eilen meni näin..

pätkäläinen

Olin lenkillä 2-v border collieni kanssa. Vastaan näkyi noin 100m päässä tulevan rotikka emäntänsä kanssa . Meidän koira meni kyyryyn ja alkoi tuijotuksen kävelimme tulijoita vastaan pätkissä . Koira kyyryssä ottaen muutaman askeleen ja tuijottaen kokoajan. On tuo paimennusvietti vaikea saada pois. Ei se muuten mutta alkaa lenkit kestämään pitkään kun jokaista koiraa täytyy kytätä kyykyssä.Rotikan omistaja vain tuumasi että ompa mahtava tuijotus. Annanko tuijotella ja kyykkiä vai kannattaako yrittää tuota viettiä vielä pois.Kaksi vuotta on mennyt ja autot mopot fillarit lenkkeilijät ja sauvakävelijät ja lastenvaunut saavat olla jo rauhassa. Koiramme on kuitenkin ystävällinen.

16

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joobax

      Voi pyhä sylvi! Älä anna sen kyykkiä kesken lenkin :D Säähän olet pomo, joka sanoo, että ny kävellään eikä paimenneta! Anna sille myös riittävästi töitä, niin ei tartte vastaantulijoihin purkaa turhautumistaan...

    • :(

      Mitäpä se kyykkiminen haittaa,anna kyykkiä,jos siitä tykkää ja varaa aikaa lenkkiin.Tietysti rajansa silläkin.Minkä ihmeen takia ottaa paimenkoira ja sitten pitää yrittää luontaista,paimennusviettiä kitkeä pois?En oikeesti ymmärrä.Eihän siinä ole mitään järkeä!

      • antaapaimentaa

        No näin juur ajattelen minäkin! Typerää hommaa yrittää muuttaa koiraa jolla toiminta selkärangassa vuosisatojen ajan!


      • Joobax

        Eipä se työssä oleva paimenkoirakaan saa mielivaltaisesti alkaa paimentaa miten lystää. Käskystä se toimii. Etenkin kannattaa tuollaisen voimakkaasti vietikkäälle koiralle selkeästi ja johdonmukaisesti kertoa, mitä se saa paimentaa ja mitä ei. Pahimmassa tapauksessa se alkaa paimentaa pihalla juoksevia lapsia ja sitten kellään ei ole enää hauskaa!

        Tuollaisella koiralla on vahva vietti kontrolloida ympärillään olevia. Sitä halua pitää ihmisen kontrolloida. Muuten ollaan kyllä ongelmissa hyvin äkkiä.


    • provosoiva tuijotus

      Tuijotus voi olla jollekin vastaantulevalle koiralle haaste. Itselläni myös kaksi paimenkoiraa, joilla tapana tuijotella. Jotkut koirat provosoituvat tästä, jonka vuoksi yritän kitkeä sitä pois. Ihan vain koirieni oman turvallisuuden vuoksi.

    • gretgret

      Puutut heti kun huomaat kyttäyksen alkavan, nyppäät ensin hihnasta sivulle ja sanot ei, jos ei auta, kosketat jalalla koiran kylkeen ja sanot ei..jos ei auta tämäkään, isket napakasti sormilla kaulaan ja sanot ei..oletko opettanut ei sanan? Ja huom, nämä toimenpiteet ovat helliä, voi vain näyttää kovilta :)

      • pätkäläinen

        Kyllä koira ei sanan oppi jo vauvaiässä ja kaikki muutkin käskyt kuten istu paikka seuraa sivulla maahan ryömi kieri heitä vitosta ottaa pyykit koneesta avaa ja sulkee ovet järjestää lelut kengät kuljettaa postit pienessä selkälaukussa.
        On hyvin nöyrä ei ole koskaan rikkonut paikkoj. Meitä on viisi aikuista jotka leikkivät ja kuljettavat sitä ulkona ja opettavat oikean ja väärän. Lapsia se ei paimenna eikä edes hypi vaan istuu ja heiluttaa häntää ja jos saa luvan voi antaa pusun. Turhautunut se ei ole missään tapauksessa sillä on myös koirakaveri jonka kanssa se leikkii päivittäin. Se myös herättää meidät 6.30. Kiitos mielipiteistä ajattelin vain kysyä että paimentaako muiden koirat lenkillä jos ei heti kiellä kun itse huomaa vastaantulijan


    • 16+17

      Itselläni paimenkoiria ja voin kertoa että kontrolloimaton paimennus on kaikkea muuta kuin kivaa ! Koira ei ole tyhmä ja oppii kyllä kun sitä opetetaan että mitä on suotavaa paimentaa ja mitä ei .
      Miettikääpä koirarotuja ja mihin mitäkin on jalostettu ja käytetty . Moniko koira tekee sitä mihin se on luotu ?

    • :)

      No mutta tokihan koiran pitäisi saada tehdä sitä mihin on luotu.Siitähän kaikki ongelmat juuri johtuu,kun ihmiset ottavat vääränlaisia koiria ja sitten eivät pärjää niiden kanssa ja yrittävät kitkeä niiden luontaisia vaistoja pois.Sehän on ihan pimeetä.Ei mulla juolahtaisi mieleenkään ottaaa metsästyskoiraa,kun en metsästä tai huskya,kun en harrasta valjakkoajelua,enkä halua ulkokoiraa.Mutta borderin otin,kun tarvitsin ja halusin paimenkoiran.

    • Teen näin

      On toki, mutta koiran pitää oppia, milloin ja missä. Älä anna tuijotella, se tosiaan voi kovastikin ärsyttää vastaantulevia koiria,ja jos koirasi oppii että vastaantulijat alkavatkin rähjärä, saat tuijottelun lisäksi koirastasi viel remmirähjänkin. sivulle vain ja ohitse, ilman ainoatakaan seisakkia.

    • mm

      Meilläkin bc harrasti vastaantulijoiden tuijotusta nuorempana. Se kyllä kitkettiin kieltämällä ihan tarkoituksella- paimentaa saa lampaita ja saalisviettiä hyödynnetään treeneissä, frisbee on paras palkka..

    • jojeåpgseöd

      Tuijotus voi tosiaankin olla huonompi juttu. Vastaantuleva koira kun ei välttämättä ymmärrä mitä toinen touhuaa siellä maassa, voi ottaa haasteena tuijotuksen.
      Yritä ohjata koiran huomio sinuun. Pieni tönäisy kylkeen.

      • pätkäläinen

        Koirapuistossa käydessämme on tähän asti kaikki koirat ymmärtäneet tuijotuksen. Koira hiipii pätkän matkaa ja tuijottaa ja yrittää sitten juosta leikkivän koiralauman eteen. Leikkii toki itsekin. Muut koirat heiluttavat häntäänsä ja antavat sen ajaa niitä kasaan. Nyt on mennyt taas mukavasti on ollut nenä niin maassa kiinni ettei huomaa kaikkia vastaantulijoita. Liekö tyyttökoirien hajut kun saa sen muihin maailmoihin.


    • :o)

      Meille paimennuksen opettaja sanoi, että kaikki paimennus muualla kuin lampaiden (tai karjan) kanssa kannattaa kitkeä pois. Sillä ei kuulemma ole mitään tekemistä sen oikean paimennuksen kanssa. :)

    • Kolmas ihana paimen

      Minulla on ihana paimenkoira. Sillä on kotona omat tehtävät.
      Se tarkistaa kaikki tilat aamulla,- myös illalla.
      Tietää oman ruoka kaappinsa.
      Seuraa kaikkea tekemistä.
      Pyykkien hoidon aikana, ohjaa viemään pyyhkeet oikeaan kaappiin.
      Jos se olisi kokki,- niin laittaisi hyvät ruoat,- niin ahkera se on keittiössä mukana ollessaan.Kauppakassit saavat iloisen vastaanoton. Tutustuu seuraaviin tuleviin ruokiin,-tuoksujen perusteella.
      Osaa mennä roskalaatikon luokse,- kun on roskapussi mukana.
      Oma hauskapussi,-saa myös oman paikkansa ulkoilun jälkeen.
      Kotoa poispäin meneminen on verkkaampaa,- mutta kotiin päin tullaan iloisesti ja määrätietoisesti.Seuraa autossa suunnat,- minne päin mennään.
      Nämä ovat paimenkoiran tekemisiä,- joita se tekee, kun ei enää ole lampaita joita paimentaa.Jokaisella on oma tehtävänsä.Paimenkoirat ovat hyviä palveluskoiria,- olen itsekkin saanut koiralta avun,- kun käteni roikkui sängystä ja veri ei kiertänyt. Koirani herätti minut kuonollaan ja huomasin, että käsi on tunnoton. Nostin sen sänkyyn ja aloin hitaasti liikuttelemaan,- että veri alkoi kiertämään.Katsokaa koiran ohjaus koulutusta televisiosta. Koiria ei tarvitse töniä eikä tökkiä. Ne on viisampia kuin ihmiset.

      • pätkäläinen

        Unohdin kertoa aikaisemmin että meidänkin koira tekee kotona illalla klo 21.15 iltatarkastuksen. Iltaruoan jälkeen koiramme käytetään ulkona ja sitten se leikkii leluillaan sisällä. Mieheni ja minä käymme nukkumaan klo 21 ja laitamme huoneemme oven kiinni niin että koira pääsee sinne yöksi. Klo 21.15 koira potkaisee oven auki ja tuijottaa meitä hetken, sitten se poistuu ja käy katsomassa poikien huoneessa . Vasta tämän iltarutiinin jälkeen se kömpii omalle pedilleen nukkumaan ja aamulla taas 6.15 ylös koko sakki.Teillä tuntuu olevan samat meiningit kuin meillä. Meidänkin koira seuraa autossa risteyksissä tosi tarkkaan ja kun peruutetaan se katsoo takaikkunasta ja muutenkin ajon aikana se seuraa rauhallisesti autoja. Ja samoin kuin teillä se nuuskii kauppakassit ja ottaa hampailla sangoista kiinni ja kannamme yhdessä kassit keittiöön. Haukkuuko teidän koiranne paljon? meillä ei hauku juuri ollenkaan päivisin. Ilta kun tulee se on tarkka jos kuuluu outoja ääniä. Ilmeisesti yöhön ja iltaa ei sovellu äänet ulkona. Ei se silloinkaan hauku vaan murisee. Kunnes sille sanotaan ettei tarvitse vahtia. Katsooko teidän koiranne telkkaria. Meillä on suosikki koirat 101 ja Houstonin eläinpoliisit. Koira alkaa tuijottamaan minua ja sen jälkeen kaukosäätimiä siitä tiedämme että se haluaa katsoa telsua. Se peijakas tietää että käytössä on kaksi kaukosäädintä.Se on oikea sydämenvaltaaja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2194
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      158
      1428
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe