Tietoa matkalaukusta?

emilia-

Olen lähdössä Floridaan ja lennään sinne halpalentoyhtiöllä. Ikävä kyllä joudun vielä vaihtamaankin konetta. Pelkään eniten matkalaukkujeni katoamista. Minulla ei ole kova pintaisija matkalaukkuja, vaan ne ovat pehmeitä, missä kangas pinta. Onko sillä väliä, että ovatko matkalaukut pehmeitä, vai kovia? Tietysti käsittely voi olla rajua, joten siinä tapauksessa kova pintainen, mutta en nyt kuitenkaan ajatellut mitään posliinia viedä mukanani. Kai nuo pehmeät käy, koska ainakin lähi ulkomaan reissuilla olen niillä pärjännyt hyvin? Ensimmäinen kaukomatkani, joten haluan varmistaa tämänkin asian.

14

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laukkusheikki

      Matkalaukkujen jääminen jonnekin matkan varrelle on aika yleistä, jos joudut vaihtamaan konetta. Itse olen onnistunut lentämään lukuisia jenkkilentoja ilman laukun katomista. Monelle kaverille on sen sijaan käynyt niin, että laukku tulee vasta perästä, kunhan selviää minne se on jäänyt. Yleensä siinä menee pari päivää, mutta kerran kävi niin, että kahden kollegan laukku tuli vasta 6 päivän jälkeen. Se oli turhauttavaa, koska matka kesti yhteensä 8 päivää. Siksi kannattaa ottaa mukaan käsimatkatavaroihin lentolaukku, jossa tärkeimmät kamat ja yhdet vaihtovaatteet.

      Ihmiset käyttävät monenlaisia laukkuja; niin kovia kuin pehmeitä. Minusta pehmeät kestävät ihan yhtä hyvin, mutta tietenkään sinne ei kannata laittaa mitään sellaista joka voi hajota puristuksessa. Yksi myönteinen tekijä on se, että pehmeissä (ja nykyään myös uudemmissa kovapintaisissa) laukuissa on vetoketju. Ainakin vanhemmissa kovapintaisissa laukuissa on kovat lukot; sellaiset muovihärpäkkeet jotka sulkevat laukun. Lentoyhtiö saattaa joutua avaamaan ruumaan lähetetyn laukun tarkastusta varten. Jos lukko ei ole TSA-standardin mukainen tai siinä tulee ongelmia, niin he saattavat rikkoa lukon, jolloin laukusta tulee käyttökelvoton. Heillä on TSA-sertifioituja lukkoja varten yleisavaimet, mutta joskus nekin voivat temppuilla. Jos laukussa on vetoketju, kuten pehmeissä laukuissa aina on, niin he pystyvät avaamaan ja sulkemaan sen omilla työkaluillaan rikkomatta lukkoa tai vetoketjua.

      • muovihärpäke

        Kyllä kait sen kovan laukun "muovihärpäkkeen" voi myös sulkea ilman lukitusta. Joten sen puolesta se on ihan sama onko kova vai pehmeä laukku. Ja samanlailla ne on lukot yleensä niissä vetoketjulaukuissakin.


      • tsa approved
        muovihärpäke kirjoitti:

        Kyllä kait sen kovan laukun "muovihärpäkkeen" voi myös sulkea ilman lukitusta. Joten sen puolesta se on ihan sama onko kova vai pehmeä laukku. Ja samanlailla ne on lukot yleensä niissä vetoketjulaukuissakin.

        Kovaa muovihärpäkelukkoa ei pidä missään nimessä lukita, paitsi jos se on TSA-sertifioitu lukko. Jos laukku turvatarkastetaan, eivätkä he saa sitä auki, niin he tylysti rikkovat lukon. Korvauksia siitä yleensä ei saa. Sitten laukkusi tulee kohdemaan kentällä hihnaa pitkin teipattuna kiinni, mikäli teippi vain kestää. Netistä löytyy lukuisia tarinoita siitä, kuinka laukun lukot on rikottu turvatarkastuksen vuoksi ja kuinka ainut joka kärsii on matkustaja itse.

        Vetoketjullisen laukun he pystyvät avaamaan, vaikka se olisi lukittukin. Heillä on työkalu, jolla he ilmeisesti avaavat vetoketjun "toisesta päästä" nähdäkseen sisään. He oystyvät myös sulkemaan sen samalla tavoin. Kannattaa vetoketjullisenkin laukun tapauksessa käyttää TSA-sertifioitua lukkoa; se on aina paras.

        http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/assistant/locks.shtm


    • emilia-

      Kiitoksia vastauksesta! Tuli vielä sellainen asia mieleen, että kuinka paljon mahtaa lentokentällä ja yleensäkkin Floridassa pyöriä varkaita? Pitäiskiö osa käteisestä piilottaa ruunaan menevään matkalaukkuun?

      • ei rahaa ruumaan

        Älä ikinä koskaan milloinkaan "piilota" rahaa ruumaan menevään laukkuun! Pidä kaikki rahat aina käsimatkatavaroissa / lompakossasi.


    • Floridaan...

      Ei missään tapauksessa pidä rahoja laittaa ruumalaukkuun. Jos ne jostain varastetaan, niin sieltä just. Sulla on kuitenkin joku käsimatkatavaralaukku koneessa mukana. Sinne vaan rahat. Luottokortti sulla toki on USA:han matkatessa? Tulet pärjäämään aivan minimaalisella käteisvarannolla. Sanoisin et 100-150 euroa / vko riittää. Lähes kaikki ostokset voi maksaa kortilla.

      Mikä on muuten tämä halpalentoyhtiö joka Floridaan lentää? Air Berlin vai Condor? Lufthansalla pääsee monesti Miamiin tarjouksessa 450-550 euroa menopaluu.

      Mitä tulee tuohon matkalaukun katoamiseen/myöhästymiseen, niin kannattaa selvittää matkavakuutusehdoista monenko tunnin jälkeen matkavakuutus korvaa välttämättömyys ostoksia ja paljonko on summa. Shoppailemaan sä oletettavasti kuitenkin oot menossa Floridaan? Ja laukku tuodaan sulle hotelliin, sitä ei tarvitse itse lähteä lentokentältä noutamaan.

    • Floridaan

      Floridaan mentäessä minulla ei ole kertaakaan ollut mitään ongelmia matkalaukun kanssa. Laukku on pehmeä, enkä ole sitä edes lukinnut kertaakaan. Kaikki tavarat ovat olleet mukana ja säilyneet ehjinä mennen tullen.

      Yhden ainoan kerran on matkalaukku jäänyt kyydistä ja silloinkin se jäi kotimatkalla Kööpenhaminaan. Toimitettiin kyllä minulle kotiin heti seuraavana päivänä.

      Sen olen oppinut että nykyään vältän kaikin keinoin juuri Kööpenhaminan kenttää. Turvaportit ovat ihan pelkkää pelleilyä, hälyttävät kaikilla. Opasteet surkeita ja palvelu ala-arvoista.

    • emilia-

      Minulla on Visa electron, joten siksi käteistä mukaan otankin. Minulla on vetoketjullinen matkalaukku johon saa lukon, mutta uskon, ettei lukkoa tarvita. Hihnatkin saa vielä laukun päälle varoiksi. Ajattelin, etten tota matkatavaravakuutusta ota, koska en kuljeta mukanani tuhansien eurojen arvoista tavaraa. Koska minulla ei ole tota matkatavaravakuutusta ja jos laukku hukkuu johonkin, niin lähettävätkö he siitä huolimatta laukkuni löydettäessä takaisin? Lentoyhtiö on American Airlines.

      • _______

        Älä kysy tyhmiä, tietysti lentoyhtiö lähettää sen sinulle. Ihan fiksu teko sinulta kun et ota matkatavaravakuutusta, mutta ehkä kannattaisi ottaa matkustaja-vakuutus, joka korvaa henkilövahingot. Yhdysvalloissa kun ei ole ihan halpaa sairastaa.


      • jhjhjhjhjhjh

        Milloin American Airlinesta on tullut halpalentoyhtiö?


    • 18

      American Airlines laskuttaa kotimaan lennoilla ruumaan menevista laukuista.

      • AA:lla Miamiin

        Joo... mut AA lentää esim CDG-MIA ja LHR-MIA väliä.


    • matkailija-x

      Matkavakuutus sairastumisen ja loukkaantumisen varalle kannattaa ehdottomasti ottaa! Kuten ylempänä jo varoiteltiinkin, lääkärikäynnit ovat kallita Yhdysvalloissa, sairaalassa olosta ja mahdollisesta erikoiskuljetuksesta Suomeen puhumattakaan. Helposti puhutaan kymmenistä tuhansista.

      Matkatavaravakuutuksenkin yleensä saa edullisesti kotivakuutuksen kanssa paketissa.

    • emilia-

      Matkavakuutus minulla on, mutta ei sisällä matkatavaravakuutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe