16-vuotias ja veljen kanssa samaan huoneeseen ?

ninann03

Hei !

Olen 16-vuotias tyttö ja asun äitini, isäpuoleni, veljen (14) ja kahden siskopuoleni (6 ja 8) kanssa. Äitini on taas raskaana. Meidän talo on melko pieni, VAIN kolme makuuhuonetta. Aikaisemmin olen asunut veljeni kanssa samassa huoneessa, mutta siitä on vuosia. Nyt olemme olleen pitemmän aikaa eri huoneissa, joten samassa huoneessa asuminen ei olisi todellakaan kummankaan mieleen. Tosin äitini on eri mieltä koska uusi vauva tarvii tilaaa.

Näin meillä on nyt huonejärjestelyt: 1. makuuhuone: minun. 2. makuuhuone: veljeni. 3. makuuhuone: siskopuoleni. Äitini ja isäpuoleni nukkuvat olohuoneessa, joka on heidän kannaltaan huono juttu, uskon kyllä sen.

Äitini ehdottaa että saisimme talon isoimman huoneen, joka ei muuten ole edes iso. Minun sänkyni pitäisi vaihtaa pienempään, koulupöytäni pitäisi laittaa pois, myöskään en saisi pitää kirjahyllyäni. Syynä tähän, että minun pitäisi luopua kaikesta on karkailu. Karkaan aina poikaystäväni kämpälle, joka on noin 25km päässä meiltä.

Joten veljeni saisi pitää kaikki tavaransa, koska häntä ei pidä rankaista, totta. Olen moneen kertaan ehdottanut, että muuttaisin pois kotoa, koska tilaa ei vain yksinkertaisesti ole! Tähän äitini vastaa, että et voi (asiaa en ymmärrä koska alle puolenvuoden päästä saisin jo tukia). Hän lisää myös, että jos et halua asua täällä, asut sitten joko isän luona tai lapsikodissa.

En pidä juuri ollenkaan isääni yhteyttä, eikä meidän suhde ole kovin kummoinen. Joten tämä ei olisi vaihtoehtona. Lapsikotiin en myöskään halua.

Olen asiasta masentunut ja itken kokoajan, tarvin jotain suuntaa. Pitäisikö vain luovuttaa vai yrittää kaikkeni ?

Kiitos vastauksistanne.

5

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wilma60

      Voisiko tuosta poikaystävän luona käynnistä neuvotella jotta ei tarvitsisi karkailla? Asiallinen keskustelu aiheesta sillä ymmärrän kyllä äitiäsi ettei hän anna sinun vielä muuttaa poikaystävän luokse asumaan. En minäkään antaisi vielä tuossa iässä. Mutta pyrkin kyllä asiallisesti keskustelemaan ja toivoisin että nuori tulisi myös vastaan. Jotain rangaistusta karkailusta kylläa antaisin mutta huonetta en rupeaisi nuorelta pois ottamaan.

      Jos minä olisin tuossa tilanteessa niin antaisin "isojen" pitää huoneensa ja laittaisin vauvan näiden pienempien sisarusten kanssa samaan. Eli heille se kaikista isoin huone sillä heitä on sitten kolme. Vauva ei nyt paljon tilaa tarvitse, sängyn verran näin alkuunsa. Tai sitten yksinkertaisesti miettisin isomman asunnon hankkimista sillä tarvitsevathan lapset tilaa senkin jälkeen kun sinä olet lähtenyt kotoa. Lapsia jää kuitenkin vielä 4 ja varmaan vanhemmatkin tykkäisi että olisi oma makkari.

    • Häh ja höh?

      Miksi vauvat ei voi olla vanhempien huoneessa, niinkuin meillä olivat?

    • sdfääää

      ET voi olla samassa huoneessa kuin veljesi
      Sinulla on oltava oma tila
      Vanhempasi voivat vaihtaa asunnon suurempaan. Se on heidän velvollisuus antaa koti ja elintila jokaiselle lapselleen.
      Sinä olet vanhin ja perheen ensimmäinen lapsi joten sinulla on oikeus omaan tilaan. Vauvan pitää jakaa huone joko velipuolen tai siskopuolen kanssa.

    • d uky 'å

      Turhaan asiaa täällä kyselet sillä meillä kenelläkään ei ole valtaa päättää teidän perheen huoneratkaisuista. Mutta olen kyllä edellisten vastajien ja sinun kanssasi yhtä mieltä siitä, ettei tuo oikein hyvältä ja reilulta kuulosta. Koska ette ole olleet samassa huoneessa tähänkään asti, niin ei teidän ikäisiä pitäisi enää laittaa samaan huoneeseen ja vanhempien vastuulla on kasvattaa perhettä vain sen verran kun kykenevät mahduttamaan taloonsa. Sitä paitsi vauva ei tarvitse omaa huonetta, joten ihan hyvin voisit asustella omassa huoneessasi vielä pari vuotta ja vauva sitten saisi parivuotiaana huoneen, kun olet muuttanut pois kotoa.

    • SOpu sijaa antaa

      Jakakaa teidän huone esim. verholla tms.

      Tai sitten otat poikakaverisi kanssa kunnan/kaupungin vuokrakämpän ja maksatatte vuokran kelalla ja loput sossulla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe