mikä lentoyhtiö paras?

Perhe reissaa

Ollaan miettimässä 3vkon reissua Floridaan ja lennot näyttäisivät olevan halvimmat Lontoon kautta. Sieltä pääsee Miamiin suoralla lennolla mm. American Airlines, British Airways ja Virgin Atlantic koneilla. Muista lentoyhtiöistä ei ole kokemusta kuin AA:sta, jolla joskus lennetty jenkeissä sisäisiä lentoja...ollut ihan hyvä. Olisi kiva kuulla kokemuksia lennoista Lontoo-Miami juuri jollain noista kolmesta lentoyhtiöstä.

Niin ja riittääkö reilu 2h Lontoossa koneen vaihtoon, laukut pitää siis ottaa hihnalta ja mennä lähtöselvitykseen tai vähintään "laukkupisteeseen" jos ton lähtöselvityksen jatkolennolle voi tehdä etukäteen netissä.

26

2581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkustelija5555

      AirBerlin lentää myös, Berliinin kautta. Suosittelen!

    • koneenvaihto LHR

      Onko teillä todellakin aikomus ostaa erikseen lennot HEL-LHR ja LHR-MIA? Paljonko tässä tulee säästöä siihen verrattuna et ostaa HEL-MIA lennot? Kysymykseesi, riittääkö 2 tunnin vaihto LHR:llä vai ei, niin EHKÄ se riittää T3:n sisällä vaihdettaessa, mut enpä usko et jos täytyy siirtyä T3 -> T5. Miettikää kannattaako oikeesti stressata koko lähtöpäivän aamu, lento Lontooseen ja siellä juosten edetä paikasta toiseen ja silti on mahdollista että myöhästytte ja menetätte lennot Floridaan. Mitä seuraavaksi tapahtuu? AA/VS/BA levittelee vaan käsiään ja ohjaa teidän uusien lippujen ostoon. Oho, kas kummaa, saman tai seuraavan päivän lennoille ei olekaan kuin bisneslippuja jälellä, 2500 euron hintaan per matkustaja. Matkavakuutus korvaa vain alkuperäsen lennonhinnan, jos sitäkään, jos ja kun se katsoo että olette itse aiheuttaneet myöhästymisen liian lyhyellä vaihtoajalla.
      Miamin lentoja saa monesti tarjouksesta 450-600 euroa, lähtö Hesasta.

      • Perhe reissaa

        No reissuun on vielä aikaa, kuten sanoin suunnitteluvaiheessa vasta. Tietty ostaisin vain yhden lentolipun Hki-Mia enkä kaksia lippuja, mutta ainakaan vielä en ole törmännyt tarjoukseen, joka olisi halvempi kuin 2-lipun kuvio. Noi yhden lipun hinnat pyörii jotain 200-300e kalliimmassa tasossa, siinä on vähän eroa meneekö lippuihin tyyliin 2300e vai 2600e.

        Tietty haluaisin sen yhden lipun alehintaan, mutta lyhimmällä mahdollisella matkustusajalla, koska mukana myös pieniä lapsia. Ei siis kiinnosta alelippu, jos matka-aika on 20h tms. Onko noista alelipuista kokemusta, saako niitä myös sillai hieman tiiviimmällä aikataululla? Ja edelleen kommentteja kaipaan lentoyhtiöiden eroista.


    • 2Xvuosi

      Ensinnäkin kannattaa selvittää lähteekö lento ylipäätään edes samalta kentältä. Useimmiten kun näyttää että Lontoon lennot laskeutuvat Heatrow'lle ja taas Floridan lennot lähtevät Gadwiciltä. Tähän on ainakin omat Lontoon lentosuunnitelmani kariutuneet.

      Kannattaisi hakea niitä lentoja esim. Ebookersilta tai Kayakilta ja usko huviksesi että kun olet istunut vähintään sen 9 tuntia koneessa, niin jopa välilasku on herkkua.

      Amerikkalaislennoilla palvelu on hyvää, koneet kohtalaisia ja aikataulut näyttävät pitävän suht hyvin. SAS on surkea, ainakin lennot Köpiksestä. Seuraavaksi aion itse kokeilla todennäköisesti KLM:n.

      Sitten kannattaa vielä pitää se mielessä, että jos joudut tekemään perheinesi välilaskun Yhdysvaltojen puolella, niin kannattaa varata aikaa maahantulomuodollisuuksiin, niissä kun kentästä riippuen saattaa mennä toista tuntia.

      • netere

        Halvat lennot - https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=fi
        Jetradar on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Jetradar hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.


    • koneenvaihto LHR

      Miksei saisi alelippu myös hyvillä/nopeilla aikatauluilla. Alla esimerkki tältä keväältä. Juuri noilla erillisillä lipuilla lennettäessä matka-aika pitenee, koska koneenvaihtoihin pitää varata runsaasti aikaa. Paitsi te, jotka aiotte riskillä vaihtaa konetta LHR:llä 2 tunnissa.

      All British Airways check-in desks at London Heathrow and Gatwick will close 45 minutes before the flight departs.

      For international flights you must check in at least 60 minutes before departure (American Airlines)

      LH 855
      operated by:
      LUFTHANSA 07 March HELSINKI FI HELSINKI VANTAA
      TERMINAL 1 FRANKFURT DE FRANKFURT INTL
      TERMINAL 1 06:30 h 08:05 h

      LH 462
      operated by:
      LUFTHANSA 07 March FRANKFURT DE FRANKFURT INTL
      TERMINAL 1 MIAMI FL MIAMI INTL 10:05 h 14:15 h

      LH 463
      operated by:
      LUFTHANSA 16 March
      -
      17 March MIAMI FL MIAMI INTL FRANKFURT DE FRANKFURT INTL
      TERMINAL 1 17:05 h 06:50 h

      LH 848
      operated by:
      LUFTHANSA 17 March FRANKFURT DE FRANKFURT INTL

      TERMINAL 1 HELSINKI FI HELSINKI VANTAA
      TERMINAL 1 09:20 h 12:45 h

      Total Price of your Ticket
      Price Taxes & Fees Passengers Total

      172.00 263.22 x 1 Adult = EUR 435.22
      Ticket Service Charge = EUR 15.00
      Total Price for all passengers = EUR 450.22

      • miamiss

        Tähän yhtiöön, aikatauluun ja reittiin päädyimme myös me. Tosin hinta oli tulevan hiihtoloman aikoihin satasen enemmän henkilöltä.


    • Floridassa talvehtij

      Itse talveksi Floridaan lentävänä suosin reittiä, jossa välilasku on jossain Euroopan kohteessa, jolloin laukkuja ei tarvitse välillä ottaa pois koneesta, kun on sama lentoyhtiö. Jos välilasku on usassa, joutuu eka maahantulopaikassa ottamaan laukut koneesta ja tullaamaan ja se tuntuu hankalalta (kerran se tehty).

      Olemme lentäneet eri yhtiöillä, mm Lufthansalla ja Swissairilla ja British Airwaysilla ja kaikki ovat ihan hyviä olleet. Britiksellä on vain ollut aika paljon lakkoja ja esim kun keväällä olisi ollut paluulento Miamista, jouduimme lakon takia vaihtamaan lentoyhtiötä ja tuli vähän takkiin. Jotain sentään korvasivat, mutta yhdensuuntainen matka tuntuu olevan aina suhteessa kalliimpi.

      Turvatarkastukset Euroopan kentiltä Usaan ovat sen verran tiukat, ettei kovin lyhyttä vaihtoaikaa kannata ottaa. Tosin Zurihissä kone odotti, kun turvatarkastus kesti niin kauan ja oli paljon matkustajia.

    • pawn stars

      Olen lentänyt USA:han noin 20 kertaa ja kokeillut melkein kaikki lentoyhtiöt ja tavat. Minusta ei kannata turhaan pohtia sitä, mikä on mahdollisesti paras lentoyhtiö, kun kuitenkin tuijotatte ensi sijassa hintaa. Ei lomanne tarkoitus ole lentää, vaan lomailla Floridassa. Jos haluatte luksusta nimenomaan lentokoneessa, niin ostakaa bisnesluokan lippu.

      Koska kuitenkaan ette osta, niin oleellisempaa perheen kanssa matkustettaessa on edullinen hinta sekä lentoaika ja vaihtojen lukumäärä ja vaihtoajan riittävyys. Yhdellä vaihdolla on ihan mukavaa, useammalla ei. Itse suosin mahdollisimman lyhyttä kokonaislentoaikaa, mutta vaihdolle pyrin antamaan riittävästi aikaa senkin kustannuksella. Lisäksi suosittelen vaihtoa euroopassa, ei USA:ssa, koska euroopassa laukut siirretään yleensä jatkolennolle automaattisesti kun taas USA:ssa joutuu itse huolehtimaan siitä. USA:n päässä vaihto on muutenkin arpapeliä, koska maahantulotarkastus tehdään ensimmäisessä maahanlaskeutumispisteessä ja siinä voi mennä ennalta arvaamaton aika.

      Lontoossa vaihdettaessa on pari huomioitavaa asiaa: 1) tarkistakaa onko jatkolento samalta kentältä kuin minne laskeudutte (Heathrow vs Gatwick), 2) Heathrown lentokenttä on törkeän iso ja pelkästään terminaalien välillä sukkulointiin palaa valtavasti aikaa; viimeksi puolison kanssa pari tuntia riitti hädin tuskin vaihtoon, vaikka juoksimme laukkujen kanssa hikipäisenä ja saavuimme portille viime tingassa, 3) toisinaan Heathrowssa voi olla moninkertaiset turvatarkastukset, jotka vievät aikaa; kerran oli peräti kolmeen kertaan, joista viimeinen laukkujen läpivalaisu, kenkien tarkastus ja vaatteiden päältä koplailu tapahtui portilla; tämä vaihtelee, mutta hyvä varautua kun lasten kanssa on kuitenkin kaikenlaista kimpsua ja kampsua.

    • ottakaaoppiatästä

      Vaihto lienee järkevintä tehdä vaikka Frankfurtissa. Heathrow on erittäin huono vaihtoehto ja siellä todellakin vaaditaan vaihtoaikaa useita tunteja. Heathrow on niin kovassa käytössä kun se voi olla, että yksikin myöhästyminen vaikuttaa aina seuraaviin. Varsinkin talvet ovat Heathrowilla ongelma, kun lentoja perutaan tuhansia kappaleita, siksi että ei ole tarpeeksi kalustoa, jotta kenttä voitaisiin pitää auki. Heathrowia on väitetty maailman huonoimmaksi lentokentäksikin. Siellä saa tosiaan varautua myöhästymisiin ja terminaalin vaihtoihin. Frankfurtia ovat monet kehuneet.

      • 12-kertaa Miamissa

        Tällä kertaa menemme Madridin kautta, yö siellä ja suora lento Miamiin, perillä
        alkuiltapäivästä. (American Airlines),ei laukkurumbaa, New Yorkin kautta takaisin
        suoraan Helsinkiin


      • Virgin Atlantic
        12-kertaa Miamissa kirjoitti:

        Tällä kertaa menemme Madridin kautta, yö siellä ja suora lento Miamiin, perillä
        alkuiltapäivästä. (American Airlines),ei laukkurumbaa, New Yorkin kautta takaisin
        suoraan Helsinkiin

        on suosikkimme, paras viihdevalikoima (omat screenit ja pilvin pimein uusia leffoja) ja paras palvelu. Richard Branson osaa. Ylivoimainen inhokki on Air France ja Pariisi, ei enää ikinä vaihtoa siellä! Siellä ei näet päästetä koneeseen, vaikka se odottaisi nenäsi edessä portilla, jos olet yhtään myöhässä, ja olet aina myöhässä, koska Pariisi on niin ruuhkainen että koneet usein myöhästyvät. Hapanta ja tylyä palvelua olemme saaneet myös British Airwaysillä, yhden jenkkinmiehen kanssa totesimme, että "They hate their work."

        Hinta tietty ratkaisee, mutta esim Virginin lennot on joskus saanut tarjouksessa yhtä halvalla kuin muidenkin. Villi kortti on Americam Airways, joiden omalla web-sivulla on juuri tälläkin hetkellä hyviä lentotarjouksia moneen USA:n kaupunkiin n. 500 e/henki.


      • HaJuNi
        12-kertaa Miamissa kirjoitti:

        Tällä kertaa menemme Madridin kautta, yö siellä ja suora lento Miamiin, perillä
        alkuiltapäivästä. (American Airlines),ei laukkurumbaa, New Yorkin kautta takaisin
        suoraan Helsinkiin

        Otatteko kaikki lennot paketissa vai hankitteko erikseen? Entä hotellit? Entä menettekö lentämällä Miamista Nykiin?
        Kiitos !


      • Käynyt
        HaJuNi kirjoitti:

        Otatteko kaikki lennot paketissa vai hankitteko erikseen? Entä hotellit? Entä menettekö lentämällä Miamista Nykiin?
        Kiitos !

        Kaikki lennot aina samalle lipulle. Jos tulee jotain sählinkiä, niin lentoyhtiö maksaa.

        Jos tarkoitus on liikkua autolla, niin ensimmäinen yö pitää olla varattu, muuten yleensä tienpäältä.


    • kunnollinen tullimie

      Me mentiin Saksan kautta Air Berlinillä, eli lähdettiin jo Helsingistä sillä. Siinä on se hyvä puoli, ettei tarvitse itse huolehtia matkatavaroista vaihdon yhteydessä. Hintakin on suht edullinen ja koneet uudehkoja, mutta odotus saatta olla saksassa useita tunteja vaihdon yhteydessä.

    • Parhaalla

      Aeroflotin lennot Miamiin ovat edullisia. Koneet ovat uusinta uutta ja lentoemänät kuuminta hottia.

    • minäpähänhyvinkin

      No miksei sopuhintaan Norskilla H:ki - Gatwick ja jatko Norskin isolla uudella koneella Gatwick - Fort Lauderdale. Sitten ei enää kummoisia paina se kyyti Fort Lauderdalesta loppupisteeseen ellei se ole ihan eteläpuolella Miamin.

      • minäpähänhyvinkin

        On nimittäin ollut melko halpoja lentoja Hesasta Lontooseen ja alle 500 sitten Floridaan edestakaisin


    • r-aikkonen

      Olen lentänyt noista kaikilla ja Virgin Atlantic on paras.

      Reilu 2h on riittänyt Gatwickilla koneen vaihtoon, mutta en ole lisäksi keräillyt matkalaukkuja hihnoilta. Gatwick on sen verran hidas kenttä, että tuollaisten sivuprojektien kanssa siellä voi tulla kiire.

      • r-aikkonen

        Siis mitä? Yllä tarkoitan Heathrowta, Gatwickista en tiedä sitten yhtään mitään.


      • minäpähänhyvinkin

        Mutta minä kirjoitin Gatwickistä, kun olen sen kautta muutaman kerran Norskilla mennyt. Aikaisemmin noilla muilla yhtiöillä. Sama yhtiö Norwegian kun on molempiin lentoihin, laukut menevät suoraan perille. Sama pätee takaisinpäin. Onhan se vähän ahdas tuo Lontoon Gatwickiin menevä kone, mutta Atlantin ylitys menee tosihyvillä koneilla.


    • Käynyt

      Oleellista on ottaa lennot yhdelle lipulle, silloin lentoyhtiö vastaa myöhästymistä. Eli ei tarvitse olla sama yhtiö, kunhan on alliansin sisällä.

    • SirBranson

      Ei tarvitse olla edes saman allianssin lennot jos on samalla lipulla. Esim yllä mainitulle VS lennoille BA/AY syöttää matkustajia. VS käyttää LHR:ssä T3:sta joten terminaalia ei tarvitse vaihtaa VS lennolle vaihdettaessa.

    • Konkurssen

      Ja jos norskilla lentää,maksaa liput luottokortilla.

      • Anonyymi

        Ainakin jos ostaa liput Kilroylta, saa 12e per lippu vakuutuksen myös mahdollisen konkurssin varalle. Kilroylla voi maksaa myös verkkopankin kautta ja hinnasta tippuu silloin vielä parikymppiä, eli lippumäärästä riippuen,vakuutuksen osuus.


    • Äsken_sieltä_palannut

      Icelandair oli pettymys - ei edes ruoka kuulunut lentojen hintaan! Aikataulut olivat kylläkin sopivat mutta henk. kohtaisesti tuo "omat eväät" periaate ei vaan nappaa toista kertaa.
      Vigil Atlantic oli hyvä eikä Lufthansaakaan voi haukkua. BA on myös tuttu ja turvallinen.

      Enkä kyllä ottaisi sellaista riskiä, että joutuisin ottamaan laukut matkalla ulos! Vaikka säästäis satasen tai toisenkin. Riski alle neljän tunnin vaihtoajalla olis liian suuri.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe