Auraushinnat

CASE685

Tuossa olen aloittamassa lumiurakointia ja otan esille nykyisen hinnoittelun, eli millähinnalla kukin
missäpäin Suomea aurailee pihat ja muut.
KIlpailussa monet "wanha maajussit" polkee hinnat alas ja jopa 7eur/piha olen kuullut juttuja.

Millaisia hinnalla urakoit tulevana talvena ja missäpäin?

Salossa olen laskeskellut sivutoimisena urakoitsijana 38eur sis. alv.

20

3663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hukkainvestointi

      "Millaisia hinnalla urakoit tulevana talvena ja missäpäin", kovalla hinnalla ja missä milloinkin. Missä sattuu lunta tulemaan.

    • Mv=maalivahti

      Taitaapi Case-mies yrittää polkea meidän hintoja urkkimalla taksojamme. Jos itsetunto Case-miehellä on kohdallaan ja tekee työn hyvin, ei taksoja tarvii täältä udella. Ohjeeksi sanon, että joko käyntikertataksa joka on kellotettu muutamalla käyntikerralla. Ja toinen on talvesta sovittu könttäsumma. Ja oppirahat on parempi maksaa itse kuin muilta utelemalla. Kollega opetti mullekin, ettei taksoja kannata polkea, vaan aina kannattaa olla mieluummin nosto mielessä. Näin olen tehnyt ja töitä kyllä riittää. Ja yleensä on uusiakin asiakkaita tullut joka talvi. , jos jonkun on täytynyt unohtaa huonon maksukyvyn takia.

    • Selittäjälle

      Mv tarkoittaa maajussia, mutta kirjoitetaan maalivahti, hävettää sinun puolesta, jussit puuhastelkoon pirtin tuntumassa talviaikaan, ja oikeat urakoitsijat kilpailua vääristämättä hoitakoon talviaurauksen,.

    • Mv= maalivahti

      Niinpä niin, mv tarkoittaa myös mustavalkoistakin, ettäs tiedät. Maahommilla meikäläinen enää vain harrastelee, tulojen kannalta siis. Näillä liitännäishommilla on jo suurempi arvo rahallisesti kuin pellosta saatavalla tulolla.Tarkoitan, että koneurakointi oikeilla taksoilla ilman polkuhintoja on parempaa kuin "palkkionmetsästys" peltotuilla. Ja teen vielä muutakin hommaa Y-tunnukseni alla (verottajan suostumuksella) kuin poltan moottoripolttoöljyä tai dieseliä, että sillä tavalla. Ja tietysti maksan myel-vakuutusta, niinkuin muutkin "jussit". On nimittäin huokeampi vaihtoehto kuin yel-vakuutus. Monipuolisuus on tänäpäivänä valttia siinä mitä viivan alle jää. Mutta olisin jo toki päässyt myellin puolesta spv-eläkkeelle mutta en millään malta kun elämä on just sopivan monipuolista töidenkin suhteen.

    • CASE 685

      Maajussi en ole, mutta selkee tilaus on nykyisin alueella, jossa elelen
      ja hintoja ei todellakaan kannata alkaa polkemaan senhän sanoo järkikin.

      Paljon hienoja omakotitaloja löytyy ja miksi ei heidänkin pihaa omien
      pihojen lisäksi voisi aurata? Itsellä on lisäksi mökkitie, liikekiinteistö jne..

      Tuossa kuulin 7eur/ kertamaksusta ja laskuttavat sitten keväällä joskus..

    • Mv=maalivahti

      Jos joku traktorinomistaja tyytyy 7e/piha ja vaikka alv päälle, niin otan kyllä tärkiää aliurakoitsijaksi tuolla hintaa. Kyllä taksa on n.2x tuo em. , siis omakotitalon piha. Rivitalon piha jo sitten taas eri luokkaa, puhumattakaan liikekiinteistöistä. Jos lupaudut tuollaiseen pestiin, niin omakotitalossa/rivitalossa kyllä odotetaan, että hoidat homman satoi tai paistoi aina talvi kerrallaan. Ei siinä kysytä sulta huvittaisko nyt tulla lumitöihin kun sulla sattuukin olemaan vaikka lapinreissu tiedossa tai hiihtoloma etelässä tai lastenlasten synttärit tms. Meillä pohojanmaalla on tapana pitää luvatusta kiinni vaikka ei kirjallisena ole nimiä alla paperissa. Eli tarkoitaa sitä, että joulupäivä aamuinakin lähdet vaikka klo 4:00 tai 5:00 hommiin jos on pyryttänyt , että ihmiset pääsee joulukirkkoon. Tästäkin on nimittäin kokemusta kun 3 kertaa tuli lähtö lumihommiin eräänä jouluna. Kyllä sitä on helppo luvata 7:llä tai 10:llä eurolla joku tilapäinen pyyhkäisy pihasta kun sattuu olemaan just hollilla. Mutta asiaan sitoutuminen on eri asia, oma eukkokaan ei aina ymmärrä sitä jos on luvattu mennä vaikka pojan perheen luokse viikonloppuna ja meno täytyykin siirtäääkillisen lumimyräkän ja -töiden takia hamaan tulevaisuuteen. Kokemusta siitäkin viime talvelta. Suoraan sanoen meikäläinen tsekkaa kaikki saatavilla olevat säätiedot montakertaa päivässä talvisin, ja nukkuu koiran unta "käsi ulkona". Mutta kun olet sanan mittainen eli homma hoituu, niin kyllä taksan nosto on hyväksytty aina murisematta. Pankinjohtaja sanoikin, "sama mitä se maksaa, kun vain homma hoituu."

      • Esko 252

        Saattaa olla lujassa 15€/piha, varsinkin jos alueella on muitakin auraajia. Homman voi laske niinkin, että tien varrella on muutaman kymmenen metrin välein omakotitalo, jonka pihasta ei tarvitse kuin kerran tai kaksi nykäistä lingolla. Aikaa per piha menee max. 5 minuuttia, en pidä ollenkaan huonona hommana jos niitä putsaa tienaurauksen lomassa vaikka 6kpl tunnissa ja saa siitä 10€/piha.


      • Pankinjuohtaja

        siinä jontikka lainan yhteydessä tokaisi "sama mitä se maksaa, kun vain homma hoituu."


    • Mv=maalivahti

      Ei kyllä mulla ole lujassa. Jopa alvi vielä päälle. Tämä kotitalousvähennys tasaa asioita, mutta Y-tunnus pitää olla, jonka alla hommia tehdään. Homman a&o on ensiksikin siinä, että tehdään homma siististi eikä sutaisemalla. Eli ihan naurettavaa tehdä 10 e:lla tai alle. Koska kotitalous vähennyksessä on omavastuu osuuskin (150e.??). Kovin pienestä veloituksesta ei tahdo kertyä talvessa edes omavastuu osuutta, kun otetaan huomioon että asiakkaan pitää pudottaa alvi pois töistä ja tarjota nettosummaa verotukseen. Ja lisäksi se että keskimääräisesti vähälumisena talvena joutuu auraamaan n.15 kertaa ja runsaslumisena talvena n. 1,5 kertaa tuo em. Ja vielä kun ottaa huomioon sen ettei alle 2cm lumimäärää lähdetä "hinkkaamaan". Yleensä ollaan nähty kolleegan kanssa se, että 1-2 talven kokeilevia urakoitsijoita on pilvin pimein joka sitten jää siihen. Mutta meitä pitkän linjan puurtajia on vain muutama, mullakin takana jo 15-20 talvea. Aloituksena oli ensin 2 liikekiinteistöä ja nyt sitten koko kierroksen tekemiseen kuluu kellonympärystä, joskus alle ja joskus päälle sen. Ja kun yritän tehdä hyvin, niin on eräskin asikas joka työntää 40e. käynnistä käteen perheensä pihan tyhjäyksestä. Sinne toki menen vain aina pyydettäessä.

    • CASE 685

      Kyllä alvillisena on veron osuus huomattava joka pitää huomioida erittäin tarkkaan muiden hintaa kuitenkaan polkematta, mutta kohtuuden rajoissa hinoitellussa työssä, jossa asiakas miettii vain sitä lunta pihallaan. Kuljettaja kalusto sekä kausityö ovat mielestäni sellaiset jotka pitää huomioida. Itse suunnittelen taulukkoa, jossa halvimmaan 15min = 15eur/krt. sis.alv sekä 30min = 20eur/krt..tunti 35eur.. Tuossa kaluston siirto ja muuta pitää huomioida. Kotitaousvähennys on järkevää mainita ja sillee hyvä asiakkaalle. Tuollaista alustaavaa hinnoitelua omalla alueella..toki paikkakuntakohtaisesti hinnat vaihtelee..

    • ahonaama

      45€ alv somerolla
      ja jos joku ajaa halvemmalla niin siittä vaan, ei kannata.

    • Suosittelen..

      Ei tulevana talvena tule lunta, joten kannattaa tehdä urakka joka maksetaan sitten kotisohvalle kun lähtöjä ei tulekkaan.

    • ???????????????????

      KUKA tavii lumiurakoitsija? Eikö joka jannulla ole nykyään oma kone? Minulla on Norcar A60 ja sillä pärjää tulkoon sitten metri tai kolme!

      • kolakuski

        no empä paljon juhlis tuommosella pilipali kuormaimella, kolalla työntää saman:)


      • Tuletko viivalle?
        kolakuski kirjoitti:

        no empä paljon juhlis tuommosella pilipali kuormaimella, kolalla työntää saman:)

        No annas tiedot niin mennään viivalle Helmikuussa. Minä pilipali Norcar a60 teen 500m2 puhtaaksi ja sinä kolalla.
        Uskoisin että voitan?


    • Kunnon kömpijä

      Ja mulla on iso mönkijä, jossa on kunnon piikkipyörät ja lumilevy,että kyllä sillä kömpelön traktorin voittaa nopeudessa ja tarkkuudessa ainakin pihan aurauksessa.

      • liian halpaa

        Auraan hämeessä ja taksa on 50 alv. Sekin liian vähän,kovat on korotus paineet!


    • ykysinkertaista

      Hämeenkyrössä auraan omakotitalojen pihoja Keväällä saan kossua , jos joku ei tuo . seuraavan talven kolaa iha ite

      • Anonyymi

        Lomihommeleihinkin tärkeitä sanoja: Yksityistiekunta, tiekunta, tieyksikkö, tieyksikön hinta, painoluku, tiestä käytetty matka, tiemaksu, yksityistielaki, maanmittauslaitos, perustuslakivaliokunta, perustuslain takaamat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, SuomenTieyhdistys. Yhdenvertaisuusvaltuutettu.
        Mitä tuo tieyhdistus puuhaa? Ensinnäkin se on vanha, Se neuvoo millaisiksi yksityistiet on kunnostettava, että jakeluautot ym. liike-elämän kalusto voi tuoda mökillesi tavaroita. Ei usko, ett itte haet peräkärrylläs.

        Kuka perusti tieyhdistyksen ammoin? https://www.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1362/kaikki_pyorii.pdf

        Kiinteistöhuolto / Talvikunnossapito
        Työ yksikkö ALV 24 %
        Koneellinen talvikunnossapitotyö 1 h 105,40 €/h
        Käsin tehtävät lumityöt ja hiekoitukset 1 h 59,52 €/h
        Kattolumenpudotukset (1-2 hlö, hinta per hlö) 1 h 96,72 €/h
        Lumen poisajo (yksittäinen kuorma, kesto max 1h, kuormaus yhdestä paikasta) 1 kuorma


    • Anonyymi

      OULUN LÄÄNIN PYHÄJÄRVELLÄ ON KOKO SUOMEM SURKEIMMAT LUMENAURAAJAT, KÄYKÄÄ KATSOMASSA TYÖN PASKAA JÄLKEÄ ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe