Orava pois vintiltä

iso ongelma

Ei oikein tänne kuulu mutta kysyn millä saa oravan häädettyä pois vintiltä tuhoja tekemästä. Asustellut ilmeisesti koko kesän. Viime viikolla kiinnitin huomiota kun räystään tuuletus raot oli tukittu kostealla sammalella ja kyllä eilen illalla melua kuului olohuoneen katolta. Ahdas väli kun olkkarissa vinokatto.
Tuhosi kesällä kyllä varastosta sotkemalla heinänsiemensäkin.
Olemme olleet melko paljon poissa joten on voinut rauhassa olla. Ympäristössä on näitä oravia melko paljon ja turhan kesyjä.
Olisko vanhanajan koepalloista apua?

47

42667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäys edelliseen

      Ongelma siis oli että tuhoaa eristeitä ja tukkoaa ilmastointia. Mistä noita naftaliinipalloja nykyään saa?

      • Builder1955

        Meillä Pavarotta karkotti oravat. Noita saa toisinaan HuutoNetistä tai Torista edullisesti.


    • kokeileppas

      Samoja konsteja, joilla saadaan isot rotat kiinni.

      • ugigoh

        joo, rotanloukku tehoaa.kokeiltu on.


    • konstit vähissä

      Loukutus olisi yksi mahdollisuus mutta jos päästää vapaaksi niin palaa uudelleen. Myrkkyihin ei taas orava koske. (Ellei jollain olis antaa nitroja esim omenaa, mutta ei ole) Karkoitus pahalla hajulla lähinnä tulee mieleen.

    • Timpermanni 54

      loukkupyynti käyntiin, ja rakenteet siihen kuntoon, ettei oravan mentäviä reikiä kertakaikkiaan siellä ole.

    • Spretti11

      Meillä taas oli pieniä nakertajia välikatossa ja nakkasin jonkun kerran kissan sinne töihin. Ei ole ollut nakertajista enään vaivaa ja kissalla oli kivaa.

    • Anna-Koo1

      Kannattaa tehdä pieni tuli sinne ullakolle ja savustaa orava tiehensä. Esim. grilliin palavaa heinää ja lehtiä, kansi kiinni ettei kipunoi vaan kytee ja jätätte vintille puoleksi tunniksi ja menet itse keittelemään alakertaan kahvia sillä välin. Johan lähtöö!

      Näin tekisin itse!

      • ei kannata

        Aika riskiä, polttaa pian koko töllin. Siinäpä selität vakuutusyhtiölle, että teit tulen vintille. Jotain paloturvallista ..


      • Anna Koo1.
        ei kannata kirjoitti:

        Aika riskiä, polttaa pian koko töllin. Siinäpä selität vakuutusyhtiölle, että teit tulen vintille. Jotain paloturvallista ..

        Kyllä minä ainakin uskaltaisin tehdä kevyen "savuvalkeen" vintille jos olisi aivan pakko, mutta toistaiseksi mieheni on hoitanut nämä tämän tyyppiset ongelmat, kun itse nousen pöydälle ja alan kirkua jos näen jonkun nelijalkaisen karvamöykyn edes vilaukselta..

        No onneksi mieheni hoitaa tällaiset ongelmat, mutta tuon mainitsemani "kikan" luin aikoinaan niksipirkasta, kun häätivät rottia kellarista, joten miksi en kokeilisi vielä joskus jos joudun itse tällaisen ongelman eteen eikä ole ketään tekemässä "likaista" työtä puolestani :).


      • http://keskustelu.su
        Anna Koo1. kirjoitti:

        Kyllä minä ainakin uskaltaisin tehdä kevyen "savuvalkeen" vintille jos olisi aivan pakko, mutta toistaiseksi mieheni on hoitanut nämä tämän tyyppiset ongelmat, kun itse nousen pöydälle ja alan kirkua jos näen jonkun nelijalkaisen karvamöykyn edes vilaukselta..

        No onneksi mieheni hoitaa tällaiset ongelmat, mutta tuon mainitsemani "kikan" luin aikoinaan niksipirkasta, kun häätivät rottia kellarista, joten miksi en kokeilisi vielä joskus jos joudun itse tällaisen ongelman eteen eikä ole ketään tekemässä "likaista" työtä puolestani :).

        Mitenkäs olisi rikkivalkea? Teelusikallinen rikkiä palamaan metalliseen ämpäriin tiiliskiven päälle. Tuhoaa samalla sieni-itiöitä.


    • prklele

      Mulla samoja ongelmia, talon välikatolla kaksi eri pesuetta, ristikkäin nurkissa...siis ny tällä hetkellä...n. 10v sitten alkoi saunassa haisemaan paha mätä....oli pakko purkaa juuri laitettu leppäpaneli kuparinauloilla...ja sieltähän villojen joukosta lopulta löytyi kuollut mätänemistilassa oleva oravanraato, joku viisas kertoi että jos eri pesueen oravat menevät samaan pesään, niin tappelu on niin ankara että toinen jää kuolleena sinne...eli apua tarvitsisin myös niiden häätämiseen, tulta en uskalla välikatolle laittaa missään muodossa...ainoo keino varmaankin on ensi keväänä laittaa tiheäsyinen kaniverkko räystäslautojen alle, mutta hommansa se on siinäkin.

    • Espoon kärppä

      Pyydystä kärppä ja päästä se vapaaksi välikattoon, kyllä kurret saa kyytiä.

    • Muilutus

      Tilaa minkkiansa sellainen pieni häkki, sisälle pähkinöitä ja sinne menee ja vie 5 km päähän moottoritien tai joen toiselle puolen siellä pysyy, kokeiltu on ja kurreja ei näy.

    • gregersgerg

      osta koira!

    • häätäjä

      Kesällä toimi seuraava resepti:

      1. Jatkoroikalla vanha radio vintille.
      2. Valitaan Radiorock
      3. Reilusti volumea

      Tulos:

      Orava jaksoi kuunnella Nikulaa pari tuntia, jonka jälkeen pakkasi tavaransa (poikaset) ja lähti. Siirsi pesueensa todennäköisesti varapesään. Pysynyt toistaiseksi poissa.

      • Teppo_the_great

        Ite pistin Novan soimaan ja ei mennyt kun 10min ja orava oli tehnyt itsemurhan. Mamban/yön ja mainoksien soitto on yllättävän tehokasta.


      • La bamba
        Teppo_the_great kirjoitti:

        Ite pistin Novan soimaan ja ei mennyt kun 10min ja orava oli tehnyt itsemurhan. Mamban/yön ja mainoksien soitto on yllättävän tehokasta.

        Nova ja "vielä on kesää jäljellä..." aiheuttaa varmaan monessa ihmisessäkin halun nirhata valtimonsa auki vaikka tylsällä voiveitsellä tai hampailla. Oravat ja muut vittumaisen luonnon edustajat lähtenevät subbarilla ja esim. laittamalla seuraavan kipaleen toistolle riittävällä voimakkuudella:
        http://www.youtube.com/watch?v=16bRiH5zfOY


      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä vinkistä. Vuorokaudessa oravapesue muutti pois saunanvintiltä kun radiorock soi kovaa.


    • Rakennusmestari..vm-

      NÄÄTÄ se on joka tekee Oravasta selvää, on vaan konstikasta pyydystää Näätä..

      Paras ja pysyvä ratkaisu on asentaa tiheä jyrsijäverkko tuuletusrakojen kohdalle, esim räystäslautojen alle.. Kuten RT kortissa kehoitetaan, aina nykyään uudisrakennuksien rakennus selityksessä..

      Verkkoja saa rautakaupoista..

    • helppo homma

      Laitoin elektronisen hiiren karkoittimen välikatolle. Sähköroikka piti vetää myös, koska karkotin toimii sähköllä. Karkottimella lähti orava, ja kesämökiltäkin hiiret.

    • Oravan vihollinen

      Oravat on asuneet vintillä jo pitempään.Verkoja olen laittanut räystäille ja päätyihin.Tekevät uusia reikiä, kun vanhat tukitaan.
      Rotan"kräpsä" on pyydystänyt muutaman,myrkky yhden,elektrooninen karkotin
      piti pois jonkin aikaa,kunnes tottuivat siihen.
      Nyt täytyy kokeilla Nitroa seuraavaksi,Säästyy sitten itseltä,,,,,,

    • peukalot---

      Suomenpystykorvakoira on hyvä haukkuja semmoiset ostat tuplana johan lähtee.

    • Haulikolla

      talvikarvan aikaan.

    • ei toivottu vieras

      Naapuri valitti että oli nyt siirtynyt naapurin vinttiin. Meillä koira, luultavasti on nyt sen aikaa poissa kun ollaan kotona. Ensiviikko ollaan mökillä, joten luulen että palaa silloin. Pesä jonka rakensi toissa viikolla tuhottiin ja tukottiin se kuljureitti. Kaksi rotanloukkua viritetty varastoon. Jos ei mene rautoihin täytyy vain alkaa kiertää räystäiden alusia verkolla. Silmäkoko täytyy olla 1 tuuma luokkaa, muutoin menee läpi.

    • Panostaiteilija

      Kannattaa kokeilla dynamiitilla. Se suorastaan räjäyttää oravan pois.

    • hupia lapsille

      Ilmäkiväärillä.

      • oravalover

        kalahaavilla otin itse kiinni ja kiireesti ulos jonka jälkeen pienoiskiväärillä nappi otsaan. Ei ole sama orava häiriköinyt toista kertaa. Eivät kyllä lopu, yhtenä päivänä tein 5 oravaa hengettömäksi pihalle kun tulivat linnunruokia syömään.. Pyyntiaikana tietenkin, joka on 1.12 - 31.1. Ei ole muuta kuin haittaa noista, repivät eristeitä ja aiheuttaa tuhoa.

        Vikkelänä saa olla haavin kanssa, kun se orava menee melkoista kyytiä ja iholle päästessä varmaan pureekin.


    • ulos täältä

      Pistettiin hajuvedellä sotkettuja rättejä roikkumaan vintille radion kera. Saa nähdä toimiiko, nimittäin jos ei niin sitten täytyy paimenpoikalangalla kiepittää yllätys yläkerran naapureille.

      • paras hävittää

        Kyllä se vaan on parasta ottaa hengiltä. Kun se on oppinut jonku käytöstavan, niin ei se siitä luovu ja opettaa samat metkut pennuilleen.

        En tiedä miten lain mukaan menee, eikä kiinnosta, hävitän ulakolle eksyvät oravat vähin äänin, kuten myös hiiret. Minkinraudat ullakolla eivät ole vaaraksi kenellekkään sivulliselle.


    • kehottelija

      Hommaa maalämpö.

    • Oravan tappaminen on eläinsuojelurikos.

      Enin mitä voi tehdä on kulkuteiden tukkiminen ja sekin vain silloin kun pesässä ei ole poikasia

      • Tai sitten ei

        Vai että oikein eläinsuojelurikos. Miksiköhän sitten, aivan Suomen lain mukaankin, oravaa saa metsästää?


      • oravia saa metsästää

    • oravasakari

      Itse häädin oravan Yle Puheen Olga Q:n aamuohjelman avulla. Sitten joku oli käynyt vääntämässä kanavan Radio Suomipopin taajuudelle ja oravat tunnistivat lajitoverinsa jaajon ja tulivat taas joukolla taloksi. Mikä neuvoksi?

      • Anonyymi

        Hei, huomasin että koko suuri perhe kalppi tosi nopeasti haukkaamaan raitista ilmaa jonnekin metsän siimekseen, kun vein välikatolle 2 kpl OFF:n hyttyskierukkaa savuamaan molempiin päihin taloa. Laitoin turvallisuuden vuoksi ne vanhoihin kattiloihin. Hiljaista tuli kuin huopatossutehtaalla. En tiedä kauanko tehoaa, vai tuleeko minusta OFFin kanta-asiakas =)


    • tappamistaTaajamiin?

      Kaikki sentään tiennevät että taajamissa metsästäminen on kielletty?

      • Tai sitten ei

        Ampuminen on kiellettyä. Metäsästäminen muuten kyllä on sallittua.


      • tutkitaan....
        Tai sitten ei kirjoitti:

        Ampuminen on kiellettyä. Metäsästäminen muuten kyllä on sallittua.

        Juuri näin. Kai taajamassakin saa sisällä jopa ampua, jos on varmaa ettei vaaranna ympäristöä.

        Täytyisi mielenkinnon vuoksi selvitellä että miten laki suhtautuu asiaa jos halutaan mennä pykälien mukaan. Jänikset ja rusakot on ainakin ennen saanut hävittää puutarhasta, sillä siellä ne lasketaan tuhoeläimiksi eikä riistaeläimiksi.

        Jos orava katsotaan riistaksi, eikä tuhoeläimeksi, niin sitähän ei silloin saa edes häiritä, eikä varsinkaan pyydystää, ei edes elävänä.


    • nirri pois

      Jos on tiilikatto milläs tukit kun jokaisen räystästiilen kohdalla oravam mentävä aukko mistä pääsee yläpohjaan villojen päälle?

      Pakkasilla ne sinne pyrkivät kaivautumaan.

    • Kissa5

      Missä noita sairaita pirulaisia oikein kasvaa, toivottavasti kuolevat sukupuuttoon myrkkyineen. Oikein suomalainen 'metsien mies' jota eivät lait tai määräykset koske. Ei enää ihmetytä mistä asenteet muuhunkin piittaamattomaan ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen tulevat. Seuraavaksi kun oravista on päästy lahdataan naapurin lemmikki, perhe ja joku jalankulkija tai pyöräilijä liikenteessä...

      • Vinttihiiri

        Orava on tuholainen kuten rotat ja hiiret. Siksi ne tulee hävittää ullakolta


      • Anonyymi
        Vinttihiiri kirjoitti:

        Orava on tuholainen kuten rotat ja hiiret. Siksi ne tulee hävittää ullakolta

        ^ Puurotaksikin niitä kutsutaan ja sehän on ihan paikallaan. Pörröinen häntä on kivemman näköinen kuin rotan häntä, mutta käytöstavat ja tuhot öbaut samat.

        Kattien omistajat voisi myös päästää päiviltä. "Lemmikki" hankitaan ja heitetään ensimmäisen tilaisuuden tullen pihalle = naapurien harmiksi. Omistajaa ei haittaa, jos katti käy naapurin pihavarastossa paskalla ja naarmuttaa hiekkaisilla tassuilla auton konepellin ja katon. Puhumattakaan lasten hiekkalaatikkoon paskomisesta ja vaarallisen toksoplasmoosin levittämisestä. Todellinen tuhoeläin siis. Mutta katin omistajalle on turha valittaa - "kissan kuuluu liikkua vapaana ja toteuttaa vaistojaan".

        Jos katti jää auton alle (tai joku naapuri hoitelee sen pois päiviltä), tappio on litra bensaa.... kun pitää käydä jostain hakemassa uusi tilalle. Ilmaiseksi näitä tuhoeläimiä jaellaan.

        Jos katti on niin tyhmä/laiska/lihava, ettei se omin voimin saa edes pikkulintuja ja hiiriä kiinni, "fiksu" omistaja pyydystää hiiriä loukulla. Se on suurin onni, kun hiiriparka jää loukkuun elävänä kitumaan. Sen parempaa leikkikalua ei tyhmälle katille voi antaa. Tämähän on vaan vaistojen toteuttamista ja silloin on kaikki sallittua.

        Joten... kun metsämies pamauttaa tyhmän katin hengiltä, metsämies toteuttaa vain omaa metsästäjänvaistoaa ja kaikki on OK!


    • Anonyymi

      Eikö teillä ole muutako vittuilla puhuisette asiaa

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tartteeko jonku pistokkeen välikatolle jos sieltä haluaa hätää kurren pois?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tartteeko jonku pistokkeen välikatolle jos sieltä haluaa hätää kurren pois?

        Itellä on 12 voltin virtalähde varaston pistorasiassa josta kalustejohdolla vintille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      325
      3847
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      274
      2206
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      111
      1535
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1390
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1383
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1247
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1218
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1058
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1054
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      66
      942
    Aihe