sieltä on vielä hiukan matkaa Lappiin ;) Mutta noin Pohjanmaaksi ihan hyvät rinteet.


    • 766ttt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe