Miten kirjanpitäjäksi tai palkanlaskijaksi

elämänpuu33

Olen pks-seudulla asuva 44-vuotias Yo-laskentamerkonomi ja tehnyt toimisto- töitä vimeiset 15 vuotta (laskuttaja, assistentti, johdon assistentti, koordinaattori).
Nyt minua kiinnostaisi päästä töihin kirjanpitäjäksi tai palkanlaskijaksi. Ongelma on se, että en ole valmistumisen (1997) jälkeen tehnyt ns. laskentatoimen töitä. Eli kirjapito ja palkanlaskenta pitäisi opetella uudelleen ja päivittää tiedot. Kirjapitäjille ja palkanlaskijoille näyttää töitä löytyvän, mutta kun se työkokemus puuttuu!
Tradenomiksi en lähde enää kouluttautumaan, mutta olisiko jotenkin muuten mahdollista päivittää tuo osaaminen?

14

6494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aik.koulutus

      Kysypä aikuiskoulutuskeskuksesta.

    • 1970

      Markkinointi-instituutti voisi olla kenties ratkaisu, mutta vain jos työnantajasi on valmis osallistumaan koulutuksen kustannuksiin.

    • aivan.

      Esim. Markkinointi-instituutti järjestää koulutuksia (suurin osa tuhansien eurojen hintaisia, mutta joukossa voi olla joku alta tonninkin hintainen), Amiedu, tai sitten rupeat työttömäksi ja haet te-koulutukseen. Kulkevat nimellä taloushallinnon ammattilainen ainakin nämä te-koulutukset.
      Ja vaikka paikkoja on, niin on hakijoitakin!
      Mikset lähde tradenomiksi? Eikös sulle kävis ihan sellainen aikuiskoulutus, mikä ilmeisesti toteutetaan työn ohessa ja iltakoulutuksena.
      Töitä on tarjolla, mutta on hakijoitakin - se tässä nyt on muistettava, ja vastavalmistunut tradenomi menee takuulla yli nelikymppisen ohi vaikka tällä olisi ammattitutkinto itselläänkin taskussa.

      • mitäpä näistä.

        Aivan, esim. mol.fi cv-palvelussa hakusana kirjanpitäjä ilman maantieteellisiä rajauksia tuotti 8 sivua pitkän listan.
        Ootas, miepä tarkastankin, kuinka pitkän tuottaa hakusana lähihoitaja . joo, 29 sivua.
        Entäs sihteeri - 33. Tästä juolahtikin mieleeni, että ainakin eräällä seudulla lähihoitajia te-koulutetaan sihteereiksi terveydenhuollon puolelle - se siitä.
        Sairaanhoitaja - 5 sivua.
        Poliisi - 3 sivua, mutta näyttikin sitten olevan aika sekalaista seurakuntaa eli toimistosihteeriä, siivoojaa, trukkikuskia - varsinaisia poliisikoulutettuja pikaisesti katsoen parisen kappaletta.

        heheheee


    • AnneMaa
    • Vanha mikä vanha

      Oletko nyt ottanut huomioon, että 44-vuotias on jo "vanha"? Ja kun valmistuisit, olisit ainakin 46-vuotias. Minäkin yritin vaihtaa siinä iässä ammattia, tosin en tarvinnut edes koulutusta. Monessa paikassa kävin haastattelussa, tietotekniikan taidotkin olivat hallussa. Jos joku työnantaja laittoi vastausta haastattelusta, se kuului suurin piirtein näin "valintamme ei kohdistunut tällä kertaa teihin, Toimeen valittiin xx:stä keväällä valmistunut XX" Jatkoin sitten siinä ammatissa, jossa olin. Se oli todella hermoja repivää, joten heti kun pääsin eläkeputkeen (silloiin 55-vuotiaana), otin lopputilin. Silloin oli olemassa sellainenkin kuin osa-aikalisä. Siinä oli vähän kuten osa-aikaeläkkeessä, että puoli päivää töitä ja toiseksi puoleksi työnantaja olisi voinut palkata työttömän. Tätä kysyin työnantajalta. Vastaus oli että ei. "Ei kukaan osaa sinun hommiasi tehdä. Odota kun pääset osa-aikaeläkkeelle" Siihen olisi ollut vielä vuosi, olin sitä mieltä, etten jaksaisi. Siksi siis otin lopputilin. Ja vaikka rahaa ei tule niin paljon kuin töissä ollessa, en ole katunut. Asia olisi ollut varmaan toinen, jos olisin voinut vaihtaa työpaikkaa, mutta ei kukaan minua huolinut vaikka olin erittäin ammattitaitoinen!

    • 1970

      Vanhakin voi mikäli omaa tietotaitoa perustaa oman henkilöstöpalveluihin & rekrytointiin keskittyvän yrityksen ja näin työllistää osaajia tilitoimistoihin jne...

      Eli tarkoitan sitä, ettei saa välittää ns. "asiantuntijoiden" mielipiteistä, vaan mieluummin kannattaa jalostaa omat vahvuutensa ja tehdä niillä tulosta, joka jakaa hyvinvointia eteenpäin. Jonakin päivänä voit sitten sivaltaa vaikkapa kauppalehden haastattelussa "hienovaraisesti" niitä joille asiantuntemuksesi ei riittänyt, kun olit jo niin vanha.

      T. Toinen raakki

    • Sopivan ikäinen

      Pikkufirmoissa yli nelikymppiset, jotka viitsivät kouluttautua, ovat kova sana. Itse sain vakinaisen työn pienestä firmasta lähes 15 vuoden pätkätyö- ja kurssihistorian jälkeen, mutta päivitin myös koulutukseni amk-tutkinnoksi. Pienet firmat on joskus vähän riski, mutta kannattaa selvittää taustat, eli aika helposti löytyy onko protestilstalla. Minä tein sen ja löytyi nimenomaan positiivista tietoa. Pienet yksityiset työnantajat kun haluavat työntekijän, joka pysyy pitkään eikä mielelllään jää äitiyslomille...eiväthän he sitä ääneen sano, mutta he saattavat laittaa 20 vuoden työkokemuksen vaatimukseksi vain siksi, että hakijalla olisi vähän elämää kokenut. Tosiasiassa sitä ei vaadita.

      Minä olin vakinaisen työn saadessani vähän vaille 48 vuotias. Ystävättärenikin samalta kurssilta sai töitä, tosin määräaikaisia, mutta hän on jo 50 täyttänyt. Työnantajat arvostaa ikäihmistä, joka tekee jotain kehittymisensä eteen. Unohda nuorekkaat ilmapiirit ja katsele niitä pieniä firmoja, missä on 20 vuotta tai yli oltu alalla.

    • mietin vaan

      Kuka haluaa kirjanpitäjäksi?? Palkat ovat aivan sikahuonoja ja vastuu kuitenkin suuri.

    • näinpä juuri

      Minä ihmettelen myös, että joku ylipäätään haluaisi kirjanpitäjäksi. Ei ihme, että kyseisen ammatin työntekijöistä on pulaa, kuka ihan oikeasti lähtee noin vastuulliseen tehtävään niin surkealla palkalla?! Ei kukaan täyspäinen!

    • yks kirjanpitäjä

      kysy aikuiskoulutuskeskuksista näyttötutkintoa, siihen voi olla myös mukana valmistavaa koulutustakin. Välttämättä ei tarvitse mennä moneksi vuodeksi koulunpenkille. Ehkä päivitetyäsi tiedot voit talon sisällä hakea toisiin hommiin?

      Mä olen -92 valmistunut yo-laskentamerkonomiksi ja vimeiset 10 vuotta tehnyt erilaista taloushallinnon töitä ja jatkuvasti käyny erilaisilla kursseilla päivittämässä osaaamistani. Nyt kuitenkin haluan päivittää "kunnolla" eli suoritan Taloushallinnon ammattitutkinnon loppuun. Ikää mulla on 40v ja lapset jo teinejä :)

      Voisit ehkä aloittaa reskontranhoitajana? Se on helpointa taloushallinnon hommaa ja siitä sitten yritää päästä eteenpäin. Näin mä aikoinaan etenin (myyntireski, ostoreski, kirjanpito, vaativampi kirjanpito).

    • en suosittele

      Olen samaa mieltä parin muun kanssa.... Kirjanpitäjän palkka on tosi huono työn vaativuuteen nähden.
      Olen itse juuri etsimässä ko. alan töitä ja kirjanpitäjän työssä kuukausipalkka on monta sataa euroa pienempi kuin ns. "tavallisissa" toimistotöissä, jotka sisältävät esim. laskutusta ja palkanlaskentaa.

    • ex-opiskelija

      Opiskelin 2009-2011 Edupolissa taloushallinnon merkonomiksi ja meillä oli myös yhdistettyjä tunteja taloushallinnon ammattitutkintolaisten kanssa.
      Osa näistä taloushallinnon at:laisista opiskeli etänä, yksi oli mikkelistä ja toinen oulusta. Kesto oli yhdeksän kuukautta ja kaksi-kolme opetus iltaa viikossa.
      Myös merkonomiksi opiskelu on mahdollista etänä Edupolissa.

    • kirjanpitäjä PP

      Olen ollut tilitoimistossa 11v. töissä kirjanpitäjänä. Opiskelin markkinointi-instituutissa suorittamalla kirjanpitäjän perustutkinnon...jatkoin opiskelua myös suorittamalla palkkahallinon ammattitutkinnon. Nyt olen saanut tarpeekseni. Opiskelen lähihoitajaksi .EI voi tylsempää, vastuunalaisempaa työtä olla. Juuri kun olet oppinut tietyt asiat,kaikki muuttuu .Ohjelmat ja verottaja, mitä ikinä voikaan.
      Et voi vaihtaa työpaikkaa ellet hallitse 100% työtäsi. Pitää tietää ja osata verotuspuolen asiat,olla kuin juristi ongelmien keskellä. Merkonomille nauretaan,ne ei osaa mitään ja kukaan ei opeta ,ei ole aikaa ja maksaa. Yrittäjien verotili sotkut ja kuittiepäselvyydet rassaa koko ajan.Kiire keväällä ,tilipäätökset muiden töiden ohessa tehtävä ajallaan. En toista yhtä vaativaa ja tylsää hommaa tiedä .Säälittää yo-merkonomi opiskelijat ,.jotka ei saa töitä,sillä perusteella ettei osaa mitään.Tässä oikein sisäpiiri tietoa luettavaksi. Onneksi pääsin kouluun..saan sentään elämäni takaisin ja ihmiset ympärilleni. Palkka on aivan naurettava,jos vertaa vaikka lähihoitajan palkkaan. Meidän alalla 2000 ja risat allekin...lähäri saa enemmän jo valmistuttuaan ja ylityöt päälle n.2500 -4000kk. Merkonomi..unelma ammatti ..EI IKINÄ!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe