bokserin masennus

outback

Hei !
Onko teidän muiden boksereilla näin syksyllä masennuksen oireita? Oma 2-vuotias poikamme on nykyään alkanut nukkua entistä enemmän, tuntuu että sisällä ollessa ei paljoa muuta teekään. Koira saa liikuntaa aamuin illoin lyhyet n. 20 minuutin lenkit ja tämän lisäksi käydään päivittäin metsässä juoksemassa vapaana n. tunnin lenkki. Koulutusta treenataan myös, ja leikitään. Yksinollesaan on kongia ja aktivointipalloa sekä muita leluja.

Joten onko kyse vain syysmasennuksesta vai pitäisikö olla huolissaan muustakin ? Koira syö hyvin, turkki on kunnossa, ei arista mitään paikkaa eikä vatsakaan ole sekaisin.

Hyvät neuvot tervetulleita.

7

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • masentunut ruttuko

      Millaista ruokaa koiranne syö?

      Onko koiran liikkumisessa havaittavissa eroa aiempaan(esim. takaraajat lähellä runkoa/rungon alla tai liikelaajuuksien kaventumista tms.)?
      Bokseri on rotuna lihaksistoaan kovasti kuormittava koira. Koira voi jo pelkkään lihaksiston "jumittumiseen"/lihaskipuihin reagoida kuvaamallasi tavalla. Oletteko käyttäneet koiraa koskaan eläinfyssarilla tai hieronnassa, jos ette niin suosittelen kokeilemaan. Siellä tehdään ensin perusteellinen tutkimus koko kropalle ja sen jälkeen hoidot. Kokeilemisen arvoinen juttu on...moni koira muuttuu silmissä,kun lihaksisto saadaan taas toimimaan normaalisti...

      • outback

        Koira syö tällä hetkellä Nutro Choicen sensitive nappulaa jauhelihaa 2krt /pvä.Lisäksi aitoja luita pureskeltavaksi. Liikkumisessa en ole huomannut mitään eroa,mutta tuo hierojalla käynti kuulostaa hyvältä idealta...täytyy käydä testaamassa. Tänään iltalenkin jälkeen onneksi tuntui jo energisemmältä ja enemmän "omalta itseltään".


    • mitäs jos onkin ihan

      ... tai olisko se vain aikuistunut? Ei se välttämättä mikään ihanne ole, että kun viettää aktiivista elämää, niin sitten vielä kotonakin riekkuisi :D Ei meidänkään bokserit (kaksi aikuista) kotona juuri muuta tee kuin nukkuu, mutta lenkkeilevät, metsäjuoskua, pyörän vieressä juoksua treenien (haku ja jälki) lisäksi.

      toki kannattaa tarkastaa muutkin mahdollisuudet, lihas jumit ja muut.

    • outback

      Joo ei tuo kotona kauhea riekkumine ole mikään ihanne...:) Mutta katsellaan kuinka asiat vaikuttaa....ainakin tänään on ollu energisempi (=hyppää kotiin tulessa paikallaan ilmaan melkein metrin :)...mutta katsellaan...

    • LeiLei...

      Meillä on 2v. tyttöboksu ja hänellä on masiskausia silloin tällöin. Kuvittelen sen johtuvan hormonikierrosta. Joskus ei viikkokausiin tee muuta kuin nukkuu tai lymyilee sängyn alla. Ulkona kyllä innostuu hetkellisesti riekkumisesta. Kurjaa katsella periaatteessa energistä rotua ihan depiksessä.

    • Koira ei masennu

      Siis koirillahan ei esiinny mitään mielenterveysongelmia eli masennusta tms. Kyllä tuollaisten ongelmien taustalla on aina oikeasti joku järkevä syy,mitä omistaja ei vaan aina osaa tulkita....esim. vitamiini tai kivennäis-/hivenainepuutokset, juuri noi lihasjumit ym. ym.

    • boksumöns

      aina jos näyttää siltä että koira varsinkin bokseri on apaattisempi tai väsyneempi kuin yleensä niin keskustella eläinlääkärin kanssa.

      Oma kohta 3v uros sairasti vatsansa takia kauan ja pahasti. Alkuun ei tosiaan mitään muuta oireita kuin väsymys ja apaattisuus sisällä. Välillä myös lenkillä.

      Boksereilla on nimittäin tunnetusti niin korkea kipukynnys ei välttämättä vinkumalla reagoi kipuun vaan juuri tällä väsymyksellä ja apaattisuudella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe