Catering ala

jannu

Te jotka olette opiskelleet amiksen catering suurtalous alaa... niin mitä ammatteja silloin saa? kenties just ravintola?? eikai ainut vaihtoehto ole koulun yms. keittäjä??!! :/

menen itse opiskelemaan catering alalle...

11

3519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janchi

      Onhan noita hommia muitakin. Ite en ole amista käynyt, esimiehenä ravintolan catering-toiminnoissa ammattikorkea-pohjalta, siis restonomin papereilla. Hommiahan alalla on siis kyllä ravintoloiden ja pitopalveluiden keittiöissä ja suurilla liikenne-yrityksillä, kuten silja, finnair, vr, on omat catering osastot, jotka on suuria työllistäjiä ja homma ihan kiinnostavaa.

      T: Janchi81

      • -vasta valmistunut-

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!


      • Ravintolakokki
        -vasta valmistunut- kirjoitti:

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!

        Suuri osa minun ammattitovereista on ensin lukenut suurtalouskokiksi, sen jälkeen ravintolakokiksi.

        Asia riippuu kokista, eihän se tarvitse kuin laskutaitoa että osaa suurentaa ohjeen tietylle asiakasmäärälle.

        Ei pidä yleistää jotain tiettyä yksilön ominaisuutta, koko ammattikuntaa koskevaksi.

        Kaikki me teemme tärkeätä työtä, kukaan ei ole koskaan valmis, aina löytyy opittavaa toisilta.Jokainen tuo työryhmään oman osaamisen ja hyödyttää koko yhteisöä. Ala ei ole mikään sooloilu ala, jossa kaikki kunnia tulee vain yhdelle henkilölle.


      • nainen-31
        -vasta valmistunut- kirjoitti:

        nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!

        Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..


      • tyttö--
        nainen-31 kirjoitti:

        Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..

        millä paikkakunnalla olet koulussa? :)
        meen syksyl opiskelee catering-alaa. onks se ollu mukavaa? :D


    • gfhfghfh

      Cateringilaisilla ei ole mitään arvoo ja työtilanne erittäin heikko.

      • maestro ii

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä


      • maestro ii

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä


      • PV
        maestro ii kirjoitti:

        jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä

        Kyllähän ne siivoukset kuuluu kokillekin! Tiesin itse, kun alalle lähdin, että keittiössä joutuu tekemään monenlaisia töitä! Ja joka hommansa osaa/hoitaa, niin kyllä se palkkakin on sen mukainen!


    • ..........

      Catering-ala on monipuolinen. Vaihtoehtoja on paljon. Kouluaikana olin harjoittelussa päiväkodeissa, koulussa, henkilöstöravintolassa ja vanhainkodilla. Kokemusta tuli myös pitopalvelusta, kun kouluaikana olin mukana järjestämässä useita eri elämänkaaren juhlia ja tilaisuuksia ihan oikeissa, asiakkaan tilaamissa juhlissa. Vaihtoehtoja löytyy paljon: päiväkodit, koulut, sairaalat, vanhainkodit, suuret keskuskeittiöt, vankilat, armeija, henkilöstöravintolat, pitopalvelu jne. Jokaiselle varmsdsti löytyy jokin kiinnostava työpaikka. Jos nauttii ihmisten kanssa olemisesta, niin omiaan voisi olla pitopalvelu tai kassalla tai linjastossa työskentely. Vanhainkodissa esimerkiksi keittiön henkilökunta osallistui vanhuksille tarjoiluun (mutta syöttämiseen emme osallistuneet). Jos taas viihtyy enemmän keittiön puolella, niin sellaisillekin löytyy paikkansa.

      Jos eivät laitoskeittiöt ja suurkeittiöt ole oma juttu, niin ehkä paikkansa löytää paremmin ravintolakokkipuolelta?

      • gateringläine

        Vois kyllä kokeilla tota vankilaa :DD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta

      Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi
      Ikävä
      36
      2899
    2. Lubondaksentiellä taitaa huomenna tyssätä!

      Nyt TAX-1 hakee kolmatta kertaa poikkeuslupaa venevajan muuttamiseksi kesäasuntoon! Sari Paljakka ehdottaa lautakunnalle
      Loviisa
      3
      1741
    3. Mitä aktiviteettia harrastaisit

      kaivattusi kanssa? 🏕️
      Ikävä
      120
      1550
    4. Päivän Teemu Selänne: Köyhät ovat vastuussa köyhyydestään!

      https://www.youtube.com/watch?v=2rmgjJAJ7s8 Teemu lyö köyhää oikealla suoralla!
      Maailman menoa
      275
      1331
    5. Nainen, olen huolissani sinusta

      Onko kaikki varmasti hyvin? Minulla on pahoja aavistuksia, mutta toivon olevani väärässä. Toivotan kaikkea hyvää sulle!
      Ikävä
      62
      1114
    6. Kun satutin sinua

      Niin vihasin itseäni. Kaikki paha minkä sinulle suuntasin oli pahuutta itseäni kohtaan. Puhuttelit sieluani. Tunsin rakk
      Ikävä
      34
      1083
    7. Ulkoilureitin Pitämä-Lomakylä talvikunnossapidon lopetus

      Millaisia tunteita herättää?
      Suomussalmi
      70
      1033
    8. "Elokapina": "Olemme tyhjentäneet renkaan autostasi

      älä ota henkilökohtaisesti." Asialla on ilmastonmuutoksen takia autojen renkaita tyhjentävä Tyre Extinguishers -aktivis
      Maailman menoa
      127
      1000
    9. Ollaanko me päästy

      Toisista yli vai mikä on tilanne
      Ikävä
      63
      932
    10. Koetko koskaan kohdanneesi

      oikean ihmisen väärään aikaan tai väärässä paikassa?
      Ikävä
      41
      877
    Aihe