PCOS

voi ei :/

Ollaan yritetty miehen kanssa nyt 2v lasta, muttei olla onnistuttu edes keskenmenoa saamaan. Tai no kerran oli kuukautiset reilu 2 viikkoa myöhässä kunnes tunsin viiltävää kipua ja kuukautiset alkoivat seuraavana päivänä. En sitten tiiä, mitä toi oli. Ollaan molemmat vasta parikymppisiä.

Käytiin sitten omalääkärin kauttaa siemennesteanalyysissa (kaikki ok) ja mä lääkärillä. Ultrassa sano, että näkyis jonkinlainen kysta tai jotain ja ehkä hiukan monirakkulaisuutta. Sitten selitteli litanjan asioita, joita pitää tehdä ja mitkä saattais liittyä tähän juttuun. Kotona lueskelin netistä lisää tietoa ja sain varmuuden, että tarkoitti tuota munasarjojen monirakkulaoireyhtymää. Nyt verikokeisiin seuraavien kuukautisten aikaan (varmaankin ensi viikolla) ja sitten lääkekuuri seuraavien aikana, jonka jälkeen taas ultraan.

Tieto kuiteskin järkytti aikalailla. Vaikka olen kuullut, että pcos ei suoraan tarkoita 100% lapsettomuutta, niin silti se pelottaa. Sanokaapa ihmiset, että kuinka hyvät/huonot mahdollisuudet lapseen on? Olen normaalipainoinen, elämäntavat muutenkin kunnossa, miehen sperma kunnossa.

12

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma nyytti

      Hei! Minulla todettiin PCOS eli monirakkulaiset munasarjat kesäkuussa. Sitä ennen vauvan yritystä n.7kk. Hakeuduin itse hoitoon epäsäännöllisten kuukautisten ja kuukautisia edeltävän tuhruvuodon vuoksi. Yksityisellä siis kävin, siellä tekivät ultran ala kautta, julkisella tuskin olisin diagnoosia saanut, koska yritystä takana reilun puoli vuotta. Terolut-kuurin sain, nyt neljännes terolut-kierto lopuillaan. Raskaaksi en ole tullut. Terolutit säännöllistivät kierron hyvin, mutta ovuloimiseen ne eivät auta. Itselläni aika vahva tunne siitä, että ovuloin todella havoin. Ovulaatiotesteihin olen plussia saanut, mutta se ei vielä kerro mitään...oireiden perusteella olen havaintoni tehnyt. Mullakaan ei ole painon kanssa ongelmia, ei liikakarvoitusta ym. mitä tähän tautii yleensä liittyy. Peruslabrakokeet kilpirauhaskokeineen on ok, mutta joku munasarjoihin liittyvä hormoni on koholla.

      Itse olen kuullut, ettei monirakkulatauti ole este lasten saannille. Toisaalta luomuvauva voi olla kiven alla :) Mutta kyllä tätä tautia sairastavat ovat luomumuksujakin saaneet. Mulle gyne sanoi, että raskauteen on kaikesta huolimatta hyvät mahdollisuudet. Sinä olet vielä nuori, itse olen 25. Lapsettomuus on henkisesti hyvin raskas asia ja sitten vielä tämä tauti päälle...välillä tuntuu, että olen jotenkin epänormaali, kun en kykene tulemaan normaalisti raskaaksi. Ihmiset kyselevät jatkuvasti, milloinka vauvoja tulee ja parhaimmat kyselee suoraan oonko jo raskaana! Mutta toivosta emme luovu, emmehän?? :D Tsemppiä sinulle!

    • voi ei :/

      Okei. Itsellä kuukautiset ovat suht säännölliset eivätkä jää koskaan pois. Pari päivää suuntaan tai toiseen saattavat heittää. Tosin kierto on noin viikon normaalia pidempi. Kivut ensimmäisenä ja toisena päivänä niin pahoja, että vaikeuttavat jopa liikkumista. Nyt kuukautiset viikon omasta kierrosta myöhässä, rinnat hyvin kosketusarat ja oksettaa aamuisin (eilen oksensinkin). En kuitenkaan elättele toiveita raskaudesta, koska en ole lääkkeitä tms vielä ottanut (clomifen määrätty). Lääkärin mukaan en välttämättä ovuloi ollenkaan tai harvoin. Nyt pitää vain odottaa reilu kuukausi niin voin aloittaa lääkekuurin ja sitten uudestaan lääkäriin. Pitäisiköhän ostaa raskaustesti vaikkapa tän viikon loppupuolella, jos ei vuotoa näy?

    • Oma nyytti

      Kuulostaa aika lupaavilta nuo sinun oireesi :) Ja ei ne lääkäritkään kaikkea tiedä :D Tekis jo mieli onnitella sua raskaudesta, mutta tee ihmeessä testi ensin! Ei siitä mitään haittaakaan ole!

    • mummomormoni

      Kaverillani huomaa kuukautisista, onko stressiä vai ei. Kun on stressitöntä, kuukautiset tulevat kellontarkasti, mutta kun stressiä niin sittenpä ei muuten tulekaan kuukautisia.

      Itselläni lapsenteko on vasta harkinnassa. Pelkään edes yrittää, sillä tiedän että PCO heikentää mahdollisuuksia. Silti tahdon lapsia enemmän kuin mitään muuta. Tällä hetkellä toiveenani on stressitön ympäristö, mutta en tiedä mistä sellaisenkin saa, kun stressaan joka asiasta.

    • voi ei :/

      Stressi ei paljoa vaikuta. Tai no pari päivää sinne tai tänne. Huomenna käyn ostamassa testin ja pe aamuna teen sen. Tosin mun tuurilla kuukautiset alkaa heti kun oon marssinu ulos apteekista :D

      Jostain kystan tapaisesta muistan lääkärin puhuneen, että vois olla joku semmonenkin. Mitähän toikin meinaa? :s

    • voi kyllä :D

      Tein tänään raskaustestin ja tuli heti 2 vahvaa viivaa! Ihanaa, kun voinkin tulla raaskaaksi ja vieläpä ilman lääkkeitä. Nyt vaan pitäis pystyä pitämään se sisällä, ettei tuu keskenmenoa :P

      • mä vaan

        Onnea :)! Ihanaa, että tälläkin palstalla saa välillä lukea tärpeistä.


    • hannuliini

      Ihan kyselin sitä kun mulla on todettu vuonna 2009 pcos että kuinka kauan kannattaa yrittää luomusti ennen kuin kannattaa mennä lääkäriin? Olis nyt vauvahaaveet kovat ehkäisy jätetty pois elokuussa ja ei sen jälkeen ole ole ollut kuukautisia, kun suurin oelko on ettei kierto lähe ollenkaa toimimaan..

    • ap

      Itsellä meni 2 vuotta ennen kuin onnisti. Lääkäri sanoi, etten välttämättä ovuloi. En osaa sanoa sopivaa yrittämisaikaa sinulle, koska itselläni kuukautiset tulivat kuitenkin säännöllisesti.

    • hurja-marjaana

      mulle tuli juuri tieto pcos:sta ja tilanne on mulla se, että lääkäri käski hälle varaamaan ajan heti kun alan suunnitella lapsia (ja tämän pitäisi tapahtua kuulemma mahd.pian), niin sitten aletaan aktivoimaan munasarjoja.. taitaa iälläkin olla merkitystä, kun 28 täytän juuri.. Kauheeta tämmönen!
      Itellä on keskivartalolihavuus, karvankasvua ja testosteronitkin yli rajojen, huoh.. kilpirauhasarvot on normaalien sisällä, joskin sielä alarajalla.. Terolutia aloin tänään syömään, että menkat tulis edes joskus...

    • oejgo

      Minulle ei koskaan ole annettu suoranaista pcos diagnoosia, mutta viitteet ovat siihen olleet suuret. Ensimmäistä lasta odotettiin miltei kolme vuotta ja tutkimuksissakin käytiin ja saatiin syyksi selittämätön lapsettomuus. Sit menin kuitenkin yksityiselle ja gyne sanoi et vaikkei ihan suoraan voi pcos:sta puhua niin kirjoitti mulle terolutit juuri epäsäännöllisiin menkkoihin ja sitten clomifenit. Heti toisesta kierrosta tärppäsi ja olen pienen pojan äiti. Minulla jäi yhtä kiertoa varten clomit ja kun lapsi oli vuoden niin söin ne omin päin ja tulin heti raskaaksi, mutta se valitettavasti meni kesken. MInulle sanoi silloin gyne et jos haluatte lisää lapsi niin tule hakemaan uusi clomifen resepti. Hän nimittäin piti hyvin todennäköisenä, etten ilman niitä tule raskaaksi. Olimme ajatelleet, että menisin vastaanotolle tulevana syksynä. Yllätys oli suuri kun viikko sitten tein positiivisen raskaustestin! Kirjoitan siksi, että olen itse ollut tilanteessa jossa olen jo miettinyt adoptiotakin vaihtoehtona yms ja ollut täysin varma, etten koskaan lapsia saa. Nyt olenkin onnistunut tulemaan raskaaksi ilman hoitoja, vaikka ensimmäiseen apua tarvittiinkin. Elätte rankkoja aikoja, muistan ne tunteet lopun elämäni. Tsemppiä teille ja jaksamista sekä uskoa tulevaan!

    • stp_

      Hei kanssakärsijät. Olen vastavalmistunut insinööri ja painin itsekin PCOS:n kanssa. Minua on pitkään harmittanut se kuinka tiedot hoidoista ja niiden tuloksista ovat jääneet pienimuotoisiin ja paikallisiin tutkimuksiin, tai haudattu lääkeyritysten arkistoihin. Työtä vailla päätinkin lähteä tutkimaan asiaa ja aloitin sen tekemällä avoimen, kansainvälisen kyselytutkimuksen. Haluaisitko auttaa minua sen toteuttamisessa? Sinusta ei tallenneta tutkimuksessa henkilötietoja ja tuloksia käsitellään anonyymisti ihmisryhmittäin. Tavoitteenani on saada tuhat vastaajaa, jonka jälkeen käsittelen tulokset tilastollisesti ja julkaisen ne kaikkien saataville nettiin. Linkki tutkimukseen alla:
      http://goo.gl/forms/XnkZFbndFv
      Kiitos paljon!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe