Näin Vaalassa ;)

Jk

On uskomatonta miten Vaalan kunnan Asuntosihteeri/isännöitsijä sekä Sosiaalipuolelta oleva henkilö kehtaavat asioita hoitaa, esim: uhkaillaan ja kiristetään että jos ei kerrota rikosrekisterissä olevia asioita niin ei anneta asuntoa ,( Poliisilta kysytty onko sosiaaliviranomaisella oikeutta näin toimia niin vastaus oli : EI )yritetään tunkeutua toisen asuntoon virka-ajan ulkopuolella sekä ilmoittamatta sen perusteella että hänellä on oikeus tehdä kotikäynti milloin vain,(poliisilta tarkistettu ja vastaus kyseiseen väittämään on että ei ole oikeutta mennä toisen asuntoon etukäteen ilmoittamatta ja kysymättä asiasta ensin asunnonhaltijalta jos on yli 21 Vuotta ja silloinkin vain jos poliisi on mukana .)
Asuntosihteeri/Isännöitsijä : Kielletään asunnon antaminen sen perusteella että ei ole luottotietoja (vaikka on työpaikka niin ei ole ongelmaa maksaa vuokria) mutta toisaalle sitten vuokrataan vaikka henkilöllä sama tilanne että ei ole luottotietoja, valehdellaan päin naamaa että ei ole asuntoja antaa vuokralle vaikka niitä oli tyhjillään laskujemme mukaan 3 kpl , joista 1 oli Kaksio , eräältä henkilöltä oli asunnosta hajotettu ikkuna viikonloppuna (josta myös rikosilmoitus tehty) ja tätä kirjottaessa sitä ikkunaa ei oltu vaihettu uuteen ,Asuntosihteerin kertoma Syy : kunnalta määrärahat loppu...
Tähän ikään mennessä olen kyllä luullut että Asuntosihteerin ensisijainen työnkuva on avustaa asunnon saamisessa ei estää asunnon saamista , vai olenko väärässä ? .miten, kysympähän vielä kerran että miten tälläiset henkilöt voivat olla Töissä kyseisissä viroissa ? uskomatonta miten heidän työskentely tapoihinsa ei olla puututtu vuosien saatossa vaikka asiat on vaalan kunnan sisällä ollu jo tiedossa , rohkeuden puutettako vai onko kyseessä Ns.suojatyöpaikat ? ja tämä kirjotus on vaan jäävuoren huippu miten asioita täälä vaalassa hoidetaan.

80

6332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SP

      ei ole yllätys että sielä niin tapahtuu , surkea paikka kaiken kaikkiaan.

      • (dull)

        no ei todellakaan ole yllätys jos vaalassa tommosta paskaa tapahtuu,samat henkilöt vuodesta toiseen jatkavat virassa, kyllä käy sääliksi uutta kunnanjohtajaa että on nuin epäpäteviä henkilöitä ympärillä.entäs sitten NS.insinööri airaksinen , jos hän ois lampun keksijä niin maailmassa palais vieläki päre.


      • (mooning)
        (dull) kirjoitti:

        no ei todellakaan ole yllätys jos vaalassa tommosta paskaa tapahtuu,samat henkilöt vuodesta toiseen jatkavat virassa, kyllä käy sääliksi uutta kunnanjohtajaa että on nuin epäpäteviä henkilöitä ympärillä.entäs sitten NS.insinööri airaksinen , jos hän ois lampun keksijä niin maailmassa palais vieläki päre.

        NS.insinööri airaksinen , jos hän ois lampun keksijä niin maailmassa palais vieläki päre. hahahahah :D ehkäpä hauskin sanonta mitä oon kuullut :D


      • 45ehbdf
        (dull) kirjoitti:

        no ei todellakaan ole yllätys jos vaalassa tommosta paskaa tapahtuu,samat henkilöt vuodesta toiseen jatkavat virassa, kyllä käy sääliksi uutta kunnanjohtajaa että on nuin epäpäteviä henkilöitä ympärillä.entäs sitten NS.insinööri airaksinen , jos hän ois lampun keksijä niin maailmassa palais vieläki päre.

        jokos Vaalassa on sähkövalot!?!


      • UKKO VAON

        JOO JOO


    • vpee

      vaala ja puolanka yhteen, hyvin näyttäs pyyhkivän;))

    • crp1111

      paremmin kuin hyvin ;D

    • totta toinenkin

      puoli.
      Lisää löytyy jos kehtaa kirjoittaa kunnan työntekijöistä ja asianhoitajista!
      Mutta eikohän joka kunnassa ole valittamisen aihetta asiasta jos toisesta!

      Uskallusta kehiin!

    • lexpro

      nää asiat hoidetaan ainakin kuntayhtymän (kainuu) tiimeissä projektien kautta, tietääkseni vaalakin kuuluu vielä tähän? vai liekö asia projektien ulkopuolella...

      • Zpr

        Niinhän ne pitäs mutta vaalassa asiat hoidetaan aina vähän erillälailla ja yhtään välittämättä muista.


    • äly hoi..

      Joka kunnassa sama juttu. Jossain ihmisen asuttava ja sitä varten kuntiin palkattu
      ihmiset joiden työnkuvaan kuuluu asunnon järjestäminen.
      Jos eivät satu muistamaan mitä varten siellä olevat.ASUNNON TARVITSIJOITA VARTEN.
      Vaikka luottotiedot joskus mennyt niin ei se tätä päivää kuvaa.

    • Hobberi

      Olivat sen ikkunan saaneet vaihettua sille henkilölle niin sitten asuntosihteeri sekä sosiaalivirkailia johonki pykälään nojaten perivät rahaa vaikka henkilöllä ei ole mitään tekemistä ikkunan rikkoutumisen kanssa ja kyseinen henkilö on tehnyt rikosilmoituksen ikkunan rikkojia vastaan.eiköhän vakuutusyhtiö tommoiset asiat luulisi kunnassa hoitavan ja perivät sitten rahat takaisin ajan kanssa kunhan oikeudesta ensin päätös tulee ?..mutta näin fiksusti hoidetaan ihmisten asioita täälä vaalassa ;)

    • Jägermaister42

      Asuntosihteerin ensisijainen tehtävä on tosiaan hommata se asunto sitä tarvitsevalle eikä sitä yrittää estää saamasta , ja tämä sosiaalivirkailia...pitäsköhän jonkun tehdä tutkintapyyntö poliisille jos nuin on uhkaillu / kiristäny taikka ottaa yhteys hänen esimieheen. myöskin voisi auttaa tässä isännöitsijä tapauksessa, kyllä hänellekki esimies löytyy esim : kunnanjohtaja...ei tuo kuulosta oikein terveeltä hommalta ja eivätkö todellakaan ole oikeassa ammatissa.olisi kiva kuulla heidän vastaukset..niin tai näin , ei kovin hyvältä asiat kuulosta olevan sielä päin...mutta ei pidä antaa tommosten vastoin käymisten lannistaa..asioilla on tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin =)

    • Nuojua

      Mutta onko osa näistä asunnon tarvitsijoista sellaista joukkoa, ettei voi mihinkään asuntoon sijoittaa, kun ovat niitä penaalin tylsimpiä kyniä, ja pakkaavat häiriköimään yökaudet? Ei mitään asuntoja tällaisille pösilöille.

    • Härmäläinen55

      Oli tylsä tai terävä niin miun mielipide on että jokaiselle kuuluu katto pään päälle.

      • Pissed Off

        Erittäin hyvin sanottu..eiköhän se asunto kuulu jokaiselle suomalaiselle sitä katsomatta minkälainen henkilö on kyseessä ja tommoiset isännöitsijät mitä vaalassa on joutaisi laittaa virasta pihalle,vaikka keräämään pulloja ja roskia ojan-penkoista.


    • JK

      kyllähän se niin on että näistä asioista pitää kertoa , liian kauan aikaa vaalassa on ollu tämä ns.tuppisuu kulttuuri kunnantalon sisällä että ollaan mukisematta hyväksytty kaikki päätökset ja tempaukset vähävaraisia ja "syrjaytyneitä" kohtaan sitä pelkääen että joutuu sen muutaman ihmisen sisäpiirin paheksumaksi ,jospa tämä keskustelu vähän avais tiettyjen henkilöiden silmiä siellä jossain että kaikki vaalalaiset eivät todellakaan hyväksy mukisematta heidän temppujaan jotka liikkuvat rikoksen rajamailla!.niinku näkyy : 118 lukukertaa , se kertoo mm.siitä että ihmisiä kiinostaa kuka "uskaltaa" kertoa asioista julkisesti vaikkakin vaan nimi merkin takaa..kerrottavaahan oisi vaikka kuinka paljon muutakin .mutta , kiitos ja kumarrus jos jaksoit muutaman sekunnin uhrata tämänkin tekstin lukemiseen :0)

      • Näinkin päin.

        Auttaahan semmosia pitäisi keillä ei niin hyvin mene eikä vaan lisää lyyä kapuloita rattaisiin.


      • silmätikku

        miten voi vaalassa odottaa kunnan työntekijöiltä asiallista käytöstä jos sitä ei ole esimiehilläkään!!!täällä narsistiset persoonat kävelevät yli esimiestesä!!jos valitat jostakin työntekijästä,heille kyllä menee tieto kuka ja mitä!mutta asiat ei kummene vaan tietty porukka kostaa sinulle!!!!!mitä voi esimies sanoa ,jos ihminen on narsisti,jos hän ei näe omissa tekemisissään mitään väärää!!!turha käskeä kattomaan peiliin jos sieltä ei näe mitään!muutama henkilö myrkyttää koko ilmapiirin koko vaalassa!! ja vaitiolovelvollisuuus:huh huh ,mitä se on??vaalassa ei tietoakaan missään virassa siitä!!kunnan työntekijät kyllä pitävät huolen siitä että asioita puidaan vaikka missä kuppikunnissa satuilemalla ja keksimällä lisää satuja ja paskaa!!vaan onkohan täällä ymmärretty tietty mainos ihan kirjaimellisesti eli tieto kuuluu kansalle!!!!tuppukylä ja pahimmasta päästä...


    • HuhHuh1

      Onko oikiasti näin että siellä vaalassa ei mikään toimi ? , näitä edellisiä kirjotuksia lukiessa pistää ihmetyttämään koko kunta.

    • Diudiu2
    • otermat

      Vaala Puolangan syrjäkyläksi, sitten pääsee paremmille sijoituksille,,

    • Puolueilla toimii

      keskenään kulutukset, toinen puolue kuluttaa enemmän kuin toinen ja kaikki hyväksytään!
      Kouluruokailu: vertaa Pelson vankilan hintoihin, ero 2 egua vankilan hyväksi/hlö, millä taas koulukkaille laitetaan ruokaa, alle euron per lapsi/pv!
      Ei ketsuppia edes makaroonilaatikkopäivänä saa lapset, pitää säästää!!

      Kuka ne ketsupit syö?

      Ja paljon muuta.... mutta valtuusto ja hallitus käy lentokoneella Hesassa hotellissa yöpyen, nekin veronmaksajien rahoilla!'
      "Kulkija" kehui että nyt syödään ja juodaan kunnan laskuun!
      Just noin ja esim. lapsilta pois!
      Rikkaat saa kaiken mitä pyytää, muut ovat out of the door!

    • Bumerangi toimii

      puolueissa, ei tänne saa, ei uskalla vastata muut ns, ulkopuoliset, peläten jäävänsä ilman mitättömiä tukeja yhteiskunnalta ei kun Vaalan kunnalta!

      Miksi ihmiset pelkäävät ihmisiä? Vieläkin, emmehän elä jossain 1800 luvussa?

      Olemmehan kaikki tasavertaisia ja sananvapaus on kaikilla!
      Jokainen ihminenhän on tasa-arvoinen, jokainen elämä on tärkeä jne.....

      Tulkaa ulos kuorestanne ja ajatuksistanne, kukaan ei teitä syö, rohkeasti vain ajatuksenne kehiin,
      kuntalaisten tiedoksi...saadaanko parempi kunta ikinä vai kyräilläänkö aina syrjästä?..?

      Riippuu päättäjistä mitä aikaansaavat ja kehtaavat tehdä varsinkin ns. syrjääntyjen vuoksi! Nykymallin mukaan ei mitään...!

      Työkkäri käskee kysyä kunnasta töitä, ihminen kysyy, ei oteta mitään, Kela maksaa sulle ja me maksamme ne rahat takaisin EU:lle, kummaa eestaas maksua!
      Paljon muuta pimeetä on asioissa,,ihmiset ottakaapa selvää...

    • Tuolla oli että

      kuka uskaltaa kertoa eli JK kysyi 27.9-11 klo 11.55 Vaalan asioista,
      huomaan ettei kukaan uskalla kertoa miten huonosti menee esim. vanhusten ja nuorten työttömien asiat!
      Eli miksi eläkeläiset ja työttömät eivät reagoi asioistaan täällä?
      Eikö heillä ole nettiyhteyksiä, ei varaa niihin?
      EIVÄT EDES USKALLA KYSYÄ MITÄÄN!

      Ja jos he käy sossussa, uskaltautuen edes sinne, ei tietoa täällä näy siis ilman nettiä heillä!
      Eikö heillä ole ns. "varaihmisiä" hoitamassa asioita vaikka netin kautta tai jos on sellaisia ihmisiä, onko heitä KIELLETTY ottamasta yhteyttä sossuun tai kuntaan turhaan?

      Kunhan joskus käynee joku kunnan ihminen kerran viikossa tai kuukaudessa katsomassa mitä kuulunee, onko ruokaa tai lämpöä? Meneekö se jo näin? Nykyisin?

      Mutta miksi alkoholistit saa kaiken ja samoin johonki muuhun rotuun kuuluvat, jopa 400e joka vuosi pukuihin?

      Miksi ei oman maalaiset, suomalaiset?

      Tiedän ettei tähänkään / näihinkään kysymyksiin tule Vaalan kunnalta vastauksia, mutta sana on vappaa ja saan kysyä!

      • Boolay

        Ei tosiaankaan tarvi odottaa vaalan kunnalta vastauksia , ne vähät välittää , niin kauan kuin heillä on hyvä olla niin ne piut paut tuumaa kuntalaisten asioista.


    • hyvä boolay

      mennäänkö ensvuonna kuntavaaleihin että ja jos saataisiin asioihin jotain oikeullisuutta?

      Puolue olisihan ja mikä sitten meillä?

      Täytyis tehdä jo jotain asiassa jos toisessa!

      • hyvä ja Hyvä

        puolanka ja vaala sit kimppaan!


    • Rohkelikko23

      Paljon pitäs muuttua vaalan kunnassa , maine on jo menny..tämänkin keskustelun löysin kaverin suosituksesta ja uskomattomia asioita paljastunut ja voin kyllä veikkailla että lisääkin oisi jos vaan ihmiset "uskaltaisivat" aukasta suunsa..

    • ei uskalla kukaan

      vastata,
      sillä sitten et pääse esim. lääkäriin etkä mihinkään piireihin missä muka asioita ratkaistaan, et mihinkään mitä sinulla on sairauksia, jäät ulkopuolelle kaikesta!
      Kukaan ei sua huoli mihinkään ns, ryhmään sitten, olitpa nuori ja varsinikn eläkeikäinen!

      Kuljet silmin suljetuin ja olet outo tapaus, olet zombi sitten!

      Mitäs tuostakaan se on vaan joku ....ajatusten ulkopuolella eli vajaaälyinen...näin me vaalalaiset ollaan varsinkin vakilääkäreiden ja herrojen silmissä...ei saa muutos-ajatuksia olla....

      ei kun lääkityksillä pirunahjoon, ja toiset eivät saa edes kipulääkityksiä, katsos kun siihen tulet riippuvaiseksi, eli pääs menee sekaisin..oot zombi, sano nämä vaki TK-lääkärit Vaalassa.... vitut ei kun pärjäähän selkäs ja hartiakipujes kanssa, et apua saa kuin jollain """"mini lääkityksillä...voi voi kun tulet riippuvaiseksi siitä
      on ajatus lääkäreilä VAALASSA!
      Työterveyslääkärit ihmettellee heidän suhtautumisia aina työntekijöitä kohtaan, sillä ihmisethän itse maksavat saamansa lääkkeet, ei ne ole näiden kuntien lääkäreiden maksettavissa, ja miksi ihmisten pitää kärsiä, miksi he eivät saa kipuihinsa lievitystä jos kerran lääkityksiä on olemassa!

      Kummaa tuo TK-lääkäreiden suhtautuminen on!
      Eivät uusi reseptiä kun se on työpaikkalääkärin määräämä!

      Pitää käydä heidän luona sitten ja uusin tai en, et tarvi tätä enää...
      Pannaan miedompaa, sillä tuut muuten hulluksi kuntalaiseksi jos uusisin tuon... heh siis särkylääkkeen...

    • JJ

      Vaalassa ei asuntoa saa jos on työtön kun niitä "ei ole"
      Sossusta ei saa mitään jos ei osaa kaikkia jippoja.
      nimim. reilulla 10e kuussa eläny.
      Lääkäreille pitää itse kertoa tarkkaan kaikki vaivat tai muuten menee arvaukset pieleen.
      Harva lääkäri tutkii mitään jos ei vaadi.
      On jopa kysytty ensimmäisenä että montako päivää sairaslomaa tarvit...

    • Kuulehan lääkärimme,

      ollaan heidän TYÖNANTAJIA, me potilaat!
      Meidän kauttahan lääkärit saavat palkkansa kunnilta ja me maksamme osamme siitä....
      maksun josta osa jää kunnalle ja osa menee valtiolle.....

      Meitä tosiaan kohdellaan miten heidän sen oloinen imagonsa haluaa, eli jos olet työtön, se on siinä, et saa mitään lääkitystä, jos sulla on selkä tai joku muu kipeänä, et saa lupaa mennä röngteniin, saat siitä säteilyä!

      helvetti kuinka ennen kuvattiin ihmisten keuhkoja ns. yhteiskuvauksina ettei tubia tms olisi...ei silloin sanottu että saat sätelyä...ei oteta kuvia,,,,

      Ei kun heiluta käsiäsi ja ei ihminen ole luotu kahdella jalalla kävelemään, konttaa, joo ne jotka "juoppona konttaavat", saanevat ehkä parempaa hoitoa eli
      pääsevät hoitoon muualle
      mutta muut: ei kun laihduta ja lenkkeile, vaikka olet ehkä kilon tai kuusi ylipainoinen mittojesi mukaan!
      Tosi vääristynyt kuva on Vaalan "omalääkäreillä" kuntalaisistaan, ehkä jotkut keikkalääkärit älyää ihmisen hädän paremmin kuin vakilekurit, tajuavat ihmisen hädän, uskovat kipuihin ym.

      Lääkärit luulevat säästävänsä kunnassa siinä etteivät hoitoja ja lääkkeitä anna asiakkailleen, mutta mitenkähän se tulevaisuudessa just nuorten kohdalla menee, on heilläkin kaikenlaisia kipuja ja oireita elinoloistaan ja liikkumisistaan tulevia,

      ja meille ns. nykyvanhoille ne kivut sitten jysähtääkin päälle ja kovasti, kun ei nuorena niitä hoidettu ennalta ja etukäteen....

      EI NUORILLA VOI OLLA MITÄÄN SELKÄKIPUJA EIKÄ MUITAKAAN ns. AIKUISTEN SAIRAUKSIA, sanotte!

      Jos ette tunnista oireita tai suvussa kulkeneita sairauksia, lopettakaa lääkäreinä olo sitten!
      Ohjatkaa edes muualle nuoria hoitooan jos ette itse pysty oireita tunnustamaanh! KIITOS!

    • Ja Ouluunhan me

      suunnataan-ko me vaalalaiset?

      Vai mihin me oikein saadaan kuulua?

      Mites ne sitten kaikki lääkärissä käynnit ja muut asiat oikein menee jos ei mennä Ouluun vaan Kainuuseen?

      Sitten kellutaan ulapan laineilla missä vain...

      Missä me ne lääkärikäynnit sitten saadaan käydä, Vaalassa vai Kajaanissa pitää käydä, vai ei enää missään, ollaan ja sairastetaan kotona ja kuollaan sinne?????

      Kukas nytkään uskaltaa ottaa kantaa kuntayhtymiin??

      Eivät kunnan hallitukset eikä valtuusto viitsi näihin asioihin ottaa kantaa...
      Vaala on tuuliajolla...mikä se kunta on?

    • kohta ex vaalalainen

      vaala on just tätä.keskellä ei mtään.tämmönen sisäsiittonen paikka,jossa ei edes ulkopaikkakuntalaisia hyväksytä,oisi kiva jos näilläkin raiteilla uusia kasvoja näkisi.

    • Non niinpäs

      huomaatte ettei täällä tosi monikaan uskalla vastailla juttuun, pelko on seuranain ihmisillä!

      Mitä te menetätte vastatessanne asioihin mitä teillä hiertää, ette mitään, saatte toki ns." paska vastauksia" ehkä, mutta teillä on oikeus saada asianne järjestykseen kysyessänne mieltä hierävissä asioissanne!

      Kaikkiin kysymyksiinne pitäisi vastaus tulla!
      Missä ollaan nyt, mitä tehdään siinä ja siinä asiassa!?

      Hyvät vaalalaiset, kysykää mikä teillä on mielessä ja mitä pitäisi tehdä ja mitä te haluaisitte siihen asiaan suhtautua!

      Te luette täällä näitä juttuja, mutta kukaan ei uskalla ehdottaa mitään asioihin liittyviä tilanteita täällä!

      Asioita kehiin ja just muutoksien mukaan!

      Antaka palaa, ehdotuksia kunnalle ja valtuustolle ja hallitukselle, ettei valituksia yksinomaan täällä "piilossa"!

    • =)

      Tämän päivän helsingin sanomista : laki velvoittaa järjestämään katon yksilön pään päälle.joten asuntosihteerillä on velvoite myöntää asunto muulloin hän rikkoo SUOMEN LAKIA ja asiasta voi käydä tekemässä poliisille tutkinta pyynnön.

      http://www.hs.fi/kotimaa/Asunnottomien lapsiperheiden määrä nousee/a1305547406083

    • kuka uskaltaisikaan

      kuntien ja valtioiden ja vaikka Vaalan byrokratiaa vastustaa?
      ei kukaan, ennemmin täällä tehdään itsari kun virkavalta käy vastaan eikä apua saa asioihin!
      Nytkin tapahtui vasta niin?
      Syyn tietänee niin moni asiaan, kukaan ei vaa ääneen uskalla lausua "ns. asiakkaan syytteen aiheettomasta asiasta".
      Helpotus kunnalle kun ao. poistuu tilastoista!

      Erittäin ikävää ao. suvulle, mutta eihän tarvitse kunnan maksaa toimeentulotukea tms. vaan nekin rahat palautuu EU:lle kun ei työtöntä tarvitse enää työllistää...

      raha kiertää rinkiä ja vähäteurot Vaalaan jää...miinukselle siis..noissakin asioissa vuosittain...järjenkäyttö sallittaisiin, kun olisi oikea eurojen laskija.....

    • olen lukenut

      näitä asioita ja sanonpa suoraan että juosten kustu on asiat tuossa kunnassa!

      entinen vaalalainen kommunikoi....

    • jussijatimo

      Ja tämä eräskin kunnan palkkalistoilla oleva henkilö kehtasi kokouksessa sanoa että jokaisella pitäisi olla kolme ammattia niinkuin hänellä! , milläs rahalla sitä ruvetaan kouluttautumaan kolmeen ammattiin ja uhraamaan 6 vuotta siihen! kysynpä vaan ? , helppo hänen on kehuskella ku on rahaa entuuestaan.

    • Olispa haaskaa

      tietää kenellä muka on jo kolome ammattia, siis miehellä-kö ja oikein koulunkäyneitä todistuksilla ja hyvillä arvosanoilla??

      Vai naisella?

      Mulla tavisnaisella on jo ainaskin kuusi tai seitsemän tai kahdeksankin eri ammattia,
      tutkintoja kyllä ei ole kuin laillisesti paperilla kaksi, mutta töitä olen tehnyt jo vähintäinkin noinmonella alalla, taitais kaikkiaan laskettuna oikein jo yli kymmenenkin....!
      Naisilla niitä löytyy ja eivät ole edes kotiin liittyviä ammatteja, mutta elämänkoulutuksellahan niitä saa ja varsinkin naiset, he osaavat, ei heidän tarvii olla yksinomaan jotain miestenpalvojia, eikä varsinkaan kotona nykyaikaan!

      Pitäisköhän lähtee kunnallisvaaleihin ensvuonna, on vaan niin paljon jo tavallisen kansalaisen puutteista niin paljon ja ikävää tietoa, että saisi jo loppua tuo vallankahvojen heiluttelu ylemmiltä ja saada "tavikset" jo ihmisarvoa täälläkin eli kunnassamme???

    • en kyllä uskalla

      yhdistää kuka voisi olla tuo kunnan palkkalistoilla oleva hlö, jolla olisi 3 ammattia, ehkä luulisin mutta olkoon onnellinen olemastaan ja luulkoon olevansa niin hyvä ihminen ettei toista ole Vaalassa....!

      Epäillä voisi useampiakin ihmisiä, mutta ken leuhkii noin, ei ole mieleltään enää kehuttava yhteisöömme kuuluvana!

      Saahan ihmisillä olla monia aikanaan käytyjä ammatteja, mutta onko kaikista niistä edes hyötyä esim. kunnassa ja kunnan palkkalistoilla olevalle?

      Tavikset tallaa tavallaan, herrat hoitaa asioitaan korkeilla palkoillaan...

      siinä kunnat sitten rypee suurilla veroäyreillään ja ihmiset kärsii hädissään...

      ei oo rahaa ruokaan, ei pääse lääkäriin, parempi pois täältä ennen eläkeikää,
      eläkeläiset esim. eivät ole minkään arvoisia enää kunnille!

      Ne jotka ovat aikanaan maksaneet kuntien tulot ym......

    • Eki utajärveltä

      Niin tai näin , vaalankunnasta joutaisi pistää porukkaa vaihtoon näitä kirjotuksia lukiessa , ja semmonen pistää silmään että paljon on valituksen aiheita ja aivan oikeita semmoisia,aivan mahtavaa että ihmiset ottaa kantaa ku heillä on oikeus siihen , lisää vaan.

    • pitk

      työttömyystilanne vaalassa on että 80% vaalalaisista on työhön kykenemättömiä tai ei edes halua töihin ja lopuille ei yksinkertaisesti riitä töitä:D

      • ja siis vain

        20 % olis vaalalaisista töissä, se on tosi vähän eli muualta käy Vaalassa töissä porukkaa, muut vaalalaiset sen kun makaa!

        Ja todellakin Vaalasta käy taas muissa kunnissa ja kaupungeissa töissä ihmisiä, kuinka monta prossaa se on?

        Ilmoitahan oikeat lukemat, vaikka ei Vaalastta enää kukaan läydä töitä eli nuoret, kaikki paikathan on jo olleet varattuina vuosia....

        Vapaa Vaalahan silloin ollaan kuten mainostetaan eli siis kait se 80 prossaa....!


    • Kalevassakin jo

      textareissa valitettiin pari päivää sitten, ettei pääse lääkäriin kuin sosiaaliset ja "hullut" vai olikos se ihan noin?

      Voi hyvä jyssäys, mistä apua asiaan ja pian eli heti???

    • ahistustuksia

      Ompas Vaalassa surkeeta, voi sus siunatkoon,,

    • Kannattais mennä

      seuraavan kunnan valtuustonkokoukseen kuulemaan missä asiat menee...
      antakaa siellä tietonne huutamatta täällä, tietoa tulee kyselyihinne sitten ja asianne selviää!
      Sinnehän saa mennä kaikki kunnnassa olevat ihmiset kyselemäään asioitaan!

      Toivotaan niin asioiden selvityksillenne!

      • ripe from oulu

        Eihän täälä kukaan mitään huuda,asiallista tekstiä kaikin puolin.jos asioihin saataisiin muutos niin se ns.kusipää kartelli joutasi erottaa , ja ketkä tuon nimen tunnistaa niin tietävät keistä on kyse.


    • pusikon asukas

      Aikaisemmin 19.10 kommentissa mainittu kolmen ammatin kehuja on eräs R.V. ja hän esitti kyseisen mielipiteensä kuntalaisten kuulemistilaisuudessa Manamansalossa viime keväänä. Samassa tilaisuudessa joku oli huolissaan väestön poismuutosta. Tähän sama R.V. vastasi, että ei sillä 80000 eurolla, jonka vaalassa olevasta asunnosta myytäessä saa, osteta kaupungista mitään.
      Helppo se on R.V:n lässyttää kun itsellään on valtion eläkevirka ja rahaa enemmän kuin itsekään tietää. Rohkenen epäillä, että Vaalan kuntaa hallitseva k***päiden kartelli ajaa asiat siihen malliin, että heidän jäädessään eläkkeelle kuntaa ei enää ole. Heidän eläkkeillään on aivan sama missä asuu ja mitä maksaa. He voivat ostaa kaikki palvelut yksityiseltä sektorilta.
      Jos Vaalaan ei saada luotua uusia, toimivia yrityksiä niin silloin on kyllä sama sammuttaa valot. Enkä tarkoita yrityksellä sellaista, joka haisee lehmänpaskalle. Siihen tukiaisilla pyörivään yrittäjyyden irvikuvaan on Vaalassa satsattu kaikki voimavarat viimeisten vuosikymmenten ajan ja hyvin menee.
      Kukahan muuten maksaa uuden, uljaan koulukeskuksen? On kunnan omaa hölmöyttä, että sellainen velkalinna piti rakentaa. Entisten koulujen peruskorjausten lykkäämisestä tämä johtuu. Ei home lähde, jos vain vedetään uutta maalia päälle. No, ompahan lapsilla tulevaisuudessa tilaa telmiä puoliksi tyhjässä koulussa. Eihän tällaiseen kuntaan muuta kuin hullut ja humalaiset.

      • Antti411

        Kyllä on muuten erittäin hyvin kirjotettu.ja henkilökohtasesti en kuulu kyseisen R.V:n ihailijoihin , samaa kastia hän on kuin Ns.kusipää kartellin porukka.


    • eikös niitä

      jo täällä riitäkkin alkuperäisillä voimilla ilman muuttovoimiakin?

    • kansalaisethan ovat

      niin nöyriä ja alamaisia kunnan virkamiehille, lääkäreille ym. johtajille.
      Pelkäävät etteivät saa mitään hoitoa jos ei niiaa tai kumarra heille,
      Byrokratia pelaa, Ei vanhat ihmiset uskalla tehdä muuta kuin nöyrtyä kaikessa, syödä lääkärien määräämiä lääkkeita ylenmäärin, missä se raja on?

      Omaiset, seuratkaahan niitä mitä lääkkeitä ovat vanhuksenne saaneet, ovatko ne välttämättömiä heille?????.
      Lukekaa netistä edes niistä lääkkeistä tietoja!

      Kaikessa heitä kusetetaan, sillä eivät vanhukset uskalla äänestää muita kuin sitä puoluetta mihin heidät on aikanaan johdatettu eli keskustaan suurimmalta osalta!

      Voi lapsenne teidän, neuvokaa vanhempianne missä mennään nykyajassa, ei se puolueenne eli entinen ole enää maatakaatavaa teillä, ajatuksia saa jo vaihtaa ihan itse mikä tuntuu paremmalta itsestä ja kuka ajaa asioitanne sittenkin ehkä paremmin, ei tarvii olla uskollinen sille entiselle puolueelle!

      Ei kun ulos ajatuksistanne ja miettikää kuka hoitaa asioitanne, miten menee eläkkeet ja sairaudenhoidot kunnassanne, kuka auttaa ja mikä puolue asioitanne nykyään hoitaa paremmin!

    • ent. puolue

      Jaa kepuleitako tarkoitat???

    • Tervareitin

      ilmotuksessa oli tänään 11.11.-11 vanhuksille asuntoja tarjolla ja yhteydenotot, kiitos siitä!
      Luitkos?
      Missäs muille asuntojen tarvitsijoille ilmoitetaan!

    • parhaasta

      R.V. tulokset.

    • Mikko51
      • mikko51

        Kenestä voi kannella?

        Kantelun voi tehdä viranomaisista ja virkamiehistä. Lisäksi kannella voi muistakin, jotka hoitavat julkista tehtävää.

        Viranomaisia ovat esimerkiksi:

        tuomioistuimet
        valtion virastot ja laitokset
        kuntien toimielimet, kuten kunnanhallitus ja lautakunnat. irkamiehiä puolestaan ovat esimerkiksi

        tuomarit
        poliisit
        ulosottomiehet
        kunnanjohtajat
        kunnanvaltuutetut
        rakennustarkastajat
        sosiaalityöntekijät
        peruskoulunopettajat
        terveyskeskuslääkärit.


      • mikko51
        mikko51 kirjoitti:

        Kenestä voi kannella?

        Kantelun voi tehdä viranomaisista ja virkamiehistä. Lisäksi kannella voi muistakin, jotka hoitavat julkista tehtävää.

        Viranomaisia ovat esimerkiksi:

        tuomioistuimet
        valtion virastot ja laitokset
        kuntien toimielimet, kuten kunnanhallitus ja lautakunnat. irkamiehiä puolestaan ovat esimerkiksi

        tuomarit
        poliisit
        ulosottomiehet
        kunnanjohtajat
        kunnanvaltuutetut
        rakennustarkastajat
        sosiaalityöntekijät
        peruskoulunopettajat
        terveyskeskuslääkärit.

        http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/mista.htx
        Mistä voi kannella

        Kantelun voi tehdä viranomaisen lainvastaisesta menettelystä.

        Lainvastaista on esimerkiksi

        toimivallan ylitys tai harkintavallan väärinkäyttö
        viivästys asian käsittelyssä, päätöksen puutteellinen perustelu, huolimattomuus, neuvonnan puute sekä epäasianmukainen käyttäytyminen tai muu hyvän hallinnon vastainen menettely
        perusoikeuksien loukkaukset.
        Joten Asuntosihteeristä voi samaten tehdä kantelun hänen epä-ammattimaisuudestaa yms.


      • holtitonta menoa
        mikko51 kirjoitti:

        Kenestä voi kannella?

        Kantelun voi tehdä viranomaisista ja virkamiehistä. Lisäksi kannella voi muistakin, jotka hoitavat julkista tehtävää.

        Viranomaisia ovat esimerkiksi:

        tuomioistuimet
        valtion virastot ja laitokset
        kuntien toimielimet, kuten kunnanhallitus ja lautakunnat. irkamiehiä puolestaan ovat esimerkiksi

        tuomarit
        poliisit
        ulosottomiehet
        kunnanjohtajat
        kunnanvaltuutetut
        rakennustarkastajat
        sosiaalityöntekijät
        peruskoulunopettajat
        terveyskeskuslääkärit.

        Voiko kannella toimistoalan työntekijästä, joka huutelee esim ulosotossa olevien asiakkaiden nimiä vapaa-ajallaan tai koulutoimen henkilöstä, joka kertoilee oppilaiden salassa pidettävistä asioista niin ikään vapaa-ajallaan.

        Noista tapahtumista tosin on aikaa, mutta jotenkin sain sellaisen käsityksen, että vaalalaisia olivat nuo huutelijat.


    • Viimeinkin päästiin

      tai päästään Pohjois-Pohjanmaahan tulevaisuudessa!
      Jospa ne asiat muuttuvat kaikissa toiminnoissa!

      Ainaskin Kainuun Sanomien netissä keljuillaan meille!

      • o98i3r923

        eri asia huoliiko kukaan roskasakkia ja velkavetoista kuntaa? Mutta toivottavasti teistä päästään.


    • inios

      Ei muuta kuin käräjille.

    • JK

      Katsotaans ny ajan kanssa mitä tapahtuu , Luonnos kantelusta kyseisistä henkilöistä on jo valmis , enään tarvitsee valtakirjan henkilöiltä joita tämä tapaus koskee.

    • ukkopekkarinen

      Ihan oikein että tarkastetaan rikosrekisterit. Eihän kukaan halua naapurikseen seksuaalirikollista, pedofiiliä tai muutakaan rosvoa.

      Jos sulla on rikosrekisteri, luottotiedot mennyt niin kato peiliin mistä tällainen kohtelu johtuu.

      Ja jos jonkun asunnosta on ikkuna rikottu niin ostas uuden ikkunan, miksi kunnan se pitäisi käydä laittamassa?

      Toivottavasti päästään Vaalasta ja Vaalalaisista eroon ja siirretään koko roska Oululaisten ongelmaksi.

      • Oulun kovin jätkä

        Voi jestas mitä porukkaa! Jokaisesta tuli yhtäkkiä lakimiehiä ihan vaan googlettamalla. Googlettakaa tämä: white trash!


      • (finger)

        Yhyy yhyy , siel joku asioista niin perkeleesti tietävä rupesi pätemään.ole koira hiljaa.


      • Muhos
        Oulun kovin jätkä kirjoitti:

        Voi jestas mitä porukkaa! Jokaisesta tuli yhtäkkiä lakimiehiä ihan vaan googlettamalla. Googlettakaa tämä: white trash!

        Joo jotku kattos ossaa sitä googlea käyttää hyödyksi , suosittelen opettelemaan "Oulun kovin jätkä" ;D ja Googleta sinä tämä : http://fi.wikipedia.org/wiki/Idiootti


      • bisheä

        1.Oli rikosrekisteri tai ei asunto on oltava jokaisella suomen lain mukaan.
        2.Ei ole rekistereitä , asioihin halutaan muutos , ei ole tommosessa virassa olevan ihmisen normaalia käytöstä , liian kauan saaneet häärätä mutta toivottavasti oikeusasiamies jtn saa aikaseksi.
        3..Vaalan kunnan vuokra kämppiä joten ne ovat velvollisia sen lasin vaihtamaan.
        4.huomaa että et tiedä asiasta yhtään mitään niin ole hiljaa.
        Ja jos pitää ruveta viel pätemään jtn niin tarkista piru vie faktat ensin , ja http://www.laki24.fi/


    • thtrhtrd98
      • From Heel

        taidat tonne sopia kun kerta nuita lueskelet ;)


    • KjJEE

      Häkkiä vaan Jk:n kertomille ilkeille ihmisille!

    • pusikon asukas

      Nyt on kunnan sivuilla luettavissa, että kunta ottaa työpajan hoitaakseen ja mol:n sivuilla on kolme paikkaa auki. Mielenkiintoista nähdä, onko paikat jo ennalta sovittu vai jatkavatko nykyiset valmentajat. Kunnalla taitaa olla pikku ongelma hoitaa ns. kuntouttava työtoiminta kun paikkoja ei ole. Kuntouttavasta työtoiminnastahan on laki, jonka toteuttaminen onkin oma temppunsa. Taitaa käydä niin, että nämä ihmiset haudataan papereihin, eikä heidän hyväkseen tehdä oikeasti yhtään mitään. Kirjoitellaan vain kauniita raportteja siitä, miten nämä ihmiset ovat toimenpiteiden alaisina mutta vielä ( lue: ei koskaan ) heille ei ole löytynyt valmennuspaikkaa. Byrokratinen vittuilu on edelleenkin sitä parasta vittuilua. Vaalan kunta kirjoittaa omaa kuolintodistustaan.

    • saahan täällä huutaa

      mitä vain, mikään asia ei liiku eteenpäin.
      Mitään uutta ei tapahdu, kaikki junnaa paikallaan!

      Tätä se on Vaalan kunnan kanssa, nyt ja aina kuten ennenkin on ollut!

      Kunhan ravintelit pyörii, se on parasta kunnassa, sieltä rahaa tulee, jos tulee ja kelle se menneekin, ei kunnalle!

    • fattapummijummi

      Kuvaavaa, että Kainuun palstan vilkkain keskustelu koskee sosiaalipummailua!

    • Yhteinen asuntosih

      teeri on sitten kuka kun Vaala ja Utajärvi yhteen liittyy-kään?, aikanaan?

      Utajärveltä vai Vaalasta???

      Turhaa lienee vielä uumoilla asiaa!

    • kyselempä vaan

      Vanha ketju mutta kysytäänpä kunnan vuokra-asunnoista asuvilta paljonko on nykyään vuokrataso kunnan vuokra-asunnoissa keskimäärin (yksiö, kaksio, kolmio) ja saako asuntoja kaikki hakijat nykyään (myös ne luottotiedottomat)?

      • en vaan tiedä,

        varmaa yhtä paljon kuin esim. Oulussakin!
        Kiskurihintaan, vaikka ois remontin tarpees tai jopa homees!
        Kuka lopullisen vuokrahinnan määrännee, "insinööri Ihanainen" vai kuka/ketkä lienee!


    • Tukiyrityksille

      Vaalan kunta ei ole koskaan kepulaisine päättäjineen ollut pienen ihmisen asialla. Mutta silloin, kun on kysymys kannattamattoman yritystoiminnan tukemisesta niin silloin Rautiainen kyllä on osoittamassa kohteita ja kh hallitus menee jallitukseen mukaan. Erityisen törkeää on ollut vuosien mittaan työnnetyt miljoonat Martinlahteen, Ruununkartanoon, ja viimeisenä lypsäjänä on surullisen kuuluisa happy beach, nykyisin Ruununhelmi. Uskomattoman löperöillä perusteilla lähdetään tukemaan ja perusteena on työllistäminen ja verotulot. Nytkin perustellaan kahdeksalla nykyisellä henkilötyövuodella ja jatkossa tulisi olemaan viisitoista. Uskokoon Erkki, Sesonkiaikana eläkeläispariskunnan lisäksi muutama perheen jäsen ja pari palkattua, alueelta löytyvän muutaman talkoolaisen lisäksi. Talvella ei senkään vertaa. Tämmöistä elinkeinopolitiikkaa, ja köyhät kyykkyyn.

    • Naapurin isäntä

      Käykää köyhät juomassa Kelan rahat siellä Beetsillä, näin tuette paikallista yritystoimintaa.Sensijaan, että täällä puukotatte selkään.

    • eläin 1

      voi voi teitä poloisia,onko asiat todella noin surkeesti! siellähän vaan pärjää juopot ja muuten vaan reppanat ! ku yrittäjätkin maksaa luonnossa saatavansa toisilleen.......yäk tällästä ei voi olla missään muualla ku vaalas,ku ootte reppanat keskellä EI MITÄÄN ,voimia teille!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe