Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ongelmia koirapuistossa

Balleriinanana

Hei!

Minulla on 8,5-vuotias mittelspitz-narttu. Olemme tässä käyneet muutamia kertoja koirapuistossa kesän ja syksyn aikana. Koirani haukkuu jatkuvasti jos puistossa on muita koiria, ja käy kyllä haistamassa niitä ja antaa muidenkin haistella itseään, vaikka joskus ärähtää innokkaimmille tunkeilijoille. Leikkiin se ei ryhdy, vaan pysyttelee minun vierelläni kokoajan ja seuraa. Lenkeillä vastaantulevia koiria omani ei aina huomioi, joskus saattaa leikistä pomppiakin.

Kun koirani oli pentu, se juoksenteli muiden koirien kanssa pitkin puistoa ja tuntui olevan paljon itsenäisempi. Onko nyt tullut ikä vastaan vai onko koirani vain kiintynyt perheeseensä? Koirani on eroahdistunut, se on kotonakin yksin haukkumatta vain haukkupannan kanssa.

En aio viedä koiraani enää puistoon, kun se ei selvästikään nauti siitä, ja tuskin muutkaan puistossa olijat haluavat kuunnella jatkuvasti räksyttävää vahtikoiraa. Mietin vain koiraani puistoon viedessäni, että sen olisi varmasti hauska olla lajitovereidensa kanssa ja leikkiä. Ja että ehkä vain sopivaa leikkikaveria ei ole löytynyt. Koirani on kyllä aina ollut hyvin ihmisrakas ja on leikkinyt mieluummin ihmisten, kuin koirien kanssa.

Minulle ei tuota vaikeuksia olla menemättä koirapuistoon, kerta se ei tee koiraani iloiseksi. Mutta olisi mukava kuulla muiden mielipiteitä asiasta, miksi koirani käyttäytyy tuolla tavoin. Luin palstan muita kirjoituksia, joissa jotkut olivat sitä mieltä, että jotkut koirat vaan eivät tarvitse lajitoveriensa seuraa. Ehkä koirani on sellainen.

4

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oijpoij

      Kun ottaa huomioon että koirallasi on erohdistus ja se ei leiki muiden kanssa niin sinun kannattaisi vähentää ihmisen kanssa leikkimistä ja yrittää löyt'ää jokin selvästi nuorempi ja leikkisämpi tapaus joka saisi koirasi taas innostumaan toisisista koirista.Kannattaa viedä koirasi vain koirapuistoon enemmän ja koita jos pääset koirastasi vähän kauemmas niin jos se haluiasi taas leikkiä, mutta koirasi on kyllä jo aika vanha se kin voi haitata

    • rouhhe

      Ei noin vanha koira välttämättä jaksa leikkiä nuorempien kanssa kun leikit on rajuja. Sillä voi jo olla kulumaa lonkissa tai selässä, ja äkkinäiset liikkeet tekee kipeää.
      Vaikka koirista sanotaankin, että ne ovat ikuisia pentuja, ei se kaikkien kohdalla pidä paikkaansa. Monet koirat aikuisina eivät enää välitä riehumisista. Kuuntele koiraasi, ehkä sitä ei vaan puisto enää kiinnosta.

    • Koi_ruus123

      Koirasi on jo aika vanha, joten se ei välttämättä välitä nuorempien leikeistä. Onko koirallasi yhtään koirakaveria, jonka kanssa se viihtyy ja tykkää leikkiä? Voi olla viisasta antaa koiran olla vain näiden koirien kanssa.

      Eivät kaikki koirat tykkää leikkiä tuntemattomien kanssa (varsinkaan puistossa). Koirapuisto on kuitenkin aika stressaava tilanne koirille. Ne pistetään aidan ympäröimään tilaan, missä on paljon hajuja ja tuntemattomia koiria ja omistajat vain seisoskelevat paikoillaan.

    • Dogi dog dog

      meilläkin on 8 vuotias pumi rouva joka ei välitä nassikoitten leikeistä mutta hakkuu ja komentaa kyllä. Meilläkin käytetään haukkupantaa kun arkisin ketään ei ole kotona koska haukkuu mutta kyllä silti viemme puistoon! Koira nimittäin nauttii ihan muuten vaan ulkoilusta eikä ole ahdistunut muista mutta ei vaan jaksa välittää leikeistä, kyllä se on varmaan vanhoille koirille ihan yleistä ettei enää nassikoitten leikit kiinnosta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe