Oppii(ko)?

no oppiiko?

Kissamme on fiksuna likkana tajunnu, että ' hei ovethan saa kahvoista auki. '

En nyt enempi tarinoi, mutta kun kissa tosiaan raapii, hyppii ja jopa maukuu päästäkseen näistä ovista. Joka kerta kun näin tekee, sanon topakasti ' EI ' ja napsautan sormea (olen ottanut tämän ei-sanan lisäksi äänimerkiksi, että kissa on toiminut väärin). Menen joko kissan luokse kieltämään tai välillä ilmoitan asian ollessani toisessa huoneessa. Kissaneiti vikisee aina vastaan.. huvittavaa.

Eli kielto toimii ja ei toimi.. Luokse mennessä kissa häippäsee pois tai lopettaa kiusanteon, mutta välillä kyllä jatkaa ikävästi samaa touhua.. Ja kieltorumba jatkuu välillä hyvinkin pitkään. Pitkät hermot kyllä löytyvät, joten en anna periksi ja jatkan niin kauan kun touhu loppuu.

Ääntäni en korota tai raivostu vaan aina toimin topakasti sanoen ja sormea napsauttaen. Välillä kädestä löytyy myös suihkupullo, jota kissa jo sen nähdessään välttää. Ja välillä on päästy myös ruippauttamaan sitä vettä.

No näin entisenä koiran omistajana.. Oppiiko siis kissa myös aikanaan tietyt jutut? Että jos tätä jatkaa ja jatkaa niin menisikö se sinne pääkoppaan?

Mutta kertokaa toki lisävinkkejä jos sellaisia löytyy.

..Ja hei, en ole vihainen tästä, enkä marise, että ' nyt se raapii ja tuhoaa ovet. ' Eli en tarvitse kommentointia siitä, että ' lemmikin ottaessa tulisi aina huomioida plaap plaap.. ' Tiedostan =)

7

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+2

      Kissa älykkäänä otuksena oppii hyvin pian että huutaminen, hyppiminen ja raapiminen ei auta oven avautumiseen, tosin jotkut ovat kyllä sitkeimmistä sitkeimpiä yrityksissään. Mutta kaikki oppivat kyllä!

      Sinuna kääntäisin ovenkahvan sellaiseen asentoon ettei kissa ovea saa vaikka kuinka hyppisi, ja olisin myös välittämättä kissan maukumisista sun muusta. Aikansa yrittää, mutta lopulta luovuttaa kun toivottu tulos ei toteudu eli ovi avaudu ja toisaalta, kun se ei saa sinulta huomiota.

      Kokemusta on sellaisesta kissasta joka availi ovia miten tahtoi ennen kuin kahvat irroitettiin kokonaan (!) ja huutokuorolaisiakin on riittänyt ovien raapijoista puhumattakaan. Ovatpahan nuo kaikki lopulta oppineet ettei kissakaan saa aina tahtoaan läpi vaikka kuinka kiukkuaisi :)

    • no oppiiko? ..oppii

      Eli ajan kanssa! Toki juuri siltä sitkeältä kaverilta tuo vaikuttaa.. Mutta kun mainitsit, että esim. pitäis olla välittämättä, niin eikö tässä menen ' ns. opetus ' sekasin.? Komentaa ja ei..

      Toisaalta.. Jos kissa hyppii, raapii (ilman maukumista), voisin kieltää tällä metodilla kuinka tähänkin mennessä ja sitten jos kisunen koittaa saada oven auki mau'unnan voimalla, niin olen vain huomaamatta, enkä välitä? Koska eihän sitä maukumista tavallaan viitsi alkaa kieltää.. Kissan ääntely on maukuminen sun muut, ja tätä ääntä tulee monissa tilanteissa ja merkityksissä! Ja niin kuuluuki olla.

      Juu, mut kiitos 7 2 ! Sait mieleni entistä avarammaksi ja saa nähdä.. lähteekö tässä oven kahvat vai kuluuko vuoden päivät :)

      • täti-65

        Lycka till!

        On ne sitkeitä, on ne jääräpäitä ja on ne kovakalloisia :)

        Meillä on terassille johtava ovi raavittu ihan piloille kun herra yritti vaikka väkisin päästä puutarhaan.

        Saldo: piloille pistetty ovi ja kissa joka lopulta oppi ettei kissa päätä milloin ulos mennään. Sinne mennään heti kun mami on töistä tultuaan juonut ensin kupin kahvia.

        Plussalla siis ollaan :)


    • 1112

      Jääräpäältä kuulostaa! :)) Meillä toinen kissoista oppi nopeasti tietyt kiellot yms, mutta toinen jopa vielä 1,5 vuoden jälkeenkin yrittää silloin tällöin, mutta harvinaista nykyään! ^_^ Kokeilin myös suihkepulloa yms yms kivaa, mutta tehokkaimmaksi on osoittautunut tiukka "EI!" ja samalla läimäytän kädet yhteen

      • 111123

        ja jatkoksi vielä, mikäli ensimmäinen kielto läimäytys ei tehoa, alan taputtamaan käsiä kovaäänisesti yhteen, sillä viimeistään ymmärtävät :)


      • Läimi itseäsi!
        111123 kirjoitti:

        ja jatkoksi vielä, mikäli ensimmäinen kielto läimäytys ei tehoa, alan taputtamaan käsiä kovaäänisesti yhteen, sillä viimeistään ymmärtävät :)

        Kissoja ei saa läimiä eikä lyödä! Läimitkö myös perheenjäseniäsi, lapsiasi tai koiraasi? Fyysisesti ei saa toista satuttaa kuin ainoastaan itsepuolustustilanteessa!


    • alkp.kirjuri (oppii)

      Eli sielunkumppaneita löytyypi yllinkyllin!

      Täti-65, Myös täällä mennään emännän ehdoilla ulos. Eli katson aina tilanteen, että kissa itse ei edes havittele pihalle ja silloin laitan valjaat päälle ja mennään.

      1112, Saa nähdä vaihtuuko sormen napsautus käsien läpyttelyksi! Katoaa se pahan teosta kyllä näillä keinoin mitä itsekki kertonnu,mutta sitkeänä sissinä palaa. Mutta toistellaan... ajan kanssa.

      Sitä nyt tässä kyllä pähkäilen vielä, että komennanko kisun maukuessa vai en..? Toisaalta eihän sitä tarvii,mutta kuitenkin tilanne on se, että maukumalla koittaa oven toiselle puolelle päästä.. Eli periaatteessa voisin kieltää, mutta sitten taas niinkö aikasemminkin mietin, tarviiko?

      Ja eräs hassu juttu pitää kanssa mainita, että aina kun olen lähdössä esim. tästä makuuhuoneesta sitä komentamaan, tulee kisunen vastaan ja tulee puskemaan. Ihan kiusallaan jaksaa mammaa "ärsyttää" .. vaan ompa tällä pitkät hermot, heh..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe