Kävimme Budapestissä !

Ihana paikka!

Suosittelemme;
Hop on, Hop off sightseing-ajeluja, punaisilla busseilla sinisellä laivalla. 4500 huf (n.15e) sisältää punaisen bussireitin (2h) keltaisen bussireitin (1h) jokiristeilyn (1h). Lipulla saa matkustaa noilla reiteillä 2vrk:n ajan niin paljon kuin haluaa. Käytimme bussilinjoja myös muuhun kuin sightseingajeluun.
Varsinaisista ruokapaikoista tutustuimme vain Fatal-ravintolaan joka oli maineensa väärti, Vaci Utca-kadulla, lähellä Kauppahallia. Kauppahalli vaci Utca kadun eteläpäässä on tutustumisen arvoinen ! Siellä saa myös halpaa paikallista ruokaa, mukavassa ympäristössä. Westend-shopping center, on laadukas ja suuri, paras kauppakeskuksista. Hinnat suomen tasoa.
Terror Haza on tutustumisen arvoinen, jos kestää katsoa terrori-tietoa. Hyvin tehty museo kertoo mustasta terrorista, natseista ja punaisesta terrorista, kommunisteista. Matka kentältä kaupunkiin ja päinvastoin, kannattaa ottaa minibussilla, joka vie hotellin ovelle, 10e suunta.
Musiikkielämä kaupungissa on laajaa ja tasokasta. Nettisivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto jos jaksaa kahlata niitä.

Unkarilaiset ovat ystävällisiä, kielitaitoisia ja sivistyneen oloisia ihmisiä.

Kiitos heille siitä.

28

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fö-taxi

      Lentokenttäkuljetuksesta:
      jos matkustajia on 2 tai useampi tulee lentokenttätaxi huomattavasti edullisemmaksi 5300ft, tämän päivän kurssin mukaan alle 20 euroa eikä tarvitse kierrellä useaan osoitteeseen koska pyrkivät saamaan minibussin täyteen ihmisiä. Paluukyyti saman firman (Fötaxi) autolla 3990 ft, eli vieläkin edullisempi kaupungilta kentälle. Ei tarvitse tilata etukäteen, tulee 5-15 minuutissa.
      Joskus etukäteen tiattavissa minibusseissa tulee sekaannuksia tilauksissa joten oma taxi on varmin. Kuljettaja haluaa tietää oletko menossa 1. vai 2. kentälle, esim. Malev ja Finnair lentävät 2. kentältä, tarkista myös terminaali, yleensä Suomen lennot lähtevät B-terminaalista.
      Arena Plazan suuri ostoskeskus on toinen uudempi keskustan tavaratalo myös tutustumisen arvoinen.

    • Ok.

      Toi on totta taksin suhteen, kunhan taksi on ns. rehellinen taksi ja saa sovittua hinnan etukäteen.
      Meillä sattui hyvä tuuri minibussin suhteen, saimme suoran kyydin molempiin suuntiin.

    • malttia...

      Unkarissa ei koskaan saa ottaa muita taxeja kuin taxiyhtiöiden omia autoja jotka kyllä tunnistaa helposti koska niissä on keskuksien puhelinnumerot näyttävästi esillä. Aina 7 numeron sarjoina esim. fö-taxi m( 36-1-) 222 222 2 City taxi ( 36-1-)111 111 1 . Taxikyltti katolla mutta ei muuten mitään ed. mainittuja numeroita maalattuna autoon, tällöin on kyseessä pimeä taxi! Fö taxi on hallitseva lentokenttätaxi ja toimii kiinteillä hinnoilla lentokenttäkuljetuksissa. Taxiyhtiöt kilpailutetaan ajoittain ja tällöin vain yksi yhtiö saa virallisen luvan päivystää kentällä tolpalla.
      Tosin villejä yrittäjiä tarjoaa ajoittain palvelujaan ja yrittävät kalastella asiakkaita välistä jo terminaalin sisällä. Näitä taxeja ei kannata ottaa vaan marssia ulos taxitolpalle.

      • Oli vasta eka kerta

        Olimme myös Budapestissa .Palasimme sieltä vajaa pari viikkoa sitten. Siis minä ja vaimoni. Pidimme todella paljon kaupungista ja varmasti menemme uudelleen pidemmäksi aikaa. Nyt ehdimme olla kaupungissa vain reilut kolme vuorokautta. Käytimme hyväksemme myös Hop on hop offia. Kaupungissa koimme myös Horsefestivaalien tunnelmaa ja todella hienon ja lämpimän sään.
        Kaupungin arkkitehtuuri on mielenkiintoista ja ihmiset ihan Ok. Hotellimme henkilökunta supermukavia. Oli hienoa nähdä ,millaista on tämä meidän sukulaiskansamme. Ihmisinä luonnollisia omana itsenään olevia ja avoimia ,eivät nirppanokkaisia ja ylenkatsovia. Ei sinne päinkään.
        Sellaine olo tuli ,että tahtoisin tutustua heihin paremminkin.
        Jos ensi kerralla menemme taas lentäen ykkösterminaaliin ,uskon tulevamme sieltä junalla keskustaan ,koska nyt tunnen kaupunkia jo sen verran paremmin.Junalippu maksaa nimittäin vain 300 fr eli n.1,2 euroa/henkilö. Tällä kertaa käytimme taksia ,joka maksoi hieman yli 20 euroa /suunta. Yhden Päivän pyhitimme Budan turistinähtävyyksille. Nyt ne on nähty ja olihan ne näkemisen arvoisia. Mitä löytyy Budan puolta kantakaupungista,sitä ei ehditty selvittää. Ratikalla niitä pääsee kätevästi tutkimaan ,jos haluaa ,mutta Pestin puolelta löytyy vielä paljon nähtävää.
        Toisaalta kävely sen bulevardeilla ja kujilla on mukavaa löytöretkeilyä ja samalla tapaa useita katutaiteilijoita niin aukioilla kuin terasseillakin.
        Suosittelen siis kaupunkia sen viihtyisyyden ja kauneuden vuoksi kaikille.


      • Lokakuussa 2011

        Me tilasimme taksin etukäteen täältä:

        http://www.budapestrooms.com/airport/budapest_transfer.php

        Homma toimi juuri niin kätevästi kuin luvattiin: Kuski oli lentoa vastassa meidän nimi plakaatissa, vei hotellille ja tuli sovittuna aikana hakemaan respasta asti, oli hyvissä ajoin paikalla, ja veloitti 20 euroa käteisenä mennen tullen. Menomatkalla varsinaisella kuskilla oli tullut este, joten hän oli lähettänyt poikansa, joka hoiti homman yhtä hyvin. Kummatkin olivat mukavia tyyppejä, vaikka ukko valittikin maan palkkatasoa - ilmeisesti juomarahojen toivossa, kuten jälkeenpäin tulin ajatelleeksi.

        Tämä ei kai ollut niitä virallisia takseja, mutta jos ne eivät tajua markkinoida näin hyvää palvelua niin omapa on häpeänsä kun tällaiset kunnialliset (?) suomalaiset menevät mielummin epävirallisen mutta ystävällisen taksin kyytiin.

        Ja yleisesti, monessakin maassa, hinta kannattaa tsekata etukäteen oli taksi virallinen tai ei.


    • eeed3

      Kuules ,et varmasti tunne kaupunkia vielä kolmessa päivässä.Niin että voit kertoa tuntevasi jo kaupungin.
      Onko se jo jotain ,jos on nähnyt kauppahallin ,vaci utcan ,ja kaupuningin puiston.
      Ja käynyt Linnavuorella.
      Mistähän moinen uskomus on tullut sukulaiskansasta ???En tiedä ,vaikka olen asustellut jo Budassa vuosia

      • Mitä nämä

        merkitsevät;
        Miksi kysymys;
        - "Mistähän moinen uskomus on tullut sukulaiskansasta ???"

        Kuka väittänyt?
        - "et varmasti tunne kaupunkia vielä kolmessa päivässä.Niin että voit kertoa tuntevasi jo kaupungin."


      • Oli vasta eka kerta

        En tunnekaan kaupunkia täysin ,mutta sen verran kuitenkin ,että tietää mistä mihin mennä ja milloin. Ihminen vaan oppii (ehkä ei apina )ihmeesti asioita kolmessa päivässä. Ja jos mulle vastasit ,voin kertoa etten käynyt kauppahallissa ja vaciutcaakaan en kyllä pitänyt kummoisena ,sillä minusta kaupungista löytyy paljon kiinnostavampia ja kaikin puolin parempiakin kävelybongauskatuja.
        Jaa; vai olet asunut jo vuosia Budassa? Siis onko jokin sen niminen virtuaalimaima?Vaik olis ei kiinnosta.


    • bgrcc33

      Jos pidämme Unkarilaisia sukulaiskansana ,kun siellä on paljon mustalaisia niin kuin on Suomessakin ,voin silloin minäkin ymmärtää tämän sanonnan.
      Kova naama olet ,kun 2milj. kaupungin väität melkein jo tuntevasi täysin kolmessa päivässä oppineesi.Vaikket apina olekkaan.
      Melkein kannattaisi harkita matkaoppaaksi Budapestiin ryhtymistä

      • Toiset saavat

        hyvän palvelun kaikkialla ja toiset eivät missään.

        Elämä ei ole reilu, eihän =)


    • Raukkis!

      nhytgbv, tämän kaikilla mahdollisilla kirjaiyhdistellä kirjoittavan reppanan olemme oppineet tunnistamaan juuri tästä katkerasta, asiattomasta, lannistavasta kirjoitustyylistä joten jätetään hänen solvauksensa ihan omaan tyhjään arvoonsa.

      • Kiitos paljon.

        Sitä arvelinkin, että kirjoittajalla fiiraa.
        Kiitos tiedoista.


      • kake444
        Kiitos paljon. kirjoitti:

        Sitä arvelinkin, että kirjoittajalla fiiraa.
        Kiitos tiedoista.

        Niin minustakin tuntuu että liiraa ,kun luulee tuntevansa jo kolmessa päivässä kaupungin


    • justus65

      Haluaisin käydä eläintarhassa ,mikä on bussinnumero ,jolla eläintarhaan pääsee.
      Olisin kiitollinen neuvoistanne

    • Eläintarhaan on paras mennä maanalaisella (linja 1 keltainen)
      joko Hősök tere (Sankarten aukio) tai Széchenyi fürdő (Széchenyi kylpylä) pysäkillä pois. Kunhan se on Kaupunginpuistossa. siellä kyllä nr 105 bussikin kulkee ja johdinauto nr 75
      Lue lisää sivulta www.bkv.hu - se julkinen liikenne Budapestissa

      • Budan asukille vain

        Kyllä vain ja linja lienee mannerEuroopan vanhin metrolinja.
        Täällä joku kertoi tuntevansa kaupunkia kolmen päivän jälkeen sen verran ,että
        kykenee käyttämään kätevästi joukkoliikennevälineitä. Hän ei kerskaillut tuntevansa vielä koko kaupunkia ,mutta täällä joku idiootti halusi ymmärtää sen niin. Itse kerran Pariisissa ollessani kävelin katuja ensimmäisen päivän ja kilometrejä kertyi ehkä noin 12 km,kunnes jo saman päivän iltana hoksasin kuinka mainio kulkutapa metro siellä on. Sitä sitten käytin mahdollisuuksieni mukaan seuraavatkin kolme päivää. Pariisissa on metrolinjoja,jotka kulkevat myös paljon maan pinnalla itseasiassa muun liikenteen yläpuolella. Se lisää metrolla kulkemisen mukavuutta ja verkko on Pariisissa hyvä.
        Tulin myös Pariisin keskustaan lentokentältä rer-junalla ,joka kulkee myös suuren osan matkasta maan alla.
        Voin myös todeta ,että tunnen Pariisia niin hyvin ,että voin siellä vaivatta käyttää joukkoliikennettä ,vaikka olen ollut siellä vain muutaman päivän.
        Opastin silloin muuten vanhempaa ranskalaisrouvaa ,miten hän pääsee
        Versaillesiin ja kerran nuorempikin neitonen kävi vilkaisemassa karttaani.
        Että" Budan asukillekin tiedoksi ",että hyvin pärjää karttojen ja oppaiden kera ,vaikka tulisi kaupunkiin vasta ensimmäistä kertaa.Siis vähän suuremmassakin paikassa.
        Budapest on myös aika hyvä paikka tuon julkisen liikenteen puolesta. Kun viitsii vähän karttoihin ja reitteihin perehtyä ,on siellä tosiaankin helppoa liikkua.


    • Jäi mainitsematta;

      Turisti-informaatiopisteet ovat hyviä, niissä puhutaan hyvin englantia.
      Lisäksi Nokian kartalla pärjää erittäin hyvin. Ainoa omituisuus kartassa oli se että se haki aika kauan satelliittia, ennenkuin pystyi yhdistämään. Ei ole meillä tehnyt aiemmin sitä. Mutta se oli pieni haitta, ei ehtinyt haittaamaan muuten kuin että hoksasi.
      Hop on-off- kartalla pärjäsi keskustassa oikein hyvin jos ei mennyt linjojen ulkopuolelle. Hop on-off-linjat kattavat aika suuren osan keskustaa.

    • kake544

      Onko se kaupunki tuntemusta ,jos on nippu karttoja kädessä ja navikointilaite ??? Mitä sanoo tuleva matkaopas ???

      • kake 644

        Monet ihmiset tosiaan saavat paljon irti kaupunkilomasta. Oppivat tuntemaan
        kaupungin paremmin neljässä päivässä kuin sinä ,joka olet asunut siellä jo
        vuosia. Näin se vaan näyttää olevan kake 544.


    • kake543

      Totta kirjoitat . On aivan turhaa järjestää matkaopaskursseja . Ottaisivat vaan turistin tuulipukupäällä esittelemään kaupunkia. Tulisi vielä paljon halvemmaksikin matkatoimistoille tämä järjestely.
      Ei muutakun auronkolasit otsalle,ja mikrofoni suuhun ja bussin etupenkille kertomaan missä on eläintarha .

    • Kyllä voit liikkua karttojen ja opaskirjojen mukaankin missä tahansa kaupungissa. Netti onhan täynnä tietojakin. Mutta kaupunkiloman aikana joskus se opaskin voi olla hyvä. Varsinkin paikallinen. Esimerkiksi jokainen kaupunki elää ja muuttuukin aina. Sitä et voi seurata netistä. Oppaan tehtävä on enemmän kuin miki käteen ja auringonlasi otsalle, ehkäpä oltava olla kerrottavaakin ... ja tietoja ...

    • matka suunnitelmissa

      Mitä ravintolaa suosittelisitte Liszt ferenc terillä? Se on aika mukavaa aluetta.
      Olen syönyt siellä ravintolassa nimeltä Menza. Siellä hyvä hinta/laatu suhde.
      Esim. Vaci utcan seudulla hinnat tuntuivat korkeammilta. Mikä on sinun lempipaikkasi opasmonika?

    • Joo, MENZA on hyvä paikka mennä syömään. Menza on unkariksi koulun ruokasali ja/tai koulun ruokalista.
      Ihan mukavalta tuntuu istua PASSION-in terassilla tai CAFE VIAN myös... mutta terassi istuskelujen sesonki kohta loppuu - viikonlopuksi astuu tähän Budapestiinkin syksy, vaikka tänään on lämmintä vielä (varjossa 26)

      • matka suunnitelmissa

        Aika hienoa tosiaan ,että vain reilun kahden tunnin lentomatkan päässä
        on niin pitkä kesä. Olisikohan toukokuu hyvää matkustusaikaa sinnepäin.
        Pitää alkaa suunnitella matkaa sinne tai sitten huhtikuulle. Viileämpi ilmakaan ei haittaisi.Silloinhan on kiva mennä kuumaan kylpyyn. Talvella lienee sielläkin puut lehdettömiä.
        Kiitos vinkistä! Täytyypä testata sitten Passionikin.


    • Joo, huhti- ja toukokuukin on hyvä aika saapumaan Unkariin. Melkein suomalainen kesä voisi olla... Niin myös ennen jouluakin - Euroopaan paras joulutori on Budapestissa.
      Kysyit lempipaikkastani: katso
      http://sugarshop.hu/index-en.html
      tosi hauska kakkupaikka ;-)

    • .............

      Pakko kommentoida että unkarilaiset eivät tosiaankaan ole kielitaitoisia. Englantia ei ainakaan osata muualla kuin jossain turistipaikoissa.

    • piparkakku1

      Eikä suomalaisetkaan ole

      • ............

        Siis jos asioit Suomessa jossain vaateliikkeessä, lääkärissä yms. niin he eivät osaa englantia? Tätäkö tarkoitat että ei ole suomalaisetkaan? Kyllä Suomessa aika hyvin saa palvelua englanniksi. Toisin kuin Unkarissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe