Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

San Franciscoon

Olen lähdössä tuonne parin päivän päästä.joten aattelin kysästä mihin kaikkeen pitäs varautua?maahantulo tapahtuu Chicacossa, onko rajamuodollisuudet tuonut mutkia matkaan?onko lento ollut myöhässä?voiko koneessa maksaa taaloilla/euroilla? lennän AA:lla.

8

1029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma nimimerkki

      Joudut tekemään maahantulotarkastuksen Chicagossa. Siinä palaa aikaa max. 1 tunti, mikäli kaikki menee putkeen, eikä järjestelmissä ole ongelmia. Jos jatkolennolle on vähintään 2 tuntia aikaa, niin ei pitäisi tulla ongelmia. Tosin ei siinä jää paljon luppoaikaa.

      Kysy Suomessa lähtiessäsi varmuudeksi lentokentällä, onko ruumaan menevä laukku selvitetty perille San Franciscoon asti vai pitääkö sinun noutaa se itse hihnalta Chicagossa ja laittaa eteenpäin. Käytännössä on eroa riippuen lentokentästä.

      Lentokoneessa maksetaan yleensä luottokortilla jos tarvitsee jotain maksaa. Sehän sinulla on tietenkin muutenkin mukana?. Eikös vain?

    • Lensin itse reilu 2 viikoa sitten juuri tuon lennon Chicagoon autoilemaan tänne 5 viikoksi. American Airlinesin B767-300 kuljetti meitä yhdeksän ja puoli tuntia, ja perille päästiin. Kone oli aika surkea, ei henkilökohtaisia tv-näyttöjä, ei koneen sijainnin näyttöä, kuin muutaman kerran. Lentäjät eivät kertoneet juuri mitään ja kaikki maksoi luureista alkaen. Maksut suoritettiin luottokortilla. Kun koetin maksaa toisella kierroksella punaviinini käteisellä, emäntä sanoi, ettei käteinen kelpaa, mutta antaa olla, eikä ottanut maksua ollenkaan.
      Maahantulotarkastukseen meni vajaa tunti ja se sujuu siellä kyllä hyvin. Minulla on sellainen käsitys, että laukut täytyy itse hoitaa ensimmäisessä laskupaikassa seuraavaan koneeseen, mutta en ole itse tällaista lentoa koskaan tehnyt, joten omakohtaista kokemusta ei ole. Jos ei hirveä kiire ole, niin katso se laukkujen luovutushihna varmuuden vuoksi. Siellä ne laukut jo odottavat, kun maahantuloviranomaisista on selvinnyt.

    • Kiitos vastauksista teille kummallekin.Lentojen välillä on 4 tuntia aikaa,joten kerkee mukavasti samoin kortti matkassa eli asiathan pitäs olla mulla kohtuuhyvin hanskassa.Joo senverran tiedän että laukut pitää itse tuoda maahan siis chicagossa.Hyvää alkanutta syksyä teille!

    • laukut tullattava

      Aivan kuten veskur tuumikin.

      Laukut on tuotava itse tullin lapi, maahantulotarkastuksen jalkeen laukut hihnalta ja sitten laukkujen kans tullin lapi.

      Itse en ole Chicagon kautta kulkenut, mutta olettaisin etta siellakin on jatkolentojen tiski/laukkuhihna heti kohta tullin jalkeen. Tarkista, etta merkkaavat lauput San Franciscoon asti kun lahdet Helsingista, ei tosin pitaisi olla ongelma kun menet samalla firmalla perille asti.

      San Franciscossa sitten vaan laukut hihnalta ja menoksi.

      Ai juu, nappaa jotain syomista Chicagon ja San Franciscon valiselle lennolle Chicagon kentalta. JukkSa sanoikin ettei muut kuin luottokortti kelvannut sapuskan/viinin ostoon, sama patee myos maansisaisilla lennoilla. Eika tarjottavissa ruoissa ole hurraamista.

    • ________

      Kyllä AA:n lennolla Helsinki-Chicago saa ruuat ja juomat ilmaiseksi. Ainoastaan alkoholijuomat maksaa erikseen. Muistaakseni siellä oli yksi pääateria ja yksi välipala. Koko matkan ajan voi pyytää alkoholittomia juomia vapaasti.

      Rajaviranomaisten jälkeen haetaan matkalaukut ja mennään tullin läpi. Jatkolennolle joudut ehkä menemään eri terminaaliin junalla. Matkalaukut jätetään muistaakseni tullin jälkeen takaisin.

      • madeira12

        Moi, ja oikein mukavaa lomaa sinne San Franciscoon, oltiin siellä kesällä kolme viikkoa ja aika meni mukavasti. Ihana kaupunki, sopivan kokoinen, ja paljon katsomista,syyskuussa siellä voi olla ihan kiva ilmakin. Kertoile joskus miltä kaupunki näytti. Moi moi.


    • kotona ollaan ja reissu meni kivasti.No mutkiakin matkallakin oli,ensimmäiseksi kone lähti 20 min.myöhässä ja tuli chigacoon samoiten.tullilabyrintissa sukkulointiin ja muodollisuuksiin tärväyty niin paljon aikaa että se minun 4 tuntia just riitti että kerkesin jatkolennolle.syynä tuohon kestoon oli tullivirkailijoiden määrä,visitorseille olikohan 2 kpl ja amerikan kansalaisille samoin 2 ja 80% tulijoista oli vierailijoita,niinpä alko porukoilla tulla paniikki ja lopulta mekin saatiin mennä iha minkä virkailijan luo vaan pääsi.Ilmat oli koko pariviikosen tosi hyvät lämmintä n.25-27 astetta,tosin yhtenä aamuna aikaisin satoi vähän vettä mutta sitten kirkastu ja poislähtöpäivä oli pilvinen ja tuulinen.ainut miinus reissussa oli tuo liian lyhyt loma...mutta seuraavalla kertaa sama aika ja paikka ja 4 -5 viikkoa.Tykkäsin kovasti,paljon nähtävää ja koettavaa.muirwood,sausalito,millwalley,paljon jäi vielä näkemättä mutta seuraavalla kerralla lisää ja vähän kokeneempana.

      • madeira12

        Hei, hyvä että matka sujui hyvin ja olipa teillä tosiaan onnea sään kanssa. Tuo kaupunki on kyllä kiva, siellä on paljon katsomista ja vaikka mekin oltiin melkein kolme viikkoa , niin paljon jäi vielä katsomatta. Kannattaa mennä varmaan uudestaan, vaikka lentomatkat ovatkin turkasen pitkät. Varsinkin paluumatka tuntui tukalalta. No nyt teillä on mukavat muistot jäljellä.Hyvää syksyä .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe