Braun vai Philips parranajokoneeksi??

naama punasena

Minulla hajosi 15v. käytön jälkeen Braunin peruspartakone. Hyvä olikin kone. Sitten menin kauppaan hakeen uutta, Braunit olivatpääsääntöisesti kalliimpia, joten ostin Philipsin perusmallin, kolme pyörivää terää, tiedätte varmaan... Hinta oli 60 euroa. Kone on täysin susi, se repii partakarvoja leikkaamisen sijaan, ja repii siis paljon, ei edes uskalla kunnolla iholle laittaa... Kerran tuli haava huuleen, luulisi nyt terien olevan riittävästi suojassa ettei moista tapahtuisi. Lopputulokseksi tuli minulle, että philipsin mallit ovat täysin surkeita. Jos tekee työkseen partakoneita, niin luulisi niitä edes käytössä testattavan....

Älkääkä sanoko että köyhän ei kannata ostaa halpaa, kyllä partakoneen nyt täytyisi partakarvat leikata, eikä repiä....

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Kumpi merkki on teistä parempi??

27

9075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oseb

      Braunin perusmallillakin leikkaa kuka tahansa ilman kipuja. Kalliimmat Philipsit leikkaa jo ihan miellyttävästi, mutta perusmallit ei sovi jokaisen iholle. Tai sanovat siihen tottuvan parissa viikossa.
      Braun x 2 oli yhteensä n. 20 vuotta ja sattuman kautta minulle tuli nyt Philipsin kallis malli. Ei voi moittia sitäkään... Eikä revi. Aiemmin olin vannoutunut Braunin kannattaja, mutta ainakin kallis Philips on myös hyvä ostos.

      Eri asia on sitten terien uusiminen. Braunissa pääsee puolet halvemmalla...

    • Näin se on

      Ehdottomasti Braun!

    • Mies vm _60

      Parfrastahan se riippuu, mikä sopii.

      Ite nyhdin jollain faijan höylällä naamaa teinininä, kun parta alkoi kasvaa.

      Sitten hommasin Philipsin. Kallis silloin. No se repi naamaa eikä tehnyt hyvää jälkeä, nuoren miehen hennolla parrankasvulle, myin sen etteen päin.

      Sitten jynssäsin ties millä höylillä, eikun vessapaperituppoja naamariin, mutta parta tuli ajetuksi hyvin.

      Naimisiin mentyä, kolkyt vuotta sitten, eukko osti mulle Brawnin. Toimi hyvin, sopii kai siihen aikaan jo kovettuneemmalle karvalle.

      No se kone hajosi. Nyt olen ylikin kymmenen vuota käyttänyt jotain Gilletteä. Sopii mun naamaan, partaan ja takuulla tulee tarkkaa jälkeä.

      Kyllä mä olen kokeilluissani tullut siihen tulokseen, ei sähkökoneita. Höylällä nyt vaan yksinkertaisesti tulee aina hyvää jälkeä, parran tyypistä riippumatta. Tärkeää on, että ei käytä partavettä. Siitä ne tulehdukset tulee, mieluummin jotain kreemiä, jos nyt tosiaan haluaa jotain laittaa. Partavesi täysin tarpeeton keksintö, etenkin höylämiehille.

      Sitäpaitsi, se on nopeeta ja tekee hyvää iholle :D

    • naama punasena

      Ai perkele, mää en oo ikinään tota höylää ees aatellu. Kun en oo ees ikinä käyttäny. Ni en voi ees tietää miten sillä voi hellästi vedellä... Täytyy varmaan ettiä you tubesta joku video. Mutta mitään kreemiä tai vesiä en ala kyllä käyttään, se on saletti!

      Ja jos vielä sähköisen ostan, niin se on sit näiden vastausten(kiitos niistä!) perusteella tämä Braun.

      • 14+14

        Ihotyyppejä monia. Philips leikkaa hyvin, mutta eri tekniikalla joten alkuun tuntuu repivän.

        Braun ja Panasonic sopii herkemmälle iholle.

        Kannattaa Brauniltakin ottaa semmoinen malli jossa useampi terä.

        Mulle ei philips sovi, leuka vielä menee muttei leuan alta. Braun oli edellinen, nyt Panasonic. Molemmat sopii, mutta halvempi braun on jäänyt ns. varakoneeksi


    • tottumiskysymys

      Tämä on suurelta osin tottumiskysymys. Aikanaan tuli vaihdettua Braunista (palikkamalli) Philipsiin (ensin palikkamalli, sitten hifimpi, vesipestävä) ja nyt takaisin Brauniin. Molempien merkinvaihtojen jälkeen oli naama viikon ajan ihan ruvella, kunnes iho tottui erilaiseen koneeseen.

      Philipsin pyöreät teräyksiköt ovat ehkä hieman helpommin liukuvat ja ihoystävällisemmät. Toisaalta ajotuloskin on hieman heikompi. Teräverkko on paksumpi kuin Braunissa eikä karvannostosysteemi tunnu täysin ongelmaa poistavan. Vanha mainoslause "aja millä ajat ja Braunilla loput" pitää yhä paikkansa. Braunilla ihon saa hinkattua ihan "vauvanpepuksi", mutta siinä sivussa nahkakin saa kovempaa käsittelyä.

      Braunin ongelma oli puolestaan, että yhtenä päivänä teräverkolta välttynyt karva oli jo seuraavana päivänä liian pitkä & taittui aina syrjään teräverkon alta -> silloin tällöin löytyi naamasta sellaisia ½ cm mittaan ehtineitä "yksinäisiä yrittäjiä". Nykykoneissa, missä on pitkien karvojen "niittokone" teräverkkojen välissä, ei tätä ongelmaa enää ole. Jos jostain mallista tämä "niittokone" puuttuu, se kannattaa jättää kauppaan!

      Akun kesto on Philipseissä parempi ja niiden sanotaan sopivan paremmin pyöreämmille kasvoille, Braunin taas kantikkaalle. Missä kyllä vaikuttaisi olevan järkeä.

      Merkistä riippumatta kannattaa ottaa vesipestävä kone. Philips on päivittäisessä käytössä vähän nopsempi puhallella puhtaaksi, mutta teräyksikön purku ja terien öljyäminen .... se onkin sitten melkoista kellosepän puuhaa.

      Tosin Braunin kanssa on nyt käytössä puhdistusasema. Yksi nestekasetti kestää 5 viikkoa ja 2 kpl paketti maksaa n. 15 €, joten näihin uppoaa 80 € tarjouskoneen hinta vuodessa.

    • markus791

      Totta, molemmat on hyviä koneita, mutta yleensä kannattaa ostaa samanmerkkinen kone, koska iho on tottunut tietynmerkkiseen koneeseen, niin tyhmältä kun se kuulostaakin.

    • poju997789
    • oseb

      n. 200e Philips tällä hetkellä ja ajaa n. 70 kertaa latauksella. Miten voi kestää vain muutaman ajon? Tai tietysti jos parta on lähempänä viidakon kasvua... :)

      Braunillakin ajeli 1-2 kuukautta ennenkuin latasin...

      • Vanha Parta

        Samma här. En edes muista milloin olen edellisen kerran ladannut. Philipsini on toistakymmentä vuotta vanha vesipestävä malli. Pari kertaa olen terät uusinut. Jälki ei aivan älyttömästi poikkea perinteisen höylän jäljestä muutoin kuin vähempien reikien osalta. Philips pärisee arkena ja höylät suhisee lauantaina. Gilletten viisteränen on minulle sopiva noista höylistä. Hyvin suojatut terät, ottaa kuitenkin tarkasti ja repimättä. Terät kestää useamman ajon toisin kuin perinteisen höylän terät.


    • Philips on kestävä

      Minulla on vieläkin käytössä 20 vuotta vanha philips, ensimmäinen partakoneeni. Akku siitä on jo mennyt (ei oikein jaksa pyöriä vastaladattuna) mutta käytän sitä verkkovirralla päivittäin ja moitteettomasti toimii. Terät saa purettua osiin ja puhdistettua kaikista partakarvoista.

      • teräsetti halvalla

        Philipsin vaihtoterät Suomessa ovat älyttömän ylihinnoiteltuja, kalliimpia kuin uusi kone. Suomessa kaikkialla 50€ teräsetti, jonka netistä (Amazon.com) saisi heti 20€:lla tuohon vanhaan koneeseen sopivan. Luultavasti löytyy vielä edullisemmin kun jatkaa etsintöjä.


      • halvalla löytyy
        teräsetti halvalla kirjoitti:

        Philipsin vaihtoterät Suomessa ovat älyttömän ylihinnoiteltuja, kalliimpia kuin uusi kone. Suomessa kaikkialla 50€ teräsetti, jonka netistä (Amazon.com) saisi heti 20€:lla tuohon vanhaan koneeseen sopivan. Luultavasti löytyy vielä edullisemmin kun jatkaa etsintöjä.

        On jo löytynyt 11€:lla yhteensopiva vaihtoteräsetti (3kpl) jonka on valmistanut Parks Products, ei philips. Laitteeseen sopivan uuden NiCd akun saa $6:lla. Näillä hinnoilla ei ole enää kannattavaa ostaa uutta konetta.


    • Braunin halpamallista kokemuksia. Ostin kokeeksi ensin halvemman mallin, ennen kuin lähden sijoittamaan satasta, tms.

      20 minutin jynssäämisen jälkeen partakarvoja ei enää erota yli kolmen metrin etäisyydeltä. Ei kyllä revi, mutta eipä juuri leikkaakaan... Sileää ei tule varmaan ikinä. Ihoa pitää jynssätä tuo 20 minuttia pitkittäin, poikittain sekä edes ja takas.

      Trimmeriterä on ihan kiva, sillä saa vähän pidempää sänkeä aikaiseksi kuin sillä leikkuuterällä.

      Philipsistä ei ole kokemuksia. Näyttää epäilyttävältä tuon tekniikka, eli miten rajaukset tuolla tehdään (ei niin että niitä sillä braunillakaan saisi tehtyä).

      Hyvää jälkeä saa edelleenkin vain höylällä. Yllättäen se on helpompaakin. Kalliimpaa tietysti, kun uusia teriä pitää olla ostelemassa vähän väliä.

      • Laupias.

        "aja millä ajat ja höylällä loput"


    • Sänki päivässä

      Philipsistä siirryi Brauniin, kun halusin kokeilla, tulisiko vähemmän iho-ongelmia. Viikon-parin totuttelun jälkeen iho-ongelmat väheni,mutta palasi taas takaisin, tosin ehkä lievempinä. Braunin terä meni rikki kun tippui vessan kaakelille, enkä vielä hommannut uutta, vaan käyttänyt vanhaa Philipsiä. Ei vaikutusta iho-ongelmiin.

      Kumpikin satasen vehkeitä. Isän 50 euron Philipsiä joskus kokeillut, ihan hirveetä. Päivittäin käytettävään, monta vuotta kestävään laitteeseen mielestäni kannattaa satsata. Höylää, semmoisia kalliimpia parin kympin vehkeitäkin olen käyttänyt, iho ei tykkää.

      Mutta Braunin ehdoton valtti on se keskellä oleva niitto-osa. Voi leikata tuplasti pidempää sänkeä, kuin Philipsillä, jolla ylipitkän sängen leikkaaminen on tuskaa kun nyppii pitkät karvat.

      Eli jos sänki kasvaa päivässä, eikä joka päivä jaksaisi ajaa, osta satasen Brauni. Äläkä vaan mene ostamaan sitä hirveää telakkavehjettä, puhdistusasemaa sun muita turhia härpäkkeitä!

      • myyjätär

        Työkseni myyn näitä naamakarvakoneita. On kolme käyttäjä ryhmää tavallinen höylällä ajo, philips kolmi teräiset pyörivät terät sekä suoralla teräverkolla toimivat kuten panasonic ja braun. Oman mieleisen ajo tavan löytää vain kokeilemalla. Sitä ihmettelen kun vanhat papat tulevat hakemaan halvinta konetta (jossa on heikot terät ja lyhyt kestoinen akku) nämä koneet ovat suunniteltu aloittelijoille jolla parran kasvu on vielä ohutta. Muistakaa myös että vanhat tylsiatyneet terät eivät leikkaa vaan repivät vain. Useimmat miehet eivät halua mitään tököttejä käyttää suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisen partakoneen jonka kanssa voi käyttää sensitiv vaahtoa. Se vähentää kitkaa ja pehmentää karvat. Ajon jälkeen levitä rauhoittavaa ja kosteuttavaa kosteusvoidetta kasvoille ja kaulan alueelle. Puhdista partakone huolellisesti ajon jälkeen tai hanki kone jonka mukana tulee huoltokeskus. Terät pysyvät n.2vuotta ajokunnossa. Panasonic partakoneissa voi jopa kokeilla laittaa tipan vaahtoa koneen päälle ja kytkeä se päälle niin kone vaahdottaa sen käytännöllisesti valmiiksi. Mikäli olet tottunut ajamaan höylällä suorat teräverkko partakoneet ovat hyvä valinta partakonetta hankittaessa. Noin parissa viikossa iho kylläkin tottuu erilaiseen ajotyyliin mikäli käyttäjää kiinnostaa pyöröteräinen malli. Noin sadan ja siitä ylöspäin euron hintaisissa partakoneissa on litium akku. Noin tunnin latauksella 45 min käyttö. Mikä käytännössä tarkoittaa että täydellä akulla se riittää n2 viikon päivittäiaeen ajoon.


    • Eienaaikina

      Ostin saaatanan kallin philipsin( 200€) ja kyllä vituttaa, ihan hirveetä paskaa mun 30€ braunkin leikkaa paremmin eikä revi nahkaa leuan alta. ELKÄÄ OSTAKO PHILISIÄ ON NIIN SURKEETA KUIN VAAN VOI OLLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • 48timppa

        Ostin hiljattain Philips 7000 sarjan koneen Tekniikan maailman testin perusteella. Hienosti leikkasi alussa. Hissukseen leikkuuteho hiipui ja siirtyi repimislinjalle 4 kuukaudessa. Uusi teräsarja 67 e toimi saman ajan. Kaivoin naftaliinista vanhan Braunin, otti virtaa vastaan eikä revi. Nyt tilaan siihen uudet terät ja verkon 36 e. Miten voi olla nuin huono kesto teräsetissä, onko Philipsissä se hehkulamppuhuijaus systeemi kysymyksessä.


    • kolmephilipsiä

      Itsellä on Philips pyörivät teristä pelkkää hyvää kokemusta, kokeilin Braunin teräverkko kalllis malli mutta ei ota pitempiä ihokarvoja jotka pyöriväteräisellä Philipsillä lähtee leikiten, kokeilin myös Remingtonin pyörivää terää ja se nipisteli jos oli kahden päivän sänki eli siiryin taas takaisin Philipsiin ja ilman muuta vesipestävä ajopää.

    • Suosi_ulkomaista

      Brauniin saa uusia teräverkkoja leikkuuterineen esimerkiksi eBaystä edullisesti. Pari vuotta sitten ostin sellaisen Etelä-Koreasta hintaan 16,40 € postikuluineen. Toimitus tapahtui viikossa. Helsingin Itäkeskuksessa kivijalkakaupassa hinta olisi ollut 34,95 €. Verkkokauppa.com näkyy myyvän tällä hetkellä hintaan 29,95 €.

    • Anonyymi

      Minkähän merkkinen kone näin perussuomalaiselle olis hyvä, en ainakaan sellasta ota jota mamut käyttää. Minulla onnhyvin tumma iho, mistä johtunee, on aina ollu paljon tummempi kuin minun sisaruksilla. Äiti sano aina, kun joku puhu minun ihon väridtä, että oon ollu niin paljon auringossa. Mulla on paljon paksummat huuletkin kuin siskoilla. Isä aina suuttuu ja lähtee kotoa pois jos joku vieras ihmettelee minun ihonväriä. Kerran kuulin kun äiti ja isä riitelivät, kun olin pieni. Isö tiuski jotakin että afrikastahan niitä näyttää saavan mukaansa.

      • Anonyymi

        :D:D:D

        perkele se on afrikan tähti samantein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        :D:D:D

        perkele se on afrikan tähti samantein.

        ja se joka meinaa ihon melatoniinillä ratsastaa saapi katsastaa sitä, miten se meni joskus.


    • Anonyymi

      Sama juttu minulla repii karvat irti ja iho todella arka ajamisen jälkeen monta tuntia.otin vanhan braunin käyttöön on kunnon kone ei revi eikä nyvi.

    • Anonyymi

      3-teraisella pregolla kun ajaa niin ei tarvitse ajella enaa vuoden jalkeen kun partakarvoja ei vaan enaa kasva. prego +1 pistetta. Suosittelen naisille tuheron ajeluun.

      • Anonyymi

        1. terä tarttuu karvaan ja nostaa sen ylös
        2. terä leikkaa karvan juuresta poikki
        3. terä möyhentää ihon pehmeäksi ja kuohkeaksi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe