Outo Pietari!

Nohidinplace

Oon menossa ekaa kertaa Pietariin isäni kanssa ja haluaisin ystävällisiä neuvoja sellaisilta, jotka ovat siellä käyneet.

1. Nähtävyydet
- Rakastan historiaa ja kulttuuria, joten löydän varmasti paljon nähtävää. Olisi kuitenkin hauskaa jos kokemuksesta osaisitte suositella jotakin paikkaa, tai kertoa, mikäli jonnekkin ei kannata mennä jostain syystä. Esim. ylihinnoiteltu ja ruuhkainen, sekava, tylsä yms.

2. Liikkuminen paikasta toiseen
-En osaa venäjää, enkä ole valmis käyttämään ruuhkaista joukkoliikennettä., joten olen kiinnostunut liikkumaan taksilla.
Kertokaa minulle "kansantakseista". Mitä keskinkertainen kyyti voisi maksaa, eli mihin hintaan suostun kyytiin? Tiedän, että maksu sovitaan etukäteen, mutta entä jos kuljettaja huijaa ja pyytääkin liikaa? Miten pysäytän kansantaksin? Mitä huonoja puolia kansantakseissa on? Entä virallisissa takseissa?

Voinko tinkiä summasta virallisissa takseissa? Tarkoitan, että voiko toinen virallinen taksi kuljettaa halvemmalla, kuin toinen? Eli onko minulla varaa kiristää?

Kuinka paljon kansantakseja on liikkeellä? Joudunko pitämään kättäni pystyssä tunnin, ennen kuin joku suvaitsee pysähtyä? Missä kohtaa yksityisauto kuuluu pysäyttää?

Kiitos, jos vastaatte mihin tahansa kysymykseeni. Olette ihania ja autatte minua tosi paljon! ♥

21

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Da1

      Jos ei osaa venäjää, en kyllä kansantaksia lähtisi käyttämään enkä kyllä muitakaan. Johdinautot ja metro on todella käteviä. Apostolinkyydilläkin kyllä Pietarin keskustassa pärjää.

      • Nohidinplace

        Hei, kiitos vastauksesta! :} Mutta miten tiedän oikean pysäkin, kun en osaa kyrillisiä aakkosia, enkä numeroita?

        Miksi kansantaksit ovat huonoja, ellei puhu venäjää? Eivätkö venäläiset puhu englantia?


      • röhö
        Nohidinplace kirjoitti:

        Hei, kiitos vastauksesta! :} Mutta miten tiedän oikean pysäkin, kun en osaa kyrillisiä aakkosia, enkä numeroita?

        Miksi kansantaksit ovat huonoja, ellei puhu venäjää? Eivätkö venäläiset puhu englantia?

        Ei venäläiset puhu englantia, ne puhuu islantia.


      • Tfemakja
        röhö kirjoitti:

        Ei venäläiset puhu englantia, ne puhuu islantia.

        Röhöröhö, ettet vaan aamuyöllä ollut pikkaisen kännissä, kun tuon kommentin kirjoitit? Kaikkea hupsua, mitä mieleen tulee, ei kannattaisi lähettää sivulle, jossa kirjoitellaan asiallisesti matkailusta.


      • röhö
        Tfemakja kirjoitti:

        Röhöröhö, ettet vaan aamuyöllä ollut pikkaisen kännissä, kun tuon kommentin kirjoitit? Kaikkea hupsua, mitä mieleen tulee, ei kannattaisi lähettää sivulle, jossa kirjoitellaan asiallisesti matkailusta.

        Kyllä Tfemakja.

        En ollut kännissä mutta oudoksutti kysymys englannin kielen puhumisesta. Venäjä ei ole Suomi tai Ruotsi vaan entinen suurvalta. Ei valkovenäläisetkään yleisesti puhu englantia.


    • 9+1

      Mitäs jos opettelet kyrilliset aakkoset, kestää ehkä tunnin verran. Numerot minulle opetettiin ensimmäisellä luokalla peruskoulussa joten en tiedä kuinka olet välttynyt niiden opiskelulta.

      Kaikki maailman ihmiset eivät (hämmästyttävää kyllä) puhu englantia tai suomea, joten paikallisen kielen perussanasto tai edes lukutaito on monesti hyödyksi. Tai sitten valitsee matkakohteeksi Kanarian ja Kippisbaarit.

    • ksusha

      No senverran että koska englantihan oli ns. viholliskieli neukkuaikana niin kovin moni taksikuski ei engelskaa osaa vaikka kovin haluaisikin. Vanhempaa porukkaa kun ovat yleensä. Kansantaksi aina toimii mutta sinun pitää kyetä ilmaisemaan määränpää selkeästi. Meidän kympillä eli noin neljälläsadalla rubelilla menee jo aikas pitkän matkan.
      Taksit ovat hyviä sellaiselle jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä ja ehkä rahaa ja aikaa seisoa nykypietarin ruuhkissa. Jos haluatte tutustua ns. korkeatasoiseen kulttuuriin, pysykää Pietarin ydinkeskustassa, käykää Marinskiss, Eremitaasissa ja lukemattomissa kirkoissa ja konserteissa ja hyviä ravintoloitakin löytynee makuunne.
      Jos sensijaan haluatte surffaila ympäri kaupunkia, menkää vaikkapa metrolla päättärille ja nauttikaa iltapäivällinen töistätulevien kanssa, vaikka täytetyt blinit olusen kanssa, tulkaa sitten takaisin vaikka pikku kävelylle, poiketkaa pikku kahvilassa. Katselkaa Pietarin lukuisia kanavia ja siltoja. Nähtävää löytyy loputtomiin ja kaupungin henki, fiilis on todellakin se omansa. Illan tullessa voipi käydä pikku ostoksilla, ostaa suupalaa kämpille.
      Sitten poiketa täyttämään kupunsa stolovaja- ruokala- tyyppisissä kivoissa ravitsemuslaitoksissa. Maukasta ja edullista.
      Niin asiaan. Mielestäni Petropavloskin Krepostissa kannattaa käydä. Itse käyn välillä Smolnan ikivanhalla hautuumaalla rauhoittumassa. Joku kanava ajelu voisi olla kiva lämpimällä säällä.

    • pietariina

      Pietarin metrossa on nykyään kyltit ihan ymmärrettävällä kielellä. Ovat niitä pikku hiljaa uudistaneen. Meillä ollut mitään ongelmia. Halpaakin oli. Taksit kusettavat kun oot turisti. Mutta jos sitä rahaa on niin sekun vaan kyytiin.

    • Duchess Maria

      Venäjän aakkosista sen verran, että itse opin ne pitkälti juuri Pietarin reissulla päättelemällä kylteistä yms. Venäjä kuuluu indoeurooppalaisiin kieliin, joten tutunoloisia sanoja löytyy paljon. Sen huomaa myös Ylen Venäjän aakkoset (30 minuutissa) -ohjelmasta, joka löytyy ainakin toistaiseksi Areenasta, osoitteesta: http://areena.yle.fi/ohjelma/1449328. :)

    • Ihana Piter

      Liikkuisin itse päiväsaikaan johdinbussilla eli trollikalla. Lippu maksaa 21 ruplaa eli 50-60 senttiä, rahastaja tulee luoksesi bussissa ja maksat hänelle. Hinta syyskuulta 2011. Kohteliasta on, jos ei maksa jollain jättisetelillä vaan suurinpiirtein tasarahalla.

      Bussinikkunasta on kiva katsella maisemia. Esimerkiksi linjat 7, 10 ja 24 kulkevat keskustassa (korjatkaa jos sanon väärin). Ja turistille ei haittaa vaikka menisi väärään suuntaan. Sitten vaan kadun toiselle puolelle ja samalla linjalla takaisinpäin. Ja metrohan on mielettömän hauska, se maksetaan poletilla, jonka voi ostaa kassalta metron sisäänkäynnillä. Vanhimman metrolinjan eli 1:n (vihreä) varrella on upeita metroasemia, mm. Avtovo.

      Mihin aikaan olet lähdössä? Vai oletko jo ollut reissussa?

    • Ihana Piter

      Miksi et muuten tahdo julkisiin liikennevälineisiin? Ruuhka on paha niissä vain aamulla ja iltapäivällä.

    • Strix Aluco

      Pimeän taksin saat heti, kun nostat käden ylös. Hinnan neuvotteleminen on hankalaa, jos ei osaa venäjää, mutta elekieli auttaa.

      Jaksatteko kävellä? Onko hotellinne keskustassa? Pietarin ydinkeskustan nähtävyydet ovat melko lähellä toisiaan, joten taksia ei välttämättä tarvitse juuri lainkaan.

      Nähtävyyksistä suosittelen Venäläisen taiteen museota. Se on pienempi kuin valtava Eremitaasi ja pidän sen kokoelmista (mm. Andrei Rubljovin ikonit, Ivan Aivazovskin merimaalaukset, Ilja Repinin kuuluisimmat työt, Kazimir Malevitšin Musta neliö).

    • dmflgkjödlfk

      1) riippuu siitä, kuinka kauan olette Pietarissa.
      - Pietari-Paavalin linnoitus, jossa kirkko, museo ja keisareiden hautapaikat
      - Eremitaasi (ei tarttee kiertää tunnollisesti, säästä jotain seuraaavaankin kertaan), maailman suurin taidemuseo, rakennuksenakin iso ja upea. Muumuoista 1900-luvun taisteeseen, upeat kokoelmat kuuluisien eurooppalaisten taiteilijoiden töitä, katso myös Palatsiaukio ja Talvikanaali
      - Venäläinen museo, venälaisen taiteen kokoelmat, hieno korjattu museorakennus, isoja komeita maalauksia (Volgan lautturit on nyt kyllä lainassa Norjassa)
      - Iisakin kirkko. Kiipeä torniin ihailemaan näköalaa
      - Kirkko veren päällä, upeita mosaiikkeja
      - Gostinyi Dvor -tavaratalo Nevski Prospektin varrella, ei tartte ostaa mitään, voi vain kiereellä Pietarin suurimmassa tavaratalossa
      - Nevan sillat. Melkein kaikki sillat ovat nostosiltoja ja nousevat joka yö, aikataulu on opaskartoissa ja sillan pielessä opastaulussa.
      - Pietari illalla ja yöllä, Nevan rantojen palatsit ovat upeasti valaistuja
      - Vasilinsaaren rostra-pylväät, laivastomuseon edustalla
      2) Melkein missä tahansa Pietarin turistikartassa on myös metrokartta, linjoja on viisi 1..5 ja ne on merkitty kartaan ja asemille eri värein. Katsot kartast minne olet menossa ja millä sinne pääset. Katso montako asemanväliä ajat. Kun/jos vaihdat toiseen metroon, on risteävä asema yleensä ylä- tai alapuolella (ja eri niminen) mutta värikoodi auttaa. Seuraa väriä. Joka asemalla on seinällä metron kartta ja siinä lukee asemien nimet myös latinalaisin aakkosin englanniksi. Metrossa käytetään polettia joka tiputetaan portin polettiaukkoon, vihreä valo syttyy ja pääset pyöröportista. Huonojalkaisille tai isojen kantamusten kanssa liikkuville on rivin päässä tavallinen portti, joka toimii samoin poletilla. Mterossa samalta laiturilta pääsee kumpaankin suuntaan menevään metroon, joten jos ajatte vahingossa liian pitkälle, poistutte metrovaunusta asemalla ja lähdette toisella junalla takaisin. Helppoa kuin heinänteko, halpaa ja nopeaa. Poletti maksaa 2 ruplaa eli n. 65 senttiä. Poletteja voi ostaa etukäteen useamman.

      • 22

        Hei dmflgkjödlfk,
        hyvät vinkit, korjaan vain tuon näpyttelyvihreen: zheton-poletti maksaa siis 25 ruplaa (eli sen 65 senttiä).


    • Pe-tri

      Turhaan aristat kansantakseja jos teitä useampi jos tiedät mihin menet kerrot vaan englanniksi.Käsi pystyyn vaan kadun varrella.Muutaman euron ylihinnan takia ei tarvitse harmitella.Bussissa ja trollikassa on aina niin paljon väkeä että ei maisemista pääse nauttimaan.

    • tomi-salonen

      Pietarin taksin hinnat ovat hyvin erilaisia. Esim. maksoin joskus asema-moskova hotelli kyydista 1000, 1200, jopa 1500 ruplaa. Asemalla saa tinkiä kyytimaksusta muttei se aina onnistu kun juna on täynnä ja taksin asiakkaita riittää. Nyt tilaan taksit etukäteen www.meetmetaxi.com sivustosta. On helppoa ja halvempaa. Moskova hotelli kyyti - 800 ruplaa eli noin 18 euroa. Tilauslomake on suomenkielinen sekä palvelu on suomellakin.

      • Mr.Leningrad

        Itse maksoin kyydistä Suomenasema-Hotelli 500 rbl. Kuski pyysi aluksi 1000o rbl. Tinkiminen kannattaa. Tosin kyyti takaisin Suomen asemalle maksoi vain 300rbl, hotellin uudella Vw-bussilla. Turistia kusetetaan aina. Kysymys onkin kuinka paljon?


    • Setteri

      Jos et hallitse Venäjää ja haluat hyvän ja mukavan suomea puhuvan taksikuskin tilaa www.meetmetaxi.com sivuston kautta. Silloin tiedät hinnan eikä sinua huijata. Kannatta laittaa tilaustietoihin, että haluaa Suomea puhuvan kuskin. Tekevät matkoja vaikka Helsinkiin asti. Itse kävimme Laatokan rannalla, matka edestakaisin n. 280 km. Hinta 9600 rub/240 eur. Pysähtyy ja odottaa toivomusten mukaan samaan hintaan ja firma tarjoaa kahvit ja suklaat kaupan päälle. Saa myös hyviä paikallisia vinkkejä ja tietoa Pietarista. Autona 8-paikkainen Opel Vivaro. Suosittelen

    • taxitaneli

      Aikuinen mies osaa mennä omalla pirssillä itsekin ei siinä mittään Taxi palvelua tarvita. Hommaat vihreen kortin katiskalles ja täytät etukäteen tullislvitys paperin autolles . (löytyy netistä) ja mikraatiokortin saat passitarkastuksesta jos et sitä muualta saa.
      Jos junalla menet niin kävelet sillan yli ja vot kohta oot lähimmä hotlalla ..esim green apple on niitä paljon muitakin ja on halvempia kuin Nevskin hotlat.
      Sinne vaan yöksi ja maksat luottokrtilla tai ruplilla samantien kun kirjaudut hotelliin.
      Illalla teet sitten mitä itse haluat kuten myös päivällä.
      Siiten neuvoja ilta tai päivärientoihin
      Vot tak.. tarjoot dievuskalle (jonka oot bongannut kadulta tai baarista) safkat jossain ruokapaikasa ja hoito on valmis esittelee sinulle Pietaria... itsestäsi sitten riippuu kuinka paljon ja mitä paikkoja

    • punainenpilvi1

      Meetmetaxi maksaa 4 kertaa enemmän kuin tavallinen. Tottakai aroilta turisteilta otetaan rahat pois kun ne niitä oikein tarjoaa. Metro Suomen asemalta esim. Moskva-hotelliin maksaa reilun puoli euroa. Metrosta pääsee suoraan hotelliin. Nykyään metrossa on asemien nimet myös latinalaisilla aakkosilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe