Pentu ei opi sisäsiistiksi

damageeee

Onglmana on että minulla on 5kk pentu, koira ei opi millään että ulos pissataan, ei sisälle...
Alussa ulos jos teki jotain niin kehuin niin pentu otti sen negatiivisena asiana. katsoi mua alta kulmien jaa hiipi pois.

Vaikka koiran kanssa käydään usein pihalla, tai vaihtoehtoisesti saa olla koko päivän ulkona, niin silti kun sisälle pääsee niin pissan tekee heti tai ison kakan.Todella rasittavaa, kun tuntuu etten etene koiran kanssa mihinkään, olemme koittanut kaikkemme, mitä tehdä?

41

12019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johtajuus kateissa

      Oletteko vain kehuneet hyvistä yeoista vai kieltäneet pahoista teoista ? Koiranne todennäköisesti on ottanut johtajan paikan perheessänne ja merkitsee asuntoanne "omaksi luolakseen".

    • sisäsiisti 5kk

      hahhaha meillä jo 3kk petu oli sisasiisti nyt 5kk siisti duunipäivien aja,

      • Anonyymi

        Turpakiinni vammane


    • 5+13= 28 :D

      Meillä oli kanssa samaa ongelmaa PITKÄÄN meidän 11kk ikäisen typyn kanssa... Siis TODELLA RASITTAVAA (saat rehdin myötätuntoni!) kun pihalla kävelet ympyrää sen tunnin, eikä mitään.. Sitten sisälle heti ensimmäiseksi kaikki tarpeet! >:O
      Ja tosiaan alkuun teki tosi hienosti paperille tai ulos. Sitten se vain "unohti" kaiken n. 3-4kk vanhana. Oli tosi inhottavaa kun aina kasteli sukkansa sisällä pissiin tai jossakin huoneessa haisi kakka.. Meillä alettiin tehä ihan niin, että koiran kanssa kotona ollessaan aina samassa paikassa (että pentu on näköetäisyydellä koko ajan) ja sitten ku alkaa tarpeille niin tiukka "RETU EI!!" ja koira tyylikkäästi (todellakin TYYLIKKÄÄSTI semmonen iso saksmanni"vauva") kainaloon ja pihalle. Siellä sitten jonkin aikaa aina meni (puhun siis vartista eteenpäin) ennen ku jatkoi taas kakkimista. Yleensä piti juoksuttaa tai painella vatsaa että muistaisi taas hätänsä. Sitten tosiaan alkoi taas pikkuhiljaa (viikon päästä?) oppia pihalle. Edelleen on hirmu tarkka aikatauluinen neitokainen, eli jos et 10min tarkkuudella "sovittuun" aikaan oo ulos viemässä niin armotta tekee sisälle tarpeet. Meillä ulkoillaan näin: klo 7:00 aamutarpeet, klo 12 "pikkulenkki" alias n.1km kävely, klo 16 koirapuistoon, kotiutuminen n. klo 18-19, iltapissit klo 23. Ja jos tosiaan 10min myöhästyy niin sillon on pissit ja kakat sisällä...

      • ljkklkllkllkklklk

        Niin ja aina on siis yön jäljiltä eteisessä kakkakasa ja pissilammikko. Eli pitäisi ilmeisesti klo 3 aikaan herätä tyttöä ulos viemään... En ole jaksanut, laiskapska kun olen.


      • kasvattajamuori

        Kieltosanan kanssa älä sano koiran nimeä (nimi on aina positiivinen asia koiralle ja siihen ei yhdistetä kieltosanaa), pelkkä ei.

        Toinen vaihtoehto on KESKEYTTÄÄ ei toivottu toiminto; sanot kirkkaalla äänellä esim. PRRR, PRR, ja koirasi havahtuu siihen, jolloin kutsut sen luoksesi ja palkkaat, palkan koira saa LUOKSETULOSTA. Vie heti pentu ulos ja KEHU ja anna nami, kun tarpeet tehty.


    • xellakka

      Olen minäkin todennut parhaaksi keinoksi kellontarkan aikataulun. Ja sisälle tekeminen pitää kieltää, JOS tapahtuman näkee. Jälkitorumiset ei auta, vaan saattavat pahentaa tilannetta, kun koira ei enää ymmärrä, mistä torutaan. Se on aikalailla semmoinen kypsymisjuttu. Koiran aikuistuessa se haluaa tehdä tarpeensa kauas, kunnon lenkkien varrella. Meillä ei enää 7 kk jälkeen löytynyt pihaltakaan kakkoja, vaan ne säästettiin lenkeille.

    • damageeee

      Ollaan toruttu jos saadaan "itse teosta" kiinni, ja nyt taas menossa parempaan suuntaan, toivottavasti ei taas tuu takapakkia, Koiran kanssa ulkoillaan paljon
      ja melkein joka viikonloppu pääsee olemaan aamusta iltaan ulkona maalla.

      Koitetaan jaksaa, kaippa se jokupäivä sitten osaa olla siististi :D

    • Pen_tu

      Joillain koirilla sisäsiistiksi oppiminen kestää kauemmin kuin toisilla, jotkin oppivat vasta reilusti yli vuoden ikäisinä (yleisempää nartuilla). Oma koirani oli 100 % sisäsiisti 8 kk ikäisenä. Jos 5 kk vanha pentu tekee todella usein sisälle, kannattaa myös varmistua siitä, ettei sillä ole virtsatietulehdus.

      Millainen koirasi on luonteeltaan ja pelkääkö se jotain ulkona? Onhan sitä totutettu mahdollisimman erilaisiin paikkoihin ja tilanteisiin (metsä, vilkas tie ym)? Mieti, voiko koiralla olla jotain syytä jännittää ulkona, ettei se pysty tekemään tarpeitaan. Kun koira tekee tarpeet ulos, ei välttämättä kannata nostaa hirveää hulabaloota siitä. Sanot vain tyynesti vaikka vain "hyvä" ja asia jää siihen.

      Jos teillä on lattialla sanomalehtiä, niistä kannattaa luopua. Ne vain opettavat koiralle, että on sallittua tehdä tarpeet sisälle. Jos teillä kuitenkin on vielä paperia sisällä, voit ottaa ulos mukaan paperin, jolle koira on tehnyt aiemmin pissit. Kun koira haistaa pissin, se voi tajuta, että paperille voi tehdä myös ulkona. Pian paperista voi sitten luopua.

      Koira voi myös oppia, että pidättelemällä se pääsee pitkälle lenkille. Kannattaa siis käyttää koiraa ulkona muutaman kerran päivässä pienellä lenkillä ja yhdellä pitkällä. Jos koira ei tee tarpeita, olkaa vähän aikaa sisällä ja heti, kun koira alkaa näyttää sille (tarkkailkaa sitä koko ajan), että tekee tarpeet, menkää nopeasti ulos. Koira nostetaan tyynesti kainaloon (eteisessä kannattaa olla helposti jalkaan sujautettavat kengät) ja mennään ulos, ei siis aleta meuhkata paniikissa. Ulkoilusta ja tarpeiden teosta ei siis tehdä suurta numeroa.

      Koiran luonteesta riippuen (ja pennun iästä) sitä voi myös torua, kun se yllätetään sisällä tarpeiden teosta. Ei mitään hirveää huutoa, vaan torutaan matalalla äänellä.

      Olen varma, että koirasi oppii kyllä sisäsiistiksi. Muistan, että olin itsekin välillä epätoivoinen, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui omalla painollaan ja koira kyllä oppi.

    • damageeee

      Heipä hei :)

      Koira on luonteeltaan aika vilkas, "jokapaikan tonkija". Asumme vilkkalla paikalla, ja autoja menee paljon ohitse, myös junia ja lentokoneita nähdään päivittäin, eikä niistä ole moksiskaan, joikaisen vastaan tulevan ihmisen pitäisi rapsuttaa ja jokainen koira on ehdottomasti kaveri tämän pöntön mielestä. Rakastaa ulkona olemista paljon, alussa otimme paperia mukaan ulos,mutta nyt kun on kokoajan sadetta on se hieman hankalempaa.

      Köydään kerran päivässä pidempi lenkki hihnassa, ja noin 4 kertaa talo kiertämässä ja illalla saa olla vapaana toisen koiran kanssa.
      Nyt jo pissaa ja kakkaa ulos jos sattuu matkalla tuleen hätä, mutta ei silti pidätä sisällä yhtään, soitin kerran eläinlääkärille ja sanoi että ei usko olevan pissatulhdusta, sanoi että antaa ihmisten vitamiinia(C tai D en muista nyt tästä enkä jaksa käydä katsomassa purkia :D) jos se ei muuta asiaa miksikään niin ei ole pissatulehdus, eikä kyllä mitään muuttanutkaan.

      Koitamme aina heräämisen jälkeen käydä ulona ja myös samalla jos ollaan leikitty tai koiramme on just kirmannut sisällä. Narttu koirasta on kyse, toivoisimme vaan että talveen mennessä olisi jo suhteellisen hyvin hallussa, jottei tartte aina vetää ulkovarustusta päälle, nytkun riittää huppari pikalenkillä :)

      Olen myös miettinyt että jos juo liikaa, ja osittaiun johtuisi siittä tuo pidättämis kyvyttömyys ?

      • johan pomppas

        Ai sun mielestäsi tuo koiranulkoiluttaminen on riittävää:

        Köydään kerran päivässä pidempi lenkki hihnassa, ja noin 4 kertaa talo kiertämässä ja illalla saa olla vapaana toisen koiran kanssa.

        Eipä ole ihmekään, ettei opi ja jos et todellakaan keksi missä vika..........en voi auttaa.

        Ihmettelen minäkin, että kaikenlaisilla on koiria, eivätkä näköjään ymmärrä niistä hölkäsen pölähdystä ja kehdataan valittaa sitten mm. sisäsiisteydestä.


      • Åaskaa

        Kerran tunnissa ulos. Ei auta. Narttu on ihan mahdoton.


    • damageeee

      6 kertaa koiran kanssa ei ole riittävästi? ja viikonloppuisin olen mieheni vanhemmilla useasti jossa koira saa olla vapaana koko ajan. Meilläkin aika on hieman rajallista, molemmat harrastaa ja toinen on 10 tuntia päivässä töissä.

      • Pen_tu

        Yleensä 6 kertaa ulkoilua päivässä riittää tuon ikäiselle pennulle, mutta pikkupennun kanssa saa ravata ulkona alvariinsa. Me ainakin ramppasimme ulkona vaikka vartin välein, jos oli tarvetta. Sinun kannattaa miettiä (kun muut keinot on jo kokeiltu), pitäisikö sisäsiisteysopetus tavallaan aloittaa alusta, eli kävisitte useammin ulkona. Ainakin leikkimisen, heräämisen ja syömisen jälkeen.

        Älä välitä näistä "oma pentuni oli sisäsiisti 3/4 kk ikäisenä". Ei mitä luultavimmin ole ollut. Ainakin omasta mielestäni sisäsiisteys määritellään niin, että koira pystyy pidättelemään normaalin työpäivän ajan, eli 8 tuntia ja sitä tarvitsee käyttää ulkona 3 tai 4 kertaa päivässä. Jos koiran kanssa rampataan ulkona tunnin välein ja pissejä ei tule sen takia sisälle, koira ei ole vielä sisäsiisti.


      • johan pomppaas

        Voi kuule, jos sä 6 kerrasta 4 KIERRÄT TALON ympäri, niin ei, se ei ole todellakaan riittävästi..........

        Kannattaa ihan oikeasti katsoa sen hihnan toisesta päästä kyllä missä se vika on ja se pää ei ole se koiran pää.


      • kasvattajamuori
        johan pomppaas kirjoitti:

        Voi kuule, jos sä 6 kerrasta 4 KIERRÄT TALON ympäri, niin ei, se ei ole todellakaan riittävästi..........

        Kannattaa ihan oikeasti katsoa sen hihnan toisesta päästä kyllä missä se vika on ja se pää ei ole se koiran pää.

        Samaa mieltä. MInusta tuntui, että ravataan jatkuvasti ulkona, kun pentu oli pieni. Mulla oli varattu kengät koko ajan sitä varten, että käyntikertoja nimittäin ON. Sisäsiisti oli jo hyvin nuorena. Pissit lirahti joskus vielä 4 kk vanhana Hesarille. Toiset rodut oppii nopeammin kuin toiset. Mulla bernityttö :)))


    • penneli

      itselläni on kohta 6kk ikänen uros-pentu... tuli minulle 4kk iässä.. alusta asti ollut sisäsiisti mitä nyt ilopissat tuppaa tuleen ku vieraita tullee....

      meillä eletään melkein kellon tarkasti.. 9-10 välis on aamulenkki, jos mulla pukeminen kestää niin on sit pisut lattialla, nyt olen alkanut pikkuhiljaa opettaa että ensin syödään ja sit vasta ulos, alkuun huonolla menestyksellä tai niin et syötiin vähän ja sit oli jo päästävä, mut nyt menee jo koko ruoka ja itse puen sillä aikaa ja otan remmit esiin.... joten pääsemme nopeesti ulos.

      alussa käytiin pojan kanssa 6-7 kertaa päivässä ulkona, nyt se on vähentynyt 3 kertaan joista aamu ja iltalenkit on sellasii 40-60 min ja yksi on sitten sen 1-2h.

    • Oon aika varma, että jokainen koira oppii sisäsiistiksi ennemin tai myöhemmin :)

    • dog hater

      Alista koirasi, niin se lopettaa. Käännä se selälteen, tuijota silmiin ja murise sille.

    • damageee

      Dog hater se ei tuu loppuun sillä, kun kerran muutenkin vihaat koiria niin pitäiskö sun jättää taa palsta väliin niin ei ala kiehua siellä sun pienessä pää kopassa. :)

      • pirukoira

        joo tai pitäisikö sinun luopua koirastasi jos ongelmia on jo tuossa vaiheessa. Taitaa olla tuleva piru


    • onnea ja iloa

      Paras keino saada koiranpentu kuseskelemaan pitkin kämppää on jakaa kehuja tarpeiden tekemisestä (ulos). Hyväksi havaittu ja koeteltu keino, jota voi suosittaa kaikille koiranottajille.

      • kasvattajamuori

        ?? en ymmärrä...


    • H_F_

      Jaksamisia!

      Joo, toi sisäsiisteyskasvatus on aina rankkaa varsinkin kun tuntuu että kaikki van pyörii sen pissan ja kakan ympärillä.
      Tässä hieman vinkkejä kuinka meillä opittiin n. 4,5 kuukautisena sisäsiistiksi:

      - vie pentu AINA heti: unien jälkeen, ruoan jäkeen ja leikkimisen jälkeen ulos. Tämä on pakollista sillä mitä luultavimmin ainakin pissa tulee heti melkein näiden jälkeen (varsinkin tosi pienillä pennuilla)

      - Ota kaikki matot, paperit, tekstiilit ja mitkä tahansa alustat pois lattialta. Älä ehdollista koirallesi että on ok tehdä tarpeet sisälle jollekin alustalle. Meillä pentu keksi ruveta tekemään pissat ruokakupin alla olevalle alustalle. Alussa emme tajunneet että se oli pissaa vaan luulimmi että se oli vesikupista roikunnutta vettä. Eli ole tarkkana ja seuraa pentuasi mitä se puuhailee. Aina kun pentu alkaa epäilyttävästi "pyörimään" ja nuuskimaan lattiaa niin se etsii seuraavaa paikkaa mihin tehdä tarpeensa.

      - Pese ja pyyhi AINA kunnolla ja perusteellisesti se alue desinfioivalla aineella mihin koirasi on pissannut/ kakannut. Lattialle ei saa jäädä pissan tai kakan hajua sillä nämä hajut nimen omaan laukausevat koirasi tekemään pissat ja kakat aina samaan paikkaan. Jos koirasi on tehnyt pissat matolle niin viimeistään tässä vaiheessa kannattaa hyväksyä se että pentuaikana ei ole järkeä mattoja pitää lattialla.

      - Yö: Meillä pentu teki alussa aina yöllä pissat ja kakat lattialle. Tästä vaivasta päästiin niin että pennulle tehtiin oma nukkumapesä (pesässä fleecepeittoja koko pesän alalla) missä sen on määrä nukkua yönsä. Pentu ei koskaan suttaa tai likaa pesäänsä ellei se ole sairas joten tämän pitäisi auttaa.

      - Pidä ruoka-ajat säännöllisinä. Niin opit vähitellen ajottamaan milloin pennullasi on hätä ja osaat itse jo ennustaa mahdolliset "vahingot" ennen kuin ne sattuu.

      Tsemppiä ;)

      • H_F_

        Niin ja tuohon yllä olevaan vietiini liittyen vielä että tietenkin eri asia mikäli kyseessä on iso rodun pentu. Siis liittyen tuohon ulos viemiseen heti ruoan jälkeen. Eli ei heti ruoan jälkeen ulos jos on isompi pentu, jottei vatsalaukku kierry!


    • turhautunutt

      Meidän pikku-neiti on 10kk eikä vieläkään sisäsiisti. Päivisin ei niinkään enää sisälle tee, mutta öisin saattaa tehdä lattialle pissat. Käytän koiran viimeisellä iltalenkillä klo 23-23.30 ja aamulla kuudelta tai seitsemältä, mutta silti tekee joskus öisin sisälle.. On tämä välillä niiiin turhauttavaa!

    • jkiuj

      Koiran voi hyvin opettaa nukkumaan boksissa yön. Kun sen alusta asti oppii se ei ole rangaistus. Useamman terrin omistajana tiedän että yötkin sujuu rauhallisimmin kun lauman jäsenet saa olla omissa oloissaan.
      ystävälleni jolla sama ongelma, koirat estettiin olemasta koko asunnossa päivisin . Rakensimme portin khh:seen .Pienemmässä tilassa koirat eivät pissanneet.

    • :::

      Jos vielä 11kk - vuoden vanhana ei oo sisä siisti nii sit kannattaa ''huolestuu''. Muista kehuu kun on tehny tarpeet oikeeseen paikkaan ja olla huomaamatta kun tekee sisälle ei toivottuun paikkaan. Meillä on 9kk ikänen pentu ja on ollu sisäsiisti jo 3-4kk, mut silti kehun ku tekee ulos tarpeet :D:D:D

    • Rotikkarinsessa

      Tarpeiden tekemisestä ulkona on hyvä kehua, mutta muistaa se, ettei vie asiaa hysteeriselle tasolle. Esimerkiksi pelkkä iloisesti lausuttu "hyvä" (ja ehkä muutama rapsutus, jos pentu tulee pissaamisen jälkeen luokse) riittää.

    • Joulurahaa

      Meille tuli vuosi ja seitsemänkuinen uros, joka on ollut vain sisä- ja ulkotarhassa. Ei osannut aluksi kulkea hihnassa, minkä on nyt oppinut. Yllätys oli suuri kun koira ei ollutkaan sisäsiisti. Meillä on ollut neljä koiraa eikä mitään ongelmia. Mikä avuksi?

    • illusia1

      Miulla on samojedityttö, 10kk. Ei vielä sisäsiisti :/ Tiedän, että jaksaa pidättää, esim. voi olla hyvinkin koko yön (23-6 välin suurinpiirtein) ja työpäivän (7-15.30) tekemättä sisälle mitään. MUTTA , no sisälle tekeminen on vähentynyt, mutta sitä tapahtuu. Usein kun olen tekemässä ruokaa/saunassa/wc:ssä/varastossa tai tekemässä jotain muuta jolloin en "pysty" koko ajan pitämään koiraa silmällä -> kakat lattialla. Nimenomaan kakat. Pissat harvemmin. Pissat saattaa olla yöllä tai jos on päivän yksinään ja on lämmitetty edellisenä päivänä uuni _> koiralla kuuma, juo ->pissaa.

      Ollaan toimittu näin:
      1. Yöksi vesikuppi pois. klo 21 alkaen
      2. Poistettiin sisältä sanomalehti, jolle oli sallittua pissata yöllä/yksinollessa, jos hätä iski (Ei käytetä ulkona keskellä yötä)
      3. Kehutaan kovasti aina kun tekee ulos. Sisällä täysi huomioimattomuus, jos vahinko sattuu
      4. Puhdistukseen käytän hyvää, hajut poistavaa desinfiointiainetta
      5. Muutettiin koiran ruokailu yhteen ateriaan/päivä ja annetaan se suht samaan aikaan joka päivä eli klo 15.30-16.30 välillä
      6. Yksinollessa, yöllä matot poistettu, tilaa rajattu, mutta tilaa on silti periaatteessa 2 huonetta. Päivällä matot paikallaan, ei tee matolle
      7. Edelleen viedään koira ulos ruokailun, unien jälkeen (yleensä pyytää itsekin)

      Mitä voin vielä tehdä? Mitä teen väärin? Eräs ystäväni, jolla on koiria sanoi, että kyseessä voisi olla huomionhakuisuus tai sitten se, että "ongelma" alkoi uudelleen kun lumet tuli maahan (ja "alusta" vaihtui). Aiemmin siis ehti olla jo useamman viikon niin ettei vahinkoja sattunut yöllä, yksinollessa saattoi pissat olla lattialla. Kakat teki aina ulos. Ja nyt mentiin toisinpäin :/

    • kelekka

      Samojedi on arktinen rotu, miksette tekisi koiralle ulkotarhaa, jossa se voisi olla työpäivän ajan? Sen on oikeasti sisällä kuuma.

      Koira voi tehdä kakat protestiksi, kun lähdet ilman sitä johonkin. Siinä tapauksessa kyseessä on dominoiva käytös.

      En kannata sellaista, että koiraa kehutaan ja palkataan tarpeenteosta mitenkään. Koira helposti mieltää sen keinoksi saada huomiota. Sisäsiistiksi opitaan ilman minkäänlaista kohkaamista asiasta.

      Onhan teillä koiralle aktiviteetteja? Vetokoirat ovat aktiivisia ja energisiä koiria, niiden kanssa kannattaa harrastaa. Sille ei riitä pelkkä seurakoiran virka. Turhautunut energia purkautuu helposti häiriköintinä.

      • illusia1

        Luuletko ettemme ottaessamme samojedia tiennyt sen olevan aktiivinen ja enrginen rotu? Tottakai meillä on aktiviteettejä ja harrastetaan. Se ei tod. ole mikään seurakoira meillä vaan siitä koulutetaan rekikoiraa.

        Mitenkä tuo ulkotarha liittyy siihen, että kuinka saada koirasta sisäsiisti? Ihan tiedoksi, meillä on ulkotarha ja se nyt ei mielestäni ole se pointti onko se työpäivän ajan tarhassa vai sisällä koska silloin se ei tee sisälle tarpeitaan.


    • kyllä ne oppii

      Koko ajan näissä keskusteluissa esitetään ongelman selitykseksi koiran halu dominoida. Ei alta vuosikas koira mitään dominoi jos tekee tarpeensa sisälle.

      Mulla on ollut koiria yli 40 vuotta ja jokainen niistä on ollut erilainen myös sisäsiistiksi oppimisessaan. Yksi tuli tarhaolosuhteista meille 12-viikkoisena ja olimme valmistautuneet pitkään sisäsiistiksi oppimiseen. Mutta mitään ongelmaa ei tullutkaan. Pentu ei kertaakaan tehnyt tarpeitaan sisälle! Toinen tuli 8-viikkoisena ja riesaa kesti maaliskuusta kesän puoliväliin. Sille pennulle vasta omalla pihalla oleskelu antoi ahaa-elämyksen olla asioimatta enää sisälle.

      Koiralle on luontaista olla tekemättä tarpeitaan oman pesän/kodin sisällä. Oma pihakin voi pentuajan ohittaneen koiran kannalta olla liian lähellä omaa pesää, joten tarpeet halutaan tehdä kauemmas. Ihmisen kannalta se ikävä kyllä tarkoittaa, että joidenkin koirien kohdalla täytyy joka kerta lähteä pihan ulkopuolelle, jos aikoo käyttää koiraa tarpeillaan. Jollekin toiselle koiralle riittää aamu- ja iltapissatukseen vain omalle pihalle pääsy.

      Minusta tärkeintä on olla rankaisematta tai edes läksyttämästä suusanallisesti koiraa, jos se tekee tarpeensa sisälle.

    • Lappeenrannassa

      Naapuri kerrostalon akka aikanaan kiroili kun koira ei tee ulos vaikka vetäisi 3 tunnin hihnalenkin, mutta kun lasken sisälle niin heti menee johonkin nurkkaan kuselle.

      Kysyin sitten että miten olet opettanut niin kertoi työntäneensä koiran kuonon sisällä tehtyihin pissoihinsa ja torunut.

      Tyhmempikin olisi tajunnut että ei se tuon jälkeen uskalla tehdä lenkillä tarpeitaan koska pelkää hihnan etäisyydellä kulkevaa emäntäänsä joka tulee rankaisemaan jos kusen. Sisälle päästyään kun hihna irroitetaan saa etäisyyttä ja yrittää äkkiä tehdä pitkään pidätetyt tarpeensa.

      Tämän kun kerroin hänelle niin suuttui ja sanoi että näin on häntä kasvattaja neuvonut tekemään. En tiedä miten jatkossa kävi koska emme koskaan enää keskustelleet ja muutimme poiskin.

      • turhanostelija

        Ja tuon vanhan muistikuvasi vuoksi, näit vaivaa nostella vanhaa keskustelua.Ei ole sullakaan paljoa kerrottavaa....


    • Lappeenrannassa

      Kyllä tämä keskustelu oli jo nostettu ylös kun tähän aina ajankohtaiseen aiheeseen kirjoitin. Ei tuo sinunkaan sanainen arkkusi paljoa tähän maailmaan antanut. Onko paha mieli? Oikea ajatusten Tonava.

    • Anonyymi

      Mulla on kaksi samaa rotua ja samaa sukupuolta olevaa koiraa, jotka on opetettu sisäsiisteiksi samoilla metodeilla, eli viemällä ulos aina heti syönnin ja leikin/muun touhun jälkeen ja tietenkin aina ensimmäisenä aamulla, kun herää ja viimeisenä illalla ennen nukkumaan menoa ja aina, kun on vähänkään näyttänyt siltä, että on hätä. Sekä keskellä yötä, jos/kun on herättänyt.

      Toinen oppi täysin sisäsiistiksi alle 12-viikkoisena, toinen nippa nappa puolivuotiaana. Pakko myöntää, että nuoremman kanssa alkoi olla jo huumori koetuksella ja mietin tosissani, olenko todella näin onnettoman surkea koiran kasvattaja. Sitten vain yhtäkkiä havahduin siihen, ettei pentu ole enää pitkään aikaan tehnyt sisälle tarpeita. Eli kyllä se oppii ajallaan, kun sitkeästi vain jatkat ulos viemistä niin usein kuin mahdollista.

    • Anonyymi

      On ne kissat viisaita kun osaa santalaatikkoa käyttää.
      Tässäkin vei voiton

      • Anonyymi

        Eli kissat eivät periaatteessa koskaan opi sisäsiistiksi? Kissat tekevät vain kuin koiratkin sisälle tiettyyn paikkaan kuset, eli ei ollut kovin älykäs viesti taaskaan sieltä koiravihaajalta antaa. Koirat kun opetetaan tekemään ulos silloin, kuin sinne viedään, mutta kissa vain menee sisälle pissaamaan laatikkoonsa, kuten koiranpentukin papereille tai aikuinen koira, joka ei ulos pääse. Yhtä siistejä ovat molemmat, mutta kumpi on parempi, "sisäsiisti" kissa haisevine laatikkoineen, jos ei laiska omistaja jaksa vaihtaa hiekkoja (ja kaikki hiekat haisevat vieraan nenään) vai sisäsiisti koira, joka on opetettu pidättämään ja käymään ulkona pissalla? Pentu on aina eri asia.

        Osa koirista pystyy pidättämään ihmisen normaalityön ajan matkoineen eli n. 9h jo 5 kuukauden ikäisenä, osa vasta vanhempana, 8-9kk iässä. Sen jälkeen miettisin, että opetuksessa on jokin vialla tai koiralla sairaus, jos edelleen pissaa sisälle.


    • Anonyymi

      Kyllä pentu opåi tekemään ulos , jos sitä viedään ulos .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2230
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1741
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1596
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      292
      1233
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1099
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      928
    Aihe