Mitä Hyriassa tapahtuu?

Riihimäen pele

Olen kuullut opiskelijoiden valittavan, että lukujärjestyksiä ei tule ajallaan, välttämättömiä tarvikkeita ei ole ja luokkatilat on ihan mitä sattuu. Usein joudutaan opiskelemaan tiloissa, jotka ei sovi jonkun oppiaineen opiskeluun ollenkaan. Opettajan kuulemma aika o.k. mutta opetuksen järjestelyt ei toimi.
Onko tämä vaaan sitä, että nuoret valittaa kun ei viitsi käydä koulua ja opiskella, vai onko koulussa jotain perusteellisesti pielessä?
En päässyt haluamalleni linjalle tänä vuonna, korotan arvosanoja ja mietin, pyrinkö ensi keväänä Tavastialle vai Hyriaan.
Kellään kokemusta Tavastiasta?

17

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jesse V.

      Tavastia on parempi!

    • 29

      Olen itse Hyriassa ja todellakin lukujärjestykset ja luokkatilat aivan päin honkia.
      Joka päivä ennen tunnin alkua saa ihmetellä että missäköhän ihmeessä ne tunnit oikeen pidetään yms. Ei kivaa

      • Beelsebub147

        Hyrian koulutuksessa oli hassu tilanne kun oppilaat tulivat aamulla lukujärjestyksen mukaisille tunneille mutta opea ei näkynyt. Soitimme hänelle ja hän oli aivan pihalla koko asiasta.


    • perkeleeeeeeeeee

      hyria on yksinkertasesti perseestä varsinki jos suuntana o sähköosasto

    • Ai ryh?

      Suuntaa ehdottomasti Tavastiaan ja kerro kavereille samanlaisia terveisiä. Hyria on uppoava laiva, jota todennäköisesti ei enää ole parin vuoden päästä.

      • /**/*/*

        Joo. Ei oikein vakuuta tuo oppilaitos enää. Opettajille työnnetään niin paljon oppilaita ettei näillä ole mitään mahdollisuuksia selvitä tehtävistään.


    • teds

      Äkkiä veikkaisin, että samoja ongelmia on muuallakin oppilaitoksissa, ei se vaihtamalla parane :)

    • sisarhentovalkoinen9

      Tavastialla opiskelu oli mielestäni joustavaa ja ongelmatonta. Suosittelen!

    • dl-300

      Hyria on todellaKIN ihan ja täysin p.e.r.s.i.i.s.t.ä.!
      itse kävin riksussa talotekniikan pk:ta, aikuispuolella, ja ihan päin persettä kaikki!! (Toi edellinen sana tarkoittaa pyllyä) Opettajat ammattitaidottomia, härskejä jopa, ei ole paikalla ku pitäs, luokat vaihtuu millon mitenki, välineitä EI ole, hukkuu aina muka.. näytöt on valvomattomia ja jopa jotkut numerot saa itse päättää minkä arvosanan haluaa paperiin. huh.
      Kakkapaikka koko hyria!!!
      Koululla ei ole rahaa kunnon laitteisiin kun omistajan mersuun menee kaikki rahat.
      itse tivasin opelta loppuja näyttöjä parikuukautta, lopulta lopetin koko paskan ku ei tullut päivämääriä. koulukirjat jäi mulle, vois myydä =)
      En koske koko kouluun enää ikinä edes koiran takapuolessa uitetulla koivunoksalla. hyi että! terv.

      • dl-300

        pikkanen kappeli koko hyyria!


      • Kjhkkjjkv

        Aikuispuoli täyttä pelleilyä talotekniikan puolella. "Opiskelua" oli 3 pvää/vko, päivässä n. 4 t. "opintoja". Opettaja oli 80% ajasta muualla; tarinoimassa puhelimessa, iskemässä juttua kahvilassa, luuhaamassa jossain kaupungilla jne. Yritin opettaa itse itseäni koko "opiskeluajan", kuten muutkin. Opettajan asenne oli evvk, soiteltiin perään ja pyydettiin opettamaan "oon just kahvilassa...". Viimeinen niitti oli "makkaranpaistopäivät", koulupäivät oli makkaran paistamista nuotiolla, opinnoista viis! Tarpeetonta sanoa, luokan keskeytysprosentti oli 90%. Itsekin -no ihme!- keskeytin. Harmitti hukkaan heitetty aika Hyriassa.


    • Sama meno tuntuu jatkuvan tänäkin vuonna. Onkohan opettajilla vielä lukujärjestykset kadoksissa?

    • ammattikoulutus

      Tänä syksynä ei ole jaettu kalentereita opiskelijoille. Se varmasti on suuri tekijä säästöpussissa.

      Luokkaa vaihdetaan useasti, jolloin osa ei löydä perille ellei ole lukenut sähköposti aamulla.

      Yo-luokille kielten opiskelu on turhaa. Olisi parasta pitää vain sanakoe ammattisanastoon liittyen. Yo-luokissa myös matematiikan osaaminen vaihtelee suuresti, sillä osa on opiskellut pitkää matikkaa lukiossa, osalla on lyhyestä arvosana 5 tai 6, ja valmistumisesta on voinut vierähtää vuosia.

      Opettajilla on tyylinä näyttää suoraan excel taulukosta kotiläksyjen vastaukset, ilman välivaiheita. Kauppiksessa vielä viime vuoden vanhoilla alv.lla. Se kertoo jotain opettajien panostuksesta opetukseen.

      Ajoittain opetus on ok, ja plussaa on ilmainen ruoka opiskelijoille.

    • -Jari Nuutinen*

      Minä itse en ainakaan valitsisi Hyrian Sakonkadun yksikköä opiskelupaikakseni, jos ei kukaan suosittele tai mainosta sitä. TOi Kommentti Hyriasta on varmaan Kiventosi juttu eikä kenenkään kusipään taliaivon keksimä. Tiedän ja oon kuullut et luokkkatilat ja lukujärjestykset eivät pidä paikkaansa ja opettajatkaan eivät ole mitenkään täydellisiä. Itellä on takana on auttajatiimi, joka ei haluu edes auttaa yhteishakukaavakkeen täyttämisessä ja suorastaan tämä auttajatiimi on kyllä niin perseeseen ammuttu ja täysin kusipäitä, jotka eivät osaa kuin kehua toisiaan, mutta sitten ei osa tehdä mitään. OLisin halunnu tänä vuonna hakea hyriaan HOtelli- ravintola ja catering Kokin perustutkintoon linjalle, mutta yhteishakukaavakkeen täyttäminen oli itselle sen verran rankka ja vaikee etten osannu tehdä sitä YKSIN. Minä Itse en valitsisi Hyriaa Opiskelupaikakseni joten opiskelupaikakseni valitsisin Invalidiliiton Järvenpään KOulutuskeskuksen tai Kiipulan Ammattiopiston ja sitä paitsi molemmat on Erityisoppilaitoksia ja niissä on hyvät tukipalvelut opiskelulle. Jos tää aiheuttaa jollekin päänvaivaa niin kommenttini on aivan yksinkertainen...

    • Koko laitos kirottu

      Tällä hetkellä vituttaa koko helevetin hyrian toiminta, suorituksia ei näy. Opo:n kautta neuvot on mene opettajien puheille, Opettajat ohjaa Opolle ja/tai sanovat että eivät osaa käyttää sähköstäjärjestelmää tai että en minä muista sinun olleen sielä tai muuta vastaavaa. Tässä tais mennä TAAS vuosi hukkaan, nyt on kyllä korkea aika vaihtaa koulua. Kun asiat saa ees jotenkin reilaan Hyriassa, kaikki vaiva romahtaa melkeempä heti sen jälkeen. Lukujärjestykset ei tule ollenkaan tai vajaita. Luvataan ja sanotaan että autetaan ja saadaan järjestymään, tein 12 tunnin koulu päiviä ja niissäkin saattoi olla että piti olla kolmessa luokassa samaa aikaa, kursseille pitää olla vähintää 50% jos tekee ylimääräisiä tehtäviä. Sain 2/3 suoritettua, valituksia poissaoloista, uhkaillaan potkuilla ja ei mukamas löytyisi motivaatiota. Valitetaan, koska en suostu enää ilta opiskeluun kyyti mahdollisuuksien vuoksi ja ei ole rahaa maksaa taksia, olenhan opiskelija ja jos yli puolet päivästä menee koulun penkillä ja keskimäärin yli 4 tuntia koulumatkoihin, siinä ei oikein jää aikaa töille saati levolle. Ymmärrystä ei löydy asioihin, sanovat kyllä, mutta vastaus on aina sama. Sovi opettajien kanssa/mutta kun opiskelut kärsii/sinun pitäisi kyllä olla täällä. Odotan edelleen 2 vuotta sitten tekemiäni suorituksia, vaikka olen viimeisen vuoden ajan käynyt lähes viikottain kysymässä, vastaus on että en osaa, mutta ei voi kuitenkaan järjestää muutenkaan, koska heillä ei ole aikaa.
      Olen ollut sairaslomalla uupumuksen takia, toiminta ei parane. Tälläkin hetkellä teen "helpotetulla" opiskelu suunnitelmalla, mutta tuntien ja kurssien määrä vain kasvaa. Lupauksia on paljon, mutta niitä ei toteuteta eikä oppilas tietenkään tiedä mitään. Olen kironnut koko yhtiön maasta taivaisiin ja toivon ettei kukaan mene Hyria:n yksikköihin opiskelemaan. Ainoa tapa pärjätä on että olet täydellinen oppilas. Alkuperäisestä ryhmästäni on jäljellä enää 5 henkilöä minä mukaan laskettuna, muut ovat jättäneet kesken tai saaneet potkut ja meitä oli sentään 34. "Hyria enemmän osaamista" Haistakoot paskat koko helahoito... Voisivat itse opetella edes käyttämään ja toimimaan heidän sanojensa mukaan, mitä löytyy mm. heidän sivuiltaan.

    • ei kannata

      Jos tasokasta oppilaitosta etsit, niin hae muualle.

    • siiseioototta

      Mol.fi sivustolla juuri tällä hetkellä Hyrian koulutusilmoitus, minkä mukaan koulutukseen haku päättyy tänään 18.11.2016 ja koulutuksen viiden päivän mittainen kartoitusjakso alkaa maanantaina 21.11.2016. Heh...Mahtaa tulla aika kiirus ilmoittaa hakijoille kartoitusjaksolle pääsystä, kun kuulemma kirjeitse ilmoitetaan hakuajan päättymisen jälkeen:D Kyseessä puhtaanapitoalan koulutus Hyvinkäällä. Voi, tsiisus...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2285
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      71
      1923
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      158
      1649
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe