Linux Windows sota on turha

nieminen13

Microsoftin yllättävät rahasammot: Linux ja Android
26.9.2011 11:49 19 Samuli Kotilainen

Linuxia on pidetty uhkana Microsoftille. Todellisuudessa Linux on yhtiölle myös tulonlähde. Microsoft on taas solminut sopimuksen, jossa se saa lisenssituloja Linuxista. Yhtiö tienaa sievoisia summia myös Googlen Android-käyttöjärjestelmällä.

Tuorein sopimus on viime viikolta. Casio on myöntynyt maksamaan Microsoftille lisenssimaksuja Linux-koodin käytöstä. Tarkempia summia ei kerrottu.

Microsoftin mukaan se omistaa Linuxissa käytettyjä patentteja, joten se on mielestään oikeutettu lisenssimaksuihin. Sopimuksen myötä Microsoft lupaa olla haastamatta Casiota tai sen asiakkaita oikeuteen.

KÄYTÄNNÖSSÄ MICROSOFT OMISTAA SUUREN OSAT TÄSTÄ LINUX-SONTALÄJÄSTÄ!

20

82

  Vastaukset

  • Jos ei kerran omat tulot riitä niin kai sitä mikkistä pitää vähän jeesata. ;)

  • Microsoft ei tiedä omistavansa suuria määriä Linuxin kaupallisesta puolesta (täysin erillään ilmaisesta linux-toiminnasta yhteisön sisällä muuten). Sitten Microsoft taistelee linuxia vastaan, eli ampuu käytännössä itseään päähän. MIcrosoftilla ei koskaan ole ollut mitään älyn jättiläisiä töissä. Ballmer on typerä jenkki persereikä, jonka äo vastaa kengän numeroa. Ylipäätään windowsin käyttäjät ovat matkalla sukupuuttoon 9% vuosivauhtia tällä hetkellä, tosin vauhti on Androidin, Ubuntun ja Apple OsX:n suosion kasvun takia kiihtymässä.
   Windows-käyttäjät nyt vaan ovat niin saatanan typerää porukkaa, ei siitä mihinkään pääse. Eivätkä ole kovin fiksuja Windowsin kehittäjätkään.

   Hirmuliskot hävisivät evoluution kisan 65 miljoonaa vuotta sitten. Niiden tavoin Microsoft on fossiili, jonka on aika unohtua historian roskakoriin.

  • ILMAN microsoftia ei koskaan olis pystytty kehittämään Linuxia, eli ilman kopioituja patentteja.

   Linux on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Microsoftille, jonka tieto/taito puski markkinoille edistyneitä ratkaisuja, joita on käytetty Linux-käyttiksessä.

   • Väitätkö tosiaan että Linus plagioi microsoftin tekelettä luodessaan linuxin?


   • sdfsdf kirjoitti:

    Väitätkö tosiaan että Linus plagioi microsoftin tekelettä luodessaan linuxin?

    mitä tähän kommentoi - Linux on jo Microsoftin talutusnuorassa...

    hahaha

    ei kannatava valitita ai vahvempi puoli - evoluutio ei tunne armoa


   • nieminen 13 kirjoitti:

    mitä tähän kommentoi - Linux on jo Microsoftin talutusnuorassa...

    hahaha

    ei kannatava valitita ai vahvempi puoli - evoluutio ei tunne armoa

    Laitapa tänne mitä patentteja Microsoftilla on linuxiin niin katsotaan. Ainiin, eihän ne patentit edes päde muualla kuin jenkeissä. Jos tarkkoja ollaan lieköhän ne patentit pitävät edes siellä. Mutta eihän niiden tarvitsekaan koska ohjelmistopatentit ovat lähinnä uhittelua vaten. Pienempien yritysten on vain otettava isommalta poskeen jos eivät halua kuolla pitkässä ja kalliissa oikeusprosessissa vaikka patenteilla ei olisi mitään elinvoimaa.


  • Mitään käyttöjärjestelmää ei voi kehittää rikkomatta Microsoftin patentteja koska se on jo patentoinut kaiken mahdollisen käyttöjärjestelmiin liittyvän. Siksi Microsoftilta pitää voida varastaa patentit kilpailijoiden käyttöön ilman, että Microsoft saa siitä mitään. Vapaan kilpailun tulee olla mahdollinen, jotta Microsoft voidaan hävittää ja ajaa vähitellen konkurssiin.

   Valitettavasti Microsoft lähti sille tielle, että se omi kaikki keksinnöt tehdäkseen niillä rahaa ja kun joku muu kehittää samanlaisen teknologian niin MS vaatii rahaa patenttirikkomuksesta. Koko patenttisysteemi pitäisi romuttaa ja ohjelmistojen kehittäminen pitäisi muuttaa täysin open source-pohjaiseksi. Ei rahallista hyötyä enää koskaan kenellekään ja kaikki saavat softwaren ilmaiseksi.

   Itse tuen ohjelmistopiratismia mm. sillä, että asensin tietoisesti laittomat kodekit ubuntuun ihan vain rikoksen tekemisen periaatteen vuoksi ja siksi, että vastustan tekijänoikeutta kaikkiaan. En tule jatkossakaan kunnioittamaan lakia kun puhutaan tietokoneen käyttämisestä. En Suomen lakia enkä USA:ssa voimassa olevaa lakia.

   Edelleen teidän kaikkien kannattaa pitää mielessä, että rikon lakia siinäkin, että olen edelleenkin totaalikieltäytynyt kaikesta asevelvollisuuslain mukaisesta palvelusta, mukaanlukien siviilissä palveleminen kriisin aikana. Tämäkin periaatteen vuoksi. En tule noudattamaan voimassaolevaa lainsäädäntöä Suomessa.

   • Eli, ET omista MITÄÄN liikkumisvälinettä, ET käytä julkisia kulkuneuvoja, ET itse asiassa liiku minnekään himasta... Sulla itseasiassa EI OLE edes sähkö, vaan olet pimeydessä... Koskapa muuten rikkoisit jatkuvasti lakia ja olisit linnassa rikkeistä johtuen...! ;-)

    Eli, rölli olet! :-D


  • Minkähän takia suurin Linux-hyödyntäjä taloudellisesti, RedHat , ei maksa mikkikselle centin latia? ;)

  • Red Hat on kärpäsen paska verrattuna jollekkin Androidille

   eli sen verran mitätön, että ei varmaan kiinnosta

  • siis ihan sama vaikka olisikin Microsoftin lisenssejä, koska määrällisesti Rad Hat on mitätön kärpäsenkakka - jos katsoisit vähän käyttöjärjestelmien osuuksia markkinoilla

  • tämä kertoo vähän Linux-in osuudesta

   Pingviini ei nouse siivilleen:
   http://www.tietokone.fi/uutiset/gartner_windowsin_valta_asema_ei_horju

   Ainoastaan Androidilla on jotain sanomista, mutta tietysti sen takia kun on kopioinut patentteja Microsoftille, joista se joutuu maksamaan kovan hinnan

   niin, vihjeeksi - servereitä on vähän vähemmän kuin normaalissa työpöytäkäytössä olevia tietokoneita - Red hat on täydellinen mitättömyys kokonaisuutta ajatellen

  • Microsoft tienaa linuxilla paremmin kuin Canonical Ubuntu hahahaha!!!! Linus Torvaldskin on persaukinen jätkä vaikka kehitti linuxin hahaha, mutta Microsoft osaa takoa siitäkin sontaläjästä rahaa hahaha!!!

   Linuxpulupetterit ovat luusereita mutta Microsoft osaa takoa rahaa hahahah!!!

   • Hahaha, Canonicalin tavoite ei ole tienata rahaa. Shuttleworth kävi miljonäärituristina avaruudessa eikä rahasta ole pulaa.... joten?


  • Linux ei tarvitse tällaisia Nelosen kaltaisia teeskentelijöitä joilla ei ole muuta sanomaa kuin esiintyä muka windowsinkäyttäjänä mikä on umpityhmä.

  • Microsoft ei ole suostunut kertomaan mitä patentteja Linuxissa rikotaan. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että silloin Microsoftin pitäisi epämääräisten väitteiden sijaan oikeasti todistaa väitteensä, ja voisi osittautua ettei mitään patenttirikkomuksia olekaan. Ja jos olisikin, niin ne olisi helppo kiertää uudella koodilla kun mainitut rikkomukset olisi tiedossa. Ja sitähän Microsoft ei halua.

   Jokainen joka on joskus oikeasti kirjoittanut tietokoneohjelman, tietää että se tehdään parhaimmalla mahdollisella osatulla tavalla ja se siitä. Ei koodaaja voi mitenkään tietää että hänen käyttämänsä ja "aivan itse" keksimänsä menetelmä on joskus jonkun firman jossain toisessa maassa tehdyssä kryptisessä patenttihakemuksessa ja kentien aivan eri tarkoituksessa mainittu.

   Softapatentit ovat nykyään este tehokkaalle ohjelmien kehittämiselle ja ne pitäisi muutenkin tarpeettomina lopettaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   128
   6640
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   85
   3320
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2191
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   70
   1891
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1574