PayPal ja ulkolainen ostaja

6 + 14

Olen ekaa kertaa myymässä ensimmäistä pyörääni, huippusiistä Yamaha YZF-125r.

Ulkolainen ostaja on nyt ilmaissut halukkuutensa ostaa pyörä ja hän ehdottaa maksua PayPalin kautta. Sitten hän lähettäisi kuljetusyhtiön tarkistamaan pyörän ja kuljetusyhtiö hoitaisi pyörän kuljetuksen asiakkaalle.

En ole käyttänyt PayPal-tiliä aikaisemmin, saatika sitten myynyt mitään omaa omaisuuttanii ulkomaille. Mielummin olisin tehnyt kaupan niin, että ostaja käy tsekkaamassa pyörän ja maksaa sitten käteisellä tai tilisiirrolla ja vasta sen jälkeen tehdään luovutuskirja ja pyörä lähtee pihalta.

Myyjänä mulla on puhtaat jauhot pussissa, pyörä on juuri huollettu ja hyvässä kunnossa.

Uskaltaako tällaiseen lähteä? Miten voin varmistaa, etten tule huijatuksi? PayPalista tiedän vain, että sitä käytetään paljon ja tilin sinne voi luoda ilmaiseksi. Mutta miten ihmeessä luovari hoidetaan? Siihen pitää saada molempien allekirjoitukset.

13

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16 + 4

      Lisäys edelliseen: Tutkin aikaisempia viestiketjuja ja olipa hyvä, sillä, olen varma, että kyseessä on huijausyritys. Täytyy vedättää huijaria vähän aikaan ja katsoa mitä sieltä ehdotetaan, sitten ilmoitan poliisille ja kuluttajavirastolle.

      • Hyvä kun tutkit

        Nämä ovat ammattirikollisia.


      • werner 2

        mistä maasta ostaja ?

        ei oikein vaikuta vakuuttavalta koska muualla motot maksavat vähemmän kuin suomessa..ja maksut voi nykyään maksaa tilille suoraan iban verkkopankissa


      • WARNING 44

        OLE VAROVAIONEN..VARKAAT ONKIVAT OSOITTEESI SELVILLE JA SEURAAVANA YÖNÄ ON PYÖRÄ KÄHVELLETTY PIHALTA TAI AUTOTALLISTA !!!

        TÄNÄ KESÄNÄ MP VARKAUKSIA JO KYMMENITTÄIN...

        BALTIALAIS JA PUOLALAISJENGIT ASIALLA


      • SE SIITÄ
        WARNING 44 kirjoitti:

        OLE VAROVAIONEN..VARKAAT ONKIVAT OSOITTEESI SELVILLE JA SEURAAVANA YÖNÄ ON PYÖRÄ KÄHVELLETTY PIHALTA TAI AUTOTALLISTA !!!

        TÄNÄ KESÄNÄ MP VARKAUKSIA JO KYMMENITTÄIN...

        BALTIALAIS JA PUOLALAISJENGIT ASIALLA

        VANTAAN VARKAUDET PALJASTUIVAT KOTIPERÄISEN MAMUN TEKEMÄKSI


    • justers

      PAYPAL ON MUUTOIN LUOTETTAVA SYSTEEMI..PAITSI ETTÄ SEN VOI RIITAUTTAA ELI MAKSULLA EI OLE ENÄÄ TAKUUTA JOS VAKUUS ON JO POISSA

      • JUSTERMAN

        ei ole ollut ongelmia Jul 15, 2004

        Olen käyttänyt PayPalia maksaessani laskuja yhteistyökumppaneilleni ja se on toiminut ihan hyvin. Tosin Internetissä liikkuu myös huijareita, jotka väittävät olevansa PayPalista ja lähettävät sähköpostilla päivityspyyntöjä. Pitää olla tarkkana ettei ilmoita pankkitietojansa ja salasanojansa sellaisille.
        Mieluiten silti maksan ja otan maksuja suoraan pankkitilille,
        varsinkin kun se ei EU-maissa ole enää niin kallista IBAN-koodia käytettäessä.

        Terveisin pilvisestä Espoosta



        Omien kokemuksieni mukaan... Jul 15, 2004

        ...voin vain ylistää PayPalia. Upea tapa hoitaa (erityiseti pieniä) maksusuorituksia pikavauhdilla! Itse olen käyttänyt sitä ainoastaan pikkusummien lähetykseen ja pelkästään ebay-ostosten maksamiseen, kun olen innostunut huutamaan! En siis (vielä) ole käyttänyt sitä maksujen vastaanottoon asiakkailtani, vaikka en kyllä yhtään epäröisi tehdä niin. Mieheni on sekä lähettänyt että vastaanottanut myös suurempia summia PayPalin kautta, eikä hänelläkään ole koskaan ollut mitään moitittavaa palvelussa.

        Toivottavasti tästä on apua!

        Itse olen juuri myös joutunut avaamaan kyseisen tilin, koska muutama ulkomainen asiakas kuulemma käyttää vain paypalia.
        Samaiset kauhutarinat olen myös lukenut, ja hieman hirvittää.

        Olen lueskellut myös kääntäjäfoorumeiden keskusteluja, joista ei sitten tule päätä, eikä häntää: jotkut ovat tyytyväisesti käyttäneet vuosia, joillain on hävinnyt ensimmäiset 20 $ maksutkin. Ota siitä sitten selvä..

        Brittikaverini tosin on aiemmin käyttänyt PPalia ihan onnistuneesti tilaillessaan atk-osia esim. ebayltä. Sain häneltä kuitenkin muutaman varoituksen sanan ja ohjeen (lähes itsestään selviä, mutta laitanpa silti):

        Jos linkität jonkun pankkitilisi ppaliin, älä missään nimessä laita normaalia käyttötiliäsi, vaan mielellään avaat uuden, jonka pidät mahd. tyhjänä. Ja kun rahat ovat tulleet paypaliin, niin kannattaa siirtää ne heti omalle tilille ja sieltä pois mahdollisuuksien mukaan, koska näin välttyy näiltä omituisilta tilien jäädytyksiltä ilman ilmoitusta tai syytä - joista paypal on nykyään jo surullisenkuuluisa.
        Ja tuo tyhjän, linkitetyn pankkitilin syy on se, etteivät mene vetäisemään rahaa takaisin yhtäkkiä tililtä (kuten ovat myös tehneet!!).

        Eli nämä ohjeet viisaamman kokemuksesta, itsellä testauksessa tämä maksujärjestelmä ihan lähiaikoina. Isoja summia en kyllä uskalla lähteä sen kautta kokeilemaan.

        Avasin myös Moneybookerin tilin, ja ainakin Sololla pystyy lisäämään rahaa helposti - pois ne ilmeisesti tarvitsee ottaa swift-ulkomaanlähetyssysteemin kautta. (Ei testattu)

        Ai niin:


      • pinkertons

    • jos myyt käytä esim englanninkielistä kauppakirjapohjaa,,,,,,,,,,

      lähetä ostajalle allekirjoitettavaksi ja hän plauttaa 2 kpl sinulle ja kun maksu on saatu annetaan kauppakirjan toinen kpl ostajan edustajalle

      pyörä on myös poistettava suomen rekisteristä

      • eli omistusoikeus siirtyy vasta kun maksu on vastaanotetu lopullisesti


    • Varovaisuutta oltava

      Jos joku haluaa ostaa Suomesta moottoriajoneuvon ja viedä sen ulkomaille, niin kyseessä on ihan varmasti huijaus. Täällä kaikki maksavat niin paljon enemmän.
      Tokihan pyörän voi myydä vaikka Ambomaalle, mutta ENNEN pyörän luovutusta mihinkään kuljetusvehkeeseen on rahojen oltava OMALLA tilillä.

      Miksi ihmeessä joku ostaisi Suomesta kovalla hinnalla käytetyn pyörän, kun suomalaisetkin hakevat halvempia Keski-Euroopasta?

      Olen joskus myynyt tavaraa itärajan taakse. Kerrankin oli iso dieselmoottori trukin haarukassa odottamassa, että rahat ovat pankissa. Ostaja yritti kyllä keksiä erilaisia tarinoita ja maksuosoituksia yms... Tavara nousi rattaille, kun pankista tuli ilmoitus rahojen tulosta.

      Toisaalta - tyhmiä on aina kusetettu...

    • Pay Pal...

      Rikollisten PayPal-linkki ei mene PayPalin sivulla vaan samannäköiselle huijaussivustolle.

      • Näin tekee

        Eikä kukaan ulkomaalainen ole toistaiseksi ostanut Suomesta yhtään moottoripyörää vietäväksi halvempaan maahan. Sekin on hyvä muistaa.

        Mutta jos joku kuvittelee olevansa enismmäinen onnellinen niin siitä vaan kaveeraamaan ammattirikollisten kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe