Catering ala

jannu

Te jotka olette opiskelleet amiksen catering suurtalous alaa... niin mitä ammatteja silloin saa? kenties just ravintola?? eikai ainut vaihtoehto ole koulun yms. keittäjä??!! :/

menen itse opiskelemaan catering alalle...

11

3867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janchi

      Onhan noita hommia muitakin. Ite en ole amista käynyt, esimiehenä ravintolan catering-toiminnoissa ammattikorkea-pohjalta, siis restonomin papereilla. Hommiahan alalla on siis kyllä ravintoloiden ja pitopalveluiden keittiöissä ja suurilla liikenne-yrityksillä, kuten silja, finnair, vr, on omat catering osastot, jotka on suuria työllistäjiä ja homma ihan kiinnostavaa.

      T: Janchi81

      • -vasta valmistunut-

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!


      • Ravintolakokki
        -vasta valmistunut- kirjoitti:

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!

        Suuri osa minun ammattitovereista on ensin lukenut suurtalouskokiksi, sen jälkeen ravintolakokiksi.

        Asia riippuu kokista, eihän se tarvitse kuin laskutaitoa että osaa suurentaa ohjeen tietylle asiakasmäärälle.

        Ei pidä yleistää jotain tiettyä yksilön ominaisuutta, koko ammattikuntaa koskevaksi.

        Kaikki me teemme tärkeätä työtä, kukaan ei ole koskaan valmis, aina löytyy opittavaa toisilta.Jokainen tuo työryhmään oman osaamisen ja hyödyttää koko yhteisöä. Ala ei ole mikään sooloilu ala, jossa kaikki kunnia tulee vain yhdelle henkilölle.


      • nainen-31
        -vasta valmistunut- kirjoitti:

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!

        Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..


      • tyttö--
        nainen-31 kirjoitti:

        Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..

        millä paikkakunnalla olet koulussa? :)
        meen syksyl opiskelee catering-alaa. onks se ollu mukavaa? :D


    • gfhfghfh

      Cateringilaisilla ei ole mitään arvoo ja työtilanne erittäin heikko.

      • maestro ii

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä


      • maestro ii

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä


      • PV
        maestro ii kirjoitti:

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä

        Kyllähän ne siivoukset kuuluu kokillekin! Tiesin itse, kun alalle lähdin, että keittiössä joutuu tekemään monenlaisia töitä! Ja joka hommansa osaa/hoitaa, niin kyllä se palkkakin on sen mukainen!


    • ..........

      Catering-ala on monipuolinen. Vaihtoehtoja on paljon. Kouluaikana olin harjoittelussa päiväkodeissa, koulussa, henkilöstöravintolassa ja vanhainkodilla. Kokemusta tuli myös pitopalvelusta, kun kouluaikana olin mukana järjestämässä useita eri elämänkaaren juhlia ja tilaisuuksia ihan oikeissa, asiakkaan tilaamissa juhlissa. Vaihtoehtoja löytyy paljon: päiväkodit, koulut, sairaalat, vanhainkodit, suuret keskuskeittiöt, vankilat, armeija, henkilöstöravintolat, pitopalvelu jne. Jokaiselle varmsdsti löytyy jokin kiinnostava työpaikka. Jos nauttii ihmisten kanssa olemisesta, niin omiaan voisi olla pitopalvelu tai kassalla tai linjastossa työskentely. Vanhainkodissa esimerkiksi keittiön henkilökunta osallistui vanhuksille tarjoiluun (mutta syöttämiseen emme osallistuneet). Jos taas viihtyy enemmän keittiön puolella, niin sellaisillekin löytyy paikkansa.

      Jos eivät laitoskeittiöt ja suurkeittiöt ole oma juttu, niin ehkä paikkansa löytää paremmin ravintolakokkipuolelta?

      • gateringläine

        Vois kyllä kokeilla tota vankilaa :DD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1218
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      154
      1182
    3. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1095
    4. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      82
      996
    5. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      48
      940
    6. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      55
      828
    7. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      54
      810
    8. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      785
    9. Upea takamus

      Sulla on nainen upea takamus.
      Ikävä
      32
      742
    10. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      71
      731
    Aihe