Trapanista juuri palannut

Trapaniin ihastunut

Ja ehkä vähän palanutkin... Jätin pe iltapäivällä aurinkovoiteen laittamatta ja kävi vanhanaikaiset!

Mukava neljän yön reissu takana ja pelkästään hyvää täytyy kertoa. Edes aikainen paluulento ei harmita, olipahan sitten taas aikaa touhuta kotona.

Lennot ajallaan, molemmilla torvet soivat aikataulun alituksen johdosta.
Perillä odotti hotellin kuski nimikyltin kanssa ja sitten sitä oltiinkin pian perillä.

La Mattanza oli meidän huoneistohotellimme ja muitakin suomalaisia oli paikalla. Jyrkät ja raskaat portaat ja toisaalta pirun hidas hissi, siinä moitteet.
Palvelu pelasi ja oli mineraalivettä ja kahvia varattu keittiöön myöhäsiä saapujia varten.

Siisti huoneisto vastasi luvattua. Siivous toimi, ilmastointi toimi, kaikki toimi.
Rauhallinen sijainti vanhassa kaupungissa. Leipomo myymälän kera käytännössä alakerrassa ja kaksi "markettia" parin minuutin kävelymatkan sisällä.

Trapani Welcome Card on suositeltava, kolme päivää rajattomasti bussilla ja menopaluu funivialla Ericeen, joka on suositeltava retkikohde. Lisäksi alennuksia museoista ja risteilyistä.

Saaret jätimme väliin , kun aikaa oli liian vähän. Aika kului rattoisasti kujia ja rantakatuja kävellessä. Auringonottopaikkojakin löytyy!

Ruokapaikkoja oli paljon, mutta ne ehkä painottuivat meidän makuumme liikaa mereneläviin... Hyvää ruokaa kohtuuhintaan kuitenkin joka paikassa.

Aamupalat teimme viereisen leipomon juuri paistetuista herkuista ihan kämpillä. Hintatasosta sen verran, että Sparissa oli tarjouksena ihan kelpo viiniä 0,90 €/ litra ja hyvä olut ( Peroni tai tuontimerkki Stella Artois) irtosi hintaan 0,90 € / 0,66 litran pullo.

14

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trapani kutsuu

      Kiva että tulit kertomaan matkastasi. Näitä kertomuksia täällä kaivataankin. Kiitos.

      • Trapaniin myöskin

        Olemme lähdössä isommalla porukalla Trapaniin ja kämppä vuokrattu Trapanin ja Marsalan välimaastosta. Auto olisi tarkoitus vuokrata muutamaksi päiväksi ja mietimmekin Etnalla käyntiä, kannattaneeko? Matkat taitavat olla n.4h/suunta?

        Entä Palermo? Kovasti shoppailu kiinnostaisi.. Muutama pienempi lapsi matkassa mukana. Trapanissa ei taida olla shoppailumahdollisuuksia?

        Perillä Trapanissa olemme puolen yön aikoihin (RyanAir) ja suunnitelmissa taksilla majapaikkaan. Kokemuksia takseista?


    • Fiiatti

      Etnalle on Trapanista aika matka...

      Shoppailusta en tiedä, mutta Trapanin kävelykadut ovat täynnä putiikkeja ja sitten vanhan kaupungin ulkopuolella on ne "alkuasukkaitten " liikkeet. Esimerkiksi hemmetin iso Benettonin kauppa.

      Takseista en tiedä, kun itsellä oli kyyti tilattu hotellista. Iso tila-auto vei ja toi, ilman kuittia tietysti italialaiseen tapaan..

      Autonvuokraus on varmasti pitemmällä lomalla järkevää. Tuli vain itselle mieleen, että mihin ihmeeseen sen kärryn olisi saanut sopimaan yöksi parkkiin?

    • matkalle5465

      Miten pitkä matka teillä oli hotelliin lentokentältä ja mitä tuo tilattu kuljetus hotelliin maksoi?

    • Rieti

      Kiitos kertomuksesta!
      Olemme lähdössä Trapaniin ensi lauantaina, viikoksi. Pontimena oli komisaario Montalbano! Varasimme apartementon keskeltä vanhaa kaupunkia. Aiomme, kuten aina olemme tehneet, patikoida ja ajella bussilla/junalla niin paljon kuin ehdimme. Netistä olemme katselleet maisemia ja lukeneet historiaa. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta.

      • sallu50

        Samalla lennolla ollaan menin lähdössä! Ja komisario Montalbano muun muassa mukana tulee olemaan! On kyllä luksusta, että suoraan Tampereelta pääsee Sisiliaan. Sää ei juuri nyt mikään kovin hääppönen, mutta jaksaapa ainakin kävellä ja kulkea sitten! Toivotaan meille hyvää lomaa!


    • Janna21

      Täälläkin ollaan samalle lennolle tulossa, reissua jo kovasti odotetaan :) meillä varattu B&B kävelykadun varrelta. Edelleen otetaan kaikki vinkit vastaan, sillä kovin paljoa ei ole tietoa etsinnästä huolimatta löytynyt. Osaisko joku vastata siihen, että kannattaako kaikki raha tosiaan ottaa käteisenä, kun jostain luin ettei korttia kannattaisi käyttää. Myöskin hyvät ruokapaikat kiinnostaa sekä suositus viinitilvierailusta. Tarkeneeko rannalla jos on tuo 21 miltä nyt näyttää?

      • kolikkoko

        Ota tosiaan kaikki raha kolikkoina ja mäkkäristä voi aina tilata hyvät ruuat ja kolikoillahan saa myös juomat, suomalainen pärjäilee ihan hyvin rannalla suolaisen veen äärellä jos lämpö on about> 15c


    • ajsdjkks

      Kaikki rahat käteisenä mukaan. Monesta paikasta löytyy maksulaite kortille mutta eivät halua sitä käyttää (se on rikki tai jotain muuta). Sitten kun sanot että ei ole käteistä niin sitten rupeaa yhtä äkkiä toimimaan. Eli pyrkivät kanavoimaan rahat mafialle.

      Ota rahat kolikkoina (lentoyhtiö voi tosin laskuttaa ylipainosta). Eihän niillä raukoilla ole antaa seteleistä takaisin. 2 € kolikot kaikkein parhaimpia.

      Katsokaa ympärillenne ja miettikää, että mekin maksamme heidän EU:ssa olonsa. Koko saari pitäisi lahjoittaa afrikkalaisille. Ei se ainakaan Eurooppaan kuulu.

    • kesäkuussa käynyt

      Heh heh äskeiselle..
      Palermossa oli paljon edullisia merkkikauppoja, joissa halvat hinnat. Katselin kenkiä ja vaatteita ja yhden käsilaukun ostin. Putiikeissa kuuli kesäkuussa eniten venäjän kieltä.
      Mutta lapsille Palermoa en suosittele. Siellä on tosi vähän nk, "kävelykatuja", liikenne on kovaa ja ilma saastunutta. Kävelykujat ovat vähän pelottavia basaareineen, itse ainakin pidin tiukasti kiinni niin 6v. pojastani kuin laukusta.
      Trapanissa taas en nähnyt ainuttakaan kiinnostavaa putiikkia, eikä siellä mitään ostoskatuakaan tainnut olla. Mutta jädekioskeja sitäkin enemmän - ihania sellaisia!

    • Vikke36

      Mekin tultiin hiljattain Trapanista ja kaikki meni todella mukavasti! Otettiin vuokra-auto heti kentältä täältä: http://www.autoeurope.fi/go/autovuokraamo-airport/italia/trapani/tps/ ja kaikki sujui tosi hyvin, käytiin Taorminassa mm. Ja lämmintä riitti, nyttenkin siellä olisi yli 20 astetta plussaa! Mukavia ihmisiä ja hyvää ruokaa, ainakin näin koville kalansyöjille ;-)

    • lähtövalmiina

      Tiedätkö sisältääkö Welcome kortti myös matkan lentokentälle ja takaisin? Luulen että sisältää AST-bussit joka on paikallisliikenteen bussi mutta sisältääkö myös Terravision-bussien hinnat? Tiedätkö voiko kortin ostaa jo kentältä? Tulemme Trapaniin puolenyön maissa! Luultavasti / toivottavasti lippukioski on auki?
      Katselin että AST-bussi ei kulkisi enää puolenyön maissa?
      Korttia ei oikeastaan kannata ehkä ostaa jos lentokenttäkuljetukset eivät sisällykään korttiin! Aiomme nimittäin olla Trapanissa vain kaksi ja puoli päivää joten paikallisbusseillakaan ei kerkeä huristella koko kortin hintaa. Toki Ericessä aiomme käydä Funivialla johon kortti käy!
      Kertokaapa jos tiedätte asiasta enemmän!

      • siciliassa

        Kyllä te ehditte AST bussiin. Musitaakseni maksetaan bussiin noustaessa.
        Lentokenttä on erittäin pieni mutta moderni. Ei kannata ostaa korttia jos olette perillä noin lyhyen ajan. Trapani ei ole myöskään mikään suuri kaupunki.
        Terravisolla on omat lippunasa.

        http://www.airgest.it/da-per-aeroporto-bus-navetta-trapani.asp


    • VAATETUS MATKALLE

      Olemme lähdössä Sisiliaan tulevana viikonloppuna ja empimistä vaatetuksen kanssa, mitä ottaa mukaan...miten kevyttä tai vahvaa? Kiitollisena vinkeistä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      439
      9708
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      258
      6795
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      14
      2751
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      335
      2353
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1727
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1643
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      190
      1342
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1283
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      999
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      48
      974
    Aihe