Näin ammuin kultaisen ampumamerkin armeijassa -muistelot

Kertokaa tekin

Olin alokkaana Karjalan Prikaatissa Vekaranjärvellä. Meidän asekouluttaja oli todella pätevä ja kunnianhimoinen kaveri. Hänen tavoitteena oli, että puolet ampuu kultaisen merkin heti ensimmäisessä ATT-testissä. Olihan meidän yksikölle jaettu tuliterät RK62:t ja ne olivat todella tarkkoja.

Teimme kuivaharjoitteluja ihan kyllästymiseen asti ja muutaman kerran kävimme ampumassa radallakin. Kyllästyin tuohon kuivaharjoitteluun ja homma meni vähän jutteluksi. Kapiainen komensi minut ja kaverini tekemään vielä yhdet ylimääräiset laukaisuharjoitukset, koska huomasi ettei meitä kiinnostanut.

Sitten koitti SE aamu. ATT. Koska kuuluin 1. jaokseen, jouduin ampumaan aikaisin aamulla aikaistetun aamupalan jälkeen. Oli loppukesää ja aamulla kylmää, mutta tyyntä. Marssimme rauhallisesti ampumaradalle. Venyttelin ja ojentelin käsiäni sivuille. Pidin katseeni tauluissa 150 metrin päässä. Aseet putsattiin ja tarkastettiin. Lippaat lipastettiin. Keskityin vain niihin tauluihin ja puuhasin samalla asetta ampumakuntoon. En puhunut mitään. Sitten aloimme ampumaan. Yhtään en jännittänyt. Korkeakoulun lukuisat tentit olivat karaisseet minut täysin tunteettomaksi jännitystä kohtaan. Toisaalta en hirveästi odottanutkaan, kunhan vain sen ammunnat tehtyä.Mutta jokin sisälläni sytytti armottoman yrittämisen. Kylmän viileästi.

Annoin aseen laueta "yllättäen" niin kuin oli opetettu. Katse koko ajan tauluissa. Tyhjän lippaan poistin nopeasti ja ne lensivät eteeni maahan. En kuullut muiden laukauksia ollenkaan, koska olin niin keskittynyt! Polvelta ammuttaessa laitoin kyynärpään polven etupuolelle ja etummaisen jalanterän käänsin sisäänpäin, koska se toimi minulla. Seisaaltaan ampuessani tein takimmaiselle jalalle sellaisen vinotuen hiekasta ja näin nilkkani oli suorassa.

Viimeisen laukauksen jälkeen menimme tauluille ja vieruskaverini totesi heti, että "sulla on hitosti osumia". Aloin laskemaan... kymmenen, yksitoista... kaksitoista! Kaverinikin laski, että minun taulussa on 12 osumaa.

Sitten tulokset keräävä kapiainen tuli minun taulun kohdalle ja ilmoitin: "Tykkimies N.N., 12 ostumaa." Kapiainen vähän epäuskoisen näköisenä kuunteli alikersantin luettemia osumia ja totesi sitten minulle: "Se oli sitten päivän ensimmäiset 12 osumaa ja kuntsari. Onneksi olkoon". Hän kätteli ja jatkoi tyytyväisenä eteenpäin.

Ja kuin kohtalon ivaa se samainen kaveri jonka kanssa olin lusmuillut kuivaharjoituksissa ampui myös 12 osumaa. :D Oli kapiaisella vähän ihmettelemistä. Saimme heti suklaapatukat tauolla ja vitsi että oli hyvä fiilis! Tupakavereistani vain me kaksi saimme merkin. Eräs kova särmääjä oli kuin maansa myynyt jäätyään ilman. Loppujen lopuksi vain pieni murto-osa ampui merkin.

Loppupäivä meni odotellessa jaoksien 2 ja 3 käydessä omilla ampumavuoroilla. Pääsimme sitten lomalle ja ampumamerkit jaettiin loman jälkeen maanantaina. Silloin ampuminen tuntui vähän aikaa makealta, mutta en koskaan innostunut enkä alkanut harrastamaan.

60

21049

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • no joo...

   No itse en ole armeijaa käynyt, mutta nuo armeijan osumathan on vähän niinkuin tuo hirvenammuntakoe. Eli riittää kun isoon kohteeseen osuu.
   Itse aloin ilmakiväärillä ampumisen noin 5 vuotiaana erilaisiin kohteisiin. Aluksi riitti joku peltipurkki ja matkaa muutama metri...
   Myöhemmin sitten sillä ilmakiväärillä tuli ammuttua pienempiä kohteita ja välillä jopa oikein ampumataulua... Ja tietysti hiiriä, rottia ja rastaita. Koska oli siloin niin heikkotehoinen ilmakivääri, niin sillä piti aina osua päähän.
   Myöhemmin sitten ihan oikeaan metsästyksen siirryttyäni oli aseena pienoiskivääri. Päähän silläkin piti jänistä ja kettua ampua että henki lähti heti.
   Nykyään jos ja kun ammun pienoiskiväärillä tai isommalla kiväärillä oikein tauluun, niin silloin pitää alkaa tutkimaan missä on vika jos ei sadasta metristä ammuttua viiden laukauksen sarjaa saa peukalolla peitettyä ;)

   • Mitäpä se

    sivaripoika pyssyllä?
    On liian vaarallinen sinulle.


   • No joo...
    Mitäpä se kirjoitti:

    sivaripoika pyssyllä?
    On liian vaarallinen sinulle.

    Kuka väitti että olisin sivari? Ja "poika"?
    Koska kutsuntoja edeltävänä keväänä oli ollut luita poikki, ei kelpuutettu silloin palvelukseen. Kolme vuotta antoivat lykkäystä.
    En viitsinyt lähteä LEIKKIMÄÄN enää 21 vuotiaana, joten esitin lääkärintodistukset astmasta ja atooppisesta ihottumasta.
    Sain siis vapautuksen rauhanaikaisesta palveluksesta.
    Ja nythän olen jo ikäni puolesta jo kokonaan vapautettu palveluksesta...
    Kyllähän tällä meidän nykyisellä valtiollamme (Euroopan Unioni) onkin jo riitävät joukot ilman minuakin joka ei ole ikinä ollut kiinnostunut ihmisten ampumisesta :)


   • Anonyymi

    Oletko jo liian vanha ammunnan maajoukkuetehtäviin ? MM-kisoissa olisit useammassa lajissa selvä voittaja tai sitten Tarinankerronnan MM (mikäli sellaisia järjestetään), karsintoihin ainakin kannattaisi mennä, kansallisella tasolla pärjäisit kyllä.


   • Anonyymi

    Rikolinen


  • pikku fiksi

   ps, intissä ei ole jaettu kultaisia merkkejä kuin urheilukoulussa... se on nimeltään ensimmäisen luokan ampuja-merkki, ja saihan siitä kuntsaritkin.

   • OnttolanSissi76

    Minulta meni Onttolan sissikomppaniassa ollessani kuntsarit ja se merkkikin meinasi mennä sivu suun. Sattui nimittäin niin että meidän ryhmässä oli toinenkin saman sukunimen omaava varusmies kuin minä. No ammuin kaikissa ampumapaikoissa valiot, jopa singon sisäpiipulla ja kylkimiinakin laukesi kohdalleen. Ihmettelin vaan kun ei kuulunut kuntsareita ja toiset läksivät lomille. Sit jossakin vaiheessa se kaveri joka oli saman niminen sukunimeltään kertoi että hän taisi käydä lomilla sun kuntasreillasi. Oli käynyt niin että se alikessun retale merkkasi minun ampumat valioihin oikeuttavat tulokset sille väärälle miehelle kun ei viittiny lukea etunimeä, tai ei nähnyt. No sain kyllä senkin kultaisen merkin sit kun olin tarkka-ampuja ryhmässä ampumavalmennettavissa ja kilpailuissahan tietenkin tuli hyviä tuloksia.
    Kuitenkin oikeastaan vieläkin korpeaa se että oli niin epärehellinen kaveri meidän ryhmässä ettei korjannut asiaa vaikka tiesi ettei hän ole ainakaan ampunut yhtään valiota. No pääsi sit myöhemmin varmaan mun valioiden ansiosta sillä sotilaspassillaan vartiointiliikkeeseen töihin.. heh.
    Ei sellaisen miehen varaan uskalla sissikeikalla henkeään jättää, lusperin tyyliä. Lomat kuitenkin jäi pitämättä. Kerran siitä meidän komppanian päällikölle sit mainitsin, niin sanoi vaan että ei sellaista ole tapahtunut. kusipää sekin oli sit kuitenkin. Ei siihenkään kannattais tiukan paikan tullen luottaa.


  • palkki

   olisko pitäny soiro nousta.

  • viena vapaaksi

   Mulle aikoinaan eivät ampumaradalla ollessa antaneet ollenkaan kovia.Puomille vaan vartijaksi. Kertaakaan en kahdeksaan kuukauteen saanut rynkyllä ampua kovia. Paukkupatruuniakin vain muutaman. Vartioporukkaankaan ei kertaakaan laitettu kun siihen aikaan vartijoilla oli 30 kovaa lippaassa. Passiin tuli kuitenkin hyvä-hyvä merkinnät.

  • gonakeisari

   Parasta oli ne töhöt jotka ATT:ssa paukutteli sarjalla.

   "Saa ampp..."
   "PAPAM!!"
   "KUKA VITTU KEULII?"
   töhö nostaa kätensä naama punaisena ja vastaa
   "Mi-mi-minä herra luutnantti".

   Ja poika passitetaan suoraan puomille.

   Joo oli minulla ATT:ssa 12/12 mutta jostakin syystä kotiutumis ATT:ssa oli vain 3 reikää taulussa.

  • JPA 96

   Saaks intissä ampua kovia pateja ettei vaan paukkupateja ja jos saa niin montako sataa vaikka viikossa. Onko eri paikoissa eri määriä mitä saa ampua?

   • potilaskeittäjä

    Spadet ampuu aina kovilla.


   • No ei montaa sataa

    Kerralla radalla rynnäkkökiväärillä ehkä 5 kohdistuslaukausta ja sitten 150 m paikallaan oleviin tauluihin 2 x 10 laukausta. Sen jälkeen kääntyviin tauluihin 1 - 2 kertaa 6 6 6 laukausta, eli 61 laukaustakos tuosta tulee. Ja ei ampumaradalla joka viikko käydä intin aikana.
    Hiukan vaihtelee paikasta toiseen.
    Spollareilla lisäksi pistooliharjoituksia.


  • 60v. pioneeri

   Jouduin kertausharjoituksiin 70-luvun lopulla lohtajalle. Jossain oli tapahtunut virhe kun laittoivat ilmatorjuntaan vaikka oli pioneerikoulutus takana. En oikein osannu kieltäytyäkään kun istuttivat sergein pukille ampujaksi. Eipä käynyt mielessä ettei sitä maalinhinauskonetta kuulu ampua vaan perässä kaukana tulevaa maalilaitetta. Väliä niillä oli varmaan kilometri. Onneksi ei ollut ennakot ihan hallinnassa kun toistakymmentä osumaa ammuin iljuusinin takaosaan. Vähän etemmäksi kun olisi osunut niin olisi voinut pudota. Kovat oli kuulustelut hetken päästä mutta ei siitä ainakaan minua rangaistu. Kertausharjoituksiin en sen koommin joutunut.

   • ariseppo1

    Kuulostaa kyllä niin perus tornitouhulta.


  • vanha kersantti

   Kultaisen ampumamerkin ampuminen ei ole vielä mikään suoritus. Ollessani 60-luvun alussa suorittamassa palvelustani jouduin muiden tavoin yksikön päivystäjän tehtävään . Iltayön tunteina saapui yksikköömme naapuripataljoonasta eräs viinaan kovasti menevä kapteeni ammuskellen parabellumillaan joka puolelle ja huudellen uhkauksia. Olimme näyt juuri voittaneet joukko-osaston marssikilpailun ja tämä otti kapteenia sielusta. Otin lasikaapista Suomi-konepistoolin joka oli lipastettu mutta lipas oli irti. Tämän nähtyään alkoi kapteeni ampua minua kohden.Tein pari väistöliikettä ja samassa olikin konepistoolini jo tulivalmis.Samalla sekunnilla pärähti jo sarja kohden kapteenia ja siihen loppui hänen ammuntansa. Hain häneltä pistoolin pois ja hälytin apua. Hän oli saanut vakavia osumia keskivartaloon mutta jäi henkiin.
   Minulta jäi mitalit saamatta sillä eihän tälläisestä niitä jaeta. Kotiuttamistilaisuudessa sain vielä tunnustusta ansiokkaasta toiminnastani ja ja Kunnia-Isänmaa standaarin.

   • Gona 62

    Olis ehkä sun paree lopettaa tänne tämmööset kirjotukset. Saa pian joku hullu uuden idean. En pahalla mutta en itse kirjoittelis tämmösiä julkisille palstoille.


   • Taisipa olla
    Gona 62 kirjoitti:

    Olis ehkä sun paree lopettaa tänne tämmööset kirjotukset. Saa pian joku hullu uuden idean. En pahalla mutta en itse kirjoittelis tämmösiä julkisille palstoille.

    ammattikoululaisen provo.


   • kultaisella 90 luvul

    Itsekkin olen kuullut tuommosista tapauksista.

    Omalta inttiajalta muistan kuinka eräs luutnantti tuhannen päissään ajoin valtion autolla kasarmialueella sunnuntai yönä Lantikan katolleen. Eipä siitä paljoa saanut hiiskua. Mitalleitakaan ei jaeltu mutta vannotettiin että tämä tieto ei leviä. Itse olin silloin automiehenä ja romu piti yötämyöten hinata paikalta pois että isommat herrat ei turhaan hätäile.


   • hillopää

    Oisit hakannu päätä betoniin niin ois selvinny!


  • 10-10-10-10

   on se hupaa,kun noissa ampujissa ei ole kun 10 ampujia vaan...
   missas ovatten ne hiukka huonommat paukuttelijat?luulisi niitakin olevan...vai kui?

  • LH m.79

   Kertaakaan en eläissäni ole ampunut rynnäkkökiväärillä yli kuudenkymmenen tulosta 150 metriltä. Ampumatuloksella ei liene niin merkitystä sillä olen koulutettu kenttätykistön tulenjohtajaksi ja olen ollut jo muutaman vuoden luutnantti res.

   • Tykistö onkin

    aluemaaleja, eikä pistemaaleja vastaan :-)


   • tuliperse

    Sokeehan sää saakeli olet!


  • Kfjcncuc

   Millonkas armeijan kävit? Vekaranjärvi tuttu paikka

  • tuohella mustattu

   "Sitten tulokset keräävä kapiainen tuli minun taulun kohdalle ja ilmoitin: "Tykkimies N.N., 12 ostumaa." Kapiainen vähän epäuskoisen näköisenä kuunteli alikersantin luettemia osumia ja totesi sitten minulle: "Se oli sitten päivän ensimmäiset 12 osumaa ja kuntsari. Onneksi olkoon". Hän kätteli ja jatkoi tyytyväisenä eteenpäin."

   Saitko orkut? jos niin on mennään radalle ja ammutaan sama 91 kiväärillä ?

  • Lupalasse

   Täytyykö venytellä kun on menossa poliisin haastatteluun lupa-asioissa?

  • surkee intti

   Lappeenrannassa oli töissä eräs vääpeli joka kesken sotaharjoituksen rupesi jokaselta jannulta tivaamaan että kuka runkkaa,ja jos ei ole käynyt runkulla niin miksei että onko homo!Ei mikään ihme kun oli noin "pätevää"henk.kuntaa että porukka oli aivan kypsää.Oli ex-varuskunnan esikunta komp.kouluttaja.Lyhyt ukko,mutta täysi tampio.Kuten lähes kaikki kouluttajat siellä vuosina 1986-87.Ei tosiaan mitään armeijaa vaan pelkkää pelleilyä koko touhu.Taisi olla mikkelin ohella kapiaisten kaatopaikka....

  • KolmeKauttaKuusYsi

   Meillä Huovinrinteellä luokat ammuttiin sen ajan mukaisesti ja tavan omaisesti. Näyttösuojassa oli osuman tarkastajat jotka valkoisella laikalla "koodasivat" osumat ampumapaikalle. Kohdistus oli tosi jämpti ja asiantuntevasti suoritettu. Kiitos siitä luutnantti Mauri Sepälle, joka kohdistutti Pystykorvamme. Kohdistuksessa ammuttiin muutama laukaus, kunnes alkoi tulla kasa tauluun. Kasan siirto napsuilla sitten vaan keskelle taulua. Näin se periaatteessa meni.

   Varsinaisessa luokka-ammunnassa osumia alkoi heti tulla taulun keskiöön. Jopa kymppejä, joita näyttösuoja laikalla pyöritteli taulun keskellä. Jos reunaan ampui niin laikka vietiin siihen.

   Porukkaa alkoi kertyä taakseni ihmettelemään, kun reunamerkit puuttuivat kokonaan. Pulina ja ihmettely vähän hermostutti, mutta jatkoin vakaasti ampumistani. Sitten tuli komppanianpäälikkö (silloinen luutnantti) Mäkinen ja alkoi kysellä nuorelta siviilikarkurilta miten on, oletko harjoitellut? Ilmoitin harjoitelleeni serkkuni Valmetin Orava piekkarilla lähtiessäni riihen seinään. Seinässä on edelleen lähes nyrkin mentävä reikä, muistuttamassa armeijaan lähtöäni kesältä 1969.

   Mäkinen kysyi epäilevästi ampuisinko vielä toisen kerran? Et tietenkään menetä tulostasi jonka jo olet saanut. Kovin tuntui epäilevän että oliko vain vahinko. Tottahan suostuin. Jälleen pojat laikallaan keski-tauluun tulleita osumia pyörittelivät, en tarkkaan muista kuinka ne esitettiin. Toinenkin valio olisi tullut.

   Vieressäni ampui kova pinko, eräs Matti, jolta ammunta ei tahtonut suoriutua ollenkaan. Havitteli vielä Rukkiin pääsystä. Eikös mitä, minulta tultiin ottamaan kiväärini ja se annettiin Matille, ja minulle annettiin hänen kiväärinsä. Kyseltiin vielä miten pidit jyvää hahlossa, tasalla vai fiinillä?

   Ajattelin siinä, etten enää tule aiheuttamaan hämminkiä ampumisellani seuraavina kertoina. Tahallani ammuin Suomi-Kp ammunnoissa j(a rynkyllä myös) muutaman ysin ja loput reunoille tahallani. Myös Stein konepistoolilla pääsimme ampumaan. He, he! Katkerana vieläkin muistan kuinka minut palkittiin, ottamalla hyvä kiväärini erinomaisen ampumasuoritukseni jälkeen toisen hallintaan lopulisesti.

   No palkinto ampumatuloksestani tuli sitten tuonempana, kun pääsin ampumaan kevyellä singolla kovapanosammunnoissa ontelokranun panssarivaunun raatoon. Kalliita ammuksia sai ampua vain ne joilla oli kultainen ampumamerkki. Kyseinen Matti, ei osallistunut kevytsinko - 55 S 55:llä panssarin raatoon ammuntoihin. Joten turhaanko hänelle annettiin hyvä aseeni. Toki Matti kuitenkin tuli siviiliin kaikesta huolimatta, kersantin arvo sotilaspassissaan.

   Ps.
   Pois Porsaanharjulta luokka-amuntojen jälkeen Huovinrinteen kasarmille (jonne oli matkaa noin 5km) marssiessamme ja suurimman osan matkasta juostessamme, juoksun tahtia säestimme kuuluvasti " MUURI HUKKAS MANTTELIN"! Välillä meidät komennettiin metsään - OIKEALLE POISTU komennolla! Ja sieltä vastattiin huutamalla niin kovaa kuin jaksoimme luutnatti Mäkiselle - "MUURI HUKKAS MANTTELIN! monia, monia toistoja, ennen kuin jatkoimme juoksemista ja marssimistamme kasarmia kohti. Ei muuten autoilla tai traktoreilla matkattu koskaan Porsaanharjulle ampumaan.

   Kyseinen sotamies Muurilta joutui mantteli kadoksiin ammpumispaikalla eikä sen kohtalo selvinnyt muuten kuin antamalla koko komppanialle kunniatehtäväksi todeta, Muurin mantteli kadonneeksi. Erinomaisen mukavia on nyt jälkeenpäin muistella niitä aikoja ja tapahtumia.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/55_S_55

   • täysinolla

    A**u ittes!


   • Anonyymi

    Vittu varsinainen SATU SETÄ.


  • dfgsd

   Katse pitää olla etujyvässä, ei tauluissa mutta hyvä jos osumia tuli silti.

  • Kuntsari

   Ei voi olla, että riittää 12 osumaa tauluun. Pitää saada myös tulos. Taulussa muistaakseni nro :t 1-10.näin 1994.

  • Kesävänskä

   Mmmmm Hyväilen itseäni lukiessani kiihottavia inttitarinoitanne, kohta kuti lentää.

  • Anonyymi

   Rajakomppanjassa kaikki ampuivat sen kulkaisen merkin tuloksen, mutta niitä merkkejä ei jaettu, koska se oli perusvaatimus. Kuntsarit saivat ne jotka onnistui vatensimmäisellä yrityksellä, ei muut.

   • Anonyymi

    Tuolla vaatimustasolla rajakomppaniaan on ollut pakko olla tasokoe ennen pääsyä koulutukseen. Normaalissa saapumuserässä on mahdotonta olla noin kova taso ammunnassa.
    Vaikka sitten kaikki ampujat olisivat tuota luokkaa ja aseet kohdallaan, niin ensimmäisellä yrittämisellä erinomainenkaan ampuja ei pysty ampumaan rynnäkkökiväärin tasoisella aseella kultamerkkiä. Normaalin rynnäkkökiväärin liipaisu on niin venevä ja epätasmällinen sekä perän kulma ym, vaativat ennen erinomaista suoritusta aseeseen tottumisen. Lisäksi pieni osa aseita ei pysty edes kultamerkkiin vaadittuun tarkkuuten.
    Eli pas*apuhetta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuolla vaatimustasolla rajakomppaniaan on ollut pakko olla tasokoe ennen pääsyä koulutukseen. Normaalissa saapumuserässä on mahdotonta olla noin kova taso ammunnassa.
    Vaikka sitten kaikki ampujat olisivat tuota luokkaa ja aseet kohdallaan, niin ensimmäisellä yrittämisellä erinomainenkaan ampuja ei pysty ampumaan rynnäkkökiväärin tasoisella aseella kultamerkkiä. Normaalin rynnäkkökiväärin liipaisu on niin venevä ja epätasmällinen sekä perän kulma ym, vaativat ennen erinomaista suoritusta aseeseen tottumisen. Lisäksi pieni osa aseita ei pysty edes kultamerkkiin vaadittuun tarkkuuten.
    Eli pas*apuhetta.

    Paskapuhetta tai ei mutta myös minä ammuin ensimmäisellä ampumarata reissulla tasan 90

    Res. yliltn.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paskapuhetta tai ei mutta myös minä ammuin ensimmäisellä ampumarata reissulla tasan 90

    Res. yliltn.

    Ihan vain tiedoksi, ettet saanut 90 pisteellä kultaista ampumamerkkiä kuten tuossa jutussa kerrottiin, johon vastasit.


  • Anonyymi

   Mitkä olivat ne 3 erilaista ammuntaa, jotka piti suorittaa hyväksytysti jotta sai kultaisen ammunta merkin?

   • Anonyymi

    Ammuin pystykorva kiväärillä kultaisen merkin 60-luvulla. Se oli ilmeisesti erilainen kuin nyt rk-ammunta.
    Oli kolme-osainen . Silloin oli erikseen myös konepistooli 10 ls joko 100 tai 70 metriltä.
    Rynkyllä ammuin vasta Rauk:ssa kasaa sekä lyhyttä sarjaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ammuin pystykorva kiväärillä kultaisen merkin 60-luvulla. Se oli ilmeisesti erilainen kuin nyt rk-ammunta.
    Oli kolme-osainen . Silloin oli erikseen myös konepistooli 10 ls joko 100 tai 70 metriltä.
    Rynkyllä ammuin vasta Rauk:ssa kasaa sekä lyhyttä sarjaa.

    EI SE OLLU KULTAA se oli vaan värjätty .


  • Anonyymi

   minä ammuin laitumella niin kauan kunnes sain kuulan kalloon.

  • Anonyymi

   ammuin ite kranatin heittimellä lonkalta 10 lauk 10 osumaa.OSU MINNE OSU.

  • Anonyymi

   AI SINÄKIN MINÄ AMMUIN MYÖS MUTTA SITTEN VAPAUTTIVAT MINUT:

  • Anonyymi

   Tuleepa mieleen kun olin itärintamalla Dirlewanger Brigaden kanssa lahtaamassa kaikkea mikä liikkui että sain myös kuntsarin hyvästä ammunnasta.

  • Anonyymi

   Ammun kohta itseni...

  • Anonyymi

   Ammuin kerran iltalomilla koko satsin jo punttiin kun pääsin naisen viereen bussissa. Syytään siitä vääpeliä.

  • Anonyymi

   Meillä sissikomppaniassa ei saanut juosta sisällä, siis vaikka oli kiire!! Minäkin ammuin sellaisen merkin, annoin sen äidille ja hän käyttää sitä hatussa. Joskus lapsena minulla oli kissa nimeltä Peter.

  • Anonyymi

   Mä ammuin Hämeenlinnassa 10,54mm kasan, 6mm luodeilla. Eli 5 luotia yhdessä reiässä. Matkaa oli 300m. Kisojen pienin kasa.

   • Anonyymi

    Vai niin...anna mun kaikki kestää.


   • Anonyymi

    1. kohdistus oli viisi laukausta.
    Ei yhtään osumaa koko taulussa, ei missään.
    Minut haukkui ensin ryhmänjohtaja ja sitten luutnantti.
    Nappasi luti sitten aseen minulta ja laukoi viisi.
    Hänelläpä osui... yksi ainoa ja sekin aivan suuren taulun reunaan. Eli minulla oli kaikki viisi mennyt taulujen _välistä_, hän oikeastaan huonompana livautti yhden reunaan.

    No, minut haukuttuaan ja itsekin samalla tavalla mokanneena ei edes myöntänyt minua syyttömäksi vaan passitti näöntarkastukseen.
    Ase sitten kohdistettiin.
    Seuraavassa ammunnassa sitten tuli se valio ja kuntoisuusloma.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1. kohdistus oli viisi laukausta.
    Ei yhtään osumaa koko taulussa, ei missään.
    Minut haukkui ensin ryhmänjohtaja ja sitten luutnantti.
    Nappasi luti sitten aseen minulta ja laukoi viisi.
    Hänelläpä osui... yksi ainoa ja sekin aivan suuren taulun reunaan. Eli minulla oli kaikki viisi mennyt taulujen _välistä_, hän oikeastaan huonompana livautti yhden reunaan.

    No, minut haukuttuaan ja itsekin samalla tavalla mokanneena ei edes myöntänyt minua syyttömäksi vaan passitti näöntarkastukseen.
    Ase sitten kohdistettiin.
    Seuraavassa ammunnassa sitten tuli se valio ja kuntoisuusloma.

    Yhdestä valiosta ei ole koskaan saanut kuntsaria...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhdestä valiosta ei ole koskaan saanut kuntsaria...

    Kovia poikia,niistä 39 piiput olivat kolmoisluokaa,piipunsuut hommattu puhdistuspuikolla töterölle.Vähän kuin Roope sedällä.


  • Anonyymi

   Ilmavoimien Teknisisen Koulun ampumaleirillä ammuin 5 Valiota vuonna 1979. Siitä sai kesken ampupaleirin heti kaksi vapaata ja komppanian mestaruudesta kaksi vppl:ää. Oli ne aikoja ne!

  • Anonyymi

   Itse ammuin niin, että ammunnan johtajan käskyjen mukaan asettauduttiin paikoilleen ja ammuttiin tauluihin mahdollisimman hyvin.

  • Anonyymi

   Mulla oli kanssa hyvin paljon samalla tavalla erikoiskoulutuksena Rynnäkkö kiväärimies

  • Anonyymi

   Aikoinaan 80 luvulla Hel itr:ssä patterin paras tulos RK.6:ssa.Taulussa pari ylimääräistä osumaa. Huonoimmat osumat tiputettiin muistaakseni pois.Nykyään en tunnista kasvoja n. 10 metrin päästä. 20 vuotiaana oli näkö kunnossa .

  • Anonyymi

   Nortti-Sorjonen tuli 80-luvulla Lohtajalla pyytämään tupakkaansa tulta kun olin tykkikentällä vartiossa. Legendan mukaan oli menettänyt päänsä ampumaharjoituksissa kentällä.

   • Anonyymi

    Kyl mää norttisorjosen muistan.Tulee yöllä vartiomiehltä pyytämää Vihreeta norttia.Päätön Vääpeli joka tuli ammuntojen jälkeen tarkastaan putket.Olikin ammus patruunapesässä ja suunntaaja painoi laukaisupoljinta.Kyllä siellä joillakin kaupunkilaispojilla alkoi mielikuvitus lentään,kun yksin olet pimeässä vartiossa.Itse poltin Colttia siihen aikaan,olisikohan kelvannut?


  • Anonyymi

   Ei ei ei ei ei lopettakaa🌚🌚🌚

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   31
   4997
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   319
   3065
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   1767
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1732
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   67
   1625
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   286
   1200
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   118
   1003
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   823
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   80
   814
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   765
  Aihe