Riisihäröt

tympääntynyt

Huomasimme että meidän kuiva-ainekaapissa on alkanut sikiämään näitä perkeleitä eikä niistä pääse eroon millään.Myrkytetty on ainakin 5 kertaa raidilla ja puhdistettu kaappi läpi kotaisin muttei sekään auta,aina niitä jostain välistä tunkeutuu.Kaappi on tyhjennetty kokonaan ja kaikki heitetty roskiin.

Miten pääsen niistä eroon ja olisiko jollakin neuvoja mikä aine olisi tähän paras? Mietin myös jos hommaisi ihan ammattilaisen ne hävittämään mutta olen lukenut monia juttuja, että maksaa saa ihan pirusti muttei tulosta näy.

7

2003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerrostalokaksio

      Mulla oli noita vittupäitä pari vuotta sitten. Niiden tuhoamisprojekti oli suuri työ, mutta pääsin niistä eroon.

      Aluksi kaikki kamat kaapeista joko roskiin tai pakkaseen riippuen siitä halusiko jotain vielä tulevaisuudessa käyttää. Pakkanen tuhoaa riishärön ja sen toukat ja munat kun pakastaa riittävän kauan. En muista kauan piti pakastaa, mutta mulla oli varmaan kamat pakkasessa yli kukauden.

      Kaapit tyhjennettyäni pesin ne kunnolla desinfioivalla pesuaineella ja myrkytin koko hoidon raidilla. Kerran päivässä pyyhkäisin desinfioivalla pesuaineella kostuteulla rätillä ja myrkytin. Ja aina niitä mulkkuja oli sinne kaappeihin yön tai duunipäivän aikan tullut jostain kuolemaan. Raidia meni projektiin useampi pullollinen ja ehkä noin 3 - 4 viikon lähes päivittäisen raidaamisen ja pyyhkimisen jälkeen niitä runkkareita ei enää ilmestynyt kaappeihin. Kun veijareita ei enää muutamaan päivään näkynyt, niin lopuksi pesin kaapit vielä uudestaan huolella ja latasin astiat kaappeihin. Tämän kaiken touhun jälkeen niitä ei ole näkynyt. Vahingosta viisastuneena jauhot yms. muu kuivakama säilytetään nykyään kannellisissa muoviastioissa joihin häröt ei pääse.

      Raidi oli myrkky. Pesuainetta en enää muista mikä se oli. Katselin Tarjoustalossa tuoteselosteita pesuainepurkeista ja ostin sitä mikä oli mielestäni vahvinta desinfioivaa tavaraa.

      Torjuntaprojektin aikana mulla oli keittiön kaappien sisältö muuttolaatikoissa olohuoneessa ja makkarissa. Näin aika suuren vaivan, mutta mielestäni se kannatti. En tiedä olisiko ammattilaisen käsittely ollut yhtään helpompi. Ongelmana noissa tuholaisissa kun on se, että ne munii johonkin loukkoon munansa ja kuoriutuu sitte joskus. Siksi tota myrkyttämistä joutui jatkamaan pitkään.

      Onnea projektiin!

      • maiks

        19.11.2011
        Joo meilläpäin mentiin lopulta tuholaistorjuntaan tässä 1 kk sitten, kun nämä pikku perkeleet ei hävinnyt millään! Meillä ne pirut kömpi ilmastointi kanavia pitkin ( asutaan omakotitalossa), joka huoneeseen ja ehdottomasti sinne mistä vähänkin löytyi lastulevyä mihin munia lisää öttiäisiä, kova taistelu kun vielä neitikin 1v ja kova liikkuja, niin siivoo ja myrkytä siinä sitten ....ei onnistu!! Nyt on kaput ja takaisin en en en en halua!!!! Kiitos avaamattoman jauhopussini...ihanasti vilisi kun avasit....eikä päiväyskään ummessa,olisi ollut vasta ensi vuonna. Ja varmasti pidän kaikkii tästä lähtien muovipurkeissaan...... häröt menee oikeesti joka paikkaaaaaan!!!!


    • Kerrostalo kolmio

      nO VOI VITTU MEILLÄ NOITA HÄRÖJÄ NYT JUST TÄÄLLÄ SIIVOTAAN JA HUOMENNA TULEE TUHOLAISTORJUJA!! EI KIVA. AUTTAKAA MITÄ TEHÄÄ OLLAAN KAIKKI KUIVA-AINEET LAITETTU ROSKIIN MITÄ VIEL PITÄÄKÖ ASTIATKI PESTÄ JA KAIKKI VAATTEET!? LEVIÄÄKÖ NE VAATTEITTEN KAUTTA JA ONKO NE ESIM. SÄNGYISSÄ TUOLEISSA TAI VAIKKA PÖYDISSÄ?! :,(

      • omakotitalo4

    • Anonyymi

      Oikeasti; oletteko te aivan oikeasti noin hölmöjä että heitätte KAIKKI roskiin.
      Riisihärö ei ole millään tavalla vaarallinen. Ei itse (sinänsä iljettävän näköinen) eläin itsessään tai uloste. Mutta ... pieni vinkki; laittakaa "saastuneet" ruoat viikoksi pakastimeen ja siivilöikää kuolleet eliöt pois . Esimerkiksi puurohiutaleet laitoimme pakastimeen ja kun keitämme puuroa , keitämme hiutaleita (turhaan) varmuuden vuoksi pari minuuttia normaalia kauemmin! Turhaa tuo on siksi ettei noista eliöistä ole mitään varsinaista vaaraa. Kun ajallaan on käytetty kaikki elintarvikkeet, voimme myrkyttää kaapin listat. Mutta mikäs siinä jos haluaa ruoat, kahvit , teet , sokerit jne heittää menemään, voi niinkin tehdä. Kerron vain sen että se on aivan turhaa..

    • Anonyymi

      Tervettä maalaisjärkeä saa käyttää. Ei mekään roskiin laiteta joidenki pikku ötököiden vuoksi . Toki ilettää noita nähdä , mutta ei myrkytys ja kaiken poisheittäminen ole ainoa vaihtoehto päästä eroon. Jääkaappi/pakastin on hyvä keino.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe