KAHVIPIRTTI 55 / 2011

Aloitetaan tyhjältä pöydältä jälleen.
Olen pitänyt sitä vanhaa kahden sadan rajaa ketjun pituutena, mutta ei kai estettä aloittaa aiemminkin;)
My.mm.eli, ehkä tämä nyt helpottaa kirjoitteluasi.

Syksyinen sää lämmintä kumminkin kaksitoista astetta, tuuli näkyy tuivertavan voimakkaana.
Pirtin takkassa tervakset rätisee, kynttilöitä sytyttelin, lämmin ruskan värikkyys antaa myös kotoisen lämmintä tunnelmaa.
Krysantiimin ruskehtavia oksia laitan maljakoihin, muutama valkoinen joukkoon ja jopa on somaa.
Leivoin eilen omenapullia, niitä korillisen laitan tarjolle ja jääkaappi on pullollaan kaikenmoista herkkua, onhan syksyisen runsaat sadot tarjolla kaikessa muodossaan.

Yllättäviä tapahtumia ja kokemuksia sitä elämään mahtuu, kuten My.mm.eli olet kokenut.
Toivon kuntosi päivä päivältä kohentuvan, jaksamista ja iloa vaikeuksien jälkeen.

Minun pitää sanoa, että syksy ei minua masenna, mikä lieneekään siihen syy, ehkä tuo värien loistokkuus, ilman kuulaus, myös syksy luo odotuksia, talvi ja joulu on odotuksissa.
Eihän se räntäsade ihan niitä kivempiä ole, mutta aina on jotakin harmillistakin koettava, paremmalta sitten tuntuu se nautittava olo, seuraavana siis pakkaset ja tuiskut;)
Kyllä nämä vuodenaikojen vaihtuvuudet minulle sopii, kai se kuvastaa levotonta mieltäni, aina jotakin vaihtelua kaipaan.
Aina pitää elämässä olla odotuksia, ellei muuta niin luonnon puolesta, sanoo yksi levoton ihminen, kotonakin pyöräyttelen huonekaluja tiuhaan, vaihtelun halusta;)
Kai se joskus loppuu, minultakin.

Joulutulppaanin mukuloita katselin minäkin kaupasta, mutta eipä näkynyt, olisin laittanut kasvamaan joulukoreja varten.
Liekö vielä liian aikaista niitä haikailla, hyasintin mukuloita olen joskus laittanut kasvuun.
Pitääkin katsoa amarylliksen ruukkua, joko siellä komeron nurkassa alkaa elon merkkejä olemaan.
Näitä puuhasteluja sitä on, parvekkeella kukat vielä täydessä kukassa, ei vielä kohtakaan kellariin vientiä.

Tulkaa nyt mielialojanne kertoilemaan uuteen pirttiin, samoin säännöin, sopuisaa kerrontaa, huumoria ja arkista eloa.
Purnaaminen on sallittua, silläkin joskus helpotusta mieleensä saa ja onhan niitä epäkohtiakin elämässä, tottakai, eihän se muuten elämää olisikaan;)

Sainpa matot pestyä eilen ja nyt niitä tuonne ulos yrittelen, lupasivat kohtuullista säätä, ainakin huomenna.

216

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joutavoinen

      Omenapullaa, yritin siirtää pirttiin tuloa, mutta tulin kuitenki aamun ensikahville tänne. Kun purnaaminen on sallittua nii sitä vähän kun juttukaverit vähenee tuolla kylillä, sellaiset jotka on jokapäivä mennä touhottaneet jossakin näillä nurkilla. Vaikkapa muuankin joka ei edes kunnolla pysähtyny muutamalle sanalle. Johonki on hänkin pysähtyny, liekö lopullisesti. En nyt sentään täällä kysele, oottako sitä pientä laihaa miestä nähny.

    • Sadetta ropsuttelee, mutta mitäs siitä. Eihän se yllätyskään ole. Tulee vain enemmän "sisätöitä." En ole edes suuremmin perehtynyt ajattelemaan, minkä vuodenajan ihminen olen. Eihän se paljon auta, luonnon kiertokulkuun on vain sopeuduttava. Ja vaihtelu virkistää... tai niin ainakin yritän ajatella.

      Kyllähän entisissä juttukavereissa kato käypi. Kyllä heitä kuitenkin vielä tapaan. Joskus joku topsauttaa olalle ja minä jään ällistelemään. Kuka, kun en muista?
      Muistini on usein pettänyt, selkeneenhän se usein pienen avustuksen jälkeen. Voipi olla myös syy siinäkin, että olen joskus ollut keskimääräistä enemmän "näytillä" ja tarkkailtavanakin. Satojen, ehkä tuhansien joukoissa tapahtuu se, että muisti pettää. Saattaapa jotkut saada kymmenien vuosien saatossa "uuden ulkomuodonkin." Niin tietysti minäkin, mutta onhan eri ihmisillä "profiilissakin" erilaiset paremmat tuntomerkit. Olipa se mitä tahansa, kokoa, nokkaa... no eipä herjata.

      Tänään menen kuitenkin vapaamuotoiseen "kerhoon". Ei ole jäsenyysvaatimusta, mielipiteetkin voi olla mitä tahansa. Valikoituminenkin tapahtuu vain siten, että jos joku ei kestä tai ei kiinnosta, hän vain häipyy. Näinkin on muutama ottanut pitkät, suurin osa lähteneistä ovat vain uupuneet, monet lopullisesti.

      Facebuukia en ole edes kokeillut. Ei rahkeeni riitä kaikkeen. Nythän siellä " buukissa" tuntuu kiehuvan jonkun uudistuksen takia. Olen kyllä katsellut muita keskustelupalstoja, joskus satunnaisesti niihin kirjoittanutkin.

      Eipä muuta kuin päivää tuhlaamaan, kuluu se kuitenkin.

    • Päivää tuas;)

      Ja hikistä sellaista.

      Kävin tuolla kaupungilla asioilla ja nyt pää vuotaa kuin ränni;(

      On yöllä täällä satanut,mutta luonto näyttää taas parhaita puoliaan.Aurinko paistaa ja vaahterat hehkuu.

      Uusi pirtti on hieno,kuten aina,värit on mielestäni erittäin onnistuneet;)

      Kupposen kahvetta nautiskelin ja omenapullaa söin;)
      Kiitos emännälle.

      näkyillään...

    • marja-liisa..

      Ne varastetut kukkaset!

      Eilen puuhailin tuolla ulkona, kävin metsästä paksuja tummanvihreitä katajan oksia ison sylillisen. Niitä pistelin käsityömökin parvekelaatikoihin vieri viereen. Ajattelin, että eipä ne mitään kanervia tarvitsekkaan, kauniita ihan noin. Mutta sitten keksin, että kun minulla on aina kuivattuja käpyjä varastossa, niin otin suuria avonaisia männynkäpyjä. maalasin ne kastamalla valkoiseen lateksimaaliin, pistin ne puisiin krillitikkuihin ja painelin tikut multaan katajien lomaan. Kastelin vielä laatikot, että katajat pysyy hyvin vihreinä.
      Voi miten kauniita tuli, Ihan kuin täynnä valkoisia kauniita kukkia. Ihailin niitä illalla vielä keittiön ikkunasta ruokaa laittaissani.
      Tänä aamuna heti vilkaisin ulos, ja ihmetyksen ihmetys, ei yhtään ainoaa kukkaa ollut, katajia vain .Kaikki kukat oli hävinneet yön aikana.

      No heti kumpparit jalkaan ja tutkimaan lähemmin tapausta. No selvisihän se. Kun kuivat kävyt joutuivat kosteaan ilmaan, minä kastelin niitä, ja yöllä vielä satoi, niin kävyn suomut menivät kaikki suppuun, maalaamisesta huolimatta, ja eivät edes näkyneet sieltä katajien seasta.

      No jätin ne sinne kuitenkin, olkoot ikuisella nupulla.

      Että ei onnistunut tämä stailaus, mutta tulipahan oppia kantapään kautta.
      Sisätiloissa kyllä varmaan toimisi.

      Täällä ilma alkaa seljetä, lähden tästä tekemään uusia keksintöjä..

    • Olipa hauska tapaus, ei ihme että ihmettelit. Oppia ikä kaikki. Nyt vaan maalaamaan niitä suppukäpyjä päältä päin., niin niistä tuleekin nuppuja.

      • Ex My.mm.eli

        Tuhannet kiitokset SkillaN!
        Oli tosi helppo "tie" tänne uuteen pirttiin tänään, ja kauniisti olet kaiken laittanut. Kuten aina ennenkin.

        Omenapullan nappaan mukaani ja siirryn sivupöytään kahvikupposeni nauttimaan ja Hesarin uutisia selailemaan.


    • SkillaN*

      Uusi aamu, pilvessä taitaa olla, sadetta ei kumminkaan.
      Toivoisin nyt, että ei sataisi, saisi matot kuiviksi.
      Ajattelin myös, että parvekelasit pesen, sitten senkin mielestä voisi pois unohtaa.
      Tuuli on aika villin näköistä, voipa pilvet karkoittaa;)

      Soittelin tyttärelle ja tuumailimme haudalle menoa, kanervia kai sinne taas viedään, mitään muuta en keksi.
      Marja-liisan idea olisi hyvä, mutta olen ollut aina sillä kannallla että ei mitään keinotekoista haudalle.
      Parvekkeelle olisi ihan kiva tehdä tuollaisia asetelmia, jos olisi käpyjä ja ne säilyisivätkin "kukkivina",vesi ei tekisi tepposia.
      Pitääkin jos ensi viikon lopulla maalle eksyy, tehdä metsäkierros, jos jotakin kivaa löytyisi.
      Lehtikuusen oksat olisivat kauniita, mutta eipä taida niitäkään ihan villinä kasvaa, eikä arvaa kenenkään istutuksista mennä taittamaan.
      Haudallekaan ei kova kiire ole, kukat vielä aivan kukkivina.

      Joka arkiaamu näihin aikoihin kävelee simsakka nainen, pienen villakoiran kanssa keskusliikenne asemalla, luulen että matkaavat töihin, koira varmaan työpaikalla mukana.
      Koiran ulkoiluttajia onkin aika runsaasti ja monenlaista on siinäkin hommassa, toiset koiran huomioon ottavia ja toiset kiskovat jatkuvasti hihnasta.
      Tekisi mieli mennä sanomaan jotakin, koiralle olisi suotava niiden "kirjeiden" lukuhetki, koiralle hyvin tärkeä juttu saada nuuskia.
      Kontrollia kairan pitäjille kaipaisi, kuin myös kaikille eläimiä hallussaan pitäville.

      Loppua kohti menee tämä syyskuukin, kolmen kuukauden perästä on joulukin ohi;)
      Ei ehdi kuin raivata kesäiset asiat suojiin ja taas alkaa uuden kasvun aikaan saaminen, nopeasti tuo aika kulkee.
      Ensi viikollekin joka päivälle menoa, luulisi että voimat jo ehtyisivät, eikö mitä, yksinäistä ei ole, joskus jopa kaipaa yksin oloa.
      Tiedän heitäkin olevan, joille päivät pitkiksi venyvät, aika ei meinaa kulkea, vaivat sen mallisia, että ei pääse lähtemään, se on surullista.
      Tämä tietokone olisi oiva kumppani, voisi kuluttaa aikaa surfailemalla, siinä sitä aikaa vasta meneekin, minä en ehdi kovinkaan paljon koneen ääressä istumaan, nämä aamut siihen pyhitetty.
      Eipähän sitä tulevaa tiedä, vaikka aina tässä istuisin.
      Kukaan ei tiedä huomisen iloja ei murheita, jokaisellle päivät on kaiketi määrätty.

      Nyt kumminkin taas päivän viettoon, iloa päiväänne, taitaa aurinko täälläkin taivaalle kivuta.
      Upsis, kirjautuminen taas jäi.

    • Hintriika*

      Aurinkoista sadepäivää!

      Aamu-TV:n säätiedotus ilmoitti, että meillä sataa. Enpä olisi muutoin moista huomannutkaan, sillä ikkunasta katsoen aurinko paistaa eikä pilvenhattaraakaan näy sinitaivaalla. Vaan ei hätäillä, kai ne pilvet vielä tulevat, jos tv:ssä niin sanotaan.

      Minä olen taas se nainen, jolle ei koskaan tapahdu mitään. Jotenkin vaan on kiirettä pitänyt, vaikka ei mitään satukaan. Kaikenlaisten tekstien kimpussa menee aikaa tässä koneella. Surffailu internetissä jää tosi vähiin.

      Onkin vähän hassua, kun nykyisin paheksutaan sitä, kuinka paljon ihmiset viettävät aikaansa tietokoneen äärellä. Kukaan ei sanoisi mitään, jos viettäisi aikaansa vanhan Remingtonin äärellä. Paitsi tietenkin jotkut, joiden mielestä kaikki muu on turhaa paitsi purjehtiminen.

      Rupeankin tässä odottamaan niitä pilviä. Taivaalle tuijottelusta voi napata juuri sen sanan tai idean, joka ei muutoin meinaan päästä pintaan.

      Ja iltapäivällä vesijump-jump-jumppaan!

    • Meillä paistaa aurinko täydeltä terältä, on se mukavaa kun aurinko on aina pyöreä, ajatelkaa jos toimisi niinkuin kuu.

      Tänään taas kerhopäivä eikä kauaakaan kun on lähdettävä, iltapäivällä reseptien haku terveyskeskuksesta, olivat melkein kaikki uusittavana.

      Iltapäivällä on helppoa. ruokaa on jo valmiina, tein ison looran lasangea sitä jäi vielä reilusti jääkaappiin.

      Lenkillekkin joutaa illansuussa, täytyy toteuttaa suunnitelmaa edes 4 kertaa viikossa vaikka lyhyempikin.
      Vesijumppa alkaa vähän myöhemmin, ensi kuussa.
      Tällaista tänään, ter: Late

    • joutavoinen

      Kuu aina joskus kyllä yrittä häiritä aurinkoa, menemällä hetkeksi siihe eteen. Muuten meillä on kuulemma tekeillä makäröönilaatikkoa, suoraan sanottuna siitä johtuu et' en ole nyt aikeissa karata kotoa.
      Kaikki on niin toimessaan hoitamassa kuntoaan että pistoksia minulle on jo tullut itseisarvon suhteen.

      Aamuisin ojennan jalkani mahdollisimman suoraksi ja pujotan sukat kurottelemalla jalkaan. housut nostan mahdollisemmmman korkealle sitten tasapainoillen saan ne jalkaani. Kengän-nauhat sidon huonosti, niitä sitten kumartelen parikertaa laittamaan kiinni uudestaan.Täten minulla ei kulu erikseen aikaa aamuvenyttelyyn ja voimisteluun.

      Rehellinen jos olen niin, laiska, toivottoman laiska, olen lähtemään muuta kuin kävelylenkeille joihin yritän sijoittaa joitakin rappujen kiipeämisiä. Eikä kotiväki kyllä komentele liikunta-aiheella, onneksi.
      Tällee nyt, en kyllä viielä ihan tiedä läh-etänkötän

      • Täältä tulhaan!!!

        Lapin reissu meni ihan hyvin, Paitsi puolukkaa en saanut ja eikä ollut ruskaakaan. No joku toinen kerta, onhan tuota ruskaa nähty.

        Ai niin toinhan minä noita tervaksia ja lämpimiä pusuja pitkästä aikaa. Nyt onkin syyspimeällä ihana istua takkavalkealla kahveekuppsen kanssa ja parannella kahvivieraitten kanssa maailma taas mallilleen.

        Kesä on ollut niin kiireinen, että ei ole ehtinyt tekemään yhtään mitään. Kyllä nyt täytyy saada syyskokouksessa nuoremmat miehet järkkärien vetäjäksi. Helppoa se ei ole.

        Hyvää loppusyksyä, en nyt vielä ihan toivota hyvää joulua.


    • marja-liisa...

      Hei!

      On se kiva, kun täällä tietää, mitä naapurissa syödään. Lasangea. ja makaroonilaatikkoa.
      Minä laitoin kesäkeiton kiehumaan omista kasviksista. Suolaiseksi on maalaishyytelöä, ja eilen savustettuja muikkuja.Ja tietysti kuuluisaa paikallista riihileipää. Jälkkäriksi puolukkapuuroa.Vähän kevyet eväät, mutta näillä tänään pärjätään. Jos myöhemmin illalla nälkä yllättää, niin käydään jääkaapilla kurkkimassa, aina siellä on jotain.

      Tuota pakollista liikuntaa saa vielä, niin kauan kun tuolla ulkona on tuota puuhastelemista. Nytkin olin aamupäivän kasvihuoneessa kukanjuurakoita puhdistelemassa. ja kannoin kaikenlaista suojaan talvelta.
      Mutta kun sitten se oikea talvi tulee, ja loppuu nuo ulkopuuhastelut, niin saa ruokavaliotaan vaan keventää, ettei paino pääse lisää nousemaan. Kesällä on aina pikkusen laskusuunnassa.

      Ilma täällä on ollut kuin morsian. Välillä on paistanut aurinko komeasti ja lämmintä on 14 astetta. Sehän on ihan uskomatonta, kun lokakuu kolkuttelee ihan ovella!
      Voikaahan hyvin kaikki!

      ps. Tuo kirjaatuminen aina jää, mutta taidatte jo tunnistaa vaikka en mitään kirjoittaisi alle.

    • Kädestä suuhun...

      Ruoka-asioista puheen ollen: tänään siirryin osikkoni mukaiseen elämäntapaan.
      Lähdin metsäiselle luontopolulle, kun minusta on siellä mukavampi tallustella.
      Vielä mukavampi on kun poikkeaa polulta sivuun, askeleeseen tulee sopivaa vaihtelua maaston mukaan

      Nyt en ottanut pussia taskuuni, ajattelin että sillä vältyn ahneudeltani hamuilla sieniä. Eikö mitä, kovin ovat sienten katselijat huolimattomia. Yhtä - äkkiä edessäni tökötti kolme oikein hyvännäköistä herkkutattia, eikä edes kovin pahasti piilossakaan. Aikani niitä tiirailin...enhän raskinut hyvää ruokatavaraa metsään jättää. Kantelin niitä kädessäni kotia päin.

      Siitäpä tein heti oikein juhla-ateriani. Voin ja sipulin keralla paistelin sienet, kolme perunaa pehmisi samaan aikaan. Eipä se muuta tarvinnut kuin pari palaa ruisleipää ja lasillisen piimää. Ja kun näin hyvin onnisti, nappasin vielä Viron tuliasistani puolikaslasillisen likööriä. Niillä eväillä olen ylen tyytyväisenä päiväni tähän saakka röyhtäillyt. Että voikin ihmisen elämä olla jokus helppoa!

      Niinpä en jaksa enää muusta tälläkertaa kirjoittaakaan. Ai niin...huomasin että Late on sitten edellisen profiilikuvan jälkeen huomattavasti varttunut.

    • Ehtoota vuan.

      On Late vaan ihan oma näköisensä,mikäli muistan oikein.

      Kiitos ylikypsälle tuliaisista,hyvin räiskyy tuli takassa.

      Minä söin vain eilen tehtyä,lämmitettynä.
      Bataatin paistoin foliossa,hyvää makkaran asemesta leivän päällä.

      Nyt illansuussa rupesi satelemaan,näkyy katu olevan märkä.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Kaikilla on ollut niin hienoja herkkuja, että... Minä panin kirjaimellisesti lusikkani soppaan. Tein vihanneslokeron pikasiivoussopan. Satoa kertyi muutama pingispallon kokoinen punajuuri, yksi palsternakka, pari porkkanaa, pienikokoiset kesäkurpitsa ja kyssäkaali, iso sipuli ja valkosipulin kynsi sekä pala inkivääriä. Raastoin kaikki monitoimikoneella, panin kasvisliemeen kiehumaan ja lisäsi vähän paistettuja pekoni- ja nakkipaloja, sitruunamehua ja jotakin mausteita.

      Täytyy sanoa, että oli onnistunut siivoussoppa. Näytti ja maistui borssille, vaikka ei sitä ollut. Nälkä lähti erinomaisesti, kyytipoikina ruisleipää ja kurria eli rasvatonta maitoa.

      Nyt olen minäkin kehunut sapuskani, vaikkei ihan niin gourmetta ollutkaan kuin teillä muilla. Ei tässä muuta asiaa ollutkaan. Eikä tämäkään ollut asiaa.

      Hyvää yötä!

    • Voi miten on pimeää, huomenet kumminkin ja kukas se käskee näin aikaisin heräämään;)
      Totut tavat, ne pysyy ja kyllähän minä aikaisista aamuista nautin.
      Saa herätä rauhallisesti, ei mitään häiriötä, ei liikahda lehtikään.
      Säästä, ei siis tuule,ei sada, ei paista, ei kyllä näy kuuta ei tähtiäkään, vain pimeä taivas, katuvalot kuitenkin loistavat.

      Naurattaa tuo joutavoisen voimistelu, vähän samantyyppistä, mutta heti herättyä vuoteessa minäkin yritän.
      Virutan jalkoja, väännän ja käännän, kässillä samoin ja uskokaa huviksenne, tästäkin on apua.
      Jos jätän muutaman päivän väliin, heti huomaa, mitä sitten olisikaan jos ihan kunnolla voimistelisin, peri laiskaksi tunnustaudun minäkin.

      Vesi tuli kielelle, kun ynnämuun tattipaistosta ajattelin, samaa rataa myös toiset ruuat ajatellen, makunystyröitä hieroi.
      Piti ottaa kanttarelli rasia pakkasesta ja samoin ohjein paistoin kuin ynnämuu, lorautin vielä tilkan kermaa.
      Varmasti Hintriikan keitto hyvää oli noilla aineilla ja Marja_liisan kesäkeitto varmasti pystyssä piti, noiden lisäkkeiden kanssa.
      Kivaa onkin kuulla mitä ruokaa on tekeillä itse kullakin, siitä ne elämykset syntyy toisillekin.
      Luomista se on ruuan laitto ja ahaa elämyksiä saa rohkeasti kokeilla.
      Nakit ja makaroni oli tyttäreni lempiruokia lapsena, minäkin tykkään, vaikka ei kovin ravintorikkaita olekkaan.
      Nälkähän tässä tulee, tiedossa ei vielä ole päivän menu.
      Kaali kaikessa muodossaan minulle maistuu, joten ehkä kaalista jotakin.

      Minäpä sain ne parvekelasit pestyä, mutta jopa olin väsynyt sen jälkeen, olisiko tullut joku vajaus elimistöön, mutta pitkälleen piti ruveta, siitäpä pian tokenin.
      Matot kuivivat ulkona tuulessa ja nyt niiltä osin voipi pakkaset tulla.
      Verhot on vaihtamatta, tässä vähän suunnitelmia tehdään, katsotaan miten edistyy, ehtiihän verhot vaihtaa, kun lasit on pesty.

      Suuntaan tänään keskemmälle suomea, minne sitä sitten ehtiikään, vieläkö ihan sinne kesäpaikkaan asti.
      Olisi siellä vähän raivailua ja suppilovahverot saattaisivat olla jo nousseet.
      Kivaa säätä lupailivat, jos vielä metsään askartelu aineita joutaisi katselemaan, ne seppele tarpeet ainakin.

      Mukavaa päivää kaikille, viikonloppu jo häämöttää, siis taas, ja kuukausikin loppujaan vetelee.

      • joutavoinen

        Yliolkaisesti kirjoitin liikuuntaharrastuksen tarpeellisuudesta. Kyllä on vähintäin lantiopyöritykset, vartalon eri osien venytykset tehtävä ja uhrattava siihen erityistä aikaa. Yliolkaisuus on niin mainio sana, kyllä siinä henkselit venyy jos sen sanan yrittää selittää.

        Pitkä villaliivi on minulla salainen ase selkäkipuihin, syksyisin ja keväisin varsinkin selkä oireilee ja tiedän kyllä, oikeanlaatuista liikuntaa en ole tarpeeksi harrastanut.
        Oikein ymmärsit, hyötyliikunta oli tarkoituksena kirjoituksessa, otan se huomioon kun leikkaan mökillä pensaita tai puhaltelen puun lehtiä. Yritän tehdä työt mahdollisimman helposti ja hyödykkäästi.


    • Hei!

      Minäkin olin tuolla ulkona suorittamassa sitä hyötyliikuntaa, kaivelin kuoppia, ja istuttelin viimeisiä mukuloita maahan. Sitten keräilin kaikki puutarhaessut, käsineet, ja takit pyykkikoneeseen, ja laitoin koneen pyörimään, ne on nyt murahommat vähissä. Siirrytään siisteihin sisätöihin.

      No siihempä piipahti vanha ystävä kylään. Sanoi heti, että hänellä on tärkeää asiaa. ja varoitti, että sitten et naura.
      Kaivoi kassistaan sukankutimen, sanoi että ei muista sitä kantapäätä. Kun otin sen kutimen, niin en voinut muuta kun nauraa ihan kuollakseni. Varsi oli tehty ihan oikein kaksi nurin kaksi oikein. Mutta sitten alkoi hirveät viritykset, kuhmua oli joka suuntaan.Oli levennetty, ja kavennettu, ja joka puikolla.
      Sanoi, että hän ei kertakaikkiaan muista miten se saadaan kääntymään.
      Voi että minä nauroin, ja toinen vaan kurjana, että minä arvasin että sinä naurat kuitenkin.
      No kun saatiin naurut naurettua, niin sitten tehtiin ihan oikea kantapää. Kirjoitettiin ohje ihan silmätarkasti paperille. Että kyllä nyt varmaan onnistuu.
      Kahvit juotiin urakan päälle. Kiusasinhan minä, että hukkaa nyt se ohje, ja tule uudestaan, kun oli niin hauskaa.
      Että kyllä se on piristävää, kun ystäviä käy kylässä!

    • Hintriika*

      Oli kysymys sukan kantapäästä tai mistä tahansa, niin ei ole mukavaa tulla nolatuksia perusteellisesti. Nolatuksi tulin kuitenkin tänään. Minä viiisas nörtti (!) olin ratkomassa ystävän hiiriongelmaa. Ei toiminut hiiri, ei.

      Käytiin yhdessä ostamassa uusi siimahännätön (langaton). Kone sanoi löytäneensä uuden laitteen, mutta ei vain kursori liikahtanut. Jotakin oli vialla. Niinpä kiikutimme läppärin hiirulaisineen atk-liikkeeseen. Siellä myyjä katsahti hiirtä ja sanoi. että sen paristossa on vielä pakkausmuovi päällä.

      Hitsipilli! Olin purkanut pakkauksen ja laittanut ilman silmänököttimiä pariston hiireen. En minä siinä mitään tiiviistä muovia ympärillä nähnyt. Ennen kaihileikkauksella pakotettua kaukonäköisyyttä tällaista munausta ei olisi voinut sattua! Heh-heh kun hävetti! Lohtu tietenkin, ettei ystävä joutunut maksamaan tietokoneen korjauksesta, mutta ei se minun häpeääni mihinkään pyyhkäise.

      Muista päivän töppäyksistä vaikenen.

    • Iltaa

      Hyvähän se on silloin neuvoa, kun tietää että homma on hanskassa. Olen joskus minäkin "päässyt" neuvomaan ja mikäs siinä jos tuntuu, että asia on hallinnassa. Silloin nevojana on orpo olo, jos ns. vieraalla maaperällä. Siihenkin pähkäilyyn joskus sotkeutuu. Erikoisesti muistan kun tuli digiboksit. Selvisin kyllä työn kanssa omista vempeleistäni, mutta tulipa useampikin vanha ihminen kyselemään apua. Siinäpä olet, kieltäydytkö jyrkästi, vain sanot, että katsotaan nyt, vaikka en ole ammattilainen. Jotenkinhan niistäkin kunnialla selvisi.

      Kuntoilusta olen niin hyvin ammattilaisten valistama, että luulen jotakin ymmärtäväni. Kaksi kolmen viikon kuntoutusjaksoa, pari kuukautta kestänyt tutkimusprojekti Invaliidisäätiöllä, siinäpä aluksi. Lähes kaikenlaiset asiantuntijat ehtivät valistaa ja käytin tilaisuutta hyväksi kyselemällä lisää.

      Hyvin pitkän tarinan tulokset voi rönsyistä tiivistää. Kuntoilu on aina hyödyllistä, se vain pitää henk.kohtaisesti soveltaa. Selkävaivoihin se on aivan tärkein osa, lihakset kuntoon tukemaan vaurioitunutta selkäruotoa. Kuntoilusta käy hyvin myös "hyötyliikunta" - myös joutavoisen pöksyjen päälle taiteilu.

      Äkk i- innostus harvoin johtaa tulokseen. Eikä tulosta monestikaan tule viikossa, ei kahdessa, vaan joskus vuosien kuluttua. Ehtiihän siinä välillä turhauttaakin. Siiten kun vihdoin konkreettisesti huomaa selvän muutoksen parempaan, mielialakin nousee ja alkaakin kaikki sujua. Enää ei haluakaan keskeyttää.

      Laihduttamiseen en usko olevan taikakeinoja. Muistan kun tenttasin hyvää asiantuntijaa. Siitä jäi lyhyt, pätevä ohje. Syö vähemmän kuin kulutat. Jos ei ole muita terveydellisiä syitä, on aivan sama, syötkö monta kertaa päivässä tai yöllä - vuorokauden kokonaismäärä ratkaisee. Juoksemalla kilojen pudottaminen on vaikeata, mutta liikunta on apuna.

      Näillä eväillä olen vuosia, lähes parikymmentä vuotta mennyt. Kaiken hitaasti hiipien ja sopivasti rasitusta lisäten. Siihen "remputteluun" kasvaa, se ei olekaan vastenmielistä suorittamista. Päinvastoin, tuntuu pahemmalta jättää sivuun. Enää en pyri kuntoani kohentamaan, riittää kun pyrin hillitsemään äkkinäistä hiipumistani ...toistaiseksi.

      Nyt pitäisi laskea enten, tenten...mutta menköön. Hyvää yötä

    • On se hyvä kun ei ole oikein hyvä missään, ei ainakaan heti tarjoudu auttamaan, toki joskus on sellaistakin jota osaa ja voi olla kaverille avuksi.

      Noista liikunta ja kuntoiluasioista puhuttaessa siinä ei nyt auta se osaako tehdä jotain on vain tehtävä jos aikoo tässä iässä säilyttää edes jonkinlaisen vetreyden.
      Kuntonihan on ollut vähän tuuliajolla saamattomuudesta ja osin kyllä kaikenlaisista sairauksistanikin.
      Tottahan se on kun niveliä oikein kolottaa sitä vain haluaa olla paikoillaan, eikä ajatustakaan liikkumiselle.
      Minulla oli tuuri kun omalääkäri ehdotti kuntoutusohelmia, siintä sai kipinän jota ainakin vielä noudatan. Välillä lenkille ei nyt kovinmontaa kilometriä mutta kuitenkin, lisäksi harjoitan jumppaa kotona melkein päivittäin, on sellaiset kumilenkit joilla voi käsivarsia ja jalkalihaksia vahvistaa.
      Yksi esimerkki notkistumisesta, kun siellä laitoksessa piti saada sormet varpaiden kohdalla maahan jäi väliä 15 cm kun kaksi viikkoa oli kulunut sain aika helposti sormet varpaisiin ja saan vieläkin.
      Tällainen vapaaehtoinen kuntoilu on jopa mukavaa, mutta kyllä se vähän kanttia kysyy.
      Toivottavasti kantti kestää. Huomenna otetaan aurinkoa ter: Late

      • Katleija

        Pitää Latelle sanoa mitä näin tuossa Logossasi. Ihan selvä Raimo Sailashan siinä, hehhh. Ei se sitten siellä profiilissasi enää Sailas ollut, kun kävin tarkistamassa.
        Kaikkea minunkin pitää tulla sanomaan.


      • Katleija kirjoitti:

        Pitää Latelle sanoa mitä näin tuossa Logossasi. Ihan selvä Raimo Sailashan siinä, hehhh. Ei se sitten siellä profiilissasi enää Sailas ollut, kun kävin tarkistamassa.
        Kaikkea minunkin pitää tulla sanomaan.

        Niin minähän se olen, Late Vaan


    • Huomenta Jyväskylän kaapunnista, kohta matka taas jatkuu Konneveden pitäjään;)
      Lämmintä on kaksitoista ja lisäystä on luvassa, siellä etelässä ihan kuumaakin.

      Tarjouksien perässä en yleensä juokse, mutta eilen tehtiin ostokset kahvia tarjoavasta kaupasta, säästöhän on jo euron paketilta ja käyttökelpoista kauan aikaa.
      Nyt vielä leipomon kautta ajetaan, säästöä jälleen, liki puolella hinnalla tuotteet, taitaa ihan lähelle kymppiä säästöt kertyä;)
      Aika pieneksi tämä yhden henkilön säästämis hommat, pieni on kulutus , ei viitsi varttavasten jotakin voipakettia tarjouksesta lähteä hakemaan, näin samalla muuta ostaen kannattaa.

      Pitipä kokeilla tuo sormien lattiaan laittoa, hyvin onnistui, en kai sitten ihan seipääksi ole kangistunut;)
      Olen kokenut myös, että pienikin viruttelu apua antaa.
      Mihinkään mittavaan en pyrikkään, tunnen itseni, ei kauan jaksa, pitkäjänteisyyttä ei minulla ole.
      Mieheni totesi samaa kuin ynnämuu, tuuma nenän alle, on paras laihdutuskuuri, paras on katsella mitä sinne suuhun työntää.
      En koskaan mieheni suusta kuullut pyöreydestäni, liekö hyväksynyt, vai välttikö pahaa mieltä minulle tuottaa.
      Näiden kilojen kanssa aion hautaan mennä,,, jos se minusta riippuu.

      Tuo sukan kantapään teko on kyllä vaikea tehdä, jos hyvin vähän yleensä neuloo, mutta kun sen kerran kunnolla oppii, taito säilyy ja minusta on kiva näitä kantapäitä neuloa, muuten miesten sukka ainakin on pitkäveteinen kude sen kookauden suhteen.
      Onhan niitä tullut jokunen tehtyäkin, ja neuvonkin mielelläni, en taitoa pimitä;)

      Minä pidän jalat villasukilla lämpimänä, ja olenkin säilynyt vuosia ilman flunssia, varmasti kolotuksia vastaa tuo joutavoisen liivi on oiva apu.
      Vastaani tuli kotikadulla tuttu ja hän ihmetteli miten uskallan avopäin kulkea, minulla ei pää ole arka, varpaat ja sormet ekana paleltuu;)
      Kaikilla meillä omat keinomme ja tapamme elää.

      Nyt taitaa kyyti odotella, ei muuta kuin matkan tekoon, hyvää ja iloista syyskuun viimeistä, siirrytään toiveikkaina lokakuulle.

    • joutavoinen

      Terveys on tärkeä ja yhä tärkeämmäksi tulee. Mitä naisiin tulee, niin silloin nainen on parhaimmillaan ja terveimmillään kun saa pitää pikakurssia miehlle. Asia tuli mieleen kun tarjosin villavaatetta pyykkiin vääränä pyykkipäivänä.

      Hiiri oli minullakin uusittava, langattoman ostin. Patteri loppu muutaman viikon kuluttua, kun en käyttäny hiiren katkaisinta, edes yöksikään. Poika sano, "ei se patteri kulu kun ei heiluttele, sitä hiirtä". Mutta nyt kun käytän katkaisinta aina kun suljen koneen niin patteri kestää melkein pari kukautta, -asiantuntijana sitäki poikaa olen pitänyt.
      Muutenkin katkaisijalla varustettu 8 töpselin johto on, ettei jää valmiusvirtoja päälle mihinkään.


      Pienistä asioista kirjoittelee, sanotaan, mutta kysymys on energiasta ja sehän on suuri ja tärkeä asia. mutta Nyt on kunnon kesäpäivä, sitä ei saa hukata.

    • marja-liisa.-.-

      Mahtavaa, mikä keli! Eipä uskois, että on syyskuun viimeinen päivä. Kyllä tämä kesä on näyttänyt meille parastaan. Kelpaa siellä Skillaninkin samoilla Konneveden metsissä, ei kauniimpaa tänä ajankohtana voi olla. Käytiin aamupäivällä leikkelemässä suuret kasat pajuja työtarpeiksi, Ja nyt isäntä otti ämpärin, ja läksi karpaloon, minäkin lähden tekemään pienen metsäreissun. Ärsytän hirvikärpäsiä, ja etsin vielä suppilovahveroita. Ei voi olla pirtissä, kun on tämmönen päivä! Joten heippa! Nauttikaa kelistä, tätä ei nähdä kuin ensi kesänä, jos elossa ollaan!

    • No niitä saunaterveisiä TAAS;)

      Kyllä on ollut ilma mitä hienoin.
      Lähelle 20c kipusi meilläkin.

      Nuo puut on tosi upeita,väriloistossaan.

      Ravasin päivällä tuolla kaupungilla ja vaikka koetin laittaa kevyttä päälleni,niin kyllä hiki vain päästä tippui.

      No nautiskellaan vain tästä loistosta;)ei sitä kovin kauaa kestä.

      Laitoin tuohon takkaan tulet,on kivempi saunan jäleen tässä istuskella.
      Jos vaikka tuolta nurkkakaapista jotai saunajuomistakin löytyy;)

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Hei pitkästä aikaa.

      Meil o tärkeetä tekemistä, mie oon rehvannu miähen ja siin hänen kans rupatellessa, männöö aika kovasti sukkelaan. Ei ehi pirtillä käymään ja piskiki on hyvillään ja tyytyväine tähä elämään. Saap hää ain palan makkaraa, ku männään kyleksimään.

      Mukavasti männöö ja mieli o ihan kirkas ja tyyni.
      Terveksii ja hyvvää jatkoo kaikille.
      Hei hei

    • Kaikkee hyyvää vaa teille jatkossaki. Ei oo ihme ettet oo palstalle ehtnny. Pitäkää huolta toisistanne.

    • Tulenlieskat**'

      Hyvää huomenta ilman muuta ja mukavaa lokakuuta. Kaurasämpylöitä tarjoilen kahvinkera ja vähän voita aamupalaksi. Nyssi ollaan jo lokakuussa. Mihkä se kesä oikeen karkasi. Juu, emmääkää oo saanu nukutuksi, no syytä en kyä tiärä, joskus vaa käy niinki.
      Täs ois nyssi aamukahveet ja kaurasämpylät näin mukavan päivän aluksi, paprikaa, kurkkua tai tomaattia höysteeksi. Nymmää si istun tähä pirtin pöytää ootteleen toisii kaveettelijoita, ois se nääs mukavaa olla yhreski näi aamutuimaa. Ullamirjami ota sää nyh ekaks mä otan sit ja toivotellaa uuspäivä mukvavasti alkavaksi. SkillaN ny sääki saat valmista kahveeta, ku kerranki ehrittii ekaks.

    • Tulenlieskat***

      No, niin kirjotusvirheitä se uneton yä teettää, vaa kait siit selvän sentäs saa. Hyvää tulevaa päivää vaa kaikille.

    • SkillaN*

      Aamupäivää, tuulista, mutta kaunista.
      Koivut ovat kohta aivan paljaana, lehdet kaikkensa antaneet, no vielähän maata rikastuttavat.
      Kukkia on pakkanen puraissut, mutta vielä maljakkoon saan kukkaset.

      Pitkälle meni aamu, touhuilin näitä hommia, mitä tähän aikaan kuuluu, kukkaruukut tyhjensin ja vein suojaan, kukat kompostiin, paljon olikin kompostoitavaa, pitäähän jotakin törröttäjiä jättää, että linnut ravintoa löytävät.
      Eilen sankollinen suppilovahveroita kerättiin, vene käännettiin, aika alakuloinen oli rantamaisema.
      Ajattelin vielä tuonne metsään lähteä, jospa jotakin sieltä löytyy, havuja ainakin, sammalet otin jo eilen.Kiitos tulenlieskat kahvittelusta, meinasi unohtua.


      Wiiwidear, onnea, kaksin aina kauniimpaa;)
      Joutavoinen, ne on niitä päivän piristeitä nuo väärin ymmärrykset;)

      Puolessa kuuta tulee kaiketi kahdeksan vuotta pirtin olemassa oloa, miten on jaksatteko edelleen?
      Hyvin on mennyt, mutta pientä väsymystä on havaittavissa, ikäkö siihen vaikuttaa, onhan kahdeksan vuotta mittava aika, kai se kirjoittajiinkin leimansa jättää.

      Olen niin kyllästynyt sähköpostiini, kun täyttyy pelkillä lanan- laihdutuksen- vitamiinien, ynnä muiden tarjousten kirjosta, en saa niitä vierotettua.
      Joskus on nimi johonkin on mennyt ja nyt sitä kiusaa riittää.
      Muuta postia ei sitten tulekkaan, lukuunottamatta ketjukirjeitä;)

      Jospa riittääkin tällä kertaa, tuo ilma tuolla ikkunan takana on niin kaunista, ihan pakko on tuulta mennä tuoksuttelemaan.
      Nautittavaa päivää teillekin, pirttiin kurkkaavilla.

    • Nautittu on

      Tänään kun oli aurinkoinen päiväkin, heittäydyin "makkinavoimien" uhriksi. Miksikä aina menisin metsäpolulle nostalgioitani muistelemaan?
      Kävin Tikkurilan markkinoilla. Eihän ne oikeat markkinat ole ja "kävin" on oikea sana kuvailemaan pistäytymistäni.

      Tavaraa ja tuotettakin oli ympäri Suomea. Mikäs siinä, sehän on ihan hyvä, että yritteliäät pääsee esittelemään tuotteitaan. Siinä sitten mennä törötettiin loputtomassa ruuhkassa ja jonossa hiljaisuuden ja melkeinpä hartauden merkeissä. Eräs kaveri tuli vastaan ja osuvasti ilmaisi: " Täällähän sitä mennään, kuin oltaisi hartaustilaisuuteen menossa." Niinpä, sitähän se muistutti. Oltiin tavaran paljouden ihmeellisen paljouden esittelyssä. Kuitenkin toivon, että mahdollisimma moni vaivaa nähnyt myyjä saisi kauppojakin tehtyä. Ei tapahtuma kaikilta osin huono ole, vaikka skepstisesti suhtaudunkin.

      Ostin muutaman litran karpaloita. Yleensä haen ne itse suolta, mutta nyt ne oli näin helpompi marjastaa. Mukavuus voittaa pikkuhiljaa minutkin. Varsinkin kun marjat olivat lappilaista alkuperää ja kypsiä. Nythän on millä rellestää. Aikoinaan - muistelua - karpalomehu oli niin turhan "ärjyä" että sitä piti koskenkorvalla laimentaa. Tiedättäppä sitä, vaikka näitä muistojani vieläkin terästäisin.

    • Hintriika*

      Kyllä niissä kaikissa mainossähköposteissa pitäisi olla siellä alareunassa linkki, josta voi peruuttaa uutiskirjeen tilauksen. Minäkin olen urakalla perunut vanhaan sähköpostiosoitteeseen tulevia viestejä, kun syystä tai toisesta ent. operaattori on unohtanut katkaista sp-osoitteen, vaikka sopimus on loppunut ajat sitten. Nyt tulee postia sekä uudella että vanhalla osoitteella.

      Senkin olen oppinut, että jos johonkin kilpailuun tms. osallistun, niin jätän ruksaamatta sen kohdan "sp-osoitteeseeni saa lähettää postia". En tosin ole vakuuttunut, että asia aina noteerattaisiin.

      Osa mainospostista on sellaistakin, että siitä voi olla hyötyä... ainakin mainostajalle :)) Joskus olen jotakin hankkinut sähköpostiin tulleen tarjouksen innoittamana. Nimenomaan sellaista, jonka hankkimista olen muutenkin miettinyt ja mainoksesta huomannut, että nyt sen saa vähän edullisemmin.

      Komea auringonpaiste ja tuuli hyvällä tuulella! Eilinen ei meillä sentään mikään uimarantalämmin ollut, olipahan vain muuten mukava mutta ärhäkkätuulinen syyspäivä.

      Hyvillä mielin tämän lokakuun voi aloittaa, kun ei ole vielä lokaa, on pelkkä kuu! Siis hyvää loatonta lokakuuta!

    • Heippa.

      Kiitos paljon toivotuksista. On se mukava, kun sattuu samanhenkinen polulla vastaan ja yhdessä voidaan jatkaa loppumatkaamme, pienin askelin elon kivisellä matkalla.

      Hiisikö lie heitellyt melkoisia moukareita, minunkin elämäni tielle, mutta nyt toivon voivani olla rauhallisin mielin ja uutta oppimassa, vanhalla iällä, vaan ei ole vielä myöhäistä, sydänkin vielä sykähtelee ja hypähtelee...

      Lauantai-illan rauhaa itse kullekin.
      Hei hei

      • No nii vielä, piti kysymäni, minkähän tähen mie oon saanu edellisesta viestistäni 30.9 kirjotetusta: yhen miinuksen. Eiköhän ole ollu kiintoisaa kerrontaa. mut sie miikkan antaja, kysyn siulta; pystykkö parempaan? luomaan jotain muutaki, kuin silmiä sukkapuikoilla?jos sitäkään.
        Näinikkään, parutaan kunnolla, nii ehkä se siitä alkaa selviimään....


    • SkillaN*

      Huomenta vielä pimeään sunnuntaiaamuun.
      Pakkanen jäädytti kukat, mittari näyttää kyllä kolmea lämpöastetta,, huurassa maa kumminkin on.
      Tähdet taivaalta häipyvät, päivän valo taivaanrannasta hiipii, kohta näkee ulkoa muutakin kuin tummuutta.
      Lokakuu jo hyvällä alulla, eilen täytti tyttären poika vuosia, taisi tulla jo kolmekuusi täyteen.
      Syntymäpäivät muistan, mutta en pysy mukana vuosissa mikä on vuorossa, tämä eilinen juhlija lapsenlapsista vanhin, perheen nuorin lapsenlapsen lapsi taitaa olla kuusi vuotias, jos ei aiemmin, niin ainakin näitä ihmetellessä huomaa miten iäkäs sitä onkaan.
      Tallella ikä eletty, niin se on ja eteenpäin vain taivalletaan;)

      Radiosta kuuluu "kaipuun mieleen syksy toi mulle" tunnelmaan sopivaa, kaunis valssi.
      Muistoja niitä on kertynyt hyviä ja huonoja, kummasti ne huonot tahtovat kultaantua nekin ja mielellään menneitä muistelee.

      Eipäs wiiwidear välitetä noista peukkujutuista, joskus aiemmin minäkin niitä sain, mutta on tainnut kyllästyä peukkujen laittaja, kun huomasi ettei vaikutusta ollut;)
      Voihan olla että hieman kade on onnestasi;)
      Ainahan on niitä joita ärsyttää joku, minkäs sille mahtaa, jos auttaa, miinuksia vaan eteen.

      Olen minä niitä poistotoiveita ruksannut, mutta sitkeästi vaan sähköpostiin tippuvat, automaati kai niitä työntää, luulisi muuten huomattavan, ettei tulosta tuota. Ärsyttävät kovasti.

      Kävin metsässä eilen ja sankollisen puolukkaa vielä keräsin, nyt ovat ihanan kypsiä, teen vielä yhden satsin tuoremehua sitruunahapon kanssa, tykkään kovasti juoda, sopivan hapanta minulle.
      Hyvin sopii myös sekoitukseen mistä ynnämuu jutteli, eipä tule itselleen sellaista tehtyä, jospa vieraille joskus.
      Ihan hyvin sopii tarjota sellaisenaan, jos vieraalle ei kahvi maistu ja vatsa kestää.
      Männynoksia taittelin, (lupa oli) laitan haudalle kanervien kanssa, parvekkeellekin voin saaviin asetella, sinnekin tekee mieli jotakin asetella jää niin tyhjän näköiseksi, kun kukat pois vien.

      No niin päivä alkaa olla jo melko valoisaa, on ruvettava keräilemään taas kerran tavaroita kotiin lähtöä varten, nyt taidan jo sanoa todella jäähyväiset tänne kesäiseen olopaikkaan, hirvipeijaisetkin pidetään toisaalla, hyvä niin tuvan lämmittämionen olisi ollut viikon homma.
      Tulkaa turisemaan, Venlastiinaa ei ole aikoihin näkynyt, ei liioin meri-kukkaa, mistäs moinen johtuu?
      Hyvää sunnuntaita kuitenkin kaikille, pitäisi tulla ihan kohtuullisen lämmintä ja kaunista, näin kertoivat:

    • huomenta! Mää en tyk men enkä tul. Mää tykkä ol. Eräs tunnettu runoilija otsikoi noin juttunsa.
      Siitä sain minäkin aiheen sanoa, että paikoillaan sitä minäkin haluaisin mieluummin olla, matkailuksi riittäisi palveluiden äärelle kävely. Muutenkin haluaisin syrjäytyä, tuo naisväki on kuitenki siinä syrjäytymisessä esteenä.

      Viettäisin vain sellaisia leppoisia päiviä yksinään ei kukaan kävisi, no, korkeintaan lapsenlapset. Hävyttömyyksiä laukoisin jos joku sattumalta lähelle tulisi. Hississä eräs hieno rouva paino vahingossa väärää nappia, johon minä sanoin. "Ei kai se kännipäissään ole ihme" Huumoriksi rouva sen kyllä käsitti.

    • Syksyn viileintä oli tänä aamuna, 2,5 , mutta aurinkoinen päivä on tulossa ja lämpenee.

      Turhaanhan krogisekoitustani mainostin, mutta aikoinaan en tiennyt parempaa paukkua olevankaan kuin karpalomehu ja koskenkorva. Hyvää se on vieläkin, mutta lotrailu on vähentynyt niin, että mitä nyt joskus muistin virkistämiseksi nappaan.

      jjoutava kirjoittaa asiaa kuten yleensä aina. Kyllä syrjäytymien on väliin oikein hyvää. Sitä harrastan "korvessa" ja väliin täällä maalikylissäkin. Pitäähän välillä seurustella lähimmäisimmänkin, itsensä kanssa. Syrjäytymisestä joskus vouhotetaan liikaakin - miksipä ei ihminen saisi elää tavallaan, vaikka se syrjästä katseltuna näyttäisi omituiseltakin.

      Hävyttömyyksien laukomisessa kyllä kannattaa olla varpaillaan siinä, mihin, kenelle ja missä tilanteessa äkkiviisauksiaan laukoo. Kaikilla kohteilla ei ymmärrys riitä ja saattaa saada pienestäkin vihollisen.

      Kerronpa yhden laukomiseni. Meitä kasautui hissin eteen viisi henkilöä. Hississä on selvä määräys: korkeintaan 4 henkilöä. Sanoin, että tulee ylimääräistä ja jään seuraavaan lastiin.

      - Eikä tule, mukaan vaan. Ei tätä lasketa, vastasi nuorehko isukka ja osoitti parivuotista tyttöään.

      Pidin "asiallisena" isukkaa opettaa. Syytin häntä hirveän rasistisesta suhtautumisesta ja vieläpä tyttönsä isänä. Vai ei muka lasketa tyttöä henkilöksi!
      Selvittiinhän siitä, järkevänä nuorena miehenä mies myönsi vahingossa tehneensä karkean virheen. Kuitenkin lopuksi totesimme, että meistä viidestä "alipainoisesta" saisi korkeintaan kolme tavanomaista ja tuskinpa hissi osaa lukumäärää laskea.

      Peukaloiden "asentoihin" en ole juurikaan kiinnittänyt huomiota. Kerran kokeilin "politiikkaosastolla" kuinka se toimii. Turhanpäiväinen toimi se mielestäni on, joten eipä kannata välittää.

      Täytyypä miettiä, syrjäydynkö omiani tuhraamaan, vai lähdenkö katselemaan ulos. Ehkä molempia.

    • Aamupäivää, piipahdin Taas koneella, olin oikein utelias, kuinka otettiin vastaan minun viestini miinuksesta. Hyvin se otettiin, meni miinus, tuli eilisestä miinusta, heh heh kuinkas näin mieliala muuttuikin, peukaloisella...

      Enpä ole minäkään noita peukkuja katsonut, mutta kuinka ollakkaan, huomasin pikkupikku jutun, hmm...olen silti viimetten päälle tyytyväinen olooni.

      Edellinen, muutaman vuoden vaikea yhteisyritys meni mönkään, ukko tykkäs yhtenään "elää omaa elämää" ja parin viikon päästä taas "yhteistä aikaa" piti minulta löytyä, hänelle. Luottamus oli ihan hukassa, eikä silloin vakaasta suhteesta ole mitään toivoa.
      Hiivatti, kyllä minua välillä korpesi oikein olan takaa, ukon toisaikainen ja toistahtoinen seurustelu, mutta se rakkaus, se rakkaus, kuinka monen ihmisen se onkaan tuhonnut ja tappanut. Tunteiden tasolla leikittely on viho viimeinen yksilöön kohdistuva karkea ja säälimätön teko.

      Luojan lykky, kun tapasin "vanhan tutun" , ollaan vuoskaudet kävelty toistemme ohi, tervehtien toisiamme.
      Näin se elämä kuljettaa, antaa ilon ja naurun hetkiä, pilvisen ajan jälkeen.

      Pilvipouta vallitsee ja lämpötila huitelee kymmen asteen tienoilla.

      Kiitos taas seurasta, palailen, jotta kehittyisi keskustelua, tai muuta...
      Hei hei

    • Viileätähän se oli aamulla klo 8,15 oli -0,8 astetta täällä susirajan pohjoispuolella.
      Nythän toki lämpimämpää, välillä jopa aurinko näkyy,eli se oli syksyn ensimmäinen
      halla tai pakkasyö.
      Eilen tuli pestyä loput ikkunat, olikin oikein hyvä ilma ei tuullut ja oli kuitenkin aika lämmin.
      Lenkillä on käyty, tavattiin veljenpoika matkanvarrella, rakentaa taloa ihan meidän lähelle, sanoi saavansa lämmön päälle lähiaikoina.
      Tänään on maksettava muutama lasku tästä koneen välityksellä, eräpäivät uhkaavat.
      Sitten mentävä taas ulkoilemaan käytävä apteekin kautta.

      Jos teillä on hyvä kiikari tai kaukoputki näkyy Jupiteri hyvin illalla ja voi nähä niitä jupiterin kuita, edellytys tietenkin, että on kirkas tähtitaivas.

      Tuolla nurkkakaapissa on kyllä koskenkorvaa, mutta karpalomehu puuttuu, minunkin muistojeni mukaan on parasta mitä koskenkorvasta saa.

      On tänäsyksynä jäänyt metsäreissut väliin, joten karpalot puuttuu.

      Jokohan kaikki tärkeät tuli, joten ter: Late

    • jjoutavar:n jutusta tuli mieleen tämä turkulaisen arkkiveisu. Sanotaan sen kuvaavan turkulaista mielenmaisemaa.
      (huom. nimimerkki ei ole aito turkulainen---latojan huomautus)

      Mää.Mää.Määmää.
      Älä tuppa, et sää.
      Mää.
      Kyl mää ossa, mää kyl tierä!
      Mää kyl pysty.Mää en sierä.
      Sää et mikkä, see ei kukka.
      En mää viitti teijä mukka.
      En mää viitti, en mää jaksa.
      En mää tahro.Mää en maksa.
      En mää kanna, en mää tykkä.
      Mää en työnnä enkä lykkä.
      Saiks sää? Kui sää? Mulki kuuluis.
      Määki tartte. Mulja, Mulja.
      Kunnei mulkukka koskamittä?
      Kui?

    • marja-liisa...

      Aika hyvä! Kaikki mulle, ja heti!

    • Oikein hyvä ja luultavasti rehellinen turkulaisten ylistys katleijan pääarkistosta.
      Tekispään mieleni jotenkin vastata.

      Myö, myö, myö oumma oikeennii ite
      myö emmä tavui ja sanomisiikaa siästellä
      Myö oumma.
      Myö osoomma, myö tiijämmä
      myö emmä meinoo, myö tiemmä
      Myö oumma parraita - jottii rypistelöö perässä.
      Ei myö kaikkii kelekkaan pyyvelläkkää
      Emmä jaksa yhtenään tyhjänpiätä kiskoo

      Sitähään ei mon tajuu.

      Myö ostamma, myö myömmä
      myö katehimma, myö kostamma
      myö valistamma, myö opetamamma
      myö nauramme - myö myöskii itkee lorautamma

      Myö elämmä. Sitähään ei mon ymmärrä.
      Elekee tykätä pahoo, jos totuuven yritän sanoo.
      (vastuu on minun - en ole "heimojen valtuuttama)

      • joutavoinen

        Pohojanmmaalla sanotahan jotta; Minä oon meiltä ja muut on meiän krannista.
        Nuinhan se mennee suoraviivasesti.
        Ollenkaan väheksymättä näitä puheliaampia porukoita.


    • Jaana §

      Uusmaa Suomen kruunussa on helmi kirkkahin,
      täällä kukkaan puhkeaapi tiede taidekin!
      Tääll' on Suomen pää ja sydän into hehkuvin,
      lempi lämpöisin!

      Täytyyhän minunkin, tulkaa te muut vain perässä!

    • Hintriika*

      Nyt Jaana teki Suomi-Neidolle kuperkeikan! Aina ennen Suomen päälaki on ollut tuolla Utsjoen maisemissa ja neidon helmat ovat pyyhkineet Uusmaata. Menköön nyt runoilijanvapauden nimiin tuo temppu, kunhan Maanmittaushallitus (vai mikä nimi silläkin nykyään lie) ei ala karttoja kääntelemään.

      Itse sain juuri valmiiksi laulun (oikeammin ehdotuksen lauluksi), jossa sydän hehkuu lämpöä pohjoiselle, että kukin taaplaa sen mukaan, mikä omaa sydäntä lähinnä on.

      Hyvää yötä!

    • Viikko alussa, pilvessä näkyy olevan vaikka kyllä tuolla taivaanrannalla jotakin vaaleaa häämöttää, lämmintä seitsemän astetta.
      Voi sentään miten hyvin tuota murrepuolta hallitsettekaan, minä syntyperäinen savolainen sellaista siansaksaa "viännän", en uskalla mitään tarjolle laittaa.
      Kiva nähdä uusi nikkikin, Jaana§, kiva tutustua, tyttäreni kaima olet;)
      Lain merkillä, et kai kovin ankaraksi rupea, tuo nurkkakaappi tuli mieleen;)
      Kiitos vaan murteiden taitajille, ynnämuun kertoilema osin savolaiselta kuulosti, mutta olisko ollut karjalaan sekoittunut, siis Pohjois-Karjalaan?
      Savon alueella on monenlaista viäntämistä.

      Kotona jälleen olen ja kukat sen kuin vain kukkia lisäävät parvekkeelle, ei pakkanen kohtakaan sinne yllä.
      Puolukat laitoin käymään mehuksi, oli niissä aika kuorma tuoda, onneksi hissillä Pieksämäellä pääsin,( aina se ei toimi) ja koduktööri sitten junasta auttoi, sekin harvinaista, no eipä he aina kohdalle satu.
      Laukussa oli muutakin tavaraa, painoa kertyi, ennen ei olisi mitään haitannut, mutta nuo voimat vaan vähenevät.

      Wiiwidear tuosta rakkaudesta jutteli, niin onhan se saanut paljon tuskaa aikaiseksi monellekin, mutta myös iloa ja toivon sen kohdallasi jatkuvan.
      Huumori siinäkin auttaa, jos samanhenkisiä ollaan, vaikeatkin tilanteet laukeavat hyvällä naurulla.
      Joutavoisen kohdalla oli todella huumorin tajuinen rouva, joku olisi voinut loukkaantua todella.
      Miehelläni oli tapana töksäytellä tilanteeseen sopivalla lauseella ja aina se ei kaikille huumoriksi sopinut, vaikka sitä olikin.
      Joillakin on kyky sanoa heti siinä paikassa jotakin asian jatkeeksi sopivaa, minulla vasta myöhäisjunassa sytyttää.
      Mieheni pystyi aina lohkasemaan;)

      Laten puheesta ymmärsin, että monikossa lenkillä kävitte, joten kaikki varmaan hyvin?
      Maalla tuo tähtitaivas niin runsaana näkyi, kun yöllä ulos pistäytyi, täällä valojen keskellä ei juurikaan sitäkään nautintoa ole, no ehkä talvella kovalla pakkasella.

      Nyt viikkoa aloittamaan, leipomolla kävin, ei tarvitse leipoa, mutta jotakin kivaa pitää vielä keksiä, käsityö tuokioon.
      Hyvää päivää jokaikiselle.

    • Huomenta:

      Harmaa on aamu.
      On se satanut yöllä,piha on märkä.

      En minä ole älynnyt ennen kiinnittää mitään huomiota noihin peukalohin,vaan kun juttusitte niistä tulin minäkin katsoneeksi,joo joku saa varmaa jotain"kiksejä"niistä,vai miten sitä sanotaan;))

      Olis nyt huomenna pouta päivä.
      Minulle tulee ikkunan pesijä huomenna.
      En uskalla enää ruveta keikkumaan itse,vaikka kyllä sormet syyhyää;)

      Mitäs tykkäsitte "tanssii tähtien kanssa" hienoja oli naisten puvut.

      Meidän pitäisi nyt kyllä keksiä jotain piristystä,jonkinlaiset tanssit kait pitäisi pistää pystyyn !!!!!!!

      Tämä synkeä sää ei kyllä sovi minulle.

      Hyvää oli pirtin kahvi ja kissat ihania kavereita;)hrrrr,hrrrrr....

      näkyillään...

    • Sataa, sataa...

      Tulipahan sisätyöpäivä. Menee se näinkin. Jaa...kyllähän ne minun ensimmäiset" kieliopintoni" SkillaNin arvailemilla perukoilla sijaitsevat, P:K:n pohjoisosan itärajan reunamilla. Paljon on ehtinyt unohtua "kieleni" käyttöni puutteesta. Erikoisesti vanhempien sukupolvien rajantakaiset puheisiinsa saaneet vaikutteet, joita mm. ukkini oli ehtinyt saada. Hänhän oli elänyt tomerimmat vuotensa aikana, jolloin itäraja ei rajoittanut, liikkunut sen Karjalan alueella ja työskennellytkin siellä. Paljonhan savoakin muistuttavaa sanastoa kuuluu nuoruuteni kieleen, jopa "vähemmän tuntevat" erehtyvät sekoilemaan. Eipä sekään haittaa!

      Lukuhommiin olen tämän sadepäivän tunaroinut. Nyt vain täytyy pälyillä, missä rakosessa saan heitettyä roskapussin. Niin vielä... Hintriika mainitsi edistyneensä laulun teossa. Sitä ei tietenkään saa tänne "arvioitavaksi." Mitenkähän mahtaa olla, pitääkö laulun sanoittajalla olla kuuluisaa "sävel- ja rytmikorvaa" ennenkuin on edes edellytyksiä sanoittamiseen? Tietysti siinäkin on poikkeuksia ja tasoja, kuten M.A.Nummisen "hevosen harjauksen opastus" - suoraan armeijan hevosenhoito-oppaasta laulettuna. Näinhän on kerrottu - todellista alkuperää en ole tarkastanut.

    • Jaana §

      Kiitos huomioinnista SkillaN. Kuulun oikeastaan tuonne nuorempien palstalle, enkä sielläkään kirjoita Jaanana §
      Tulee vaan luettua tätä rauhaisaa kahvipirttikeskustelua aika-ajoin, kun joskus on niin sotaisaa ilmapiiriä kaikkialla.
      Hyvää jatkoa kaikille täällä sopuisasti haastaville, on meitä monta lukijaakin, joiden mieli lepää ja rauhoittuu täällä.

      Kiitos.

    • Sisätyöpäivähän sitä no täälläkin, nyt vain on niin etten oikein tiedä mitä tekisin, tuo lukuhommahan kyllä houkuttaa, mutta ei se oikein työstä käy.
      Satanut koko päivän, silti piti käydä apteekissa, eilinen apteekkireissu peruuntui, huomattiin, apteekin menevän kiinni klo 15 00, onneksi ajoissa, ei tullut hukkareissua.

      Minähän arvasin ynnämuun olevan sieltä Pohjois-Karjalan seuduilta kotosin, siellä missä minä mökkeilen on rajalle 30 km ja Oulunlääniin 10 km ,olen monasti käynyt ihan rajan läheisyydessäkin, mutta nykyään samaa Nurmesta kaikki.
      Ei taida nykyinen kesäpaikkasi olla siellä päin, vaan jossain Lieksan suunnilla,
      no arvailuja kaikki.

      Tuo murteella puhuminen tai kirjoittaminen ei minulta suju äiti aito savolainen, harvoin käytti savon murretta, isä puhdas hämäläinen, mutta en muista koskaan kuulleeni hänen puhuvan. Hautajaiset muistan olin 3 vuotias kun isäni kuoli, taannoin oli kuvani profiilissani istuin äidin polvella kotipihalla.

      Edelleen sataa, joten taidan mennä niihin "lukuhommiin" ynnämuun tapaan.

      Huomenna voi olla poutaa, joten huomiseen ter: Late

    • Hintriika*

      Voi Jaana &, ei täällä kaikki muutkaan ole "täysi-ikäisiä", mutta kaulin ovella ei kysy keneltäkään henkkaria. Sekaan vaan ja lukemisen lisäksi kirjoittelemaan!

      Ym:lle vastaan, että laulunteossa tarvitaan korvaa, ennen kaikkea rytmikorvaa. Ilman sitä ei homma onnistu. Mitä sävelkorvaan tulee, niin minulla se on sellainen, että korvieni välissä tiedän, miten joku sävel menee, mutta suustani se ei suostu tulemaan ulos. Variskin raakkuu kauniimmin kuin minä!

      Keskustelupalstoille ei "oikeita" töitä kannata laittaa arvioitavaksi. Kokemusta on, että jopa kotisivuilta (kaiken maailman copyright-merkeillä varustetut) tekstit pyrkivät karkailemaan asiattomiin käsiin. Kurssikauden teksteistä kelvollisimmat on kuultavissa oikean säveltäjän säveltäminä työväenopiston konsertissa kevään korvalla. Toivottavasti sovin valittujen joukkoon!

      M.A.Nummisen hevosenharjauslaulu on ihan oikeasti suoraan armeijan oppaasta. Se ei ehkä ole parasta laululyriikkaa, mutta Mauri Antero pystyy tekeemään mahdottomastakin mahdollista!

      Meilläpä on ollut oikein mukava, aurinkoinen ja vähätuulinen päivä. Huomenna sitten taitaa sataa, mutta eipä käy yksitoikkoiseksi ainakaan sään puolesta. Ehkä teillä etelässä vuorostaan paistaa.

      Aurinkoista mielialaa joka tapauksessa!

    • Huomenta jälleen, aina uusi ihmettelyn aihe meikäläisellä, että saa terveenä ja virkeänä herätä aamulla.
      Energiaa puhkuen, mutta päivän kuluessa sitten katoo, ennen sitä riitti aamusta iltaan, nyt iltapäivä on jo hidasta.
      Ehtiipä nuo hommat tehdä aamupäivän aikaan, sitten päivän mittaan tilkitään;)
      Mittari näyttää liki kymmentä astetta, ei hassumpaa, ei sada, ei tuule, pimeetä on vielä.

      On se harmi, kun perunat jää maahan pohjanmaalla, pellot uivat vedessä, siinä menee monen tienesti, kai jotakin korvauksia saavat.
      Miten olisikaan onnistunut, jos työttömien armeija olisi kuokkien kanssa pellolle marssinut, olisiko silläkään lailla saatu peruna ylös.
      Kyllä tuo maanviljelys on niin Luojassa, onnistuuko vai ei, kaikkeen ihminen melkein pystyy, mutta säätä ei hallitse.
      Pienellä kokeilullani osaan kuvitella sen harmin, mikä tulee, kun epäonnisen sadon saa korjata.
      Isoja vastoikäymisiä ne on työpaikkojen loppumisetkin, helpolla ei silloinkaan kukaan pääse.
      Miten käynee näissä euron yhteisissä harmeissa,,,pahalta näyttää.

      On se tämä ihmisluonto merkillinen, kun ajattelee tätä palsta kirjoittelua, ilkeillään aivan tuntemattomille ihmisille, tietämättä taustaa, olosuhteita mistä itsekukin kirjoittaa.
      Minulle oli järkytys kun aikoinaan sain kuulla neliraajavammaisen kirjoittelun tietokoneelle, suulla hän kirjoitteli, pisti todella miettimään, saavutus jota itse en osaa edes kuvittelun kautta tekeväni.
      Mitä muuta mahtaakaan mahtua tänne tietokoneen käsittelijöiden elämään, aika julmaa on työntää ilkeyksiä, kaikenlaista törkyä tietämättä minkä kohtalon kirjoittaja joutuu kokemaan.
      Miksi näin, siksikö että itsellä on paha olla,,,, helpottaako se, kun voi keljuilla tuntemattomana, tuntemattomalle?

      Kahvipirtti on säilynyt mukavana kivojen kirjoittajien ansiosta, kenelläkään ei tunnu olevan tarvetta olla ilkeä, niin se pitää ollakin.
      Vastoinkäymisiä mahtuu varmasti jokaisen elämään, mutta niistäkin kertominen ei anna aihetta tuottaa lisää pahaaoloa, ehkä joku mukava sana voi lohtua antaa tilanteeseen.
      Iloja, suruja ja onnenkin muruja, niistä kirjoittelemme;)
      Arkinen elämä on useasti aika rikasta, jos sen vaan huomaa ja siitä osaa nauttia.
      Nyt loppui tämä jaarittelu, oikein antoisaa syyspäivää kaikille, heillekin joilla taivas vettä vuotaa;)

    • marja-liisa..

      Hei!

      Tulin kertoilemaan, kun eilen sattui hauska juttu.

      Hyvä ystävä, , jota en ole vuosiin nähnyt, koska muutti paikkakuntaa leskeksi jäätyään,. soitti minulle aamulla, ja kysyi voiko tulla tänään kylään. No tottahan toki, mikä iloinen yllätys. Kysyi sitten vielä, että voiko hän ottaa Villen mukaan. Kysyin, että oletko löytänyt uuden kaverin? Mutta sanoi vaan, että sittenpähän näät.
      Mieheni epäili, että jos hän on ottanut koiran, jos se Ville on koira.
      No eikun touhuksi, kotia vähän vieraskuntoon. Ja tarjoomisia esiin. Katoin pöydän vähän kauniimmaksi vieraskupein neljälle.
      Ja sitten odottamaan vieraita. Ja vieras tuli ajallaan, mutta yksin. No kysyin heti pettyneenä, että eikö se Ville lähtenytkään. Hän ojensi minulle suuren kukkapaketin ja sanoi, että tässä on Ville. Avattuani sieltä paljastui komea kukkiva Maljaköynnös, Sunda Ville.
      No komea oli Ville, ja olin siitä oikein iloinen, minähän tykkään kukista! Mutta en minä ennen ole kattanut kukkapuskille paikkaa kahvipöytään!
      Naurunpaikka!

    • Ramoona*

      Villen minäkin olen saanut paketissa, nimittäin tuttavallisesti Poukan Villen. Kyseessä on bougainvillea, komea lilan sävyisenä ryöppynä kukkiva köynnöstävävä kasvi, joita näkee paljon Välimeren maissa, mutta viihtyvät ainakin sisäkukkina meilläkin aikansa. Nimi tulee ranskalaiselta amiraalilta, joka löysi kasvin. Kukkahullu olen minäkin enkä koskaan niin pahalla päällä ole, etteikö kunnon kukkapuketti minua lepyttäisi.

      Paljonhan on näitä nimiä sisältäviä kasveja : marketat vielä pitävät pintansa ulkoruukuissa, santut kukkivat ikkunalaudalla. On soilikkia, annansilmää, aaroninpartaa, jukkaa, ahkeraliisaa...

      Toisaalta naisten niminä on kukkia : Vanamo, Kanerva, Lilja, Ruusu ja Rosa, Talvikki, Kielo...Tietysti kaikkia naisia pitäisi kohdella kuin kukkaa kämmenellä. ;)

      Olen laittanut valkeita ja purppuranpunaisia callunoita ruukkuasetelmiin keltaisten pikkukäpyjen koristamien tuijanoksien kanssa. Tummemmanvihreissä marjakuusen oksissa on punaiset marjat, niistä saa kauniita kransseja pyhäipäiväksi ja jouluun, neulasetkin ovat pehmeät. Tänä syksynä on ihan pienissäkin tuijansukuisissa puissa valtavasti käpyjä, samoin tammenterhoja niin, että meinaa liukastua ja jaloissa ruskaa. Täällä tammia on luonnossa ja puistopuina paljon. Niihin ei tule ruskaväriä ja lehdetkin jäävät talveksi. Koivut jäivät taas vaisun värisiksi, mutta haavat havisevat kultaa loistaen . Valtaisat vaahterat tuovat maisemaan ruskan loistetta. Harmaahko päivä on tänään, mutta varsin lämmintä vielä, 12 astetta. Yhtenä yönä on käynyt lähellä nollaa, mutta kukat eivät vielä paleltuneet, krassitkin vielä hengissä, ryhmäruusut ja monet muut.

      Iloa lokakuuhun (voisi sillä kivempikin nimi olla, vaikka ruskakuu) !

    • marja-liisa..

      Missähän päin olet Ramoona, kun sinulla on noin hyvät valikoimat koristuksiin?Minäkin eilen kävin metsäreissun. Napsin vain säkillisen katajanoksia. Niitä juuri äsken laitoin koreihin ja laatikoihin kanervien kanssa. Kanervat oli kyllä tosi hyviä, punaisia, ja isoja. Joskus nekin vähän värittömiä kääkkiä.
      Löysin myös kohmuraisia kuivia vanhoja oksia, ne maalasin jo valkoiseksi. Yritän tehdä niistä jotain havujen kanssa vanhaan pataan, tuonne aitan eteen.
      Täällä ei koivuissa paljon enää lehtiä ole, varmaan ovat kaikki tuossa meidän pihassa. Mullakin isot jalavat, ja lehmus vielä täysin vihreitä, mutta vaahterat paljaita.
      Pakkasta ei meilläkään ole vielä ollut, kaikki kukat olen kukkivina korjannut. Jotain olen sinne tänne jättänyt, ja kukkivat täysillä. Hyvää ruskakuuta muillekkin!

    • Ramoona*

      Asumme aivan etelärannikolla, joten meren läheisyys tasaa lämpötiloja, syksy kestää yleensä pitkään lämpimänä, meri suurena lämpöpatterina karkottaa halloja. Erilaisia tuijia, tuivioita, hemlokkeja, katajia ja marjakuusia olemme istuttaneet puutarhaan, ja ne kyllä menestyvät pohjoisemmillakin kasvuvyöhykkeillä. Niistä napsin oksia annettavaksi muillekin, ja senkun komistuvat ja tuuhettuvat. Omaan metsäänkin on kanadantuijaa ja jättiläistuijaa istutettu itse kasvatetuista taimista, ja hyvin ovat lähteneet kasvuun. Ei vaan olla itse näkemässä niitä täydessä korkeudessaan, mutta on mukava ajatella, että on jättänyt tällaisiakin kättensä jälkiä tuleville sukupolville.

      Bougainvillea tunnetaan Suomessa ihmeköynnöksenä. Tuo maljaköynnös on tainnut tulla uudestaan muotiin, pitää laittaa korvan taa ensi kesää ajatellen. Sen upean hehkuvan punainen kukka sopisi oikeastikin korva taa, ja lehdetkin ovat kauniin kiiltävät. Sen pitäisi säilyä talven ylikin.

      Koivunlehdista teen selvää ruohonleikkurilla enkä kovin tarkkaan haravoi kuin paraatipuolen nurmen. Vaahteroitten nahkamaiset lehdet on pakko kompostoida, muuten ei pääse ruoho keväällä niitten alta vihertämään.

    • Päiviä pirttiin.

      Poikkesin kotiin käymään ja hiukan katselin pirtin vieraskirjaa. Näkyy olevan vakioväki käymässä kahveilla ja turisemassa päivien katselmusta.

      Missähän lienee peukaloinen, ei juur ole jaksanut ruksia plus&miinusta.
      En minä kettään ihmeemmin kaipaile, mutta SkillaN jaksaa aina vastailla viesteihin ja pitää yllä hyvää mieltä.

      Kiitti kahveista, piski männöö lääkäriin loppuviikosta ja kontroillaan onko vaiva helpottanut ja lääke tehonnut. Saa vissiin sitten myös rokotukset niskanahkaansa.

      Jaa'a lähdenkin tästä sulhaseni luokse....

      Hei hei

    • Huomenta, pimeää, ei sada, lämmintä yhdeksän astetta,
      Tulipa mieleen ajatus, jos tässä pimeydessä järvellä tai merellä soutaisi, tuntisi olevansa todella Luojan armoilla, rantaa ei näkisi, suuntaaminen todella vaikeaa, enpähän lähtisi.
      Eipähän ole tarvettakaan, kaikkea sitä mieleen tuleekin, toinen peloke olisi metsä pimeässä, siellä en tuntisi myöskään oloani mukavaksi.
      Tässäpä istun lämpimässä koneen ääressä, kahvimuki nenän edessä, on niin mukavan rauhaisaa.

      Tuli mieleeni myös lapsuuden joulut, ehkä siitä syystä, kun päähän jäi pyörimään pikku-joulu ohjelman suunnitelmat.
      Oli ne sota-ajan joulut niin vaatimattomia, muistelen kuusen koristeita, eihän ollut kuin kynttilät, narulla oksiin sidotut, myöhemmin tuli jo pidikkeet, suomenlippu ketju, karamelli nyyttejä, missä ei ollut sisällä karamellejä, pumpulia, oliko tähteäkään.
      Ihanalta se näytti lapsen mielestä, ihme ettei tulipaloja ihmeemmin tullut niistä huojuvista kynttilöistä.
      Eipä uskoisi tapahtuneen tälläistä minun elinaikana, mutta näin oli ja miten onkaan nyt, kehityksen eteenpäin menoa ei voi kuin ihmetellä näinkin pienissä asioissa.

      Eihän minun nyt pitänyt ruveta muistelemaan, huonosti muuten muistankin lapsuusaikoja, enkö ole vielä tarpeeksi vanha, kun sanovat että vanhana ne lapsuusajat mieleen tulee;)

      Lokakuuta mennään, mutta joulu mielessä pakostakin pyörii, kun on suunniteltava kaikenlaista, pikku-jouluja ja myyjäisiä, niihin leipomuksia, laatikoita, mitä nyt sitten keksitäänkin.
      Sellaista laulamisen ohessa eilen, ensi pyhänä on vanhusten kirkkopyhä ja sinne kaikki eläkejärjestöt ovat ohjelman suorittajina, meiltä tulee laulua.

      Rokotukset kai ajankohtaisia myös ihmisille, flunssa aika on tulossa, tuli mieleen kun piskin rokotuksista kerroit wiiwidear, toivottavasti hauva on kunnossa.
      Itsellesi elämä hymyilee;)
      En ole koskaan rokotusta ottanut, en myöskään flunssia sairastanut, onnekseni.

      Salakuljetin minäkin sitä bougainvilleä, mutta eipä juurtunut, se on komea kasvi, olisin niin toivonut sen menestyvän.
      Tiedän että hyvin on kukkinut sisätiloissa.
      Ramoonalla ja Marja-Liisalla on nuo taidot hyppysissä ja silmää katsella kaikkea kaunista luonnosta, saaden silmille iloa silloinkin, kun luonto ei vehreänä kasva.
      Minä tänään yritän haudoille kanervien ja havujen kanssa, ehtii vähän aikaa kanervat hehkua, ennen lumen tuloa.
      Voi sentään ne liukkat taas kohta alkaa.
      Varovaisia yritetään olla, ettei kaatuiluja tapahdu.

      Nyt sitten pitkä päivä edessä, hyvä että ehdin kotiin, kun tytär tulee hakemaan.
      Leivotaan mantelipullia, voisi niitä riittää pirttiinkin, tulkaa maistelemaan, kivaa syksyistä päivää.

    • Markkinaterveisiä;)taas kerran.

      Toin ison rinkelin,kyllä siitä monelle riittää;)

      Kyllä oli tori täynnä ihmisiä,niin myyjiä kuin ostajia.

      Ostin minä sellaisen koiran kuvalla varustetun kynttilän,annan sen ystävättärelleni,se kuva ei pala vaikka kynttilää polttaakin.

      Niin on hieno päivä ollut,ei tietoakaan sateesta,tuuli vain on kylmä ja kova.

      Kiva kun sain partsun lasit puhtaiksi,en itse niitä pessyt,vaan tuttu tyttö kävi pesemässä.

      Vaihdettiin myös verhot ikkunaan ja parvekkeen oveen.

      Ostin minä taas niitä voissapaistettuja muikkujakin,nammm...

      Ja sain uudet "ruokasalin" kalustot suuhuni.
      Sanoin että hurmaan uudella hymylläni kaikki talon miehet;)))
      Nuorenin ainakin 10v.uskokaa tai älkää,tosi se on;))

      Nyt alkaa AVAlla yks mieli ohjelmani ,meen sitä katsomaan.
      näkyillään...

    • mariamaija

      Kirkkaita auringonpaisteisia tervehdyksiä tuon teille sylillisen
      Poikkesin tännekin kurkkaamaan, joko täällä olisi jotain innostavaa esillä.

      Minulla on tällä hetkellä sellainen tunne etten kuulu minnekään , siksipä kuljen sinne jos tänne ja jatkankin taas matkaani.
      Toivottelen vain hyvää jatkoa jokaiselle.

    • Ainakin auringonpaisteiset tervehdykset tulivat edelliseltä viestinlähettäjältä perille. Mainio aurinkoinen päivä olikin. Korjasin edellisten päivien "syrjäytymistäni" sisätiloihin ja maleksin ulkona puolenkymmentä tuntia yhteen jaksoon. Tulihan siinä matkaakin tehtyä.
      Enpä malttanut metsästäkään poissa pysyä, oli jopa pussero taskussani. En kyllä ottanut muita sieniä kuin kanttarelleja, löytyi juuri sopiva määrä kertakäyttöön. Ehkä se nyt tämän vuoden osalta riittää.

      Vielä edelliseen viestiin, että ei tunne kuuluvan minnekään. Ehkä jokin osviitta voi olla ikäryhmä, eikä sekään kovin tarkka. Ainahan on niin, että kaikilla ei ole sama mielenkiinto kaikkiin asioihin. Ainakin tunnen niin, että jos en yhtään hallitse keskustelun spesiaaliasioita, enkä ole niistä kiinnostunutkaan, voin ihan hyvin odotella "syrjäytyneenä" ja muissa puuhissani. Enkä koe edes sitä minään ongelmana. Niinpä kaikenlaiset "sisäpiirisyyttelyt" eivät kiinnostakaan. Jos on, niin olkoon. Ja jos intoa riittää, voihan tempaista itse uuden asian esille. Täälläkin on siinä mielessä "sekaketju."

      Nyt ei minulta kyllä asiaa irtoa. Latelle sen verran, että onhan Lieksa suurimpia suomalaisia kaupunkeja - pinta-alaltaan. Kyllä siellä "puisto-osastoakin" riittää ihan vaikka Inariin saakka. Tosin on toinenkin Inari sen pohjoisen järven mukaan. Melko laajasti olen Lieksan syrjäisiä lievealueita tallonut, eikä joka päivä vastaantulijaa ole eteeni tupsahtanut.

      Kohtuus kaikessa - niinpä lopetan tällä erää.

    • Ku en muistanut päivällä:

      Siellä kapunnilla tulj "haloska" vastaan;))

      Kävelin rollikkani kanssa siinäkadulla,semmonen "Haloskan näköinen nainen työnsi polkupyöräänsä vastaani,minua tupesi naurattamaan ja Häntä myös.
      Sanoin mikä oli naurunisyy,Hän sanoi etten ole ensimänen joka on samaa mieltä.
      Nauroimme molemmat ja Hän sanoi ;että pääsen kehumaan että olen nähnyt Tarjan pyöräilemässä;))))

    • Hyvää huomenta! Pimeää on,ei tiedä vielä,millainen päivä on tulossa..
      Pistän tässä kahvia tulemaan ja vesipannu vislaamaan..
      Olisi juustosarvia kahvin kanssa..Tervetuloa aamukahville!
      On torstai taas..viikko melkein lopussa..Aika rientää.. Mitään ihmeempää ei ole tapahtunut.. Eläkekerhossa,menin mukaan yhteen näytelmään..harjoittelemme ja näytelmän kirjoittaja..semmoinen 80:nen, on hauska nainen..joka kerta muuttaa vähän tekstiä tai lisää ..Mitähän siitä tulee?.. No,kun esitämme,vedämme varmaan tekstit hihasta,ei siinä muu auta..Hih..
      Esityspäivä on jo 22.10,joten kiire tulee..Mutta on hienoa,että vielä siinä iässä,
      mielikuvitus laukkaa ja tekstiä syntyy..Kerron sitten ,miten se menee =)
      Näytelmä kertoo Ilmari Kiannosta.. Kaikkea minäkin teen..
      No,pääasia on,että on menemistä,eikä kotona nyhjötä..Voi olla ,että ensi kuun alussa ,menen ,eläkeporukalla Lahteen..Olisi semmoinen ; Hollo ja Martta kansanmusiikki ja -tanssifestivaalin päätöskonsertti..Voi olla kiva..
      Vaihtelua pitää keksiä arkeen..
      Mitähän muuta..Siskoani olen käynyt katsomassa..huonosti menee...
      En ala joka päivä käymään,on liian masentavaa seurattavaa..Tässä pitää alkaa huolehtimaan itsestään,ettei vaivu alakuloon..
      Mutta,mukavaa päivää kaikille,kohta alkaa valjeta! Me näemme taas!
      Iloa! t.Irkku

    • Huomenta savostakin, täällä jo näkee että ilma on kaunis, mutta huonoa on luvassa, toivottavasti väärin ennustettu;)
      Tuo mitä irkku kertoilit pitää paikkansa, itseään on tässä vaiheessa ajateltava ja pyrittävä mieli korkealla pitämään.
      Uskon että hyvin esityksenne menee, aina sitä jotakin korvaavaa osaa sanoa, jos repliikki unohtuu.
      Sketsiin minäkin jouduin, paperi eteen tyrkättiin, menee miten menee, yleensä kohtuullisesti;)
      Touhua ja menemistä, vierivät kivet ei sammaloidu.

      Mariamaijalle sanoisin, että äläpä niitä vastauksia ja hyväksymisiä hae, kirjoittele vaan omaksi iloksesi.
      Jos ei kovin vaativaa vaadi, pirtissä voi kirjoitella aivan omiaan, tasosta en mene sanomaan, mutta onkos sekään nyt niin tärkeää.
      Omasta mielestäni pirttiin kirjoittajat ovat sanan taitureita, se vastataanko kaikkiin viesteihin, ei ole tärkeää.
      Kysytään, ihmetellään, neuvoja saadaan, myötä eletään, aina silloin, kun tarve eteen tulee.
      Minä kirjoitan pitkään ja hartaasti, paheksunnasta huolimatta, ja aihe useimmiten oma arkinen elämä, mitäs muuta osaisin.
      Toisaalta niitä viisaita saa lukea painetusta tekstistä ja TV:stä liiankin kanssa, usein vain mielensä pahoittaa.

      Ihanaa, nyt on sellaisia päiviä kolme kappaletta, "ei mitään tekemistä" saapas nähdä miten käy, luulen että jotakin minä kumminkin puuhastelen, levoton sielu kun olen.
      Onhan sitä puuhaa, mutta ei mihinkään aikataulun kanssa menemistä, kotona aina jokin kohta odottaa nykäisyä.

      Tulkaa nyt kertomaan toisetkin, miten päivänne vietätte, jospa joku innostuksen idea meille toisillekin irtaantuisi.

      Pitää nyt vielä sanoa, että selvisin melko voimissani eilisestä 300 pullaa leivottiin ja tarjolle laitettiin, jäljelle jääneet teki kauppansa.
      Haudalle jäi kanrvat, havuineen, hyvältä näytti.
      Kauniilta näyttää ilma edelleen, mieli valoisana päivää viettämään

    • Heipsan.

      Kurkkasin pirtille, piski ei ollut ollenkaan lenkitys mielellä ja veti takaisin kotiin päin, hätinmiten teki tarpeensa ja luki pienet viestit lajitovereilta. Palattiin kiiruusti oman huushollin sateettomaan ja lämpimään tunnelmaan.

      Vettä roikaan ja lätäköt suurenee. On paljon kuoppaisia paikkoja, joissa vesi seisoo pitkän tovin. Autollakaan ei uskalla ajaa isoon lätäkköön, tiijä minkälainen on monttu ja kuinka syvä.

      Kipasen taas pirtillä, kun jouvan näiltä riijuu reissuilta....:)

    • Hintriika*

      On se nuori lempi vanhanakin makoisaa! Ei ku lykkyä tykö, wiiwidear!

      Meillä myrsky tekee tuloaan. Aamupäivällä vielä paistoi, nyt sataa ja huomiseksi on ennustettu Karibianmeren myrskyn rippeitten saavuttavan Meri-Lapin. Jopa kävelykadun huomiseksi aamupäiväksi suunniteltuja kävelykadun avajaisia on siirretty. Avajaiset ja kalamarkkinat alkavat aikaisintaan iltapäivällä, jos sää sallii.

      Ydinvoimalaratkaisu helpotti sitten meillä (vaikka jotkut sitä itkevät), mutta olen sitä mieltä, että ihmisiä ne ovat asukkaat Pyhäjoellakin. Paras vaihtoehto sijoituspaikalle on: Ei mihinkään! Sitä mieltä on enemmistö tavallisesta kansastakin, mutta kansaahan eivät päättäjät kuuntele. Eivät ainakaan kovin helpolla. Silti taistoa ydinvoimaa vastaan kannattaa jatkaa. Minä ainakin monen muun kanssa jatkan.

      Hesarin kysymyksessäkin ydinvoiman lisärakentamisesta on tilanne just nyt 52 % vastaan, 47 % puolesta. Meillä paikallisessa lehdessä 76 % ei halunnut ydinvoimalaa mihinkään, vastaajia oli n. 4600. Jotakin ne luvut kertovat.

      Pitäisi mennä raivaamaan tiskipöytä. Jotenkin pursuu yli, kun eilinenkin päivä meni aika tarkasti ensin uimahallissa ja sitten laululyriikassa. Tänään olen juuttunut ihan muihin asioihin kuin huushollin entisöimiseen. Vaan ei se auta kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

      Sainpa vaan tässäkin kulumaan hetken! Näin sitä yrittää kiertää työtä, vaikka ei sitä pelkäisikään...

    • Huh,huh. Juoksin sadetakki levällään ja kumpparit jalassa pirttiin. Kuinkas ollakkaan ,kysyttiin "salasanaa", siis laskutehtävää. Vaikka olin kirjautunut. oikeasti.
      Tuli vaan punainen teksti että laskutoimitus oli väärin, vaikkei mitään laskua ollutkaan... toimituksesta puhumattakaan...
      Kyllä maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa, pientä kulkijaa.
      Sitten se lensi bittitaivaalle, siivet levällään. Kissatkin katsoi silmat selällään ja suu soikeena .

      Olisin vaan kertonut Kreetan lomamatka terveiset. Lämmintä ja mukavaa, todella kauniit vuorimaisemat ja rantasaaristot.
      Mukavia ja ystävällisiä ihmisiä turisteja kohtaan.
      Itsekin sai uusia hienoja tuttavuuksia.
      Nyt sen sain sanotuksi ennenkuin taas joku ryntää kysymään paljonko on paljon ja vähän vähemmän yhteen laskettuna.

      Lopuksi otan kahvia ja työnnän suun täyteen omenapullaa ja siirryn kuistille miettimään sitä laskutoimitusta....
      Kissat ovat jo sulkeneet suunsa, ja toipuneet hämmästyksestä,
      kuten minäkin. Hyvää illan jatkoa kaikille.

    • Kyllä on mukavaa kun voi kesken päivän mennä sänkyyn, otin kirjan mukaan, ajattelin lukevani sitä, mutta siinä kävi vanhanaikaisesti, en edes ehtinyt riviäkään lukea,kun silmät painuivat kiinni.
      Niinpä minulla on edelleen kirja kesken, onneksi on vielä muutama päivä aikaa ennenkuin täytyy palauttaa.

      Tämä tapahtui eilen, tänään kävin eläkeläisten yhteisjärjestön tilaisuudessa, teki oiken mieli mennä, tilaisuus oli syntymäkotini vieressä tutun mäen päällä, kyllä paikkakin oli tuttu, mutta en ainakaan 45 vuoteen ole siellä käynyt.

      Siellä oli ainakin 6 eläkeläijärjestön väkeä, joten paikkakuntalaisena ajattelin josko olisi tuttuja muitakin kun omasta poppoosta, olihan siellä, montakin jotka tunsin ja lisäksi sellaisia jotka tunsivat minut, vaikken muistanutkaan ennenkuin selvisi että sinähän se oletkin. No vuosien saatossa käy usein, että unohtaa.

      Täytyy vielä sanoa jotta tanssin alettua oli pakko mennä hakemaan erästä tuttavaa, sillä alkoi soimaan "Pikkusyntinen" se on monelle pirtissä kävijälle tuttu kappale, eikä sitä voinut jättää väliin.

      Tanssin väliajalla oli arpajaiset, olin ostanut 5 arpaa, kyllä kävi tuuri, voitin kolmella arvalla.

      Satanut on lähes koko päivän, onneksi ei tarvinnut tänään mitään muuta tehdäkkään, reissu kotikylään oli tosi mukava.

      Kahvitkin juon nyt kotona sillä arpajaisvoittona oli oiken hyvä kakku, oli joku eläkeläinen tehnyt talkoilla, tosi hyvä.

      Niin se eilinen ja tämäkin päivä meni, eikä juuri mitään tarvinut tehdä.

      Huomenna on päivä uus, joten katsotaan miten se sujuu. Latehan minä.

    • Voi tokkiinsa Hintriikka, paljon kiitoksia!

      Kyllä lempi on ihanaa, ihan niinkauan kun sitä saa osaksensa.
      Tähän ikkään pittää nauttia joka hetkestä ja koittaa pittää mielessä ettei loukkaa toisen tunteita, mielipiteitä ja hyvää tarkoittavia eleitä.

      Käsikädessä sopii ikääntyvienkin matkaansa taittaa, ehkä se näyttää jokseenkin huvittavalta muiden silmissä, mutta kumppanin käden kosketus ja lämpö tuntuu tosi hyvältä, mummostakin.

      Kaikkea hyvvää pirttiläisille,lähen piskin kanssa sade ropsuiseen ulkoilmaan.

      Hei hei ja omenapulla maistui taas kovin makoisalta...

    • SkillaN*

      Syysmyrsky saapui myös tänne sisämaahan, savoon.
      Heräsin kovaan vesisateeseen, taivas tumma ja tuuli tuiversi, taas kerran sai tyytyväisenä ajatella, että saanpa tässä lämpimässä oleilla.
      Tällä hetkellä kun valo lisääntyy ulkona, taivas onkin selkeytymässä, voipas tulla ihan kiva ilma, lämmintä liki kymmenen astetta.

      Jokohan meri-kukkakin matkansa jättää asettuu kotiin ja useammin pirtissä piipahtaa, tervetuloa vaan tänne koti suomeen, eikös kotona kumminkin parasta;)
      Wiiwidear älä anna toisten huvittuneiden katseiden onneasi häiritä, käsikädessä ja muutenkin piittamatta toisista polkujasi kulje.
      Eikös se niin ole, kun itse saa onnea kokea, toivoisi toisillekin sitä riittävän.

      Pikkusyntinen, toden totta muistoja herättää, kiva oli tanssahdella, laulamme sitä myös lauluryhmässämme.
      Joskus on noin hyvä tuuri arpojen ostajilla, sen olen huomannut omissa tilaisuuksissamme, minä vaan en koskaan voita mitään.
      Kaikessa ei voi onnistua;)
      Meillä on nyt tulevana pyhänä tälläinen yhteinen tapaaminen eri eläke järjestöjen kanssa, kirkkopyhänä tapahtuu, keväällä sitten muunlaisena.
      Tuo ydinvoima juttu on sellainen että sitä pitäisi ja ei pitäisi olla, kovasti ilahtuivat kumminkin siellä sijoitus paikassa, työpaikat kai päällimäisenä ilon aiheena.
      Mikä on tulevaisuuden tila, sitä emme me tule näkemään.

      Ei lopu tuo keskustelun perääminen ja muutamien kirjoittajien mollaaminen palstalla, silmään pistää miten oikein etsitään ketjua, missä vähänkin pääsisi ilkeyttään purkamaan.
      Eikö luulisi olevan sama, onko "keskustelua" vai tätä keskustelua mitä harrastamme pirtissä, mitä tämä sitten onkaan.
      Lähtökohdat ovat erilaisia, ei millään pysty keskustelemaan niin, että se kaikkia tyydyttäisi.
      Joku haluaa vain asiallista, toiset kaipaavat hauskuutta ja se vielä, vastauksiakin odotetaan omiin viesteihin, ei se millään onnistu.
      Pitäisi ajatella, että kirjoittelen omia tuntemuksia, kaikkien ei tarvitse niistä innostua ja vastailla itse niihin viesteihin jotka aihetta antaa.
      No tämä tuntuu olevan palstan jatkuva valitusvirsi, olkoon niin.

      Olen taas mielipiteitäni jakanut, ottakaa koppi, jos siltä tuntuu;)
      Tänään olen päättänyt ottaa urakan ja kiipeän tuonne vintille mattokuorman kanssa ja tuonpa toisen samanmoisen tänne alakertaan, huh, tämä ei yhtään kiva homma, mutta tekemällä siitä selviää.
      Huomenna on sitten jalat kipeät, sitä se tekee se vähä liikkuminen.

      Toivottelen aurinkoa kaikille, sinne pohjoseen taisivat myrskyä lupailla, pysykää pystyssä, jos ulos meno mielessä.
      Meillä näyttää kirkastuvan, voi vaikka matot tuulettumaan laittaa;)

    • Eilinen päivä tuhraantui sateentuhrussa. Välttämättömäksi kokemalla lenkilläni sain kyllä ylimääräisenä pusakan huuhtelun, mutta tulihan homma hoidettua. Tänään näyttää olevan "toinen" päivä, jo aurinkokin paistaa lojottaa.

      SkillaNin esittämiin ajatuksiin kirjoittamisesta ja niihin "näyttöihin" , niistäkin tekisi mieleni jotain sanoa - mutta sittenkin on paras ainakin vähän harrastaa "luvun laskua", kunnes alkaa puhaltamaan.

      Tavoite asiallisuuteen ja myös hauskuuteen on ihan asiallista. Näyttää vain siltä, että kirjoittajilla on kaikilta osin hyvin erilaiset lähtökohdat. Niistähän ne toiveet ja tavoitteet rakentuvat. Jos on päälle jäänyt murrosikä ja sen kasvukivut, jolloin piti voittaa ja saada suosio räväkällä, sisällöltään täysin tyjällä huulenheitolla, rakentaa siitä rohkeuden perikuva nolaamalla säälittä millä keinolla tahansa toiset - varsinkin he, jotka poikkeavat asiallisina, ehkä liian tietopuolisinakin. Ehkä vieläkin voi esiintyä eläkeikäistä "eläimellistä"
      taistelua "nokkimisjärjestyksestä." Kaikki me olemme samanlaisia, samalla viivalla, julistetaan tekopyhästi. Vaan kun emme ole - pikemminkin kaikki me olemme erilaisia, erilaisilla kokemuksilla, jopa erilaisilla kasvatuksilla varustettu tai jäänyt "varustamatta.". Mikä on arvokkaampi toista, on turha edes pohtia. Kuitenkin väljä kattoraja ihmisiä yhdistää, muutoin ei ihmistä edes olisikaan. Se katto näyttää väliin vuotavan.

      Tosikoksi menin ja se tavoittelun arvoinen hyvä hauskuus jäi "kotifilosovoinnistani" pois. Voihan sitä joskus jatkaa.

    • Huomenta.

      Kyllä mielestäni ihan asiaa ynnämuu kirjoitat.

      Muuten minä olen hukannut pari päivää tälläviikolla,onko kukaan nähnyt niitä;))pyydän palauttamaan.

      Todella tuo aikarientää mahdotonta vauhtia,tänään taas saunapäivä.

      Eilinen oli tosi märkää,melkein koko päivän satoi,nyt sen sijaan paistaa ja suoraan tähän koneelle,etten meinaa nähdä mitään.

      eilen järjestelin vähän uuteen uskoon tätä huusholliani.
      Eihän näin pientä paljon pysty vaihtelemaan,mutta piristää se vaikka tuolien paikkaa vaihtaa;)
      Skillan neuvoi joskus;laita villatöppöset tuolin jalkojen alle niin siirtely käy hyvin,niin olen tehnyt ja sänkykin siirtyy kuin tyhjää vaan;)

      Tänään on Takataskussa kualkiäryle päevä,meinaan hakea niitä,on helpompi,kuin ruveta itse niitä väsäämään.
      Ovat olleet aika hyviäkin.

      Koskahan irkku tulee Lahteen,voisin mennä tapaamaan?

      Kiitos taas aamukahvista.
      näkyillään...

    • kulkija vain

      Eilen se tuli!
      Tomas Tranströmer, median kestosuosikki Nobelin kirjallissuuspalkinnon saajaksi vuosi vuoden jälkeen, sai vihdoin tuon kunniamaininnan. Voisi kai sanoa, että liian myöhään, mutta tänä vuonna myönnettiin lääketieteessäkin yksi palkinto post modum.
      Tomas sai aivoinfarktin 1990-luvun lopulla ja toipuminen on ollut vain osittainen. Esimerkiksi hän ei ole voinut esiintyä sen jälkeen julkisesti vajavaisen puhekyvyn vuoksi. Onneksi hän on vaimonsa ja tyttärensä avustuksella voinut viimeistellä joitakin runoja.
      Itse tutustuin vastaleivottuun nobelistiin Västeråsissa jouduttuani sairauteni vuoksi työmarkkinakoulutukseen 1981. Hän toimi koulun psykologina ja johti
      soveltuvuustestien suorittamista.
      Vuotta myöhemmin Västerås Skrivarkulb julkaisi Höstboken 1982 antologian.
      Olin lähettänyt toimitukselle pari runoani, jotka molemmat hyväksyttiin mukaan. En tiennyt Tomaksen olevan yhdistyksen kunniapuheenjohtaja.
      Julkaisutilaisuuden yhteydessä hän tuli tervehtimään minua ja kätellessämme hän sanoi jotain, jonka muistan taatusti vielä vuosia: Jag
      gillar dina dikter skarpt. Yksinkertaisesti suomennettuna: Pidän runoistasi pirusti. Valitettavasti tuo käännös ei ole sopusoinnussa hänen kielen- käyttönsä kanssa. Onhan hän saanut erään yhdysvaltalaisen uskonnollisen järjestön palkinnon nimenomaan runouden kielellisestä puhtaudesta.

      • Katleija

        Odotinkin jonkun tämän vuoden kirjallisuusnobelin voitaneesta jotain kirjoittavan. Minulle täysin vieras. Runojen lukeminen ajoittui minulla miehen kuoleman jälkeisiin vuosiin. Sitten tuli kiintiö täyteen.
        En ole ehtinyt vielä edes kuuklettamaan henkilöä. Mielenkiintoista on tuo, että hänellä on psykologin koulutustausta. Näkyykö se jotenkin hänen runoudessaan?
        Olen pitänyt tapanani lukea aina nobelisteilta jonkun teoksen, nyt on runon vuoro. En kuitenkaan jaksaisi kovin paksua nidettä lukea, en sellaista joka ylen uutisjutussa näytettiin.
        Kahvipirtti ihan yllätt, taidan juoda iltapäiväkahvin samalla, kiitos!


      • samanjatko
        Katleija kirjoitti:

        Odotinkin jonkun tämän vuoden kirjallisuusnobelin voitaneesta jotain kirjoittavan. Minulle täysin vieras. Runojen lukeminen ajoittui minulla miehen kuoleman jälkeisiin vuosiin. Sitten tuli kiintiö täyteen.
        En ole ehtinyt vielä edes kuuklettamaan henkilöä. Mielenkiintoista on tuo, että hänellä on psykologin koulutustausta. Näkyykö se jotenkin hänen runoudessaan?
        Olen pitänyt tapanani lukea aina nobelisteilta jonkun teoksen, nyt on runon vuoro. En kuitenkaan jaksaisi kovin paksua nidettä lukea, en sellaista joka ylen uutisjutussa näytettiin.
        Kahvipirtti ihan yllätt, taidan juoda iltapäiväkahvin samalla, kiitos!

        kenkuttaa nuo näppäinvirheet, pitäisi olla se oikolukumahdollisuus välttämättä


      • kulkija vain
        Katleija kirjoitti:

        Odotinkin jonkun tämän vuoden kirjallisuusnobelin voitaneesta jotain kirjoittavan. Minulle täysin vieras. Runojen lukeminen ajoittui minulla miehen kuoleman jälkeisiin vuosiin. Sitten tuli kiintiö täyteen.
        En ole ehtinyt vielä edes kuuklettamaan henkilöä. Mielenkiintoista on tuo, että hänellä on psykologin koulutustausta. Näkyykö se jotenkin hänen runoudessaan?
        Olen pitänyt tapanani lukea aina nobelisteilta jonkun teoksen, nyt on runon vuoro. En kuitenkaan jaksaisi kovin paksua nidettä lukea, en sellaista joka ylen uutisjutussa näytettiin.
        Kahvipirtti ihan yllätt, taidan juoda iltapäiväkahvin samalla, kiitos!

        On luonnollista että tuollainen " ihmisen sisälle" pyrkivä ammatti avittaa luomaan moniulotteisia mielikuvia, Suomessahan ainakin sekä Claes Anderson että Risto Ahti ovat hyviä esimerkkejä tuosta.
        Tiiliskivistä puheenollen uskon, että kirjastot etsivät kätköistään joitain aapista ohuempia runokirjoja, jotka soveltuvat Toman Tranströmerin runouteen syventymiseen. Eli miellyttäviä nobel-hetkiä.


      • ynnämuu(oikeasti)
        kulkija vain kirjoitti:

        On luonnollista että tuollainen " ihmisen sisälle" pyrkivä ammatti avittaa luomaan moniulotteisia mielikuvia, Suomessahan ainakin sekä Claes Anderson että Risto Ahti ovat hyviä esimerkkejä tuosta.
        Tiiliskivistä puheenollen uskon, että kirjastot etsivät kätköistään joitain aapista ohuempia runokirjoja, jotka soveltuvat Toman Tranströmerin runouteen syventymiseen. Eli miellyttäviä nobel-hetkiä.

        Hyvä muistutus "kulkijalta." En tunne tämän Tranströmerin tuotantoa, täytyypä pistää "korvantaakse" kun seuraavan kerran marssin kirjastoon. Jopa sekin oli vähän yllätys, että tämän kirjallisuusnobelin saaja oli jo seitsemäs ruotsalainen.

        En erityisemmin ole lukenut runoutta, mitä nyt aina väliin kuuluisuusien teoksia silloin tällöin kirjastosta kantelen - ja jopa luenkin. Löytyyhän niistä sellaistakin ajatuksen kanssa tutkittavaa sisältöä. Tai ainakin yritystä ymmärtää sisältöä.

        Jk. unohdin rekkautua.


    • Moroo pirttiin.

      Olenpa taas täällä kirjoittamassa. Piskin kanssa kävimme tohtorilla ja antoi puhtaat paperit, vaiva oli parantunut. Annettiin vielä tarpeelliset rokotukset, rabiesta ja jotain muuta tautia vastaan. Anaalirauhaset myös tyhjennettiin, kerroin koiran välillä kihnuttavan pyllyänsä mattoon. Olikin toisessa rauhasessa melkein täysi pakkaus.

      No joo, kohta lähden takaisin liikekannalle. Hoiturin vastaanotolle, kuulemaan verikokeiden tuloksia ja mittauttamaan verenpaineen. Sitten vähän punnitaan onko mummon elopaino noussut, siitä voi tulla pyyhkeitä, jos paino on pyrkinyt yläviistoon.

      Hyvän päivän toivotuksia kaikille. Hymyä huulille, vaikkapa hauskoja muistoja ajatellen.
      Hei hei

    • Hei kaikille!... On ihana päivä ja 12..tuulee..aurinko paistaa..Kyllä kelpaa elellä.
      Kävin taas siskoani katsomassa..Olen nyt päättänyt,että käyn vaan 2 X / viikko.
      Vaikka minulla on kokemusta,niin tuntuu surulliselta,kun hän ei enää tunne minua..Onhan sentään tuntenut minut koko ikäni,kun olen pikkusisko.Se siitä,ei murehtiminen mitään auta..Mietin tässä,että mitä tänne oikein pitäisi kirjoittaa,että olisi mielenkiintoista..Tuppaa eläkeläisten elämä olla ,aika omiin uomiinsa,solunutta...Siitä Lahteen menosta tiedän vasta senverran,että lähtö on bussilla klo 12.45 ja ennen esitystä on ruokailu Hollolan seurakuntatalolla..
      Esitys on Lahden kaupungin teatterissa..Ei ole mainittu,koska alkaa ja päivä on 5.11-11..Taitaa olla Pyhäinpäivä! Olisi kiva tavaa, Muori67. Kerron sitten ,kun saan tietää tarkemmin..On se mukavaa mennä jonnekin..
      Minusta aika menee vauhdilla,joten ei ihme,jos joku päivä katoaakin..
      "Ei aika mennyt koskaan palaa.".näin se menee..Eläke-kerhot ovat kyllä hyviä olemassa,aina jotain toimintaa..Terveyden kannalta,kannattaa osallistua, johonkin toimintaan..Usein näkee,miten ihmiset vanhenevat ,ihan silmissä,kun korkeintaan kaupassa käyvät..Jopa tämmöinen kirjoittelu ja sättäily ,ovat hyviä harrastuksia..Kun ihmiset kirjoittelevat vihaisena,niin adrenaalia vapautuu ja se kiihdyttää aivojenkin toimintaa..hyvä niin HIH...
      No,mitähän tämmöiset maltilliset ihmiseet keksisivät?..Pitääpä miettiä..
      No,mukavaa päivää kaikille..ILOA! t.Irkku

    • Taivas vielä pilvessä, mutta lupaus paremmasta tuo itätaivas enteilee.
      Eilen oli tosi kova tuuli, pelkäsin, että koivu tuossa ikkunan alla kaatuu, no ei kaatunut ja muutakaan vahinkoa ei tiettävästi ole tullut.
      Tyttäreni miehineen meni mökkisaareensa ja piti illalla varmistaa että perillä ovat.
      Toistametrisiä aaltoja oli ollut ja myönsi tytär vähän pelänneensä, mutta sinne vaan pitää päästä, säällä kuin säällä.
      Mökki höperöitä ovat;)

      Eipä taida minulla olla kovastikaan aihetta ottaa kantaa "kulkija vain" kirjoitukseen, runoudesta en juurikaan mitään tiedä.
      Tokihan olen tietoinen näistä kotimaan runon taitajista, mutta harvemmin runoja luen.
      (en juuri muutakaan)
      Kiva kuitenkin, että valaisit tätä Nobel saajan henkilöä ja mukavaa että hän tämän kunnian sai kuitenkin eläessään.
      Hyvä että kirjallisuudessa runouskin huomioidaan, ehkä harvemmin näin tapahtuu.
      Ymmärsin, että "kulkija vain" on itsekin runojen kirjoittaja?
      Onhan runoutta, mikä pysäyttää ihan tälläisen tuiki tavallisen mummonkin.
      Rauhan Nopelit menivätkin sitten kolmelle ja vielä naiselle, hienoa.

      Katleija, eikös pirtissä saa aina iloisesti yllättyä, tätä elämisen taitoa juttuamme;)
      Omalla kohdallani se on nimenomaan "omia juttuja" ei kai mitään kummallista, mutta ajatukset saan näin purettua ja uusia tilalle;)
      Kyllä niitä päässä pyörii, hienojakin, toteutus vain puuttuu.

      Toivottavasti arvosi on kohdallaan niissä tuloksissa mitä menit kyselemään wiiwidear ja jos se paino nyt ei ihan kohdallaan, onkos väliä;)
      Kiva että piski on kunnossa, surkeaa olisi koiraa katsoa, jos vielä ei apua osaisi antaa.

      Surullista tuo sisaresi tila, irkku, mutta näin se elämä kohtelee, vaivoja ilmaantuu, harva seisoviltaan täältä pois pääsee.
      Mukava että olet ruvennut vähän itseäsi ajattelemaan, itsekkyys on hyväksi jo tässä iässä, tehdään sitä mikä hyvältä tuntuu;)
      Olen samaa mieltä noiden eläkejärjestöjen olemassa olosta, hyvä olisi kaikkien ne toiminnat löytää, yksinäisyys on pois pyyhkäisty, kun mukaan menee.
      Kaikille ei tietenkään sovi sama, mutta jotakin olisi keksittävä, jos kuntoa ja mielialaa haluaa hoitaa.
      Onhan niitäkin, joille yksin olokin käy, minä tuskastuisin.

      Eilen sain matot vaihdettu, vintille kipusin, tänään sitten verhojen vaihto, kamala homma sekin, tytär kyllä lupaisi alkuviikosta tulla laittamaan, mutta minäpä yritän itse selvitä, hänelläkin on omat kiireensä.
      Olen taas saanut paikat kuntoon muilta osin, vielä nuo verhot, sitten voikin pakkaset tulla.
      Naurattaa, mitäs niillä verhoilla nyt olisi pakkasen tuloon, on vain tunne, että nuo vähän paksummat verhot lämpöä hohtavat, sama mattojen kanssa, tälläinen höpertäjä olen;)
      Nyt on päivä jo valoisa ja aurinkoinen, ulos pitäisi myös yrittää, kauppareissu nyt ainakin.
      Tulkaa turinoimaan.

      • kulkija vain

        tuohon "kulkija vain" runouteen hieman tarkennusta:
        se on samaa kuin monen itseään kehuvan kirjailijanalun uhku romaanista, se toinen, jatkon kannalta tärkeä lause on aloittamista vaille valmis. Eivät ne pari runokyhäelmää niin järisyttäviä olleet. Ehkä ilmaisin asian vain sivuseikkana.
        Tomas Tranströmerin tapa kannustaa aliottelevia!


    • Hintriika*

      Kerran minäkin tässä aamuvirkkuna! Tämä ja huominen päivä hurahtaa viikonloppukurssilla. On vähän niin kuin velvollisuudesta osallistuttava, vaikka tuntuu, ettei päästä irtoa enää mitään ylimääräisille kursseille. Mutta ei se oppi ojaan kaada, vaikka ei ehkä mitään täyspainoista näyttöä synnykään tähän hätään. Ehkä tulevissa töissä pystyy hyödyntämään...

      Myrsky jäi sittenkin vähän hampaatomasti meidän alueella, vaikka merivesi nousi 110 cm. Hyvähän se, ettei mitään tuhoja aiheuttanut. Kalamarkkinat meni kyllä eilisen kohdalta melko myttyyn. Joku rohkea kauppias oli telttansa pystyttänyt iltapäiväksi, mutta yleisökato vaivasi. Ei tainnut kauppa kannattaa. Tänään on jo ihan kohtuullinen sää, aurinkokin kajastaa.

      On se vaan lähdettävä opintielle, vaikka ennakkotehtäväkin on niin huterasti tehtynä, etten osaa edes kuvitella, miten siitä jatkan. No, tänään taas oli lehdessä juttua, kuinka aivoponnistelu voi vielä vanhanakin parastaa ajatteluelinten toimintaa.

      Sitähän tässä yritetään! Ei ku dementianvastaiseen kampanjaan!

    • """Katleija, eikös pirtissä saa aina iloisesti yllättyä, tätä elämisen taitoa juttuamme;)"""

      Et kai vaan ottanut tuota miksikään moitteeksi Kahvipirttiä kohtaan.

      Olin odottanut kommenttia palstalta tuosta kirjallisuuden Nobelista, sillä palstalaisissa on muutamia kirjallisuuden tuntijoita ja iloinen yllätys oli että se löytyi Kahvipirtistä.
      Eihän aihe ihan jokapäiväinen pirtissä ole. Olihan kirjoittajakin joku -kulkija vain-.

    • SkillaN*

      En toki, huumoria oli olevinaan;)
      Vähän vaikea kai siksi ymmärtää, samaa mieltä tuosta kulttuuri annista on hyvin vähän tarjolla.
      Toivotaan lisää, onhan niitä taitajia, kun vain pirttiin osaisivat.

      Onhan pirttiä paljon moitittu, ei tuo sanomasi siltä kuulostanut, kiva että kommentoit;) Hyvää päivää sinne Turun puoleen.

    • marja-liisa...

      Heipä hei!

      Aurinkoiset lauantaiterveiset täältä keskisuomesta. Komea on syyspäivä täälläkin . Eilen tuuli tuiversi puita todella kovasti. Minäkin pelkäsin niiden kaatuilevan, kun on tosi suuria puita tässä ympärillä. Mutta pystyssä pysyivät.

      Lauantaisiivous on tehty, ja kauppareissu käyty. Ja nyt voi ottaa vaikka kutimen käteen.
      Mietiskelin tuolla kauppareissullani noita hintojen muutoksia, tämän euron aikana. Ostin pari tavallista onnittelukorttia, niin ne maksoivat 1,50 euroa kappale.Eli 9 mummon markkaa. Silloin niitä sai markan kappale, että hinnat on 9 kertaistuneet.
      Toinen esimerkki. Ostin 8 kpl pussin pikkiriikkisiä hammasväliharjoja apteekista, maksoivat 8,31 euroa, eli 50 markkaa.
      Muistaakseni 25 kappaleen pussi maksoi meillä liikkeessä 4,80- että reilu kymmenkertainen hinnan nousu.
      Typeräähän se on noita hintoja katsella, senkun räväytää vaan pussinsa auki, ja maksaa, jos kerran jotain tarvitsee. mutta jotenkin tuntuu ihmeeltä miten ne kaikki hinnat on tämän euron aikana ihan karanneet käsistä.
      Minäkin 20 vuotta kauppaa tehneenä tiedän, että hinnannousut oli siihen aikaan hyvin maltillisia. Tämmönen pikkutavara oli kyllä vuodesta vuoteen melkein samoissa hinnoissa, ei ne hyppineet kymmenkertaisiksi.
      Siksi tuntuu että eiköhän niitä vedetä hatusta!
      No täytyy ryhtyä taas tekemään noita onnittelukortteja itse. Enhän minä missään tällä ällillä ja koulutuksella niin paljon hanki kun siinä. Vaikka en kasapäin saisikaan niitä päivässä valmiiksi. Onneksi kaikki joulukortit on jo tehty.
      Että sellaisia ajatuksia tällä kertaa! Se on moro!

    • Tervehdys !
      Totta nuo mitä M-L sanoi, kallista kallista on kaikki. Ja lisää nousevat...
      Toisaalta, vertaamme hintoja aina siihen markka aikaan. Euro on pian ollut 10 v. Vaikka olisi markkakin olisivat ne monet hinnat nousseet jokatapauksessa. Toisaalta taas siinä "vaihdon"rytäkässä on hyvä nostaa monia pikkuhintoja suoraan 10-kertaiseksi. Kuten baarien kahvit, yleiset wc ja moni muu pikkujuttu.
      Mutta leipää yritetään syödä joka päivä hengen pitimeksi. Ihmetyttää kyllä esim.metalimiehet vaativat palkkoihinsa niin mielettömiä korotuksia.
      Turhaan on Katainen kuulutellut että säästää pitäisi Suomen kovan velkaantumisen takia. Niinhän se usein menee, että kunhan vaan itseltä ei mitään oteta, vaan muilta.
      No nyt lipsahti taas väärälle kaistalle jutut.
      Jokatapauksessa eläkkeet vaan pienenee, sitä mukaan kun kaikki kallistuu.........
      No kivaa lauantaita kuitenkin itse kullekin säädylle.
      Musta taivas näkyy kauniin aurinkoisen päivän jälkeen suoraan ikkunaan. Saas nähdä miten pian alkaa vettä tulemaan.........
      Se on heippa. Runoista ei nyt tähän hätään ehdi sanoa sitä eikä tätä vaikka luen niitä. Kylään lähtö odottaa.......

    • uzma

      Heippa skillan

    • SkillaN*

      Heippa hei uzma, mitä kuuluu sinne kauas.
      Aikoihin ei ole kuulunut mitään.

    • Ehtoopäivää.

      Tänään on ollut oikein ulkoilu ilma.
      Tein piiiitkän lenkin tuon rollikkani kanssa.

      Sitten rupesin katsomaan nauhoittamaani Linnut ja nyt on tukkakin pystyssä;)
      Olen sen kyllä aikoinaan nähnyt,mutta oli hyvä verestää muistoja,sitä kun leffateatterissa aikonaan jännittäen katsottiin.
      Kyllä se oli vieläkin yhtä jännä.

      Ompa kiva kun uzma muistaa vielä meitä.

      Nyt maistuu pirtin kahvi ja ylikypsän lämpimät(microssa)pusut.

      näkyillään...

    • Muistelen, että kyllähän Kahvipirtissäkin keskusteltiin hyvä jakso kirjallisuudetakin. Se on taas eri juttu, mikä on riittävästi, enhän toki vastarannan kiiskiksi heittäytyisi, vaikka aihe pitemällekin kiinnostaisi. Voisinpa tavallani mukanakin laahata, vaikka en mitenkään "asiantuntijana" pärjäisi. Taide - joksi kai kirjallisuuskin voitaneen monen muun lisäksi luokitella - on niin monella tavalla ymmärrettävää ja tulkittavaa, että niistähän mielipiteitä riittää. Jos "tasoani" kuvailisin," texvillereiden" lukemisen olen kyllä jättänyt, samoin BB- talon, Kauniit ja rohkeat, en edes ole kuin vähän vilkaissut. Näistähän jo ollaankin erimieltä, joillekin nämä, ovat "elämänsuola."
      Haitanneeko tuo mitään. Kerran näin Ateneumissa seinälle ripustetun tavallisen lapion. Ällistelin, että onko siinä mitään erikoista, kun joku merkittävä taiteilija oli sen vaivan nähnyt. En löytänyt mitään, kunnes päädyin ajattelemaan, että onhan paljon ihmisiä, jotka eivät tähän luomistyövälineeseen ole koskaan koskeneetkaan. Voihan se heille antaa mielikuvituksen lentoakin. Minulta vain oli tämä taide-elämys kadonnut, koska olin riittävästi lapiolla luovaa työtä tehnyt ja pitänyt sitä arkisena aherruksena leipätyön perään. Eipä se olisi minun kantamana lapio Ateneumin seinälle taiteena päässytkään.

      Tästäpä pääsen sutjakasti M-K ihmettelyyn, kuinka metallimiehet vaativat "palkkoihinsa mielettömiä korotuksia." Mikä on mieletöntä? Sen verran "proletaari" olen eläkeläisenäkin, että enpä katehdi niitä tavoitteita, joihinka työntekijät ovat arvioissaan päätyneet. Ei ne ainakaan mitään rosvousyrityksiä ole. Siitä olen M-K:n kanssa samaa mieltä, että taitaipaa tälle kaistalle jutun kääntyminen pitkäksi venähtää. Joten olkoon. Ehkä sen verran, että kun Nokia lähti Saksasta Romaniaan hakemaan halpaa työvoimaa, saivat saksalaiset työntekijät suomalaisittain asiallisen korvauksen irtisanomisista. Ajattelinkin, että onhan siinä jotain hyvääkin, rutiköyhä Romania saa kuitenkin työpaikkoja, vaikkakin pienellä palkalla. Olihan isot lupaukset jatkuvuudestakin. Olinpa ajatuksissani hyväuskoinen. Taas Nokia lähti Romaniastakin. Luulenpa, että tuskin mitään hyvää ehtivät tehdä, vaan enemmän vahinkoa. Näin on käynyt monesti täälläkin. Houkutellaan huonoihin sopimuksiin vetoamalla "kilpailukykyyn" ja lupauksiin. Se on ollut aina sama laulu, kun sopimuksista neuvotellaan. Arki on kuitenkin pian tullut eteen.

      Saa sen jutun puisevaksi, vaikka en puista kirjoitakaan. Hyvää jatkoa!

    • heja heja GBK

      Minusta se oli hyvä mainospätkä, kun pastoriksi pukeutunut näyttelijä huusi jääkiekkotuomarille; senkin puusilimä.
      Nuorempi "kappalainen" joutui myöntämään, että tuomari toimi kuin pösilö.

    • Kyllähän elämä kaikella tavalla kallistuu, inflaatio on nostanut kaikkia hintoja kaikki edelliset korotukset syöty, liekö inflaation vauhti noin 4% joten korotusta pitää kyllä saada, luvassa ei ole mitään mikä ensivuonnakaan halpenisi.

      Tiedä häntä mitä metalli tarkoitti,kun ajateltiin jos saataisiin kokonaisratkaisu, kuten hallitus toivoo,silloin ei 6% korotus tule kysymykseenkään. Toisaalta en muista yhtään palkkaneuvottelua jossa työntekijät olisivat saaneet pyytämänsä.
      Saatetaan olla maanantai illalla viisaampia.

      Eläkeläisten tuloon vaikuttaa ensinnäkin korotuksen suuruus, ja se osuus josta valtion ja kunnallisveroa maksetaan, lisäksi esimerkiksi jos kunnallisvero nousee pienenee eläke. Eihän eläkket ole sidottu mihinkään indeksiin, eikä taida olla palkatkaan.

      Kyllä tuo taide on minullekkin hepreaa, olen toki ollut useinkin taidenäyttelyssä ja museoissa,
      Taitaa Kiasma olla pullollaan tuon lapion vertaisia tai sillä käännettyjä sontakasoja.
      Hyviä kirjoja on paljon, ilman että olisi yhtään nopellilla palkittua kirjaa lukenut, liekö tuo Taatakaan saanut mitään korvaamatonta aikaan, en ainakaan muista.

      Iltapäivällä kävimme lenkillä, hyvä ja kaunis oli syksyinen päivä.
      Jotennyt hyviä öitä, ter: Late

    • Puskasuleima

      Eiler riahaannuin, ku römpsänperäset oli antanu viästin ittestään. Piti ihav vastata, ku neet on sentäs simmonen sopusuhtanen pari ja yksmiälinen.
      Tääl on kans oikeen yksmiälistä, ku miäs kysyy ja vastaa itte, ja Vs vetelee hirsii. Sil ov vissii unitauti sen bronkiitin lisäks, ku siäl torettii. Lääkäris, meinaan.
      Miäs vei sen arvauskeskuksen päivystykseen, ku kuume hipo nelijääkymment ja verempaine oli maharottoman alhanen.
      Sem miä sanon, et jos meinavatten meitin kuntaa liittää johonki, ni miä varaastaj jostaki haloj ja lähären esittämääv vastalauseeni.
      Tääl ku sentäp pääsee lavvantakinakip päivystävälle lääkärille, eikä neet orotusajat omalääkärillekkä op pitkät.

      Jos toi Vs olis hereillä, ni se varmaal lähettäs simmottii terveisii, ettei se käym mykkäkouluu. Sen ov vaa takki ihan tyhjä, ja ku se saa ajatuksens järjestykseen, ni se kyl taas kirjottelee kaffapirttiin niit ylipitkii asiattomuuksiaan.

      Että terveisii vaa ja hyvää syksyj jatkoo!

    • Sunnuntaiaamua suomalaiset, hyvä päivä näyttäisi tulevan, lämpö vaan on pudonnut vajaaseen neljään asteeseen.
      Eilinen päivä oli upea, voi sitä kauneutta mitä minäkin sain ihailla, kun ystävät mökillään käyttivät.
      Asiaahan sinne oikeesti oli, piti etsiä tarvikkeita metsästä tuleviin jouluisiin askarteluihin.
      En ollut aiemmin heidän mökillään käynytkään ja aivan ihana paikka järvinäkymineen.
      Tuli ikävä sitä entistä omaa mökkiä, mutta karkoitin ajatuksen ajatellen, että nyt siellä lapsenlapsi saa nauttia olostaan, minulla oli aikani.

      Noista palkkataistoista on aina muistini mukaan puhuttu maltillisista ratkaisuista, ja sitä malttia on odotettu tekijäpuolelta.
      Suurelta kuulosti tämä metalin kuusi prosenttia, mutta kovin pieneltä tuntui myös vastapuolen tarjous.
      Muistelen aikaa jolloin työntekijät luopuivat pennosista, pekkaspäivien ja joidenkin muiden etuisuuksien vuoksi, nyt ne kaikki on poistunut, lieneekö mitään enään jäljellä.
      Ottaen huomioon hintojen nousun, ei tuo kyseinen prosentti niin mahtavalta kuulosta, joutuvat varmasti vaatimuksestaan tinkimään.
      Yhteisen edun nimissä voisi odottaa myös myönnytksiä toiseltakin puolen, voitoista voisi tinkiä.

      Kiva Puskasuleima, kun kävit valottamassa Venlastiinan näkymättömyyttä, olen sen kyllä huomannut, mutta kun omasta halusta on kirjoittelun synnyttävä, ei vastenmielisesti, en ole haloota nostanut, toivon kovasti että takki täyttyisi;)
      Sama pätee kaikkiin kirjoittajiin, ilolla lueskelen, kun lukemista tulee;) ( varmaan toisetkin lukijat)

      Onnittelen itseäni, verhot on ikkunassa, tikkaat ei pettäneet (ovat kyllä vahvatekoiset) en pudonnut, eikä niska ei jalat pahemmin kipeytyneet.
      Jouluun asti nyt mennään suuremmitta siivouksia, sitten jo varmaan taas vähän pöllyytellään.
      Ei nyt kumminkaan ilman viikkopölytystä;)
      Parvekkeelle en vielä talvisia asetelmia pääse tekemään, kun kesän kukat vaan jaksavat kukkia.
      Enpä muista olisiko aiemmmin näin pitkään tuon kuntoisina kukkineet.

      Tänään on se eläkeläisjärjestöjen yhteinen kirkkopyhä, sinne laulelemaan menen, puolentoista viikon päästä piirin hiljainen päivä, jälleen kirkossa.
      Se onkin sitten vähän suurempi koitos, ruoka ja kahvitus meidän hoidettava.

      Nyt sipistelen tämän kodin kohdalleen, kukahan aina noita tavaroita levalleen jättääkään;)
      Lottoa odottelin illalla, en ollut huomannut, että tähän iltaan oli vaihdettu.
      Leppoisaa sunnuntain viettoa kaikille.

    • Hyvää Pyhäaamua! ..Eilinen päivä ,mennä hurahti,varmaan hukkaan,mutta nyt on uusi päivä edessäni.. Illalla yrin katsella,jos näkyisi niitä tähdenlentoja,mutta ei näkynyt..Lentokoneita kyllä kierteli taivaalla..Olivat kait tutkailemassa myös tähdenlentoja.. Olen joskus nähnyt ja toivonut äkkiä jotain..Eipä ole toteutunut,joten se taikuus ,ei pidä paikkaansa.... Ainahan kuitenkin pitää toivoa..
      Becketin näytelmässä "Huomenna hän tulee",kuvataan hyvin,miten toivo ei sammu..Toivo on elämää ylläpitävä voima!
      Hinnat nousevat,se on totta,kun vertaa vanhaan mummon markkaan huh huh..
      Runoudesta:En ole koskaan kuullut, tästä uudesta Nobelin kirjallisuus-palkinnon saajasta,Tomas Tranströmer istä,.yhtään mitään..Pitääpä tutustua..
      Pidän runoista.. Nyt olemme Eläkekerhossa esittäneet,Toiverunoja.. Ihmiset vain toivovat ,vanhojen,tuttujen runoilijoiden runoja.. Ensi kerralla esitämme ,jotain isään liittyvää..Ei ole isille ,paljoakaan ,runoja kirjoitettu,joten esitämme,miehestä kertovaa..Hyvä sekin,sillä miehet ovat yhtä tärkeitä ,kuin naisetkin.. Se näytelmä,mihin menin mukaan ,elää..Kirjoittaja on 82v mummeli ja itse sanoi,että on tylsää toistaa lauseita samalla tavalla..hih..mielenkiintoinen persoona..No,me teemme samoin, pääasia,että juoni ei karkaa käsistä.. Ihanaa ,kun on syksy,tuntee itsensä energiseksi..
      Kevät käy hermoon,aurinko paljastaa kaiken pölyn ja ikkunoiden harmauden..
      Syksyllä on ihanan hämärää..ei kaikki siivottava sentään hyppää silmille..ja
      voi maltillisemmin harrastaa siivoamistakin..Mutta nyt olisi jo aamukahvin aika.. Valmista on! Tulkaapa juttelemaan taas tähän.. Iloista mieltä! t.Irkku

    • Huomenta,aurinkoista sellaista.;)

      Minulla oli jotain asiaakin,kun tulin tähän koneelle,MUTTA se hävisi jonnekin;)kun lueskelin ensteks noita muita juttuja.
      Se ei ollut nähtävästi tärkeää.

      Hörppäsen sentään kahveet tässä istuskellessani.
      Aurinko muuten illottaa taas suoraan tähän koneelleni.

      Näkyillään...

    • "ph"

      Hei, irkku-37, mainitsit "Huomenna hän tulee"-näytelmän. Ihastuin siihen luettuna v. 1994 ja se vei sydämeni. Katsottuna ei ollut yhtä upea, lukien sai löytää itse sen sisällön.
      Yöllä oli pakkasta jo kolme astetta, jos tuulee, leijuvat viimeisetkin lehdet alas.
      Auton perässä on jo talvirenkaat, alkuviikosta on laitettava alle. Aamuiset kelit ovat niin arvaamattomat näihin aikoihin.

      Syksyn kirkkautta!

    • YM & LATE!

      Tässä puoluetoverinne mielipidettä:

      Mikael Jungnerin mukaan kymppitonnin kuukausitulot ja miljoona pankkitilillä riittävät täyttämään elämän normaalit tarpeet, kertoo Talouselämä.

      Kaikissa on kaikenlaisia.

    • Kaunista sunnuntaita kaikille- ja aurinkoa.
      Juu noinhan ne menee nuo palkka-asiat Toki jokaisen pitää ajaa omia etujaan, selvähän se.
      Nais aloilla oli aina huonommat korotukset ja palkatkin Jo silloin ns.parempina aikoina.
      Nythän on muotia ottaa ulkomaista halpistyövoimaa. Jotka ikävä kyllä monesti tehdä hösäyttävät eri sääntöjen mukaan kuin suomalaiset ammattimiehet. Kuten kotikaupungissakin, erään hallin katto vuotaa sadasta kohtaa, eikä ole iällä pilattu.
      Palkattiin virolaiset tekijät kun he tekivät niin paljon halvemmalla kuin suomalaiset.
      Mistä sitten kannattaa maksaa ??
      Asiahan ei varsinaisesti kuulu minulle-- ai niin enkä mie oo ees metalimies......
      Enkä päätä asioista- kunhan sivusta katsastelen, miltä näyttää. Ja mistä maksetaan.
      Loppupeleissä veronmaksaja maksaa aika monta juttua..
      Hyi hävytön, kirkko aika ja tämmöisiä päässäni pyörittelen.
      Oiskohan taas mentävä nurkkaan..häpeemään, siellä vaan on niin ikävä yksin ..miettiä sanomisiaan.

      Mukavaa kun VS:stä jotain kuuluu, arvasin kyllä että hoito on hyvää siinä huushollissa. Mutta vie se naatiksi tuo sairastaminen, tsemppiä paranemiseen. Koitahan selviytyä pirttiin, vaikka penkille pitkälleen toipumaan. Tai lämpimälle pankolle.
      Sunnuntai jatkoja kaikille !

    • Olen täysin samaa mieltä Jungnerin kanssa, jos saisin 10000 käteen ja olisi milli pankissa, paskat välittäisin mitä eläkkeet tai palkat nousee.
      Moni eläkeläinen saa vuodessa 10000, vähän yli tai alle, kyllä sitä täytyy kantaa huolta, mitä mikin maksaa tai nouseeko eläke, en usko ainakaan eläkeläisten tilanteen paranevan. Kyllä kansanedustajan kannatta miettiä mitä lausuntoja antaa.
      Myös puskasta puhujan ei kannata antaa perättömiä lausuntoja.

      Puhun vain omasta puolestani, Late

    • Omasta puolestani minäkin, että tulee "täydellistä." Kyllähän kymppitonnilla pitääkin pärjätä ilman apuluukuilla juoksemista, Puoletkin tässä rahatunkiosta jo antaa hulppean, huolettoman elämisen vähänkin järkevällä menolla. Nämä summat ovat ovat valtaenemmistölle tuulesta temmattuja haaveita jos sellaisia sattuisi päähän tulemaan.Niitä ei toteuta edes lottounelmat. En edes tällä peihimollakaan yritä turhaa haaveilla, en pelaa.

      Jungnerin tiliin pantuja lausuntoja en ole tarkistellut, kuinka ne ovat syntyneet. Voi hyvinkin olla ihan totta. Eipä ole edes eka kerta, kun työväenpuolueenkin edustaja hölöttää "sammakoita." Niin se vain näyttää olevan, että jostain syystä jalat irtoaa maasta - jos nyt sitten kovin tukevasti ovat edes koskaan olleetkaan.

      Mitä letkautukseen "puoluetoverinne", haluan vain mitä kohteliammin ilmoittaa, että se sanomasi on huomattavasti liioiteltu.

      • Totta...vai onko koko totuus?

        Tarkistin jutun alkuperää sen minkä löysin. Sinänsä kirjoittamani ei välttämättä tarvitsisi korjausta, mutta täsmennys lienee paikallaan.

        Jungnerin lausumaan kyllä liittyi enemmänkin ko. asiaan. Hän on sanonut, että tuon rajan ylitettyään " raha menettää merkityksensä." Niin varmaan tekeekin, ja kohtuulliset tarpeet täyttyy vähemmälläkin.
        Tähän juttuun liityi myös hänen neuvojaan "rahan hankkimiseksi." En miellä niitä mitenkään yleispäteviksi ohjeiksi ja keinoiksi. Niistä paljastuu mielestäni elitistinen näkökulma, joka ei yleisesti sovelluttana toimi.

        Silti, kansanedustajan ja työväenpuolueen puoluesihteerin olisi syytä olla tarkempi lausunnoissaan, jos aikoo kunnialla selvitä. Tämä siitä huolimatta, vaikka en "puoluetoveri" kirjaimellisesti olekaan. En "naatiskele" vahingonilostakaan.


    • Rva Ylikypsä

      Tavattoman kaunista sunnuntaita!

      Hengissä tässä ollaan, joskin välillä vaivaisesti. reilu kaksi viikkkoa on mennyt
      "köhistessä" ja tämä kuulema kestää ja kestääääääää. Ei pure mikään antibiootti eikä yskänlääke, niin tohtorisetä kertoi. Petikaveriini olen onnistanut tartuttamaan, vaan ei kovin pahasti, pientä lämpöä hänellä ja itselläni alilämpöä. Ollaanko tasoissa?

      Juuri näinä hetkinä alkaa tuolla liikuntahallilla Arja Korisevan konsertti, vaan jäinpä kotiin, Urisevat Ukot ovat osaltaan järjestysmiehinä.

      Kummasti noita pilviä keräilee taivaalle, vielä puolen päivän aikaan ei näkynyt meillä päin yhtään ja nyt on aurinko pilve takana. Tuuli on hyvin heikkoa, aamulla oli aivan tyyntä. Vaan on meillä tuullutkin, toissa päivänä niin kovasti, että kyllä siinä vaahteran lehdet kyytiä saivat pitkin katua ja nurmikoita. Meidän vaahterat on
      vat jo lehdetttömiä, mutta naapurin rajalla miltei täydessä kukoistuksessaan. Maa oli kuurassa aamulla.

      Joo, kyllähän ne nuo herrat osaavat oman paikkansa petrata. Koska on käyty kiivaita neuvotteluja kansanedustajien palkkojen nostamisesta, tai lakkoiltu? Sain kerran aikoinaan Kuopiossa kysyä yhdeltä kansanedustajalta:" Eikö Sinua yhtään hävetä tämä edustajien palkankorotus?". Kyllä hän ihan toivomallani tavalla vastasi: Kyllä. Hän on kristillisen puolueen edustaja, mutta tuskinpa olisin saanut samanlaista vastausta joltain muulta. Harmi vaan, kun en ole ollut tilaisuudessa jututtaa jotain muuta "senaattoria". Ja mikäli vielä pääsen kasvokkain jonkun toisen kanssa, aion tehdä saman kysymyksen, ihan taatusti. Vaan mitäpä se auttaa.

      Tämän päivän Aamulehdessä oli juttua esim. tilhiparvista. Parinakin päivänä olen nähnyt valtavia parvia, ja mikä ääni! Järripeippojakin oli muutama päivä sitten syöttölaudalla kolme kappaletta. Nyt tuossa ikkuna alla olevissa sireenipensaissa liikehtii kymmeniä varpusia, levittäytyivät nurmikolle, jotain sieltä syötävää löysivät.

      Meillä ovat kehäkukat kukkineet aivan valtavasti, siemeniä ensi kesäksi saisitte vaikka millä mitalla, kuinkahan lähettäisin? Ja vihreä kesäkurpitsa intoutui kasvamaan tuolla kompostin suojissa oikein isoksi. Se sai siellä kasvaa noin suureksi ihan vahingossa, ei ollut tarkoitus, ja painoa sille oli kertynyt 5,635 kg. Ei sitä yhteen kyytiin jaksa syödä, on jotenkin säilöttävä.

      Viikko sitten käväistiin vielä mökillä, olimme siellä yhden yön. Tuuli oli kova mennessä, viisto vastatuuli, tuulta riitti koko iltapäiväksi, yöksi ja edelleen suraavaksi päiväksi. Takaisin tulo saaresta oli helppoa myötätuuleen. Seuraava matka sinne on ensi kesänä, mikäli Luoja suo.

      Eilen keitin oikein sekaista kaalikeittoa, viiden litran kattilan. Valtavan iso kaali, kaupasta, kalkkunan paistilihaa, kuivattuja maustevihanneksia, kaupasta, monen monta sipulia, omasta maasta, kasvilimikuutioita, paketti aura-juustoa, samoin yksi tetra ruokakermaa, maustettu aurajuustolla. Ja tulihan hyvää, sitä nyt aion lämmittää ja nauttia näin iltapäivän kunniaksi.

      Nyt edes vähän paistelee, mukavaa.

      Ja sitten illalla seurataan, mikä pari sieltä tanssikilpailusta joutuu jättämään leikin kesken. r
      Rauhaisaa unta kaikille ja virikkeelistä alkavaa uutta viikkoa! paulamaria

    • pyytäisi anteeksi

      Minä saan vuodessa 10178,64 euroa, ja sillä olen pärjännyt toistaiseksi. Mutta ajateltava on rahan käyttö, ei shoppailla muuta kuin tarvittava. Mitään en ole kuitenkaan ylimääräistä saanut, enkä tarvinnut, en yhtään leipäkassia tai eu pakettia. Onneksi on oma mökki, vaikka kyllähän siinäkin on paljon menoja, sähköt, lämmitys, jätemaksut, kiinteistöverot. Ja minulla tiemaksutkin,
      Ei taida helpolla päästä kukaan. Mutta suotta tuollaisia sammakoita suustaan päästellään, vai eivätkö tiedä tilannetta.

      • marja-liisa---

        Heipä kaikki!

        Täällä on ollut mitä kaunein syyspäivä. Pakkasta ei ollut meillä, nollassa oli mittari aamulla, ja karjalanneidot kukkii edelleen täysillä. Olen niitä muutaman astian säästänyt silmän iloksi.

        Kyllähän se tuollainen lausunto kansanedustajalta tänä aikana,oli aikamoinen. Ei edes Hakkaraisen jutut tuohon yllä. Ottaisivat nyt sen vääräsuun edes puhutteluun siellä. Hävytöntä puhua tuommosia, kun suuri osa kansaa on työttömänä, ja koittavat elää kituuttaa elämässä eteenpäin muutamalla satasella kuussa. Ja elättää siinä vielä perhettä. Eilen vielä telkkariuutisissa kerrottiin, että nuorten harrastukset maksaa vanhemmille jopa 1000 euroa kuukaudessa. Osallistumismaksut, välineet, kuljetukset.
        Kyllä minusta tämä ihmisten eriarvoisuus on ihan hirveää. Jo lapsena karsinoidaan jyvät akanoista. Köyhän lapsella ei ole mitään mahdollisuutta kehittää itseään, tai harrastaa mieleisiään lajeja.
        Eipä silti, että itselläkään olisi nuorena ollut. Ruutua hypättiin omassa pihassa, ja narua , kun isä ei ollut kotona, se otti pitkän köyden heti pois kun tuli kotiin. Pyörälläkin opeteltiin salaa ajamaan, sieltä rungon välistä, kun ei ollut lupaa ränkätä talon ainoaa kulkuvälinettä. Mutta hyvin opittiin, ei ollut apupyöriä. Samaten uimaan opetellessa ei ollut uimaliivejä, eikä muitakaan kellukkeita. Kilometrin päästä kannettiin kuiva ropsi (=on puupölkky) rantaan, ja sen kannattamina räpiköitiin jopa järven toiselle puolelle, vaikka ei vielä osattu uidakkaan
        Mutta kyllä se kekselijäisyys oli silloin huipussaan, ja jotain jäänteitä on jäänyt tähän päiväänkin, ja hyvä niin.
        Mutta siitä tähän päivään on jo pitkä matka. Joskus kun noille lapsille kerron senaikaisesta elämästä, niin ne kuuntelevat kuin Grimin kauneinta satua!

        Muuten luin tuolta jostain, että kreikka ostaa 400 panssarivaunua, onkohan ne ottaneet sen Halla-ahon jutut ihan täydestä!

        Tämmösiä ajatuksia tänään, mukavaa illan jatkoa! Minäkin lähden tästä uutisia katsomaan. Että pysyy vähän kärryllä näistä nyky keksinnöistä!


    • Siihen aikaan, kun me olimme lapsia, meininki olikin toinen.
      Sitähän piti lastenkin tehdä töitä arkena jos aikaa jäi.
      Autaa kaikenlaisissa kotiaskareissa. Minäkin perheen ainoana tyttönä leivoin pullat, leivät, lypsin 2 tai 3 lehmää kouluun lähtiessä kun äitini oli sairas. Tein ruuat sängysta annettujen ohjeiden mukaan. Olin 12 v. silloin. 7 henkinen perhe-- eipä siinä tullut kuuloonkaan mitkään joutavat kotkotukset. Tai hienot harrastukset. Hyvä kun leipää oli. Sukset sain sitten isompana , koulu oli 3km päässä, jonne piti hiihtää.
      Isäni kalasti ahkerasti,että sai kalaa leivän jatkeeksi. Koko lapsilauma joutui aina kaloja perkaamaan.
      Oli siivousvuorot ja illat minäkin neuloin sukkia (siis kantapään tekeminen sujuu hyvin joko yksinkertaisena tai kaksinkertaisena))). Tai villahanskat. Se pitää paikkansa : minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa.
      Ainakin oppi tekemään töitä.

      Ei näitä kahta aikaa voi verrata toisiinsa. Nyt eletään rahan kanssa monissa perheissä ja on (onneksi) apuja saatavana.
      Silloin ei mitään sellaista- yrittää vaan selviytyä ja tulla omillaan toimeen.
      On ihmiset paljon vaativampiakin kaiken suhteen. Kaikkia nykykotkotuksia pitäisi olla pilvin pimein. Me sota-ajan lapset olimme vähään tottuneita!
      Me pieneläkeläiset sinnitellään pienillä tuloilla jotka pysyvät paikoillaan vuodesta toiseen
      Siis pienentyvät koko ajan kun kaikki nousee.
      Mutta eipä auta muuta kuin toivoa että edes jokin terveys säilyisi. Mennä ulos kaunista ruskaa katsomaan yrittää nauttia kaikesta "ilmaisesta" mitä luonto ja ympäristö tarjoaa.

      Samaa mieltä, että kansanedustajat voisivat miettiä tarkkaan mitä puhuvat.
      Varsinkin kun monet temput ovat jo valmiiksi kuin sytytyslangan päässä ja erimielisyyttä paljon ilmassa .

      En silti haluaisi olla nykynuori- näin on ihan hyvä.
      Tämmöisiä omia ajatuksia ja kokemuksia.

    • Hintriika*

      Minustakin on kiva olla nykyvanha.

      Viikonvaihde meni mukavasti rikoksen poluilla. Kun oikein pinnistin, niin sainpas rikosnovellin aikaiseksi. Yhden ruumiin tein, fiktiivisesti. Enhän minä oikeasti saa edes kärpäsestä tehdyksi vainajaa.

      Kai se niin on, että ihmisellä on jossakin varavoimavarasto, josta puristaa silloinkin, kun mitään puristettavaa ei enää ole. Olin varma, etten enää mistään aivolokerosta onnistu kaivamaan ideaa kurssitehtävään.

      Nyt pitää mennä katsomaan Moskaa. Niin paljon sitä on mainostettu, ett täytyy ottaa selvää, mitä moskaa se on...

    • Jälleen uusi aamu ja melko virkeänä tähän sain herätä, unta tuli reilut seitsemän tuntia, luulisi riittävän.
      Pimeää se on, mutta sen pimeän aikaa nyt elämme, lunta odottaen, talveen vaihtumista.
      Lämmintä taas hiukan enemmän, liki seitsemää mittari näyttää, tuulee, vetiseltä näyttää.
      Tiukassa on nuo viimeiset lehdet koivuissa, vaikka tuuli kuinka riepoo kiinni pysyvät.

      Eilen oli tosi kaunis päivä, kirkon ikkunoista näkyi värikkäät puut ja kirkas taivas, tuli mieleen, miten näinkin vanhana voi kaikesta nauttia.
      Kohtalaisesti oli väkeä kirkoss, kahvittelu kirkon jälkeen, mukava tilaisuus.

      Aamiaisessa oli virke, aika on aarteemme, tottahan se on, aika vaan tahtoo olla kortilla, näin eläkeläiselläkin.
      Pitäisi olla aikaa nauttia kaikesta, ehtiä iloita ja ilostuttaa kanssaihmisiä, hymyillä ja tehdä hymyillen hyvää toisillekin.
      Pitäisi olla aikaa itselleen tehdä mikä hyvältä tuntuu, myös antaa aikaa ystäville.
      Aika on aarteemme, todella, miten sitä otamme, miten käytämme, siinä miettimistä.

      Katsoin minäkin Moskan, mutta eipä oikein sytyttänyt, tuota kieroilua saa kuulla ja nähdä tänä päivänä aivan liikaa.
      Tulipa mieleen tuo Jungersin sanoma, mikä lienee sen tarkoitus, vaikea uskoa, että sellainen miksi se on ymmärretty.
      Todella olisi aivan ylihypäten riittävä tuollainen summa ja miljoona pankissa, miksi enää enemmän olisikaan tarvetta haalia.
      Johan siinä menisi rahalta tosiaan koko mielenkiinto, miksi sitä pitäisi lisää saada.
      Siksipä aina ihmettelen, että mihin nämä upporikkaat sitä rahaa keräävät?
      En tuota miljoonaakaan tarvitsisi pankkiin, kyllä tuosta kymppitonnista jäisi vähän säästönkin;)
      Kymmenes osalla on tultava toimeen, ei voi sanoa, että säästöjä kertyisi, hyvä kun kuitenkin tarkkailen selviää.
      Kukaan ei mukaansa viimeiselle matkalle mitään saa ja toisaalta lapsilla on omat velvotteet selvitä elämässä.
      Olkoon, en minä ajatuksiani tuohon lausumaan tuhlaa.

      Paljon tuota se oli elämä meidän nuoruudessa, mitä meri.kukka ja M-L kertoilivat, minulla ehkä vähän helpompaa, mitä maalla asuneilla oli.
      Äiti oli täysipäiväinen kotiäiti, ei siinä töitä enää minulle siunaantunut, mutta tiukkaa oli elämä, ei niitä harrastuksia rahan voimalle tehty, ( töitä on kyllä matkan varrella siunaantunut)
      Itse piti leikkinsä ja toimimisensa keksiä, mutta kivaa oli.
      Ehkä kaikesta siitä, mitä elämä noina vuosina niukalti tarjosi, on kasvettu " kuuliaisiksi" kansalaisiksi.
      Mitään ei ilmaiseksi saatu ja kun rahaa ei ollut, opittiin itsenäisesti toimimaan, toimeen tulemaan.
      Yhtään kertaa en ole apua saanut, en pyytänytkään ja uskon että hautaan samoin ajatuksin ja teoin menen.
      Sanovat että aika on myös rahaa, nyt olen kuluttanut sitäkin jo liian kauan, on aloitettava suunnitelemaan tämän päivän ajan käyttöä;)Puolukkapiirakan ajattelin kerholaisille tänään tarjota, siispä vispilä heilumaan ja siitä ne päivän hommat alkaa, tulkaa nyt pirttiin pieni tovi tätä aarrettanne tuhlaamaan;)

    • Unohtuipa hetkeksi tuo Aleksis Kiven päivä, mielessä kyllä oli ja tuli jälleen aatoksiin, kun liput ulkona liehuvat.

      Liekö siellä Nurmijärven maisemissa juhlintaa päivän kunniaksi?
      Siis hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää kaikille, Tyypillinen lokakuun kymmenes säänkin puolesta, tuulet niin vinhasti vinkuu.

    • Minä ymmärrän Jugnerin puheet näin.

      Ehkä hän parodioi tällä sitä, miten hyvin rikas ajattelisi riittävän toimeentulonsa alimmiksi rajoiksi. Tällä hän näyttää kuinka kaukana näillä on ymmärrys tavallisen tallaajan talousmurheista ja toiveista.

      Ei sitä voi yksioikoisesti panna hänen todelliseksi mielipiteekseen.

      • SkillaN*

        Näin minäkin sitä mielessäni ajattelin, ei hän niin tyhmä liene, että kehuskellakseen sanoman ilmoille päästi.

        Hänen tarkoitus oli juuri tuo, sanoa miten helppo on rahan kanssa elää, vaikka toisaalta lienevätkö onnellisia rikkaatkaan, ainainen pelko omaisuutensa kanssa ja lisää vaan pitää haalia.
        Väärin ehkä ymmärrettiin, ei kai pitäisi laukoa kovin vaikeita ilmoille, meitä kuulijoitakin on monenlaisia ja eri tavalla asioita ymmärrämme, täällä palstallakin se huomataan.


      • katleija

        Olisinhan voinut vähän tarkemmin sanani valita. Korjaan 2. lauseen, huomaatte muutoksen.

        Ehkä hän parodioi tällä sitä, mitkä rikas asettaisi toimeentulonsa alimmiksi rajoiksi.


    • Tunnistin, SkillaN, mainitsemasi säkeen, jonka Aleksis Kivi- nimisessä runossaan muistaakseni Eino Leino runoili.

      "Syntyi lapsi syksyllä,
      tuulet niin vinhasti vinkui.
      Tuult' oli koko elämä,
      nähnyt ei kesää, ei kevättä,
      eli vain syksystä jouluun.

      Syksyn lapsilla kiire on,
      päre pihdissä sammuu,
      aatos rientävi, aivot takoo,
      veri paksuna päähän sakoo,
      ovella Sylvester vuottaa."

      Olen oppinut tuon kotona lapsena, kun vanhempi sisareni koulussa harrasti runoja ja lausui niitä kotona.
      Sen tuon runon pohjalta muistan, että Aleksis Kivi kuoli vuoden viimeisenä päivänä. - Siksi runo loppuu: "...ovella Sylvester vuottaa".

    • Sateentuhruinen päivä on tulossa myös sadetutkien perusteella. Sisätöiksi taitaapi mennä. Käyhän se niinkin.

      Nurmijärven maisemissahan ne juhlat ovat. Tulee vain mieleen, että näinkö lähellä, täällä etelässä se Impivaaran maisema ja seikkailevat veljekset olivatkin. Takkuinenhan se Aleksin tie oli ja kovaa kritiikkiäkin tuli kirjallisuuden "mahtihenkilöiltä." Niinpä vain kohosi siitä huolimatta kansalliskirjailijan asemaan. Näin se on ollut monella muullakin tekijällä, mm. Haanpäällä ja Väinö Linnallakin, joille kampittajia ilmestyi ihan "arvovaltaisilta" tahoilta.

      Moskaa katselin. Olihan siinä jotakin, jymyjuttujen ja isojen lööppien teosta, joita väännettiin väkisin huhuja luoden. Tekemällä jos ei asiaa löytynyt tai erilaisia tarkoitusperiä palvellen, tähdeksi pääsemisen tuskaa ja niitä keinoja ja luotuja huhuja. Mikäs siinä, jotenkin parempaakin odotin. Näkeehän näitä iltapäivälehtien lööppejä, myyntihoukuttimia, mutta harvoin niihin eurojani kylvän. Kaikkihan se on lukijan vastuulla, niin myös Tervon kirjoittama Moska.

      Täytyypä ryhtyä puristelemaan "aivolokeroani" - jota nimitystä H* käytti henkilökohtaisesta toimintakeskuksesta. Kaipa siitä rutikuivastakin jotain pisaraa tirskuu.

    • Täytyypä tuohon Impivaaran maisemmin sanoa, että hyvin on säilynyt, siellä maisemissa on tullut useasti käytyä, hienot ovat näkymät. Taaporin vuori on siinä lähellä jossa esitetään Kiven näytelmiä. A KIven syntymäkoti on siinä Taaporin kupeessa ja on tänään ja kesäisin avoinna.
      Nurmijärvellä vietetään Kivi-viikkoa, ja joka päivä jotain kiviaiheista ohjelmaa, tänään patsaalla muistotilaisuus ja ohjelmaa kivi- juhlilta.
      Patsas Nurmijärvelle pystytettiin 10 10-1934, eli muutama vuosi ennekuin Rautatientorille.
      Se tuosta Kivestä.
      Pojan tytär on syntynyt 10 10, mutta syntymäpäiviä vietettiin eilen
      Joten liput liehuvat tytön syntymäpäivän kunniaksi tänään.

      Sateinen ja pimeä päivä, ei houkuta paljon ulos menoa,ehkä kuitenkin pakolliset kuviot.
      Tuota Moskaa en katsonut kuin 5 minuuttia, minusta Tervon tuotanto on eilisen nimen kaltaista.
      Ehkä tässä tärkeimmät: Late

    • joutavoinen

      Nyt oli Latella Moskasta ennakkoasenne. Huomenta! - Oli minullakin siitäTervosta ja Moskasta, mutta kun jatkoin katselemista, niin ihan melkoinen esitys. Enkä nytkään ehdi enempään kun taasen on memtävä. Täs vaan senverran, että kunhan rauhotun paikoilleni enempi yritän taas kirjoitella jotakin.

      • Nyt on kyllä oltava samaa mieltä Joutavoisen kanssa,
        vaikka tallenteena äsken k.o. ohjelman vasta katsoinkin.

        Tervossa on tuo äly, joka menee asioiden ytimiin läpivalaisten ne aivan täysin.

        Iltapäivälehdistö lööppeineen, juorulehdet nimeltä mainitsematta ovat sensaatioiden varassa eläviä, rahaa tulee sitä mukaa kun jokin sellainen esitetään, olipa se sitten vaikka lavastus!

        Aika hyvin hän sen asian sai ohjelmassa esiin tuotua!


    • Hintriika*

      Jotta en toistaisi itseäni, en sanokaan tänä vuonna, että liputtavat vanhempieni hääpäivää. Liehukoon lippu Aleksis Kivelle ja hänen upealle tuotannolleen! "Seittemän miestä", kuten veljesten tarinan nimi alkujaan kuului, ei vanhene ihmisten kasvutarinana. Puitteet muuttuvat, mutta ihmisen perussyöverit eivät kovinkaan paljon.

      Minä tykkäsin Moskasta, vaikka en juurikaan Jari Tervon muuta tuotantoa ole jaksanut lukea. Minusta näytelmä kuvaa hyvin sitä raadollisuutta, ahneutta ja ihmisten häikäilemätöntä hyväksikäyttöä, mitä roska/moskaviihteen puitteissa tapahtuu elävässä elämässä. Ei Seiska (Moska) ole ainoa sen sortin edustaja, joskin yksi törkeimmistä.

      Minusta on ihan hyvä ravistella aihetta ja saada ihmiset miettimään, kun uteliaina tarttuvat moiseen moskaan ja vielä uskovat, mitä siinä sanotaan. Tekemällä tehdyt skandaalit voivat toimia jopa murha-aseina eli johtaa ko. uhrin itsetuhoon. (Kas kun en viikonvaihteen kurssilla tuota keksinyt aiheeksi, vaikka ei olisi tainnut mahtua yhteen novelliin.)

      Tuuli huojuttaa lipputankoja ja leväyttelee liput suoriksi kuin lasten piirustuksissa. Vesihelmet roikkuvat parvekkeen kaiteessa. Näyttää melkein syksyltä.

      Hyvää syksyä ja Aleksis Kiven päivää!

    • Minäkin moskasta- moskaa on ! Olen taipuvainen uskomaan että noin sitä niitä lööppejä tehdään. keinoja kaihtamatta, kunhan lehti myy hyvin. Välillä on oikeusjuttuja toimittajia vastaan (oikeasti ) kun on liki tuulesta temmattuja tarinoita, tai väännelty niin paljon että tuskin siteeksi totta kuten moskassakin.
      Aina voi myöskin hyödyntää päästäkseen etusivulle ja omaan tavoitteeseen.. varmaan on aika totta. Kuten J.tervo sanoi jo etukäteenkin.
      Aion kyllä katsoa jatkossakin.. millaista peliä se oikein on.
      Hyvät näyttelijät sopivissa osissa.
      Voi varmaan olla montaa mieltä, mutta semmoinen tuntuma tästä jäi.

    • Kukkuluuruu pirtille.

      Voihan vitalis, vettä roikaa oikein maahan asti. Ei ole piskin lempi- ilma lähteä lenkille, mutta tarpeiden teko ei ilmoja kysele. Mummo vaan talutushihnan päähän ja eikun menoksi. Eihän nää karjalaishämäläis eukot sentään sokerista ole, vaikka makealta vielä maistuukin.

      Autokotteroa vähän räplättiin, pakoputken pidike oli taas katkennut, se on hiivatin moista, kun pari kertaa vuodessa saa sitä kiinnitellä. Jotain on pielessä putken kiinnityksessä, kun näin useesti tarvitsee korjailla putken kiinnityksiä.

      Tervehdykset kaikille myötäeläjille, nousussa ja myöskin hivenen alaslaskuissa meiningeissä.

      Hei hei

    • No ehtoota.

      Niin on ollut märkäpäivä,etten ole nenääni ulos pistänyt.
      Olin kyllä päivällä tuolla kerhohuoneella,meitä oli viis mummelia ja Maijaa pelattiin ja kahveet hörpättiin.

      Eipä sen kummenpia.

      näkyillään....

    • SkillaN*

      Synkkää ja sadetta, näin täällä savon puolessa,lämpöä on vajaa kahdeksan astetta.

      Meinaa mieli mustua sateessa ja hämärässä, valoja pidettävä päivälläkin, jos jotakin tarkkaa tekee.
      Tänä aamuna lehdessä oli ilmakuva kotikirkosta ja olipa kaunis, keltaisen koivikon ympäröimä suoralinjainen rakennus. ei ole sitäkään tullut ajateltua aiemmin.
      Kai sitä sokeutuu, kun joka päivä näkee.

      Sade verotti osanottajia eilen kerhossa, mutta ääntä ja pulinaa riitti pienemälläkin porukalla.
      Monenlaista tallaajaa mahtuu meidänkin pieneen kerhoporukkaan, on yli puhuvia ja hiljaisia, siellä kaikki kumminkin viihtyvät, kohta kymmenen vuotta on samat uskolliset käyneet mukana.
      Porukassa on yksi kaiken tietävä, osaava ja aina äänessä oleva, mutta joukkoon on sopinut ja onkin hauska, aina iloinen.
      Hyväksyntä onkin yksi side, mikä porukan kasassa pitää, vaikka erilaisia olemme.
      Ei niin hankalaa ihmistä, ettei jotain hyvää löydy.

      Huomiseksi tytär pyysi kukkasipuleiden laittoon pihaansa ja muutakin pientä katsotaan, hänellä on tämän viikon ajan lomaa.
      Tulee tänään laittamaan verhot ikkunoihini, mutta minäpä yllätän, ne onkin jo laitettu.
      Miehensä äiti on huionokuntoinen hänelle kävi jo ikkunat pesemässä ja jotain muuta apua antamassa, hyvä että minä vielä pystyin itse hommani hoitamaan.
      Lomalla on ehdittävä hänenkin levätä, työelämä on rankkaa tänä päivänä, aina vaan uutta on opittava.

      Toivottavasti sopuun pääsevät noissa työehto neuvotteluissa, nyt pitäisi löytää yhteinen hyvä ja saada maan asiat kohdalleen. Ainahan on jotenkin selvitty aiemmin, nyt erikoisen vaikeaa on tämä tilanne, ulkopuolisilta paineita lisätään.
      Miten maailma tähän tilaan on joutunut?

      No mitäpäs minun ihmettelyt auttaa, viisaat päättää, vaikka joskus kaipaisi tervettä maalaisjärkeä päättäjien touhuihin.
      Pitäisi mummojen ja ukkojen mennä panemaan asiat reilaan;)

      Nyt jotakin puuhastelemaan, päivemmällä sitten laulusta iloa saamaan, toivottavasti.
      Eipä anneta sateen pilata päiväämme, kyllä se vielä poutautuukin, näin uskon;)

    • joutavoinen

      Vanhankansan ihminen ei liikunnan takia kulje turhia matkoja. Asiallisten asioiden hoito riittää liikunnaksi heille. Minäkin olen kuulemma liian levoton kun parikin kertaa päivässä olen menossa johonkin, turhaan.

      Pari viikkoa sitten sain puhelun Soneralta. Naisääni kyseli miten iso on minulla laajakaista maksu, vastasin nelisenkymppiä. Hän alkaa mittaamaan nopeutta ja sanoo, että on vähän parantamisen varaa.

      Siinä se sitten tapahtu; sanoin modeemin ehkä olevan se pullonkaula; hän sanomaan, että viihdepaketti on justiisa minulle, siihen kuuluu uusi modeemi ja vielä tallentava Digiboksi, kaikki tämä muutamaaa euroa pienemmällä kuukausi maksulla kuin nykyinen maksu.
      Meninhän minä siihen lankaan nyt opettelen käyttämään sitä uutta tallentavaa ja tuntuu siltä, etten kyllä tätä tarvitse.

      Puhelimessa osaavat kyllä myydä vanhalle immeiselle, hermo on koetuksella vaikka rahallisesti ei sen pahemmin käyny, mutta muuten elämä meni sekasi.
      Tulihan tämä juttu nyt oikealle palstalle. Haitanneeko?

    • Hintriika*

      Toivonpa, että joutavoinen on jatkossakin tyytyväinen ratkaisuunsa. Myös eräälle sukulaiselleni onnistuttiin myymään jonku Soneran viihdepaketti. Jo sen asentaminen oli niin hankala homma, että kaksi tuttavamiestä, jotka ovat paljonkin olleet tekemisissä digilaitteiden kanssa, tekivät töitä sen kanssa kokonaisen päivän. Minä olin sanonut heti alkuun, etten ala edes yrittämään moista urakkaa.

      Paketin piti olla edullinen ja laajakaistankin halveta. Alussa oli jotakin ilmaisia kuukausia, en tarkalleen muista. Ilmaisen autuuden jälkeen tuli lasku, joka sai vanhan ihmisen silmät selälleen. Oli siinä varmaan se laajakaista vähän halvempi, mutta kokonaissumma oli uskomatonta suuruusluokkaa. Sitä paitsi niillä tv:hen liittyvillä omainaisuuksilla vanha rouva ei tehnyt oikeastaan mitään. Ei hän niitä käyttänyt.

      Hän oli kuitenkin tehnyt kahden vuoden sopimuksen. Siitähän ei eroon pääse. Vihapäissään hän kantoi paketin kaikkineen Soneralle, sanoi irti puhelinliittymänkin ja sai ylipuhutuksi jotakin alennusta jäljellä olevaan kauteen. Loppueriä hän maksaa kuitenkin vielä toista vuotta. Siitä huolimatta hänellä nyt menee vanhan loppueriin uuden operaattorin maksuihin kuukaudessa vähemmän kuin se edullinen viihdepaketti/kk teki.

      Kovat oppirahat! Kyllä laissa pitäisi olla jokin pykälä, jolla tällaiset sopimukset voitaisiin purkaa ilman mitään maksuseuraamuksia. Vanhoja tai asiaa kunnolla ymmärtämättömiä ihmisiä käytetään hyväksi häikäilemättömästi. Yhden sortin "moskaa" sekin.

      Aurinko yrittää paistaa, mutta jotkut pilvet tekevät kiusaa.

    • Mitä hullua sitä alkaa noita liittymäkauppiaita puhelimesta kuunnella. Minä ainakin tarvitsen perehtymisaikaa, jotta ymmärrän kaikki sopimuksen koukerot ja liittymän ominaisuudet. Netissähän nuo Saunalahdet, Sonerat, Dnat ym Velhot ovat. Jokaisella on vaikka kuinka monenlaisia liittymiä.
      Netissä saa rauhassa tutustua ja vertailla mikä itselle parhaiten sopii. Siellä on myös ne edulliset tarjoukset, samoin kuin mitä tuote tarjousaajan jälkeen maksaa.
      Minä vaan sanon kohteliaasti, että en tee puhelimitse mitään kauppoja ja toivotan hyvää myyntionnea.

    • Kauppiaita riittää, tosiaankin. Vasta eilen samankaltaista viihdepakettia meillekin kaupattiin. Ensin kysyttiin mitä me maksamme nyt; sitten: Voi hyvät ihmiset kun te maksatte turhasta. NYT meillä on niin ja niin edullinen juuri teille sopiva paketti Ym. Ym. niin kauan kun jaksaa kuunnella.
      Mieheni sanoi että olemme ihan tyytyväisiä nykyiseen, eikä meillä ole käyttöä millekään "viihteelle" kiitos ja kuulemiin.
      Sen pituinen se.
      Tosi on. Ja pitäisihän sitä tosiaan perehtyä käyttöön ja tutustua mitä ne edulliset paketit pitävät sisällään. Mistä sitä joku mummontupina tai ukonköriläs voi tietää tai ymmärtää.
      Ja kun mitään enempää ei tarvitse oikeasti.
      Itse olen valmis maksamaan siitä että kaikki tarpeellinen toimii hyvin. Käy kuten H:n kertomalle rouvalle, ja monelle muulle ikäihmiselle.
      Paras pysytellä entisessä jos toimii hyvin ja täyttää kaikki odotukset. Tai tosiaan perehtyä ja miettiä rauhassa.
      Kyllä noiden myyjien kanssa saa olla varovainen. Osaavat niin hyvin puhua.
      Mutte he ovatkin kauppiaita.
      Toivotaan parasta onnea Joutavoiselle. Ehkä olemmekin vaan liian ennakkoluuloisia ?????????

      • joutavoinen

        Voi teitä suloisetpahanilmanlinnut;) Tutustuin juuri tarjouksen ehtoihin Soneran omilla sivuillani. Siellä sanottiin että se kk hinta kattaa kaikki ne palvelut mitkä luvataan, laitteineen. Edellytyksenä on, että 24 kk pitää olla liittymässä mukana maksamassa, kk maksu on 39,90e

        Olisi ollut liian harhaanjohtava sopimus jos lisämaksuja vielä tulisi. Toivottavasti itselleni: tarjous pitää paikkansa.
        Jokatapauksessa kiitos tiedoista ne laittoi vipinää meikäläisen pääkuoreen, että otin selvää tarkemmin enkä vielä ole aivan pettynyt noihin laitteisiin.
        Aivan oikealle ketjulle kirjoitin, johan sen melkein tiesin


    • Vaihdoin minäkin taannoin operaattoria ja vieläpä puhelinmyyjän houkutuksesta, jota kauppatapaa en yleensä käytä.

      Syötti oli 10 e/ kk ensimmäisenä vuotena, toisena 20e/kk. Ei ne nopeudet niin paljon lisääntyneet, kun myyjä tuotettaan houkutteli. Maksut ovat pysyneet sovitussa, toinen vuosi on menossa. Kyllähän soittoja on tullut, joissa tarjotaan vilkkaampia nopeuksia ja muita hienouksia. En mitään niistä tarvitse, olen itsekin hidas, joten kaikki on balanssissa. Ei tarvitse kauan jutella uutuuksien tyrkyttäjän kanssa.

      Ainoa ongelma oli uuden värkin toimintakuntoon saattaminen. Siinäpä yhden illan ja osan yötä päätäni raavin turhaan. Vasta seuraavana päivänä tuli postissa koodi, jonka jälkeen kaikki oli yksinkertaista. Tätä koodia ja lähettämistapaa eivät vain missän vaihessa huomanneet kertoa.

      Palaan kyllä entiseen käytäntööni - mitään en tilaa puhelimitse, ellen ole itse aktiivinen osapuoli.

    • Joo halpaan menin minäkin,tuon lisan kanssa.
      Ei siinä mitää,kun olen jaksanut räkyttää tarpeeksi,niin olen saanut helpotuksia maksuihin,mutta kun se perhanan viihdepaketti ei pelaa kunnolla,soita sitten aina sille omagurulle ja se neuvoo paina sieltä ja täältä,pätkii ja katkoo alvariinsa.
      Jahka taas oikein työläännyn,niin marssin tuonne liikeeseen ja nostan ölämölön siellä,se on ennenkin auttanut.

      Tänään kävin tuolla Lahden uudessa kauppakeskuksessa,onhan oikein"hollitalli".

      Sitten pelattiin taas kerhohuoneella korttia ja naurua piisas,varmaan sain taas "ikä lisää"
      monta vuotta;)

      Säätila.
      välillä roiskii vettä ja sitten taas paistaa.mittarissa jotain 6-7c.

      näkyillään...

      • uzma

        Iltaa muorille ja muillekin pirttiin.pirtin ovi ei ole avautunut olen monesti yrittanyt,yritin registroidakin vaan ei onnistunut,ans kattoo miten talle kay.


    • Ehtoon puolta pirtille.

      Punaiselta hohtaa taivaanranta, harmaan violetteja pilviä leijaa punaisen joukossa. Sadetta aamuksi, niinkö se sääennuste lupaili.

      Perunoita ei pelloilta saada koneilla korjattua. Nyt vois porukka lähtee viljelijän luvalla itse omansa kuokkimaan, kalastussaappaissaan, joiden varsi on reiteen asti. Olisi siinä työttömille ja muille siivilipalvelijoille sopivaa puuhaa, kun poimisivat perunat keittoloihin ja moniin muihin pikku putiikeihin ,sekä omiin kellareihinsa.

      Että tällälailla tänään.
      Hei hei.

    • No ehtoota!

      Onpa tosi ankeeta tuolla pilvissä päin, ja ne näyttävät roikkuvan niin alhaalla että tuolta liiterin nurkalta kun pitkällä kepillä yrittäisi, niin varmaan koskettamaan yltäisi, melkein ainakin. Ja rakeita ainakin meillä tuli pilvistä n, tunti sitten, kera ukkosen jyrinän. Ja kyllä nuokin pilvet aivan varmasti rakeita tai räntää alas heittelevät, ovat nimittäin sen näköisiä, ihan tumman harmaita. Lieneekö koko syksynä ollut noin surkean näköistä taivaan rantaa, en ainakaan muista.

      Oli tässä paussi. kun olin puhelimassa, eikä nyt sitten kuitenkaan mitään vettä eikä rakeita tähän meille satanut ja pilvet ovat jo menneet menojaan. No parempi niin.

      Sukan neule odottaa tuolla sohvan nurkassa, olen luvannut neuloa isoja miesten sukkia joulumyyjäisiin, nyt on kolmannet menossa, eipähän tarvitse istua kädet sylissä.

      Huomenaamulla taas kerran verikokeisiin, pitänee ottaa aamupalakin vasta myöhemmin, kotiin tultuani. Nyt pitää lopettaa, pian alkaa "salkkarit". Hyviä unia itse kullekin!!!! Sitä toivoo teille paulamaria

    • Joutavoiselle kiitos. Kun laitoit tuon pahanilmanlintujen eteen sanan "suloiset".... Olisit voinut laittaa vaikka perhananpahanilmanlinnut..
      Kiva kuulla, että kaikki toimii hyvin ja luvatun mukaisesti.

      Aamun satoi, juuri silloin kun tein kahden tunnin kävelylenkkiä, käyden samalla kaupassa.
      Iltapäivällä aurinko vilahti kuin kiusallaan kun ryhdyin "sisätöihin".
      Semmoinen tapaus !
      Mukavaa ehtoota kaikille.

    • Huomenta keskelle viikkoa,,jälleen.
      Tuntuu kuin päiviä katoaisi nopeassa tahdissa, pitää ihan kerrata mitä on tullut taakse jääneinä päivinä tehtyä, päivät menee niin nopeasti, katoaa muorin sanomisen mukaan;)
      Tuulinen näyttää ilma olevan, lämpöä vieläkin viisi astetta, sadetta ei tällä hetkellä.

      Tänään on aikomus mennä katsomaan veljmiestä Kuopion torilla, hieman kierrellä kauppoja ja käydä kahvilla lapsenlapsen luona.
      Hänellä on vapaapäivä, tiedä vaikka lähtisi meidän kanssa kaupoille.
      Mitään erikoista ostamista ei ole, kunhan pientä vaihtelua päivään, loman makua tyttärelle;)

      Onko uzmalla vaikeuksia päästä palstalle?
      Mukava olisi kuulla enemmän kuulumisiasi, missä vaiheessa siellä syksy on?

      Kyllä teille kaikilla on taitoa noita teknisiä hommia hoitaa, minä polonen en taida mitään uutta enkä hienoa saada aikaan.
      Telkkari seisoo kaikkine laitteineen nurkassa, en tallenna, en mitään uusia kanava mahdollisuudia ole ostellut, katson vain muutamaa kanavaa, pääosin ykkönen, kakkonen, kolmonen ja Yle Teemaa.
      En kyllä ehdikkään enenpään.
      Olisi varmaan ihan tarpeellistakin vaihtaa operaattoreita kännykkään ja tähän koneeseen, voisi hinta olla edullisempi, mutta on ikäviä kokemuksia joskus tullut, nyt pidän kiinni näistä entisistä.
      Jotain 39,00 seutuja maksan tästä yhteydestä.
      Olen kyllä sellainen ekaluokkalainen tämän nykypäivän tekniikan kanssa.
      Perheestä löytyy taitajia, alan ihnisiä, mutta kaikilla on kiire, ei mummoa jouda opastamaan, en kyllä ole liiemmin pyytänytkään, kai ne kuvittelee että mummo osaa;)
      Opettaminen kysyisi hermoja opettajalta, enhän opi ja jos jotakin sillä hetkellä osaan, kohta on mielestä pois.
      Riittäköön se mitä osaan.

      Niin ne perunat, on se todella surullista, että sato jää korjaamatta, työn tulosta ei voi hyödyntää.
      Entisajan kuokka ja kuokan varteen ihmiset, ei taida tänä päivänä enää tulla kuuloonkaan, jos onnistuisi sittenkään, kun yhtä liejua nuo pellot ovat.
      Tänä päivänä ei kuitenkaan tarvitse sanoa, laita puolet petäjäistä, kuten Saairjärven Paavon aikaan, ruokaa on tarjolla.
      Pettua nykyään kaupataan, mutta aivan eri elkein.

      No jospa tässä taas tätä tyhjänpäiväistä, mistä sitä muuta järkevää aina keksisi, joten näin mennään.
      Iloa mieliinne ja hyvää oloa olemiseen.

    • joutavoinen

      Ei mikään kirjoitus ole tyhjänpäiväistä, Pirtissä: tekis mieli sanoa
      Piti vielä mainita, että sen viihdepaketin mukana tuli lahjakortti Helpsonin yhteen neuvontapuheluun, sieltä minut neuvottiin oikein sen paketin asennukseen. Jos nyt tämä netti toimii sen 2vuotta niin varmaan taas on keksitty joku paketti, että tulee taasen uusi määräaikainen asiakas sopimus.

      Myyntipuhelut pitäisi katkaista heti, niinkuin täällä edellä minua on neuvottu Sitä on myös kotiväet sanoneet "Puhumaan älä ala niiden kanssa, sinua on niin helppo jujuttaa".

    • Ramoona*

      Meille otettiin edut Elisan viihdepaketista, koska sen myötä saatiin alennusta laajakaistamaksusta 13, 90 /kk, ja nopeampi yhteys. Minulla on aika uusi läppäri herkkuineen , joten silmänräpäyksessä lennähdin tänne pirttiinkin. Käyttöön viihdepakettia ei ole kuitenkaan otettu, joten mitään maksujakaan ei ole. Sitäpaitsi onhan tässä viihdepakettia ihan omasta takaakin...;) Siitä sai komean pahvilaatikon, kuvioinaan Liisa Ihmemaassa.

      Liisa Ihmemaassa minäkin varmaan tuntisin olevani kaiken elektroniikan ja tietotekniikan kanssa, ellei olisi hyviä opastajia lähipiirissä. Lastenlapsetkin mielellään mummia neuvovat kädestä pitäen, ja niin ymmärrettävästi, että käyn hyvästä oppilaasta. Itse olen malttamaton lukemaan käyttöohjeita, mutta mielelläni kyllä leikin kännykällä, navigaattorilla sekä varsinkin digikameralla ja kuvatiedostoilla. Tallennan jonkin verran tv-ohjelmia, koska olen niin illantorkku. Kesäisin menee viikkokaudet ilman telkkaria ja tietsikkaa, oikein hyvää nollausta sekin.

      Myyntipuheluihin mieheni suhtautuu niin tylysti, että ellei ensimmäinen "ei" katkaise, hän jättää tuputtajan yksin puhumaan ja poistuu toiseen huoneeseen. Kyllä se myyntipapatus aikanaan vaikenee. Minua ärsyttää, kun sieltä mairea ääni onnittelee, että hänellä on niin kivaa asiaa juuri minulle, uskolliselle lehden tilaajalle tai onnekkaalle valitulle. Luvataan ilmiaseksi kolmen kuukauden lehdet, mutta loppuvuosi maksaakin maltaita. Joskus tilaan lyhyen tutustumisjakson, kun saa mukavia tutustumislahjoja, hyvälaatuisia Marimekon tuotteita esimerkiksi. Irtonumeroina naistenlehdet ovat lähes aina puoleen hintaan, joten eipä uskollista tilaajaa oikeasti palkita.

      Puut alkavat seista lehdetönnä kunnaillaan, mutta nyt paljastuu lehtipuitten runkojen ja oksien hienot erityiset muodot kameralle.

      Mutta hitsin pimmeetä alakaa olla, varsinnii iltasella ja uamusellakii.

      • Rva Ylikypsä

        Aurinkoa, aurinkoa ja vieläkin aurinkoa!!!!

        Raikasta iltapäivää! On ne nuo harmaat pilvetkin aivan erisävyisiä näin aurinkoisella säällä katsottuna, toista kuin eilen illalla. Sadetta ei ainakaan vielä ole saanut aikaiseksi, ja niinpä tämä minun "talonmieheni" lähtikin nurmikkoa ajamaan. Aamupäivällä pesimme keittiön molemmat ikkunat, varjon puolelta.

        Aamulla labrassa näytteen ottaja kertoi, että ennenkuin pääsi autolla mihinkään, piti raaputtaa ikkunat puhtaiksi. Ja radiossa on monikin kertonut samaa tältä aamulta. Jostain lööpistä luin muistaakseni eilen, että Suomeenkin on odotettavissa tavattoman kylmä talvi, eipä nyt oikein mukavalle tunnu. Onneksi ei tarvitse hyvin aikaisin ainakaan pitemmälle matkalle lähteä, sillä kuinka sen mustan jään voi nähdä kun on hämärää kaikkialla! Ja ihan hyvin saattaa täälläkin Pirkanmaalla sataa lunta, niin on ilma koleaa, nytkin on ainoastaan 8 astetta lämmintä.

        Olin tässä välillä ulkotöissä minäkin, ihan hyvä oli istuskella leikkimökin rappusilla putsaamassa sipuleita, aurinko paisteli tavattoman lämpimästi. Hommani jäi vähän kesken, meni pilveen ja tuli vilu. Ei auta näin köhäisenä vilustuttaa likaa, no kohta sauna lämpiää ja auttaa siihenkin asiaan.

        Tämä minulta tänään. Eipä ihmeitä. Voikaa hyvin, niin yritetään täälläkin. PM


    • Hintriika*

      Terveisiä uimahallista! Kutaa teki. Tunnetta tehosti , että fysioterapeutti eilen väänteli ruotoani ojennukseen. Mukavan hellänä paikat. Ei se ruoto tosin yhdellä väännöllä miksikään tullut, mutta ehkä useammalla yrityksellä tepsii. Ainakin toivon.

      Minuakin tänään joku yritti puhelimessa lahjoa. Olisin saanut jonkun 140 euron arvoisen kassin (tms.) ja jotakin vielä sen lisäksi - mitä lie ollut, en painanut muistiin, vaikka poika nimenomaisesti vaati, että saa sanoa loppuun hienon tarjouksensa. Ei olisi tarvinnut maksaa kuin parikymppiä. Ai niin, olisinhan minä saanut vielä muutaman numeron lehteä, joskin se taitaa olla näissä tarjouksissa sivuseikka.

      En sitten millään usko, että mikään lehtitalo tappiokseen järjestäisi noin hienoja kylkiäisiä. En usko sitäkään, että design-firmat myisivät tuotteitaan pilkkahintaan lehtien kylkiäisiksi. Sen sijaan uskon, että kampanjabudjetin viivan alla on plusmerkkinen luku. Mistä se sinne tulee? Niin... sanokaapa, mistä se sinne tulee!

      Minä en nyt kuitenkaan tuntenut design-kassin tarvetta. Enkä minä sisustuslehdilläkään olisi mitään tehnyt, kun ei huushollissa enää voi mitään sisustaa. Tuskin vaan raskin nykyisiä kaluja heittää pois, varsinkin kun ne vast´ikään on saanut hankituiksi.

      Onpa raukee olo, kun uimareissun päälle ahtoi mahansa täyteen. Tässä voi käydä vanhanaikaisesti...

    • Lahjontaa !! Komeron hyllyllä lojuu rannekelloa, useat helmet, marimekon laukkua, kaikenlaista. Sellaista krääsää tarjotaan aina kun halutaan innostaa tilaamaan jokin lehti.
      Ainoa hyödyllinen "lahjonta" on ollut passin päälle tummansininen sametti suojus. Kivan näköinen, suojaava ja erottaa hyvin omansa.
      Ehkä 10 vuoteen en ole tilannut mitään uutta lehteä.Enkä muutakaan. Päinvastoin entisiä perun.
      Kuten sanottu hyvät puhe ja kehumislahjat kaikilla puhelinkaupustelijoilla.

      Päivä meni taas ihan joutavassa.. kaupungilla kahvitellessa.
      Ruokahyllyjä vatvoessa, mikähän tulisi halvemmaksi....
      "Kotimies" oli kokannut ruuankin valmiiksi. joten siltäkin säästyin. Istuin vaan tultuani valmiiseen pöytään.
      Aurinko paistaa tummia pilviä vasten - mukavan näköinen yhdistelmä. Ihan hyvä syyssää !
      Ehtoisaa iltaa kaikille.

    • Syksyinen sää jatkuu,lämpöä se reilu viisi astetta ja asfaltti kiiltää kosteana.
      Katselin eilen kun Kuopioon ajelimme järviä ja lampia, ei enää houkuttele uimaan, niidenkin ilme muuttuu pelottavammaksi.
      Irtolehtiä veden pinnassa, vesi tummaa, salaperäistä, periksi antaminen kuvastuu myös vesissä.

      Kuopio oli paikallaan, kovasti sinne rakennetaan, kaupunki laajenee.
      Eipä mitään suurta mukaan lähtenyt, nauratti kun uudessa Terrassa kävimme, kukkalannoite ja muutama kanerva lähti mukaan.
      Asiakkaita oli vähän, liikkeellä kokoa, miten ne kannattaa.
      On kai sellainen vuodenaika, ettei kauppa tuollaissa liikkeissä suurimmillaan ole.
      Tulihan käveltyä;)

      Noita tarjouksia puhelimen kautta tulee harva se päivä, yritän kohteliaasti kieltäytyä, yrittäen muistaa, että toisesa päässä on leipäänsä rahaa hankija.
      Ei mikään kiitollinen tapa elantoaan yrittää, mutta on se parempi kuin ei mitään.
      Olen joskus heltynyt ja lehden tilannut, saaden lahjaksi ihan kauniin korun tai huivin, miten se kannatttaa sekin ei ole tullut mietittyä.
      Kai se tuo liike elämän kannattaminen on paljolti meistä ostajista kiinni, kauppahan se on mikä kannattaa;)

      Nyt sitten vitamiiniä ja ravintolisiä ei suositella popsittavaksi, no siinä en ole ollut myyjien pauloissa, muutama omega kolme purkkia on tullut ostettua, syömättä jääneet ja inkivääri kapseleita purkillisen(liki) olen popsinut.
      Niveliin kuulema hyviä, tehoa en tiedä, kun en muista niitä säännöllisesti ottaa.
      On se hassua, väliin on voi terveellistä joskus joku muu, sitten taas onkin myrkkyä.
      Näissäkin asioissa olen hyvin omapäinen, en usko mihinkään, syön mikä hyvältä maistuu.

      Tänään kampaajalle meno, jospa saisi nuo kutrit jonkinmoiseen kuossiin.
      Muuta ei ole suunnitelmissa, on se kyllä yleensä sellainen piristys reissu tuo kampaajalla käynti, ei muuta tarvitakkaan, niin ihana on tämä kampaaja ystävä.
      Olisipa enemmän tälläisiä piristyksen taidon omaavia ihmisiä.

      Koetetaan olla tarmokkaita ja pirteitä, ei anneta tuon luonnon alakulon meihin vaikuttaa, kohta tulee lumet ja erittäin kylmä talvi, näin on ennustettu, sitä odotellen, heippa!

    • Vieläpä sitkeästi lehti puissa riippuu, jopa vihreänäkin. Eipä täällä ole pakkasen puolelle pistäytynytkään. Ihan hyväähän tämä syksykin, pikkasen joutuu valikoimaan, milloin lenkille saapastelemaan lähtee.

      Kauppahan se on joka kannattaa ja pillerien," luontaistuotteiden" jakelu erikoisesti. Minusta oli hyvä, että nostivat sitäkin asiaa esille. Onhan niitä "vanhalla kansallakin" ollut luonnon keinojakin, joilla on parantelua harrastettu. Varmaan joukossa ihan päteviäkin konsteja. Ja kyllähän luulotkin, lumelääkityskin voi auttaa. Vaikkapa hyvä kampaaja.))

      Eipä muuta, kuin harkitsemaan loppupäivän tuhlaamistani. Hei!

    • Aamupäivää;)

      saas nähdä kuinka nyt käy.
      Eilen kirjoitin pitkän sepustuksen ja HUPS se lensi nähtävästi bittitaivaaseen;)
      Enkä jaksanut uutta sepustusta kirjoittaa.

      Eilen oli vieras käymässä Heinolasta ja aikameni nopsaan,kun kaks kälkätintä pääsi vauhtiin;)

      Skillan menee kampaamoon,minulle tulee huomenna tai lauantaina kotiin.
      Hiusten leikkaus,muuta ei minun kutreille tartte tehdä.

      Mittari näyttää 5.9c tuuli näyttää heiluttavan noita puiden latvoja.
      Aurinko yrittää kurkistella.

      Nonnii nyt piti sitten kesken kaiken mennä skypeen ja huastoo siellä.
      Nyt mänen uamutouhuilleni.
      näkyillään...

    • Niin ollaan pirteitä, olen ollut niin aktiivinen. Netistä löysin tuhmuuksiaki. Jos tämönen stara niitä löytää niin voi vaan kuvitella mitä kauheuksia lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset sieltä löytävätkään. Voi voi tätä maailmanmenoa.

      Mutta kummallista on miten helposti uusia asioita oppii vieläkin. Nytkään ei tarvitse muuta kun istuu ohjekirja toisessa ja kaukosäädin toisessa kädessä, kun ahkerasti räplää niin lopulta voi uuden reitittimen ja tallentavanboksin-ohjekirjan heittää mäkeen.

      Juutuin tähän aiheeseen kun olen niin innostunut näistä tekniikoista. Pakko on kuitenkin heittää joku ruoka naamariin ja lähden aurinkoiseen ulkoon ja kylille.

    • Pistäydympä Pirtissä minäkin, ennenkuin on lähdettävä liikkeelle. Kupin kahvia siemaisen tässä samalla ja silittelin kisuleja. Kumpa asuisin hieman syrjemmällä, enkä vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella. ottaisin heti kissan kotiini, niin kodiskas on kissa seuralaisena.
      Mutta se onneton saattaisi livahtaa ulos, ja jäädä auton alle, enkä sitä surua tahdo itselleni. Tyydympä vain painamaan pehmeän karvaturiin syliini ja nauttimaan sen lämmöstä hetken.

      On käytävä vakuutusyhtiö Pohjolassa kun vasta tulin ajatelleeksi, että olen maksanut kesämökin ja aitan vakuutukset koko vuodeksi.
      Myin ne jo alkukesästä ja kuulema saan jonkin hyvityksen. Täytyyhän se käydä hoitamassa ja näyttämässä kauppakirja. Kun uimahalli on siinä lähistöllä käyn siellä samalla jo tänään.
      Heippa ja virkeää päivää kaikille:D

    • Täytyy tässä miettiä mitä loppupäivänä tekee,aamusta kävin terkkarissa kokeissa, ottivat 4 pulloa verta. Viikonpäästä lääkäri soittaa mihin on kallistunut tuo terveys.

      Ilmahan on täällä ihan kohtuullinen, välillä vähän paistaa, mutta vain välillä, nyt 6,3 lämpöä.
      Eilen illalla oli sitävastoin kaunis ilta, täysikuu valaisi maisemaa.

      Niin loppupäivän hommista, aion vaihtaa yhden lampun sellaisen sähköä säästävään lamppuun. En tiedä kuinka paljon sitä säästää, ehkä kuitenkin, kun kaikki lamput nyt ovat niitä säästäviä en tiedä koska pääsee omilleen

      Meillä kunta omistaa sähköyhtiön myy sitten Vattenvallin tuottamaa virtaa, asiakas voi tehdä kahdenvuoden sopimuksen ja niin sähkön hinta pysyy ennallaan, mutta sähkön siirto ei kuulu tähän sopimukseen.
      Ensimmäinen kerta kun siirtomaksu oli kalliimpi kuin sähkön kulutusmaksu.
      Parhaillaan yhtiöt ryhtyvät mittarien vaihtoon, vaihto ei kuulema maksa asiakkaille mitään, mutta kyllä ne kuitenkin kustannukset asiakailta perii.
      Eihän tuo mittarin vaihto kerrostalon sähkölaskuissa tunnu, mutta sähkölämmitteisissä asunnoissa talviset laskut suurenevat aika isoiksi verrattuna nykyiseen vuotuiseen arviolaskuun, joka jaetaan kahhden kuukauden jaksoihin, ainakin täällä meillä.
      No eihän tässä tullut mitään suunnitelmaa päivän ohjelmasta, meneehän se päivä ilman suunnitelmaakin.
      Joten eiköhän se siitä, Late

    • uzma

      Heippa skillan,muori ja muut,ans kattoo avautuuko pirtin ovi.
      Meilla syksy on vuoden parasta aikaa lampo on laskeutunut 30 asteeseen,enaa ei tarvita ilmastointia mutta katto tuulettimet kyllakin.
      Ruusut ja pensaat kukkivat.
      kaunista syksya kaille pirtin vaelle.

      • Huomenta tähän syksyiseen pimeyteen.
        Plussan puolella vaan edelleen, neljää näyttää mittari, vesi on nyt herkässä, pieniä taukoja ja taas sataa.
        Kumma juttu, vaikka vettä tulee jatkuvasti, ei veden pinta nouse Saimaassa,
        Ennätys kaukana on vedet rannoilla, näin kertoivat mökkini uudet omistajat.
        Jossakin päin maailmaa ihmisiä kuolee tulviin.

        Kuule ynnämuu, kyllä se kampaaja saa aina jotain kohennusta ulkoiseen olemukseen, mutta tämä minun kampaaja myös mielihyvää, nauretaan niin monelle hassulle jutulle oikein sydämmen pohjasta.
        Olin minä olevinani ihan ihmisen näköinen, kun peiliin lopputulosta vilkaisin;)

        Opinhan minäkin kovasti paljon näistä laitteista opettajan neuvoessa, mutta kun sitten myöhemmin aion jotakin kokeilla, enpä enää muista miten se tapahtuu.
        (Viisas laittaisi ylös tiedot)
        Olen pannut merkille itsestäni, kun jostakin oikein tykkään, siis tunnen mielenkiintoa, se asia jää päähän, mutta nämä laitteet ei jaksa intoani kohottaa, siksi ne opit unohtuvat.

        Etpä usko Texsanell miten usein mielitekoni olen saanut tyrmättyä tuon kissan tai koiran suhteen, kovasti haluaisin sellaisen suloisuuden omistaa.
        Järki, se vähäinen nostaa sormen pystyyn ja toppuuttaa, äläpä nyt innostu.
        Voiko olla jotakin muuta yhtä suloista, kuin pieni kissan tai koiranpentu, no sama pätee tietenkin ihmisen "pentuunkin";)

        Minulla ei yhtään säästölamppua huushoillissani, tietääkseni, oli aikamoiset varastot noita lamppuja, niitä olen poltellut.
        En tiedä osaanko edes ostaa näitä nykyisin käytössä olevia, en ole yhtään seurannut, mitä ja minkälaisia niiden tulee olla.
        Ehkä saan apua kaupasta, ostessani.
        Tämä tekniikan taito on niitä suuria puutteita kaikissa tälläisissä asioissa, aika avuton olen, mutta uskon oppivani, kun muutaman mokan teen.
        Oli se ennen niin helppoa, kaikki tämän kaltaiset jutut sai sivuutta huomiotta.

        Vai on siellä uzmalla vaikeuksia päästä pirttiin, eilen oli jotakin häikkää myös minulla, ei koko Suomi24 näyttäytynyt.
        Minusta on alkanut tuntumaan, että parantavat kaikkea niin nopsaan, ettei taitajatkaan mukaan ehdi.
        Lämmintä on siellä teillä, meillä tämä syksy, joka sekin on ihan kiva elämän rytmin sekoittava, en jaksaisi ainaista kesää, kai siihenkin tottuisi, niin varmaan olet sinäkin tottunut uzma;)
        Hyvää jatkoa vaan sinne lämpimään.

        Minunkin on kohta pyydettävä kampaaja kotiin, niin vaikeata tuntui kävely eilen, mutta sisupussi kun olen, yritän toistaiseksi lönkätä.
        Kyllä tuo jalkapari meinaa estoja liikkumiseen laittaa, toisen jalan polvi ja toisen lonkka oireilee.
        On jo pitkään tuo polvi temppuillut, olen vaan kuin en huomaisi;)

        Tänään on teatteri, pitäisi olla hauska kappale, se nähdään, oliko sen nimi Riemurahat, ainakin sinne päin, tässä tämä minun muisti taas esittäytyy:)
        Mukavaa päivä teille toisillekin, joku tuolla enteili pieniä korotuksia eläkkeisiin, olisiko se hymyn paikka?


    • "Mukavastihan" päiväni onkin alkanut. Alkoi jo eilen illalla. Parvekkeen oven lukkorakennelma meni rikki, ovi jökötti kiinni ja pysyi. Siinäpä aloin aamusta puhelinviestinnän. En edes yrittänyt korjata, koska se ei kovin yksinkertaiselta vaikuttanut. Yleensä olen kyllä varsin hanakka kokeilemaan, mutta se olisi voinut mennä kaikki minun tunarointini piikkiin. Taloyhtiön hoidettaviksihan se kuuluu.

      Kävi hyväkin säkä, huoltomies kävi tarkistamassa. että osaanko edes avata oven.
      Käsien levittelyksihän se yritys jäi, mutta alkoi hoitamaan kuitenkin lukkoseppää paikalle varauksin, että voipi ensiviikkoonkin hommeli siirtyä. Yllätys, yllätys, puhelias ja itsevarma lukkoseppä - niinkuin pitääkin olla - tulikin muutaman tunnin kuluttua uusi lukitusrakennelma mukanaan, poraili reiän risaksi menneeseen lukkoon ja väänsi juuttuneen lukon auki. Eipä kauan mennyt, kun homma oli hoidossa ja ehti vielä väliin haukkua perusteellisesti koko lukkomallin. Ainoa hyväpuoli kuulemma oli, että se antaa hänelle suuren osan töistä. Että eipä ole niin pahaa, ettei jotakin hyvää!

      Humorinahan minä kampaajan tökkäsin "lumelääkinnän" yhteyteen, josta SkillaN muistutti. Kampaajan ammattityön tehoahan en henk.kohtaisesti tunne, koska ei ole paljon kammattavaa. Tottahan kampaus varmaan piristää ihan mieltäkin ja vielä lisäksi juttelu. Sehän jo vastaa melkoista terapiassa käyntiä. Psykologilla olen kerran käynyt. Täkeintähän tuntui olevan, että potilas juttelee. Ja mikäs siinä, voihan sitä kertoilla, koska kuulijana on vaitiolovelvollien henkilö. En saanut hullun papereita, mutta kaipa sitä jotain mätää löytyi.

      Nyt täytyy ryhtyä katselemaan eväitä. Eiköhän jotain löydy, vaikka en ole entinyt näiltä päivystyshommiltani puotiin.

    • Ex my.mm.eli

      Heippa!
      Eilen kävin pirtissä lukaisemassa kirjoituksenne ja yritin kertoa käynnistäni pienellä viestillä vaan sinne kuuluisaan bittitaivaaseen luiskahti koko viestini!
      Pari viikkoa olen potenut sitkeää jännetupentulehdusta ainoassa kirjoituskädessäni, ei ole vieläkään ihan kunnossa mutta ...
      Hätäisesti siemaisen kupillisen aamuista kahvia, huh huh olipas vahvaa!
      Suunnistan lounaalle.
      Terveisin

    • Saunaterveiset TAAS;)

      Niin on viikko hujahtanut,ettei meinaa perässä pysyä;)

      Olin päivällä"Helmitaksilla"ajelulla,kävin tuolla kaupoilla.

      Kyllä "vanhan" silmät kirkastui,kun luin,täällä on käynyt tuttuja KIVA kun muistatte vielä.

      Aurinkoinen mutta kylmä tuulinen päivä oli.

      Huomenna on pyykkipäivä ja pölyimuri romottaa tuossa keskellä lattiaa,josko eukko saisi sitä talutettua,en kyllä enää tänäiltana;)
      Lakanat vaihdan punkkaani ja se saa riittää,huomenna on päivä uus;)

      Tennistä koetan seurata tuolta eurosportilta.

      Käväisin tuolla nurkkakaapilla jotain saunajuomista ottamassa.

      Takassa on tuli ja kissat hyrisee pankolla.

      näkyillään...

    • Tervehdys

      Selkä on hirmusen kippee, kotona pittää makailla, ei oikein kärsi istumista. Sulhokin on jäänyt vähemmälle huomiolle, kun mummoparka tässä lepuuttelee ja lämmitelee roppaansa oman sängyn lämpimässä.

      Piski pittää sentään käyttää tarpeillaan ja kiireesti tullaan kottiin vaivojamme potemaan. Onkohan nää kylmenneet ilmat syypäät mummon selkäkipuun. Pittäis muistaa, etten oo ennee kolmekymppinen ja laittaa paksummin vaatetta päälle, nii koiran ulkoiluun kuin omiin menoihini kauppareissuilla.
      Nii ja labrakokeet oli ihan kunnossa ja verenpaine olrait.

      Lähenkin lämmittämään kaurapussia mikrossa.
      Hei hei

    • Huomenta ! Pirtissä vielä hiljaista-- minä kiehautan kafeet sukkelasti ennenkuin lähden tuonne emännän kotikaupunkiin päiväksi.
      Tule katsomaan mitä senioritanssijat osaavat, meitä on siellä aika monta tänään. Monenmoista ja -maalaista tanssia.
      Nyt kahvi on valmis ,pöydälle jää korvapuusteja, sellaisia rusinan kanssa tehtyjä. Aamukahville !
      Hyvää päivän alkua- jatkoa kaikille. Nyt bussiin ja menoksi !

    • Huomenta kiitos kahvinkeittäjälle kahvista ja kutsusta, mutta niin kuin aina on suunnitelmat tehty tälle päivälle.
      Tietoinen olen kyllä ollut tapahtumasta, oman yhdistyksen porukka siellä myös tanssii, mutta yhteensattumia sattuu, harmillista.
      Onnea mukaanne huutelen, tanssillista päivää.

      Kylläpäs my.mm.elillä on harmia, eihän nyt millään soisi moisia vaivoja, kun olet saanut itsensä jo tuohon kuntoon, onneksi tämä vaiva paranee, aikaa sekin vie.
      Sinnikäs olet, niin pitääkin, kyllä se siitä voitoksi kääntyy, rasitustahan se ei tämä vaiva siedä.

      Alappas nousta imuroimaan muori, tekemällä ne työt loppuu, korjaan ainakin vähenee, loppua ei taida näkyä, no sitten kun pää kallistuu lopullisesti.

      Voi wiiwidear ressua, noinko koville otti tuo rakastuminen, no leikkiä, kyllä nämä kosteat ilmat syy vavoisi.
      Monella tuo selkä merkkejään antaa, kun tuolla raitilla ihmisiä jututtaa, pitää koputta puuta, on se minullakin joskus tiukan tehnyt.
      Olen säästynyt nykyään näiltäkin vaivoilta, mutta muistuttaa kyllä, jos jotakin kumarassa töitä yritän.
      Välilevyn pullistuma on todettu vuosia sitten, puukolla lääkäri uhkaili, mutta perään sanoi, että yritä ensin kipujen kanssa.
      No siitä on jo toistakymmentä vuotta kulunut, vielä vaan sinnittelen.
      Paranemisa vaivaasi toivottelen.

      Tuosta ynnämuun maininnasta terveistä papereista, mieheni kävi jotakin päävaivaa tutkituttamassa Mikkelissä, Mosiokohan se oli se sairaala.
      Jossakin yhteydessä työkavereiden kanssa kiivaampaa keskustelua kävivät, toinen sanoi hulluhan olet, mieheni nauroi, minulla on siitä asiasta lääkäriltä terveen paperit, onkos sulla.
      Tuo "hullu" sana tuli siis tehosteena keskusteluun, ei tosissaan.
      Miehelläni "leikkasi" hyvin aina sopivassa kohdassa, monet naurut aina saatiin.
      Ymmärsin kyllä huumoriksi sanomasi ynnämuu.

      Vieläkin harmittelen, että on muita suunnitelmia päivän varalle, olisi ollut kiva tavata meri-kukka ja ihailla siroa liikkumistanne, muistissa on, että hyvältä näyttää;)
      No jospa vielä joskus.
      Mukavaa päivää koko poppoolle tanssipaikalle ja tänne palstalle.

    • joutavoinen

      Huomenta, eilen kävin Facebook'issa, aika monasti. Olenha rohviloitunu sinne, oiken kuvan laitoin, se kuva viisi v sitte otettu, mutta kun se on vähä parempi kuin uudemmat, niin silti.

      Sinne on jostakin ilmaantunu ihmisiä jotka tuntevat minut, muutama on jälkikasvuanikin, parikymppisiä, muuan vanhempiki tuttu on kaveriksi pyytäneet.
      Nehän vasta hauskasti perjantain riehoja alottaissaan kommentoivat.
      Harvoin viitsin mitään kirjoittaa, mutta joskus on jotenkin osallistuttava, eikä vaan iloittava toisten jutuista.

      6v sitten aloitin käytetyllä tietsikalla itsekseni opettelemaan, enkä olisi kuvitellu miten paljon harrastus on vienyt mukaansa. Rohkeus on varmaan lisääntynyt. Siitä tämä on hyvä, että helposti pääsee pois jos on väärään paikkaan naamansa lykänny. Tähän kahvilla käydessään voi vähän pitemmänki jorinan lähettää, niin tässä tämmönen.

    • Hintriika*

      Tuntuu nyt uskomattomalta... eipä siitä minullakaan ole kuin 7½ vuotta, kun sain ensimmäisen oikean tietokoneen, jossa on internetyhteyskin. Ensimmäinen oli pelkkä kirjoituskone ilman muita käyttömahdollisuuksia. Vielä uskomattomampaa on, että noista kuluneista vuosista olen lähes 6 vuotta ollut täällä ystävien ja tuttavien atk-tukiolkapäänä.

      Kantapään, vai pitäisikä sanoa olkapään, kautta olen kaikki konstit sitkeästi opetellut. Omat kotisivut sain aikaseksi, kun kone oli ollut minulla 3 kk. Eikä minulla mitään kotisivunteko-ohjelmaa ollut, käsipelillä vain. Nykyisin sivuja voi tehdä valmiille pohjille, vaikka ei tietäisi ainuttakaan html-koodimerkkiä. Tekniikka sen kun kehittyy.

      Minä tykkään silti vanhanaikaisesta sorminäpertelystä, se on samalla dementianvastaista taistelua. Etsipä sitä yhtä puuttuvaa väkästä tai muuta merkkiä, jonka takia koodi heittää sivun täysin käsittämättömään järjestykseen!!! Joskus silmä ei huomaa ja sitä vaan ihmettelee ja kiroilee. Vian löytäminen on kuin olisi lottovoiton saanut. (No, niitä kunnon lottovoittokokemuksia ei oikeasti ole.)

      Näen silmissäni Meri-Kukan tanssimassa! On kuin kaisla virrassa, huojuilee somasti musiikin rytmissä... sellainen seniorikaisla. Harmi, että täältä on niin pitkä matka. Ei viitsi lähteä katsomaan, on tyydyttävä mielikuvitukseen.

      Sää vaikuttaa kelvolliselta, joskin savu on kallistunut vaaka-asentoon. Eilen se näytti varsin hassulta, kun sojotti suoraan yläilmoihin. Sellainen näky on harvinainen tässä merenrantakaupungissa. Reilut 6 astetta on lämmintä. Sopiva syysilma. Täytynee käydä tutustumassa lähemmin.

    • Oppia ikä...

      Pitipä ihan tarkistaa, kuusi vuotta on siitä, kun ekakerran tiekkariin koskin. Hankintakin tuli pienestä ärsykkeestä, ei tarpeestani. Joku vain lohmaisi, etteihän "sinun ikänen enää opikaan." Niinpä hankin tämän kalun ja päätin katsoa.

      Maltillisesti kyllä aloitin, kaikenlaisten erehdysten kautta, enkä vieläkään kummoinen tekijä ole, eikä tule, koska en tunne tarvetta siihen. Olkapäähäni ei tiekkariongelmissa voi nojata, eikä kukaan ole kysellytkään. Minulla kyllä olisi helpolla saatavissa hyvääkin apua, mutta en ole pyydellyt - paitsi yhteen ongelmaan. Ei tämä niin tärkeä asiakaan ole. Sitäpaitsi parhaitenhan oppii, kun itse tahkoaa asian perille. Oppaita kyllä olen kirjastosta lainannut. Tietysti sekin auttoi, että kirjoituskonetta kyllä käytin melko paljonkin, mutta siihenkin ehti tulla jo pitkä katko.



      Kirjautunut olen 3 vuotta sitten. Jonkun aikaa kyllä muutamia viestejä rusnailin jo ennen kirjautumistani, alkuun HS keskustelupalstalle ja sitten tänne 70 . Joten enpä voi kertoilla niistä "kultaisista ajoista" joita oli ennen näilläkin palstoilla. Olenhan kyllä joitain vanhojakin ketjuja lueskellut. Joten jos puuhun kiipeämistä vertauskuvana käyttäisin, sanoisin että johan alaoksissa roikun.

      Tänään vetelin oikein kunnon lenkin, kun oli hyvä keli. Ihan vieläkin pohkeissa tuntuu. Siihen vaikutti sekin, että hankin paksupohjaiset, raskaansorttiset kengät. Niitähän sai alkuun käskyttää kunnolla, kunnes ymmärsivät vauhtiin lähteä. Näin köykästen lenkkareiden jälkeen, kyllä näihin painaviinkin kotkautuu.

      Mitäpäs tässä muuta, jatkellaan kunhan ehditään.

    • Piti ihan tarkistaa- tammikuussa tulen 5 vuotta olleeksi kirjautuneena. Sitä ennen vajaan vuoden muulla nikillä. Joten aika kuluu. Mestaria ei minusta saa tekemälläkään, kunhan joskus pirttiin naputtelen jotain tekstiä.
      Valokuvat tietenkin ja kuvankäsittely ja muokkaus. Lisäksi omat tiedostot, ikäänkuin päiväkirjan tapaan. Sieltä on hyvä tarkastaa (kaikki) asiat. Fasebookista en oikein ole innostunut. Joskus olen käynyt sielläkin "sukulaisia" tapaamassa, hyvin harvakseltaan.
      Tärkeimpiä on teitenkin nettipankit ja posti.

      Varkaudestahan minun piti niitä terveisiä tuoda.
      Siis terveisiä ! Mutta älkää nyt hyvät ladyt liioitelko , kaisloista sun muista,,kyllä se on ihan rehellistä mummotanssia joukossa muutama ukko.
      Mutta silti ah,niin mukavaa.Meitä oli 217 tanssiaa. Lisäksi muu väki. Vähän ympäri itäsuomea. Iisalmea ja Kajaania myöten.
      mm. meidän bussikuski kertoi että tanssi on hänelle sydämenasia. Hän on ohjannut nuoria kilpatanssijoita.2000 luvun alussa. Niinpä hän oli mukana koko päivän.
      Kuulema yksi asia jäi hampaankoloon harmittamaan: kun ei ehtinyt tanssittaa kaikkia daameja. Ja kun vähän alkoi mennä jakeluun silloin vaihtui tanssi.
      Se on myös hyvää muistin testausta.
      Olisin kyllä ilahtunut suunnattomasti jos olisin huomannut että jossain istuu Skillan. Haleja olisi tullut, olisi ollut mukavaa nähdä ! Ja vaikka kaikkia pirttiläisiä.........

      Päivä oli hieno säitä myöten ja jalat hieman hyytelöä.....
      Nyt niitä voi lepuuttaa. Oikaisenkin tuohon pirtin penkille hetkeksi pitkälleen. Jos nukahdan, kai joku ohikulkiessaan tönäsee minut vaikka kuistille, siitä kyllä jo herää kotimatkalle lähtemään.
      Mukavaa lauantaiehtoota jokaiselle yhdessä ja erikseen.
      Heippa !

    • Taas uuteen aamuun herätty, samankaltaisena on päivä valkenemassa, aurinkoa ihan luvassa, lämmintä viisi astetta.
      Lokakuu kääntymässä loppupuolelle ja jos en väärin muista, kahdeksan vuotta siitä, kun pirtin ovet eka kerran aukaistiin.
      Uskomattomalta tuntuu, olenko kahdeksan vuotta,lähes joka aamu pirtiin aamu jutustelun laittanut, voisipa sano että hyvä minä, sitkeä mummo.;)
      Tässä onkin hyvä paikka kiittää kaikkia pirtissä käyneitä kirjoittajia ja lukijoita, runsasta on ollut osanotto.
      Enpä muista yhtään tilannetta jossa oikeata riitelyä olisi ollut, joitakin pikku huomauttelijoita on silloin tällöin, mutta ei riidakaksi asti.

      Tansseja ei nyt sitten pidetty, hyvin matalalla profiililla päivän ohitamme, ehkä joskus vielä lopettajaistanssit pidetään, ei vielä tällä kertaa.
      Jatketaan, jos intoa riittää, olen sanonut, jos yksin juttua alan pitämään, silloin loppuu.
      Paikallaan lienee pirtille kumminkin malja kohottaa ja toivotuksin että sopu ja rauha jatkuu!

      Meri-kukka tanssi jalkansa kipeiksi eilen, eipä olisi tanssimaan tänään kyennytkään.
      Yritin niistä jaloista mitä lehdessä kuvia oli sinut tunnistaa, ei onnistunut, oli muutama kasvokuvakin, mutta et ollut päässyt kuvaan.
      Yleensä nuo yhdessä olot kivoiksi muodostuu ja kiva olisi ollut mukana olla.
      Tuo tanssiminen minua kyllä kiinnostaa, mutta ei satu harjoitusajat sopiviksi, sitä se on, kun monessa mukana on.
      Olit muuten kömpinyt pois pirtistä, ei täällä ketään ollut, kun sisään astuin.

      Minun tietokone aikani lähentelee yhdeksää vuotta, mutta enpä juuri mitään ole oppinut, syy lienee se että ei mielenkiinto riitä, jos kone pelaa, pääsen pirttiin ja pankkiin, siinä kylliksi.
      No ehkä vähän vähättelen, kyllä osaan etsiä googleta mitä tarvitsen, mutta en millään viitsi sitä tehdä, hidasta kuin mikä.
      Tulostaa osaan, kunhan nyt saisi taas musteet sisään vaihdettua, kuvia bluetoothiin osasin laittaa, mutta enpä enää muista miten.
      On esitetty toive opettajiltani, laita ylös kaikki, mutta eipä ole tullut laitettua ja tässä ollaan.
      Hyvä kyllä näinkin, ehkä joskus mielenkiintoni sille asteellle siirtyy, että opin jotakin pysyvästi.
      Noita hienouksia mitä Hintriika esitteli, en osaa, mutta tulen toimeen näilläkin, Hintriikalle hyvinkin tärkeitä, teethän vaikka mitä.

      No tässä nämä turinat nyt tältä aamulta, toiste lisää, jos Luojamme suo.
      Tulkaa kahveelle, on täytekakku pöydässä, missä kahdeksan kynttilää palaa, vaihtakaa kynttilät, jos loppuun palanevat.
      Kahville, olkaa hyvät!

    • Hintriika*

      Hölökynkölökyn!

      Joopa joo! SkillaN osaa niin paljon kaikkea sellaista, mikä minulta ei luonnistu alkuunkaan. Niin kuin moni muukin täällä. Siksi kai yritän selitellä, että minäkin muka jotakin... Toisaalta tämän koostumukseltaan vaihtelevan porukan rikkaus on siinä, että olemme itse kukin omanlaisiamme. Jos kaikkien taidot ja ominaisuudet ja vielä omituisuudetkin ynnätään samaan nippuun, niin olemme miltei täydellisyyttä hipova sakki!

      Tuo kahdeksan vuoden urakka on kilistyksen arvoinen teko! Vaikka maljan ansaitsevat kaikki kirjoittajat ja lukijatkin, niin ilman ahkeraa vetäjää mikään ketju ei olisi voinut elää näin kauan. Ja jatkaa yhä vaan.

      Taatusti salaisuus on siinä, että täällä on hyväksytty jokainen sellaisenaan. Ei ole haukuttu, loukattu, lietsottu eripuraa. Joku joskus on yrittänyt sillä mielellä pirttiin tulla, mutta eipä ole kauan viihtynyt, kun ilkeily ei ole saanut vastakaikua. Uusia kirjoittajia on silti ilmaantunut koko ajan. Minä olen kai seitsemän vuotta täällä pyörinyt omine omituisine ajatuksineni. Paljon on väki vaihtunut. Tässä ikäryhmässä taitaa vaikuttaa jo luonnollinen poistumakin.

      Nyt nostan maljan kahvipirtille, sen emännälle ja meille kaikille kahvipirtin kävijöille - olivat sitten näkijöitä tai tekijöitä. Kippis ja onnea!

    • Huomenta !!!

      Olipas kiva aamu tänään,kurjan yön jälkeen.

      Heräsin noin puolituntia sitten,kun valvoin melkein aamuun asti taas noiden särkyjeni kanssa.

      Siihen heräsin kun ovikello soi.
      Siellä yksi talomme mummuista,semmonen kertakäyttö lautanen kukkuroillaan ihanaa täytekakkua,sanoo tässä on tilaamanne täytekakku;))))))))

      En todellakaan ole tilannut,se oli semmoinen vitsi,kun yks mummeli oli laittanut Hänet jakamaan sitä kaakkua.Sanoi käyneensä jo monella ovella.Tämä kakun omistaja täyttää vuosia,Takataskun hyvää kaakkua onkin.

      Nyt vielä pirtin kakkukahvit päälle;)kiitos.

      näkyillään...

    • Onnea vaan pirtille!
      Taidan heti alkajaisiksi ottaa naukun laukusta, eikun nurkkakaapista.
      Minäkin käynyt pirtissä 3, 3- 2007 lähtien joten monta kertaa olen oven aukaissut.
      Aika on muuttunut, ennen pirttiä siirretiin porukalla, nyt kaikki käy helpommin Skillan vain siirtää uuteen aikaan ja paikkaan, pirtti on aina entistä ehompi.
      Onhan täällä porukka muuttunut, mutta kuitenkin sen kanta-asiakkaat ovat melkein kaikki mukana.

      Tuo tietokoneen käyttö on minulle edelleen vähän hepreaa, tuskin koskaan opinkaan enempää, mutta ei sen väliä,joskus oppii vähän uutta, mutta sitten taas unohtaa miten se nyt menikään.
      Kyllä minä nämä pirtin hommat jotenkuten tajuan, mutta sitten joku Facebook tuottaa välillä ongelmia.

      Kävinhän minä joskus eräällä Kansalaisopiston kurssilla opettelemassa tietokoneen alkeita. Kotona meillä on tietokone ollut lähes kolmekymmentä vuotta. Sellainen mustavalkoinen kuva.
      No minä vain vähän pelailin ja käytin jonkinverran kirjoituskoneena lähinnä omia tarpeitani varten, olinhan minä mukana kunnallispolitiikassa.
      Silloin oli monistuspapeiri sellaista ketjupakattua.
      Vasta tuo laajakaista tästä monimutkaisen teki, onneksi nyt on tullut opittua laskujen maksu, siltä osin kun eivät ole suoravelotuksessa, pankit lopettivat maksuautomaattien käytän noin vuosi sitten.

      Ihmeen lämmin pilvinen päivä ei ainakaan vielä ole satanut, 9,7 astetta lämmintä
      Tarkoitus lähteä vielä lenkille, tuulikaan ei nyt tuule.
      Joten ter: Late

    • Yhdyn myös tuohon kilistelijöiden joukkoon. SKillanille on todella syytä malja nostaa. Koska ilman häntä ei olisi meitäkään....
      Ja kun tuolla muualla tulee turp.... selkään saa paeta tänne pirtin lämpimään. Vaikka pankolle mennä piiloon, kissojen viereen.
      Hyvän emännän ansiosta kaikki aina hoituu. Pirtti uudistuu, ja aamukahvit on usein valmiina. Aina kutsu käy kaikille "sopuisille"
      kulkijoille. Mitäpä sitä muuta !
      Noin se on että kirjava joukko meitä on. Niinkuin pitääkin- eikä mitään saman muotin mukaan valettuja.

      Kiva juttu tuo omituisuus. Ihmisellä on taipumus olla näkemättä omaa omituisuuttaan. On ns. sokea itselleen.Muut näkee selvemmin toisen kummallisuuden- puhun nyt VAIN itsestäni.
      Mutta toisaalta taas jos 2 omituista tai kummallista sattuu yhteen,
      samalla tavoin ajattelevia tai samat elämänarvot omaavia omituisuuksia, niin antaa mennä vaan elämän eteenpäin.
      Sehän on suorastaan hauskaa elää vähän kummalisena. Ainakin nyt, kun tuo työelämä on jossain kaukana takanapäin.

      Vai onko se Demettia Seniilis- siis suomeksi: vanhuudenhöperyys, painamassa päälle kuin yleinen syyttäjä.
      Suas nähä, mitä tästäki tulloo...
      Pirtin kahvit oli hyvää, onkos tämä sitä muorin täytekakkua kun oli vähän jäänyt tuohon lautaselle. Minä tietenkin heitin sen "ääntä kohden" !
      Sunnuntaita kaikille- vielä ehtii viettää sitä ja auringonpaisteessa, jopa !

    • ynnämuu

      Eteenpäin!

      Tässä tekokiireitteni välissä minäkin mukana. Selvästihän se SkillaNin rauhallinen, leppoisa ja ymmärtävä suhtautuminen aamujen avaajana ja vinkkien antajana on ylläpitänyt tätä kahvilaa.

      Omituisia , tietäviäkin, mutta väliin leikkisiäkinhän täältä löytyy. Kyllä olen väliin itsellenikin tunnustanut, että vähän omituinen ja hurahtanut jaarittelijahan olen, mutta en ainakaan vaarallinen. Sepä juuri, että vaikka väliin pienesti kinasteltaisiinkin, älytään se lopettaa kohtuuteen, eikä jatketa jankkaavaan parjaukseen. Eihän se ketään hyödytä, voi vain antaa tarpeettomasti pahaa mieltä. Eihän sen tarvitse silti mielipidettä rajoittaa. Näin minusta on täällä mennyt, voi vaikka itsekseen höpistä äänettömänä ajatuksiaan kirjallisessa muodossa, odottamatta että mitähän tästäkin tulee.

      Toivon hyvää jatkoa Pirtille leppoisan siedettävänä käyntipaikkana varsinkin silloin, kun muualla myrskyää vaikka ei uhkaavia pilvenhattaroita olisikaan näkyvissä.

      • Onnittelemaan tulin minäkin. Suuri kimppu tulipunaisia ruusuja ja pari pulloa "kuohuvaa". Tulkaa porukalla maistamaan! Itse en nyt tähän hätään muista, milloin aloitin pirtissä vierailuni. Mutta sen kyllä muistan, kun tämän herrahenkilön, Ylikypsän avustuksella lueskelin ensimmäisiä kirjoituksia pirtistä , innostuin aivan valtavasti. Teillä oli niin mojovia tekstejä, ja on toki vieläkin, että olisin heti välittömästi halunnut tavata teidät kaikki. Eikä siinä kovin kauan kulunutkaan, kun tapasimme.

        Mulla se vaan tuo "lensu" pitää majaansa, kovin on pitkällistä, kahteen viikkoon en ole uskaltanut lähteä TK:n jumpalle. Kuumetta ei ole, äskenkin mitari näytti 34.91 kainalosta mitattuna, mutta veteläksi vie.

        Kohtahan sitä pitää siirtyä tölläämään tanssijoita, ajankuluahan se on, samalla voi neuloa paperilangasta kymmenen numeron puikoilla levyä, josta sitten rullataan ja päät ompelemalla saadaan aikaan jouluinen kranssi, sisälle monia pieniä, patterikäyttöisiä led-valoja, on sievän näköistä, naru on joulunpunaista.

        Jätän nuo juhlaputelit tuohon pöydälle, siinä ovat kaikkien käytössä, olokeepa höylit! Ja sitten jossain vaiheessa: hyviä öetä! paulamaria


    • "ph"

      Kilistelijöiden joukkoon änkeän minäkin, skool!
      Emännälle, kulkijoille, kissoille ja kaulimelle, kaikille hyvää jatkoa ja kokemusrikkaita päiviä!

      Hirvestäjä pistäysi kertomassa, ettei ole, hienoista hirviaidoista johtuen, saatu ainuttakaan hirveä. Liekö myös lämmin syksy vaikuttanut.

      Ennusteet tulevasta talvesta ovat niin toisistaan poikkeavia kuin vain voi olla. Lumenkolaajana toivon tasaisesti vähän lumiä ja sähköllä lämmittävänä taas pikkupakkasia, kuuleeko Luoja toiveita, tiedä häntä?

      Syysauringon kirkkautta!

    • Aloitellaan sitten yhdeksäs vuosi ja katsotaan meneekö umpeen;)
      Lämpimistä mielipiteistänne kiitän, saattaa se olla tarpeellinen tämä aamuinen herättely. voisi kirjoittajat nukkua onnensa ohi;)
      (oli olevinaan vitsi)
      Kiitos myös noista kuohuvista ja kauniista ruusukimpusta, ruusut ovat ne kaikkein suosituimmat kukkani, vaikka pieni scillakin on ihan herttainen sinisenä kenttänä.

      Niin vuodet kulkee, tuolla on nostettu vanha ketju missä kysellään motiivia kirjoittamiseen.
      Minä yritän noita aivonystyröitä harjottaa, sana toisen perään, väliin on vähän mietittävä mikä järjestys onkaan.
      Mitään asiaa harvemmin löytyy, ei kai ole tarviskaan, kunhan jotakin saa aikaiseksi.
      Muistelen aikoja silloin viis, kuus vuotta sitten, pirtissä oli ja tapahtui kaikenlaista, sitä tuli suosiolla ei vääntäen, olemmeko nyt sitten jo vanhoja, vai eikö hassuttelu enää maista.
      Harmillista, sillä silloin oli kivaa, mentiin lautalla ties minne, pidettiin railakkaita juhlia, ym, ym, onko meistä tulossa ihan tosikoita?
      Oli kävijöitäkin enemmän, mielikuvitus lensi, no kai sitä on jo aika rauhoittua ja opetella "keskustelemaan" sehän se on ainainen aihe palstalla.

      Mistäpä tässä pirttiin nyt jonkun aiheen keksisi ja menisikö pirtin vapaus kirjoitella aiheesta kuin aiheesta, jatkammeko vaan samaan malliin, tehdään ruokaa, siivotaan, vaihdetaan kukkia multiin ja niin edelleen.
      Marjassa, sienessä ja vaikka metsän raivauksesta juttua voi syntyä.
      Vapaan jutustelun kannalla olen, siis sitä mikä milloinkin tulee ekana mieleen.

      Tänään sitten leivon vaihteeksi ja menen innostamaan tyttöjä luomaan käsillään jotakin kivaa, sekin sellaista mieliala juttua, tehdään mitä huvittaa, tai ei mitään.
      Pelkää rupattelua, sekin on ihmismielelle hyväksi.

      Ajatusten Aamiaisessa oli viisaita mietteitä, mm,
      Varaa aikaa mietiskelyyn.
      Se on voiman lähde.

      Varaa aikaa unelmointiin.
      Se on tie tähtiin.

      Varaa aikaa iloon.
      Se on sielun musiikkia

      Eikö olekin ajattelemisen väärti?
      Kaikkea edellä olevaa toivottelen teille ystävät pirtissä.

    • Huomenta! Että oikein aamusta kuohuvaa........ no jos näin pirtissä vaikka ottaisi ...
      Ja ainahan kunnon juhlat kestävät ainakin 3 päivää, ainakin tärkeät juhlat.
      Joten vielä otetaan pirtille ja sen kaikille ihmisille ja perustajalle.
      Hölökynkölökyn ja onnee. samoin tälle alkavalle maanantaille.
      Tanssimaan ei nyt aamusta arvaa alkaa, vaikka aihetta olisi...

      Pitää lähteä lehtiä haravoimaan mökin pihalta.

    • Päivää Pirttiin.

      Poikkesin vain ilmiantamassa, jotta henki vielä pihisee.
      Lukemassa olen käynyt, mutta tekstiä ei synny. En ole tainnut koskaan olla näin aikaansaamaton...

      Että aurinkoiset terveiset Puskasuleimalta ja minulta.

    • Hintriika*

      Venlastiina!

      Tsemppiä, siskoni! Pinnistä pihinästä puhinaksi. Ainakin minä ja kaulin ollaan kaivattu rönsyilevää mielenlaatuasi. Koska olet täysin epäidenttinen, ymmärrät kyllä, että tuo äskeinen ei ollut pahalla sanottu. Se se vasta pahasti sanoo, joka sanoo hyvästi.

      Näkymisiin!

    • wiiwidear

      Heippa pirttiin.

      Kiitokset SkillaN'illa pirtin maineikkaasta ylläpidosta ja monista kannustavista kirjoituksistasi. Hurraa SkillaN.

      Hyvänenkin aika, kyllä se rakkaus näin ikäihmiselle on ihanaa ja kyllä kai selkäkin siitä rasittuu, ku sulhon luona tramppaa vähän väliä:)

      Kirjoittelukuulumisiin ja tanssitaan rivakasti pirtin laattialla, kunhan miunkin selkäkivut paranevat.

      Hei hei

    • Eipä ole hyvin "pullat uunissa", jos ei edes Puskasuleimalta puhallusta irtoa. Kyllä se siitä rauhattomuus kasvaa kun kylliksi lepää. Ehkäpä piankin, toivotaan.

      Ei kyllä ole kehumista minullakaan, kädet kyllä pelaa vähäisellä vapinalla, kovat äänet kuulen ja hongonkilaisilla tehosteilla näen vaikka langan neulansilmään pujottaa - kaukonäköinenhän olen aina ollut, heh. Järkeni kyllä on ollut tahmea, liekö syynä syysilmat, se sama vaikutus, joka toisilla koettelee selkää.

      Näilläpä vain porskuttelen. Lievennystä haen poliittisen kentän selityssanastosta. Se on kuuluisa "pienempi paha." Kun kahdesta tai useammasta pahasta pitää, tai on pakko valita vaikka hammasta kiristellen. Eihän tuo maailman loppu ole, jos jotain puuttuu. Tästä tulikin mieleeni, että eräs amerikkalainen kuuluisa saarnamies on ennustanut, että ensi perjantaina tulee todella maailmanloppu. Siinähän monet asiat ja kriisit ratkeavat.

      Vielähän tässä ennen perjantaita ehtii tänne palata. Hyvää jatkoa kaikille!

    • Hitto ku ei meinaa päästä pirttiin.

      Ehtoota vuan;)

      Oletteko saanut koskaa sellaista Reiki hoitoa.
      Minä sain tänään ja se vasta jännä juttu olikin,lonkkasärky hävisi
      ainakin nyt ei tunnu.

      Se minun kampaaja on opiskellut semmosta juttua ja lupasi pian tulla uudelleen,kun pitäisi ainakin tunti sitä hoitoa antaa.
      Saa nyt sitten nähdä onko siitä enemmälti apua.

      Hiukset kyllä tuli hyvin leikattua.

      Nyt täytyy tyytyä pirtin kahviin,en juo livenä nyt muutamaan päivään,nuo unet temppuilee.

      Onnittelinkohan minä emäntäämme,en muista,no nyt ainakin PAAALLJOOON ONEEEE,pirtin hoidosta;)

      näkyillään...

      • Hoidokki

        Oooon minä ainakin saanut, sellaista ,,,,,,mitä,,,se nyt oli Reikä--hoitoa.


    • Mukava kuulla VS:stä, viimeinkin jotain elonmerkkiä...
      Tuli jo mieleen ;onko taati vienyt koko immeisen kun ei kuulu ei näy....... kaivattu on jo moneen otteeseen.
      Toinkin tämmöisen ruskan värisen kukkakimpun Venlastiinalle, jouduttamaan lopullista paranemista.
      Punaruskeita ruusuja siihen sointuvia gerberoja ja mitähän ne nuo yhdet viheroksat on nimeltään. Nykyisin kun on vaikka minkälaista oksaa, ja höyhentä, ei pysy meikäläinen mukana kaikessa uudessa.
      Tervetulleeks pirtin vahvuuteen..
      Olisko nurkkiksen tarjouksista apua kurkun selvitykseen ?
      Ainakin meillä joku niin väittää.

    • Hyvää iltaa! Luin tuolta ylempää,että Skillan on jo vetänyt tätä pirttiä, 8 vuotta !
      Parhaimmat Onnitteluni,myös minulta..Ja nyt sitten on jo 9 vuosi, hyvällä alulla..Wau...Ei ole kukaan saanut nurin,vaikka kovasti on ollut pukkaajia..
      Hienoa SkillaN..Jippiii...
      Minulle ei kuulu mitään erikoista..menossa olen kovasti ja sehän on hyvä juttu..Huomenna on tosi kiire päivä..Pitää ehtiä olemaan monessa mukana.. Aamulla menen Vertaisryhmää vetämään ja sieltä menen harjoittelemaan sitä näytelmää,joka elää todella..Kyllä siitä hyvä tulee,pitää vaan "Kirjailijaa" toppuutella,ettei tule liian pitkä..Lauantaina sitten esitämme sen..
      Sitten on Eläkekerhokin, huomenna!.. Esitämme miehistä jotain runoja..Olipa vaikea löytää sopivia..
      Mies-parat,eivät ole runoilijoiden suosikkeja,vaikka ovat yhtä tärkeitä ,kuin naisetkin..Välilauluja kyllä löysimme ,aika mukavia.. Hyvä ohjelma tulee..
      Jori oli kyläilemässä lauantaina ja halusi jäädä sunnuntaiksikin.. Mukavasti meillä meni aika,kuin iltamissa.. Kuuntelimme taas Sätti-porukan kanssa (70 ),yhdessä" Lauantain toivotut levyt.." Jaa'a,sitäkin olemme jo tehneet kauan.. Ei varmaan muilla ryhmillä,ole mitään sellaista yhteistä,kuin meillä tuo juttu..Kiva yrittää arvailla laulujen nimiä ja esiintyjiä..Miehet ovat tosi hyviä siinä..En tiedä,miten oikein kuuntelen radiota,kun en muista kenenkään laulajan nimeä..Kai se on vain tausta-musiikkia ,kotitöitä tehdessäni.
      Sellaista harmia on tullut minulle,pikkuhiljaa,että kuulo on huonontunut..
      Pian voi sanoa,että korvat ovat vain koristeena tuossa pään sivuilla..
      Ikälisää,ikälisää,sitä se on..Pitää nyt seurata,miten kehittyy.. No,elämä on aina mielenkiintoista...Koskaan ei tiedä,mitä on odotettavissa.. joskus jopa jotain mukavaakin...Nyt katson sellaista ohjelmaa,kuin "Ratkaisija" Ihan hyvä sarja..Toivon kaikille:Hyvää yötä ja herätkää virkeänä.. Me näemme taas!
      Hei hei! t.Irkku
      .

    • Juu hyvää yötä vain kaikille, lenkillä kävimme iltapäivällä, ilma mitä kaunein syyspäivä. Terveisiä vain Jorille ja ittellesikin, minulla taas Facebook piiputtaa. Ehkä joskus taas toimii.
      Unia vaan kaikille ter: LATe

      • Huomenet vielä pimeään aamuun, melkein voi sanoa, että kaksi pimeää vastakkain.
        No ei nyt sentään, eilenkin oli kaunis ilma, aurinko ilahdutti.
        Tuota koivua olen seurannut, kauttaaltaan keltainen, mutta lehdet vaan pysyy ja pysyy.
        Ai niin, eihän ne keltaiset lehdet ja kahvittelu ole kuin mummojen puuhaa, muuta kun eivät muka osaa, hih,hih.

        Irkku, sinä sitten ihanasti suhtaudut vaivoihisi, koristeeksi korvasi oletat, surullista sellainen vaiva todella, jos kuulo heikkenee, yksi tärkeä aisti sekin.
        Ikälisää, sitä sitä saadaan, jokaiselle jotakin.


        Reiki hoidosta olen kuullut, mutta en ole sihen tutustunut, voi olla hyväkin.
        Toivottavasti "hoidokin" hoito on ollut tehokas.

        Jospa se rakastuminen sen selän parantaakin wiiwidear, kyllä se hyvä mieli moneen tautiin on hyvä apu hoidolle.
        Mieliala on taudissa, kuin taudissa melkosen tärkeä, hyvällä mielin ollen pienet vaivat unohtuu.
        Mikä siinäkin, kun kipujaan kuuntelee ja yksin pohtii, niin suuremmaksi kasvavat.

        Eipä tarvitse mökin, ei juuri muutakaan pihaa haravoida, mukavaa puuhaa se kauniilla ilmalla on ja kun ei ihan pakkopullaksi muodostu.
        Piha missä kesällä oleilen on niin iso, että toivottomalta tuntuisi haravan varteen tarttua, onneksi on ne keräävät koneet.
        Saa kuitenkin sitäkin puuhaa harrastaa, jos ihan kamala hinku on;)
        Mökki maastossa ei sellaisella koneella suurtakan apua, kun kiveä ja kantoa, kukkapuskien kera joka puolella.
        Enpä ole käynyt katsomassa miten ovat pihansa laittaneet, ainakin kukkapenkkejä uhkasivat poistaa.
        Ei nuori rouva sanonut jaksavansa sellaisenaan hoitaa ja ymmärrän kyllä, pitkät päivät töissä ja kolme vikkelää perillistä, puuhaa riittää, ilman kukkapenkkejäkin.
        No kyseli kyllä hoitoohjeita, miten talveksi varaudutaan, ehkä into pihan hoitoon kasvaa iän myötä.
        Ensi kesänä lupasin mennä katsastamaan.

        Jaaha, että kirjoitushalut karkusella, niin se väliin on, mutta tälläinen suulas mummo sitä vaan juttua löytää;)
        Tulee se hetki minullekin, tyhjän liuskan edessä,. mitä tuohon laittaisi, mutta kun alkuun pääsen, loppua ei meinaa tulla, olette varmaan huomanneet.
        Se on varmaa sama juttu tuo kirjoittamisen into, kuin minulla lukeminen, kun en enää osaa kirjoja lukea, ei mahda mitään.
        Oikein odotan, että saisin lukutaitoni takaisin, kaikki lehdetkin on jäänyt väliin, höpsö niitäkin aina jaksoja tilailen, mutta ei kiinnosta.
        Aika harvinainen varmaan olen, minua ei kiinnosta julkimoiden elämä, saan joskus ihan hävetä, kun toiset ihmettelevät tietämyyttäni näiden elämästä.
        No väkisin ei mikään onnistu, hiljaa hyvä tulee.
        Nyt taitaa virua ennätys pitkäksi taas viesti, jospa lopetan.
        Kertomista kyllä olisi, sanotaan, jatkuu huomenna,,,,,
        Mielialan nostetta kaikille, ihaillaan luontoa, nyt sitä herkkua on ja väriä riittää;)


    • Ramoona*

      Vielä löytyi kuohuvaa lasillinen kyytipojaksi Kahvipirtin ikituoreelle , riittoisalle ja ennen kaikkea lihottamattomalle kakulle. Ripustan tullessani kauneimmista vaahteranlehdistä askaroimani seppeleen oveen. Kranssi onkin pörheä, koska siihen käytetään niin paljon kannoistaan kiinnitettäviä lehtiä. Pyörähdän tässä lattialla hitaan valssin askelia muistellen monia mukavia pirttitansseja...

      Merikukka kertoi senioritanssista, jota minäkin olen suunnitellut alkavani säännöllisesti harrastaa. Muutenhan tykkään tanssia aina, kun vain on mahdollisuus, kylpylöitä ja risteilyjäkin katsellaan sillä silmällä, onko hyvät tanssit. Eläkeliiton Lehmirannassa ollaan osallistuttu jo senioritanssikurssille, oma lajinsahan sekin on.

      Mummotko "vain" keltalehtiä ihastelevat ja kahvittelevat - onpa siinäkin kateuden aihe, kun osataan elämästä nauttia ja vieläpä ilmaiseksi luonto järjestää aistien iloja. Kahvi on kyllä nykyisin aika kallista, mutta hintansa väärtiä. Ei taitettu indeksikään ole tuhonnut mahdollisuutta, että on jokunen euro käytettäväksi silloin tällöin oikeassa tunnelmallisessa kahvilassa kupposeen kuumaa.

      Kirjoittele SkillaN huoleti pitkiä kirjeitä, eloisaa luettavaa ovat , äläkä vähättele itseäsi, jos lukeminen ei niin kiinnostakaan. Vaihtelee se minullakin, kesäaikana ei montaa kertaa tullut kirjastossa käytyä. Hesaria tilataan vanhasta tottumuksesta, on mukava levittää se aamukahvipöytään , sen rapinakin on niin kotoista. Nyt syksyn tullen vetää kirjastoonkin, tilauksia uutuuskirjoista on vetämässä. Pitäisi Nobel-runoilijaankin tutustua, kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaita ei tule kaikkia enää luetuksi, voittaja kylläkin. Nyt on iltalukemisena Merete Mazzarellan kirja "Matkalla puoleen hintaan", joka kertoo hänen eläkkeelle siirtymisen ajastaan. Siinä on paljon pohtivaa ja tietopuolista sisältöä yleensäkin ikääntymisestä.

      Muutama lause kirjan lopusta :
      Yritän kävellä hitaasti, että automaattiovet ehtivät aueta.
      En ole tullut syvällisemmäksi, mutta olen säilyttänyt kiinnostukseni elämänmenoon.
      Kaikkien muden eläkeläisten tavoin ihmettelen, miten olen ikinä ehtinyt käydä töissä.
      Olen edelleen halukas muuttumaan.

      ***Tiedän, että tulevaisuuteni on rajallinen, mutta olen yhä keskellä elämää.***

    • Huomenta !!

      Perhana,olin kirjoittanut pitkän rimpsun ja menin hölmöyksissäni välillä katsomaan"Takataskun"ruokalistaa,nii eikös tämä penteleen kone hukannut sitä kirjoitustani;((

      Mittari näyttää 7c.
      Ettei siellä voi olla kylmä,pilvessä kyllä on.

      Älä ole Irkku moksiskaan,minulla on ollut kuulolaite jo työelämän aikana,ravintola melu särkenyt minun korvat,nyt olen taas jonossa kuulotutkimuksiin.
      Lapsetki kysyy kun menen heille käymää"onko sulla kone korvassa".
      Ne kun puhuu niin hiljaa etten minä kuule.
      En pidä sitä konetta näin kotioloissa.
      Tuolla kerhohuoneellakin ei tartte,olemme sellaisia "mölytoosia"kaikki;)

      Kirjoittelemaan minusta ei ole.Luen kyllä paljon.Nyt menossa Donald Spoto;n Marilyn Monroe.
      Ihan mielenkiintoinen kirja.

      No tulihan kahveet hörpättyä täällä ja livenäkin;)

      näkyillään...

    • joutavoinen

      Niinpä siinä sitten kävi, yritin laittaa johtohärdelliä pöydän takana siistimmäksi ja nyppäsin pari johtoa väliaikaisesti pois paikoiltaan seurauksella, että uusi hieno tallentava digiboksi laajakaistayhteyden hinnalla, meni sekasi, ei toimi. Niin herkkä se on että jos nyppäät väärässä järjestyksessä johon irti tai laitat takasin nii sekasin meni se vehe.

      Käyttämättömäksi tuomittu se oliki, sen verran ehdin siihen tutustua etten sure ollenkkaan sen menetystä. Täytyy vaan sanoa pojalle jostaikunhän' tulee käymään, ettei sitä kannatakaan laittaa toimimaan.

      Pääasia on että pakettiin kuulunut hyvä modeemi toimii.
      Tietokone ja televisio ilman tallennusmahollisuutta riittää minulle aivan hyvin.
      Tämmöistä positiivista meikälle nyt kuuluu.

      Kuulosta puheen ollen, kuulo on ollut niin kauan huono, puheäänialue on kuitenkin senverran hyvä, että olen pärjäillyt. Paitsi kun välillä olen poissaoleva enkä yritäkään kuulla ihmisten puheita, itsehän siitä en kärsi, mutta aiheuttaa se varmaankin puheita joutavoisen henkisentilan tilasta.
      pärjäillään.

    • Hintriika*

      Niinpä. Mitä kuuluu? Huonosti kuuluu! Huonosti kuuluminen on kuulunut kuulo-ominaisuuksini kymmeniä vuosia. Vaikka en muistaakseni ole joutunut melusaasteen kohteeksi ikinä. Ellei nyt typpitehtaan räjähdystä Oulussa lasketa. Olisiko se "halkokuorman katolle putoaminen" jotenkin syypää? En oikein usko. Silloin tuore aviosiippani ei ainakaan siitä mitään kuulomuistoja saanut.

      Sitten kun käytetyin sana alkaa olla "mitä?", niin kannattaa harkita kuulokojetta. Muutaman vuoden kokemus on osoittanut, että esim. työväenopiston kursseilla tai muissa vastaavissa tilanteissa on paljon mukavampi olla, kun kuulee, mitä muut puhuvat. Nokatusten keskustelussa pärjään hyvin ilman kuulukojetta. Etenkin, jos näkee, mitä toinen sanoo. Todellakin se näkeminen auttaa kuulemisessa.

      Täytyy kohta lähteä taikinaksi fysioterapeutille. Saa nähdä, kuinka tällä kertaa vaivaa. Kuulokojetta en laita, yritän arvailla, mitä hän juttelee. Jos kysyy, tuntuuko tässä, vastaan kuin automaatti "ei", vaikka kuinka tuntuisi...

      Lämpö näyttää 8 astetta, mutta taivas on harmaa kuin mikäkin. Sade ei ole vielä ehtinyt, mutta varmaan se kohtapuolin ehtii. Satakoon minun puolestani. Fysiologinenkin on nurkan takana.

      • Moropa vuam moro!

        Tuuloo ja hämärtää ja justiisa alako ohuve ohut tihkusae. Ee oo meellä aarinko näättäätynnä koko armaana päevänä. Ja jos on ollu jottae oekeen tärkeetä tekemistä, on pitännä valot räpsäättee lamppuu. Harmoeta , aeka paksuja "hattaroeta" viilettää tuulem matkassa, mistä tulloo ja mihinkä männöö, en ossoo sannoo.

        Kahteev viikkoo en oo käännä tuolla jumpassa, on ollu tuo lunssa niin turkasen pahana. No kuitennii tänä päevänä uskalsin alotella hyviv varovasti, tunnin siellä pakersin niinkum muuttii. Lunssa olj verottanna jumppareita, kato olj käännä.

        Mulla on mänössä Emil Lassisen kirja: Köyhiä ja rikkaita, painos vuojelta 1890, iha lööty omasta kirjahyllystä. Mukava on lukkee tuommosta vanahoo tekstiä. "Sääksmäen Saarioispuolen Lainakirjaston oma", teksti on räntätty etukanne sisäpuolelle. Lehet on jo vähä suanna pintaasa ruskeeta sävyä, kansii nurkat on aekoen kulluissa pyöristynneet, selekä on aetoo nahkoo. Melekone aarre, sanoesin,

        Kyllä se tuo rakkaasj on mahottoma hyvä tunne, oljpa nyt immeene minkä ikäne hyvijää. Ja sitten kun se suap loemuta ja roehuta iha valtoemennaa, ee sitä oekee aluks meennoo uskoo toekskaa. Aenae omalta kohaltanj tiijän sannoo että eehän se minnekää oo hävinnä kymmeniiv vuosii iteksenj olo aekanakkaa, ee vua oo ollu sopivoo kohetta. Vua aata armias, kun sattu tulemaa vastaan tuommone, lutune ja kiltti Ylikypsä, oon taatusti suanna ellee elämänj parasta aekoo. Ja minuva pietään ku piispoo pappilassa. Mikä tässon elläessä. Joka ilta myö muistetaan pyytee Taevaa Isältä mahollisimman paljo yhteesiä vuosia.

        Iänestä piätellen sipulinkuorimavehe lähti kääntii tuolla kyökissä, pitänöö männä perässä, kiittee avusta ja jatkoo omalta osaljtan iltasel laettoo.

        Ulukomittarissa on asteeta 8, ee aata paljo kehuva. Mutta kynttilöetä on mukava laettoo palamaa tämmösellä hämärällä, nii aenae meellä. Voekee riskisti!! PM


    • Kuuluuhan se kun oikein kovasti huutaa, meillä täällä kotona kun ollaan eri huonneissa on pakko huutaa muuten ei oikein kuule.
      Varmasti on vikaa jossakin, ei vain vielä ole tullut tarkastettua kuuloa, kaikki muut paikat kyllä on tutkittu moneen kertaan.

      Kauppareissun tein kävellen, saa nähdä jääkö lenkki väliin, no vielä ehtii.
      Ilma on pilvinen lämpöä 8,4 astetta, näyttää niinkuin alkaisi sataa, satakoon minunkin puolestani.

      Terveisiä myös Pirttihirmulta Late

    • Hei taas! Ihana sää..Aurinkokin paistaa..Tuli tehtyä kaikki mitä pitikin ja nyt voin laiskotella!.Huomasin tänään,että joulukin jo lähestyy,kun Eläketapaamisessa kerättiin nimiä,ketkä lähtevät, Kaisankotiin ,jouluaterialle. Olin viime vuonna ja oli hyvää ruokaa..Kaisankoti itsessään, on kaunis ja Kaisa Kallion muotokuva valvoo,että kaikki on hyvin...Kivahan sinne on mennä,pääsee joulu-tunnelmaan..Se on 8.12... Ja sitten lauantaina,samalla viikolla,yksi lapsenlapseni ,juhlii 30-vuotispäiväänsä..Nyky-aikana,sellaisiakin päiviä juhlitaan..Kivahan se on,tietenkin..Muuten,pitää sanoa,että olette ihania ihmisiä..Kukkia teille!
      Tuosta kuulemisestakin,niin postiivisesti kirjoititte.. Täällä kotona,se on vähän vitsin aihe,jos satun kuulemaan ihan väärin.. Onhan se kivaa tuottaa iloa,kanssaihmisille..Halpaa huvia..=).. Minä menen nyt katsomaan "Uskomaton uusperhe",voi olla uusinta,en vain ole aikasemmin nähnyt..Alkaa TV1 klo 17.05..On se aikamoista menoa..ranskalainen sarja.
      Voin sitten samalla lepäillä..rentouttavaa..Mukavaa illanjatkoa! ILOA! t.Irkku

    • Noin sai tämänkin päivän vitkuteltua ehtooseen. Oikeesti kävin "kakkulakaupassa". Näkö on muuttunut jotenkin niin, että kohta pitää taluttaja palkata.
      Itseasiassa kauas näen paaljon paremmin ilman laseja. Jos laitan lasit, näen lähelle mutten kovin kauas.
      Istuin jo näöntarkastus tuolissa, kun tuli peruutus: pitääkin mennä oikealle silmälääkärille.
      Aiemmin oli sanottu kaihin kasvavan, mutta viimeksi tilanne oli muuttumaton.
      Joten koko homma siirtyi taas kahdella viikolla.

      Olipa mutkikas selitys. Toinen meillä taas kuulee huonosti. Siinähän sitä syntyy kaikenlaista sirkusta päivästä toiseen.
      Pitää välillä pysähtyä itsekkin nauramaan väärin kuulluille jutuille.
      varsinkin kun majaillaan eri huoneissa. Huudellaan toisillemmme- siksi kun katsomme enimmäkseen eri ohjelmia.

      Mutta mitäs jos ei tarvitse "konettakorvaan" silloin voi vapaasti kuulla väärin. Pitää vaan tosiaan koristeena korvat.
      Samoin silmät, jos ei näe kunnolla- joten aika tasoissa ollaan.

      Voi hyvin harpata yli, tämän terveysluennon, mitä on ja mitä ei. Kunhan jaarittelen huonosta kuulosta ja huonontuneesta ulkonäöstä.
      Juu , Lisäksi kävimme katsomassa pojan rakenteilla olevaa savusaunaa. Puretuista hirsistä kasaavat- hieno tulee.
      Olen 3 kertaa eläissäni kylpenyt oikeassa savusaunassa.
      Kohta neljännen kerran.

      Ramoonalle sanoisin : jos tykkäät tanssista, liity ihmeessä johonkin ryhmään. Senioritanssi on leppoisaa liikuntaa, nivelet tykkää. Hyvää tasapainoharjoitusta. Ja erittäin hyvää muistin kehittäjää ja ylläpitäjää, näin ikäihmisellä. Ainakin 200 erilaista tanssia joista murto-osa ehditään harjoitella ja uusia tehdään koko ajan. Nyt on saksantanssit muodissa.......ihan helppoja ovat. Kun ensin
      tuntee/tietää sanaston, mitä mikin tarkoittaa.
      Samalla sosiaalinen tapahtuma. Yhteisiä harjoituksia, tapahtumia, matkoja, seurustelua,kaikkea yhteistä mukavaa !
      Kannattaa harkita !
      Nyt huudellaan iltateelle, menempä sinne.
      Mukavaa ehtoota kaikille !

    • Vieläpä jaarittelen kuulosta ja kuulemisesta. Oikeassahan "joutavoinen" on, valikoivaakin se kuulo on. Jos tulee pitkästyttävää juttua, eikä loppua häämötä, ajatuskin alkaa harhailla muissa maailmoissa. Siinäpähän tulee silloin, tällöin hajamielisesti nyökyteltyä, jotain murahtettua, joo, joo, niinniin. Vaan siitäpä jääkin melko äkkiä kiinni, pitää väliin "täydentää" vaikka ei jutusta ole enää mitään hajuakaan: joo kyllä mut..niinpä, niihän se voipi.... Sitten vilkaisu kelloon ja tulikin pirskatin kiire!

      Kyllähän valikoivalla kuulollakin pärjää, jos kuuleminen vain riittävästi kiinnostaa. Helppohan silloin on pyytää volyymia lisää. Hälinä ja melu ympärillä on kyllä huomattavasti iän myötä lisääntynyt haittaamaan. Pieniäpä nämä murheet ovat, jos vielä huutavan ääni kuuluu.

      Tansseista en juuri ymärrä mitään. Silloin uutena kyllä nujusin tungoksessa mukana, en tosin kovin ahkeraan. En ole varma vieläkään, oliko tuo sekään mitään tanssimista. Savusaunan kyllä tunnen, sen oikean, vanhanaikaisen. Uunikin oli täysin kivestä, ei yhtään metallin pätkääkään. Kokosin monta kertaa sellaisen uunin, ensin reunat, ja perä, sitten puita täyteen kukkuraksi. Päälaki ladottiin kiilaamalla samalla idealla kuin kivisillan kaari. Ei muuta kuin puut tuleen, uuni oli valmis. Kesti se vuoden, jopa parikin ja sitten uusi ladonta. Olihan ne seinät niin noesta mustat, että eipä pitänyt nojailla jos halusi entisen värisenä saunasta tulla. Löylythän olikin kyllä mahtavat.

      Nytpä olenkin kuunnellut, tanssinut tankeroa ja savusaunan uunin tehnyt. Eiköhän tämän uurastuksen jälkeen pitäne lähteä huilimaan (ei lappilaisittain)

    • Katleija

      Kaikkeen sitä tottuu kuten toisen korvan kuurouteenkin. Joskus 70-luvun lopulla minulta leikattiin kuulohermokasvain, joka oli vienyt kuulon vas.korvastani ja antanut tilalle kihisevän tinnituksen. Kuulo meni yhdessä yössä ja kyllä se oli vaikeaa, ihan kuin hölmöksi olisi tullut ja vain puoli päätä tuntui olevan jäljellä.
      Kyllä ihminen on sitten sopeutuvainen. On hyvä kun yleensä ruumiinosat ovat parillisia, sillä tiukassa paikassa yhdellä pärjää. Niin minäkin yhdellä korvalla, jossa onkin erittäin hyvä kuulo.
      Vaistomaisesti on tottunut valitsemaan paikkani keskustelukaverin vas. puolelle esim. linja-autoissa ja ruokapöydissä.

      (kas kun ei meinaa viestit lähteä)

      • SkillaN*

        Aikaista huomenta, pitihän sitä kone avata ja moikata vaikka kuinka kiirus olisi;)
        Tänään se piirin hiljainen päivä, eli kirkko tapahtuma kaikille piirin yhdistyksemme jäsenille.
        Ruokaa ja juomaa ja vähän hengen antimia, sellainen on tarkoitus toteuttaa.
        Emännäksi menen joukon jatkoksi ja laulamisen aikaansaanissa osana sinnäkin.

        Ulkona näkyy tuuli nyt puiden oksia ihan todella riuhtovan, jokohan illalla on lehdetön puu odottamassa.
        Kovasti tärkeäksi on tuo puun lehtien pudotus nyt tullut, mutta on jotenkin jännää miten tiukassa onkaan nuo lehdet.

        Noista aistien heikkenemisistä on puhetta, yllättävän monia nekin vaivat nykäisevät, siltäkin osin olen vielä täysin kunnossa, kuulokin joskus liiankin hyvä, ei kaikkea tarvitsisi kuullakkaan.
        Näkö lääkärin mukaan kohentunut edellisestä käynistä, mutta kumpikin silmä on leikkauksen kokenut .
        Tärkeitä ovat kaikki tuntemukset, mutta läheltä olen joutunut seuraamaan, kun tytär toisen silmän näön melkein kokonaan menetti, töissä vaan täysipäiväsesti käy, päättellä istuu ja kaiketi hyvin menee.
        Onhan se jännitys päällä, miten toinen silmä kestää.
        Kai minulla sitten romahtaen kaikki menee, kun aika on tullut.

        Olis niin moneen asiaan sanottavaa, mutta nytpä en ehdi, joten palataan aiheisiin huomenissa, taitaa kyllä yhtä tiukkaa ajan kanssa silloinkin, pitää junaan ehtiä, mutta aina jotakin, oli kumminkin mukava kulea monia viestejä, jatkakaa immeiset;)
        Hyvää päivää, kestäkää pystyssä, tuuli on kovaa ainakin täällä, lämmintä vielä liki seitsemän astetta, moikka!


    • No, mutta ! Eipäs nyt vähätellä tanssitaitoa. Niin liukkaasti, lutvikkaasti ja jouhevasti on ym . heilunut tanssin pyörteissä. Olen nähnyt pirtissä. Siellähän kaikki herrat ovat parkettien partaveitsiä. Jos vielä paremmin , menisi jo liian puolelle. Ja sehän taas ei olisi hyvä lainkaan.........
      Kaikenlisäksi, jokainen tyylillään.

      Juu. Sehän se on savusaunoissa: pitää katsoa, että tulee pois puhtaampana kuin on sinne mennyt. Mustaa nokea on. Ei auta sanomalehteä alleen laittaa. ei tiedä mitä takamuksissa lukee, ihan lehtimusteella painettuna (niinkuin vitsissä)))!
      Mutta ne löylyt ! Ne on tosiaan makeat !
      Käydessämme Kuulin kysymyksen: Onko palovakuutuksenne varmasti kunnossa ?
      Oli kuulema.
      Sadepilvet työnnän poispäin täältä, jonnekin muualle.
      Kuka haluaa ?

    • Päivää pirttiin.

      Oikea keltalehtisade on ryöpännyt maan pintaa. Hiivatin kaunista eilenkin, ku koivunlehdet lensi sateen lailla, kohti vihreänä loistavaa ruohikkoa. Kauniin kellertävät lehdet koivuissa, kun pakkanen ei ole niitä ruskeaksi käpertänyt. Harvinaisen kaunista ruskaa näin eteläisilläkin seuduilla. Jokunen ihanan punaisena loistava vaahterakin, vaikkei kaikki samalaisia punahohtoisia olekaan.

      Selänkipuilu on vähän helpottanut, istuminen on silti vielä työlästä. Alkaa jomottamaan ristiselästä ja nivusesta. Pakko nousta istuin paikalta ja tehdä pieni kierros, lattiamarssi.

      Kiitti seurasta, lähenkin kyläilemään.
      Hei hei

    • Kotonahan meillä oli savusauna, kun olin pikanen, aina kylvettiin savusaunassa,
      sodan loputtua kun vanhammat veljet pääsivät kotiin sauna muutettiin. Piippu muurattiin ja kiuas ja vesipata, koskaan ei siellä ollut sähköä, valaistusta iltaisin, myrskylyhty joskus kynttilä, mutta sota.aikana oli päre joku korviketuote joka lykättiin hirren rakoon, paloi hitaasti ja valaisi vähän.

      Siellä se sauna on vieläkin ikäänkuin museona veljen tontilla. Hyvässä kunnossa vaikka ei saunana enään olekkaan, koristeena mäenreunassa punamullalla maalattu.

      Tänään oli eläkeläistemme syysjuhla, kahvituksella alkoi, väkeä ainakin 100 omia ja vieraita,ohjelmaa esitti myös vieraat.
      Arpajaisissa kävi taas tuuri 3 voittoa.
      Lopuksi oli tanssia entis aikojen iltamien tapaan, uskokaa tai älkää, pariviikkoa sitten oli ne yhteiset eläkeläisjärjestöjen juhlat, täällä oli sama orkesteri ja taas ensimmäinen valssi oli "pikkusyntinen" nyt oma siippa sai kyytiä.

      Päivällä oli kaunis ilma kun lähdettiin, sateeksi nyt muuttunut.

      Antaa sataa, minkäs minä sille voin, ter: Late

    • M-K : lle sanoisin, että nämä Pirtin tantsut ovat ihan eri juttu. Näissä menoissa perusköntyskin riehaantuu ja villintyy liihoittelemaan. Varmaan johtuu viehättävästä seurasta, joka pistää ylittämään itsensä hämmästyttävään menoon. En kyllä muista muualla parketeilla vastaavaan koskaan pystyneeni.

      Onhan teissäkin savusaunan tuntijoita ja kokeneita. Tuttuja ovat myös valaistuksen lähteet. Hyvä se on savusauna. Kaduttaa koska rupesin hienostelemaan, että mökilleni rakensin jatkuvalämmitteisen, " oikealla" kiukaalla varustetun saunan. Onhan siinä kyllä hyvätkin puolensä, saa äkimmin lämmitysen hoidettua ja voi tarpeen mukaan halkoja kiukaaseen heitellä. Saattaahan saunominen joskus venähtää lähes koko päiväksikin.

      Nyt pitää valmistautua "orrelle" lojumaan. On ollut kova päivä, kun ei ole tarvinnut mitään tehdä.

    • Hintriika*

      Olenpahan minäkin sen savusaunanautinnon kokenut, ekan kerran appiukon kotimökillä Savossa. Jossakin olen myöhemminkin päässyt savusaunan makuun, vaikka en muista, missä se oli. Makoisat löylyt siellä saa ja puhtaaksisin tulee, kun muistaa olla nojailematta seiniin. Tai eihän se noki mitään likaa ole, puhdasta nokea!

      Minä olen tänään tehnyt vähän enemmän kuin ei mitään. Vesijumpassa oli sellainen tyttö, että siinä saivat mummut höykkyytystä. Makaroniksi tunsi itsensä takaisin tullessa.

      Sitten kipikapin laululyriikkaan. Saatiin seuraavaksi läksyksi tehdä sanat valmiisiin nuotteihin. Siinä sitä meikäläinen on kummissaan. Mutta haaste on mielenkiintoinen. Hitsi, kun minä tykkään juuri sellaisesta, missä onnistuminen ensin tuntuu utopialta. Sitten kun onnistuu, tuntuu samalta kuin siinä maailman upeimmassa tunteessa...

      Vettä tihuuttaa ja tuuli on äkäpussituulella. Kova puuska vastassa suorastaan pysäyttää. Siinä vähän aikaa polkee paikallaan, ennen kuin pääsee eteenpäin. Mittari vain pysyttelee sitkeästi 7-8 asteen välillä.

    • Huomenta sateiseen aamuun, lämpöä kuusi astetta ja tuuli vaan jatkaa.
      Pintansa on pitänyt puu, lehtiä on vieläkin paljon, ehkä vähän harvennut kumminkin.
      Lehmukset kadun varrella oksat paljaina. Nyt ei enää puiden lehdistä, ehkä sitten huurteen kuorruttamista myöhemmin;)

      Juhlat meni hyvin, aikataulu piti loistavasti ja kaikki sanoivat olevansa tyytyväisiä.
      Kyllä kirkon freskoa ihasteltiin, koko kirkkokin on kaunis sekä ulkoa että sisältä, erilainen.
      Saimme nähdä Rukouksen tanssin, eli eheyttävän tanssin, kaunista oli, viisi valkoisiin pukeutunutta hyvin eläytyvää tanssijaa, oli kuin enkelit olisi liidelleet siinä esityksessä.
      Laulut meni hyvin, minä vaan jossakin laulussa eri säkeistöä aloin laulamaan, väittivät että ei sitä huomannut, mutta ihan vähän nolotti.
      Emännät saivat kiitosta myös, ruokailu sujui suunnitelman mukaan, sanonta, hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, pitää paikkansa.

      Savusauna kokemukset ovat vähäiset, olen ehkä pari kertaa ollut tilaisuudessa saada tämä nautinto, en edes muista oliko minusta nautinto, varmaan, koska saunomisesti noin yleisesti tykkään.
      Sellaisessa saunassa kyllä olen kylpenyt missä oli maa seinät siis lauteet tehty kuin kellariin, missä seinät multaa.
      Toinen sauna missä ei ollut lattiaa, nämä kokemukset lapsena, en muista lähdettiinkö miten multaisina saunasta;)
      Niin se vaan on, että kerrostalon sähkösauna ei vedä vertoa puilla lämmitettävään ulkosaunaan.

      Vaikean tuntuisia on nuo Hintriikan harrastelut, minulle jo töistä kävisi, en varmasti pystyisi nuotteihin sanoja rustaamaan, kun en tunne kunnolla koko nuotteja.
      Sanat voisin kirjoittaa, siis yrittää ja joku sitten säveltäisi ne, voisi olla tuskainen hommaa sävelen tekijälle.
      Pitää olla tyytyväinen, kun voi jotenkin näiden taitajien teoksia edes tulkita.
      Hyvä että osaajia on.

      Yritähän vaan jalkeilla olla ja jäseniä virutella, siitä se selkäkin voimia saa, niin väittävät tohtorit, että sänkyyn ei saisi jäädä, hampaat irvessä vaan liikkumaan, wiiwidear.
      Tiedän vaivat ja sisua se tarvitsee, että liikkeelle kykenee.

      Jokohan taas tältä aamulta riittää, tavarat laukkuun ja junaan, matkaan keskemmälle suomea ja saattapa olla, että hirvipeijaisiin eksyn;)
      Nyt luulisi jäävän aikaa pirtissä pistäytymään, kun ulos ei suurempia haluja, vaikka tiedä sataako joka paikassa, todettu on myös, ettei sokerista olla, pieni sade ei sulata;)
      Kahvit on valmiina ja toin lettipullaa, kun jäi tähteelle eilisestä, hilloa vaan päälle ja jopa maistuu, terv. SkillaN

    • Huomenta.

      On se yöllä täälläkin satanut.Nyt näyttää poutaiselta,viilentynyt on vähän mittarissa 5.3c

      Onhan tuolla Mäntsälässä tullut kunnon rakeita,lehden mukaa kahden euron kolikon kokoisia.

      Savusauna kokemuksia on mullakin,oli 15v,kun olin Riistavedellä serkkujen luona kylässä.
      Passittivat takaisin saunaan,kun oli nokisempi pois tullessa,kun mennessäni;)
      Toisen kerran kylvin savusaunassa Pyhäsalmella jotain 12v.sitten.silloin en nokeentunut,oli tosi makoisat löylyt.

      Nyt rupeaa aurinko paistamaan just tähän koneelle.Kiitokset taas kahveesta ja pullasta.
      näkyillään...

    • Heippa! . Keskiviikkona, olikin mielenkiintoinen syksyinen sää.. Aurinko paistoi,kuvittelin,että nytpä saamme ihanan päivän,mutta eipäs tullutkaan..
      Satoi rakeita ihan kamalasti..ja illemmalla oli kova ukonilma.. Yöllä satoi kaatamalla..Eilen, olikin sitten, tosi ihana päivä!..Olin tyttäreni luona kyläilemässä. ..Heillä omakotitalo ja nukuin yläkerrassa.Oli ihanaa unilääkettä ,sateenropina katolla..En ole pitkään aikaan nukkunut niin hyvin..
      Luin tuolta aikasemmin,teidän savusauna-kokemuksistanne..Teillä on ihania muistoja..On se erilaista,viettää lapsuutensa kaupungissa,ei saa tuollaisia mukavia muistoja..Kävimme Aleksis Kiven kadulla,yleseisessä saunassa..
      Se oli iso ja siellä oli Miehille,naisille ja perheille eriosastot.. Se oli ihan siisti sauna,penkit betonia ja niissä laatat..Varmaan hygieenisemmät ,kuin mitä puiset olisivat olleet..Kyllä niitä penkkejä hankattiin ja huuhdeltiin monet kerrat,ennenkuin istuimme niillä..On jäänyt mieleen,että siellä saunassa oli kova puheensorina,kun paljon naisia yht'aikaan paikalla.Siellä myytiin kotikaljaa peltimukissa..Pukukopin avain oli kumirenkaassa nilkassa .Oli olevinaan hienoa,kun sai käydä yksin saunassa. Talvella oli hiustenlatvat jäätyneet,ennekuin ehti kävellä kotiin..Sellaista,tuli mieleen.
      Jaa'a,pitäisköhän mennä nukkumaan hetkeksi.. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin! t.Irkku

    • SkillaN*

      Yleisessä saunassa, naisten puolella tuli minunkin lapsuudessa käytyä.
      Ihan samalla tavoin iso sauna, pönttöuuni nurkassa, varmaan piti lämmittää kauan, betonilauteet ja sankot pesua varten.
      Ei muuten kellään ollut laudeliinoja, miten sitä selvittiinkin.
      Pukuhuone missä penkit täynnä monenlaisia ja tyylisiä naisia ja lapsia.
      Potkurilla talvella matka kuljettiin, äiti työnsi ja minä peittoon käärittynä.
      Mukavia muistoja, ei mitään kielteistä mieleen jäänyt.
      Portteria oli kaupan, mutta muistini mukaan ei useinkaan sitä ostettu, syykin lienee selvä.
      Toisella puolen oli numero saunat, siellä pikku pomot perheineen kylpivät, silloin harvoin oli saunoja kodin yhteydessä.

      Huomenet unohtui, kun intouduin noista irkun muistoista, minulla hyviä muistoja lapsuudesta, tiukkuudesta huolimatta.
      Onko sitä yhtään onnellisempi, kuin silloinkaan, vaikka nyt nykyisen hyvinvoinnin mukaan elänkin, on sauna ja iso asunto, sitä lapsuuden onnenlista tunnetta vaan en löydä.
      Hyvin asiat nyt on, mutta kultautuuko muistot, silloin tuntuu kuin kaikki oli paremmin;)

      Olen jo paistanut muikkuja, siivousta aloitellaan täällä huushollissa, ikkunan pesulla aloitan.
      Huomenna sitten valmiille sopalle, sinne hirvipeijaisiin.
      Muuten mikä on se peijainen, en nyt jouda etsimään, kertokaa jos joku tietää, viitanneeko, no jaa mihin?

      Sormet syyhyää noihin hommiin, joten jätän tähän, eipä tuota intoa ole ollut toisillkaan eilisen aikaan, katsotaan ehtiikö kukaan tänään.
      Hyvää ja touhukasta päivää.

    • Hyvää huomenta! ...Katsoin Googlesta..siellä kerrottiin,että Hirvipeijaiset järjestettiin kiitokseksi, Metsän emännälle, metsänantimista..Ihan hyvä selitys..
      Kovasti oli ruokareseptejä,mitä niillä peijaisilla voisi tarjoilla..
      Aamu alkaa kauniina..Toivottavasti pysyykin..Pidän syksystä..ja kiva että siirrytään pian normaaliaikaankin..Sitä olen jo odotellut.. Minusta turhia noi kellojensiirtelyt..
      Varmaan jo 10x olen siitä purnannut tai enemmänkin..
      Nyt olen kutonut Itselleni sukkia.. Pistän joululahjapakettiin ja sitten ihmettelen,,kukahan minullekin on kutonut Hehheee..Saan ainakin yhden lahjan..
      Perheessä on aina jotain muutosta. Positiivista..Ihan kivaa..elämä jatkuu..
      Tyttären pojanpoika käy nyt kiekkokoulua ja on niin innostunut..treenaa jarrutuksia ja takaperinluistelua Wau..Täyttää talvella viisi vuotta..niin nyt pääsi sinne.Onneksi viime talvi oli niin hyvä,niin oppi hyvin luistelemaan..
      Täällähän on välillä tosi huonoja talvija.. Nyt viimeaikoina,on mielestäni ollut oikein kunnollisia..Toivottavasti tulevakin talvi on hyvä,lunta ja vähän pakkasia..
      No,ehkä tässä voisin keittää kahvia ja teevettä..Tulkaahan kahville! Olisi tarjolla voisilnäpullia.. Oikein mukavaa päivää kaikille! t.Irkku

    • Aamupäivää ;)

      Aurinko herätti,paistoi tuolta verhon raosta suoraan silmiin,nyt on mennyt piiloon,kun sai minut hereille.

      Tuosta saunasta vielä sen verran;yleisessä saunassa mekin käytiin kaupungissa,joskus pääsi maalle kylään ja siellä sitten talon saunaan.

      Meinaa semmoinen matalapaine iskeä.
      On taas yksi hyvä tuttava nukkunut pois,nuorempi kuin minä.

      Pitänee lähteä käymään kaupoilla,jos shoppailu auttaisi.

      Kiitos kahvista ja pullista olj hyviä.
      näkyillään...

      • Matalapaine se on minuun jo iskenyt. Nykyisin tuntuu kuin olisin tuulen lennättämä irronnut lehti, ilman päämäärää.Ei tapahdu enään mitään eikä ole mitään odotettavissa, täysin tylsää. Huomaan ettei enään tapahdu mitään niin hauskaa että saisi nauraa oikein sydämen kyllyydestä.
        Jos olisit täällä päin tulisin kanssasi shoppailemaan.
        Hauskaa päivää Sinulle.


    • Hintriika*

      Voi peijakas! SkillaN tahallaan provosoi tutkimaan Nykysuomen sanakirjaa. Eipä sieltä kummempaa selitystä peijaisille löytynyt kuin kaadetun karhun kunniaksi järjestetyt pidot. Hirvipeijaisissa ei luultavasti karhua muistella. Toivottavasti hirvivainaasta joku ajattelee hyvää. Jos soppa on hyvää, niin varmaan monikin ajattelee...

      Vanhoissa ajoissa on nostalgiaa. Aivan todella tuntuu, että moni asia oli ennen paremmin. Ehkä elämässä on liian vähän haasteita. Jos kaikki tarjotaan valmiina, ei tarvitse ponnistella minkään saavuttamiseksi.

      Ajatus on tosin suorasukainen yleistys, joka ei päde läheskään jokaiseen yksilöön. Meitä on joka junaan elämän helppoudessa tai vaikeudessa. Itse taiteilen siinä välissä. Taiteilukin saattaa olla joskus vaikeaa. Roposiaan joutuu laskemaan moneen kertaan, eivätkä ne silti lisäänny.

      Itse olisi minun kuten Irkunkin varmistettava, jos jotakin joululahjaksi haluaisin. Sukan kutomiseen en taida ryhtyä. Kaapissa on ihan ehyitä ystävien kutomia villasukkia, pärjään niillä kai lopun ikääni. Tuskin minulle sitä jouluakaan tulee, ainakaan aattona. Tääl yksinäni laulelen... no, joululauluahan voisi yrittää rustata, siinä se aatto menisi ja loputkin pyhät. Olisi seuraavaksi jouluksi valmiina.

      Aurinko helottaa siniseltä taivaalta, mutta tuuli ei hellitä. Minä hellitän kuitenkin ja lopetan tämän sepustuksen, jossa ei ole kuin toisilta lainattuja ajatuksia. Kiitos lainasta!

      • Omaishoitaja

        Kyllä se on taistelua tämä elämä jokaisessa vaiheessaan.
        Nuorena vaan jaksaa paremmin. Minusta tuntuu joskus että nyt on menossa työn puolesta elämän raskain aika.
        Vaikka olen eläkkeellä niin koskaan aikaisemmin en ennen ole tehnyt näin raskasta työtä niin ruumillista kuin henkistäkin. Mutta päivä kerrallaan mennään.
        Täällä päin on taivas täysin pilvessä ja yöllä on varmasti satanut kun katu on niin märkä.


    • Peijakas sentään!

      Näinkin sanotaan, kun jotain yllättävää tapahtuu. Myönteistä tai kielteistä. Enpä voi piltkälle tulkinnassa auttaa. Vain siltä osin, kun sitä peijasta "alkukielessäni" käytettiin. Hirvipeijaat ja muut saalisjuhlat ovat minullekin tuttuja. Tosin niihin liittyi olettamus, että niissä peijaissa iloittiin tarpeen mukaan "miestä väkevämmän" voimallakin.

      Tästä kai tuli siirtymä muihinkin juhlimisiin ja rellestelyihin. Kun mentiin mailla häihin "kuokkimaan", joka oli aika yleinen tapakin, sanottiin että katsotaan nyt nekin peijaat. jotkut "rohkeammat" käyttivät samaa sanontaa myös hautajaisista. Olihan siellä leensä myös sapuskaakin tarjolla.

      Jonkunlainen elämäntaiteilijan sitä jokainen on. Toiset voivat olla enemmän vain kuluttajia, joidenkin on taiteiltava miten parhaiten vain selviäisi. Olipa nyt kyse "elämän taiteesta tai "oikeasta" taiteesta, se ei onnistu pelkästään sillä, että julistautuu ja heittäytyy. Tai... voihan sekin mennä...mutta jotain sisältöä voi jäädä saamatta. Mitäs sekään haittaa, sellainen jota ei tunne.

      Aleksis Kivenkadun yhteissaunassa minäkin kävin monta kertaa. Asuin silloin vuoden pätkän Kustaankadun talossa, se oli ihan 60-luvun alkua. Hyvä saunahan se.

      Nyt ilma selkenee, täytyy rientää "ajanvietosta" asiaan,

    • Minäkin käynyt yleisesä saunassa, olin noin 15 v- asuin veljeni luona Suonionkadulla noin vuoden, siinä lähellä kolmannenlinjan puolella oli iso sauna lienevät kaikki oleet samanlaisia, metrin halot kiukaan pesässä antoi kovatkin löylyt.
      Parvella iso liuta miehiä ja joku heitti löylyä, siinä eri portailla istuttiin sitämukaa kuinka löylyä kesti. Pesuhuonneessa pestiin joko itse tai sai maksua vastaan pesijän, jokaisella oma pukukoppi, sieltä moni otti juomista mitä nyt kullakin oli, sai sieltä ostaakkin ynnämuita virvokkeita.
      En tiedä onko sauna enään käytössä, anakin vielä vuosikymmeniä myöhemmin eräs naapuri piti sitä ja kertoi että metrin halot edelleen pesään pannaan.

      Enpä ole ollut peijaisissa enkä kuokkimassa,mutta olin minä aika nuorena suolla hommissa ei siellä kuokittu, muta torvetta laitettiin kekoon.

      No nämä niitä nuoruuden muisteloita. Taiteesta en ymmärrä mitään ja kerran Kiasmassa käyneenä en sitäkään vertaa.

      No alkoihan tuo aurinko näkyä täälläkin, täytyy ryhdistäytyä ja ainakin suunnitella mitä tänään tekisi.

      Perjantaina,Late Vaan

      • joutavoinen

        Marja-liisan kirjoituksesta huomasin tuon sanan, turpeen kekoon laittamisesta. en ole turvekekoja nähnyt, mutta seipäälle laitettuna olen kyllä nähny. Voisin kuvitella sen turpeen sellaisessa ilmavasti pinotussa keossa hyvinkin kuivavan.

        Vanhan suokuokan terän pelastin eräästä liiteristä ja tein siihen uuden varren. Maalaisseppä oli sen kuokanterän takomalla valmistanut. Sepän työ oli niin taitavaa ja tarkoituksenmukaista että taideteos kuokka oli mielestäni ja voitte uskoa että kokeillessani terä painui turpeeseen kuin voihin.

        Kyllä sillä olisi ollut lysti niitä turvepaakkuja kuokkia ja asetella kekoon tai seipäälle. Uskaltaisko keväällä mennä johonki suolle kokeilemaan.


    • marja-liisa..

      No mihin ihmeen kekoon?

      Meillä turpeet laitettiin seipääseen. Terävät seipäät lyötiin maahan. Sitten iskettiin isolla kuokalla suuria turvepaloja, jotka iskettiin seipääseen. Seipäät ahdettiin kärkeä myöten täyteen turvemöykkyjä, ja jätettiin kesäksi sinne avealle suolle kuivamaan. Syksykesällä tyrve harkot ajettiin heinähäkillä latoon, josta ne talvella käytettiin eläinten kuivikkeeksi. Ja olivatkin siinä vertaansa vailla, suuren imukykynsä ansiosta. Taitaa olla tässäkin työssä paikkakunta kohtaisia eroja

    • Heippa.

      Pääsenköhän tänään pirttiin ollenkaan, eilen suomi24 väitti etten voi osallistua keskusteluun, osallistuneeni sääntöjen vastaiseen toimintaan??? Siis mihinkäs ja mitä hiivatin laitonta oon tehnyt.

      • No nyt pääsin pirttiin! Olin kyllä eilen ällikällä lyöty, moisesta suomi24 herjaavasta väitteestä, voi hiivatti. Muutaman epätoivotun sanan ehkä voi kirjoittaa, mutten sentään rikolliseksi heittäydy oikeessa elämässä enkä palstallakaan.

        Hyvää perjantai- iltaa. Lähdenkin kyläilemään.
        Hei hei


    • Jospa vähän selittäisin sitä turpeen laittamista kekoon, Suo oli aika iso ja turvetta nostettiin koneella, kone paalasi ne noin metrin mittaisiksi pätkiksi 15 sm kantti.
      Sitten ne palat laitettiin neljä palasta alle ja sitten neljä toistapäin, ehkä puolitoistametriä korkea keko aina ristiin.
      Nythän turvesuot ovat polttoaine varastoja.

      Tuo tekeminen jäi suunnittelasteelle, jokohan huomenna tekisi.
      Suo siellä vetelä täällä, Late

      • kmökkilä

        Niin ja turpeennosto pilaa suon alapuoliset vedet usein lopullisesti piloille. Useita oikeusjuttuja näistä on vireillä ylimpiä oikeusasteita myöten.
        Mut minkäs ihmiset Vapolle mahtaa, laillista vesistöjen pilaamista se on. Valitettavasti.


    • Skillan*

      Muutetaanpa pirtti taas uudeksi, 56 /2011 seuraava.

    • ilmih

      Ihanaa että vieläkin jaksat pitää tätä pirttiä pystyssä, ajat ovat kovasti muuttuneet tänäkin aikana.
      Minä olen se vanha anu yhä edelleen, vaikka nimimerkin piti vaihtaa, kun olen ollut niin kauan poissa.
      Kyllä täältä on poistunut entisiä tuttja aikaa myöten, mutta onhan vielä paljon mukana olijoita.
      Oikein hyvää ja kaunista syksyn jatkoa sinulle SkillaN ja kaikille toisillekkin pirtissä kävijöille. Ja kiitokset tarjoilusta.

    • SkillaN*

      Olipa mukava yllätys Anu, hyää elämää myös sinulle toivottelen.
      Pistäydy pirtissä useamminkin, kiva kuulla voinnistasi ja elostasi.

      Sama meno jatkuu niin kuin aiemminkin, ehkä hiukan laiskemmiksi olemme kirjoittelun suhteen tulleet, silti leppoisaa seuraa pirtistä löytyy;)

      Tavataan taas pirtissä;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe