Linux Windows sota on turha

nieminen13

Microsoftin yllättävät rahasammot: Linux ja Android
26.9.2011 11:49 19 Samuli Kotilainen

Linuxia on pidetty uhkana Microsoftille. Todellisuudessa Linux on yhtiölle myös tulonlähde. Microsoft on taas solminut sopimuksen, jossa se saa lisenssituloja Linuxista. Yhtiö tienaa sievoisia summia myös Googlen Android-käyttöjärjestelmällä.

Tuorein sopimus on viime viikolta. Casio on myöntynyt maksamaan Microsoftille lisenssimaksuja Linux-koodin käytöstä. Tarkempia summia ei kerrottu.

Microsoftin mukaan se omistaa Linuxissa käytettyjä patentteja, joten se on mielestään oikeutettu lisenssimaksuihin. Sopimuksen myötä Microsoft lupaa olla haastamatta Casiota tai sen asiakkaita oikeuteen.

KÄYTÄNNÖSSÄ MICROSOFT OMISTAA SUUREN OSAT TÄSTÄ LINUX-SONTALÄJÄSTÄ!

20

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • too bad

      Jos ei kerran omat tulot riitä niin kai sitä mikkistä pitää vähän jeesata. ;)

    • ubuntu-käyttäjä

      Microsoft ei tiedä omistavansa suuria määriä Linuxin kaupallisesta puolesta (täysin erillään ilmaisesta linux-toiminnasta yhteisön sisällä muuten). Sitten Microsoft taistelee linuxia vastaan, eli ampuu käytännössä itseään päähän. MIcrosoftilla ei koskaan ole ollut mitään älyn jättiläisiä töissä. Ballmer on typerä jenkki persereikä, jonka äo vastaa kengän numeroa. Ylipäätään windowsin käyttäjät ovat matkalla sukupuuttoon 9% vuosivauhtia tällä hetkellä, tosin vauhti on Androidin, Ubuntun ja Apple OsX:n suosion kasvun takia kiihtymässä.
      Windows-käyttäjät nyt vaan ovat niin saatanan typerää porukkaa, ei siitä mihinkään pääse. Eivätkä ole kovin fiksuja Windowsin kehittäjätkään.

      Hirmuliskot hävisivät evoluution kisan 65 miljoonaa vuotta sitten. Niiden tavoin Microsoft on fossiili, jonka on aika unohtua historian roskakoriin.

    • nieminen13

      ILMAN microsoftia ei koskaan olis pystytty kehittämään Linuxia, eli ilman kopioituja patentteja.

      Linux on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Microsoftille, jonka tieto/taito puski markkinoille edistyneitä ratkaisuja, joita on käytetty Linux-käyttiksessä.

      • sdfsdf

        Väitätkö tosiaan että Linus plagioi microsoftin tekelettä luodessaan linuxin?


      • nieminen 13
        sdfsdf kirjoitti:

        Väitätkö tosiaan että Linus plagioi microsoftin tekelettä luodessaan linuxin?

        mitä tähän kommentoi - Linux on jo Microsoftin talutusnuorassa...

        hahaha

        ei kannatava valitita ai vahvempi puoli - evoluutio ei tunne armoa


      • softapatentit on rok
        nieminen 13 kirjoitti:

        mitä tähän kommentoi - Linux on jo Microsoftin talutusnuorassa...

        hahaha

        ei kannatava valitita ai vahvempi puoli - evoluutio ei tunne armoa

        Laitapa tänne mitä patentteja Microsoftilla on linuxiin niin katsotaan. Ainiin, eihän ne patentit edes päde muualla kuin jenkeissä. Jos tarkkoja ollaan lieköhän ne patentit pitävät edes siellä. Mutta eihän niiden tarvitsekaan koska ohjelmistopatentit ovat lähinnä uhittelua vaten. Pienempien yritysten on vain otettava isommalta poskeen jos eivät halua kuolla pitkässä ja kalliissa oikeusprosessissa vaikka patenteilla ei olisi mitään elinvoimaa.


    • ubuntu-käyttäjä

      Mitään käyttöjärjestelmää ei voi kehittää rikkomatta Microsoftin patentteja koska se on jo patentoinut kaiken mahdollisen käyttöjärjestelmiin liittyvän. Siksi Microsoftilta pitää voida varastaa patentit kilpailijoiden käyttöön ilman, että Microsoft saa siitä mitään. Vapaan kilpailun tulee olla mahdollinen, jotta Microsoft voidaan hävittää ja ajaa vähitellen konkurssiin.

      Valitettavasti Microsoft lähti sille tielle, että se omi kaikki keksinnöt tehdäkseen niillä rahaa ja kun joku muu kehittää samanlaisen teknologian niin MS vaatii rahaa patenttirikkomuksesta. Koko patenttisysteemi pitäisi romuttaa ja ohjelmistojen kehittäminen pitäisi muuttaa täysin open source-pohjaiseksi. Ei rahallista hyötyä enää koskaan kenellekään ja kaikki saavat softwaren ilmaiseksi.

      Itse tuen ohjelmistopiratismia mm. sillä, että asensin tietoisesti laittomat kodekit ubuntuun ihan vain rikoksen tekemisen periaatteen vuoksi ja siksi, että vastustan tekijänoikeutta kaikkiaan. En tule jatkossakaan kunnioittamaan lakia kun puhutaan tietokoneen käyttämisestä. En Suomen lakia enkä USA:ssa voimassa olevaa lakia.

      Edelleen teidän kaikkien kannattaa pitää mielessä, että rikon lakia siinäkin, että olen edelleenkin totaalikieltäytynyt kaikesta asevelvollisuuslain mukaisesta palvelusta, mukaanlukien siviilissä palveleminen kriisin aikana. Tämäkin periaatteen vuoksi. En tule noudattamaan voimassaolevaa lainsäädäntöä Suomessa.

      • Eli, ET omista MITÄÄN liikkumisvälinettä, ET käytä julkisia kulkuneuvoja, ET itse asiassa liiku minnekään himasta... Sulla itseasiassa EI OLE edes sähkö, vaan olet pimeydessä... Koskapa muuten rikkoisit jatkuvasti lakia ja olisit linnassa rikkeistä johtuen...! ;-)

        Eli, rölli olet! :-D


    • Ilkeitä ihmisiä

      Minkähän takia suurin Linux-hyödyntäjä taloudellisesti, RedHat , ei maksa mikkikselle centin latia? ;)

    • nieminen13

      Red Hat on kärpäsen paska verrattuna jollekkin Androidille

      eli sen verran mitätön, että ei varmaan kiinnosta

      • Mikkismerkonomille..

      • nieminen13

      • just näin
        nieminen13 kirjoitti:

        voi hyvänen aika...

        nehän tulot tulee siitä, kun jotkut onnettomat ovat valinneet kyseisen käyttiksen ja rahat tulee tukena... palveluna

        http://goo.gl/zLvFD

        ;D


    • nieminen13

      siis ihan sama vaikka olisikin Microsoftin lisenssejä, koska määrällisesti Rad Hat on mitätön kärpäsenkakka - jos katsoisit vähän käyttöjärjestelmien osuuksia markkinoilla

    • nieminen13

      tämä kertoo vähän Linux-in osuudesta

      Pingviini ei nouse siivilleen:
      http://www.tietokone.fi/uutiset/gartner_windowsin_valta_asema_ei_horju

      Ainoastaan Androidilla on jotain sanomista, mutta tietysti sen takia kun on kopioinut patentteja Microsoftille, joista se joutuu maksamaan kovan hinnan


      niin, vihjeeksi - servereitä on vähän vähemmän kuin normaalissa työpöytäkäytössä olevia tietokoneita - Red hat on täydellinen mitättömyys kokonaisuutta ajatellen

    • Pentti Nelonen

      Microsoft tienaa linuxilla paremmin kuin Canonical Ubuntu hahahaha!!!! Linus Torvaldskin on persaukinen jätkä vaikka kehitti linuxin hahaha, mutta Microsoft osaa takoa siitäkin sontaläjästä rahaa hahaha!!!

      Linuxpulupetterit ovat luusereita mutta Microsoft osaa takoa rahaa hahahah!!!

      • Netti Peelonen

        Hahaha, Canonicalin tavoite ei ole tienata rahaa. Shuttleworth kävi miljonäärituristina avaruudessa eikä rahasta ole pulaa.... joten?


    • aha aha

      Linux ei tarvitse tällaisia Nelosen kaltaisia teeskentelijöitä joilla ei ole muuta sanomaa kuin esiintyä muka windowsinkäyttäjänä mikä on umpityhmä.

    • Patentti-pate

      Microsoft ei ole suostunut kertomaan mitä patentteja Linuxissa rikotaan. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että silloin Microsoftin pitäisi epämääräisten väitteiden sijaan oikeasti todistaa väitteensä, ja voisi osittautua ettei mitään patenttirikkomuksia olekaan. Ja jos olisikin, niin ne olisi helppo kiertää uudella koodilla kun mainitut rikkomukset olisi tiedossa. Ja sitähän Microsoft ei halua.

      Jokainen joka on joskus oikeasti kirjoittanut tietokoneohjelman, tietää että se tehdään parhaimmalla mahdollisella osatulla tavalla ja se siitä. Ei koodaaja voi mitenkään tietää että hänen käyttämänsä ja "aivan itse" keksimänsä menetelmä on joskus jonkun firman jossain toisessa maassa tehdyssä kryptisessä patenttihakemuksessa ja kentien aivan eri tarkoituksessa mainittu.

      Softapatentit ovat nykyään este tehokkaalle ohjelmien kehittämiselle ja ne pitäisi muutenkin tarpeettomina lopettaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1669
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1618
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1475
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1158
    Aihe