miten jaksatte?

ei ikinä enää tätä

Meidän tarinamme... Vauva on 6viikkoa, ihan alusta asti ollut itkuinen koko ajan hereillä ollessaan. Imetän ja annan Omneota lääkärin määräyksestä sen mitä tarvii ehkä 100ml päivässä, yöllä annan kun imee tissiä 2 h välein ja aamuyöstä tuntuu jäävän vajaaksi.
Meillä siis epäillään oleva n reflux-tauti ja mittaus tulossa pika puoliin. Nyt myös refluxin aiheuttama korvatulehdus :(
Vauva nukkuu vain vaunuissa ja mieluiten liikkuvissa. Tuntuu että nukkuisi koko ajan semmoista koiran unta, heräilee, kitisee, itkee jne. Yöt menee hyvin, nukkuu pääpuoli ylhäällä ja syö sen 2 h välein. Välit nukkuu, tai siis kitisee, ähisee ja puhisee jne.
Nyt on alkanut haisemaan pierut TODELLA pahalle, ihan selvästi huomaa, että mahaan sattuu ja tulee iso pieru itkee ja helpottaa. Siis ei ole hetkeäkään hiljaa hereillä ollessaa. Ainut apu on lykätä vauva vaunuihin, rintareppuun nukahtaa kans. On alkunut huutamaan tissillä, käyttäytyy tyypillisesti refux-vauvan tavoin. Pullosta juominen ei onnistu oikein hyvin. Kokeilu on MAM ja Avent. Luulis, että vauva tykkäis imeä pullosta, josta tulee mukavasti maitoa, mutta ei tämä. Tuskailee ja itkee jne.

Koko ajan ajattelen, että kohta on 3kk täynnä, kohta saa aloittaa kiinteät, tää nyt on vaan tätä... Tuntuu tosi ihanalta kun vauva on edes hetken tyytyväinen ja juttelee ja hymyilee... muuten tämä itkeminen ja vaikerrus tuntuu lähinnä siltä, että olen huono äiti kun en osaa vastata lapseni vaatimuksiin ja auttaa. Toivon todella että reflux-lääkitys poistaa vauvamme vaivat...
Tosin esikosemme käyttäytyi samalla tavalla ja silloin huudot lopetti soija-maito, joka aloitettiin ensisijaisena vaihtoehtona maitoallergiaan. Maitoallergiaa ei ole lääkäri ottanut esille, vaikka sama lastenlääkäri.

Omneon pitäis olla mahavaivasille hyvä vaihtoehto. Itse kun imetän en ole jättnyt mitään ruokavaliostani pois, siis juon kahvikupin päivässä, syön ruisleipää, maito ja munaa, lääkärin mukaan vaivat ei johdu mun ruokavaliosta.
Vauvan vaivat, siis paukuttelu ja haiseminen, itekminen lisääntyivät mun antibioottihoidon aikana,mutta jäivät kun lopetin kuurit. Käytlössä myös gefilus-tipat ja Disflatyl-lääkärin määräyksestä, eipä suurempaa apua.

MITEN TE MUUT JAKSATTE PÄIVÄSTÄ TOISEEN????

2

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jookka

      kyllähän sitä mietti samaa ite muutama kk sitten... meidän neiti oli alkuun todella ääneekäs tapaus, osa johtui varmaan ilmavaivoista mut en tie oliko kolikkityyppistä huutelua osa. ekat 4kk nukkui päivisin vaan liikkuvissa vaunuissa ja muuten kun oli hereillä oli huuto jatkuva :( koko ajan piti olla neitiä kantamassa ja heijaamassa. kyllä se voimille kävi!! eikä meillä tapahtunut mitään 3kk ja kiinteät kehiin kaikki hyvin juttuta, ekan kerran jälkeen oli niin kauhee huuto kiinteäsät et siirrettiin 4kk ikään. sit alkoikin pikkuhiljaa helpottamaan. nykyään nti nukkuu parkkivaunuissa terassilla ja päivät menee hauskasti leikkien ja touhuten ikää 8kk. yöt on edelleen melkoista tuttirallia ja syökin vielä öisin kerran. mutta nykyään minä nautin täysillä äitiydestä ja kotona olosta lapsen kanssa. tosin ajatus toisesta lapsesta on unohdettu jos ei lopullisesti ni aika pitkäks aikaa, mies varsinkin tätä mieltä. kannattaa ottaa kaikki hoitoapu vastaan ja lähteä ite hetkeks pois jos haluaa, pieni kävely yksin tai kaupassa käynti tekee ihan hyvää. vaikkei se kotiin palatessa kauaa auta kun sama rumba jatkuu, mut se autto mua ainakin.

    • hfdg

      Täälläkin toistamiseen näemmä mennään samaa rataa, että 2vkoa täyteen ja alkaa hirveä huuto ja levottomuus. Tällä kakkosella vielä pahempana, kuin esikoisella. Mahavaivat ovat kovia ja mikään ei ole hyvä. Itkeskelee koko valveillaoloajan ja nukkuu huonosti. Vyöhyketerapeutilla ollaan käyty nyt kahdesti ja tämä minun ruokavaliomuutokset ja cuplaton (ruisleipä pois, suklaa ja makeiset pois, kahvi vähälle ja lisäaineet minimiin) on auttaneet selkeästi siihen kipuitkuun, mutta yhä on hyvin itkuinen kaveri.

      Karmeinta minusta on, että välillä sitä yllättää itsensä ajattelemasta, että miksi hel*** taas. Teenkö jotain väärin, missä on vika. Tänään näin televisiossa raskaanaolevan naisen ja ensimmäinen spontaani ajatus oli.... "sullon kolmen kuukauden tuska edessäs". Kyselin jo tuttavaltanikin, että olenko vain jotenkin liian herkkä itkulle, että kaikki lapset on tällaisia (muusta kun ei kokemusta ole) ja minen vain ymmärrä. Kaveri sanoi kyllä, ettei hänen lapsensa ole ikinä itkeneet kuin nälissään.

      Minusta olisi ihanaa olla äiti jos pääsisin hyppäämään nämä ensimmäiset kuukaudet yli. En voi nautttia tästä, ettei omalle hoivalle saa muuta vastakaikua kuin itkua ja levottomuutta. KUn edes hetken olisi onnellinen vauva ilman jatkuvaa hytkytystä ja kävelyä.

      Ensi viikolla on neuvola. Nyt pitänee vaatia lääkäriaikaa, kun esikoisen kohdalla minulle lähinnä naurettiin päin naamaa kun "toiset lapset vaan itkevät enemmän kuin toiset". Ei mitään puhetta refluksin tms. tutkimisista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe