Te jotka olette opiskelleet amiksen catering suurtalous alaa... niin mitä ammatteja silloin saa? kenties just ravintola?? eikai ainut vaihtoehto ole koulun yms. keittäjä??!! :/
menen itse opiskelemaan catering alalle...
Catering ala
11
3470
Vastaukset
- janchi
Onhan noita hommia muitakin. Ite en ole amista käynyt, esimiehenä ravintolan catering-toiminnoissa ammattikorkea-pohjalta, siis restonomin papereilla. Hommiahan alalla on siis kyllä ravintoloiden ja pitopalveluiden keittiöissä ja suurilla liikenne-yrityksillä, kuten silja, finnair, vr, on omat catering osastot, jotka on suuria työllistäjiä ja homma ihan kiinnostavaa.
T: Janchi81- -vasta valmistunut-
nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!
- Ravintolakokki
-vasta valmistunut- kirjoitti:
nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!
Suuri osa minun ammattitovereista on ensin lukenut suurtalouskokiksi, sen jälkeen ravintolakokiksi.
Asia riippuu kokista, eihän se tarvitse kuin laskutaitoa että osaa suurentaa ohjeen tietylle asiakasmäärälle.
Ei pidä yleistää jotain tiettyä yksilön ominaisuutta, koko ammattikuntaa koskevaksi.
Kaikki me teemme tärkeätä työtä, kukaan ei ole koskaan valmis, aina löytyy opittavaa toisilta.Jokainen tuo työryhmään oman osaamisen ja hyödyttää koko yhteisöä. Ala ei ole mikään sooloilu ala, jossa kaikki kunnia tulee vain yhdelle henkilölle. - nainen-31
-vasta valmistunut- kirjoitti:
nykyään kuulemma arvostetaan catering-alan tutkintoa paljon enemmän kuin ravintolan-pk:ta. Siinä asioita käsitellä laajemmin ja osaa valmistaa isompia määriä.esim.ravintolakokkeilla ei ole niin helppo tehdä 1000-1500 annosta kerralla kuin suurtalouskokilla, eli isommasta on helppo siirtyä pienempään kuin toisinpäin jos ymmärrät mitä tarkoitan.itselläkin muuten suunnitelmissa toi restonomin koulutus..pitäs nyt vaan vuodeksi saada töitä jostain. ellei jopa pitemmäksi ajaksi.mut itse olen kyllä kovasti tykännyt kys.alasta, joten onnea sinullekkin!
Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..
- tyttö--
nainen-31 kirjoitti:
Niin arvostetaan, mutta annoksia ei tarvii valmistaa 1000 ihmiselle. Mä olen opiskellut Catering alaa 2 vuotta. Elokuussa alkaa viimeinen vuosi. Mä tiedän alasta enemmän. Henkilöstö ravintoloiden koko vaihtelee tosi paljon paikkakohtaisittain. Ala on mukava. Minä pidän alastani..
millä paikkakunnalla olet koulussa? :)
meen syksyl opiskelee catering-alaa. onks se ollu mukavaa? :D
- gfhfghfh
Cateringilaisilla ei ole mitään arvoo ja työtilanne erittäin heikko.
- maestro ii
jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä
- maestro ii
jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä
- PV
maestro ii kirjoitti:
jos olet kokkina henksuravintolassa varaudu noin alle puolet on ruuan laittoa . olet siivoja . tiskaaja...apulainen.pahimmassa tapauksessa myös linjaston hoitaja...plus plus muut hommat.....tää on niin tätä ja paska palkka vielä siitä hyvästä
Kyllähän ne siivoukset kuuluu kokillekin! Tiesin itse, kun alalle lähdin, että keittiössä joutuu tekemään monenlaisia töitä! Ja joka hommansa osaa/hoitaa, niin kyllä se palkkakin on sen mukainen!
- ..........
Catering-ala on monipuolinen. Vaihtoehtoja on paljon. Kouluaikana olin harjoittelussa päiväkodeissa, koulussa, henkilöstöravintolassa ja vanhainkodilla. Kokemusta tuli myös pitopalvelusta, kun kouluaikana olin mukana järjestämässä useita eri elämänkaaren juhlia ja tilaisuuksia ihan oikeissa, asiakkaan tilaamissa juhlissa. Vaihtoehtoja löytyy paljon: päiväkodit, koulut, sairaalat, vanhainkodit, suuret keskuskeittiöt, vankilat, armeija, henkilöstöravintolat, pitopalvelu jne. Jokaiselle varmsdsti löytyy jokin kiinnostava työpaikka. Jos nauttii ihmisten kanssa olemisesta, niin omiaan voisi olla pitopalvelu tai kassalla tai linjastossa työskentely. Vanhainkodissa esimerkiksi keittiön henkilökunta osallistui vanhuksille tarjoiluun (mutta syöttämiseen emme osallistuneet). Jos taas viihtyy enemmän keittiön puolella, niin sellaisillekin löytyy paikkansa.
Jos eivät laitoskeittiöt ja suurkeittiöt ole oma juttu, niin ehkä paikkansa löytää paremmin ravintolakokkipuolelta?- gateringläine
Vois kyllä kokeilla tota vankilaa :DD
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Marin pyöräili jalkakäytävällä. Aikuinen ihminen! Vai onko?
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/hups-sanna-marin-ja-joni-rakas-kaahasivat-fillareilla-jalkakaytavalla-paljonkertova2283105TULI PALO HAAPAVEELLÄ
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Haapavedellä varhain torstaiaamuna, pelastuslaitos kertoo. Palokunnan saapuessa kohtee192036Toivon vain
Ettet enää välittäisi. Kun näet niin ohitatko. Ettei silmissäsi loistaisi enää mikään minut nähdessäni. Ei sitä pilkettä41159Miten sua nyt
Pitäisi lähestyä tai ylipäätään suhtautua mihinkään. Kyselenkö kuulumisia vai juttelenko päivän säästä. Vai hymyilenkö p771085Niina Lahtinen avautuu erikoisesta "krapula-metodista" ennen suoraa lähetystä: "Kuin mulla olisi..."
Kiitos, Niina! Upeasti vedit TTK-parketilla. Tsemppiä tuleviin tansseihin vaikkapa tuolla "krapulametodilla"! Lue Lahti291062Jenni Haukio ja Sauli Niinistö
Ero. Näinhän se menee kun ikäeroa on riittävästi. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/1c94ff48-185d-4d95-aff5-3e93241000Harmailla autoilla liikkuvat vorot
Keitäs sankareita nämä ovat? https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/harmailla-autoilla-liikkuvat-vorot-ovat-tehneet-us17984Kuka on tämä henkilö
jonka pullukkaprinsessa kertoilee haisevan? Ennen nykyistä se oli erään seksuaalirikoksesta tuomitun tyypin kanssa, muit94894Minä näen sinut
Näen kuka olet. Osaan laskea. Olen todella, siis todella hämmentynyt, ihastunut, vaivautunut ja ehkä eniten todella epäu27865- 164812