Hyvin kyseenalaista koulutusta Lahdessa!!!

Joku Raja

Törmäsimme koirani kanssa hyvin omituiseen koulutustapahtumaan Lahdessa. Tämä ns.kouluttaja pyysi minua ja koiraani kulkemaan jätti suuren dogin ohi, kun toinen "kouluttaja"ja omistaja odottivat vähän matkan päässä.

Tiesin jo että kyse on "remmirähisijästä", koska olimme törmänneet omistajaan ja koiraan aikaisemmin. "Kouluttajalla" oli ilmeisesti tarkoituksena säikäyttää Dogi pussilla jossa metallikansia (ilmeisesti Vilanderin oppeja mukaillen).

Tilanne oli kuitenkin aivan kamala, kouluttaja karjui ja repi koiraa hihnasta huutaen ja hakkasi koiraa tällä "pelotepussilla"päähän. Järkytyksissäni vain tuijotin milloin koira käy "kouluttajan" päälle tai pääsee irti.

Oma koirani on myös ollut "remmirähisijä", mutta tapa on saatu pois pehmeillä keinoilla. Ymmärrän että rajat pitää olla, mutta kuka ihmeessä luulee saavansa koirasta agression pois kohdistamalla koiraan agressiota, esim.karjumalla ja hakkaamalla.

Olin niin järkyttynyt tapahtuneesta etten pystynyt puuttumaan tilanteeseen, tapaus oli mielestäni jo eläinrääkkäystä eikä koulutusta.

18

6630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hrttr

      Kyllä kova kuri pitää olla, jos koira rähisee toiselle, se pitää tehdä todella selväksi ettei se ole sallittua!! Joskus vihanen huuto auttaa, joskus sormilla isku kaulaan/kylkeen tai jalalla kosketus kylkeen, joskus auttaa kun menee koiran pään ylle ja murisee vihasesti..keinoja on monia, niinhän koiralaumassakin ojennetaan koiria jotka tekee väärin, muristaan ja purastaan ;) ei koira anna namia toiselle koiralle

      • Pen_tu

        Eri koirille tepsivät erilaiset keinot, mutta väkivalta ei ole sallittua. Toki napakka kiskaisu hihnasta tai sormilla isku voi olla joskus paikallaan, mutta ei koiraa saa hakata päähän. Karjuminen ei myöskään hyödytä mitään. Koiralle on parempi todeta napakasti, miten asiat ovat ja piste. Huutamista ei tarvita.

        Väkivaltaisesti koulutetusta koirasta tulee helposti arka ja se pelkää isäntäänsä. Tuntuuko se sitten omistajasta mukavalle? Tällaiselle koiralle tulee helposti ongelmia, kun se puolustautuu esim. puremalla. Omasta mielestäni koiran koulutus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja kunnioitukseen: vaikka ihminen on arvoasteikossa ylempänä, hän ei saa käyttää valtaansa väärin.


      • Ei anna namia toiselle ei,mutta enpä ole myöskään nähnyt koiralaumassa koirien pukevan toistensa päälle pantoja ja hihnoja.Ja sitten taluttelevan toisiaan.
        En kyllä ole kuullut koiran huutavankaan.


      • jätintaluttaja

        Parhaiten auttaa kun antaa koiran jollekkin, joka osaa kouluttaa koiria ilman väkivaltaa.Koirien kanssa ei edes tule ongelmia, jos ne on oikeille koiraihmisille myyty.Oikea koiraihminen, ei hakkaa eikä huuda koiralle koskaan.Ei ole tarvetta.Koira ei ole kuuro, eikä ansaitse tulla väkivalloin kohdelluksi.


      • Anonyymi
        Pen_tu kirjoitti:

        Eri koirille tepsivät erilaiset keinot, mutta väkivalta ei ole sallittua. Toki napakka kiskaisu hihnasta tai sormilla isku voi olla joskus paikallaan, mutta ei koiraa saa hakata päähän. Karjuminen ei myöskään hyödytä mitään. Koiralle on parempi todeta napakasti, miten asiat ovat ja piste. Huutamista ei tarvita.

        Väkivaltaisesti koulutetusta koirasta tulee helposti arka ja se pelkää isäntäänsä. Tuntuuko se sitten omistajasta mukavalle? Tällaiselle koiralle tulee helposti ongelmia, kun se puolustautuu esim. puremalla. Omasta mielestäni koiran koulutus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja kunnioitukseen: vaikka ihminen on arvoasteikossa ylempänä, hän ei saa käyttää valtaansa väärin.

        Miksi tilanne päästetään noin pitkälle pentua aletaan opettaa heti kun se uuteen kotiin tulee. Kehu palkitse kun tekee oikein TORU matalalla äänellä kun tekee väärin. Koiraa ei koskaan saa lyödä. Jos TORU ei riitä niskasta ravistaa niinkuin emo tekee pennulle. Vielä yksi konsti joka tehoaa ota koiran kasvoista kiinni ei saa satuttaa katso koiraa silmiin sano napakasti lopeta. Kehumalla palkitsemalla saadaan aikaan se koira ei pelkää omistajaansa. Hakkaamalla huutamalla saadaan arka vihainen pureva koira käy lopulta vieraudenkin päälle. Puree lopulta hakkaajaansa. Ongelmia tulee ulostaa sisälle järsii itseään. Sisällä repii seiniä huonekaluja. Väkivalta on järkyttävää. Pennun koulutus ei tapahdu hetkessä. Vaatii pitkää pinnaa ja toistoja jatkuvaa treenaamista. Jos ei taidot ja hermot riitä älä ota koiraa äläka tee lapsia molempien kasvatus on kovaa duunia. Siitä ei väkivallalla pärjää


    • canis.familiaris

      Ikävä tapahtuma, jossa koiralta ehkä odotettiin jotain, tai vaadittiin jotain mihin ei ole ollut valmis.

      Koiralta ei pidä odottaa mitään, eikä laittaa kohtaamaan kuin sen mikä on sen hetkisellä koulutuspohjalla mahdollista. Ei enempää. Siten koira etenee itse koulutuksessa nopeammin..

    • viiia34

      Tuolla ei ollut mitään tekemistä kouluttamisen kanssa. Pilaa vain koiran ja yllyttää väärään asiaan. :(

      Todella epäkelpoja "kouluttajiksi"

      • kauhia assia

        Mun mielest ihan kauhiaa.


    • hwryt4

      juu, ymmärrän ja taidan tietää millä koira"koululla" kävit. siellä reuhdottiin ja viskattiin ilmaan minun 5kk saksanpaimenkoira joka rähisi miesohjaajalle koska oli pentuna arka. paska fiilis jäi. eikä pelko sellasella lähde.. Arvaas mentiinkö enää.

      • kysynvaanettäsaako

        Äh, saako niitä koulujen nimiä laittaa? Ihmisten nimiä ei saa, koska se on minusta herjaus, eikö? Eikä epäasiallista tai jotain toisenkäden tietoa. Mutta arvosteluja firmalle saa kyllä laittaa. Niin mietin vaan joskus, että jos ihan asiallista kritiikkiä ihmiset kirjoittaisi vaikka nyt tämmöisistä (tai ylipäätään kokemuksistaan) ja laittaisi paikkojen nimet. Minusta olisi ainakin kiva tietää ennen kuin menen käytännössä väärään paikkaan ja sitten koira saattaa olla tuommoisella "koulutuksella" kerrasta pilalla.

        Että jos jossain koulussa tapahtuu ihan asiattomuuksia, niin olisi kiva, jos ihmiset sen verran että kirjoittaisivat tapahtuneen, asiallisesti ja koirakoulun nimellä ja vaikka laittaisivat arvostelun perään 1-5 :) Ihan vaan sillä, että saisi muutkin tietää.
        Olen vaan huomannut että kaikenmaailman ihmehihhuleita tuntuu koiria kouluttavan ja ei nyt viitsisi joka paikkaan mennä aina kokeilemaan, kun sitten sen maksunkin on ehtinyt jo maksaa. Lisäksi voisi sitten jokainen vedellä omia johtopäätöksiään, esimerkiksi jos joku kirjoittaa "Kokemukseni olivat todella huonoja. Minusta 5 kk vanhaa pentuani heiteltiin väärin, sekä sen luonnetta ei otettu yhtään huomioon... jne....: miesohjaaja alkoi lähes väkivaltaiseksi, kun pentu arkuuttaan rähisi. En kokenut että he osaavat kohdella/lähestyä/ohjata... Jäi todella huono fiilis enkä voi suositella 1-5 pisteestä 1 ja sekin vain siitä, että... "
        Siis esimerkiksi? Eihän siinä mitään törkeää olisi. Firma: koirien koulu, paikkakunta: Lahti.

        Mutta miksi ei saisi laittaa asiallista arvostelua yrityksestä, negatiivistakin ja etenkin jos se on itselle käynyt eikä mitään toisen käden tietoa?
        Tuli vaan tässä kohtaa mieleen, että ainakin itsestäni olisi kiva kyllä tietää, että itse pystyn ainakin välttämään paikan.
        Herjaamiset ja nimittelyt on kiellettyjä sekä yrityksenkin asiaton mustamaalaaminen esimerkiksi juoruamalla (perätöntä tietoa levittämällä) tms. mutta kyllä oman kokemuksen saa kertoa. Kai.


    • Koiran ehdoilla

      Täältä vaan ilmoitusta peliin - voi olla ettei auta mitään mutta voi olla että auttaa, ja ei ole suuri vaiva täyttää yhtä lomaketta: http://www.sey.fi/elainsuojelu/seyn_elainsuojeluvalvojat/tee_elainsuojeluilmoitus_netissa

      Poliisi ei taida kovin helposti lähteä reagoimaan tämmöisiin tapauksiin, mutta ainahan voi yrittää. Periaatteessahan eläinsuojelulaissa selvästi kerrotaan miten eläimiä saa ja ei saa kohdella, mm. "Eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty" ja "Eläimen liiallinen rasittaminen ja kohtuuttoman ankara kurissa pitäminen ja kouluttaminen sekä liian kovakourainen käsittely on kielletty." (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247)

      Ei vaan valitettavasti taida useinkaan käytännössä toimia tuon lain valvonta, enkä tiedä onko tuon lain tulkinnastakaan ennakkotapauksia, esim. mitä on liian kovakourainen käsittely koiran kouluttamisen kohdalla. Tietty selvät eläinrääkkäystapaukset ovat oma juttunsa.

    • Mari--

      Olimme juuri Vilanderin oppeja käyttävällä koirankouluttajalla viime perjantaina, eikä meno ollut todellakaan tuollaista! Ole kiltti ja ilmoita tuosta kuoluttajasta välittömästi eteenpäin!

      En ikinä antaisi käyttää koiraani noin.

      • canis.familiaris

        Yleensäkkään ei kannata heittää mututuntumalla mitä metodia ehkä joku käytti.
        se on epäolennaista. Olennaista on se, miten joku käyttäytyi.


      • Anonyymi
        canis.familiaris kirjoitti:

        Yleensäkkään ei kannata heittää mututuntumalla mitä metodia ehkä joku käytti.
        se on epäolennaista. Olennaista on se, miten joku käyttäytyi.

        Lahen Murre Hollolassa asiallinen hyvä kouluttaja hyvät opit kotona opettamiseen. Sieltä saa työkalut miten kouluttaa. Ei pidä luulla et koira sinne ja kaiken osaava takaisin ei se niin mene. Sieltä saa neuvot ja opit miten toimia koiran kanssa. Kaikki työ tehdään omistajan toimesta. Neuvoja ja apua saa kouluttajilta. Jos on ongelmia pennun tai aikuisen koiran kanssa koirankouluttajan luo. Opit kotona käyttöön toistoja toistoja niin kauan kun koira on oppinut. Ei ole tähtitiedettä


    • Uuuuyi
      • Anonyymi

        Jos näkee et koiraa pahoinpidellään olipa se missä tahansa kenen toimesta tahansa. Ilmoitus heti eläinsuojeluun.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe