Paras paikka Italiassa?

kiinnostunut..

suositelkaa tai kertokaa omia kokemuksia, mikä on sinun suosikkipaikkasi Italiassa ja miksi, mikä siellä ihastutti? saa mainita myös harvinaisempia paikkoja, Rooma nähty..

46

5159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkjkjkjjjjjj

      Toscana, siistiä ja hyvää ruokaa. Sinne autoilemaan ja tsekkaamaan viinikylät ja maistelemaan loistavia viinejä.

    • Gardaland,
      sinne täytyy joskus mennä uudestaan.
      Päädyttiin sinne puolivahingossa noin kymmenen vuotta sitten. Olihan mahtava huvipuisto; kaikenikäsille jotain. Yks päivä oli vähän liian lyhyt, alue on niin valtava, ja sillon siellä oli aika mittavat laajennukset meneillään.
      Että sitte kun luostarit ja muinaismuistot alkaa haukotuttaa, ni kannattaa poiketa.

      http://www.gardaland.it/resort-en/

    • tour-tourist

      Aostan laakso - kaunis kaikkina vuodenaikoina! Kun kesäkuukaudet on tupaten täynnä porukkaa Roomassa ja Toscanassa, täällä on vielä tilaa eikä hellekään niin piinaa ;) Maisemat ovat hulppeat, lumihuippuiset vuoret ympäröivät laaksoa, roomalaisraunioita sekä keskiaikaisten linnojen raunioita joka kylässä, hintataso edelleen varsin kohtuullinen ja laakson oma valkoviini on taivaallista!

      Onhan ne kuuluisat Toscanan, Marchen jne kukkulakylät kauniita, Cinque Terre ainutlaatuinen, Amalfin rannikkokin silmiä hivelevää, suurten järvien pohjoisosatkaan eivät ole hassumpia, mutta jos paras paikka pitää valkata, niin tuo!

    • Italiaa...

      No, Italiassa riittää kyllä upeita paikkoja koko loppuelämäksi, eivät taida vaan tämän palstan osallistujat olla kovinkaan paljon kierrelleet koko maassa noita yleisimpiä "kliseitä" kuten Toscanaa lukuunottamatta.

      Puglia kokonaisuutena näyttää olevan aika tuntematonta täkäläisille kun ei sinne chartereilla pääse ja omatoimisestikin vaatii hieman vaivaa. Siellä esim. Garganon niemimaa toukokuussa tai Salenton alue kengän "korossa" ovat taatusti harvinaisempia mutta ehdottomasti käymisen arvoisia.

      Sisilia tietysti kokonaisuudessaan, tai Sardinia. Yhdellä reissulla näet vain pikkuruisen pintaraapaisun.

      Toinen juttu on tietysti se pärjääkö kielen kanssa. Jos italiankieli on hallussa niin tutustumispaikkoja riittää tosiaankin "loppuelämäksi". Ilman kielitaitoa paikat tietysti pysyvät mutta niissä reissaaminen saattaa olla melko haastavaa, italialaisten vieraiden kielten taito kun on jokseenkin rajallista.

      • Anonyymi

        Etelä- ja Pohjois-Italia ovat täysin erilaisia. Tunnen italialaisia, joiden mielestä Etelä-Italia on täysin järjestäytymätön yhteiskunta. He tarkoittavat silloin Roomaa ja siitä etelään.


    • Toinen nonno

      Riippuu kyllä aivan siitä, millaista paikkaa haet ja minkälaiset paikat kiinnostavat. Italiasta löytyy kaikkea.

      Nuorena, joskus kaukaisella -70-luvulla kiertelimme vaimon kanssa Italiaa omalla autolla ja silloin mikä tahansa kylä oli nähtävyys.Roomassakin silloin kävimme ja juoksimme nähtävyydet läpi. Nuorilla tuntuu aina olevan kiire. Kun lapset olivat pieniä -80 ja -90-luvuilla, kävimme pääasiassa rantakohteissa Ligurian ja Adrian rannoilla. Silloin oli mukava rentoutua lämmössä ja lapset pääsivät pulikoimaan meressä. Silloin teimme päiväretkiä junalla sisämaahan. Nyt, kun lapset ovat kasvaneet ja kuljemme taas kaksin, on Rooma alkanut kiinnostaa enemmän. Olemme nyt käyneet monta kertaa Roomassa muutaman vuoden aikana. Vähän varttuneemmille ihmisille riittää Roomassa ihmeteltävää useammallekin matkalle.

    • amuri

      Koko Sisilia (etenkin Messinan lähialueet Palermosta en henk.kohtaisesti pitänyt), Sardinia, Amalfi, Rooma, Venetsia

    • Olly

      Jos tähän jotain laittaisin, niin Siena ja Lucca. Kaiken kaikkiaan, ei kannata ahmia hurjasti paikkoja lyhyessä ajassa, kolme päivää per kukkulakaupunki (Montepulciano yms.) ja viikko isommissa. Firenzen kokoiseen ei viikko riitä.

      Rantakohteista sen verran, että jos krääsän myyjät häiritsevät, järvien rannalla on paljon kivempaa.

      • Olenpa samaa mieltä. Toscanan kukkulakaupungit; rauhallisesti, viipyillen, moneen kertaan, eri vuodenaikoina, eri vuorokaudenaikoina.

        Siena, Montepulciano, Montalcino, Pienza, Torrita di Siena ja muut. Firenzeen eivä ole riittäneet edes lukuisat vierailut 33 vuoden aikana.

        Rantakohteet eivät ole minua varten, miksi sellaiseen pitää mennä juuri Italiassa?


      • Anonyymi
        Signorelli kirjoitti:

        Olenpa samaa mieltä. Toscanan kukkulakaupungit; rauhallisesti, viipyillen, moneen kertaan, eri vuodenaikoina, eri vuorokaudenaikoina.

        Siena, Montepulciano, Montalcino, Pienza, Torrita di Siena ja muut. Firenzeen eivä ole riittäneet edes lukuisat vierailut 33 vuoden aikana.

        Rantakohteet eivät ole minua varten, miksi sellaiseen pitää mennä juuri Italiassa?

        Kokemusta on Viareggiosta, jossa on tapana olla joka lomalla muutama päivä. Päivänä tai parina mennään rannalle.

        Ruoka on yksi syy palata Viareggioon. Meri maistuu, tuoksuu ja näkyy lautasella. Ruokalistat ovat toisenlaisia, kuin vaikkapa jo Luccassa saati sisämaan kaupungeissa. Kaupungissa on lukuisia, erinomaisia kalaravintoloita.

        Toinen on hyvät yhteydet sekä rannan suuntaisesti E80 että Firenzen suuntaan E76. Sieltä on helppo tehdä päiväretkiä.

        Kolmas on sitten se ranta. Käytämme maksullista Bagno Corallo rantaa ja palvelut ovat kohdallaan. Ranta ei ole läheskään kallein alueella. Olemme koko päivän rannalla ja syömme myös lounaan siellä. Ainakin käyttämämme rannan ravintola on oikein laadukas ja ainoa paikka jossa voi käydä aperitivolla ranta-asusteissa klo 18. Siitä hotellille pariksi tunniksi lepäämään ja sitten ravintolaan syömään.

        Ruoka-ajat muuten yllättivät meidät ensikertalaisina. Jos verrataan Roomaan, niin Viareggiossa syödään pari tuntia aikaisemmin. Ravintolaan voi mennä jo ennen kahdeksaa ja viimeistään kymmeneltä.


    • räpylätäti

      Napoli seutu.
      Nää on näitä mielipide juttuja mutta minua sytyttää Napolin pittoreski rappio. Kaikkihan eivät kaupungista pidä mutta sitä pitääkin katsella tietyllä tavalla. Se on niin äärimmäinen koemus. Kaupungissa on kaikkea laidasta laitaan. Jos Napoli itsessään ei kiinnosta niin seudulla riittää muuta ihmeteltävää. Tulivuori Vesuvius. Lähistöllä uskomattomat roomalaiskaupungit Pompei ja Ercolano. Saaret Capri ja Ischia. Kuvankaunis Amalfin rannikko. Aaah. Ei voi olla parempaa. Pisteenä tulee ystävälliset ihmiset ja käsittämättömän ihanaa ruokaa. Turistejahan siellä on muitakin mutta niitähän on Italia pullollaan, sekaan vaan.

      • wsxcvbg

        Tosi on, että Campanian veroista saa hakea. Napoli ahh....


    • Heh,

      meillä on sanonta että Italian paras paikka on Milanon lentokentän lähtevien terminaali. Ja puolensataa kertaa käyneenä en ala tuota sanontaa vääräksikään väittämään ;)

    • travelbag

      Venetsia, ehdottomasti. Se on todella, vaikkakin kallis kuin mika, ainutlaatuinen paikka. Ennenkuin kuin uppoaa, niin vierailkaa !

    • tärisee

      Minua huolestuttaa nuo maanjäristykset. Rooman lähelläkin tärisee yhtenään. Velletrin tienoilla, lähellä Ciampinon Lenetokenttää ja itäpuolella Roomaa myös. Tosi lähellä Rooomaa. Onhan niitä aina ollut Italian niemimaalla mutta kuitenkin...Tietoisuus ei tee yhtään rauhallisemmaksi olotilaa.

      http://www.earthquake.it/ultima-settimana.php

    • Italy forever

      Paras paikka Italiassa?
      Ehdottomasti Marina di Ginosa, etelä-Italiassa, "kengän pohjassa".
      Asuin siellä kesän 2011, toukokuun puolivälistä elokuun loppuun.
      Kuuma ja kuiva ilmasto, ruoka aivan mahtavaa, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia torilta joka aamu, pizzat suoraan uunista, eikä mitään täkäläisiä kotipizza-kamaa vaan tuhteja ja isoja.
      Ihmiset aivan ihastuttavia. Kun heihin tutustui, sain paljon uusia ystäviä, kaikki hyvin ystävällisiä ja auttavaisia.
      Ja se ranta. Edelleen ikävä sitä, kilometreittäin kuumaa ja pehmeää hiekkaa.
      Paikalliset vuokaraavat tuoleja 20 euroa/viikko, kun firmat perivät 50 e/viikko.
      Iltaelämä vilkasta, markkinoita ja toreja joka ilta.
      Sinne taas ensi kesänä...

    • tjutju

      Italiassa on rantaa tuhansia kilometrejä. Pehmeää hiekkaa luonnollisesti riittämiin (siis ehkä muuallakin kuin Marina di Ginosossa). Jos edes auttavasti osaat maan "lakeja" ja tunnet paikalliset, saat lettinot ja varjot ilmaiseksi - melkein missä vain. Ilmasto on Italiassa monin paikoin suomalaiselle ihanteellinen. Miltä tahansa Italian torilta saa tuoreita vihanneksia ja hedelmiä joka aamua, kuten myös pizzoja suoraan uunista. Iltaelämä luonnollisesti on monessa paikassa paljon vilkkaampaa, kuten myös markkina ja torimeininki kuin tuppukylässä nimeltä Marina di Ginoso.

      Eli ei nyt lähdetä sille linjalle, että "olen ollut täällä, ja koska en tiedä paremmasta, on se korkein taivas, mitä ihminen koskaan voi löytää". Jotain tasoa siis. Ennen kuin lähetät viestin, niin mieti hetki, onko sillä jotain lisäarvoa näin kovin vilkkaassa keskustelussa. Kiitos.

      • automatka

        Kyllä Etelä-Italiassa Tjutjun mainitsemisilla "tuppukylillä" on oma viehätyksensä. Olemme matkoillamme tutustuneet lukuisiin viehättäviin pikkupaikkoihin, mutta niillä matkoilla on oikeastaan oltava auto käytössä ja paikkakuntia on lukuisia. Voi sanoa, että Italiassa pohjoisesta etelään ja idästa länteen löytää matkailun arvoisia paikkoja, joten en osaa mainita omaa suosikkiani.


    • tjutju

      Joo, sitä en kiellä. Etelä-Italiassa ja muuallakin päin Italiaa on lukuisia todella viehättäviä pikkukyliä, jotka monesti ovat kohteina palkitsevampia ja nautinnollisempia kuin tunnetut ja turistien täyttämät sorrentot tai venetsiat.

      Kritiikkini ei siis kohdistunut yleisesti pikkukyliin vaan viestin kirjoittajan perusteluihin, jotka pätevät niin moneen muuhunkin paikkaan, joihin saattavat osua jopa huomattavasti paremmin. Olen käynyt Marina di Ginosassa enkä keksi sieltä mitään, mitä ei löytyisi jostain muualta.

      Hyviä vinkkejä pienistä ja oikeasti viehättävistä paikoista saa opuksesta nimeltä I Borghi più belli d'Italia. Pääosin kirjassa suositellut paikat ovat todella kauniita, omaleimaisia ja ehdottomasti käymisen arvoisia. Muutama kyseenalainen paikkakin toki on päässyt pujahtamaan joukkoon, mutta tämän oppaan varassa löytää hyvällä todennäköisyydellä ainutlaatuisia pikkupaikkoja.

      • Annakaikkienkukkienjne

        Vanha juttu tuli vastaan, kun etsin vinkkejä ensi syksyn Italian reissulle.

        Ällistyneenä luin nimimerkin tjutju negatiivisen ja vähättelevän vuodatuksen ? Toivottavasti hän on kasvanut tällä välin suvaitsevaisemmaksi ja antaa arvoa kunkin omalle kokemukselle ja mielipiteelle.

        Italiaa osaamattomana, kuten varmaan useimmat meistä näillä sivuilla, oli hänen vinkkinsä yhtä tyhjän kanssa.


    • Käynyt

      Ääni Toscanalle täältäkin. Sen monipuolisuus viehättää. Rantakohteet, kukkulakaupungit, vuoristo ja maanviljelysseudut ovat lähellä toisiaan.

    • Bello

      Como ja Garda järven alueet.

    • Roomassa on tullunna käätyä. Noapuri naveta sontaroomassa poekasena.

    • Renezar

      Malta,hieno paikka

    • Anonyymi

      Sienna! Ah!

      • Anonyymi

        Olet todellakin luuseri kolmannessa ketjussa. Lieneekö sinulla jonkinlainen masokismin muoto, halu ottaa pataansa useammalta suunnalta samaan aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet todellakin luuseri kolmannessa ketjussa. Lieneekö sinulla jonkinlainen masokismin muoto, halu ottaa pataansa useammalta suunnalta samaan aikaan.

        Miksi et halua kuvata Siennaa Suomessa kotimaisella kielellä. Luulet varmaan, että on jotenkin 'hienoa' puhua italialaisella tavalla. Käsittämätöntä oman kulttuurin halveksuntaa.


      • Anonyymi

        Siena on suomeksi Siena. Sienna on tyhmyyteen lipsahtaneen mielikuvituksen tulos, ei italialaisen kaupungin nimi. Ei suomeksi, ei italiaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siena on suomeksi Siena. Sienna on tyhmyyteen lipsahtaneen mielikuvituksen tulos, ei italialaisen kaupungin nimi. Ei suomeksi, ei italiaksi.

        Englanniksi käytetään pääsääntöisesti muotoa Siena, mutta myös muotoa Sienna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Englanniksi käytetään pääsääntöisesti muotoa Siena, mutta myös muotoa Sienna.

        Laita linkki yhteenkin lähteeseen, missä käytetään muotoa Sienna. Ai et? Sitähän minäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita linkki yhteenkin lähteeseen, missä käytetään muotoa Sienna. Ai et? Sitähän minäkin.

        No esimerkiksi Wikipediassa tämä on todettu englanninkielisessä versiossa:

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Siena

        Kun väri on kuitenkin osassa kielistä kahdella n-kirjaimella, niin onko kyse vanhahtavasta kirjoitusasusta?

        https://termipankki.fi/tepa/fi/haku/terra di sienna


    • Anonyymi

      Paras paikka Italiassa? Tietysti SIENNA! Siennassa olen syönyt tähän mennessä Italian maukkaimmat pitsat, täytetty tietysti homejuustolla ja ananaksella. Toskaanassa kannattaa kokeilla myös lasanjaa kianti-viinin kera....

      • Anonyymi

        ui vitsi pakko päästä kyl siennaa jos sielt saa änänäs pizzaa !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ui vitsi pakko päästä kyl siennaa jos sielt saa änänäs pizzaa !!

        Mietin, olenko missään Italiassa nähnyt ananasta pizzassa, mutta en muista äkkiä nähneeni. Sienan keskusaukiollakin on tullut syötyä muutama pizza. Muistaako joku muu?


    • Anonyymi

      Siennnnnnnna tosiaan, saa osso bucccccccccoa ja spagettttttttttttia.

    • Anonyymi

      Rimini on best. ranta viivaa löytyyy..

      • Anonyymi

        Viareggio ja siitä pohjoiseen Rivieran eteläisimmän kaupungit toisella puolen niemimaata ovat myös hienoja rantakohteita.


    • Anonyymi

      Milano
      Torino
      Dolomitit vicenza. Nää

    • Anonyymi

      Torino. Dolomitit. Milano.

      • Anonyymi

        Milanossa on muuten kiva pieni akvaario. Se on tarkoitettu lähinnä opetuskäyttöön ja mielenkiintoisimmat tankit alueen kalastoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milanossa on muuten kiva pieni akvaario. Se on tarkoitettu lähinnä opetuskäyttöön ja mielenkiintoisimmat tankit alueen kalastoon.

        Siis tämä:

        https://www.acquariodimilano.it/

        Näkökulma on selkeästi opetuksellinen.


    • Anonyymi

      Torino on kylläkin tosi kaunis kaupunki. Sijaitsee Alppien kupeessa, ja kannattaa kiivetä Monte dei Cappuccinille josta näkyy sitten hienot näköalat kaupungin yli alpeille. Ei paljoa turisteja ja paljon halvempi kuin esim. Milano tai Venetsia. Ehkä siksi hyvin aliarvostettu koska yleisesti ajatellaan että teollisuuskaupungit ovat tylsiä. Mutta Torino ei todellakaan sitä ole! Nähtävää riittää, mm. Mole Antonelliana, vanha kuninkaanlinna ja kuninkaallinen kirjasto, valtava automuseo, elokuvamuseo, egyptiläinen museo, kirkkoja, keskiaikainen linna puiston keskellä sekä tietysti se Torinolle omintakeinen tunnelma vaaleine barokkirakennuksineen ja katettuine jalkakäytävineen.

      • Anonyymi

        Milano Torino dolomitit vicenza noi kiehtoo


    • Anonyymi

      Siena on ollut tähän mennessä käydyistä kaupungeista ykkönen. Sen keskustassa asuu paikallisia ja opiskelijoita, joten keskusta ei ole vain turisteille. Myös Modena oli kiva, mutta ei yllä ihan Sienan tasolle.

    • Rooma ja Pompei oli viimeksi kohteena. Upeita paikkoja junalla n 2h yhdellä vaihdolla.
      Sattumalta löytyi kiva mutta ihan tavallinen rantapaikkka Lido di Ostia. Menin sinne koska lähellä lentoasemaa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe