Lennon vaihto JFK:lla

lentojenvaihtaja

Tietääkö kukaan, kuinka kauan aikaa tarvitsisi varata lennon vaihtoon JFK:n kentällä, kun tulee Helsingistä New Yorkiin AA:lla/Finnairilla, ja vaihtaa sitten Deltan lentoon USA:n sisällä?

Lennot joutuu ostamaan erikseen, joten koko check-in ja matkatavaroiden roudaus pitää varmaan tehdä itse?

Jostain sivuilta löysin, että kannattaisi varata aikaa 3-5 h, mut kuulostaa tosi paljolta. Oisko kellään kokemusta tästä?

12

1708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoaika JFK:llä

      Ei tähän ole mitään oikeaa tuntimäärästä vastausta. Jopa 2 tuntia voi riittää, mut jos Finnair on pahasti myöhässä, niin 5 tuntiakaan ei riitä. Deltalla on 60 min minimiaika check in matkatavaroille. Itse terminaalin vaihto Airtrainilla T8 -> T2/T3 ei vie ku muutaman minuutin. Mä suosittelen et varaat lennot kohteeseen yhdelle varaukselle, jolloin vastuu myöhästymisessä on lentoyhtiön. Toinen vaihtoehto on olla suosiolla yksi yö mennessä New Yorkissa. Tai paras olisi, jos vaihto jo Euroopassa ja suora lento kohteeseen. Tietty jos kohde on hieman pienempi paikka niin ei ole suoraa lentoa Euroopasta. Sekin nyt viel et kannattaa muistaa et ihan pienen säästön takia ei kannata ottaa riskiä ja stressiä. Ennemmin sit vaik maksaa 50-100 euroa lisää ja tietää et pääsee varmasti perille. Muista et myös USA:n sisäinen paluulento peruuntuu jos myöhästyt Deltan lennolta JFK:llä, olettaen tietty et sulla on menopaluu ostettuna.

    • vaihtoaika JFK:llä

      Katselin Deltan kotimaan kohteita JFK:ltä niin näyttäis et ainoastaan Pittsburg on sellanen mihin Euroopasta ei lennetä suoraan. Toinen on ehkä Ft. Lauderdale, mut toisaalta ei kannata väkisin FLL lentää kun halvempi MIA on melkein viersssä. Joten oikeesti kannattaa katella lentoja muillakin yhdistelmillä kuin AY/DL.

    • McMog

      Jos ei ole mitään pakottavaa tarvetta vaihtaa jfk:llä eri lipuille kirjoitetuille lennoille,en tekisi sitä,oman mielenterveyden kannalta :-) jos jostain syystä olisi pakko ottaisin jatkolennon seuraavalle päivälle...

    • mieti nyt

      Miten tuohon voi vastata? Entä jos Finnair on 4 tuntia...tai jopa 6 tuntia myöhässä? Ihan sama kuin ennustaa millainen talvi tulee v. 2012? Misät ihmeessä sen tietää...
      Yleensä 2 tuntia rittää jos lento ajallaan....mutta......

    • lennonvaihtaja

      Kiitos vastauksista!

      Tilanne on siitä hankala, että tarkoitus on viettää aikaa sekä New Yorkissa (mielellään loman lopussa) että Detroitin lähistöllä (pääosin). Siksi lentoja joutuu ostamaan monet kappaleet, kun yksi menopäivä ja yksi paluupäivä ei riitä.

      Mutta näillä perustein en sitten ainakaan suunnittele pikaista ja sujuvaa vaihtoa JFK:lla...

    • vaihtoaika JFK:llä

      Ostat HEL-DTW // JFK-HEL, eli open-jaw lentoliput. Lennot saa parhaimmillaan 450-500 euroon. Tällä hetkellä kun ei oo hyviä tarjouksia, enkä tiedä sun matkustusaikaa niin hinnat esim maaliskuussa noin 650 euroa. Tämän lisäksi ostat erikseen one-way DTW-JFK/EWR/LGA lennon joka maksaa pikasesti katottuna reilu 60 euroa. Näin sulla jää turha koneenvaihto New Yorkissa kokonaan väliin.

    • McMog

      Ahaa,no niin.Esim. AA:lta (katsoin vain sieltä, varmaan myös muilta yhtiöiltä) saat ostettua koko paketin kerralla HEL-DTW,DTW-NYC,JFK-HEL. ja yksi väli on aina samalla lipulla jolloin lentoyhtiö on velvollinen hoitamaan sinut perille jos vaan selviydyt ensimmäiselle lennolle... viisaammat korjatkaa jos olen väärässä.

    • lennonvaihtaja

      Eli ostetaanko siinä vaan erilliset lennot vai miten? Miten voi hakea esim. halvatlennot.fi:stä HEL-JFK // DTW-HEL? Toi ois se paras reitti mulle. Kiitos jos jaksat vielä vastata!

    • lennonvaihtaja

      McMog,
      kiitos vinkistä! Huomasin että AA:lta tosiaan saisi kaikki lennot. Järjestävätkö he silloin myöskuljetuksen kenttien välillä, kun ehdotetussa yhteydessä on kentänvaihto paluumatkalla New Yorkissa?

    • vaihtoaika JFK:llä

      Nyt tää menee hiukan jo sekasin. Onko "lennonvaihtajalla" edelleen tarkotus mennä ensin Detroitiin ja vasta loman lopuksi New York, niinku tuossa aiemmin kerroit? Jos näin, niin sillon toimitaan seuraavasti. Ostat multiple destination lennot esim
      expedia.com
      ebookers.fi
      tai lentoyhtiön omilta sivuilta. On varmasti muitakin nettimatkatoimistoja jolta HEL-DTW // JFK-HEL lennot saa ostettua. Älä osta samaan aikaan DTW-JFK lentoa. Sen ei tarvitse olla samalla yhtiöllä.
      Aikataulullisesti AA/AY lennot ei ole parhaimpia. Saavut DTW vasta illalla, kun esim KL/AF/DL lennoilla olet jo päivällä perillä. Samoin paluussa sulla on iltaan/yöhön asti aikaa hengailla New Yorkissa. AA/AY vaihtoehdossa sulla on myös USA immigration koneenvaihtopaikassa (ORD/JFK).

    • McMog

      Hyvä jos kelpas
      ai hiukan sekaisin :-)
      edellä olevassa kirjoituksessa on hyviä pointteja.aikataulut kannattaa tsekata yms.
      haun voit tehdä suoraan tosiaan vain nettimatkatoimistoissa,eikä ihan kaikissa niissäkään tai lentoyhtiöiden sivuilla.haku sivujen kuten halvatlennot ja vertaa.fi tuloksethan ovat juuri näitten matkatoimistojen tuloksia,eli toimii hyvänä linkki listana.
      DTW-NYC väliähän ei tosiaan ole pakko ottaa samaan pakettiin,jos esim. jet blue lentää sen halvemmalla erikseen ostettuna.
      ja jos on kentän vaihto niin lentoyhtiö ei kyllä taida hoitaa sitä väliä

    • Anonyymi

      Entä jos JFK:ta ei olisi murhattu, kiva maailma olisi, eikä ongelmia ilmaston suhteen.
      Minulla olisi edelleen vanha Polski - Fiat ja saisin ihailla amerikkaa. Eikä noita pahoja terroristeja olisi ollutkaan. No. olisin vaihtanut sen käytännölliseen Ladaan, joka on ilmastohuomioitu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe