Ostin lohkomattoman tontin

Hemuli78

Hankin kantakiinteistön kesäkuun alussa. Tontista oli myyty pari vuotta aiemmin määräala, jota ei ennen kaupan tekoa oltu lohkottu kantakiisteistöstä. Kysynkin seuraavaa?

- Kuka maksaa lohkomisen kulut kaupasta, joka tehtiin ennen kuin ostin tontin itselleni?

- Tonttini on yleisen tien vieressä ja määräala on tonttini perällä, voiko määräalan omistaja vaatia tieyhteyttä tonttini läpi? Voinko periä tienhoitokuluja yms mikäli hän käyttäisi tonttini läpi kulkevaa tietä?

Määräala on peltoa ja metsää, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka hän myisi tontin ja sille joku haluaisi rakentaa asunnon.

Kiitoksia asian vastauksista.

5

3394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • määräalanostanut

      Eikö lohkominen nykyään käynnisty automaattisesti ja tapahtunee alle kahden vuoden, jos lohkominen ylipäänsä on mahdollista?

    • Toinen nimimerkki

      Tontin mittauksen maksaa hakija. Kantatilalle perustetaan tierasite. Tietä saa rasitetien omistaja käyttää ihan miten tahansa. Sinulla ei ole mitään sananvaltaa.
      Kuka tahansa voi myydä määräalan vaikkapa Kuopion torilla, se kun ei ole kiinteistö.

      Parasta kun suhtadut naapuriisi positiiviseti. Se, mitä kuvittelet menettäneesi, ei sinulla koskaan ole ollutkaan.

    • partnevia.fi

      Tässäpä oikeita vastauksia kysymyksiisi:

      Lohkomisen maksaa se osapuoli, joka määräalan kauppakirjassa on sovittu lohkomisen maksajaksi. Jos asiasta ei ole sovittu, lohkomiskustannukset tulevat ostajalle. Sinulle ei tule lohkomiskustannuksia.

      Määräalan omistaja voi hakea tietoimituksella kulkuoikeuden kiinteistölleen. Tietoimituksessa määrätään mahdollisista kustannuksista ja korvauksista. Siellä kannattaa siis olla läsnä, kun mahdollista tietoimitusta pidetään. Jos kiinteistön omistaja sellaista hakee, sinulle tulee Maanmittauslaitokselta kutsu kokoukseen.

      Miksi määräalaa ei ole lohkottu? Todennäköisin syy on se, että ostaja ei ole saanut lainhuutoa saannolleen. Tämä voi johtua esim. maksamattomasta varainsiirtoverosta. Lohkomista voi lykätä myös muut syyt, esim. jos määräalan omistajan tarkoitus ei ole muodostaa määräalasta itsenäistä kiinteistöä, vaan se on tarkoitus liittää osaksi toiseen kiinteistöön.

      Ja sitten vielä: Ihan sama, vaikka määräalan myykin Kuopion torilla, se on siitä huolimatta kiinteistö ja sen kauppaan sovelletaan Maakaaren säädöksiä.

    • Hemuli78

      Empä ole ollut yhteydessä määräalan ostajaan, kun otin yhteyttä maanmittaustoimistoon. Sain mittarimiehen aikatauluun survottua tuon lohkomisen, joka on 18.10.

      Tässä nyt taas nähtiin, että kun jostain ei tiedä, niin voi asia haukata persaukseen myöhemmin. Meinaan mikäli määräalan ostaja haluaa tien, niin tuo tienkäyttöhän on selvä rasite. Tie kulkee tällä hetkellä keskellä tonttiani. vituttaa vaan kun tonttia minulle myytäessä mainostettiin, ettei oo rasitteita. Eihän sillon ollutkaan suoranaisesti...

      Jääköön nähtäväksi kuinka tuo määräalan omistaja haluaa tieasian hoitaa. Luultavasti hänellä on muitakin tontteja alueella. Kenties hän on kulkenut tähän asti muiden tonttien kautta nykyiselle määräalalleen, en tiedä.

      Kiitoksia vastauksista.

      • rivettä rakoon

        Jaa että maanmittariko nykyään sen lohkomisen hoitaa tontilla käymällä?
        Maanmittari tekee mittaukset pyykkien paikoista ja junttaa ne maahan sekä laskuttaa mojovasti siitä, usein maksajaksi joutuu osittain myös naapurikiinteistö koska pyykki on myös osin hänen pyykkinsä.

        Kun samalla hoidetaan tietoimitus niin hänellä on myös oikeus ratkaista asia jos kiinteistöjen omistajat eivät pääse asiassa sopuun ja jos toisen tontille menee jostain muualta paremmin tie niin ei sitä ole pakko vetää sinun tontin kautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe