Kuntoutustuki/raha/työkokeilu

masennus

Saako sairasloman jatkoksi kuntoutusrahaa? Eläkevakuutusyhtiö tukee vain työkokeilua/valmennusta, mutta olen halukas opiskelemaan nuoren ikänikin puolesta minulle paremmin soveltuvaan ammattiin. Onko siis mahdollista saada kelan tukemana koulutus jos eläkevakuutusyhtiö tekee siitä kielteisen päätöksen?
Miksi vakuutusyhtiö tukee mielummin monimuotokoulutusta? Onko se halvempaa vaikka ajallisesti kestääkin yhtä kauan?
Stressi :(
Onko muita työkokeiluun menijöitä eläkevakuutusyhtiön kautta? Todella hankala löytää työnantajaa joka ottaisi kokeiluun :(

21

1004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opsolainen

      Mä en päässy suoraan koulutukseen kun mulla ei ollu aiempaa tutkintoa. Eläkeyhtiön mulle maksama uravalmentaja järjesti mulle oppisopimus paikan, nyt saan samalla ammatin. Siihen eläkeyhtiö suostui.

      • oppisopimuksella

        Mulla sama, oppisopimuksella mentiin. Oli se vähä rankkaa opiskelella aina iltaisin muutamana päivänä kuussa mutta kyllä se kannattaa


    • masennusssss

      Itse oli tosi vaikea löytää kokeilupaikkaa, olen sairastanut masennusta pitkään. Etsin yksin paikkaa (turhaan) melkein vuoden, sitten pääsin eläkeyhtiön uravalmentajalle vai oliko se työhönvalmentaja, ja se järjesti minulle työkokeilupaikan, jonne työllistyn vakituiseen sopimukseen ensi kuun alussa. Olin katjanoposella ja sitä voin suositella, on iso yksityinen firma ja kaikki sujui niiden kanssa hyvin eikä maksanut minulle mitään kun eläkeyhtiöni maksoi kaiken.

    • kalastaja nykyään

      Minulle ei kela tukenut koulutusta, kun eläkevakuutusyhtiö teki siitä kielteisen päätöksen. Sitä kautta ei onnistunut, menin sitten oppisopimuksella eläkeyhtiön tukemana, siihen suostuivat.

    • ei eläkettä vielä

      Työssä jatkaminen on työkyvyttömyyseläkettä kannattavampi
      vaihtoehto. Eläke voi olla sinullakin edessä jos kuormitat itseäsi liikaa nykytyössä. Työntekijä hyötyy taloudellisesti jatkaessaan työelämässä, koska yleensä palkka on parempi toimeentulo kuin eläke tai sairauspäiväraha.
      Lisäksi vanhuuseläke karttuu paremmaksi ansiotyössä jatkaessa. Minulle työ on myös tärkeä omanarvontunnon kautta. Haluan pysyä työelämässä mahdollisimman kauan ja ammatinvaihto auttoi siinä merkittävästi. Eläkeyhtiöstä saat apua ammatinvaihtoon, siellä on ihmisiä töissä myös ihan sitä varten. Voit myös saada oman valmentajan auttamaan, se on myös iso apu, ainakin minua auttoi paljon.

    • hierojayrit. nykyään

      Ehdottomasti kannattaa pysyä työelämässä, jos vaan mitenkään terveys huomioiden pystyy. Eläke olis ollu mulla tosi pieni, jos oisin jääny eläkkeelle. Mut uudelleenkoulutettiin eläkeyhtiön kautta, mulla oli valmentaja joka järjesti kaiken. Voin suositella samaa firmaa kuin missä nimimerkki "masennusssss" oli!

    • koulunkäyntiavustaja

      Sama juttu, yritän pärjätä työelämässä niin pitkään kuin vain mahdollista.

    • minne79

      Täällä on yksi yökokeilussa oleva ja eläkevakuutusyhtiön kautta. Totta, oli todella hankala löytää työnantajaa joka ottaisi kokeiluun. Lopulta sellainen löytyi eläkeyhtiön avustuksella. Kokeilu on menny mulla hyvin, aloitettiin neljällä tunnilla ja nostettiin nyt kuuteen. Kahdeksan tunnin päivä olisi tavoitteena vuoden lopussa.

    • Seppp0

      Kun katsottiin uravalmentajan kanssa mun eläkettä, oli summa minullakin tosi pieni, jotain 600 euroa. En olisi pärjännyt sillä, kun asumis kustannuksetkin olivat paljon enemmän. Pyysin pääsyä noposelle eläkeyhtiöni (varma) kautta ja nyt opiskelen oppisopimuksella uuteen alaan ja saan samalla palkkaa kun kysymys on oppisopimuksesta. Kaikki sujui tosi hyvin, voin suositella, sain hyvää palvelua sekä eläkeyhtiöstä että noposen valmentajalta.

    • sinne haluaisin

      Kuinka nopeasti pääsitte noposelle? Oliko pitkä jono ja pitikö tehdä monia kirjallisia anomuksia eläkeyhtiölle?

    • siellä olen jo :)

      Kerran soitin, joulukuussa. Nyt tammikuussa on eka aika. Ei tarvinnut tehdä mitään paperityötä, pelkkä soitto kuntoutuspuolelle riitti. Suosittelivat itsekin noposelle menoa, kun mun tilanne on junnannu ihan liian pitkään.

    • uusi elämä!!

      Mä pääsin kans melkei heti, oisko ollu reilu viikko siitä kun soitin eläkeyhtiöön sain ekan ajan kun pyysin nopeaa käsittelyä. Oli tosi hyvä juttu, vaihdoin työpaikkaa, pääsin eroon ikävästä pomostakin samalla. Uusi kevyempi työ on paljon mukavampi, parempi palkka ja hyvät työkaverit.

      • Pia-hoitsu

        Mä pääsin noposelle kolmen viikon päästä kun olin ollut yhteydessä eläkeyhtiöön. Eläke-yhtiö maksoi mun koulutuksen, olin yrittänyt sille alalle päästä, mutta yksin ei onnistanut. Noposenvalmentaja hoiti asian ja järjesti koulutuspaikan ja siihen kuuluvat harjoittelut. Olen tosi tyytyväinen, pian valmistun lähihoitajaksi.


    • sinne haluaisin

      Kiitos teille vastauksista. Yritän uskaltaa soittaa eläkeyhtiööni ja pyytää pääsyä Noposelle. Jännittäjä olen, niin sitä haluaa tietää mahdollisimman paljon etukäteen. Nytkin jännittää huominen lääkärikäynti niin, että uni ei tule silmään..

    • sinne halusin

      Eka taoaaminen jo takana, muille jännittäjille tiedoksi että jännittäminen oli turhaa. Noposen valmentaja oli tosi mukava, kerroin heti alkuun että jännitin tätä paljon, en nukkunut yöllä. Jännitys laukesi tosi nopeasti kun aloimme suunnittelemaan mitä isona haluaisin tehdä. Raportoin kun valmennus etenee.

    • Williveikkone

      Mä pääsin noposelle viikossa, eläkeyhtiössä meni 2,5 viikkoa ennen kuin ne teki lähetteen. Suosittelen, mulla ainakin tosi mukava ja ammattitaitoisen oloinen valmentaja, oon käyny jo työkokeiluhaastattelussa, jossa mulla olis mahdollisuus jatkotyöpaikkaan jos mun terveys kestää.

    • pitkämatka

      Maksaako eläkeyhtiö matkat noposen valmentajan tapaamiseen?

      • YleisestiKysyn

        Missä näitä noposia on?


      • kokemushyvä

      • Anonyymi

    • dssss

      Joku kysyi että maksaako eläkeyhtiö matkat, niin maksaa, mutta vaan puolet siitä mitä normaali kilometrikorvaus on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe